Dodaj do ulubionych

Ilu Polaków wyjechało z kraju od 1980?

IP: *.torun.dialup.inetia.pl 29.12.01, 21:28
Pytanie to nie jest chęcią sprowokowania dyskusji.
Chciałbym po prostu dowiedzieć czy ktoś ma dane na ten
temat. Bardzo interesujące mnie również wiek i
wykształcenie Polaków, którzy wyjechali w latach 1980
do 1990. Być może są jakieś opracowania demograficzne i
socjologiczne na ten temat. Interesuje mnie również
jaki był powód ich emigracji i do których krajów się
udali. Niestety nie mogę na nic trafić.
Za wszelkie poważne informacje na ten temat będę
szczerze zobowiązany.
Obserwuj wątek
    • Gość: GMR Re: Ilu Polaków wyjechało z kraju od 1980? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.12.01, 21:48
      Coś ze półtora miliona osób. Najlepsi synowie i najlepsze córki tej ziemi! Nie
      widzieli tu dla siebie przyszłości a byli i są bardzo utalentowanymi i
      wyedukowanymi obywatelami wykształconymi za nasze podatki a teraz pomnażają
      dochody obcym państwom... Oj jak bardzo by sie ci ludzie teraz tu przydali...
      lekarze, inzynierowie, architekci, profesorowie różnych specjalnosci.... starta
      tych ludzi to wielki cios dla polskiej nauki kultury ekonomii
      itd...."podziękujcie za to towarzyszowi Jaruzelskiemu" obrońcy komuny na tym
      forum którzy z upodobaniem maniaka realizują polityke grubej kreski...
      • Gość: PTL Re: Ilu Polaków wyjechało z kraju od 1980? IP: *.dyn.optonline.net 29.12.01, 22:41
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> Coś ze półtora miliona osób. Najlepsi synowie i najlepsze córki tej ziemi! Nie
        > widzieli tu dla siebie przyszłości a byli i są bardzo utalentowanymi i
        > wyedukowanymi obywatelami wykształconymi za nasze podatki a teraz pomnażają
        > dochody obcym państwom... Oj jak bardzo by sie ci ludzie teraz tu przydali...
        > lekarze, inzynierowie, architekci, profesorowie różnych specjalnosci.... starta
        >
        > tych ludzi to wielki cios dla polskiej nauki kultury ekonomii
        > itd...."podziękujcie za to towarzyszowi Jaruzelskiemu" obrońcy komuny na tym
        > forum którzy z upodobaniem maniaka realizują polityke grubej kreski...

Polska ma rekordowa liczbe bezrobotnych. Rozwiazaniem dla wielu z nich jest
        wyjazd poza Polske i to pomoze ekonomii Polski. Po co w Polsce wiecej lekarzy,
        inzynierow, architektow i innych jezeli ci co tam sa nadal nie maja mozliwosci
        do rozwoju a wielu jest bezrobotnych?
        • cozanostra Re: Ilu Polaków wyjechało z kraju od 1980? 29.12.01, 23:12
          Gość portalu: PTL napisał(a):
          >
          > Polska ma rekordowa liczbe bezrobotnych. Rozwiazaniem dla wielu z nich jest
          > wyjazd poza Polske i to pomoze ekonomii Polski. Po co w Polsce wiecej lekarzy,
          > inzynierow, architektow i innych jezeli ci co tam sa nadal nie maja mozliwosci
          > do rozwoju a wielu jest bezrobotnych?

Najlepiej zostawic samych bylych pracownikow PGR z Lepperem na czele.
          Zobaczymy jak sobie poradza majac caly kraj do wlasnej dyspozycji.

• Gość: b Re: Ilu Polaków wyjechało z kraju od 1980? IP: *.112.popsite.net 30.12.01, 07:02
            trafne, ale jeszcze lepiej zobaczymy jak byle komuchy zniszcza Polske niszczac
            indywidualizm, wedlug nich buduje sie kapitalizm kradnac a nie z biblia dlatego
            jeszcze dlugo bedzie tam nedza a najlepsza prace jaka moze zaoferowac Miler
            bedzie przebieranie smieci na wysypiskach. Prawdziwy raj czerwonych dla ludzi
            pracy gdzie ich ideologia nie ma prawa istnienia i zostanie zmiszczona poprzez
            sily wolnego rynku, a ludzacy sie naiwni zostana smieciarzami.
        • Gość: GMR Do PTL IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 11:29
          Oni bardzo by nam się przydali swe swymi kontaktami na zachodzie otworzyliby
          firmy w Polsce tworząc nowe miejsca pracy . Zmniejszyliby bezrobocie i
          rozruszaliby tę zdychającą gospodarkę. Ci, co wyjechali to tez spece w naukach
          eknomicznych w finansach informatyce itp. Irlandia otworzyła się na swych
          ziomków z USA. Oni zainwestowali w swój kraj (mimo protestów ze str UE) w
          nowoczesne działy gospodarki no i mają tego efekty! Więc twierdzenie że
          Irlandia dźwignęła się dzięki UE jest bzdurą wyssaną z palca! Irlandia nam
          pokazuje jak można się uniezależnić od UE formalnie do niej przynależąc... ale
          najpierw musielibyśmy przeobrazić i zmienić nasze elity... a to już wielki
          probem...na pokolenia niestety...
      • Gość: Kagan Re: Ilu Polaków wyjechało z kraju od 1980? IP: *.vic.bigpond.net.au 29.12.01, 23:12
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> Coś ze półtora miliona osób. Najlepsi synowie i najlepsze córki tej ziemi! Nie
        > widzieli tu dla siebie przyszłości a byli i są bardzo utalentowanymi i
        > wyedukowanymi obywatelami wykształconymi za nasze podatki a teraz pomnażają
        > dochody obcym państwom... Oj jak bardzo by sie ci ludzie teraz tu przydali...
        > lekarze, inzynierowie, architekci, profesorowie różnych specjalnosci.... starta

K: Polska zostala tak zrujnowana przez Balcerowicza i jemu podobnych, tak
        ze mamy w niej cos ze 3 miliony bezrobotnych w miastach i zbednych rolnikow
        na wsiach. Wcale Polsce wiec te potora miliona potencjalnych re-emigrantow
        NIE jest potrzebne. Co oni by robili? Zreszta dla nich NIE ma miejsca.
        Mnie np. nikt NIE chcial w Polsce, mimo 20 letniej praktyki na czolowych
        uniwersytetach zachodnich i w najwiekszych komputerowych korporacjach, i
        po ukonczonych studiach podyplomowych na zachodzie (2 fakultety).
        A godzilem sie nawet na polskie stawki, aby pomoc ojczyznie...

> tych ludzi to wielki cios dla polskiej nauki kultury ekonomii
        > itd...."podziękujcie za to towarzyszowi Jaruzelskiemu" obrońcy komuny na tym
        > forum którzy z upodobaniem maniaka realizują polityke grubej kreski...
        K: Co tu ma Jaruzelski? On NIE rzadzi od ponad 10 lat! Te zniszczenia
        (oplakany stan infrastruktury, szkolnictwa, nauki, sluzby zdrowia,
        powszechna korupcja, zlodziejstwo, brod, syf i nedza) to produkt
        nieudanych reform zapoczatkowanych w r. 1989 przez Balcerowicza...
        Kagan
        • cozanostra Re: Ilu Polaków wyjechało z kraju od 1980? 29.12.01, 23:19
          Kagan co ty pierdolisz maniaku? Co nikt cie nie chcial ???
          Co ty kur.a jestes ? Ksiezniczka, kur.a, na wydaniu ????!!!!
          A ty, palancie, kogos chciales ????!!
          Kazdy tylko czeka zeby ktos go wzial!!
          Nawet taki, kur.a, zajebi..ie wyksztalcony kangur!!!
          A jak kazdy czeka zeby go wziasc, to kto, do kur.y nendzy ja sie pytam, ma
          brac??? No kto ?????!!!!!!!!

Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Gość portalu: GMR napisał(a):
          >
          > > Coś ze półtora miliona osób. Najlepsi synowie i najlepsze córki tej ziemi!
          > Nie
          > > widzieli tu dla siebie przyszłości a byli i są bardzo utalentowanymi i
          > > wyedukowanymi obywatelami wykształconymi za nasze podatki a teraz pomnażaj
          > ą
          > > dochody obcym państwom... Oj jak bardzo by sie ci ludzie teraz tu przydali
          > ...
          > > lekarze, inzynierowie, architekci, profesorowie różnych specjalnosci.... s
          > tarta
          >
          > K: Polska zostala tak zrujnowana przez Balcerowicza i jemu podobnych, tak
          > ze mamy w niej cos ze 3 miliony bezrobotnych w miastach i zbednych rolnikow
          > na wsiach. Wcale Polsce wiec te potora miliona potencjalnych re-emigrantow
          > NIE jest potrzebne. Co oni by robili? Zreszta dla nich NIE ma miejsca.
          > Mnie np. nikt NIE chcial w Polsce, mimo 20 letniej praktyki na czolowych
          > uniwersytetach zachodnich i w najwiekszych komputerowych korporacjach, i
          > po ukonczonych studiach podyplomowych na zachodzie (2 fakultety).
          > A godzilem sie nawet na polskie stawki, aby pomoc ojczyznie...
          >
          > > tych ludzi to wielki cios dla polskiej nauki kultury ekonomii
          > > itd...."podziękujcie za to towarzyszowi Jaruzelskiemu" obrońcy komuny na t
          > ym
          > > forum którzy z upodobaniem maniaka realizują polityke grubej kreski...
          > K: Co tu ma Jaruzelski? On NIE rzadzi od ponad 10 lat! Te zniszczenia
          > (oplakany stan infrastruktury, szkolnictwa, nauki, sluzby zdrowia,
          > powszechna korupcja, zlodziejstwo, brod, syf i nedza) to produkt
          > nieudanych reform zapoczatkowanych w r. 1989 przez Balcerowicza...
          > Kagan

• Gość: Kagan "Cozanostra", spokojnie! IP: *.vic.bigpond.net.au 29.12.01, 23:33
            cozanostra napisał(a):
            Kagan co ty pierdolisz maniaku? Co nikt cie nie chcial ???
            Co ty kur.a jestes ? Ksiezniczka, kur.a, na wydaniu ????!!!!
            A ty, palancie, kogos chciales ????!!
            Kazdy tylko czeka zeby ktos go wzial!!
            Nawet taki, kur.a, zajebi..ie wyksztalcony kangur!!!
            A jak kazdy czeka zeby go wziasc, to kto, do kur.y nendzy ja sie pytam,
            ma brac??? No kto ?????!!!!!!!!

Kagan: Cos sie tak wkurwil koles? Ze prawde napisalem, ze tacy
            kolesie jak ty i twoj kumpel Balcerek rozpierdolili Polske?
            I czemu jak sie napisze prawde na tym forum, to od razu znajdzie sie
            taki typus jak ty, co zarzuci Internet bluzgami?
            To wynik ᡂ lat rzadow kosciola i solidarnosci...
            WSTYD!

• chaladia Problem: Nie ilu, a jacy... 29.12.01, 23:30
      Wyjechało istotnie coś około miliona do półtora. Część wróciła.
      Problem w tym, że wyjechali najlepsi, najaktywniejsi, najbardziej przebojowi i
      najlepiej przygotowani zawodowo. Wrócili najgorsi z tych najlepszych.
      Ja nie wyjechałem i nie musiałem wracać, więc mogę to napisać jako
      obserwator "z boku".
      To, co piszę nie jest oparte o jakiekolwiek dane statystyczne, bo takich analiz
      nigdy nie widziałem. Wiem jednak (na podstawie próbki ok. 1000 osób, jakie
      znałem lub znam) że: z moich kolegów z podstawówki, którzy później skończyli
      zawodówki nie wyjechał prawie nikt, chyba jedna osoba. Z absolwentów liceum
      wyjechało chyba 25%, wyłącznie ci, którzy skończyli studia. Z tych ze szkół
      pomaturalnych chyba nikt nie wyjechał. Z mojego rocznika na uczelni (PW)
      wyjechało coś ok. 15-20%. Niski procent, ale to była inżynieria lądowa i masę
      ludzi pracowało overseas lub w Niemczech jako obywatele PRL (ja też) i mając
      relatywnie dobre zarobki w tzw. twardej walucie nie miało się motywacji do
      wyjazdu "na stałe". Wiem, że absolwenci innych uczelni przejawiali większy
      entuzjazm do emigracji.
      • Gość: jajacek Re: Problem: Nie ilu, a jacy... IP: *.kabel.telenet.be 29.12.01, 23:56
        Sa naprawde rozni,teraz przybywaja wlasnie kadry po podstawowkach i zawodowkach bo wyksztalcony czlowiek juz moze znalesc godna prace w Polsce.
        • Gość: Kagan Brednie ":jajacka" IP: *.vic.bigpond.net.au 30.12.01, 00:02
          Gość portalu: jajacek napisał(a):
          Sa naprawde rozni,teraz przybywaja wlasnie kadry po podstawowkach
          i zawodowkach bo wyksztalcony czlowiek juz moze znalesc godna prace w
          Polsce.
          Kagan: Jak jest etnicznym zydem, niemcem lub amerykaninem...
          Kto stoi na czele fabryk Fiata czy Opla, kto naprawde rzadzi
          polska bankowoscia, finansami, wojskiem itp. itd.?
          Czy nie widzisz, ze w Polsce przybywa coraz wiecej bezrobotnych
          po studiach wyzszych? I to sie bedzie poglebiac, bo Polska ma byc
          zacofanym zapleczem Unii, gdzie ludzie z wyksztalcieniem i inicjatywa
          NIE beda potrzebni, potrzebni beda tylko robole, najlepiej silni,
          zdrowi, nieco ociezali umyslowo (zeby za duzo nie zadali) i mlodzi
          (starzy beda zebrac i zbierac "skarby" po smietnikach).
          HAPPY NEW YEAR!
          Kagan

• Gość: Jozek Re: Ilu Polaków wyjechało z kraju od 1980? IP: *.look.ca 30.12.01, 00:33
      Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Pytanie to nie jest chęcią sprowokowania dyskusji.
      > Chciałbym po prostu dowiedzieć czy ktoś ma dane na ten
      > temat. Bardzo interesujące mnie również wiek i
      > wykształcenie Polaków, którzy wyjechali w latach 1980
      > do 1990. Być może są jakieś opracowania demograficzne i
      > socjologiczne na ten temat. Interesuje mnie również
      > jaki był powód ich emigracji i do których krajów się
      > udali. Niestety nie mogę na nic trafić.
      > Za wszelkie poważne informacje na ten temat będę
      > szczerze zobowiązany.

OK. Nowy juz ci odpowiadam. Wiec wyjechalismy z Polski tak: Ja, Jurek Zarzycki z
      Piotrkowskiej, Tolek pseudo "Kufelek" , gruba Baska i Zdzichu Chmielewski, ale on
      juz nie zyje...a szkoda bo facet krajem mogl rzadzic. Wszyscy bylismy w wieku
      chrystusowym czyly kolo 30-tki. Wyksztalcenie, roznie od kamikadze do profesury
      prawie. Przyczyna wyjazdu banalna...nie chcialo nam sie siedziec w kiciu. A
      miejsca pobytu..no problem...ok...Nowy Jork 147 ulica Bronx telefon..nie dziala.
      Jak przyjedziesz to taki wywiad zrobimy, ze UOP-owi szczena opadnie. No to buzka!
      Od Jozka.

• Gość: Kagan Jozek, nie masz sie czym chwalic... IP: *.vic.bigpond.net.au 30.12.01, 00:57
        Wszyscy wiedza, kto zostal w USA, szczegolnie po tym,
        jak sie tam zaczelo ostatnio sypac na dobre.
        Tylko ci, ktorym grozi tzw. pierdel w kraju, albo ci, co
        A. Nie maja forsy na bilet.
        B. Nie wiedza, jak sie go kupuje (bilet do "hameryki"
        kupila im rodzina, sutener albo Caritas).
        Inni sie przeniesli do Europy Zach., Australii czy nawet na Nowa Zelandie.
        A w USA zostaly tylko odpadki, w sam raz na poziomie Dubyi...
        Kagan

Gość portalu: Jozek napisał(a):
        OK. Nowy juz ci odpowiadam. Wiec wyjechalismy z Polski tak: Ja, Jurek Zarzycki
        z Piotrkowskiej, Tolek pseudo "Kufelek" , gruba Baska i Zdzichu Chmielewski,
        ale on juz nie zyje...a szkoda bo facet krajem mogl rzadzic. Wszyscy bylismy
        w wieku chrystusowym czyly kolo 30-tki. Wyksztalcenie, roznie od kamikadze do
        profesury prawie. Przyczyna wyjazdu banalna...nie chcialo nam sie siedziec w
        kiciu. A miejsca pobytu..no problem...ok...Nowy Jork 147 ulica Bronx
        telefon..nie dziala. Jak przyjedziesz to taki wywiad zrobimy, ze UOP-owi
        szczena opadnie. No to buzka!
        Od Jozka.
        NO COMMENTS...
        Kagan
        • cozanostra Kagan, to dobrze ze wypierdoliles do Australii ! 30.12.01, 03:03
          Byloby jeszcze lepiej jakbys tam cicho siedzial i nie wysylal tych swoich
          kretynskich postow na forum.
          • Gość: Kagan Nikt cie nie zmusza... IP: *.vic.bigpond.net.au 30.12.01, 03:11
            Do czytania mych postow. Pomyliles mnie ze swym proboszczem,
            ktory cie zmusza do wysluchiwania swych idiotycznych, nudnych
            a dlugich (jak przemowienia S+P tow. Wieslawa) kazan...

cozanostra napisał(a):
            Byloby jeszcze lepiej jakbys tam cicho siedzial i nie wysylal tych swoich
            kretynskich postow na forum.
            • Gość: jojo Re: Nikt cie nie zmusza... IP: *.proxy.aol.com 30.12.01, 03:22

> Do czytania mych postow. Pomyliles mnie ze swym proboszczem,
              > ktory cie zmusza do wysluchiwania swych idiotycznych, nudnych
              > a dlugich (jak przemowienia S+P tow. Wieslawa) kazan...
              >
              > cozanostra napisał(a):
              > Byloby jeszcze lepiej jakbys tam cicho siedzial i nie wysylal tych swoich
              > kretynskich postow na forum.

zamykaj dornio ryja kaganiec bo mie sztrasys i kota muj jak scekasz jak dog dingo
              • Gość: 122901 Re: Nikt cie nie zmusza... IP: *.158.229.155.Dial1.Chicago1.Level3.net 30.12.01, 03:52
                Gość portalu: jojo napisał(a):

> Gość portalu: Kagan napisał(a):
                >
                > > Do czytania mych postow. Pomyliles mnie ze swym proboszczem,
                > > ktory cie zmusza do wysluchiwania swych idiotycznych, nudnych
                > > a dlugich (jak przemowienia S+P tow. Wieslawa) kazan...
                > >
                > > cozanostra napisał(a):
                > > Byloby jeszcze lepiej jakbys tam cicho siedzial i nie wysylal tych swoich
                > > kretynskich postow na forum.
                >
                > zamykaj dornio ryja kaganiec bo mie sztrasys i kota muj jak scekasz jak dog din
                > go

Jojo vel Vojo vel Kochanka pytanie bylo ilu wyjechalo Polakow a nie Polskich
                zydow.Wiec po co to sie wpiepszasz i trujesz banialuki jak twoje miejsce jest w
                Izraelu i tak.
                Kagana sie czepiacie moski bo wam sypie prawde i na tym watku i wszedzie,nie
                mozecie kutafony czosnkowe prawdy przelknac.Kutasy Kagan wam powiedzial nie
                czytac jego wypowiedzi a wy downy ciagle to samo.Co za zaraza
            • cozanostra Facet ! ty to chyba nie masz zycia biedaku ! 30.12.01, 03:42
              Siedzisz w tej Australii i zamiast sie zajmowac kangurami to w kolko
              pokrzykujesz w strone swojej bylej Ojczyzny.
              A po chu.. ? Ja sie pytam. Kto cie w ogole chce sluchac ?
              No i jaka ty wogole masz znajomosc materii ? Przeczytales ? CO ?
              Pieprzysz jakies glodne kawalki, co chwila kogos pouczasz, wyliczasz te swoje
              biedne fakultety i naukowe osiagniecia a jak juz zaczniesz sie wypowiadac to za
              grosz w tym sensu nie ma. Musza sobie w tej kangurowni straszne jaja z ciebie
              robic stad pewnie takie pragnienie docenienia u ciebie ze nawet na forum,
              incognito, chcialbys uzyskac jakas jego namiastke.
              Ty lepiej poucz tego Johna Smith'a zeby ci dal lopate z dluzszym sztylem to nie
              bedziesz musial sie tak garbic przy kopaniu.
              Mozesz mu powiedziec ze masz dwa fakultety i sie na tym znasz.
              A jak ci tak teskno to wracaj do Ojczyzny!
              Moze znajdziesz jakas 'posade' w kiosku na rogu, no i klientom bedziesz mogl
              wciskac kit jak to nauczyles durnych australijczykow robic uzytek z pradu
              elektrycznego.
              Pozdrawiam. HNY!

• Gość: 122901 Re: cosanostra spadaj glabie do Kibucu. IP: *.158.229.155.Dial1.Chicago1.Level3.net 30.12.01, 04:00
                cozanostra napisał(a):

> Siedzisz w tej Australii i zamiast sie zajmowac kangurami to w kolko
                > pokrzykujesz w strone swojej bylej Ojczyzny.
                > A po chu.. ? Ja sie pytam. Kto cie w ogole chce sluchac ?
                > No i jaka ty wogole masz znajomosc materii ? Przeczytales ? CO ?
                > Pieprzysz jakies glodne kawalki, co chwila kogos pouczasz, wyliczasz te swoje
                > biedne fakultety i naukowe osiagniecia a jak juz zaczniesz sie wypowiadac to za
                >
                > grosz w tym sensu nie ma. Musza sobie w tej kangurowni straszne jaja z ciebie
                > robic stad pewnie takie pragnienie docenienia u ciebie ze nawet na forum,
                > incognito, chcialbys uzyskac jakas jego namiastke.
                > Ty lepiej poucz tego Johna Smith'a zeby ci dal lopate z dluzszym sztylem to nie
                >
                > bedziesz musial sie tak garbic przy kopaniu.
                > Mozesz mu powiedziec ze masz dwa fakultety i sie na tym znasz.
                > A jak ci tak teskno to wracaj do Ojczyzny!
                > Moze znajdziesz jakas 'posade' w kiosku na rogu, no i klientom bedziesz mogl
                > wciskac kit jak to nauczyles durnych australijczykow robic uzytek z pradu
                > elektrycznego.
                > Pozdrawiam. HNY!
                >
                >
                > Alezes sie oratorze z bozej laski wysilil.Kaganowi do kostek nie dorosles i
                stad te twoje wypociny.Wiesz zarazo zgnila ze jestes glupcem i to jest cala twoja
                madrosc.Spadaj gnoju jak nie umiesz pisac i dyskursu podjac to sie zajmi waleniem
                lbem o scine.
                >
                >

• Gość: Kagan Re: cosanostra spadaj glabie do Kibucu. IP: *.vic.bigpond.net.au 30.12.01, 04:38
                  Jego by w kibicu NIE chcieli. Tam NIE wystarczy znac
                  A. Smitha i umiec machac lopata...
                  W kibucu trzeba sie zreszta znac na czyms konkretnym, np. na uprawie roli.
                  Ale to zanikajaca umiejetnosc wsrod zydow, oni zreszta nigdy w tym nie byli
                  specjalnie biegli, ot znalazlo sie nieco gojow po wojnie, to im zalozyli te
                  kibuce, ale prawdziwym zydkom sie nie chce w nich tyrac, wola np.
                  dyrektorowac polskim bankom czy tez maniplowac NYSE...
                  Kagan
                  • Gość: 122901 Re: cosanostra spadaj glabie do Kibucu. IP: *.25.197.190.Dial1.Chicago1.Level3.net 30.12.01, 04:58

> Jego by w kibicu NIE chcieli. Tam NIE wystarczy znac
                    > A. Smitha i umiec machac lopata...
                    > W kibucu trzeba sie zreszta znac na czyms konkretnym, np. na uprawie roli.
                    > Ale to zanikajaca umiejetnosc wsrod zydow, oni zreszta nigdy w tym nie byli
                    > specjalnie biegli, ot znalazlo sie nieco gojow po wojnie, to im zalozyli te
                    > kibuce, ale prawdziwym zydkom sie nie chce w nich tyrac, wola np.
                    > dyrektorowac polskim bankom czy tez maniplowac NYSE...
                    > Kagan

Trzeba jakos skurwysynow przegonic z Polski albo popracowac nad czyms co by moglo
                    doprowadzic do prawdziwej reprezentacji Polakow w ich wlasnym kraju.Wiesz Kagan
                    myzesmy wyjechali z Polski i zrobilismy wlwsciwie dodrze zydostwu poprostu nie
                    mieli juz opozycji patriotyczno-intelektualnej ktorej zawsze sie bali i mordowali
                    jak za komuny i tego jebanca Bormana i nie tylko.Te chuje zydowskie zauwazylem ze
                    maja specyficzny sposub hucpowania ,przewracania do gory nogami,rycia i udupiania
                    watkow o polsko-patriotycznym i narodowym interesie.Boja sie kurwy ze im sie
                    grunt pod nogami zapadnie mimo ze sa zakamuflowani za polskimi
                    nazwiskami.Egon,Wojo ten duet pedalsko-zydowski prubuje rozbijac czy
                    kompromitowac podszywajac sie pod polakow i tworza niesamowite basnie o polakach
                    jakby kurwy czuly jak te szczury ze ich czas do spieprzania z Polski nadchodzi.Ja
                    bym im kurwom zrobil t.zw.przymus dobrowolny;chcesz chuju byc w rzadzie czy
                    kandydowac musisz swe pochodzenie przedstawic az do trzeciego pokolenia.
                • Gość: Jozek Re: cosanostra spadaj glabie do Kibucu. IP: *.look.ca 30.12.01, 04:45
                  Gość portalu: 122901 napisał(a):

> cozanostra napisał(a):
                  >
                  > > Siedzisz w tej Australii i zamiast sie zajmowac kangurami to w kolko
                  > > pokrzykujesz w strone swojej bylej Ojczyzny.
                  > > A po chu.. ? Ja sie pytam. Kto cie w ogole chce sluchac ?
                  > > No i jaka ty wogole masz znajomosc materii ? Przeczytales ? CO ?
                  > > Pieprzysz jakies glodne kawalki, co chwila kogos pouczasz, wyliczasz te sw
                  > oje
                  > > biedne fakultety i naukowe osiagniecia a jak juz zaczniesz sie wypowiadac
                  > to za
                  > >
                  > > grosz w tym sensu nie ma. Musza sobie w tej kangurowni straszne jaja z cie
                  > bie
                  > > robic stad pewnie takie pragnienie docenienia u ciebie ze nawet na forum,
                  > > incognito, chcialbys uzyskac jakas jego namiastke.
                  > > Ty lepiej poucz tego Johna Smith'a zeby ci dal lopate z dluzszym sztylem t
                  > o nie
                  > >
                  > > bedziesz musial sie tak garbic przy kopaniu.
                  > > Mozesz mu powiedziec ze masz dwa fakultety i sie na tym znasz.
                  > > A jak ci tak teskno to wracaj do Ojczyzny!
                  > > Moze znajdziesz jakas 'posade' w kiosku na rogu, no i klientom bedziesz mo
                  > gl
                  > > wciskac kit jak to nauczyles durnych australijczykow robic uzytek z pradu
                  > > elektrycznego.
                  > > Pozdrawiam. HNY!
                  > >
                  > >
                  > > Alezes sie oratorze z bozej laski wysilil.Kaganowi do kostek nie dorosles
                  > i
                  > stad te twoje wypociny.Wiesz zarazo zgnila ze jestes glupcem i to jest cala two
                  > ja
                  > madrosc.Spadaj gnoju jak nie umiesz pisac i dyskursu podjac to sie zajmi waleni
                  > em
                  > lbem o scine.
                  > >
                  > >
                  >
                  Numerze 122 spoko spoko. Takich jak koznasza tez potrzebujemy na Bronxie. Jak
                  Stasiek Rurkiewicz pseudo "Kulas" zmarl od kuly murzyna z Jamajki to nam teraz
                  brakuje takich chlopaczkow co to auto umyja za piataka. A propos takiej sprawy
                  psze ja was..Mamy cztery tojoty i dwa biemdabju do wyslania. Problem, ze celnik
                  wco nasz czlowiek byl juz siedzi i komu teraz w lape dac, zeby przeszlo. Papiery
                  w porzadku, numery przebite. No wiec jak? A jak tam biznes w Polsce? Wszystko
                  wyprzedane. Bo ja kupic mogie, sprzedac, kupic...Jozek LTD.

• Gość: robas Duzo...a bedzie wiecej! IP: *.focal-chi.corecomm.net 30.12.01, 06:49
    • Gość: Opel Banicja z Polski IP: *.159.102.165.Dial1.Detroit1.Level3.net 30.12.01, 09:37
      Nie wszyscy Polacy po dacie 13 grudnia 1981 wyjechali z kraju z wlasnej
      woli !!!!

ZAPAMIETAJCIE TO SOBIE NA ZAWSZE !!!!

Za ta ZBRODNIE wygnania nas z kraju ci BANDYCI z tej bandycko-przestepczej
      organizacji PZPR-u a (teraz tzw. SLD) nigdy nie zostali ukarani.

O banicji welu wartosciowych synow Narodu Polskiego po roku 1981 wy CHAMY tam w
      kraju zapomnieliscie i NIGDY o nas sie nie upomnieliscie.

Okolo 6.4 tysiaca dzialaczy roznego szczebla NSZZ Solidarnosc, zostalo
      WYGNANYCH z PRL-u przez mafie bandycko-komunistyczna pod przywodctwem tych
      MORDERCOW i katow Narodu Polskiego jakimi sa Jaruzelski, Kiszczak i
      jeszcze wielu innych BANDYTOW.

To ten MORDERCA Jaruzelski w dalszym ciagu speceruje po tych samych chodnika co
      uczciwi ludzie w Polsce i SMIEJE sie szyderczo w oczy swim ofiarom.

Tego BANDYTE zapraszacie do telewizji publicznej i ten ZDRAJCA opowida Wam
      bajki ze wszysto co robil to po to, aby Was tam w kraju “uratowac”.

Traktujecie wy WARCHOLY - obywatele tego ZAJEBANEGO nowego PRL-u, tego
      MORDERCE Jaruzelskiego jak bohatera.

HANBA WAM ZA TO !!!

Bedziecie juz wkrotce cierpiec za to jak POZWILICIE tym czerwonym wscieklym
      psom z SLD przyloczyc sie do tego euro-nemieckiego superpanstwa, ktore nazywa
      sie “unia europejska”. Juz wkrotce bedziecie Polska Grupa Etniczna na terenach
      Polski, jak Polonia na terenie tego zydo-amerykanskieg panstwa, ktore zwie sie
      USA.

Mechanizm wygnania nas z kraju byl nastepujacy:
      Bandyci z PZPR-u ktorzy wsadzili nas do wiezienia TYLKO za to, ze mielismy
      koncepcje budowy Panstwa Polskiego na zasadach uczciwosci i niezaleznosci od
      Moskwy i tych sprzedawczykow tzw. Zachodniego Swiata tzn. tych co zdradzili
      Polske po 2 wojnie swiatowej i oddali Polske w rece mordercy Stalalina.

Przeciez tym z tej UE, Polska jest potrzebana nie po to aby jej pomoc tylko
      sobie ja przywlaszczyc i zrobic nieskrepowany rynek zbytu.
      Gdzy siedielismy w wiezieniach, zydo-komunistyczni BANDYCI dokladnie
      obserwowali, kogo nie da sie przekupic i kto nigdy nie siadzie do wspolnego
      okraglego stolu i nie bedzie pic bruderszftow oraz dawac buziakow Kiszczakowi
      oraz Jaruzelskiemu jak to zrobil Michnik, Geremek, Kuron, Mazowiecki, Walesa i
      wielu innych WARCHOLOW, ktorzy podeptali podstawowe wartosci o jakie walczyla
      Solidarnosc.

Byla duza grupa ludzi w opozycji do komunistow, ktora uwazala ze komunistow
      trzeba CAKOWICIE usunac z zycia politycznego w Polsce, lub czekac do momentu
      kiedy beda tak slabi i wtedy im tak DOKOPAC jak dokopano nam 13 grudnia 1981
      roku.

Ze zlodziejami, bandytami i MORDERCAMI z PRL-u do wspolnego stolu sie NIE
      SIADA, bo wtedy uznaje sie ich za partnera. Oto wlasnie tym bandytom z PRL-u
      chodzilo i szukali takich naiwniakow, ktorzy sie na to zgodza.
      Hawel takiej glupoty nie zrobil.

Dalczego Bush nie zaprosil Bin Ladena do Washingtonu na rozmowy ?
      Moze udaloby sie uniknac tyle ofiar ludzkich?
      Moze Bush by za ten gest dostal Pokojowa nagrode Nobla?

Komunisci wyselekcjonowali juz w 1980 i 1981 roku tych co w zadym wypadku NIGDY
      nie beda z komunistami o niczym negecjowac i tych musieli by fizycznie
      unicestwic lub usunac z kraju. Tych nieustepliwych, komunisci w wezieniu
      traktowali okrotniej, lacznie z glodzeniem, trzymaniem w nieogrzewanych celach
      po to abysmy chorowali, fizycznie znecali sie grozili smiercia. Po takiej
      gechennie proponowano nam wyjscie z wiezienia ale z wyrazeniem zgody na wyjad z
      kraju, ale z wpisem do paszportu na jednokrotne przekroczenie garnicy bez prawa
      powrotu.
      To byl szantaz: siedzenie w wiezieniu w panstwie gdzie bezprawie “wladzy” nie
      mialo perspektywy zakonczenia i gzdie nikt nas nie bronil, albo wolonosc ale
      nie w Polsce.

Nikt nas wtedy nie bronil w Polsce. Nikt.

Dzisiaj nami w Polsce gardzicie i wybraliscie na najwyzsze urzedy w Polsce tych
      najwiekszych ZDRAJCOW-komunistow Narodu Polskiego.
      Koniecznie czytajcie tego burka Michnika co ujada na Polakow i sluchajcie
      przemowien jazurelskiego.

Wybierajcie DALEJ tych PZPR-wcow i zydo-komune to teraz rozwydzeni do ostatnich
      granic urzadza was tak ze bedziecie na banicji i to we wlasnym kraju
      zawlaszczonym przez euro-niemcow i zydo liberalow europejskich.
      • Gość: jajacek Opel gaznik do wymiany IP: *.kabel.telenet.be 30.12.01, 10:33
        Ze schodow spadles ?
        Jak bys chcial wrocic to od lat w Polsce mogl bys walczyc o to o czym piszesz .
        Nikt w Polsce nie musi sie upominac o dzialaczy nie zapomiales czasem ze to juz za dzien 2002 rok.
        Nawet nie wiesz ilu z dzialaczy pozostalych w Polsce ma pretensje ,ze to nie oni dostali wilczy bilet.
        Etos styropianu juz sie skonczyl ,bo styropian to bardzo kruchy materjal .
        Ty dostales chyba bilet od psychiatry,tylko do szpitala i pomyliles drogi.
        Kup sobie siekiere na nowy rok i polataj po parku w poszukiwaniu komunistow .
        Komunistow pewno nie znajdziesz ale pomoc otrzymasz .
        • Gość: puls Re: jajacek-czy ty sie jakasz od urodzenia? IP: *.25.198.228.Dial1.Chicago1.Level3.net 30.12.01, 10:51
          Gość portalu: jajacek napisał(a):

...czy to tez wynik tortur komunistyczno-zydowskich z lat przegrupowania sie
          zydow z nomen-omen do zydo-prywaty lat 80-tych.

> Ze schodow spadles ?
          > Jak bys chcial wrocic to od lat w Polsce mogl bys walczyc o to o czym piszesz .
          > Nikt w Polsce nie musi sie upominac o dzialaczy nie zapomiales czasem ze to juz
          > za dzien 2002 rok.
          > Nawet nie wiesz ilu z dzialaczy pozostalych w Polsce ma pretensje ,ze to nie on
          > i dostali wilczy bilet.
          > Etos styropianu juz sie skonczyl ,bo styropian to bardzo kruchy materjal .
          > Ty dostales chyba bilet od psychiatry,tylko do szpitala i pomyliles drogi.
          > Kup sobie siekiere na nowy rok i polataj po parku w poszukiwaniu komunistow .
          > Komunistow pewno nie znajdziesz ale pomoc otrzymasz .

• Gość: GMR Jajacek to nowe wcielenie Adama Michnika! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 11:32
          • Gość: jajacek Re: plus 100° IP: *.kabel.telenet.be 30.12.01, 12:13
            Gość portalu: puls napisał(a):

>
            > ...czy to tez wynik tortur komunistyczno-zydowskich z lat przegrupowania sie
            > zydow z nomen-omen do zydo-prywaty lat 80-tych.

Jeszcze jeden nawiedzony z Ameryki.
            Blizny po oderwaniu od sochy ci sie juz zagoily ?
            Co ty tez dzialacz solidarnosci ,bo tam w US to taki co czytal w sraczu ulotki w latach 80'to juz maltretowany politycznie jest
      • Gość: karol w. Re: Banicja z Polski IP: *.sympatico.ca 30.12.01, 14:59
        opel - strzel sobie chlopie piwko to moze cie leb nie bedzie tak napierdalal.

ja uchodzilem z prl przed ta banda hipokrytow i demagogow zwanych
        solidarnoscia. w 1981 roku bylo widac golym okiem, ze to nic innego jak
        rewolta cwiercinteligentow i nieudacznikow prl-owskich, ktorych celem bylo
        napelnic sobie kieszenie i uciec w krzaki. co sie dokladnie stalo, po drodze
        tylko jeszcze splacili swoje dlugi czarnym funkcjonariuszom kultu zydowki z
        bekartem. ci to sie dopiero obzarli za darmo w tej restauracji "kapitalizm" !
    • Gość: Slawek Re: Ilu Polaków wyjechało z kraju od 1980? IP: *.sympatico.ca 30.12.01, 20:56
      Dokladnych danych nie znam i nie mysle zebys na tym forum je zdobyl, ale mysle ze okolo
      1,5-2mln,mam na mysli lata 80-te i 90-te.Dokladna liczbe trudno podac, ale jezeli chcesz
      znac przynajmniej przyblizona to wydaje mi sie ze powinienes poszukac raportow Wysokiego
      Komisarza ONZ d/s Uchodzcow z tych lat napewno gdzies jest to publikowane ,do tego
      powinienes dodac ludzi ktorzy wyjechali na tzw.pochodzenie (co jest juz trudniejsze) i ludzi ktorzy
      siedza w jakims kraju na czarno( tutaj to juz raczej dane szacunkowe).Pewna ilosc Polakow
      powrocila na poczatku lat 90-ych.Polskie MSW i MSZ podejrzewam ze maja dane na ten temat
      tyle ze nie wiadomo czy sa udostepniane,ich informacje odpowiedzialy by Ci na Twoje pytania
      Tyle co moge Ci powiedziec kolego, jak bedziesz wiecej wiedzial to napisz bo sam jestem ciekaw.
      Tak na marginesie dla tych co sa przeciwni emigrantom chce powiedziec ze nie macie racji duzo
      z tych ludzi pomaga swoim rodzinom w kraju,duzo z tych ludzi kiedys powroci ,ludzi ktorzy maja
      pieniadze, zachodnie emerytury ,doswiadczenie nabyte za granica moze byc kiedys
      spozytkowane w kraju urodzenia.Zobaczcie ile przedsiebiorstw w Polsce sprzedaje swoje towary
      w innych krajach, a ktorymi nabywcami sa Ci wlasnie emigranci,jaka bylaby wartosc PLL Lot gdyby
      nie polaczenia atlantyckie,przykladow jest wiecej co mnie jedynie dziwi ze ludzie ci nie maja
      zadnej reprezentacji w polskim Sejmie a chyba miec powinni.
    • krzys52 Re: Glownie do Kagana 31.12.01, 00:03
      ........Czesc
      ....Na Forum Informacje Dnia podnioslem wlasnie (z dolu) watek pt. "Stan
      Wojenny Byl Niezbedny". W watku tym znajduje sie moj post pt."O Emigracyjnej
      Czesci Etosu Teraz Bedzie" (z uzupelnieniem). Mysle, ze tamtajsza swa
      wypowiedzia moge dodac i do tej dyskusji. Wszak mowimy o wyjazdach po 1980r.
      Pzdr.
      K.P.
      • Gość: Kagan Re: Glownie do Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 31.12.01, 10:40
        krzys52 napisał(a):

> ........Czesc
        > ....Na Forum Informacje Dnia podnioslem wlasnie (z dolu) watek pt. "Stan
        > Wojenny Byl Niezbedny". W watku tym znajduje sie moj post pt."O Emigracyjnej
        > Czesci Etosu Teraz Bedzie" (z uzupelnieniem). Mysle, ze tamtajsza swa
        > wypowiedzia moge dodac i do tej dyskusji. Wszak mowimy o wyjazdach po 1980r.
        > Pzdr.

Podeslij mi na ljkel2@netscape.net, bo nie mam czasu zagladac na inne
        fora...
        Pozdr., Kagan
    • Gość: Nowy Re: Podtrzymanie wątku IP: *.torun.dialup.inetia.pl 02.01.02, 02:51
      Może to nie jest zbyt eleganckie w ten sposób
      utrzymywać temat na forum, jednak los naszych bliskich
      którzy wyjechali w tamtym okresie jak i przyczyny dla
      których to się stało wydaje mi się sprawą bardzo ważną.
      Wiem, że wielu ludzi stara się sobie odpowiedzieć na
      pytanie jak to by było gdyby nie ta często wymuszona
      emigracja. Pytań jest naprawdę wiele, a brak woli u
      ludzi którzy powinni się tym zajmować przerażający.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka