Dodaj do ulubionych

Podziękujmy cinkciarzom z PiSu

24.09.08, 23:26
że jeszcze nie mamy euro i normalnych cen.
gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5726971,Biedny_placi_wiecej.html
A Kaczor straszy wzrostem cen... w sumie mu się nie dziwię. Cinkciarze
PiSowscy by zbankrutowali, więc muszą się bronić rękami i nogami przed
normalnością, tj. euro.
Obserwuj wątek
    • barnacle.bill.the.sailor Tak ci tęskno do chleba za 3,50 Eur ?... 25.09.08, 08:41

• zapijaczony_ryj Re: Tak ci tęskno do chleba za 3,50 Eur ?... 25.09.08, 08:52
        barnacle.bill.the.sailor napisał:

>
        A ty wolisz po 31 rubli za bochenek?
        • barnacle.bill.the.sailor [...] 25.09.08, 09:34
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • zapijaczony_ryj Re: Nie, skacowany ryju... 25.09.08, 09:40
            Ile razy można wam z PiS_dogłowiem tłumaczyć to samo, żebyście zrozumieli, ze:

Robiłem to już co prawda kilkakrotnie, ale to widać trudniejsze od założenia
            słuchawki przez najgenialniejszego z Was i Waszego przywódcy.
            Otóż po pierwsze czepianie się czyjegoś nicka jest nie przyzwoite,wręcz chamskie
            i nie do przyjęcia. Jestem jednak wyrozumiały, bo zgodnie z poleceniem wybitnego
            dopiero weszliście w iternet, to niby skąd mozecie wiedzieć.
            Zresztą genialny też dopiero zrozumiał co to znaczy obciach.Wy po prostu tak macie.

Po drugie mój nick nawiązuje do staropolskiej szlacheckiej tradycji zalewania
            ryja. Takim typowym wzorem zapijaczonego ryja był sympatyczny skądinąd i
            wszystkim dobrze znany imć Onufry Zagłoba.
            Ponieważ jesteś z PiS to doprezyzujęto jeden z bohaterów powieści Henryka
            Sienkiewicza.

Po trzecie.Zrozum jedno. Jeśli zaloguję się jako picasso to nie znaczy , ze
            jestem malarzem i niekoniecznie muszę umieć malowac.
            Dam jeszce jeden przykład, zeby dotarło;
            Jeśli zaloguję się jako wybitny-strateg to nie znaczy, ze jestemk idiotą,
            chociaż mój nick może na to wskazywać.
            Proste jak konstrukcja cepa.
            Miłego dnia i miłej lektury z orgazmem zyczę.
            • scoutek Re: Nie, skacowany ryju... 25.09.08, 09:55
              dziwie sie twojemu rozmowcy, ryjku,, bo on tez sie rzuca, ze nie jest marynarzem
              • barnacle.bill.the.sailor Re: Nie, skacowany ryju... 25.09.08, 10:27
                scoutek napisała:

> dziwie sie twojemu rozmowcy, ryjku,, bo on tez sie rzuca, ze nie jest marynarzem

??????????????? A gdzie niby się o to "rzucałem" ?... Możesz łaskawie wskazać
                ?... ;)

Aczkolwiek, istotnie, Barnacle Bill the Sailor to dość specyficzny "marynarz"...
                Poszperaj w guglu, to zrozumiesz... ;)))
                • scoutek Re: Nie, skacowany ryju... 25.09.08, 10:30
                  alez, marynarzyku, wiem co to za sailor
                  o tym juz bylo, bo nazwalam cie majtkiem
                  • barnacle.bill.the.sailor Dobra, to teraz wskaż jeszcze 25.09.08, 10:34
                    posty/wątki gdzie się "rzucam"...

;-P
                    • scoutek Re: Dobra, to teraz wskaż jeszcze 25.09.08, 10:35
                      na mnie sie rzucales
                      nie chce mi sie
                      • barnacle.bill.the.sailor No..., raczej trudno jest wskazać coś, 25.09.08, 10:58
                        czego nie ma... Ale wiem, że zdolna jesteś... pokaż, że potrafisz...

;-PPP
            • barnacle.bill.the.sailor [...] 25.09.08, 10:21
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • barnacle.bill.the.sailor Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie 25.09.08, 18:26
                ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
          • barnacle.bill.the.sailor Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie 25.09.08, 18:25
            ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      • 1tomasz1 Re: Tak ci tęskno do chleba za 3,50 Eur ?... 25.09.08, 10:41
        Jak chleb będzie kosztował 3,5 euro to rzucam obecną robotę i zostaję piekarzem. ;)
        • barnacle.bill.the.sailor To do dzieła, tomaszu... ;))) 25.09.08, 10:56
          uk.news.yahoo.com/rtrs/20080918/twl-life-italy-bread-dc-9020220.html
          "Farmers' lobby Coldiretti issued a study to coincide with the strike showing
          that bread prices vary wildly, from 1.93 euros a kilo in Naples to 3.61 euros in
          Milan."

Zatem NAJTAŃSZY chleb kosztuje prawie 2 ojro, czyli ok. 6,60 zł. W Polsce - ok.
          1,60 zł. Chcecie takich "europejskich" cen, socek i skacowany ?...

;-P
          • replique Re: To do dzieła, tomaszu... ;))) 25.09.08, 15:14
            Jeżeli chlebuś kosztuje dzisiaj 1,60 zł, to po przejściu na euro,
            będzie kosztował 50centów... no max 55 centów... :)
            Robić z siebie idiotę i twierdzić, że będzie po 3,50euro bo w
            Mediolanie jest po tyle... - możesz! Dlaczego nie... Jeśli tylko
            bierzesz pod uwagę, że będą cię mieli za wioskowego głupka!
            • barnacle.bill.the.sailor Następny umiejący czytać inaczej... ;))) 25.09.08, 15:37
              Naści:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=85120567&a=85120567
              "Podziękujmy cinkciarzom z PiSu
              Autor: socjalliberal☺ 24.09.08, 23:26
              Dodaj do ulubionych Skasujcie
              Odpowiedz cytując Odpowiedz
              że jeszcze nie mamy euro i normalnych cen."

Co jednoznacznie sugeruje, że nie mamy ani euro, ani normalnych cen. Bo
              "normalne" ceny, to te jakie zapodałem w linku. I sam nie rób z siebie idioty
              twierdząc, że chleb będzie u nas kosztował 50-55 centów (możesz wskazać jakiś
              kraj ze strefy Euro, w którym tyle kosztuje ?) bo wtedy Włosi wykupią nam
              wszystko przed upieczeniem i oczywiście będzie musiała zadziałać "niewidzialna
              ręka rynku"... ;)

Nb. jutro jadę na Słowację i przy okazji sprawdzę ile tam kosztuje chleb w ojro
              i koronach, a następnie porównam przelicznik sklepowy z "kantorowym" - wtedy
              okaże się, czy Słowacy dobrze wyszli na przyjęciu ojro... Sprawdzę też te ceny
              po 1 stycznia...

;-P
              • replique Re: Następny umiejący czytać inaczej... ;))) 25.09.08, 15:51
                Głupcze! Jeśli wyobrażasz sobie, że cena chleba w danym kraju zależy
                tylko i wyłącznie od tego, czy jest on w strefie euro, czy nie,
                to ... umrzesz w głupocie własnej.
                Cena każdego produktu zależy od warunków ekonomiczno-finansowych
                danego kraju...
                Od wysokości podatków pośrednich i bezpośrednich, porzez płace aż po
                ceny wkładu. Równie istotny jest współczynnik zatrudnienia
                pracowników nieprodukcyjnych do wartości produkcji jak i narzucane
                marże na wyrób gotowy (ceny sprzedaży)
                Może to za trudne dla ciebie?
                Przyznam ci się, że jem bagietki po 0,30 euro sztuka... a czasem jem
                chlebuś po 3,10 euro za kilogram...
                (przed przejściem na euro, ten chlebek kosztował 19,90FF)
                • socjalliberal Re: Następny umiejący czytać inaczej... ;))) 25.09.08, 16:01
                  Czyli jego cena teraz wynosiłaby ok. 20,30FF. O Boże, to wzrost o całe 2%!!!!!!
                  Złodziejskie euro, wszyscy zbankrutujemy, bo chleba cena wzrośnie w ciągu 6 lat
                  po wprowadzeniu euro o całe 2%!! A w złotówkach to przecież wszyscy wiemy, że w
                  ciągu ostatnich kilku lat cena chleba staniała o kilkaset procent wedle naszych
                  eurosceptyków:)))
                  • replique Re: Następny umiejący czytać inaczej... ;))) 25.09.08, 16:06
                    Nie będę świnią i przyznam, że było kilka produktów (czystość!),
                    których ceny wzrosły bardziej, ale też i pośród nich było cholerne
                    zróżnicowanie: od 2% - do 15% a to daje wybór bo rzecz w dużej
                    mierze polega właśnie na wyborze...
                    W ogólnym rozrachunku, we Francji dokonał się wzrost cen - średni -
                    o 4,5-5,5%... przy inflacji - circa - 2%
                    I faktem jest, że Niemcy poszli dalej..., ale czy jedna jaskółka
                    czyni wiosnę???
              • socjalliberal Re: Następny umiejący czytać inaczej... ;))) 25.09.08, 15:56
                Synu miejscowego idioty i tutejszej kretynki: Jeśli to byłoby takie proste, jak
                przedstawiasz, to naprawdę wierzysz, że żaden rozsądny przedsiębiorca już by
                dawno nie założył firmy zajmującej się importem chleba z Polski do Włoch? Co to
                dla niego za problem kupić ten chleb nawet w euro w Polsce(bo chyba nie wierzysz
                że chodziłby codziennie od piekarni do piekarni?), a nawet jeśli nie, to
                zapłacić 1-3% za wymianę waluty, gdy ma na towarze kilkukrotne przebicie?

Dziękuję już za dalszą rozmowę z Tobą, myślałem, że jednak ktoś w tym
                UPRze/PiSie myśli, ale jak spotykam takich ekonomicznych analfabetów, to mówię
                dość. Przecież to się w głowie nie mieści by nie opanować matematyki na poziomie
                3 klasy szkoły podstawowej...
    • barnacle.bill.the.sailor Cosik ojroentuzjaści zamilkli... 25.09.08, 15:04
      Może mnie któryś przekona, że 1-60-3,20 zł to drożej niż 1,90-3,60 Eur...

;)))
      • socjalliberal Re: Cosik ojroentuzjaści zamilkli... 25.09.08, 15:08
        No jeśli ty przeliczasz 1,60zł na 1,90 euro to nie jest Ci potrzebny
        euroentuzjasta do dyskusji tylko psychiatra:))))))))
        • barnacle.bill.the.sailor Socuś, najpierw przeczytaj: 25.09.08, 15:23
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=85120567&a=85132922
          potem pomyśl i dopiero wtedy pisz... Nie na odwrót !... ;-PPP
          • socjalliberal Re: Socuś, najpierw przeczytaj: 25.09.08, 15:31
            To teraz jeszcze ładnie wyjaśnisz, że jak mieli narodowe waluty to chleb
            kosztował tyle co w Polsce, a jak nie to spie...j na drzewo jak Kaczyński ze
            swoimi 240 zł, co nie miesięcznie, tylko rocznie, nie realnie, tylko w najmniej
            prawdopodobnym scenariuszu, i ogólnie w PiSdu:)
            • barnacle.bill.the.sailor Socuś, najpierw trochę ogłady obierz... 25.09.08, 15:42
              Bo póki używasz języka kulturalnego i wykształconego (zdałeś w końcu tę maturę
              ?...) światowca (= menela spod budki z piwem), to gadać z tobą nie będę.
              • socjalliberal Re: Socuś, najpierw trochę ogłady obierz... 25.09.08, 15:44
                Oh, jaki się nagle wrażliwy i cnotliwy zrobiłeś;) Szkoda, że cnoty Ci nie
                starcza by swe bujdy odszczekać... typowe.
                • barnacle.bill.the.sailor Jakie bujdy ? 25.09.08, 15:49

• socjalliberal Re: Jakie bujdy ? 25.09.08, 15:51
                    Czytać nie umiesz? Przykre tym bardziej:((( Szkoda mi Ciebie:(

Ale wiesz, wciąż możesz to nadrobić, mamy niż demograficzny to znajdą dla Ciebie
                    jakieś miejsce w podstawówce...
                    • barnacle.bill.the.sailor No gdzie te moje "bujdy" kłamco ?... 25.09.08, 15:59

• socjalliberal Re: No gdzie te moje "bujdy" kłamco ?... 25.09.08, 16:02
                        Niedowidzisz? To może jednak okulista a nie psychiatra... kilka postów wyżej,
                        ślepoto.
                        • barnacle.bill.the.sailor Tak, niedowidzę. 25.09.08, 18:23
                          Pokaż je palcem albo przestań kłamać...
    • socjalliberal Jak bardzo cinkciarz* skur...czy się 25.09.08, 15:10
      by obronić swój interes:
      www.spieprzajdziadu.com/2008/09/24/magiczne-240-pln/

*ewentualnie pracownik banku, kantoru, lub pożyteczny promoskiewski idiota
      preferujący ruble.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka