masuma 06.09.07, 15:26 Już wczoraj złożył rezygnację Kaczyńskiemu! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer A coś jaśniej kim jest ów Pan? 06.09.07, 15:26 masuma napisała: > Już wczoraj złożył rezygnację Kaczyńskiemu! > Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: A coś jaśniej kim jest ów Pan? 06.09.07, 15:28 Ostatni w PiS soldarnościowy Mohikanin. Potężny kop w kuper Kaczory dostały. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Antoni Mężydło- eksposeł PIS z Torunia 06.09.07, 15:29 www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/229.htm Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Szczury wieją z PiS-Titanica 06.09.07, 15:27 Zanużenie już duże, wkrótce pójdzie na dno... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Poseł z Torunia 06.09.07, 15:28 Ulubiony przykład kataryny na tortury SB. Najwyraźniej uznał, że zbyt mu to przypomina stare czasy. Zbyt porządny na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Przegrał z Girzyńskim... 06.09.07, 15:33 I jeszcze musiałby ustąpić na liście Sobeckiej. Kto następny? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Przegrał z Girzyńskim... 06.09.07, 15:37 Co już dawno przepowiadałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Elfhelm ma ostatnio dobrą passę :) 06.09.07, 15:47 -zdemaskował układ brodnicko-dzierżoniowski ;) -Wyszła sprawa Układu Gdańskiego i kancelarii Zwary, o której już kiedyś pisał -a teraz Mężydło. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Źródło jakieś? 06.09.07, 15:34 TVN24 podaje. Podobno przechodzi do platformy. Jeszcze Radek Sikorski się waha. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: Źródło jakieś? 06.09.07, 15:48 haen1950 napisał: > TVN24 podaje. Podobno przechodzi do platformy. Jeszcze Radek > Sikorski się waha. CZyli nie chodzi mu o ideologie tylko o żłób! Niech go Tusk nie przyjmuje, bo Pisiory znow icgh rozniosa. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Źródło jakieś? 06.09.07, 15:59 img516.imageshack.us/img516/5661/sejmcb2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Źródło jakieś? 06.09.07, 16:03 To Platformie są potrzebne spady pisowskie? Fuja. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Mężydło opuścił PIS !!! 06.09.07, 15:29 Dopiero teraz? Lepiej późno, niż wcale. Czyli w czołówce PiS nie ma juz ANI JEDEJ osoby o solidarnościowo- opozycyjnym rodowodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm No jak to... 06.09.07, 15:31 A historyczny lider Solidarności, który skakał przez płot Jarosław K.? A na poważnie, to liczę, że i Borusewicz bez pisowskiej łatki będzie szedł na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: No jak to... 06.09.07, 15:32 elfhelm napisał: > A historyczny lider Solidarności, który skakał przez płot Jarosław K.? > > A na poważnie, to liczę, że i Borusewicz bez pisowskiej łatki będzie szedł na > wybory. To już chyba od co najmniej kilku dni przesądzone. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Mężydło opuścił PIS !!! 06.09.07, 15:32 d --Znowu beda pisiory mowily ze sie pomylily ze im znowu ktos podrzucil kukulcze jajo. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Jestem stworzony na wzór i podobieństwo Boga. ( to czemu mi mówią żem idiota?) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Mężydło opuścił PIS !!! 06.09.07, 15:38 Ten chyba najbardziej słynący ze swojej unizonosci podnózek prezesa, gotowy nawet bronic tezy , ze prezes PiS ma 220 cm wzrostu, sprawiajacy wrazenie zupełnie bezrozumnego aparatczyka wyPISał się. Czyzby popatrzył w lustro? Czy był to taki zakonspirowany intelektualista udajacy od miesięcy idiote? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A ten przygłup nowotwór nie napisał jeszcze 06.09.07, 15:33 że Mężydło był w SB i sam się pobił w Bachotku? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Zanim któryś PiSior napisze... 06.09.07, 15:36 "Antoni Mężydło szedł z przystanku autobusowego do domu, gdy z hamującej gwałtownie nyski wyskoczyło trzech mężczyzn i zarzuciło mu worek na głowę. Wciągnięto go do samochodu. Przez prześwitujący materiał starał się zaobserwować jak najwięcej szczegółów. Gdy samochód zatrzymał się przed komisariatem w Toruniu, mężczyźni przykryli go brezentem, by nie zwracał uwagi przechodniów. Po pewnym czasie pojazd ruszył, jechano w kompletnym milczeniu. W końcu zatrzymano się w lesie. - Przykuli mnie kajdankami do drzewa. Słyszałem, jak ktoś repetuje broń, a ktoś inny łopatą uderza w twardy grunt. Powiedzieli mi: "Odmawiaj zdrowaśki" - wspomina po latach Antoni Mężydło, wówczas jedna z czołowych postaci toruńskiego podziemia (...) W momencie porwania Mężydło zdawał sobie sprawę, że SB wie o nim dużo. Parę dni wcześniej zorientował się, że w jego najbliższym otoczeniu jest agent. Tajny współpracownik, student złapany z bibułą i zwerbowany przez SB, nie wytrzymał napięcia i przed wyjściem z drukarni zostawił na stole kartkę, w której ujawnił swą rolę. (...) W sielankowej scenerii ośrodka wypoczynkowego, położonego kilkadziesiąt kilometrów od Torunia, rozegrała się dalsza część dramatu. Siedząc na podłodze w jednym z domków letniskowych, skuty kajdankami i z workiem na głowie, Mężydło poddany został bezustannemu przesłuchaniu. Czasami kazano mu wstać, by uderzeniami pięści powalić na ziemię i bić pałą w pięty. To, co miało miejsce, przypomina scenariusz horroru, sadystyczny i wyrafinowany, zdumiewający skalą cierpień fizycznych i psychicznych. Bólowi towarzyszyło upokorzenie, więźniowi nie pozwalano na załatwienie potrzeb fizjologicznych. Do lęku o własny los dochodził niepokój o najbliższą osobę, z magnetofonu odtwarzano wypowiedzi narzeczonej, które nie pozostawiały wątpliwości, że i ona znajduje się w rękach SB.- Słyszałem głosy przesłuchujących mnie esbeków. Zmieniali się. Sprawiali wrażenie coraz bardziej pijanych, narzekali, że są zmęczeni, trzeba kończyć i posłać mnie do piachu. Gdy zaczynałem zasypiać, chlustano na mnie wodą. Po kilkudziesięciu godzinach bez snu miałem już zaburzoną świadomość - relacjonuje Mężydło.Gdy pytam go, skąd czerpał siły, by się nie załamać, wydaje się lekko zdziwiony. - Nie mógłbym żyć ze świadomością, że zdradziłem ludzi, których często sam wciągnąłem do konspiracji. Po latach ocenia, że nawet pozornie przypadkowe elementy były precyzyjnie zaplanowane. Gdy wlewano mu wódkę do ust, sugerowano, że skończy jako ofiara zainscenizowanego wypadku drogowego. Jego śmierci odebrano by wszelki heroizm, byłby pijanym kierowcą, który wpadł na drzewo. W końcu powiedziano mu, że zostanie przewieziony od ośrodka tortur w Bieszczadach i wepchnięto znów do nyski. Zawieziono w pobliże wysypiska śmieci, kazano położyć się na ziemi. Gdy w końcu podniósł głowę, był sam." (Maja Narbutt, "Musimy kończyć, kop sobie grób", Rzeczpospolita) " Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Mężydło się nachlał w Charkowie 06.09.07, 15:38 I jest kolegą drogiego Bronisława, i lata na drzwiach od stodoły i liczy głosy i tfu tfu tfu. Agent. Wariat. Zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
trala-lala No to teraz się dowiemy, że był w układzie 06.09.07, 15:37 że należał do PZPR, był powiązany z Krauze, a z jego komputera łączono się ze stronami pedofilskimi :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: No to teraz się dowiemy, że był w układzie 06.09.07, 15:41 Po tym przesłuchaniu zwariowal i zapisal sie do PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
swansea szkoda.. 06.09.07, 15:43 jeden z nielicznych, których lubiłem w PiS'ie...:( baaardzo wysoki facet. i kiedyś pracował w mojej firmie, zanim poszedł w polityke. i wszyscy o nim mieli bardzo dobre zdanie.. zresztą w mojej firmie budowali odbiorniki radiowe dla opozycji..:) Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Re: No to teraz się dowiemy, że... 06.09.07, 15:43 często pokazywał się w telewizji tvn24 jako gorliwy obrońca PiSu. Teraz, gdy PiS osiada na dnie, próbuje się szybko ratować na z góry upatrzone pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: No to teraz się dowiemy, że... 06.09.07, 15:48 Mężydło zmądrzał?Ale jakby kaczor obiecał mu miejsce na liście wyborczej przed Sobecką,to by znów zgłupiał? Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Mężydło opuścił PIS !!! 06.09.07, 15:48 No to biednym kartoflom już sami "genetyczni patrioci" zostali jako baza: jasiński, kryże, wasserman, łopiński, targalski, czabański :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Czy następna "Misja specjalna" będzie o układzie 06.09.07, 15:49 toruńskim? Oczywiście przemilczy się rolę w nim Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt mam teorie na ten temat ... 06.09.07, 16:00 Otoz sadze, ze to jest element planu Genialnego Stratega. Odejscie Mezydly jest tak naprawde ruchem wyprzedzajacym, bo premier obawia sie, ze w kampanii PO wykorzysta wyznanie Meyzdly, ze PiS mial mpo prostu szczescie trafiajac na koniunkture gospodarcza i ze na szczescie oddaje wladze, kiedy pojawiaja sie symptomy klopotow. Teraz premier bedzie mogl powiedziec, ze Mezydlo byl od dawna juz pod wplywem "ukladu", wiec swiadomie bruzdzil. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=67690667&a=67690667 Odpowiedz Link Zgłoś