Gość: gabrielacasey@poczta.gazeta.pl IP: 209.234.157.* 20.10.03, 23:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: morka [...] IP: *.sympatico.ca 20.10.03, 23:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yor Re: Przy pomocy telefonow komorkowych? IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 23:32 Gość portalu: morka napisał(a): > To bardzo ladnie ze dzielisz sie z nami intymnymi szczegolami > swojego zycia, ale nie rozumiem zwiazku z tematem. Chyba ze > wkladacie sobie telefony komorkowe? > i to kradzione no bo inaczej nie byloby zwiazku z tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . [...] IP: *.nott.cable.ntl.com 21.10.03, 00:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey@pocztagazeta.pl. To bylo prywatnie do MEERKATA, wy IMPOTENCI! IP: 130.94.123.* 21.10.03, 01:49 Przestancie sie podniecac. To jest prywatna korespondencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chammurabi Meerkat, Gabriela Casey i stosunki dootbytnicze IP: 216.40.249.* 21.10.03, 01:57 Aha, meerkat odmowil odbycia stosunku dootbytniczego w UK. Np, jesli partnerka w tym stosunku miala byc Gabriela, to wcale nie musialo chodzic o obawe przed konsekwencjami prawnymi. Moze go zbrzydzilo. Gość portalu: gabrielacasey@pocztagazeta.pl. napisał(a): > Przestancie sie podniecac. To jest prywatna > korespondencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . I kolejne polaczkowskie gowno tutaj szczeka? IP: *.nott.cable.ntl.com 21.10.03, 04:16 Gratukluje Amerykanom "Hamytanow" zywcem wyjetych z Polish jokes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . I znow lajno z IP:130.94.123, tj.Kakaowiec Gabi udaje? IP: *.nott.cable.ntl.com 21.10.03, 04:15 A kible u Ztda myc, poki jeszcze Zyd kopa w tylek nie dal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voila Re: To bylo prywatnie do MEERKATA, wy IMPOTENCI! IP: *.bnet.pl / 10.10.36.* 21.10.03, 09:11 Więc pisz sobie o tym w mailach i nie generuj nadmiernego ruchu na forum. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpo ograniczyc dzialalnosc komisow! IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 21.10.03, 21:01 Oststnio wymyslilem lepszy sposob na walke z kradziezami po zapoznaniu sie z kilkoma materialami o dresiarzach. Dobrym pomyslem bylo by wprowadzenie prawa ograniczajacego handel komorkami (i byc moze innymi rzeczami) w komisach i innych placowkach handlujacych rzeczami uzywanymi. Prawo takie powinno zabraniac sprzedazy w/w placowkom komorek bez oryginalnych papierow - dowodu zakupu lub oryginalnej karty gwarancyjnej. Sprzedawca lamiacy takie prawo bylby oskarzony o paserstwo. Normalny czlowiek, jesli zalezy mu na sprzedazy komorki bez papierow, moglby ja sprzedac znajomemu albo za posrednictwem ogloszenia w mediach. Przypuszczam, ze dresy nie zadawaly by sobie takiego trudu. Co wy na to? Jak oceniacie moj pomysl? Pozdrawiam, WPO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: ograniczyc dzialalnosc komisow! IP: *.neonet.gliwice.pl / 192.168.13.* 22.10.03, 02:01 po co chcesz wprowadzać prawo, które już istnieje. Nie wolno sprzedawać ani kupować telefonów kradzionych - to stare jak świat. Tylko zmienić mentalność Policji - oni mają to wszystko gdzieś a zgłaszającego kradzież traktują jak intruza zabierającego zbędnie ich cenny czas..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: ograniczyc dzialalnosc komisow! IP: *.sylaba.tpnet.pl 22.10.03, 09:21 Nie ma idealnego sposobu na wyeliminowanie układu "kradzież- komis". W cywilizowanych krajach samo oświadczenie sprzedającego "jestem właścielem" wystarcza za wszystkie papiery (gwarancje, faktury itp itd). Dlatego blokada telefonu przez operatora jest na początek rewelacyjna. Zgłaszasz kradzież (zagubienie) i telefon przestaje dzwonić. Dresiaż, nie dresiaż to tylko umowne hasła. A ja jestem PRZECIW ograniczaniu moich praw do sprzedaży MOICH rzeczy nawet jezeli nie mam na nie dokumentów. Nie każdy jest pedantem trzymającym przez lata papiery od radia, CD-playera itp itd. Nie wolno stawiac znaku równości KOMIS=PASER. Kto będzie chciał sprzeda sprzęt na wolnym rynku bo nie mając za dużo gotówki zgadzamy się na zakup towaru TANIEGO choc jego pochodzenie nie jest jasne. Najpierw zmieńmy swoje postęowanie i zasady etyki potem uczmy i wymagajmy ich od innych ("dresiaży"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wow! Re: Komórki nie do wyjęcia? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 00:19 Ja, rasowy ciemnogrodczyk, jestem doprawdy zszokowany tymi rewelacjami. Ciekawe, czy prawdziwa GC to czyta...hehehehe I za co wy się gamonie tak nie lubicie? olczyki@hot.pl Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . [...] IP: *.nott.cable.ntl.com 21.10.03, 00:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . U nas w UK zaden polski smrod pod cydze imie sie IP: *.nott.cable.ntl.com 21.10.03, 00:32 nie podsztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jqzek A u nas w Polska cydzie imie sie brytyjski syfa masz. IP: *.toya.net.pl 21.10.03, 11:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don pedro de Local Re: U nas w UK zaden polski smrod pod cydze imie IP: *.*.*.* 21.10.03, 13:37 niech sie u was w UK zorientuja do czego jest IP ;-) Pozniej mozecie nzaczac nadganiac braki w nauce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Od kiedy to,Kanadyjcu,nie rozpoznajesz IP amerykansko IP: *.nott.cable.ntl.com 21.10.03, 00:34 polskiego SKUNKSA-SASIADA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro de Local Re: Od kiedy to,Kanadyjcu,nie rozpoznajesz IP ame IP: *.*.*.* 21.10.03, 13:39 A co to jest IP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro de Local Re: Od kiedy to,Kanadyjcu,nie rozpoznajesz IP ame IP: *.nott.cable.ntl.com 21.10.03, 13:44 Gość portalu: Don Pedro de Local napisał(a): > A co to jest IP? Chyba juz wiem! I sie tak glupio nie rozgladaj ... znaczy po tym Twoim Ju Kej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karloski hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 00:42 a moze lepiej uwazac na nie i nie wyciagac na ulicy a zanim sie to zrobi to rozejrzec sie czy malolactwo nie kreci sie, a wtedy o połowe spadną kradzieze.. nie dajmy swojego zabrać przez naszą nieuwagę, a jak cos to obcasem po nogach - (to do kobiet i przebranych za panie.. ).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Wiesz co, u nas w UK krazy taki dowcip o D.Blunket'cie IP: *.nott.cable.ntl.com 21.10.03, 00:49 Ze ustawa z dnia... zabrania sie : 1)kupna domow, by nie prowokowac metow do jego podpalenia, bo moga sie przy tym poparzyc i wlasciciel-prowokator bedzie za te obrazenia karany z cala surowoscia prawa; 2) kupna samochodow, by nie prowokowac zlodziei do ich ukradzenia, a zawistnych malolatow do ich zdemolowania... Bo moga sie zabic lub uszkodzic. Ty zas do tej listy "przestepstw" posiadaczy zdajesz sie dolaczac posiadanie telefonu komorkowego: "Nie wyciagac telefonu na ulicy, bo zlodziejskiemu malolatowi moze sie zrobic przykro, ze takiego nie ma i w slusznym gniewie ci go odbierze". Nie dajmy sie zwariowac, kolego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro de LOCAL ON KLAMIE IP: *.nott.cable.ntl.com 21.10.03, 13:46 bo u NAS w UK* takich zeczy sie nie mowi ;-) * UK - skrót - Underground Klop (ang) Toaleta podziemna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmsawaw1@gazeta.pl Re: Komórki nie do wyjęcia? HI HI HI IP: *.elartnet.pl 21.10.03, 02:35 Niestety, mimo, że pomysł dobry, to i tak będzie jak zawsze. Przez ostatnie 6 lat zostawiłem w PLUS-ie ok. 150.000, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Komórki nie do wyjęcia? HI HI HI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 09:02 no i masz odpowiedz cale zlo tkwi w zmuszaniu do zawarcia umowy na lata dzieki temu nie mozesz nabyc tanio produktu pod nazwa telefon komorkowy bo ty jako klient indywidualny stajesz sie marginalnym czynnikiem ustanawiajacym ceny dziekuj wiec skurwialemu panstwu starej bezpieki za monopol dla grabienia polakow mamy wiec czarny rynek i blokowanie telefonow przez monopoliste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Masz 12 lat czy mniej? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 10:46 Widać całkiem nie orientujesz się w sprawach 'komórek'. Umowę się podpisuje jeśli chce się mieć telefon wart 2 tysiące w cenie złotówki - późniejszy abonament to w dużej części raty za zakupioną komórkę. Jeśli się tego nie chce, umowy takiej podpisywać nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Masz 12 lat czy mniej? IP: *.zetosa.com.pl 22.10.03, 04:33 A jak mnie nie stać na komórę wartą nawet kilkaset złotych ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Pedro Re: Komórki nie do wyjęcia? HI HI HI IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 16:05 marudzisz .. nigdy nie podpisalem zadnej umowy a tel mam od czasu jak powstal plus GSM czyli juz dosc dawno. Telefon wymieniam co pare miesiecy, bo nei lubie jak bateria starcza na mniej niz tydzien i nei ma problema. Te ktroe przysylaja za staz czy za co oni tam je przysylaja normalnie sprzedaje na allegro i ide na piwo. Innymi slowy nie ma przymusu podpisywania 'cyrografu' a skoro tak to nei ma powodu do narzekania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Komórki nie do wyjęcia? HI HI HI IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 16:07 Wiem wiem pewnie nie mam racji bo jestem burak ... 3maj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawat hacker... napczatek nauczcie sie co to oznacza. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 04:48 Czasami zastanawiam sie, czy to poprostu znowa, czy lenistwo. Slowo "hacker" prasie mowi wszystko. Tylko ze... Nic z prawda wspulnego nie ma. A z telefonami tylko phack ma cos wspulnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Re: hacker... napczatek nauczcie sie co to oznacz IP: 194.9.223.* 21.10.03, 08:52 Prosze Pana - zanim zacznie Pan innych pouczać co oznaczają słowa "Hacker" radzę nadrobić braki z podstawówki - ortografia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke Re: hacker... napczatek nauczcie sie co to oznacz IP: *.gdynia.mm.pl 21.10.03, 11:43 Taa.. Ortografia najwazniejsza, tresc mniej. Facet ma w 100% racje. "Hacker" - LOL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: hacker... napczatek nauczcie sie co to oznacz IP: *.idea.pl 21.10.03, 13:57 plonk.bocznica.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: hacker... napczatek nauczcie sie co to oznacz IP: 194.9.223.* 21.10.03, 14:00 FUT pl.test Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro de Local Re: hacker... napczatek nauczcie sie co to oznacz IP: *.gazeta.pl 21.10.03, 14:38 A tam juz Uowcy czekaja! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jqzek A ty się na lekcję ortografii zapisz. IP: *.toya.net.pl 21.10.03, 11:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don pedro de Local Re: hacker... napczatek nauczcie sie co to oznacz IP: *.plonk.bocznica.org 21.10.03, 13:56 No tos nas panie osiwecil niech Cie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A123 TERE FERE KUKU STRZELA BABCIA Z ŁUKU - BAJKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 06:38 NIKOMU NA TYM NIE ZALEŻY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigem Re: Komórki nie do wyjęcia? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 07:33 Zdumiewające! Okazuje się, że i w tej sprawie można coś zrobić... Czyżby panom naczelnikom, inspektorom, prokuratorom lub ich dzieciom TAKŻE ukradziono komórki? Swoją drogą jak pięknie brak komórek GSM wpływa na polepszenie funkcjonowania komek szarych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi_Sz Re: Komórki nie do wyjęcia? IP: 213.17.241.* 21.10.03, 07:49 Ta akcja nie ma sensu i skończy się na gadaniu. Zmiana IMEI to dziecinna igraszka. Jakim cudem dotrą do osoby fałszującej IMEI - wykręci się że naprawia telefon ( czy policja przymknęła chociaż jedną osobę fałszującą karty do odbioru telewizji cyfrowej). Choć mimo moich zastrzeżeń życzę policji i operatorom sieci jak najlepszych efektów w zealczaniu tej plagi. Odpowiedz Link Zgłoś
jkwt Można zrobić IMEI praktycznie nie do zmiany 21.10.03, 09:53 Można tak zaprojektować komórkę, aby IMEI było nie do zmiany. Pewnie podniosłoby koszty produkcji o 1-2 dolary, ale praktycznie bez wymiany układów scalonych (co jest trudne i nie opłacalne) nie możnaby zmienić IMEI. Przykładowy sposób to umieszczenie IMEI wraz z programem weryfikującym integralność firmware'u w pamięci PROM (jednokrotnie programowalnej). Sprawdzenie integralności firmware'u jest potrzebne by nie było możliwa jego podmiana na wersję używającą własnego IMEI zamiast IMEI z PROM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Operatorzy komórek to OSZUŚCI IP: 212.244.167.* 21.10.03, 08:30 Coś już słyszałem o IMEI. Nie rozumiem tego nakładu. Wszystko jest prostsze ale kradzenie komórek jest na rękę operatorom bowiem zwiększa im się liczba abonentów. Więc jak tu wyrzucić pieniądze w błoto. Jesteśmy robienie w BALONA wielkiego (przebieram w słowach bo to oficjalny portal). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rock A te czarne listy będą przepisywać ręcznie. IP: *.starnettelecom.pl 21.10.03, 08:43 Który operator przepisze więcej kopii, ten lepiej walczy ze złodziejstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Wstrętni oszuści !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.85.227.* 21.10.03, 09:00 Pod pretekstem walki ze złodziejami operatorzy upieką swój biznes. Tak naprawdę chodzi wyłącznie o to aby zakupiony przez nas telefon byl przypisany do danego operatora, żeby nie można wykasowywać blokady na sieć i w związku z tym płacić tylko temu operatorowi. A ja nie chcę i będę sobie wybieral tego operatora który mi się w danym momencie spodoba. Wstrętne świnie ... . Ale oczywiście chodzi wyłącznie o nasze dobro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Wstrętni oszuści !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neonet.gliwice.pl / 192.168.13.* 22.10.03, 02:11 nie masz zielonego pojęcia co to IMEI a co to simlock.....ale tak bywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzales LOL. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.03, 09:16 "Będziemy ścigać osoby zmieniające kody" - telefon to moja własność, zatem kod mogę sobie zmieniac wtedy, kiedy tylko mam na to ochotę. A Policji i Agorze nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymityw Re: Komórki nie do wyjęcia? IP: 192.85.16.* 21.10.03, 09:21 Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Zalety kradzenia: Interes sprzedazy nowych komorek kwitnie, byli posiadacze komorek wyzwalaja sie od komorkowegp stressu itd. A w ogole apeluje kradnijcie wszystko i wszedzie. Bedzie pierwsza republika zlodziejska na swiecie. JakomPolak na emigracji musze sie pogodzic z wszechobecna opinia: jezeli tos cos ukradl to mogl to byc wylacznie Polak. Niestety. A moze to kara za grzechy. Przed laty podejrzewalismy wylacznie ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Dobre doswiadczenia z policja IP: *.speed.planet.nl 21.10.03, 09:24 Zglosilam kradziez telefonu na policji na Dworcu Centr. w W- wie. Potraktowano mnie powaznie jak petenta i zapewniano, ze wbrew obiegowej opinii mam szanse telefon odzyskac. Oczywiscie nie wierzylam ale ku memu zdumieniu po kilku tyg. dostalam zawiadomienie o odnalezieniu mojej komorki. Oburzja mnie opinie ludzi, ktorzy korzystajac zmozliwosci zamieszczenia komentarza do dowolnego artykulu uzywaja rynsztokowj polszczyzny...Ludzie co wy soba reprezentujecie? Wstyd... A powtarzanie zaslyszanych opinii o policjantach i ich glupocie krzywdzi wielu fachowcow, ktorzy tez w tej branzy pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipa [...] IP: *.katowice.supermedia.pl 21.10.03, 09:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: Dobre działanie Wyborczej IP: 62.233.192.* 21.10.03, 09:35 Jestem w pełni zgodny z działęniem Wyborczej nareszczie zrobi dobrą robotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta Re: Dobre działanie Wyborczej IP: *.gazeta.pl 21.10.03, 14:41 Ale to przeciez nie inicjatywa Gazety jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uponthehill zabezpieczenie IP: *.aster.pl / 10.72.2.* 21.10.03, 09:41 Milo przeczytac, ze powstaje jakas inicjatywa w sprawie walki z plaga kradziezy komorek, ale nie wiem czy to odniesie skutek. Ja w kazdym razie wraz z komorka kupilem sobie gaz pieprzowy. Mysle, ze to chyba lepsze zabezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja no i dobrze! kij w * * zlodziejom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 09:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sq Re: Komórki nie do wyjęcia? IP: *.vnet.pl / 192.168.1.* 21.10.03, 10:09 dla operatorow wprowadzenie tego, imho, jest nie na reke bo drastycznie ograniczy rynek wtorny, tj telefonow z drugiej reki, przez co spadna ich zyski z kart pre-paid.... moj znajomy mial taka sytuacje, ze zakupil telefon z drugiej reki w polsce, wsadzil karte pre-paid i byloby wszystko w porzadku gdyby nie pojechal do niemiec. tam telefon mu przestal dzialac, mimo aktywnego roamingu, z powodu blokady nr IMEI przez operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Komórki nie do wyjęcia? IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 10:17 Niech Policja najpierw wyelimnuje prawie legalny handel tefonami komórkowymi np. na Wolumenie w Warszawie , a wtedy na pewno bedzie mniej kradzieży! To jest tak samo jak z kradzionymi samochodami / części z rozebranych, a kradzionych samochodów/ i co? I nic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Komórki nie do wyjęcia? IP: 80.51.240.* 21.10.03, 10:40 Ściema, mówiąc językiem młodzieży (niby należę do tego przedziału wiekowego jeszcze, ale...). Kradzieże komórek to czysty interes dla: - operatorów: większa sprzedaż, większy obrót, większe pieniądze. Oczywiście, stają się przez to paserami i moralnymi śmierdzielami, ale kto by się tym przejmował. - użytkowników: tanio komórkę bez cyrografu na stadionie każdy kupi. Mimo, że na 99% taka komórka jest kradziona. a potem taki wraca do domu, czyta o pladze kradziezy komórek i narzeka, jakie to dzisiaj złodziejstwo. I wieśniak nie pomyśli, że to dzięki takim jak on kradzieże komórek sa opłacalne. - złodziei: wiadomo, tu nie trzeba się rozwodzić. PS: Zawsze wiedziałem, że podszywanie się pod innych jest cechą Prawdziwych Polaków pracujących za Hamerykańskie Dolary. Cechą wszawego ścierwnika, dodajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woda Komórki do wyjęcia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 11:06 Parenaście minut googlowania i nie trzeba być żadnym 'hakerem', żeby sobie znaleźć oprogramowanie i zmienić w komórce co się chce. Wystarczy dobry kabelek, który można zrobić samemu lub kupić u operatora!... A te straszenie paragrafami jest nic nie warte. Jeśli będę chciał sobie zmienić IMEI w mojej komórce to mogę sobie to robić 3 x dziennie i NIKT nie ma prawa się do mnie doczepić. Może faktycznie, gdybym sprzedawał, ale tylko wtedy... Nie mniej złodzdziejstwo należy tępić, ale do momentu gdy IMEI nie jest na stałe 'wszyty' w komórkę i nie ma możliwości jej zdalnej blokady - 'czarne listy' są tylko dla dla PR i dziennikarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Komórki do wyjęcia? IP: 220.73.165.* 21.10.03, 16:36 Niezupelnie tak. Numer IMEI jest jak numer rejestracyjny, jesli go zmienisz, to na jakis nieznany systemowi, czyli telefon dalej nie bedzie dzialal... i o to chodzi. A z operatorem nie ma to nic wspolnego. Wiec jak chcesz swoja wlasnoscisa dysponowac to dysponuj i zmieniaj... a w ogole to za duzo tej `szlacheckiej wolnosci`... nie mylic z demokracja, bo to zupelnie cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś