Dodaj do ulubionych

W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipermark

02.06.07, 07:30
Związkowcy z Solidarności zapowiadają strajk włoski, a więc już w
najbliższy czwartek (Boże Ciało) będą pracować bardzo powoli.
W ten sposób chcą poprzeć planowany przez koalicję i popierany przez PSL
zakaz handlu w dnich świątecznych.
Obserwuj wątek
    • jorge.martinez Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 07:35
      A to solidaruchy działają w hipermarketach?

Pierwszy raz w historii solidaruchy będą protestować przeciw istniejącym już
      miejscom pracy.
      • wos9 Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 07:38
        jorge.martinez napisał:

> A to solidaruchy działają w hipermarketach?
        >
        > Pierwszy raz w historii solidaruchy będą protestować przeciw istniejącym już
        > miejscom pracy.

Działają!
    • daktylek Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 07:56
      A PSL będzie zamykał rynki (targowiska) działające w niedzielę?
      • wos9 Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 08:00
        daktylek napisał:

> A PSL będzie zamykał rynki (targowiska) działające w niedzielę?

Myślę, że nie, bo zakaz ma nie obowiązywać tych sklepów i stoisk, w których
        sprzedają sami właściciele.
        • alistair-p Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 08:12
          Macro i Carrefour oraz Tesco da pracownikom po jednej akcji i z głowy.
          • wos9 Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 08:22
            alistair-p napisał:

> Macro i Carrefour oraz Tesco da pracownikom po jednej akcji i z głowy.

Ale przede wszystkim ci pracownicy natyrają się we wtorek i w środę. Bo
            wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli kolejny długi weekend. Wystarczy
            wziąć wolne na piątek i już odpoczywamy 4 dni. A zawsze przy takich okazjach są
            wzmożone zakupy, bo ludzie robią zapasy na wyjazd.
        • daktylek Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 08:22
          Uff, to znaczy, że zamiast rozrywkoweych wyjść w niedzielę do hipermarketów
          naród ruszy na targowiska :PP
          • wos9 Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 08:29
            daktylek napisał:

> Uff, to znaczy, że zamiast rozrywkoweych wyjść w niedzielę do hipermarketów
            > naród ruszy na targowiska :PP

W niedzielę hipermarkety będą mogły pracować, chodzi tylko o 12 świąt w
            roku, ale faktycznie ludzie - choćby przez przekorę, lub w proteście przeciw
            tym pomysłom - będą robić zakupy.
    • zapijaczony_ryj Czy to znaczy, ze kaza mi wolniej chdzić po skle- 02.06.07, 08:30
      pie i wolniej wkładać do koszyka?

Mogą ewentualnie wolno skanować rzy kasie, a wtedy ja jako klient mogę po
      prostu zostawić to wszystko i odejśc bez zakupów, a oni nie sobie z na półeczki
      odniosa.

Szanowni Państwo w niedzielę i swięta nie pracują tylko pracownicy
      hipermarketów!

Pracuja setki tysięcy ludzi. pracują lekarze, policjanci, kolejarze, kierowcy
      komunikacji,pracownicy elektowni i telekomunikacji oraz wielu wielu innych.

Nie pracują tylko posłowie i pokraki nami rządzące.

"Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na
      żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.)
      • wos9 Re: Czy to znaczy, ze kaza mi wolniej chdzić po s 02.06.07, 08:33
        Z dużą przyjemnością pojadę w Boże Ciało do "mojego" hipermarketu, żeby
        zobaczyć, jak to będzie wyglądało.
        Gotowa jestem nawet się snuć po sklepie.
        • zapijaczony_ryj Re: Czy to znaczy, ze kaza mi wolniej chdzić po s 02.06.07, 09:08
          wos9 napisała:

> Z dużą przyjemnością pojadę w Boże Ciało do "mojego" hipermarketu, żeby
          > zobaczyć, jak to będzie wyglądało.
          > Gotowa jestem nawet się snuć po sklepie.

A jak Cię obleją olejem silnikowym jak lekarzy w Warszawie?

miej parasol w pogotowiu

"Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na
          żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.)

• wos9 Re: Czy to znaczy, ze kaza mi wolniej chdzić po s 02.06.07, 09:11
            zapijaczony_ryj napisał:

> wos9 napisała:
            >
            > > Z dużą przyjemnością pojadę w Boże Ciało do "mojego" hipermarketu, ż
            > eby
            > > zobaczyć, jak to będzie wyglądało.
            > > Gotowa jestem nawet się snuć po sklepie.
            >
            > A jak Cię obleją olejem silnikowym jak lekarzy w Warszawie?
            >
            > miej parasol w pogotowiu
            >
            >
            > "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana n
            > a
            > żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.)
            >
            To przecież oni będą strajkować - nie ja.
      • daktylek Re: Czy to znaczy, ze kaza mi wolniej chdzić po s 02.06.07, 09:10
        zapijaczony_ryj napisał:
        > Nie pracują tylko posłowie i pokraki nami rządzące.

Oni wtedy prowadzą działalność partyjną :PPPP
        • wos9 Re: Czy to znaczy, ze kaza mi wolniej chdzić po s 02.06.07, 09:12
          daktylek napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
          > > Nie pracują tylko posłowie i pokraki nami rządzące.
          >
          > Oni wtedy prowadzą działalność partyjną :PPPP

To do Kościoła nie idą?
          • daktylek Re: Czy to znaczy, ze kaza mi wolniej chdzić po s 02.06.07, 10:22
            Tabloidy się jeszcze tym nie zainteresowały, a powinny.

Akcja: Który z polityków w niedzielę był na mszy? :))

P.S. Flagi narodowe w święta narodowe też nie wszyscy wywieszają
            • wos9 Powinny, ale to czegoś niewygodne dla nich 02.06.07, 10:32
              daktylek napisał:

> Tabloidy się jeszcze tym nie zainteresowały, a powinny.
              >
              > Akcja: Który z polityków w niedzielę był na mszy? :))
              >
              > P.S. Flagi narodowe w święta narodowe też nie wszyscy wywieszają
              • daktylek Re: Powinny, ale to czegoś niewygodne dla nich 02.06.07, 10:38
                Z drugiej strony parafie też powinny ogłaszać, że ich parafianinem jest ...

Marketing ma swoje wymagania. Myślę, że to nic zdrożnego skoro liczne zakony
                zachęcają do wstępowania przy pomocy reklamy.
                • wos9 Re: Powinny, ale to czegoś niewygodne dla nich 02.06.07, 11:28
                  daktylek napisał:

> Z drugiej strony parafie też powinny ogłaszać, że ich parafianinem jest ...
                  >
                  > Marketing ma swoje wymagania. Myślę, że to nic zdrożnego skoro liczne zakony
                  > zachęcają do wstępowania przy pomocy reklamy.

Niech ogłaszają. Mają swoje tablice informacyjne.
                • allspice Re: Powinny, ale to czegoś niewygodne dla nich 02.06.07, 12:16
                  daktylek napisał:

> Z drugiej strony parafie też powinny ogłaszać, że ich parafianinem jest ...
                  >
                  > Marketing ma swoje wymagania. Myślę, że to nic zdrożnego skoro liczne zakony
                  > zachęcają do wstępowania przy pomocy reklamy.

A jak to jest we Włoszczowej? Znane nazwiska...:)
    • allspice Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 10:16
      Jak srajk włoski,to włoski:) Może lepiej pójść na procesję?:)
      • wos9 Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 10:20
        allspice napisała:

> Jak srajk włoski,to włoski:) Może lepiej pójść na procesję?:)

O właśnie. Problem polega na tym, że księża od dawna nawołują do zakazu
        handlu w niedziele i święta. Bo jak ludzie jadą na zakupy, rzadziej docierają
        do Kościoła i taca biedniejsza!
    • frau_pranajtis W Boze cialo nie chodzi sie do hipermarketu! 02.06.07, 12:21

• ross128 Re: W Boze cialo nie chodzi sie do hipermarketu! 02.06.07, 12:22
        ot, durne te związkowce:) Znaczy ze chca strajkowac w pustym sklepie?:)
        • wos9 A ja chcę obaczyć, jak będą strajkowali. Mogę nic 02.06.07, 12:32
          ross128 napisał:

> ot, durne te związkowce:) Znaczy ze chca strajkowac w pustym sklepie?:)
          >
          nie kupić, a pochodzę sobie po supermarkecie. Dopiero będą wściekli, kiedy
          będą musieli rozkładać z powrotem to, co włożę do wózka.
          I niech mają pretensje do swoich działaczy związkowych, a nie do mnie.
      • obraza.uczuc.religijnych Racja! Ja w ten dzień chodzę na piwo. 02.06.07, 12:26

• wos9 A dlaczego? Jeśli się nie ma wyboru. 02.06.07, 12:29
        frau_pranajtis napisała:

>
        • frau.pranajtis ????????????? 02.06.07, 12:31
          Wyboru nie ma niewolnik!
          • obraza.uczuc.religijnych Taki któremu zakazano robienia zakupów? 02.06.07, 12:33

• wos9 Re: ????????????? 02.06.07, 12:34
            frau.pranajtis napisała:

> Wyboru nie ma niewolnik!
            >
            Albo człowiek bardzo zapracowany.
      • allspice Re: W Boze cialo nie chodzi sie do hipermarketu! 02.06.07, 14:24
        Wolność ,frau ,polega na wyborze. Jeden na procesję inny do hipermarketu...
      • adam81w A jakim prawem smiesz narzucac areligijnemu 02.06.07, 16:45
        co ma robic 7 czerwca?
    • frank_drebin No to trza isc na zakupy przed lub po Bozym Ciele. 02.06.07, 12:34
      Cos takiego nie wpadlo ci na mysl ?????
      • obraza.uczuc.religijnych Ja tam idę na zakupy w czwartek 02.06.07, 12:35
        a nie jakieś tam Boże Ciało.
        • frank_drebin I cacy. Ty pojdziesz w czwartek. Zalozycielka wa- 02.06.07, 12:38
          tku pojdzie w Boze Cialo. Ja nie pojde w ogole :)
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> a nie jakieś tam Boże Ciało.
          • obraza.uczuc.religijnych Jak to pójdzie w Boże Ciacho? 02.06.07, 12:40
            Niedługo będą z tym problemy.
          • wos9 Założycielka wątku pójdzie tylko popatrzyć. 02.06.07, 12:41
            frank_drebin napisał:

> tku pojdzie w Boze Cialo. Ja nie pojde w ogole :)
            > obraza.uczuc.religijnych napisał:
            >
            > > a nie jakieś tam Boże Ciało.
            >
            >
      • wos9 Re: No to trza isc na zakupy przed lub po Bozym C 02.06.07, 12:39
        frank_drebin napisał:

> Cos takiego nie wpadlo ci na mysl ?????

Wpadło. Ale człowiek zapracowany musiałby pójść w niedzielę. Po co? Żeby
        jeść produkty nie do końca świeże?
        • frank_drebin To niech czyta daty przydatnosci do spozycia ;) 02.06.07, 12:40
          wos9 napisała:

> frank_drebin napisał:
          >
          > > Cos takiego nie wpadlo ci na mysl ?????
          >
          > Wpadło. Ale człowiek zapracowany musiałby pójść w niedzielę. Po co? Żeby
          > jeść produkty nie do końca świeże?
          • obraza.uczuc.religijnych Eee tam. To takie lewackie. 02.06.07, 12:41
            Znów ktoś jest mądrzejszy od nas i dyktuje nam do kiedy możemy jeść produkty.
            • frank_drebin Napisalem niech czyta. Nie napisalem nic o spo- 02.06.07, 12:47
              zyciu. Jesli bedzie chcial moze zjesc ja wiem jogurt od dwoch lat
              przeterminowany jego wolna wola :)

> Znów ktoś jest mądrzejszy od nas i dyktuje nam do kiedy możemy jeść produkty.
              • ross128 Re: Napisalem niech czyta. Nie napisalem nic o sp 02.06.07, 12:57
                franiu, a ty czytasz terminy przydatnosci do spożycia aby uzyskać z tej lektury
                jakąs informację czy tak hobbystycznie? To by tłumaczyło twoje braki w
                dziedzinie znajomości literatury ojczystej - po prostu na Gombrowicza nie miales
                czasu:)
                • frank_drebin Wracaj szybko na lekcje czytania ze zrozumieniem. 02.06.07, 13:08
                  Analfabeto funkcjonalny - napisalem, ze mi nie podchodzil, a nie jak nizej ;)
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=63514832&a=63515894
                  ross128 napisał:

> franiu, a ty czytasz terminy przydatnosci do spożycia aby uzyskać z tej
                  lektury
                  > jakąs informację czy tak hobbystycznie? To by tłumaczyło twoje braki w
                  > dziedzinie znajomości literatury ojczystej - po prostu na Gombrowicza nie
                  miale
                  > s
                  > czasu:)
                  • ross128 franiu, nie nadymaj się:) 02.06.07, 13:19
                    ja tylko postawilem hipoteze dlaczego Gombrowicz ci nie podchodził - po prostu
                    nie ten poziom:)
                    I chyba trafiłem bez pudła, albowiem twoje nadęcie jest doskonałą falsyfikacją
                    hipotezy:)))
                    • frank_drebin Samokrytyke juz zlozylem ;) Rozumiem, ze Gombro- 02.06.07, 13:30
                      wicza znasz na wyrywki wysoko poziomowy wyksztalciuszku ;)
                      ross128 napisał:

> ja tylko postawilem hipoteze dlaczego Gombrowicz ci nie podchodził - po prostu
                      > nie ten poziom:)
                      > I chyba trafiłem bez pudła, albowiem twoje nadęcie jest doskonałą falsyfikacją
                      > hipotezy:)))
                      • obraza.uczuc.religijnych Skąd ta histeria Giertycha z Sienkiewiczem? 02.06.07, 15:06

• wos9 Re: Skąd ta histeria Giertycha z Sienkiewiczem? 02.06.07, 18:08

>
                          To całkiem inny wątek.
          • ross128 znaczy mamy cud?:)) 02.06.07, 12:42
            i jesli coś przeleży się na półce w zamkniętyn z okazji jasełek bożego ciała
            sklepie, to te 24h w sposób cudowny nie wliczają się do "best before end"?:)
          • wos9 Re: To niech czyta daty przydatnosci do spozycia 02.06.07, 12:44
            frank_drebin napisał:

> wos9 napisała:
            >
            > > frank_drebin napisał:
            > >
            > > > Cos takiego nie wpadlo ci na mysl ?????
            > >
            > > Wpadło. Ale człowiek zapracowany musiałby pójść w niedzielę. Po co?
            > Żeby
            > > jeść produkty nie do końca świeże?
            >
            > Czyta, czyta, ale niekoniecznie musi się zgadzać na termin graniczny.
    • kozaki_wiesi Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 12:34
      Bardzo mi się 'podobał' apel związkowców by zamiast do hipermarketu iść z
      rodziną do kina. Rozumiem, że pracownicy kin mają tyrać? Ot, zwykła lewicowa
      hipokryzja, przywykłam.
    • 1a110 ach , te manify , marsze , procestacje ,itp parady 02.06.07, 13:15

.
      "Wśród 140 tajnych współpracowników służb specjalnych PRL, którzy donosili na
      Lecha Wałęsę, znalazło się 5 księży. Znany z szacunku i miłości do Kościoła
      Wałęsa odmawia podania ich nazwisk".
      • kozaki_wiesi Re: ach , te manify , marsze , procestacje ,itp p 02.06.07, 13:16
        To cecha socjalizmu - walka z problemami, które nie istniałyby gdyby nie
        istniał socjalizm.
        • wos9 Re: ach , te manify , marsze , procestacje ,itp p 02.06.07, 14:21
          kozaki_wiesi napisała:

> To cecha socjalizmu - walka z problemami, które nie istniałyby gdyby nie
          > istniał socjalizm.
          >
          Coś podobnego! To w całej Europie, a nawet w USA był, lub jest socjalizm?
          Bo strajki też się tam zdarzają. A planowany w hipermarketach nosi nawet
          nazwę "włoski", bo właśnie w Italii go wymyślono!
          • kozaki_wiesi Re: ach , te manify , marsze , procestacje ,itp p 02.06.07, 14:37
            Chcesz powiedzieć, że w Europie lub w Stanach mamy kapitalizm?
            Dlaczego nie strajkują weterynarze?
            • wos9 Mówisz Korwinem-Mikke 02.06.07, 17:37
              kozaki_wiesi napisała:

> Chcesz powiedzieć, że w Europie lub w Stanach mamy kapitalizm?
              > Dlaczego nie strajkują weterynarze?
              >
    • adam81w Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 16:43
      co za buraki? dlaczego ja niereligijny mam cierpiec i nie moc sobie czegos kupic
      akurat tego dnia bo jakis religijny chce swietowac? to niech swietuje ale TAK
      zebym ja na tym nie ucierpial.
      • wos9 Re: W Boże Ciało postoimy dłużej w kolejkach hipe 02.06.07, 17:41
        adam81w napisał:

> co za buraki? dlaczego ja niereligijny mam cierpiec i nie moc sobie czegos
        kupi
        > c
        > akurat tego dnia bo jakis religijny chce swietowac? to niech swietuje ale TAK
        > zebym ja na tym nie ucierpial.

Nie denerwuj się. W Boże Ciało jescze kupisz, może tylko spędzisz nieco
        więcej czasu w hipermarkecie.
        A nie wiadomo, czy w ogóle taka ustawa przejdzie, bo to nie pierwsza
        przymiarka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka