gat45 Jest rzeczą ogólnie wiadomą, że w takiej patowej 26.06.07, 15:01 sytuacji ustępuje zawsze mądrzejszy / silniejszy. Tego przynajmniej uczono mnie od wieku przedszkolnego, a kto wie, czy nie wcześniej (miałam rodzeństwo). Pielęgniarki są słabsze ex definitione. Czyżby ktoś zdołał to przystępnie wyłożyć Panu Premierowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jest rzeczą ogólnie wiadomą, że w takiej pato 26.06.07, 15:03 gat45 napisała: > sytuacji ustępuje zawsze mądrzejszy / silniejszy. Tego przynajmniej uczono mnie > > od wieku przedszkolnego, a kto wie, czy nie wcześniej (miałam rodzeństwo). > > Pielęgniarki są słabsze ex definitione. Czyżby ktoś zdołał to przystępnie > wyłożyć Panu Premierowi ? Może Lepper grożąc wyjściem z koalicji. Przecież powiedział, że "rząd powinien okazać wyższość i zgodzić się na rozmowy. WYŻSZOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Dziękuję za udostępnienie cytatu 26.06.07, 15:08 wos9 napisała: > > Może Lepper grożąc wyjściem z koalicji. Przecież powiedział, że "rząd > powinien okazać wyższość i zgodzić się na rozmowy. WYŻSZOŚĆ. Jak będę potrzebowała wyroczni moralnej to na pewno zwrócę się do Pana wicepremiera Leppera A. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Dziękuję za udostępnienie cytatu 26.06.07, 15:10 wos9 napisała: > Koniecznie... i przede wszystkim WYŁĄCZNIE albo prawie.... bo jest jeszcze kilka sztuk całkiem-całkiem Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dziękuję za udostępnienie cytatu 26.06.07, 15:11 Na przykład całkiem całkiem Giertych, albo Wierzejski. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Miły/a Wos9 ! Ostatnio niestety takie autorytety 26.06.07, 15:14 wos9 napisała: > Na przykład całkiem całkiem Giertych, albo Wierzejski. i wyrocznie moralne wyjątkowo nam obrodziły. Ale przyznaję, że Pan Lepper to jedna z moich ulubionych postaci historycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Miły/a Wos9 ! Ostatnio niestety takie autoryt 26.06.07, 15:17 gat45 napisała: > wos9 napisała: > > > Na przykład całkiem całkiem Giertych, albo Wierzejski. > > i wyrocznie moralne wyjątkowo nam obrodziły. Ale przyznaję, że Pan Lepper to > jedna z moich ulubionych postaci historycznych. > Jestem "ona". A pan Lepper, to niestety jeszcze nie historia. Co do urodzaju takich autorytetów - zgoda, równie miła Gat45. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: Dziękuję za udostępnienie cytatu 26.06.07, 15:58 nawet Lepper top dla ciebie za wysoki poziom Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Jest rzeczą ogólnie wiadomą, że w takiej pato 26.06.07, 15:05 Wywiadownie badające nastroje społeczne (nie te publikowane po gazetach) przedstawiły premierowi zatrważający raport - w sprawie pielęgniarek nawet mohery są podzielone i współczuja im (inaczej niż wobec lekarzy - wykształciuchów). Poza tym ktoś mądry wytłumaczył kaczorowi, że nadchodzi pełzająca rewolucja, która go zmiecie jeszcze przed wrzesniem. Wnioski: nie wiadomo, czy nawet szybkim ugodowym działaniem wobec pielęgniarek da sie powstrzymać fale strajków rozlewająca sie po kraju, )osobiście mam nadzieje, że nie już się) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jest rzeczą ogólnie wiadomą, że w takiej pato 26.06.07, 15:06 Ja też mam nadzieję, że to początek końca tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Premier zgodził się na rozmowy w swojej kance 26.06.07, 15:02 Właśnie to widziałem w TVP3 na pasku. "Według nieoficjalnych źródeł". Co za typ. Mógł od razu porozmawiać i byłoby po wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Premier zgodził się na rozmowy w swojej kance 26.06.07, 15:04 mike.recz napisał: > Właśnie to widziałem w TVP3 na pasku. "Według nieoficjalnych źródeł". > > Co za typ. Mógł od razu porozmawiać i byłoby po wszystkim. > Za chwilę konferencja Dziedziczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Ja bym się nie zgodził. Teraz grozi okupacja ca- 26.06.07, 15:04 łego URM przez tysiące demonstrantów. Chyba nie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ja bym się nie zgodził. Teraz grozi okupacja 26.06.07, 15:06 wlodzimierz.ilicz napisał: > łego URM przez tysiące demonstrantów. > Chyba nie o to chodzi? Chodzi o rozwiązanie konkretnego problemu. Trzeba było od razu pierwszego dnia zamienić choć kilka słów z pielęgniarkami, które się zaprosiło. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz E tam. Demonstrancji okupują gmach. 26.06.07, 15:13 Gdyby tak każdy mógł to robic ad libitum to w kraju zapanowałby bajzel jeszcze większy niż jest a władze byłyby sparaliżowane. Czy to już rewolucja? Jak tak, to po zwycięstwie wszystkie okupacje gmachów się zalegalizuje. Ale na razie są bezprawiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: E tam. Demonstrancji okupują gmach. 26.06.07, 15:38 Rewolucja, ale aksamitna. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Ja bym zrobił inaczej. 26.06.07, 15:06 Albo natychmiast czyli parę dni temu z nimi porozmawiał albo kazał wyprowadzić je siłą już pierwszego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ja bym zrobił inaczej. 26.06.07, 15:08 mike.recz napisał: > Albo natychmiast czyli parę dni temu z nimi porozmawiał albo kazał wyprowadzić > je siłą już pierwszego dnia. Wystarczyło porozmawiać. Wyprowadzenie siłą byłoby tak naprawdę wynikiem takiej samej słabości, jak obecna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Ja bym zrobił inaczej. 26.06.07, 15:11 wos9 napisała: > mike.recz napisał: > > > Albo natychmiast czyli parę dni temu z nimi porozmawiał albo kazał > wyprowadzić > > je siłą już pierwszego dnia. > > Wystarczyło porozmawiać. Wyprowadzenie siłą byłoby tak naprawdę wynikiem > takiej samej słabości, jak obecna sytuacja. Też myślę, że starczyłaby rozmowa ale od razu i nie dopuszczenie do takiej sytuacji jaka ma miejsce od ponad tygodnia. Dziedziczak zaprasz na kawę ale to pewnie słyszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Kaczor liczył liczył, że dla pielegniarek brak 26.06.07, 15:14 środków higieny wymusi zaprzestanie okupacji. Ale gdzie tam, siostry brudu się nie boją. Przywykły. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Kaczor liczył liczył, że dla pielegniarek bra 26.06.07, 15:37 wlodzimierz.ilicz napisał: > środków higieny wymusi zaprzestanie okupacji. > Ale gdzie tam, siostry brudu się nie boją. > Przywykły. Dalczego usiłujesz z nich kpić? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Bo obie strony na to zasługują. 26.06.07, 15:50 A własciwie bardziej media związane z PO i UW trabiące o "brutalnej policji" oraz związani z nimi "prawnicy" uzasadniający okupację na to zasłużyli. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Bo obie strony na to zasługują. 26.06.07, 15:58 wlodzimierz.ilicz napisał: > A własciwie bardziej media związane z PO i UW trabiące o "brutalnej policji" > oraz związani z nimi "prawnicy" uzasadniający okupację na to zasłużyli. No jasne. Zawsze winni sa dziennikarze i cykliści. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Dziennikarze są plagą. Wystarczy posłuchać 26.06.07, 16:02 TOKFM by co i raz zalał cię stek stronniczych kłamstw. Gazety i TV na szczęście znam tylko z omówień. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dziennikarze są plagą. Wystarczy posłuchać 26.06.07, 16:05 wlodzimierz.ilicz napisał: > TOKFM by co i raz zalał cię stek stronniczych kłamstw. > Gazety i TV na szczęście znam tylko z omówień. Ciesz się, że nie oglądasz TVPis Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Nie oglądam żadnej TV. Teraz mozna mieć 26.06.07, 16:14 lepszy program z Internetu. TV Internetowa (z dowolna kompozycją programu na własne żądanie) zastąpi za parę lat tradycyjną TV. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Nie oglądam żadnej TV. Teraz mozna mieć 26.06.07, 16:26 wlodzimierz.ilicz napisał: > lepszy program z Internetu. > TV Internetowa (z dowolna kompozycją programu na własne żądanie) zastąpi za > parę lat tradycyjną TV. Czyli niezdobyta przez PIS. Ja też oglądam taką, której PIS nigdy nie zdobędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: Premier zgodził się na rozmowy w swojej kance 26.06.07, 15:10 Dziedziczak mówi o tym co było do tej pory: "Żadna ze stron nie chce ustąpić" O, a do tej pory to było, że ciągle premier wyciąga rękę.... ciekaweeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Premier zgodził się na rozmowy w swojej kance 26.06.07, 15:10 Premier zaprasza na spotkanie przy dobrej kawie o 15.40. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Tak, ale tylko TE cztery panie 26.06.07, 15:13 wos9 napisała: > Premier zaprasza na spotkanie przy dobrej kawie o 15.40. zaraz się znacznie nowa polka - bo one nie zechcą rozmawiać bez reszty koleżanek. Przecież te cztery panie przyszły, żeby zdeponować petycję. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Tak, ale tylko TE cztery panie 26.06.07, 15:14 witaj gat45 ale to zawsze jakis poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Tak, ale tylko TE cztery panie 26.06.07, 15:20 scoutek napisała: > witaj gat45 > ale to zawsze jakis poczatek > Witaj zrobniały kawałku Bandy Baden-Powella ! Ma być ponoć dobra kawa (mnie by na to nie nabrali, nie znosze kawy) : "miłe złego początki, lecz koniec żałosny" - jak mówi poeta, który nic o strajkach nie słyszał Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Tak, ale tylko TE cztery panie 26.06.07, 15:14 gat45 napisała: > wos9 napisała: > > > Premier zaprasza na spotkanie przy dobrej kawie o 15.40. > > > zaraz się znacznie nowa polka - bo one nie zechcą rozmawiać bez reszty > koleżanek. Przecież te cztery panie przyszły, żeby zdeponować petycję. Nie "zdeponować", tylko przekazać. Czujesz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Nie, nie czuję i przepraszam - ale i tak mam 26.06.07, 15:17 wos9 napisała: > gat45 napisała: > > > wos9 napisała: > > > > > Premier zaprasza na spotkanie przy dobrej kawie o 15.40. > > > > > > zaraz się znacznie nowa polka - bo one nie zechcą rozmawiać bez reszty > > koleżanek. Przecież te cztery panie przyszły, żeby zdeponować petycję. > > Nie "zdeponować", tylko przekazać. Czujesz różnicę? kłopoty ze śledzeniem ewolucji polszczyzny z oddali. Ja mówię po staremu bo żem jako dziecię wyjechała z Polski PEWIEN (oj, pewien...) czas temu. A tutaj wykonałam latwiznę w postaci romańskiej kalki. Wyjaśnij ????? Czy chodzi o przekazanie do rąk własnych, w przeciwieństwie do pozostawienia na portierskim biurku ? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Nie, nie czuję i przepraszam - ale i tak mam 26.06.07, 15:19 Oczywiście, że do rąk własnych. Czy chciałabyś swoje pismo zostawiać portierowi? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Nie, nie czuję i przepraszam - ale i tak mam 26.06.07, 15:21 wos9 napisała: > Oczywiście, że do rąk własnych. Czy chciałabyś swoje pismo zostawiać > portierowi? Chyba czasem wolałabym... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Nie, nie czuję i przepraszam - ale i tak mam 26.06.07, 15:24 gat45 napisała: > wos9 napisała: > > > Oczywiście, że do rąk własnych. Czy chciałabyś swoje pismo zostawiać > > portierowi? > > > Chyba czasem wolałabym... Ja też nie łaknę spotkania z tym panem. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz No bo jak zaprosi więcej pań do siebie to nie wyj- 26.06.07, 15:17 dą. Ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: No bo jak zaprosi więcej pań do siebie to nie 26.06.07, 15:23 wlodzimierz.ilicz napisał: > dą. > > Ma rację. Po tylu dniach, to ja bym przede wszystkim premierowi nie wierzyła. Ani przez chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Kaczyńskiemu z zasady nie można wierzyć. 26.06.07, 15:32 Ale nagłosniona przez media związane z PO i UW okupacja sali jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 I powinna trwać, bo inaczej żadne rozmowy nic nie 26.06.07, 15:33 wlodzimierz.ilicz napisał: > Ale nagłosniona przez media związane z PO i UW okupacja sali jest faktem. przyniosą. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Niewykluczone, niewykluczone 26.06.07, 15:53 Ale Kaczor z kolei ma prawo obawiac się większej liczby okupantek, jeśli kogoś jeszcze tam wpuści. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Niewykluczone, niewykluczone 26.06.07, 15:57 wlodzimierz.ilicz napisał: > Ale Kaczor z kolei ma prawo obawiac się większej liczby okupantek, jeśli kogoś > jeszcze tam wpuści. No to nieufność jest obustronna. Tylko, że więcej powodów do nieufności mają pielęgniarki. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz W IV RP nikt nikomu nie wierzy 26.06.07, 16:00 A Kaczory jeszcze bardziej bo to chorzy psychicznie intryganci. "Teraz to czasami nie wierzę już samemu sobie" - Josif Wissarionowicz Stalin Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: W IV RP nikt nikomu nie wierzy 26.06.07, 16:00 wlodzimierz.ilicz napisał: > A Kaczory jeszcze bardziej bo to chorzy psychicznie intryganci. > > "Teraz to czasami nie wierzę już samemu sobie" - Josif Wissarionowicz Stalin No widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Niestety inni politycy (np. PO, LiD) są niewiele 26.06.07, 16:03 lepsi. To dno. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Niestety inni politycy (np. PO, LiD) są niewi 26.06.07, 16:05 wlodzimierz.ilicz napisał: > lepsi. > To dno. Niewiele, ale jednak trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Dziękuję za taka jakość. 26.06.07, 16:11 PO zarzuca Kaczorom, że za łatwo odstąpili od pierwiastka. Bezczelność. LiD żąda od Kaczorów zgody na bezwarunkowe ustępstwa na rzecz UE a potem gratuluje Kaczorom sukcesu bo się dzielnie opierali. Hipokryzja. Oba ugrupowania "popierają" pielegniarki. Bezczelność i hipokryzja razem wzięte. Przecież nikt z nich nigdy dla pielęgniarek nic nie zrobił gdy był u władzy. Nie wierzę takim partiom ani na jotę. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dziękuję za taka jakość. 26.06.07, 16:24 I Kaczory też nic nie zrobią, możesz mi wierzyć. Chyba że pod przymusem. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Premier zgodził się na rozmowy w swojej kance 26.06.07, 15:45 I dobrze, że nadal mu nie wierzą. Kolejna pielęgniarka w miasteczku namiotowym przyłączyła się do głodówki, czekając na wyniki rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Kolejna pielęgniarka przyłączyła się do 26.06.07, 16:09 wos9 napisała: > I dobrze, że nadal mu nie wierzą. Kolejna pielęgniarka w miasteczku > namiotowym przyłączyła się do głodówki, czekając na wyniki rozmów. głodówki - czekam z utęsknieniem na informację, który z moich idoli powie przez wszystkich wyczekiwane zdanie "widocznie ta pani chciała się odchudzić". Jak myślicie - odważy się któryś ? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Kolejna pielęgniarka przyłączyła się do 26.06.07, 16:27 Pewnie tak, wczoraj takich chamskich wpisów nie brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś