Dodaj do ulubionych

Pan Obirek i Bartos cos mowili o wizycie Rydzyka?

07.08.07, 10:58
w Watykanie. Lewactwo na wszystkich portalach pisze o Rydzyku. He, he, he...
Brak tylko wypowiedzi zawodowych katolikow. Pan Obirek i Bartos cos mowili o
wizycie Rydzyka?

,,Z gwałtowny nasileniem tych prób mieliśmy ostatnio do czynienia za sprawą
Centrum im. Szymona Wiesenthala, które, pewnie dzięki donosowi jakiegoś
„życzliwego” (czy „drogi Bronisław” nie umoczył tu aby swego paluszka?), nie
tylko gwałtownie zaprotestowało przeciwko wypowiedziom o. Tadeusza Rydzyka,
ale i zażądało uciszenia go.

Na ten sygnał odruchem Pawłowa zareagowało całe stado „intelektualistów”, a
niektórzy spośród nich poczuli się zobowiązani do zaakcentowania swego
stanowiska indywidualnie. Wszystko to, ma się rozumieć, podyktowane było
troską o zachowanie przez Kościół katolicki właściwego moralnego pionu, który
próbuje mu właśnie wyznaczać wspomniane Centrum.

Skoro już nabrało takiej rezolucji, to nie jest wykluczone, że wkrótce wystąpi
ono z inicjatywą utworzenia jakiegoś Zespołu Duszpasterskiej Troski o Kościół
Katolicki. Coś musi być na rzeczy, bo w przeciwnym razie jakże można by
wytłumaczyć, że wśród autorów indywidualnych wystąpień pojawiły się takie
osobistości, jak pan Stanisław Obirek, ex–jezuita, czy pan Tadeusz Bartoś –
ex–dominikanin, no i oczywiście znane grono katolików zawodowych (katolicy
zawodowi to osoby świeckie, utrzymujące się z tego, że są katolikami).''
www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=83
Obserwuj wątek
    • koperczak5 gospoża pranajtis się wysila 07.08.07, 12:57
      gospoża pranajtis się wysila. W pocie czoła przepisuje cudze teksty
      ze szmatławców. Nie stać jej na napisanie czegoś oryginalnego.
      Myslenie ma kolosalną przyszłość, ale nie dla gospoży pranajtis.
      Trudno...
      • frau.pranajtis Po co mam tracic czas na Obirka i Bartosia? 07.08.07, 13:21
        Wystarczy, ze daje znac na FK, zeby ludzie wiedzieli, ze te lze-autorytety
        katolickie to maja tyle wspolnego z katolicyzmem, co Geremek z prawdomownoscia.
        • woda.woda Re: Po co mam tracic czas na Obirka i Bartosia? 07.08.07, 13:25
          i co frau.pranajtis z rozumem
          • kicior99 Re: Po co mam tracic czas na Obirka i Bartosia? 07.08.07, 13:35
            zdrozal przeciez, a odwaga wypisywania glupstw staniala. Pronciajtis
            wykorzystuje koniunkture.
        • joannabarska Re: Po co mam tracic czas na Obirka i Bartosia? 07.08.07, 21:44
          Lekarza,frau!!!!
          • silesius.monachijski010 Jak tam babciu? wyszlas wlasnie z seansu 07.08.07, 21:54
            w "kinie" Beate Uchse? Twoj wpis o tym swiadczy

joannabarska napisała:

> Lekarza,frau!!!!
            • venus99 Re: Jak tam babciu? wyszlas wlasnie z seansu 07.08.07, 21:58
              raczej ze spotkania z pisuarem.ta partia rodzi uczucia wymiotne.
              • silesius.monachijski010 Re: Jak tam babciu? wyszlas wlasnie z seansu 07.08.07, 22:07
                babunia w monachium bywa i seksshopy zwiedza; wzorem swoich idoli: urbana,
                michnika ("zrobi mi pani loda"), millera ("prawdziwy mezczyzna", buhaha) oraz
                zubra cimoszki; a potem wypluwa to wszystko na forum

venus99 napisał:

> raczej ze spotkania z pisuarem.ta partia rodzi uczucia wymiotne.

• venus99 Re: Jak tam babciu? wyszlas wlasnie z seansu 07.08.07, 22:17
                  babunia w różnych miejscach bywa.i chamowi w mordę też da jak
                  trzeba.szczególnie pisuarkowi.
                  • silesius.monachijski010 Re: Jak tam babciu? wyszlas wlasnie z seansu 07.08.07, 22:22
                    niech juz w morde da; grunt, zeby nie "dawala" chlopom, fuj, fuj

venus99 napisał:

> babunia w różnych miejscach bywa.i chamowi w mordę też da jak
                    > trzeba.szczególnie pisuarkowi.
    • venus99 Re: O tasmach pletli a o spotkaniu z papiezem nic 07.08.07, 13:24
      głupia kobieto,obydwaj zmienili zawód a nie wiarę.
      • toluaz Re: O tasmach pletli a o spotkaniu z papiezem nic 07.08.07, 13:43
        Bardzo dobrze ,że przytoczyłaś tutaj ten tekst Frau , Michalkiewicz jak zwykle
        napisał świetny tekst
        Oczywiście wszystkie postęþowe siły nie widzą belki we własnym oku a dostrzegają
        żdzbło u innych
        Przeciez wiemy ,że wszyscy jesteśmy ludźmi , każdy z nas może popełnic jakis
        bład i nie twierdze ,że w Radiu Maryja nie zdarzają się jakieś wpadki ...ale
        tyle agresji co w postęþowych mediach można sie było spodziewać? myśle ,że tak
        Cóż jedynie słusznej linii wydaje się ,że ma monopol na informacje a tu okazuje
        się sa media , których nie udało się podporządkować .
        Ale czy powinniśmy się dziwić zdecydowan większość mediów nalezy do
        zagranicznych koncernów i tylko i czy możemy przypuszczać ,że te media będa
        działać w naszym interesie ? W NIemczech jest ustawowy zakaz nabywania mediów
        przez firmy zagraniczne ...Niemcy potrafią działac w swoim interesie...
        Pozdrawiam
        • venus99 Re: O tasmach pletli a o spotkaniu z papiezem nic 07.08.07, 13:54
          radio ojca malwersanta jest najbardziej załganym medium (nie licząc
          nd) z jakim się spotykamy. ojciec malwersant to ponura postać.
          agresywny, chamski łobuz i kłamca. dzisiaj bezkarny - jutro miejmy
          nadzieję już nie.
          • frau.pranajtis Nie wyrazaj sie tak o rynszTOK-u, bo ci szaman kul 07.08.07, 14:37
            tu kretyna premie zabierze.
            • venus99 Re: Nie wyrazaj sie tak o rynszTOK-u, bo ci szama 07.08.07, 14:43
              biedna kobieto,ja nie pisuję na zlecenie ojca malwersanta więc nikt
              mi premii nie zabierze.w przeciwieństwie do ciebie nie muszę
              zarabiać na życie ani piórem ani ciałem.
        • frau.pranajtis Wiekszosc wyksztalciuchow tego nie pojmuje 07.08.07, 14:39
          Wystarczy popatrzec jak w rytm niemiekiego marsza publikuja swoje wypociny
          potomkowie komunistow - Safjan i Jastrun w Newsweeku. Az dziw bierze, ze nie
          poprosili jeszcze Andzeli o azyl.
    • silesius.monachijski010 Panowie Obirek i Bartos chyba sa teraz na etapie 07.08.07, 16:29
      swobodnej realizacji swojego popedu seksualnego, tlumionego przez lat tyle
      (jeden na sposob hetero, a drugi homo - jesli mnie pamiec nie myli); choc pan
      Obirek powinien jednak bardziej stanowczo zabierac glos (a nie tylko posilkowac
      sie miernym pamfletem na lamach "Rzepy"). Ciekawilaby mnie tez opinia
      wieloletniego sumiennego i oddanego pracownika SB, niejakiego pana ksiedza
      Czajkowskiego, ale on jakos zniknal z pola widzenia; czyzby tez zajmowal sie
      korektura i adjustacja tekstow na Czerskiej? a moze jest cenzorem na forum?

frau.pranajtis napisała:

> w Watykanie. Lewactwo na wszystkich portalach pisze o Rydzyku. He, he, he...
      > Brak tylko wypowiedzi zawodowych katolikow. Pan Obirek i Bartos cos mowili o
      > wizycie Rydzyka?
      >
      > ,,Z gwałtowny nasileniem tych prób mieliśmy ostatnio do czynienia za sprawą
      > Centrum im. Szymona Wiesenthala, które, pewnie dzięki donosowi jakiegoś
      > „życzliwego” (czy „drogi Bronisław” nie umoczył tu aby
      > swego paluszka?), nie
      > tylko gwałtownie zaprotestowało przeciwko wypowiedziom o. Tadeusza Rydzyka,
      > ale i zażądało uciszenia go.
      >
      > Na ten sygnał odruchem Pawłowa zareagowało całe stado „intelektualistów&#
      > 8221;, a
      > niektórzy spośród nich poczuli się zobowiązani do zaakcentowania swego
      > stanowiska indywidualnie. Wszystko to, ma się rozumieć, podyktowane było
      > troską o zachowanie przez Kościół katolicki właściwego moralnego pionu, który
      > próbuje mu właśnie wyznaczać wspomniane Centrum.
      >
      > Skoro już nabrało takiej rezolucji, to nie jest wykluczone, że wkrótce wystąpi
      > ono z inicjatywą utworzenia jakiegoś Zespołu Duszpasterskiej Troski o Kościół
      > Katolicki. Coś musi być na rzeczy, bo w przeciwnym razie jakże można by
      > wytłumaczyć, że wśród autorów indywidualnych wystąpień pojawiły się takie
      > osobistości, jak pan Stanisław Obirek, ex–jezuita, czy pan Tadeusz Bartoś
      > –
      > ex–dominikanin, no i oczywiście znane grono katolików zawodowych (katolic
      > y
      > zawodowi to osoby świeckie, utrzymujące się z tego, że są katolikami).''
      > www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=83
      >
      • frau.pranajtis Czajkowski przynajmniej cicho siedzi 07.08.07, 21:24

• silesius.monachijski010 No coz, poszedl w slady Maleszki 07.08.07, 21:27
          frau.pranajtis napisała:

>
    • silesius.monachijski010 Ponoc die Herren Obirek i Bartos 07.08.07, 19:52

chcieliby sie zatrudnic w Wyzszej Szkole Rydzyka, stad "dyplomatycznie" milcza;
      po opuszczeniu swoich zakonow skonczylo sie dobre zycie, zagraniczne wyjazdy
      oraz dobre zarcie na koszt wspolnoty; teraz za wszystko trzeba placic, stad
      pewnie juz niedlugo zloza aplikacje w Toruniu

o zachowanie przez Kościół katolicki właściwego moralnego pionu, który
      > próbuje mu właśnie wyznaczać wspomniane Centrum.
      >
      > Skoro już nabrało takiej rezolucji, to nie jest wykluczone, że wkrótce wystąpi
      > ono z inicjatywą utworzenia jakiegoś Zespołu Duszpasterskiej Troski o Kościół
      > Katolicki. Coś musi być na rzeczy, bo w przeciwnym razie jakże można by
      > wytłumaczyć, że wśród autorów indywidualnych wystąpień pojawiły się takie
      > osobistości, jak pan Stanisław Obirek, ex–jezuita, czy pan Tadeusz Bartoś
      > –
      > ex–dominikanin, no i oczywiście znane grono katolików zawodowych (katolic
      > y
      > zawodowi to osoby świeckie, utrzymujące się z tego, że są katolikami).''
      > www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=83
      >
      • frau.pranajtis Brak slow. Obirka publikuja nawet w Rzepie. 07.08.07, 21:33
        Teraz to jest takie modne lansowac liberalne poglady i na sile otwierac KK na
        nowe prady.
        Mam nadzieje, ze Benedykt XVI przeklnie wreszcie takie kanalie, ktore nie dosc,
        ze porzucily stan duchowny to jeszcze uzurpuja sobie prawo do krytykowania kosciola.
        • venus99 Re: Brak slow. Obirka publikuja nawet w Rzepie. 07.08.07, 21:37
          to straszne!!
          jestem wstrząśnięty. ale mam jeszcze siły żeby ci pokazać środkowy
          palec prawej ręki.może problem swoich dewiacji mentalnych (tylko
          mentalnych?) będziesz przedstawiał na łamach mediów ojca malwersanta?
        • silesius.monachijski010 Eee tam: warto przeczytac odszczepiencow 07.08.07, 21:39
          mysle, ze Kosciol zostawi tych przydupasow (wybaczcie frywolnosc) w spokoju:
          zawsze mozna np. na lekcji religii pokazywac dzieciom, jak - pod wplywem duszy
          popedliwej i pozadliwej (Arystoteles i sw. Tomasz) glupieja tak ciekawie
          zapowiadajacy sie ksieza i zakonnicy jak Obirek i Bartos; no coz: jak organ
          myslenia przenosi sie z pozycji "nad karkiem" do pozycji "miedzy nogami", to nie
          dziwota, a mozna byloby przeciez z wielka kultura, jak np. byly pijar, Tadeusz
          Gadacz

frau.pranajtis napisała:

> Teraz to jest takie modne lansowac liberalne poglady i na sile otwierac KK na
          > nowe prady.
          > Mam nadzieje, ze Benedykt XVI przeklnie wreszcie takie kanalie, ktore nie dosc,
          > ze porzucily stan duchowny to jeszcze uzurpuja sobie prawo do krytykowania kosc
          > iola.
    • 440417mz Re: Pan Obirek i Bartos cos mowili o wizycie Rydz 07.08.07, 20:06
      A mnie zdumiewa argumentacja polskich publicystów katolickich(z litości nie
      wspomnę ich nazwisk)którzy bronią B-16 tymi słowy:Nawet JP II spotykał się z
      Castro,Pinochetem i podobnymi ludżmi!Sic!A ja ateista czynię chyba żle gdyż nie
      podaję złym ludziom ręki nawet.A gdybym miał możliwość to potraktował bym takich
      dyktatorów według zasady:jedem das Seine!Śmierć za śmierć a nie ich jeszcze
      błogo sławił!
    • pisuarro A może być... 07.08.07, 22:21
      ...Milcarek ?... ;->

pawelmilcarek.salon24.pl/26626,index.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka