Gość: aga Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.plonszczak.pl / 192.168.10.* 18.07.03, 15:47 Artyści oczywiście rządzą się swoimi prawami i w porządku. Taka przecież powinna być sztuka, ale wszystko ma swoje granice, których czasami po prostu przekraczać nie wolno nawet tym którzy tę sztukę tworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.hc-sc.gc.ca 18.07.03, 15:48 Gość portalu: aga napisał(a): > Artyści oczywiście rządzą się swoimi prawami i w porządku. Taka > przecież powinna być sztuka, ale wszystko ma swoje granice, > których czasami po prostu przekraczać nie wolno nawet tym którzy > tę sztukę tworzą. Szczegolnie gdy sztuka ta jest niskich lotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo to głupia pinda IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 15:49 a nie atrystka. Może ją swędzi, to na drogę pod las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: to głupia pinda IP: *.chello.pl 18.07.03, 15:54 Gość portalu: olo napisał(a): > a nie atrystka. Może ją swędzi, to na drogę pod las. Jestem za tym by artystkę ukarać za jej pseudo "sztukę" ale z tych samych powodów jest przeciwnikiem obrzucania jej wyzwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Co za "glebia" krytyki. Ale usprawiedliwia cie 18.07.03, 22:27 "glebia dziela". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna Re: Co za IP: *.dhcp212-198-174.noos.fr 19.07.03, 16:32 gabrielacasey napisała: > "glebia dziela". nic nie usprawiedliwia chamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotrucki brak słów!!! IP: *.mst.gov.pl 18.07.03, 15:49 Mozna miec watpliwosci co do wartosci artystycznej prac pani D.N., ale ciąganie artytki, lub - jak uważają niektórzy - tzw. artystki po sądach jest po prostu żenujące!!! Poglądy Galileusza i Giordana Bruna też kiedyś obrażały uczucia religijne. Teraz śmiejemy się z głupoty Świętego Oficjum. Ciekawe ile lat minie żebyśmy mogli sie pośmiać z głupoty pozywającycych artystkę i sądu wydającego taki wyrok. Mam nadzieję, że na taki dzień nie trzeba będie czekać kilka stuleci. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża 18.07.03, 15:49 Jeżeli męskie genitalia są obrazą, to niech wszyscy ortodoksi, urażeni, rydzykowcy, lprowcy i inni nawiedzeni się wykastrują. Albo niech polują na kobiety robiące laski swoim facetom, noszące równocześnie krzyż, który podczas tej czynności częto dotyka genitaliów. A co z krzyżem między piersiami? Toż to obraza uczuć! Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża 18.07.03, 16:16 nauma napisał: > Jeżeli męskie genitalia są obrazą, to niech wszyscy ortodoksi, urażeni, > rydzykowcy, lprowcy i inni nawiedzeni się wykastrują. > Albo niech polują na kobiety robiące laski swoim facetom, noszące równocześnie > krzyż, który podczas tej czynności częto dotyka genitaliów. A co z krzyżem > między piersiami? Toż to obraza uczuć! - skoro uważacie że jajca na symbolu religijnym nie są obrazą to zamieśćmy je na gwieździe Dawida! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.NYCMNY83.covad.net 18.07.03, 15:49 Czy Was naprawde powalilo w tym kraju? Czy uwazacie, ze wolnosc wypowiedzi polega na opluwaniu???? Czy myslicie, ze robienie skanalu ma cos wspolnego ze sztuka??? W NYC, gdzie mieszkam, 2 lata temu tez jakis "artysta" chcial tez troche poskandalizowac i co sie stalo??? Poprostu burmistrz powiedzial, ze jesli jakikolwiek muzeum to wystawi to niech sie pozegna z jakimikolwiek dotacjami z miasta. I bylo po sprawie. Ja nie uwazam to za cenzure. Poprostu i w sztuce i wszedzie sa pewne nieprzekraczalne granice. To poprostu jest sprawa dobrego wychowania.Ale czegoz sie spodziewac po kraju, ktorego ludzie wybieraja komuchow i liepierow do sejmu??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.chello.pl 18.07.03, 15:56 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Czy Was naprawde powalilo w tym kraju? Czy uwazacie, ze wolnosc > wypowiedzi polega na opluwaniu???? Czy myslicie, ze robienie > skanalu ma cos wspolnego ze sztuka??? W NYC, gdzie mieszkam, 2 > lata temu tez jakis "artysta" chcial tez troche poskandalizowac > i co sie stalo??? Poprostu burmistrz powiedzial, ze jesli > jakikolwiek muzeum to wystawi to niech sie pozegna z > jakimikolwiek dotacjami z miasta. I bylo po sprawie. Ja nie > uwazam to za cenzure. Poprostu i w sztuce i wszedzie sa pewne > nieprzekraczalne granice. To poprostu jest sprawa dobrego > wychowania.Ale czegoz sie spodziewac po kraju, ktorego ludzie > wybieraja komuchow i liepierow do sejmu??? Pozdrawiam. Wreszcie kilka mądrych słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushum Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: 62.73.90.* 18.07.03, 15:51 A jaja Jezusa nie wysialy na krzyza?! Sady nie maja nic innego do roboty to sie zajmuja takimi pierdolamy. A normalni ludzie czekaja mieszacami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lul Artystka? IP: 140.247.126.* 18.07.03, 15:51 Ta pani artystka ma zapewne meskie genitalia na mozgu, natomiast do myslenia uzywa zupelnie innej czesci ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pts Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: 205.200.189.* 18.07.03, 16:01 Ot liberalne dupki czuja sie obrazone, ale jakby tak ch...ja w jarmulke ubrac to by sie dopiero raban zrobil ze taki antysemityzm. Szkoda mi was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.aeglos.dialup.pol.co.uk 18.07.03, 16:04 To nie artysta i w jej dziele artzmu nie bylo. Szukala kobieat sensacji i rozglosu. Juz nei jeden zbijal kapial na krzyzu i Jezusie. Slusznie ukarana.przestroga dla innych. Muzulmanie by wydali na nia wyrok smiercibez sadow. ma baba szczescie, ze zyje w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek artystka?To glupia pinda a nie artystka.. IP: *.utc.com 18.07.03, 16:05 ..teraz dopiero bedzie gwiazda w "kiblosrodowisku".Powinna byc szczesliwa,ze ja na tym krzyzu nie powiesili a genitalia wsadzili jej w zeby..mialoby to lepszy wyraz artystyczny a moze tez przemowilo do niej na temat granic wolnosci i kurestwa. kiblosrodowisko=srodowisko miernot mieszajace chamstwo z wolnoscia wypowiedzi licznie obecne na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: artystka?To glupia pinda a nie artystka.. IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 16:08 Na karę 6 miesięcy ograniczenia wolności poprzez wykonywanie prac społecznych skazał w piątek gdański sąd artystkę Dorotę Nieznalską, autorkę pracy "Pasja", której częścią była fotografia męskich genitaliów umieszczona na krzyżu. Artystka odpowiadała za naruszenie uczuć religijnych Na rok i osiem miesięcy skazał Sąd Rejonowy w Łęczycy (woj. łódzkie) 39- letniego księdza Wincentego P., którego prokuratura oskarżyła o seksualne wykorzystywanie dzieci no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Pytku nie denerwuj sie.. IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:22 Jesli dla kogos to sztuka to przyznaje powinien patrzec do woli.. Za glupote nie mozna karac- nie za taka.. Myslalam ze era prowokacji tego typu w sztuce dawno wygasla bo jest - dla mnie przynajmniej smieszna.. Najwyrazniej znalazla jednak podatny grunt.. Ta Pani to umiejetnie wykorzystala- to wszystko..Karac jednak za to glupio... Fakt ja tez wole wystawy na ktore moge pojsc z dziecmi.. A swoja droga plakat z pokretlami na biuscie byl subtelniejszy i dzieciom by raczej nie mial szans zaszkodzic..- zauwaz wzbudzil podobny oddzwiek- tych genitaliow nie widzialam - ale z tego co tu jest napisane raczej dzieciom bym nie pokazala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Ja sie nie denerwuje... IP: *.utc.com 18.07.03, 16:43 ..wyobrazilem sobie,ze te wiszace genitalia to sa moje... :-) a powaznie -staram sie byc przyjacielem mlodziezy,ale jak czytam niektore posty to mnie mdli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Z ta mlodzieza nie tak zle IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:47 Ja czasem troche jej spotykam - bo ja jako 30-tka to juz nawet mam wydzielone - lokale - przynajmniej tu w Magdeburgu.. Na szczescie nie mam czasu chodzic.. Niemniej nie ma sie co przejmowac.. Jest jak zwykle - zawsze tak bylo i nic sie nie zmieni.. Sa zawsze tacy co sami widza i zawsze tacy co probuja cos wcisnac i podpisac sie - ´geniusz´... Mnie interesuje osobiscie fakt czy wchodzacy byli uprzedzeni ze dla malych dziewczynek ta ´intalacja´ moze byc drastyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: chłopcze, lecz się póki czas... IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 19:01 macie tam niezłych psychiatrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Nie podoba sie ? Nie ogladaj ! Jakie to normalne ... IP: 2.5.* / 10.48.230.* 18.07.03, 16:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Nie podoba sie ? Nie ogladaj ! Jakie to norma IP: *.utc.com 18.07.03, 16:11 ..na tej samej zasadzie mozesz mowic:" nie chcesz? nie bierz,nie pij ,nie cpaj,nie gwalc"..bo co to kogo obchodzi.Tylko pozniej nie dziw sie,ze jacys "nawiedzeni" ukatrupili ci coreczke gwalcac ja przed tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek .. aby stwierdzic czy sie podoba trzeba ogladnac..:-) IP: *.utc.com 18.07.03, 16:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Mozna, alne nie "trzeba" i isc dalej ... IP: 2.5.* / 10.48.230.* 18.07.03, 16:17 Odpowiedz Link Zgłoś
r202 Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża 18.07.03, 16:07 Dlaczego głupia fotografia, idiotyczna instalacja, kretyński happening (np. artystka, która udawała, że strzela do ludzi z pistoletu we Wrocławiu albo inna artystka, która zorganizowała własny pogrzeb) mają podlegać ochronie? Jeśli to jest "prawdziwa sztuka" - to się obroni, pomimo wszelkim przeciwnościom. A jeśli nie - to bardzo dobrze, że za jej produkcję przestaje się dostawać stypendia a zaczyna wyroki ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Jaki rząd ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 16:07 Jaki rząd, tacy artyści. Przykład ten pokazuje, że w tym kraju nawet jakaś kretynka może nazywać się artystką. W normalnym kraju taką by nabili na pal, a tu ją pewnie nabija na swoj pal urban, albo inny zdegenerowany komuch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.p.lodz.pl 18.07.03, 16:09 Z żalem trzeba stwierdzić, że z większości wypowiedzi krytykujących wyrok sądu przebija zacietrzewienie, ale również relatywizm moralny i niechęć do stosowania w życiu jakichkolwiek zasad. Poza jedną: wolno wszystko, w imię byle czego, czyli na przykład pseudo-sztuki. Rzecz smutniejsza jednakże, to zupełnie nieuzasadnione powoływanie się na nasze "wejście do Europy". Mogłoby się wydawać, że osoby te znają Europę tylko z dyskotek i kawiarni holenderskich, w których dostępne są narkotyki lub innych podobnych miejsc. Jeśli wogóle były trochę dłużej za granicą niż dwa tygodnie na urlopie nad morzem. Europa i świat aż tak zepsute i głupie nie są, zachowują w koniecznych momentach zdrowy rozsądek. Trochę prawdy napisał Tomek z Nowego Yorku. Inna sprawa, że i w tej naszej Europie nie brakuje ludzi, którzy gotowi są walczyć o tak zwane wolności, czyli o nieograniczoną swobodę w każdej sferze życia. Dla jasności, od LPR jestem dalej niż wielu uczestników dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.utfors.se 18.07.03, 16:10 To skandal, "czarni "niszcza wszystko na swojej drodze to moglo sie stac tylko w kraju rzadzonym przez te mafie pingwinow i pedofili w czarnych sukienkach .Mam nadzieje ze sedziemu ktory wydal ten wyrok snic sie beda do konca zycia fiuty na skrzyzowanych deskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drug kolejna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 16:22 Jak czytam wypowiedzi takich kretynek jak ty, to żałuje że statek aborcyjny nie przypłynął wcześniej do tego kraju. Chyba, że rodzice chcieli cie wyskrobać, tylko lekarz spieprzył robotę i ci mózg tylko wyskrobał. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jako ateistka z wrodzonym smakiem uwazam, ze 18.07.03, 22:26 tego typu "sztuke", ktorej JEDYNYM celem jest robienie publicity "artystce" i ktorej jedyna "wymowa" jest rozpaczliwe wolanie "Zauwazcie MNIE, ludzie!", nalezaloby wyeliminowac przy pomocy...PROFESJONALNEJ, CIETEJ KRYTYKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj husband GABRYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 20.07.03, 12:20 Q JAKIM SMAKU TY TAM PISZESZ? TY NIE MASZ W OGOLE SMAKU.TEGO , CO TY UPITRASISZ, TO NAWET PIES NIE CHCE ZEZREC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deutschland uber alles Opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 16:13 Jak czytam niektóre opinie, to cieszę się że jestem tylko gościem w tym kraju. Widać, że komuna naprodukowała wam niezłe stado psycholi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CLinCH Lepiej Ci ? IP: 2.5.* / 10.48.230.* 18.07.03, 16:21 Gość portalu: Deutschland uber alles napisał(a): > Jak czytam niektóre opinie, to cieszę się że jestem tylko > gościem w tym kraju. Widać, że komuna naprodukowała wam niezłe > stado psycholi. A tam jestes "polnischer Schwein" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deutschland uber alles Re: Lepiej Ci ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 16:25 Gość portalu: CLinCH napisał(a): > Gość portalu: Deutschland uber alles napisał(a): > > > Jak czytam niektóre opinie, to cieszę się że jestem tylko > > gościem w tym kraju. Widać, że komuna naprodukowała wam niezłe > > stado psycholi. > > A tam jestes "polnischer Schwein" ... Na szczęście w moje krwi nie ma ani kropli waszej plugawej krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Gapciu z czysta krwia IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:27 Karac za to sie nie powinno.. Ale fakt faktem - sztuka kiepska.. Widac w Niemczech krytycyzm wobec sztuki juz podupada..A mialam lepsze zdanie.... Kiepska prowokacja - w dodatku przejedzona geniuszu artystycznego sie nie wygra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deutschland uber alles Re: Gapciu z czysta krwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 16:32 Tu nie chodzi o krytycyzm wobec sztuki, bo u nas nikt by tego nawet sztuka nie nazwał, zreszta nikt by sie nawet nie odwazyl takie czegoś zrobic. Tu chodzi o dobry smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka W takim razie zle Pana odczytalam IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:42 Gość portalu: Deutschland uber alles napisał(a): > Tu nie chodzi o krytycyzm wobec sztuki, bo u nas nikt by tego > nawet sztuka nie nazwał, zreszta nikt by sie nawet nie odwazyl > takie czegoś zrobic. Tu chodzi o dobry smak. Za co przepraszam. Zrobilo sie niezle zamieszanie:))) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: Lepiej Ci ? 18.07.03, 16:28 Gość portalu: Deutschland uber alles napisał(a): > Gość portalu: CLinCH napisał(a): > > > Gość portalu: Deutschland uber alles napisał(a): > > > > > Jak czytam niektóre opinie, to cieszę się że jestem tylko > > > gościem w tym kraju. Widać, że komuna naprodukowała wam > niezłe > > > stado psycholi. > > > > A tam jestes "polnischer Schwein" ... > > Na szczęście w moje krwi nie ma ani kropli waszej plugawej krwi. -Tyś jest bękart Haralda Schmita! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deutschland uber alles Re: Lepiej Ci ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 16:34 auchan.z.r.m napisał: > Gość portalu: Deutschland uber alles napisał(a): > > > Gość portalu: CLinCH napisał(a): > > > > > Gość portalu: Deutschland uber alles napisał(a): > > > > > > > Jak czytam niektóre opinie, to cieszę się że jestem tylko > > > > gościem w tym kraju. Widać, że komuna naprodukowała wam > > niezłe > > > > stado psycholi. > > > > > > A tam jestes "polnischer Schwein" ... > > > > Na szczęście w moje krwi nie ma ani kropli waszej plugawej krwi. > > -Tyś jest bękart Haralda Schmita! I to jest polska wlasnie! Sami sobie opinie wystawiacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyz Re: Lepiej Ci ? IP: *.swcp.com 18.07.03, 18:21 Gość portalu: Deutschland uber alles napisał(a): > auchan.z.r.m napisał: > > > Gość portalu: Deutschland uber alles napisał(a): > > > > > Gość portalu: CLinCH napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: Deutschland uber alles napisał(a): > > > > > > > > > Jak czytam niektóre opinie, to cieszę się że jestem > tylko > > > > > gościem w tym kraju. Widać, że komuna naprodukowała wam > > > niezłe > > > > > stado psycholi. > > > > > > > > A tam jestes "polnischer Schwein" ... > > > > > > Na szczęście w moje krwi nie ma ani kropli waszej plugawej > krwi. Fuck dojczland i te uber alles tyz. a krwi to ci mozem upuscic troche bo ci odbija , ty mosku hitlerowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacek jestesmy z Dorota! IP: *.crowley.pl 18.07.03, 16:15 Jestesmy z toba Dorota. Wbrew pozorom jest troche inteligentnych ludzi w Polsce.Dyskusja sie zaczela, wygramy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: jestesmy z Dorota! 18.07.03, 16:21 Gość portalu: yacek napisał(a): > Jestesmy z toba Dorota. Wbrew pozorom jest troche inteligentnych > ludzi w Polsce.Dyskusja sie zaczela, wygramy!!! - Wygracie jeśli pójdziecie razem z nią na czyn spoleczny i np oczyscicie lasy ze śmieci które tam beztrosko wyrzucacie jak wytniecie chwasty i pokrzywy na turystycznych ścieżkach..tak zróbcie to przyłączcie się do tej pani i razem z nią posprzątejcie świat z nieczystości..To apel planetarian moc nalezy do was..hi hi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HCO3 DOROTA, POKAŻ GENITALIA, TO JA CI POKAŻĘ.. IP: waprx* / 172.24.102.* 18.07.03, 16:42 ...SWOJE, OK Odpowiedz Link Zgłoś
doro6 troche inteligentnych 18.07.03, 17:19 Gość portalu: yacek napisał(a): > Jestesmy z toba Dorota. Wbrew pozorom jest troche inteligentnych > ludzi w Polsce. Trochę inteligentnych to jest sporo, ale skoro mamy nie zajmować się polityką, to trzeba trochę pomyśleć, zanim sie coś napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia To sobie bądzcie biedni Polscy inteligenci bez IP: *.elknet.pl 18.07.03, 18:01 kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKO P., Indiana CZERWONA HOLOTA RZADZI POLSKA... IP: *.dial.indiana.edu 18.07.03, 16:16 W kraju wolnym (jak USA), gdzie mozna mowic co sie chce (jesli sie powie nieprawde, to osoba pomowiona moze podac sprawe do sadu), kto by czul sie obrazony w uczuciach ten po prostu nie ogladalby wystawy. Ale w Polsce rzadzonej przez holote juz nie mozna powiedziec, ze prezydent jest idiota, bo jest to zniewazenie (a w USA mozna, bo tam to bedzie traktowane jak opinia nie podlegajaca kryterium prawdy). Tak samo genitalia na krzyzu obrazaja "uczucia religijne". To do jasnej cholery nie ogladaj czlowieku tego! Ale nie, w Polsce jest REZYM, nie na wolnosci slowa, jest SOCJALIZM taki sam jak za Polski Ludowej, Polska rzadza cwiercinteligenci i zamordysci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dubya Re: CZERWONA HOLOTA RZADZI POLSKA... IP: 80.51.254.* 18.07.03, 16:18 W tym kraju nie brakuje oszołomów. Proponuję skazać leśników na pięć lat katorgi, bo ścinając drzewa obrażają moje uczucia religijne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Bzdury!!! Sprobuj to pokazac w USA to sie przekonasz.. IP: *.utc.com 18.07.03, 16:20 ..ogoloca cie z ostatniego centa do paru pokolen wstecz..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkretny CZERWONA I CZARNA HOLOTA RZADZI POLSKA... IP: 130.94.106.* 18.07.03, 16:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?! Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.polytechnique.fr 18.07.03, 16:17 Po pierwsze: Tak sie wszystcy wypowiadaja, jakby widzieli instalacje. Po drugie: Jak niby prawo definiuje przekraczanie granic w sztuce? Po trzecie: Obrazanie symboli religijnych? Niby gdzie? W jakims miejscu kultu religijnego? Po kolejne: Czy ona kogos zgwalcila ta instalacja? Zmuszala kogos, zeby ogladal? Ci, ktorzy ja oskarzyli o obrazanie, przeciez sami wiedzieli, co ida ogladac. Niech teraz nie udaja niedorozwinietych, ze nie wiedzieli, o co chodzi. Jesli sie ludziom nie podoba, to niech nie chodza na wystawy takich artystow i tacy nie beda wystawiani. Co do artyzmu instalacji... Z samej informacji "meskie genitalia na krzyzu" mozna wyciagnac wymowna mysl o meskiej roli w chrzescijanstwie, czy patriarchacie ogolnie rzecz biorac... Jest na tym forum ktos, kto ogladal instalacje i ma cos wiecej do powiedzenia, niz sam belkot pod wplywem "sensacji"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKa Zgadzam sie w kwestii prawa ale.. IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:35 Pozostaje male pytanie- czy byly ograniczenia wiekowe przy wejsciu na ´wystawke? Bo jesli nie bylo takich uprzedzen to nawet przy najwiekszym liberalizmie dla sztuki mozna miec zastrzezenia i maja one podstawy rowniez w Europie... Bo dzieci nawet jesli zobacza w naturze dorosle genitalia nieco wczesniej - moze nic im sie nie stanie - jesli tylko zobacza - jezeli zas wtloczy im sie jakas forme wyrazu to kto wie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek cma cme cmi-pozwolmy gowniarzerii na wszystko! IP: *.utc.com 18.07.03, 16:38 ..bezstresowe wychowanie bachorow.Pokolenie nowoczesne materialistyczne i ateistyczne bez obciazen, bez limitow,bez respektu dla nikogo i niczego, otwarte na WSZYSTKO. Dobrze!! Ale nie w moim domu i nie z moimi dziecmi!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKa Nie - oczywiscie ze nie IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:39 Gość portalu: pytek napisał(a): > ..bezstresowe wychowanie bachorow.Pokolenie nowoczesne > materialistyczne i ateistyczne bez obciazen, bez limitow,bez > respektu dla nikogo i niczego, otwarte na WSZYSTKO. > Dobrze!! Ale nie w moim domu i nie z moimi dziecmi!... Ale ty Pytku na taka wystawe swoich dzieci nie zaprowadzisz- zwlaszcza gdy zostaniesz urzedzony ze takie ´instalacje´ tam sa obecne.. Gorzej gdy takiego uprzedzenia tam nie bylo... Wtedy i prawo moze miec po co siegac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Nie - oczywiscie ze nie IP: *.utc.com 18.07.03, 16:48 Gość portalu: ANKa napisał(a): > Gość portalu: pytek napisał(a): > > > ..bezstresowe wychowanie bachorow.Pokolenie nowoczesne > > materialistyczne i ateistyczne bez obciazen, bez > limitow,bez > > respektu dla nikogo i niczego, otwarte na WSZYSTKO. > > Dobrze!! Ale nie w moim domu i nie z moimi dziecmi!... > Ale ty Pytku na taka wystawe swoich dzieci nie > zaprowadzisz- zwlaszcza gdy zostaniesz urzedzony ze takie > ´instalacje´ tam sa obecne.. > Gorzej gdy takiego uprzedzenia tam nie bylo... > Wtedy i prawo moze miec po co siegac.. www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34513,1583213.html?v=3&a=7034086#opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ale wszystko zalezy od odbiorcy IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:54 zgodzisz sie chyba ze mna.. Dorosly czlowiek umie pewne sprawy ocenic.. Tutaj mi osobiscie chodzi o to uprzedzenie.. Sadze ze to wlasnie jest najistotniejsze.... Ja sie caly czas pytam czy przed wejsciem na te wystawe byla wywieszona taka informacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Ale wszystko zalezy od odbiorcy IP: *.utc.com 18.07.03, 17:07 Gość portalu: ANka napisał(a): > zgodzisz sie chyba ze mna.. Dorosly czlowiek umie pewne > sprawy ocenic.. Tutaj mi osobiscie chodzi o to > uprzedzenie.. Sadze ze to wlasnie jest najistotniejsze.... > Ja sie caly czas pytam czy przed wejsciem na te wystawe > byla wywieszona taka informacja.... Ja nie wiem jakie ostrzezenia byly..i chodzi mi raczej o to,ze spoleczenstwo powinno zdecydowanie reagowac i niedopuszczac takich "artystow" do glosu.Ja potrafie kontrolowac swoje dzieci.Jestem przekonany jednak,ze wiele mlodziezy nie ma takiej kontroli i jej ta pseudokultura wyrzadza najwieksze szkody..W ostatecznym rozrachunku to sie do nas wraca bo w przyszlosci bedziemy miec do czynienia z wszelkimi "krzywusami" tylko dlatego,ze przymknelismy oko "na cos i w momencie" gdy te oczy powinnismy miec szeroko otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ja nie wiem pytku IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:12 Ale boje sie ze przed tym tak nie uchronisz.. Wiesz w ostatecznym rozrachunku - owoc zakazany itd... Satanizm, narkotyki to wszystko powstaje nawet w najbardziej bogatych w zakazy spoleczenstwach.. Raczej trzeba dzialac dobrymi przykladami i sadze - wymagac ostrzezen.. To moje zdanie bo wowczas faktycznie - moje prawo wyboru jako rodzica moze zostac naruszone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol widziałem to coś ale żeby od razu tak karać IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 16:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: widziałem to coś ale żeby od razu tak karać IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:57 To niech Pan powie chociaz czy byla ta informacja o ktora pytam - bo sadze ze w cywilizowanym kraju to jest najwazniejsze..Ja zabieram swoje dzieci na rozne wystawy - rowniez takie ktore prowokuja do myslenia... NIemniej jednak istnieja granice dobrego smaku i szkodliwosci np w przypadku malych dziewczynek.. Jesli Pan cos wie- to prosze powiedziec..Jestem po prostu ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Flores Prawda jest taka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 16:25 Prawda jest taka, ze to Źydzi powiesili męskie genitalia na krzyżu. LPR nie miała innego wyjścia. Musiała zaprotestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony KK zastepuje SB - cenzura,represje.Sad do pierdla IP: 168.143.123.* 18.07.03, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapocian debile! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 18.07.03, 16:30 Wszystcy wy ze znakami religijmymi zaslaniajacymi wam widok na swiat- pierdolnijcie sie porzadnie w berety barany. Palanty poszukujace adresu tej pani- Bog kazal kochac swego wroga, nie mordowac. Leczcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Bogu niech będą dzięki to nasze wielkie zwycięstwo 18.07.03, 16:26 Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jeszcze wiekszym beda egzekucje na stosie.... 18.07.03, 18:08 Jestes durniem, czlowieku!!! Ten proces zrobil babie reklame wieksza, nizli jej NIESMACZNE i PUSTE pomysly "artystyczne" (baba ma tupet - to jedno, co o niej wiem napewno!). Napewno sie odwola, napewno bedzie apelacja, napewno wygra (jesli nie w Najwyzszym, to w Strasburgu). I byloby lepiej, gdybyscie sie w porzadnych mediach ozwali z miazdzacymi, kompetentnymi recenzjami dziel tej pani (bo to nie tylko te genitalia...). Podobnie jak Angole zalatwili tego pacana od "plastikowania" zwlok. Niestety, Radyja jakos elita intelektualna nie chce wspierac i nie ma KOMU porzadnej krytyki artystycznej w waszych kregach napisac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyr Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 16:28 Krzyz nie nalezy tylko do katolicyzmu, pamietajcie do czego krzyze byly uzywane w czasach Chrystusa. Nieznalska dostala 6 misiecy - a taki Lepper, Beeger czy inny smiec nie majacy pojecia o odbiorze sztuki (bo nieznajacy np historii) hula sobie w naszym zasranym obluda kraiku. Po prostu nie mam slow, ale mam nadzieje ze ona sie odwola. Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża 18.07.03, 16:30 Gość portalu: satyr napisał(a): > Krzyz nie nalezy tylko do katolicyzmu, pamietajcie do czego > krzyze byly uzywane w czasach Chrystusa. Nieznalska dostala 6 > misiecy - a taki Lepper, Beeger czy inny smiec nie majacy > pojecia o odbiorze sztuki (bo nieznajacy np historii) hula > sobie w naszym zasranym obluda kraiku. Po prostu nie mam slow, > ale mam nadzieje ze ona sie odwola. - jeśli ty to nazywasz sztuką to w takim razie panowie Jagiełło i Długosz są wzorami uczciwości..a poza tym a gdyby te jajca umieścić na gwieździe Dawida? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.bphpbk.pl 18.07.03, 17:39 Gość portalu: satyr napisał(a): > Krzyz nie nalezy tylko do katolicyzmu, pamietajcie do czego > krzyze byly uzywane w czasach Chrystusa. Nieznalska dostala 6 > misiecy - a taki Lepper, Beeger czy inny smiec nie majacy > pojecia o odbiorze sztuki (bo nieznajacy np historii) hula > sobie w naszym zasranym obluda kraiku. Po prostu nie mam slow, > ale mam nadzieje ze ona sie odwola. Odwoła od czego? Że zabrakło natchnienia? To się zdarza, nawet satyrom. Należy trochę poczekać, a przyjdzie vena twórcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beastieboy Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.chello.pl 18.07.03, 16:29 Ten wyrok to echa glupoty, ktora tlumiona za PRL teraz wreszcie doszla do slowa i musi sie wyszumiec. Niestety bedziemy musieli poczekac kilkadziesiat lat az "dym opadnie". Banda polglowkow, ktorzy nie dosc, ze sami nic nie robia to jeszcze ingeruja w czyjas prace. Siedza na lewych emeryturkach i rentach a najwiekszego uniesienia doznaja podczas niedzielnej wizyty w kosciele. Debile zaczynaja sie w koncu interesowac sztuka! Szkoda, ze tylko w takich okolicznosciach... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jeszcze slowo, a sam podpadniesz pod paragraf o 18.07.03, 16:29 grozbach karalnych! Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: Jeszcze slowo, a sam podpadniesz pod paragraf 18.07.03, 21:03 gabrielacasey napisała: > grozbach karalnych! dzien dobry moja droga :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stacha_wyrzymacha [...] 18.07.03, 21:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Plebejuszko, ty nie doroslas do wirtualnego seksu. 18.07.03, 22:01 Chyba, ze ojcz7ulkiem Rydzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stacha_wyrzymacha [...] 18.07.03, 22:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Na wage nie na miare?To banany na rynku sprzedawac 18.07.03, 22:07 Odpowiedz Link Zgłoś