sztudent1 01.09.07, 21:48 Ja ich stawiam miedzy pantofelkiem a rozwielitką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
punkt_krytyczny Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 21:51 To grupa Rydzyka robi takie badania. Wszyscy powyżej 80 IQ nie mogą należeć do maryjnej rodziny. Są intelektualnie niebezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 21:52 jakies 50 wyżej niz platformersa i 45 wyżej niz LiDa Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor I po co ten wpis? Po co ten wątek? 01.09.07, 21:52 Obrażaniem ludzi nikogo do niczego nie przekonasz. Tylko smrodu będzie więcej. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: I po co ten wpis? Po co ten wątek? 01.09.07, 21:58 Bo dla mnie jest to fenomen, że istnieją ludzie tak zindoktrynowani, ograniczeni umysłowo i nieprzemakalni. Przecież nawet krowa zmienia poglądy, a oni twardo za wodzusiem ,cokolwiek by zrobił. Powtarzam, dla mnie jest to fenomen socjologiczny i biologiczny, że na tym etapie ewolucji darwinowskiej są tacy ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: I po co ten wpis? Po co ten wątek? 01.09.07, 22:03 Na ogół ludzie są bezradni wobec hochsztaplerów, ponieważ ci mówią zawsze to, co ludzie chcieliby usłyszeć. Jak już nie działa, szukają tego, co jeszcze zadziała. Na samym końcu mówią: przecież to Wy tak chcieliście. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Ideologiom ulegali nawet wybitni intelektualiści 01.09.07, 22:07 To nie jest kwestia IQ ani wykształcenia. Nawet Stalina wielu szczerze i z dobrych pobudek kochało do samego końca. Ewolucja darwinowska też nie ma tu nic do rzeczy, bo nie sposób wykluczyć, że podatni na ideologię mają większe szanse przeżycia i rozmnorzenia się - jest to nawet dość prawdopodobne. Proponuję zaczęcie nowego wątku o ideologii, ale nie wróżyłbym dużego odzewu na FK:). Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: Ideologiom ulegali nawet wybitni intelektuali 01.09.07, 22:15 polihistor napisał: >To nie jest kwestia IQ ani wykształcenia Sorry ale dla mnie właśnie wykształcenie nie tak wiele wspólnego z IQ. Znam ludzi ograniczonych, którzy ciężką praca osiagnęli jakieś dyplomy ale znam też ludzi prostych o dużej inteligencji. Pytanie jest zasadne: jakie trzeba mieć IQ, żeby po dwóch latach, tego co sie dzieje nie zorientować się, że są po prostu robieni w wała i służą jedynie za mięso wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Re: Ideologiom ulegali nawet wybitni intelektuali 01.09.07, 22:22 No więc odpowiadam to nie ma nic wspólnego z IQ. Weźmy na przykład György'ego Lukács'a - jeden z najwybitniejszych intelektualistów XX wieku. Autor co najmniej jednej genialnej książki ("Historia i świadomość klasowa") a do krytyki "kultu jednostki" doszedł późno. Inna sprawa to kontrowersyjność samego IQ - nie sposób utożsamić inteligencję mierzoną w punktach z potocznym określeniem "inteligentny". Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: Ideologiom ulegali nawet wybitni intelektuali 01.09.07, 22:52 Nie znam dokonań György'ego Lukács'a ale budujące jest to, że można "dojrzeć" do krytyki kultu jednostki, więc i dla tego kraju jest też jakaś nadzieja, że ten ciemny lud kiedyś na oczy przejrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Re: Ideologiom ulegali nawet wybitni intelektuali 01.09.07, 22:59 Może przejrzy a może nie - ankiety nt. IQ elektoratu PiS nie przyczynią się do przejrzenia na oczy kogokolwiek. Co najwyżej wpiszą się w niechęć narodu do używania argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek11 Żeby dać się zrobić w wała w dzxień po przegranej 01.09.07, 22:34 sztudent1 napisał: > Pytanie jest zasadne: jakie trzeba mieć IQ, żeby po dwóch latach, >tego co sie dzieje nie zorientować się, że są po prostu robieni w >wała i służą jedynie za mięso wyborcze. ---> w wyborach, to jakie trzeba mieć IQ? Przecież iQtuski wiedziały w dzień po wyborach co się będzie działo ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marek.zegarek Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 21:55 Już ci kiedyś powiedziałem - łepetynę w klimatyzator albo do zamrażalnika, to ochłoniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 21:59 Takie właśnie reakcje powodują, że zadaję niewinne pytanie: jakie jest twoje IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Jak na michnikoida,to i tak nieźle :))) 01.09.07, 22:04 sztudent1 napisał: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? > Takie właśnie reakcje powodują, że zadaję niewinne pytanie: jakie > jest twoje IQ? ---> Podajesz na talerzu swoją drogę życiową, jak widać: "istnieją ludzie tak zindoktrynowani, ograniczeni umysłowo i nieprzemakalni. Przecież nawet krowa zmienia poglądy, a oni twardo za wodzusiem ,cokolwiek by zrobił. Powtarzam, dla mnie jest to fenomen socjologiczny i biologiczny, że na tym etapie ewolucji darwinowskiej są tacy ludzie..." ---> I na koniec ta autorefleksja ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 22:01 sztudent1 napisał: > Ja ich stawiam miedzy pantofelkiem a rozwielitką. Widzę, że "kupiłeś" moje określenie kikusi (pantofelek). Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor A te krzyżyki to co?:) 01.09.07, 22:12 A poważnie to do czego ma prowadzić licytowanie się na imputowane elektoratom punkty IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Aha:) 02.09.07, 01:05 Polska Mensa jest zatem najliczniejsza na świecie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ognia sim+ 01.09.07, 22:34 na poziomie karty sim mojego telefonu komórkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemianin_pl Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 22:25 Zmartwie cie mam 160 i bylem czlonkiem MENSA Polska, i PIS na razie najbardziej mi sie podoba, nie mowie ze bez zastrzeżeń, ale na tle innych sie wyróżnia na korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 22:33 "Bo paraliz postepowy najmadrzejsze trafia glowy". Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 22:33 Sorry stary ale po prostu .. NIE WIERZĘ. Można sie było nabrac 2 lata temu ale po tych 2 latach chyba już każdy, kto ma IQ > 20 zorientował się, że jest robiony w wała i służy tylko za mięso wyborcze. Po prostu nie wierzę, że można aż tak nie umieć poskładać, że 2+2=4... Odpowiedz Link Zgłoś
ziemianin_pl Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 23:10 Mozesz nie wierzyc. twoja sprawa. NIe chce mi sie tlumaczyć dlaczego mozna popierac PIS. Pewnie i tak nie dotrze, bo nienawiść cię zaślepia. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor "zaślepienie nienawiścią" 01.09.07, 23:37 To "argument" pojawiający się notorycznie zarówno u zwolenników (nieco częściej) jak i przeciwników rządów PiS. Piszę ""argument"" a nie "argument" bo tak naprawdę jest to ucieczka przed rzetelną dyskusją. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ognia nie wiem, ale 01.09.07, 22:33 napewno żaden ze zwolenników pis nie może mieć IQ wyższego od IQ Jarosława Kaczyńskiego. To dlatego pis toczy walkę ze łże-elitami, wykształciuchami, wybitnymi lekarzami, prawnikami, dziennikarzami czy też ostatnio - posiadaczami kont ze znaczną zawartością. Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: nie wiem, ale 01.09.07, 22:39 Zapomniałeś o wrogu number 1 swego czasu - Hubercie H. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 i ty śmiesz mówic o jakimś IQ...??? :))) 02.09.07, 00:11 zbadałeś kiedys swoje??? Barzdo płasko postrzegasz ty i mistrz swiat, tak oceniam cie na jakieś 98 do 100 max... wnosząc tylko po tym co i jak piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek11 Nie wiesz,bo nie rozumiesz... 01.09.07, 22:45 mistrz_ognia napisał: nie wiem, ale > napewno żaden ze zwolenników pis nie może mieć IQ wyższego od IQ > Jarosława Kaczyńskiego. To dlatego pis toczy walkę ze łże-elitami, > wykształciuchami, wybitnymi lekarzami, prawnikami, dziennikarzami > czy też ostatnio - posiadaczami kont ze znaczną zawartością. ----> Skoro stawiasz wykształciuchów, łże-elity, pseudobiznesmenów ... w jednym rzędzie z wybitnymi lekarzami, prawnikami, dziennikarzami, posiadaczami kont ze znaczną zawartością ..., to oznacza, że nie rozumiesz znaczenia poszczególnych słów a więc i IQ masz mizerne iQtuska również... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ognia ty natomiast nie znasz znaczenia 01.09.07, 22:53 słowa normalność. ====================== Czy mam zacząć wymieniać sprawy w których pis dało dupy? Co ze sprawą doktora G? Co z ostatnimi aresztowaniami? W przypadku doktora sąd przegonił prokuraturę wnioskująca o areszt! W ostatnim przypadku prokuratura nawet nie próbowała o to wnioskowac! A co ze sprawą Blidy? Dlaczego ta kobiecina się zabiła? Dlatego że narcyz Ziobro chciał sobie konferencję uatrakcyjnic zdjęciami z jej zatrzymania? Mimo że prokuratuna tak naprawdę niczym nie dysponowała? ========================= A z drugiej strony. Kiedy czegoś się dowiemy w sprawie afery białostockiej? Kiedy zostaną postawione zarzutu temu wąsatemu aferzyścia co pełni funkcję marszałka? Kiedy CBA go posadzi? Kiedy zostanie wyjaśniona sprawa Telegrafu? A co z ryczałtami za dojazdy wyłudzonymi przez europoslów pis? Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: ty natomiast nie znasz znaczenia 01.09.07, 22:57 Soory stary ale nie fatyduj się: oni są nieprzemakalni, argumenty nie maja żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Nie ma ludzi nieprzemakalnych 01.09.07, 23:00 Są tylko niewystarczająco zroszeni ożywczym strumieniem rozsądnych argumentów:). Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 23:02 IQ osoby, które stawia pytania, na pewno nie jest wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: ?? 01.09.07, 23:36 Znajde tam odpowiedz na pytanie,czy Kaczynski zwrocil BPH(oczywiscie z odsetkami)pozyczke 40 miliardow starych zlotych? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 23:30 Niestety, swój do swgo ciągnie. I ciągle co czwarty obywatel jest gotów poprzeć, o Jezuuuuuuu, te intelektualne miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 23:34 Prof. Legutko, z pewnością nie jest intelektualną miernotą a jest w PiS... Inna rzecz, że mało znam ludzi równie odległych mi światopoglądowo jak minister edukacji:). Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 o 50 punktow więcej od ciebie i tobie podobnych 01.09.07, 23:41 Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 powiedz ile ty masz, a może wysle ci mój 01.09.07, 23:44 numer legitymacji mensy...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk448 Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 23:48 sztudent1 napisał: > Ja ich stawiam miedzy pantofelkiem a rozwielitką. Panie student1, trochę szacunku do ludzi. To nie IQ decyduje o PIS preferencjach tylko mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 23:52 Mentalność mentalnością ale na litość boską w ile kłamstw można uwierzyć? Jak wy to sobie tłumaczycie? To jest dla mnie autentyczny fenomen socjologiczny. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Może tak? 01.09.07, 23:58 Przypominam sobie jednego z [...] entuzjastów, dość znanego felietonistę dziennika "Izwiestia", piszącego pod pseudonimem Harry. Wskutek jakiejś omyłki G.P.U. dostał się Harry na Wyspy Sołowieckie i przebywał tam cały rok. Potem omyłkę poprawiono i Harry, biegając gwałtownie z kąta w kąt swej moskiewskiej izdebki, opowiadał nieprawdopodobne rzeczy o wielkim zakładzie tępienia ludzi na Sołówkach i powtarzał histerycznie: - Ależ po co mi to pokazali? Po co dali mi możność zobaczenia tego? Przecież ja kiedyś wierzyłem.[1] [1] Sołoniewicz I., Rosja w obozie koncentracyjnym, Lwów 1938, s. 277 Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk448 Re: Może tak? 02.09.07, 00:03 polihistor napisał: > Sołówkach i powtarzał histerycznie: > > - Ależ po co mi to pokazali? Po co dali mi możność zobaczenia tego? Przecież ja > kiedyś wierzyłem.[1] > > [1] Sołoniewicz I., Rosja w obozie koncentracyjnym, Lwów 1938, s. 277 To się nazywa dysonans poznawczy. :). Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 hmm... a może to ty jesteś zindoktrynowany... 02.09.07, 00:01 zastanawiałeś sie kiedyś...? To, że kogoś lubisz lub nie politycznie nie daje ci mandatatu by oceniać innych, rozumiem że uważasz się za nadinteligenta i ludzi prostzch (jak wczesniej pisałeś) choć i wśród nich zdarzaja sie inteligentni (sic!) :))) masz w "głębokim" poważaniu... Bo podążając twoim tokiem, nie wiem "myslenia..."? tylko tacy mogą być zmanipulowani, więc nic dziwnego że poperaja kaczory... musisz sie jeszcze chłopaku troche życia nauczyć, a jak juz sie nauczysz, to może zaczniesz świat troche inaczej widzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: hmm... a może to ty jesteś zindoktrynowany... 02.09.07, 00:05 bard333 napisał: >ludzi prostzch (jak wczesniej pisałeś) choć i wśród nich zdarzaja >sie inteligentni (sic!) :))) masz w "głębokim" poważaniu... A gdzie dokładnie napisałem, że ludzi prostych mam w w "głębokim" poważaniu...? ludzi prostych cenie, ograniczonych - nie! Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 a kto jest wg ciebie tym prostym człowiekiem? 02.09.07, 00:08 pisałeś o tym wczęsniej odnosząc sie do ich wykształcenia, wiec kim są ci "prości ludzie"? Z kontekstu jasno wynika, że jesteś ponad nich, powiedzmy obserwatorem ich życia, wręcz jak to napisałes na początku obserwujesz ich jak rozwielitki...:)) taki nadinteligent... i teraz każdy kto ma inne poglądy niz ty jest debilem... kiedys dorośniesz... chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
kejdzi7 Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 01.09.07, 23:57 na twój + 140 Odpowiedz Link Zgłoś
kejdzi7 Re: Poziom oglądalności trwam. 02.09.07, 00:16 ten sztudent to jakis lewy. jesli sztudent to na pewno nie skonczy sztudiow. glupek jakis czy cuś. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 02.09.07, 00:07 kejdzi7 chwali sie że ma IQ = 7. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 02.09.07, 00:09 a nie pomyliło ci się z wos??? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Na ile oceniacie IQ zwolenników pisu ? 02.09.07, 00:10 sztudent1 napisał: > Ja ich stawiam miedzy pantofelkiem a rozwielitką. Rozwielitki wydupczyły platfusów Odpowiedz Link Zgłoś