Dodaj do ulubionych

Dzieje nienawiści Agory do Targalskiego

01.06.07, 17:30
Polecam znakomity tekst Huberta Kozieła na temat obsesji Agory do
Targalskiego. Wato przeczytać

link:

www.europa21.pl/Article9209.html
Obserwuj wątek
    • white_sheep Re: Dzieje nienawiści Agory do Targalskiego 01.06.07, 17:50
      dużo tego ale warto poczytać.
      dzięki-
      baranek

adax4 napisał:

> Polecam znakomity tekst Huberta Kozieła na temat obsesji Agory do
      > Targalskiego. Wato przeczytać
      >
      > link:

www.europa21.pl/Article9209.html
      • pisubek Lobuz Targalski bedzie wkrotce gnil w wiezieniu, 01.06.07, 18:27
        takiego polglowka i grafomana w PR nie bylo od czssow Stalina.
        • fury11 Re: Lobuz Targalski bedzie wkrotce gnil w wiezien 01.06.07, 18:47
          nie ma miejsca w Polsce na chamstwo. Chamów trzeba tępić niezależnie od zasług.
          Miejsce chama jest pod budką z piwem, a nie w mediach. Kultury, k.u.r.w.a,
          trochę kultury!!!! :)))
          • andrze.n he he .........................plujecie ? ..=OKOKOK 01.06.07, 18:53
            • andrze.n oto urywek z tekstu ....ciekawe o gw..he he 01.06.07, 18:57
              do Radiowego newsroomu wprowadzono inne tytuły, prenumeratę „Gazety”, którą zamawiano wcześniej w liczbie kilkudziesięciu egzemplarzy - ograniczono. Była to oczywista zbrodnia na żywym organizmie, ponieważ jak dobrze wiemy, cenzurą jest publikowanie lub nawet samo czytanie informacji innych, niż te z „najbardziej światłej Gazety RP”.

Targalskiemu, który wybór prasy w PR zwiększył (preferencje polityczne nowych tytułów nie są tutaj istotne – dziennikarz powinien mieć wgląd w jak największą liczbę gazet), zarzucono „cenzurę”. Co ciekawe – Targalski przewidział dokładnie co się stanie z tą historią – i już w rozmowie z dziennikarką Polityki zagroził, że jeśli jego wypowiedzi zostaną zmanipulowane, utrudni udzielanie rozmawianie tej redakcji z przedstawicielami Radia. Gazeta napisała tymczasem, że Targalski rozmawiać z „Gazetą” zabronił…

Jest to absolutny fenomen, ponieważ kłamiąc, dziennikarz Agory chciał paradoksalnie napisać prawdę – zgodnie z zapowiedzią Targalskiego, kłamstwo miało spowodować określone konsekwencje. Finał był taki, że „Gazeta” musiała się wtedy przed Targalskim ładnie ukorzyć i opublikować przeprosiny za publikację kłamstw i bredni na jego temat....
              • andrze.n zakonczenie txt wyjasniajacege prowokacje gw > 01.06.07, 19:10
                Na razie za wspomniane oszczerstwa Targalski złożył do sądu akty oskarżenia przeciwko Monice Olejnik i Agnieszce Kublik, którym grozi nawet do 2 lat pozbawienia wolności na podstawie artykułu 212 Kodeksu Karnego. Złożone do sądu cywilnego zostały także pozwy przeciwko Gazecie Wyborczej, Radiu Zet oraz samej Marii Szabłowskiej. Szykuje się niewątpliwie ciężka batalia. Kolejna bitwa już 9 czerwca.
              • fury11 Re: oto urywek z tekstu ....ciekawe o gw..he he 01.06.07, 19:12
                Prenumeratę ograniczono. Pytali się tych, którzy czytali GW? "...zagroził, że
                utrudni..." Za to mu płacą? A kimże jest ten pan? Chamstwa - zwłaszcza wobec
                kobiet - nic i nigdy nie usprawiedliwia. G...no mnie obchodzą spory
                Targalskiego z GW. Ale człowiek na stanowisku musi zachowywać się
                kulturalnie, a nie jak pastuch z PGR. "Wypowiedzi zmanipulowane"... O prawie do
                autoryzacji Jego Wysokość nie słyszała? Szkoda. A na głosie Sznuka nadal się
                żeruje
    • indris Jedno się nie zgadza 01.06.07, 18:36
      Gdyby Agorze zależało na podkopaniu konkurencji, to powinno jej też zależeć na
      tym, żeby na kierowniczych stanowiskach w PR były takie typy jak Targalski.
      • wos9 Targalski nie wygra ze wszystkimi 01.06.07, 20:31
        a tekst, na który powołuje się autor wątku to w dużej części stek bzdur i
        insynuacji. Gazeta Wyborcza pisała prawdę, więc Indris ma rację, kiedy napisał,
        że gdyby jej zależało na podkopaniu konkurencji - nie napisałaby sani słowa.
        Ale liczy się także coś innego - zwykła ludzka przyzwoitość! Jak długo
        można patrzyć na chamstwo i tłamszenie ludzi?
        • hrabia.m.c Re:Co to jest kozieł ? 01.06.07, 20:34
          to nowa nazwa barana?
          • wos9 Re:Co to jest kozieł ? 01.06.07, 20:37
            hrabia.m.c napisał:

> to nowa nazwa barana?

Właśnie nie wiem. Może ktoś, z tych, którzy się na niego powołują wyjaśni?
          • white_sheep polecam bocznicę pacanie 01.06.07, 20:43

ag.bocznica.org

hrabia.m.c napisał:

> to nowa nazwa barana?
            • adax4 :) 01.06.07, 20:51
              > autor zapomina, że podstawowym dowodem są zeznania świadków :)

chciałem uprzejmie zauważyć, że ta Pani nie jest świadkiem tylko stroną

Zalecam:
              czytać do końca,
              ze zrozumieniem ,
              nie dokonywać wpisów pod wpływem używek,
              nie czytać GW
              • rydzyk_fizyk Re: :) 01.06.07, 20:56
                A kim będzie pani Szabłowska w procesie karnym przeciwko Kublik i Olejnik?
                • marouder Tylko bez takich... 01.06.07, 20:57
                  ..pytan:))
                  • wos9 Re: Tylko bez takich... 01.06.07, 21:15
                    marouder napisał:

> ..pytan:))

A czemu?
                • adax4 najpierw czytać a potem dyskutować 01.06.07, 21:22
                  > A kim będzie pani Szabłowska w procesie karnym przeciwko Kublik i Olejnik?

nikim, bo Szabłowska nijak się ma do procesu, który Targalski wytoczył Olejnik
                  i Kublik. Proces dotyczy kobiety która według Olejnik i Kublik Targalski miał
                  obrazić. To okazało się nieprawdą. Szabłowska nie ma tu nic do rzeczy.
                  Oj bo każę ci pisać 100 razy kredą na tablicy "nie będę pisał głupot przed
                  przeczytaniem artykułu" sto razy.

"Szabłowska story

Maria Szabłowska – to była kolejna osoba, podobno brutalnie potraktowaną przez
                  Targalskiego. Co więc stało się Szabłowskiej? Otóż miała usłyszeć, że Targalski
                  „czyści Radio ze złogów gomułkowsko – gierkowskich” (w domyśle – ona jest takim
                  „złogiem”) oraz że „wokół widzi same stare kobiety”. Sprawa jest jak widzimy
                  szyta nićmi grubszymi od lin okrętowych. Sama Szabłowska nie ma na potwierdzenie
                  swoich zarzutów ŻADNYCH dowodów. ŻADNYCH. Ot, jutro może się okazać, że będzie
                  można oskarżać wszystkich o wszystko. Zwalniany będzie mógł powiedzieć, że jego
                  pracodawca zwierzył mu się, że to on zabił prezydenta Kennedy’ego. Albo, że
                  wyzwał od najgorszych."

a chodzi ci pewnie o te okoliczności:

"Dziennikarka Informacyjnej Agencji Radiowej, która adoptowała dwójkę dzieci
                  (będąca jednym z „koronnych” dowodów) miała usłyszeć od „Anioła Śmierci”(wg
                  dziennikarzy Gazety tak właśnie mówiono na korytarzach o Targalskim, choć ja nie
                  spotkałem nikogo, kto to potwierdził), że jeśli wzięła sobie dzieci po
                  pijakach, to jej problem. Parę kobiet podobno „usłyszało od Targalskiego, że
                  takich starych bab on w radiu nie potrzebuje. Tyle Gazeta Wyborcza i Agnieszka
                  Kublik. A jak było naprawdę?

Otóż nie tylko nic takiego nie miało miejsca, ale na dodatek Agnieszka Kublik
                  dzwoniła 10 kwietnia do tej dziennikarki z pytaniem, czy to prawda, że złożyła
                  skargę na zachowanie Targalskiego. Dziennikarka stanowczo zaprzeczyła. Nie
                  przeszkodziło to Gazecie napisać o tym jak potraktowano tę kobietę (sic!). Nawet
                  upublicznienie pisemnego oświadczenia, nie zmieniło sprawy. Oczywiście, że
                  „matka adoptowanych dzieci” w ogóle nie znalazła się na liście do zwolnień
                  nikogo już nie interesowało."
                  • wos9 Re: najpierw czytać a potem dyskutować 01.06.07, 21:26
                    Sądzę, że jednak najpierw wiedzieć, a potem pisać!
                    • adax4 Re: najpierw czytać a potem dyskutować 01.06.07, 21:38
                      wos na litość Boską. Autor napisał tekst dokumentując go obficie a ty negujesz
                      to pisząc jedyne, że to to Gazeta ma racje. Na jakiej podstawie to twierdzisz.
                      Twoja nieugięta wiara w Gie nie musi być dla innych wystarczającym argumentem
                      • wos9 Re: najpierw czytać a potem dyskutować 01.06.07, 21:42
                        adax4 napisał:

> wos na litość Boską. Autor napisał tekst dokumentując go obficie a ty
                        negujesz
                        > to pisząc jedyne, że to to Gazeta ma racje. Na jakiej podstawie to
                        twierdzisz.
                        > Twoja nieugięta wiara w Gie nie musi być dla innych wystarczającym argumentem

A wyobraź sobie, że nie musiałam czytać ani GW, ani twojego Kozieła. Znam
                        Targalskiego i wiem, jaki jest. A jego piękna przeszłość też taka nie do końca
                        jednoznaczna.
                        • adax4 Re: najpierw czytać a potem dyskutować 01.06.07, 21:45
                          wos9 pisz. Przeczytamy
                          No i jak dyskutowac z takimi argumentami. Wiem ale nie powiem
                          • wos9 Re: najpierw czytać a potem dyskutować 01.06.07, 21:50
                            adax4 napisał:

> wos9 pisz. Przeczytamy
                            > No i jak dyskutowac z takimi argumentami. Wiem ale nie powiem

Ja już pisałam wiele razy. Widziałam Targalskiego w akcji w Polskim Radiu.
                            Tylko żeby była jasność - mnie nie wyrzucił.
        • rydzyk_fizyk Najlepszy jest tekst o braku dowodów 01.06.07, 20:38
          autor zapomina, że podstawowym dowodem są zeznania świadków :)
          • wos9 Re: Najlepszy jest tekst o braku dowodów 01.06.07, 20:41
            rydzyk_fizyk napisał:

> autor zapomina, że podstawowym dowodem są zeznania świadków :)

Dla niego zeznania świadków nie mają żadnego znaczenia. On wie swoje!
    • wlodzimierz.ilicz A co to za oślizgła ameba wypełzła w postaci 01.06.07, 21:47
      "publicysty" Kozieła by bronić ciemnoty, chamstwa i arogancji obsesjonata
      Targalskiego?
      PiS - to uosobienie obyczajowej hańby naszego kraju.
      Jest tam wszystko co ciemne, chore z nienawiści i emanujace wrodzonym chamstwem.

"Spieprzaj dziadu!"
      • wos9 Re: A co to za oślizgła ameba wypełzła w postaci 01.06.07, 21:53
        Myślę, że nikt (albo prawie nikt) w środowisku dziennikarskim nie zna
        tego "publicysty".
        A nienawistny tak, jak sam Targalski.
    • rabin.hood Hubcio (Fox) to najlepszy nabytek Europy :) 02.06.07, 12:14
      Beda z niego ludzie...Ehhh...A gdzie sie podzialy czasy, kiedy na forum krazyly
      plotki ze jestem ukrywajacym sie Adamem Michnikikiem. Tekst Foxa oceniam jako
      bardzo ciekawy i rzeczowy. Takie zreszta wyrazilem zdanie ponizej
      • wos9 Re: Hubcio (Fox) to najlepszy nabytek Europy :) 02.06.07, 12:25
        rabin.hood napisał:

> Beda z niego ludzie...Ehhh...A gdzie sie podzialy czasy, kiedy na forum
        krazyly
        >
        > plotki ze jestem ukrywajacym sie Adamem Michnikikiem. Tekst Foxa oceniam jako
        > bardzo ciekawy i rzeczowy. Takie zreszta wyrazilem zdanie ponizej

To biada "Europie". On pisze pod z góry założoną tezę. Nie raczył
        porozmawiać z pracownikami Radia, ale z wie, że Targalski ma rację. Zaiste to
        wzór dziennikarstwa - tego PIS-owskiego.
        • rabin.hood argumenty...argumenty... 02.06.07, 12:54
          bo ze zdanie swoje towarzyszu macie to wiemy :). A zdanie jest jak odbyt -
          kazdy moze miec swoje
          • woda.woda A rozmawiał z pracownikami radia? 02.06.07, 12:56

• wos9 Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 13:06
            rabin.hood napisał:

> bo ze zdanie swoje towarzyszu macie to wiemy :). A zdanie jest jak odbyt -
            > kazdy moze miec swoje

Argumenty przedstawiałam wielokrotnie. Przejrzyj wątki o Targalskim, to
            się przekonasz.
            • rabin.hood Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 13:10
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=63481259&a=63493778
              a ja znam Georga Busha :)
              • wos9 Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 13:41
                rabin.hood napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=63481259&a=63493778
                > a ja znam Georga Busha :)
                >
                Znalazłeś tylko wpis, że ZNAM Targalskiego. Szukaj dalej.
                • rabin.hood Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 13:44
                  mocny argument. a ja znam mietka z domu obok. widzisz - ty masz swoich
                  znajomych a ja swoich
                  • adax4 Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 13:56
                    Argument : "bo ja ZNAM Targalskiego" jest dodatkowo bez sensu,że bronią go
                    ludzie , którzy też go ZNAJĄ.

Czekam na argument " bo ja wiem jak było naprawdę"
                    • wos9 Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 13:58
                      adax4 napisał:

> Argument : "bo ja ZNAM Targalskiego" jest dodatkowo bez sensu,że bronią go
                      > ludzie , którzy też go ZNAJĄ.
                      >
                      > Czekam na argument " bo ja wiem jak było naprawdę"

Patrz wyżej - ja to już wiele razy wyjaśniałam na wątkach dotyczących
                      Targalskiego.
                      • adax4 Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 14:01
                        no własnie uważam, że nic nie wyjaśniłeś
                        • wos9 Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 14:04
                          adax4 napisał:

> no własnie uważam, że nic nie wyjaśniłeś
                          >
                          A co? Zdążyłeś już przejrzeć wszystkie wątki? Ale nawet nie zauważyłeś, że
                          jestem kobietą!
                          • adax4 Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 14:20
                            po prostu nie masz argumentów i tyle. Nie będę w pocie czoła przeszukiwał netu
                            żeby odkryć Twoje argumenty. Po to jest ten wątek żeby na temat Targalskiego
                            podyskutować. jeżeli masz jakieś argumenty a nie emocje i insynuacje to ich
                            użyj. Z pożytkiem dla obiektywnej prawdy.
                            • rabin.hood adax, masz maila 02.06.07, 14:26

• adax4 Re: adax, masz maila 02.06.07, 14:28
                                adax4@gazeta.pl
                                • rabin.hood Re: adax, masz maila 02.06.07, 14:29
                                  no wlasnie tam masz maila :)
                                  • adax4 Re: adax, masz maila 02.06.07, 14:31
                                    aaaaa :)
                  • wos9 Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 13:57
                    rabin.hood napisał:

> mocny argument. a ja znam mietka z domu obok. widzisz - ty masz swoich
                    > znajomych a ja swoich

Ja go sobie nie wybierałam. Los chwilowo mnie na niego skazał!
                    • rabin.hood Re: argumenty...argumenty... 02.06.07, 20:10
                      kurcze. ten argument mnie przekonal :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka