odrzutek.wyrzutek 03.11.08, 21:46 Intelektualnie jest poza zasięgiem polskiego politycznego motłochu, a już na forum kraj powinni jego adwersarze zwyczajnie zasznurować gęby na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masuma Re: Michnik wymiata u Lisa! 03.11.08, 21:47 Mogą sobie pluć do woli. Takich ludzi, jak Michnik, to się nie ima. Są ponad to Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Takich,co na proste pytania nie potrafią dać odp. 03.11.08, 21:52 masuma napisał: Takich ludzi, jak Michnik, to się nie ima. Są ponad to ---> Oni są ponad to. Oni mają w nosie zwykłych ludzi ... to taki jest model wielkości??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinxxx_3 "Panie no co pan", "a co mi pan tu wyjezdza"... 03.11.08, 22:17 ...Michnik niech lepiej pisze niz sie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Ale wypowiada się mądrze.Lis ośmieszył się.Nie 04.11.08, 06:09 powinien dobierać sobie rozmówców typu Michnik bo są intelektualnie poza jego zasięgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Przejście do TVP i chęć utrzymania się na fali 04.11.08, 06:11 zmieniły Lisa z dziennikarza w wyrobnika.Miał zmienić TVP zmienił się on. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 już wymiata, 03.11.08, 21:48 przeciez dopiero sie zaczeło ? nb od martyrologii, czyli zero zdziwien. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: już wymiata, 03.11.08, 21:49 paczula8 napisała: > > nb od martyrologii, czyli zero zdziwien. > Dokladnie to samo zauwazylem. Reszta to belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: już wymiata, 03.11.08, 23:02 xenocide napisał: > paczula8 napisała: > > nb od martyrologii, czyli zero zdziwien. > > > Dokladnie to samo zauwazylem. Reszta to belkot. Masz filtry, inaczej klapki, które nie pozwalają ci zrozumieć... :( Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 21:56 pluje na Kaczyńskich ... zupełnie jak gdyby PiS nadal rządził ... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 powiedział 03.11.08, 22:00 że jest ostatnim człowiekiem, który czułby sympatię do pracowników aparatu sb ... jakos mu nie wierzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
odrzutek.wyrzutek Ileż trzeba mieć złej woli, 03.11.08, 22:01 żeby napisać to co ty napisałaś. Albo jakżesz trzeba być głuchym, żeby nie słyszeć co jest mówione. Albo jakże trzeba mieć słabe rozumowanie, żeby nie rozumieć tego, co jest mówione. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 jakim trzeba być fanatykiem 03.11.08, 22:04 żeby napisać, że wymiata, skoro dopiero zaczął mówić? Ty nie słuchaj, ze mówi, tylko posłuchaj CO mówi! Odpowiedz Link Zgłoś
odrzutek.wyrzutek Re: jakim trzeba być fanatykiem 03.11.08, 22:08 Wymiata od pierwszego zdania, jego treści, składni, rozumwania, szerokości horyzontów. Jedno zdanie Dalajlamy znaczy niekiedy więcej niż cały dorobek innego polityka. Jesli nie dostrzegasz tego, co się dzieje, to współczuję. Nie jestem fanatykiem, są kwestie, z którymi się nie zgadzam, ale sposób rozumowania Michnika i np. Niesiołowskiego albo Ziobry, to są różne galaktyki po prostu. I twoje pisanie tutaj to też jest inna galaktyka, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
sas12 Re:ja jestem bialo czerwony ... 03.11.08, 22:05 tak o sobie gadal adas , bzdura jestes rozowy adas i taki pozostaniesz ,perfidny i rozowy ja cię widzą , tak cie piszą Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:05 Płaczula, co ty ogladasz ? A może nie rozumiesz o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:09 oglądam i słucham Michnika ... własnie robi wszyskio, żeby uniknąc odpowiedzi na pytanie Lisa o zadośćuczynienie dla ofiar. Ty oglądasz co innego? Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:09 Zostaw ją. To pisia hunwejbinka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:16 masuma napisał: > Zostaw ją. To pisia hunwejbinka :-)) czy `hunwejbinka' to moze okreslenie forumowiczki ktory unika w dyskusji atakow ad personam? pytam bo slowo `hunwejbinka' jako takie bardzo mi sie podoba i chcialbym przyswoic je bez przeklaman Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 oglądasz Bushu?:) 03.11.08, 22:18 masz podzielną uwagę? jakiś komentarz na gorąco? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie nie 03.11.08, 22:22 telewizja to opium dla ludu ;) utrzymuje szlachetny (?) dystans od kolorowych mediow masowych > masz podzielną uwagę? szalenie > jakiś komentarz na gorąco? > komentarze forumowiczow sa przewidywalne do bolu :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 03.11.08, 22:30 bush_w_wodzie napisał: > > telewizja to opium dla ludu ;) > > utrzymuje szlachetny (?) dystans od kolorowych mediow masowych no proszę, to tak jak ja ... jednak Michnika darować sobie nie mogłam :) > > masz podzielną uwagę? > > szalenie jesteś skromny jak nie przymierzajac paczula jakaś ;) > > > jakiś komentarz na gorąco? > > > > komentarze forumowiczow sa przewidywalne do bolu :) nie da sie ukryć, że oglądam Michnika krytycznym okiem ... dlatego chętnie przeczytałabym rzeczowy(sic!) komentarz osoby życzliwej Michnikowi, myślałam, że może Ty ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: nie 03.11.08, 22:41 paczula8 napisała: > bush_w_wodzie napisał: > > > > > telewizja to opium dla ludu ;) > > > > utrzymuje szlachetny (?) dystans od kolorowych mediow masowych > > no proszę, to tak jak ja ... jednak Michnika darować sobie nie mogłam :) > ja mam tak samo z monica belucci > > > > masz podzielną uwagę? > > > > szalenie > > jesteś skromny jak nie przymierzajac paczula jakaś ;) > to tylko prawdomownosc :) > > > > > jakiś komentarz na gorąco? > > > > > > > komentarze forumowiczow sa przewidywalne do bolu :) > > nie da sie ukryć, że oglądam Michnika krytycznym okiem ... \ > dlatego chętnie przeczytałabym rzeczowy(sic!) komentarz > osoby życzliwej Michnikowi, myślałam, że może Ty ... :) > epoka adama michnika trwala 25 lat ale jest juz over. zrobil niemalo dobrego i niemalo spartaczyl. wlasnie zaczyna sie nowa epoka i wole sie nad nia zastanawiac niz sie emocjonowac ta ktora minela. jakos nigdy nie bylem entuzjasta pamietnikow Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 03.11.08, 22:53 > to tylko prawdomownosc :) tak ... u siebie też ją wysoko cenię ;) > > > > > > > > > jakiś komentarz na gorąco? > > > > > > > > > > komentarze forumowiczow sa przewidywalne do bolu :) > > > > nie da sie ukryć, że oglądam Michnika krytycznym okiem ... \ > > dlatego chętnie przeczytałabym rzeczowy(sic!) komentarz > > osoby życzliwej Michnikowi, myślałam, że może Ty ... :) > > > > epoka adama michnika trwala 25 lat ale jest juz over. zrobil niemalo dobrego i > niemalo spartaczyl. wlasnie zaczyna sie nowa epoka i wole sie nad nia > zastanawiac niz sie emocjonowac ta ktora minela. jakos nigdy nie bylem > entuzjasta pamietnikow nowa epoka - szczerze mówiąc miałam nadzieję, że chociaż słowem wspomni o rządach PO, a tu nic ... Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: nie 03.11.08, 23:05 paczula8 napisała: > > > to tylko prawdomownosc :) > > tak ... u siebie też ją wysoko cenię ;) > a mnie to nawet czasami przeszkadza :) > > nowa epoka - szczerze mówiąc miałam nadzieję, że chociaż > słowem wspomni o rządach PO, a tu nic ... > to sie nazywa ambiwalencja no nie wiem co z tym adasiem zrobic. musze przyznac ze stracilem zainteresowanie dla tworczosci adasia w okolicach 2005. mial wtedy serie takich wizjonerskich artykulow w gw. duzo slow i erudycji. niewatpliwie wybitna oglada intelektualna. ale brak bylo tego co jest sola tworczego pisania: uchwycenia istoty rzeczy. energii intelektualnej. podazania za zmieniajaca sie rzeczywistoscia lub nawet wyprzedzanie jej. no ale ja sie nie dziwie. mial tak duzy wplyw intelektualny na polska polityke az do okolo 2002 roku ze teraz scigaja go stare bledy i przytlaczaja dokonania. to sprawia ze przestal byc interesujacy Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie 03.11.08, 23:24 > to sprawia ze przestal byc interesujacy De gustibus ... Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: nie 03.11.08, 23:25 remez2 napisał: > > to sprawia ze przestal byc interesujacy > De gustibus ... sie wie Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 04.11.08, 00:35 > ale brak bylo tego co jest sola tworczego pisania: uchwycenia > istoty rzeczy. energii intelektualnej. podazania za zmieniajaca > sie rzeczywistoscia lub nawet wyprzedzanie jej. uchwyciłeś istotę rzeczy :) > mial tak duzy wplyw intelektualny na > polska polityke az do okolo 2002 roku ze teraz scigaja go stare bledy i > przytlaczaja dokonania. to sprawia ze przestal byc interesujacy wręcz przeciwnie, jest bardzo interesujący ... własnie dlatego, ze miał tak duzy wpływ na polską politykę. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: nie 04.11.08, 00:56 paczula8 napisała: > > ale brak bylo tego co jest sola tworczego pisania: uchwycenia > > istoty rzeczy. energii intelektualnej. podazania za zmieniajaca > > sie rzeczywistoscia lub nawet wyprzedzanie jej. > > uchwyciłeś istotę rzeczy :) > dziekuje. prosze jak dobrze jest uzyskac nalezyty dystans do wywiadu > > > > mial tak duzy wplyw intelektualny na > > polska polityke az do okolo 2002 roku ze teraz scigaja go stare > bledy i > > przytlaczaja dokonania. to sprawia ze przestal byc interesujacy > > wręcz przeciwnie, jest bardzo interesujący ... własnie dlatego, ze > miał tak duzy wpływ na polską politykę. > > jesli kogos bardziej interesuje przeszlosc niz jakze intrygujaca przyszlosc (zbieznosc z pewnym znanym haslem wyborczym jest tylko powierzchowna) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 04.11.08, 01:01 > jesli kogos bardziej interesuje przeszlosc niz jakze intrygujaca przyszlosc > (zbieznosc z pewnym znanym haslem wyborczym jest tylko powierzchowna) przyszłośc (ta jakże interesujaca również) nie jest oderwana od przeszłosci. Skończył się jakis okres w historii Polski => warto byłoby go poddać ocenie. Ty tak nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: nie 04.11.08, 09:39 paczula8 napisała: > > jesli kogos bardziej interesuje przeszlosc niz jakze intrygujaca > przyszlosc > > (zbieznosc z pewnym znanym haslem wyborczym jest tylko > powierzchowna) > > przyszłośc (ta jakże interesujaca również) nie jest oderwana od > przeszłosci. Skończył się jakis okres w historii Polski => warto > byłoby go poddać ocenie. Ty tak nie uważasz? > uwazam. wiec juz dawno poddalem. a ty sobie jeszcze nie wyrobilas zdania? cos mi sie zdaje ze jednak tak... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 04.11.08, 09:59 bush_w_wodzie napisał: > paczula8 napisała: > > > > jesli kogos bardziej interesuje przeszlosc niz jakze intrygujaca > > przyszlosc > > > (zbieznosc z pewnym znanym haslem wyborczym jest tylko > > powierzchowna) > > > > przyszłośc (ta jakże interesujaca również) nie jest oderwana od > > przeszłosci. Skończył się jakis okres w historii Polski => warto > > byłoby go poddać ocenie. Ty tak nie uważasz? > > > > uwazam. wiec juz dawno poddalem. > a ty sobie jeszcze nie wyrobilas zdania? > cos mi sie zdaje ze jednak tak... ;) rzeczywiście, chyba mam juz wyrobiony pogląd ... pomógł mi w tym aktywny udział w forumowych dyskusjach :) może nie uwierzysz, ale ja też chłonęłam kiedyś Michnika bezkrytycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie 04.11.08, 10:02 > może nie uwierzysz, ale ja też chłonęłam kiedyś Michnika > b e z k r y t y c z n i e. Bardzo kiepska samorekomendacja. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 04.11.08, 10:04 nigdy nie twierdziłam , ze jestem doskonała ... ale ja pracuję nad sobą, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie 04.11.08, 10:11 paczula8 napisała: > nigdy nie twierdziłam , ze jestem doskonała ... ale ja pracuję nad > sobą, a Ty? Ponieważ moje warunki fizyczne n i g d y nie pozwolą mi na pokonanie na ringu E. Holyfielda, nie trenuję boksu. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: nie 04.11.08, 10:12 remez2 napisał: > paczula8 napisała: > > > nigdy nie twierdziłam , ze jestem doskonała ... ale ja pracuję nad > > sobą, a Ty? > Ponieważ moje warunki fizyczne n i g d y nie pozwolą mi na pokonanie na ringu > E. Holyfielda, nie trenuję boksu. :-( no to moze chociaz strzelectwo? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie 04.11.08, 10:14 > no to moze chociaz strzelectwo? ;) Napisałem - na ringu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: nie 04.11.08, 10:21 remez2 napisał: > > no to moze chociaz strzelectwo? ;) > Napisałem - na ringu. :-) my mistake. tylko ze zarowno ta filozofia jak i to pytanie sa wadliwe. po pierwsze: praktycznie w kazdej dziedzinie ludzkiej aktywnosci znajdziesz kogos kto ma lepszy potencjal lub wyniki. czy wobec tego nalezy zaniechac prob doskonalenia sie i rozwoju? po drugie: kto wie? moze nie pokonasz tysona ale na sasiada - starczy? po trzecie: nawet jesli nie pokonasz tysona to trenujac boks mozesz zyskac tezyzne fizyczna i charakterystyczna gracje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie 04.11.08, 10:37 > po pierwsze: praktycznie w kazdej dziedzinie ludzkiej aktywnosci znajdziesz > kogos kto ma lepszy potencjal lub wyniki. czy wobec tego nalezy zaniechac prob > doskonalenia sie i rozwoju? Absolutnie nie. > po drugie: kto wie? moze nie pokonasz tysona ale na sasiada - starczy? Brzydzę się przemocą. > po trzecie: nawet jesli nie pokonasz tysona to trenujac boks mozesz zyskac > tezyzne fizyczna i charakterystyczna gracje ;) Oraz wiele cech właściwych zawodowym bokserom. Rzecz w tym (moim zdaniem) aby nie poświęcać czasu i wysiłku na sprawy, które są poza moim zasięgiem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: nie 04.11.08, 10:51 remez2 napisał: > > po pierwsze: praktycznie w kazdej dziedzinie ludzkiej > > aktywnosci znajdziesz kogos kto ma lepszy potencjal lub > > wyniki. czy wobec tego nalezy zaniechac prob > > doskonalenia sie i rozwoju? > Absolutnie nie. no wlasnie. wiec czemu mial sluzyc ten passus o bokserach? > > po drugie: kto wie? moze nie pokonasz tysona ale na sasiada - starczy? > Brzydzę się przemocą. no - to jest uczciwy argument. ale przeciez dyskusjami sie nie brzydzisz > > po trzecie: nawet jesli nie pokonasz tysona to trenujac > > boks mozesz zyskac tezyzne fizyczna i charakterystyczna > > gracje ;) > Oraz wiele cech właściwych zawodowym bokserom. nie bierzmy tej analogii zbyt doslownie > Rzecz w tym (moim zdaniem) aby nie poświęcać czasu i wysiłku > na sprawy, które są poza moim zasięgiem. ;-) no i zatoczylismy kolo. bo przeciez to o rozwoj (i rozrywke) chodzi a nie o to zeby pobic holyfielda Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie 04.11.08, 11:00 > ale przeciez dyskusjami sie nie brzydzisz Dyskusjami - nie. Pyskówkami - tak. > nie bierzmy tej analogii zbyt doslownie Nie mówmy również o obecnych chyba, że dobrze. ;-) > no i zatoczylismy kolo. bo przeciez to o rozwoj (i rozrywke) chodzi a nie o to > zeby pobic holyfielda I znowu masz rację. Tylko, że ja dla rozrywki pływam i gram w tenisa a dla rozwoju czytam i rozmawiam z mądrzejszymi od siebie. I staram sie nie wygłaszać sądów ex cathedra. To taka moja ułomność. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 04.11.08, 10:14 to może chociaż popracuj nad samodzielnym myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie 04.11.08, 10:17 paczula8 napisała: > to może chociaż popracuj nad samodzielnym myśleniem. Jak zwykle kulą w płot. To ja napisałem - "może nie uwierzysz, ale ja też chłonęłam kiedyś Michnika bezkrytycznie"? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 04.11.08, 10:31 remez2 napisał: > paczula8 napisała: > > > to może chociaż popracuj nad samodzielnym myśleniem. > Jak zwykle kulą w płot. > To ja napisałem - "może nie uwierzysz, ale ja też chłonęłam kiedyś Michnika > bezkrytycznie"? ja napisałam ... gdybys Ty taki tekst napisał byłoby to kłamstwo, bo Ty Michnika bezkrytycznie chłoniesz do tej pory ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=86768329&a=86771096 Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie 04.11.08, 10:42 > ja napisałam ... gdybys Ty taki tekst napisał byłoby to kłamstwo, bo > Ty Michnika bezkrytycznie chłoniesz do tej pory ... Z faktu, że napisałem "Panie Adamie M. - chapeau bas!" wyprowadziłaś taki wniosek? Prześcignęłaś doktoranta, piszącego rozprawę na temat pchły. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 04.11.08, 10:54 remez2 napisał: > > ja napisałam ... gdybys Ty taki tekst napisał byłoby to kłamstwo, bo > > Ty Michnika bezkrytycznie chłoniesz do tej pory ... > Z faktu, że napisałem "Panie Adamie M. - chapeau bas!" wyprowadziłaś taki > wniosek? nie tylko z tego. zdarza mi sie czytac Twoje posty ... i na tym proponuje skończyc tę rozmowę, sam widzisz, ze prowadzi na manowce. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie 04.11.08, 11:11 paczula8 napisała: > nie tylko z tego. zdarza mi sie czytac Twoje posty ... Na temat Adama M. wczoraj zabrałem głos na forum (chyba) pierwszy raz. > i na tym proponuje skończyc tę rozmowę, sam widzisz, ze prowadzi na > manowce. Chętnie. Ja na wymianie poglądów zwykle tracę. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek nie...ma o co się spierać :) 04.11.08, 10:32 remez2 napisał: To ja napisałem - "może nie uwierzysz, ale ja też chłonęłam kiedyś Michnika bezkrytycznie"? ---> Na GW i Michniku przejechało się prawie całe pokolenie - i jest to pokolenie stracone. Nielicznym udało się uwolnić z więzów solidarności grupowej ... solidarności we wspólnym udawaniu, że zgadzają się z opisem i interpretacją rzeczywistości, serwowaną przez Michnika i GW. Ci, którzy mieli możliwość i potrafili konfrontować na bieżąco wydarzenia, szybko nabrali dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: nie...ma o co się spierać :) 04.11.08, 10:41 1normalnyczlowiek napisał: > ---> Na GW i Michniku przejechało się prawie całe pokolenie - i jest to > pokolenie stracone hahahahaha swietna teoria tylko szkoda, ze nieprawdziwa widziales program to widzailes sonde sms, w pistv az tylu, ktorych przekonuja argumenty Adama Michnika to niepojete, naprawde nie jest tak zle z ta Polska Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek nie...ma o co się spierać :) 04.11.08, 10:49 scoutek napisała: hahahahaha swietna teoria tylko szkoda, ze nieprawdziwa widziales program to widzailes sonde sms, ---> Czy ja wyżej napisałem, że to "stracone pokolenie" wyjechało z kraju, albo że wymarło? Nie, ono jest i swoim - jak widać po sondzie - brakiem umiejętności samodzielnego myślenia, kierując się owczym pędem, nadal utwierdza się w wykreowanym przez Michnika i GW obrazie rzeczywistości ... obrazie dla rzeczywistości. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie...ma o co się spierać :) 04.11.08, 10:45 Spór, jeżeli tak to nazwiemy, idzie o to, że ja uważam, iż każdy powinien grać w swojej lidze. Nie rozmawiamy o tym czy i gdzie Adam M. ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Dobrze jest się spierać...nawet gdy nie ma o co :) 04.11.08, 10:58 remez2 napisał: Spór, jeżeli tak to nazwiemy, idzie o to, że ja uważam, iż każdy powinien grać w swojej lidze. ---> ... gdy z pozoru nie ma o co. A ligi, jak to ligi, są różne. Jeśli to ekstraklasa, to warto się trzymać tej samej, ale jeśli to liga podwórkowa preferująca kopanie po kostkach, to warto się zastanowić, w którym momencie z nią się rozstać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Dobrze jest się spierać...nawet gdy nie ma o 04.11.08, 11:07 > A ligi, jak to ligi, są różne. Jeśli to ekstraklasa, to warto się trzymać tej > samej, ale jeśli to liga podwórkowa preferująca kopanie po kostkach, to warto > się zastanowić, w którym momencie z nią się rozstać. :) Bardzo dobry przykład. Jeden mały drobiazg - w każdej lidze jest inny poziom i potrzebne są inne kwalifikacje. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: nie 04.11.08, 10:10 paczula8 napisała: > > > warto > > > byłoby go poddać ocenie. Ty tak nie uważasz? > > > > > > > uwazam. wiec juz dawno poddalem. > > a ty sobie jeszcze nie wyrobilas zdania? > > cos mi sie zdaje ze jednak tak... ;) > > rzeczywiście, chyba mam juz wyrobiony pogląd ... pomógł mi w tym > aktywny udział w forumowych dyskusjach :) > zdolalas sie przekonac do swoich racji? ;) > > może nie uwierzysz, ale ja też chłonęłam kiedyś Michnika > bezkrytycznie. > alez dlaczego mialbym nie wierzyc. to bardzo spojne. bezkrytyczny entuzjazm -> rozczarowanie -> niechec ja do adasia w sumie nie mam zastrzezen. zaluje tylko ze prawica nie wygenerowala czlowieka tego formatu intelektualnego ktory potrafilby sprostac jakosci mysli politycznej i jej prezentacji adamowi michnikowi. bo nie watpie (i w sumie nigdy nie watpilem) ze w sporze prawicy z adamem michnikiem to prawica ma racje w kilku istotnych punktach. tylko jest zbyt niedojrzala intelektualnie by oddzielic istote rzeczy od kompleksikow i drobnych zawistek i nadac swojemu stanowisku odpowiednia glebie Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 04.11.08, 10:25 bush_w_wodzie napisał: > paczula8 napisała: > > > > > > warto > > > > byłoby go poddać ocenie. Ty tak nie uważasz? > > > > > > > > > > uwazam. wiec juz dawno poddalem. > > > a ty sobie jeszcze nie wyrobilas zdania? > > > cos mi sie zdaje ze jednak tak... ;) > > > > rzeczywiście, chyba mam juz wyrobiony pogląd ... pomógł mi w tym > > aktywny udział w forumowych dyskusjach :) > > > > zdolalas sie przekonac do swoich racji? ;) nigdy nie miałam tak skrystalizowanych poglądów jak obecnie ... > > może nie uwierzysz, ale ja też chłonęłam kiedyś Michnika > > bezkrytycznie. > > > > alez dlaczego mialbym nie wierzyc. to bardzo spojne. > bezkrytyczny entuzjazm -> rozczarowanie -> niechec tak, to przykre, kiedy osoba, która kochamy, jest dla nas autorytetem, okazuje się byc intelektualnym oszustem i hipokrytą. To co napisałam jestem w stanie uzasadnić. > > ja do adasia w sumie nie mam zastrzezen. zaluje tylko ze prawica nie > wygenerowala czlowieka tego formatu intelektualnego ktory potrafilby sprostac > jakosci mysli politycznej i jej prezentacji adamowi michnikowi. bo nie watpie ( > i > w sumie nigdy nie watpilem) ze w sporze prawicy z adamem michnikiem to prawica > ma racje w kilku istotnych punktach. chyba słabo czytujesz Michnika i jego wyznawców ... prawica jest niegodna by być przeciwnikiem w sporze z tym panem. > tylko jest zbyt niedojrzala intelektualnie > by oddzielic istote rzeczy od kompleksikow i drobnych zawistek i nadac swojemu > stanowisku odpowiednia glebie żeby nie brnąć w mało istotny (w tej chwili) spór, pozowstawię to bez komentarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: nie 04.11.08, 10:34 paczula8 napisała: > > > > zdolalas sie przekonac do swoich racji? ;) > > nigdy nie miałam tak skrystalizowanych poglądów jak obecnie ... > nawet wtedy gdy chlonelas adama michnika bezkrytycznie? ;) > > > > może nie uwierzysz, ale ja też chłonęłam kiedyś Michnika > > > bezkrytycznie. > > > > > > > alez dlaczego mialbym nie wierzyc. to bardzo spojne. > > bezkrytyczny entuzjazm -> rozczarowanie -> niechec > > tak, to przykre, kiedy osoba, która kochamy, jest dla nas > autorytetem, okazuje się byc intelektualnym oszustem i hipokrytą. > To co napisałam jestem w stanie uzasadnić. > alez to sa sprawy tak osobiste i bolesne ze uznalbym za nietakt prosbe o uzasadnienie > > > > > > ja do adasia w sumie nie mam zastrzezen. zaluje tylko ze prawica > nie > > wygenerowala czlowieka tego formatu intelektualnego ktory > potrafilby sprostac > > jakosci mysli politycznej i jej prezentacji adamowi michnikowi. bo > nie watpie ( > > i > > w sumie nigdy nie watpilem) ze w sporze prawicy z adamem > michnikiem to prawica > > ma racje w kilku istotnych punktach. > > chyba słabo czytujesz Michnika i jego wyznawców ... prawica jest > niegodna by być przeciwnikiem w sporze z tym panem. > nie wiem - byc moze. ale to nie jest istotne. spor moze sie toczyc niezaleznie od tego co oswiadczaja spierajacy sie. to moze byc spor nie bezposrtedni ale korespondencyjny. walka idei i pogladow > > > tylko jest zbyt niedojrzala intelektualnie > > by oddzielic istote rzeczy od kompleksikow i drobnych zawistek i > nadac swojemu > > stanowisku odpowiednia glebie > > żeby nie brnąć w mało istotny (w tej chwili) spór, pozowstawię to > bez komentarza :) > zgoda. z tymze to bylo akurat napisane z sympatia dla prawicy. wyraznie oddzielilem ocene reprezentowanych racji od oceny jakosci prezentacji. czyli tresc od formy Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Otóż to, Bushu. 04.11.08, 10:59 zaluje tylko ze prawica nie > wygenerowala czlowieka tego formatu intelektualnego ktory potrafilby sprostac > jakosci mysli politycznej i jej prezentacji adamowi michnikowi Jedyny interesujący spór między Adamem Michnikiem a prawicą w osobie księdza Tischnera można przeczytać w książce "Między Panem i Plebanem" - ale kiedy to było, a i ile nowych spraw narosło. Niestety, szkoda, że nikt nie wyrósł w miejscu księdza Profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 04.11.08, 11:04 bush_w_wodzie napisał: > paczula8 napisała: > > > > > > > zdolalas sie przekonac do swoich racji? ;) > > > > nigdy nie miałam tak skrystalizowanych poglądów jak obecnie ... > > > > nawet wtedy gdy chlonelas adama michnika bezkrytycznie? ;) szczególnie wtedy, gdy bardziej czułam niz wiedziałam :) > > > alez dlaczego mialbym nie wierzyc. to bardzo spojne. > > > bezkrytyczny entuzjazm -> rozczarowanie -> niechec > > > > tak, to przykre, kiedy osoba, która kochamy, jest dla nas > > autorytetem, okazuje się byc intelektualnym oszustem i hipokrytą. > > To co napisałam jestem w stanie uzasadnić. > > > > alez to sa sprawy tak osobiste i bolesne ze uznalbym za nietakt prosbe o > uzasadnienie bez przesady:) nie znam Michnika osobiście ... w mojej świadomości pojawił się w 89 roku, nb o Kuroniu wiedziałam już w latach 80- tych ... w III RP gwiazda Kuronia bladła, odwrotnie niż gwiazda Michnika. > > > ja do adasia w sumie nie mam zastrzezen. zaluje tylko ze prawica > > nie > > > wygenerowala czlowieka tego formatu intelektualnego ktory > > potrafilby sprostac > > > jakosci mysli politycznej i jej prezentacji adamowi michnikowi. bo > > nie watpie ( > > > i > > > w sumie nigdy nie watpilem) ze w sporze prawicy z adamem > > michnikiem to prawica > > > ma racje w kilku istotnych punktach. > > > > chyba słabo czytujesz Michnika i jego wyznawców ... prawica jest > > niegodna by być przeciwnikiem w sporze z tym panem. > > > > nie wiem - byc moze. ale to nie jest istotne. spor moze sie toczyc niezaleznie > od tego co oswiadczaja spierajacy sie. to moze byc spor nie bezposrtedni ale > korespondencyjny. walka idei i pogladow toteż trwa ... festiwal niechęci. a mnie się marzy rozmowa :) > zgoda. z tymze to bylo akurat napisane z sympatia dla prawicy. wyraznie > oddzielilem ocene reprezentowanych racji od oceny jakosci prezentacji. czyli > tresc od formy forma rzecz gustu, o treści rozmawiamy w innych wątkach ... jest ok :) a nawiązując do tego co napisała woda.woda : "Jedyny interesujący spór między Adamem Michnikiem a prawicą w osobie księdza Tischnera można przeczytać w książce "Między Panem i Plebanem" - ale kiedy to było, a i ile nowych spraw narosło. Niestety, szkoda, że nikt nie wyrósł w miejscu księdza Profesora." - protestuję przeciwko koncesjonowaniu dziennikarzy, prawicy, opozycji ... ! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: nie 03.11.08, 23:07 paczula8 napisała: > ... szczerze mówiąc miałam nadzieję, że chociaż słowem wspomni o > rządach PO, a tu nic ... Odpowiadał na pytania. Lis nie pytał o PO... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie 04.11.08, 00:40 taziuta napisał: > paczula8 napisała: > > > ... szczerze mówiąc miałam nadzieję, że chociaż słowem wspomni o > > rządach PO, a tu nic ... > > Odpowiadał na pytania. Lis nie pytał o PO... Tak, tez o tym pisałam. Michnik wypadł kiepsko, a Lis jeszcze gorzej. Ale po Lisie juz od dawna niczego dobrego się nie spodziewam. Odpowiedz Link Zgłoś
warczacy_z_wilkami aż żal cię czytać paczula 04.11.08, 03:07 równasz poziomem do kiki i normalsa. Zawsze ci mówiłem , że masz trudności w rozumieniu tekstu, ale jak czytam jak rozumiesz słowo mówione to zaryzykuje i odeśle cię do pisanego. Przeczytaj na spokojnie wyborcza.pl/1,93057,5880151,Michnik_u_Lisa__W_Polsce_nawet_zmiany_na_lepsze_sa.html Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 dzięki za tekst 04.11.08, 08:57 wyborcza.pl/1,93057,5880151,Michnik_u_Lisa__W_Polsce_nawet_zmiany_na_lepsze_sa.html po pobieżnym przejrzeniu tekstu widze, że oceniłam Lisa zbyt surowo ... zadał kilka ciekawych pytań, szkoda tylko , ze ich nie pociągnał ... co do Michnika ... powiem krótko: "król jest nagi". Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:25 Hunwejbin, to bezkrytyczny wyznawca czegoś. A co do braku komentarzy ad personam pani paczuli, to... pozostawiam bez komentarza. Wystarczy prześledzić wątki Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:36 masuma napisał: > Hunwejbin, to bezkrytyczny wyznawca czegoś. az sprawdzilem z ciekawosci: pl.wikipedia.org/wiki/Hunwejbin >> Hunwejbini albo Czerwona Gwardia — komunistyczna organizacja młodzieżowa działająca w Chinach podczas rewolucji kulturalnej, w latach 1966-1968. Podobnych organizacji powstawało wówczas wiele, ale Czerwona Gwardia była najbardziej wpływowa. Dziś określenie hunwejbin jest używane na określenie członków wszystkich z nich. Chociaż według propagandy hunwejbini mieli się zajmować prowadzeniem rewolucji, to w rzeczywistości wykorzystywani byli do wewnątrzpartyjnych rozgrywek między liderami chińskiej partii komunistycznej. Czerwona Gwardia pozostawała pod rozkazami przewodniczącego partii Mao Zedonga. Popełniały liczne okrucieństwa, torturując, przetrzymują, poniżając, a niekiedy zabijając ludzi uznanych za "wrogów ludu", do których zaliczano przede wszystkim nieliczną chińską inteligencję. W drugim okresie rewolucji, kiedy hunwejbini zaczęli wymykać się spod kontroli, Mao wprowadził do uczelni, urzędów i zakładów pracy wojsko. Najbardziej krewkich liderów hunwejbinów stracono, a dziesiątki tysięcy członków zesłano na wieś, żeby "uczyli się pracy od chłopów". << faktycznie nie pasuje do mojej hipotezy > A co do braku komentarzy ad personam pani paczuli, to... > pozostawiam bez komentarza. no tak. hunwejbinka to sa nie tylko komentarze ad personam ale i tortury! no ale zakladajac brak mozliwosci zdalnego fizycznego torturowania anonimowych forumowiczow - to pozostaje chyba wylacznie torturowanie intelektualne. rozumiem ze komentarze ad personam i bardzo silne przekonania sa jakimis wyroznikami po ktorych mozna rozpoznac hunwejbina lub hunwejbinke? > Wystarczy prześledzić wątki no mnie akurat ten watek wpadl w oko Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:38 Nie bądźmy tacy dosłowni:-)) Hunwejbin, to żołnierz pierwszej linii :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:43 masuma napisał: > Nie bądźmy tacy dosłowni:-)) > Hunwejbin, to żołnierz pierwszej linii :-)) Bojowiec, bezgranicznie oddany swemu przywódcy. W tym sensie kikoo102 jak najbardziej jest pisowska hunwejbinką, gotową oddać wszystko (np.dobre imię) za swego wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:47 masuma napisał: > Nie bądźmy tacy dosłowni:-)) > Hunwejbin, to żołnierz pierwszej linii :-)) no to mnie uspokoiles. przynajmniej tortury beda nam oszczedzone... prawdopodobnie... ale ale... czy zauwazyles na forum jeszcze jakich hunwejbinow lub hunwejbinki? bo doslownie nie doslownie ale jednak ostroznosci nigdy nie za wiele Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 04.11.08, 00:44 Tu każdy buszuje na własną odpowiedzialnośc :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
saxo.grammaticus Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:10 > pluje na Kaczyńskich ... zupełnie jak gdyby PiS nadal rządził ... A odkąd to PiS musi rządzić, aby obywatel tego kraju mógł się krytycznie wypowiedzieć o Kaczyńskich (choćby ich opluć)? Nie widzę związku. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Michnik ... przeidywalny do bólu :/ 03.11.08, 22:14 saxo.grammaticus napisał: > > pluje na Kaczyńskich ... zupełnie jak gdyby PiS nadal rządził ... > > A odkąd to PiS musi rządzić, aby obywatel tego kraju mógł się krytycznie wypowi > edzieć o Kaczyńskich (choćby ich opluć)? Nie widzę związku. Co Michnik sadzi o Kaczyńskich to ja wiem, mnie interesuje jego zdanie na temat III RP ... liczyłam na jakąś debatę, a nie obgadywanie nieobecnych (teraz mówi o Zybertowiczu):/ Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Teraz broni Maleszki 03.11.08, 22:20 paczula8 napisała: > Co Michnik sadzi o Kaczyńskich to ja wiem, mnie interesuje jego zdanie na temat > III RP ... liczyłam na jakąś debatę, a nie obgadywanie nieobecnych (teraz mówi > o Zybertowiczu):/ > I juz wszyscy wiedza po ktorej stronie stoi i dlaczego tak opluwa IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Broni Maleszki ? 03.11.08, 22:42 odrzutek.wyrzutek napisał: > Tym, że go nie zabił? Ale czy musial mu pomagac ? Odpowiedz Link Zgłoś
odrzutek.wyrzutek Re: Broni Maleszki ? 03.11.08, 23:34 To znaczy powinien go zwolnić z pracy? Wyrzucić na ulicę? Jeśli tak, to nikt potem nie powinien Maleszki zatrudnić, boi też by mu pomagał. Więc powiedz mi co takiego powinien zrobić Michnik z Maleszką. Pamiętaj, że musi to być coś takiego, co musieliby zastosować potem wobec niego inni ludzie, żebyś do nich też nie miał potem pretensji, że pomogli Maleszce. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Dranie manipulują wynikami! 03.11.08, 22:08 Na pierwszy sms dostałem potwierdzenie, na następne Nie dostałem! Blokują opinie na TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 [...] 03.11.08, 22:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nie wymiata,ale zamiata pod dywan... prawdę 03.11.08, 22:12 odrzutek.wyrzutek napisał: Michnik wymiata u Lisa! Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo102 Re: Nie wymiata,ale zamiata pod dywan... prawdę 03.11.08, 22:21 potyka się właśnie na Maleszce.... Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo102 Rokita świetnie go podsumował 03.11.08, 22:27 Rola Michnika jest ambiwalentna.......... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Rokita świetnie go podsumował 03.11.08, 22:37 kikoo102 napisała: > Rola Michnika jest ambiwalentna.......... Ale ty przecież nie wiesz co to znaczy bo wszystkie twoje oceny były sprzeczne z tym określeniem. Co za sierota. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo102 [...] 03.11.08, 22:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Rokita świetnie go podsumował 03.11.08, 22:39 kikoo102 napisała: > Rola Michnika jest ambiwalentna.......... tak, od frontu jak bożnica a wewnątrz karczmą stoi Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Czyli szacun i respekt, Panie Adamie M.! :) 03.11.08, 23:29 remez2 napisał: Re: Panie Adamie M. - chapeau bas! > Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Czyli szacun i respekt, Panie Adamie M.! :) 04.11.08, 00:43 a jakieś uzasadnienie? dasz radę? Odpowiedz Link Zgłoś
odrzutek.wyrzutek Rozmowa. Tak wyglądała rozmowa. 03.11.08, 22:37 Dawno nie widziana rzecz. Dla Lisa ciut za wysoko, ale to była właśnie rozmowa, także z udziałem Rokity. Żeby rozmawiać, trzeba miec wiedzę, wyobraźnie i horyzonty. Szkoda, że takich rozmów w polskiej polityce już nie ma, za to jest plucie, szczucie i niszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Lis wypadł gorzej niż licho w dialogu z Michnikiem 03.11.08, 22:43 Płytki, powierzchowny, mizerny. Na TVPiS w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Lis wypadł gorzej niż licho w dialogu z Michn 03.11.08, 22:44 kaczy_mozdzek napisał: > Płytki, powierzchowny, mizerny. > > Na TVPiS w sam raz. > A jak podskoczyl jak Michnik zarzucilm mu ze nie psychoanalitykiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Re: Lis wypadł gorzej niż licho w dialogu z Michn 03.11.08, 22:53 Zupełnie zmarnował ten wywiad. Pierwszy wywiad po pięciu latach milczenia Lis spieprzył i skopał. Nie dorósł redaktorek do głębokiej rozmowy z mądrym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Lis wypadł gorzej niż licho w dialogu z Michn 03.11.08, 22:58 kaczy_mozdzek napisał: Nie dorósł r > edaktorek do głębokiej rozmowy z mądrym człowiekiem. najważniejsze to zacząć z byle kim Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Michnik wymiata u Lisa! 03.11.08, 22:46 Tak jak Michnik nic nowego i odkrywczego nie powiedział, tak i część jego fanów, jak widać, niewiele się rozwinęła, bo jedyne co potrafi to powtarzać frazesy o wspaniałości Michnika, z którą to nie sposób dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Michnik wymiata u Lisa! 03.11.08, 22:53 Postaw zarzut - spróbuję odpowiedzieć. Fanem A.M. nie jestem. Doceniam klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Michnik wymiata u Lisa! 03.11.08, 22:59 Komu mam stawiać zarzut i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Michnik wymiata u Lisa! 03.11.08, 23:21 goniacy.pielegniarz napisał: > Komu mam stawiać zarzut i po co? Czytając Twój poprzedni post zrozumiałem, że masz krytyczną ocenę A.M. i ludzi, którzy popierają jego poglądy. Zarzut można postawić nie tylko komuś ale i czemuś. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Michnik wymiata u Lisa! 03.11.08, 22:55 To podyskutuj.Kto ci zabrania? Co cie wstrzymuje.Brak slow,argumentow nie twoj poziom?Zbyt wysoko? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Michnik wymiata u Lisa! 03.11.08, 23:06 x2468 napisał: > Brak slow,argumentow nie twoj > poziom?Zbyt wysoko? Mówisz o sobie czy o Michniku, bo już się pogubiłem? Jedyne co wykazałeś, to brak zrozumienia tego jednego zdania, które napisałem i w którym w żaden sposób nie zaatakowałem samego Michnika tylko pewien żenujący rodzaj klakierstwa. Szczególnie że wszystko to ma się niby odbywać w intelektualnych oparach. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Michnik wymiata u Lisa! 03.11.08, 23:05 goniacy.pielegniarz napisał: > Tak jak Michnik nic nowego i odkrywczego nie powiedział, wiesz, gdybym miała bronić Michnika, napisałabym, ze Lis o nic nowego nie zapytał :) > tak i część jego fanów, > jak widać, niewiele się rozwinęła, bo jedyne co potrafi to powtarzać frazesy o > wspaniałości Michnika, z którą to nie sposób dyskutować. dokładnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Michnik wymiata u Lisa! 03.11.08, 23:12 paczula8 napisała: > wiesz, gdybym miała bronić Michnika, napisałabym, ze Lis o nic nowego nie zapytał :) Bo nie miał, o co zapytać. Wojna polsko-polska wyczerpała już swoje argumenty, a to z czym mieliśmy do czynienia za rządów PiSu i jeszcze trochę teraz to tylko ostatnie, przedśmiertne stadium i dlatego sięga to już takiego dna. Kończy się ten etap historii, choć niektórym ciężko się z nim rozstać, bo to ich tworzy politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Michnik wymiata u Lisa! 04.11.08, 00:45 goniacy.pielegniarz napisał: > paczula8 napisała: > > > wiesz, gdybym miała bronić Michnika, napisałabym, ze Lis o nic nowego nie > zapytał :) > > > Bo nie miał, o co zapytać. Ty tak poważnie, czy żartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Michnik wymiata u Lisa! 04.11.08, 17:13 paczula8 napisała: > > Bo nie miał, o co zapytać. > > Ty tak poważnie, czy żartujesz? Jeśli uważasz, że dałoby się poprowadzić rozmowę z Michnikiem w taki sposób, że wniosłoby to cokolwiek nowego do debaty o epoce polskiej transformacji, którą zamykamy, to chyba raczej ja powinienem zapytać: Ty tak na poważnie czy żartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Michnik wymiata u Lisa! 04.11.08, 17:27 goniacy.pielegniarz napisał: > paczula8 napisała: > > > > > Bo nie miał, o co zapytać. > > > > Ty tak poważnie, czy żartujesz? > > > Jeśli uważasz, że dałoby się poprowadzić rozmowę z Michnikiem w taki sposób, że > wniosłoby to cokolwiek nowego do debaty o epoce polskiej transformacji, którą > zamykamy, to chyba raczej ja powinienem zapytać: > Ty tak na poważnie czy żartujesz? jestem poważna jak rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Niechby nie sznurowali, 03.11.08, 23:05 > a już na forum kraj powinni jego adwersarze zwyczajnie zasznurować > gęby na wieki. Aby tylko choć raz kiedyś dyskutowali z Adamem Michnikiem merytorycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
odrzutek.wyrzutek Ja tam dziękuję Adamowi Michnikowi za to 03.11.08, 23:12 że na moment przypomniał właśnie, jak mozna MÓWIĆ o świecie, polityce i wizjach. Przed chwilą w "Teraz My" mieliśmy codzienność - Palikot darł się na przemian z Wenderlichem na temat sztucznych penisów i sztucznych łbów. Najbardziej finezyjna odpowiedź Palikota "Dostałem pejcz od Moniki Olejnik, porozmawiam z nią o tym bez kamer". Przypomniały mi się kapitalne polemiki, wypowiedzi i repliki w pierwszym parlamencie po 1989 roku. Czyli z Michnikiem mozna się nie zgadzać, ale jakże go brak... :) Odpowiedz Link Zgłoś
gdsta Re: Michnik wymiata u Lisa! 03.11.08, 23:05 Bardzo szkoda, że Lis nie dał rady - ech słabo i szkoda. Ten wywiad byłby duzo lepszy gdyby Adam Michnik mówił co chce a Lis nie spłycał najdelikatniej ujmując. Mnie się dalej marzą w TV wykłady ludzi uznanych za autorytety - bez prowadzących, pytających i przeszkadzających. Choćby i co dzień jedna godzina dla L.Wałęsy, A.Michnika, ks Dziwisza czy gen. Jaruzelskiego - mamy tylu ludzi których warto posłuchać. Zamiast mało wnoszących śniadanek polityków i dziennikarzy - wykład autorski. Jest tylu mądrych ludzi w Polsce - chętnie bym ich posłuchała. Wykłady prof.Kołakowskiego cieszyły się ogromnym powodzeniem. Jestem pewna, że stacja teleiwizyjna, która zdecyduje się na taki krok osiągnie wielki sukces. Mój pomysł jest taki - osoba zaproszona decyduje o czym i jak mówi. Dziś Adam Michnik na pewno dużo ciekawiej by mówił gdyby mu nikt nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek We Wrocławiu nikt Michnikowi nie przeszkadzał 03.11.08, 23:11 gdsta napisała: Ten wywiad byłby duzo lepszy gdyby Adam Michnik mówił co chce a Lis nie spłycał najdelikatniej ujmując. Mnie się dalej marzą w TV wykłady ludzi uznanych za autorytety - bez prowadzących, pytających i przeszkadzających. ---> ... a wygadywał jeszcze większe głupoty. > Choćby i co dzień jedna godzina dla L.Wałęsy, A.Michnika, ks Dziwisza czy gen. Jaruzelskiego - mamy tylu ludzi których warto posłuchać. ---> A przedstawicieli drugiej strony, tej opozycyjnej, nie chciałabyś posłuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski [...] 03.11.08, 23:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: widać na FK, ze ziarno 03.11.08, 23:45 Kiedy byłem małym chłopcem, zagubił się mój ulubiony pajacyk. Bardzo płakałem. Babcia mówiła - "nie płacz, on się odnajdzie". Przeczytałe Twój post i ... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: widać na FK, ze ziarno 04.11.08, 00:02 Już nie przeczytasz więcej. Cenzura polityczna była czujna. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek [...] 04.11.08, 00:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: widać na FK, ze ziarno 04.11.08, 00:05 > Już nie przeczytasz więcej. Cenzura polityczna była czujna. Jesteś pewien, że polityczna? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: widać na FK, ze ziarno 04.11.08, 00:08 Pytasz, czy polityczna? Powodem usunięcia było oficjalnie "złamanie prawa lub regulaminu". Długo by szukać owego "złamania". Odpowiedz Link Zgłoś
koniu150 to że tu siedzimy 04.11.08, 06:17 zawdzięczamy temu, że system komunistyczny zbankrutował a nie tej świni jaruzelskiemu. jeżeli mieliby tylko środki to pozabijaliby wszystkich a tak dogadali się i dalej rządzą dzięki takim ludziom jak michnik Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: to że tu siedzimy 04.11.08, 06:19 O takich jak ty Adam Michnik też mówił. :( Odpowiedz Link Zgłoś
olerwator Re: to że tu siedzimy 04.11.08, 06:28 "To, że dzisiaj tu siedzimy i możemy rozmawiać bez cenzury to fundamentalna zasługa dwóch osób, które stały na czele dwóch skonfliktowanych obozów. Jedną z nich jest Lech Wałęsa, drugą generał Jaruzelski. Jeżeli nie doszłoby do kompromisu między tymi stronami, kompromisu, który owocował pokojowym demontażem dyktatury, to byśmy tak nie rozmawiali - taka jest PRAWDA dzieci, taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Taka jest prawda,dziecko, taka... :))) 04.11.08, 10:11 olerwator napisała: Jedną z nich jest Lech Wałęsa, drugą generał Jaruzelski. Jeżeli nie doszłoby do kompromisu między tymi stronami, kompromisu, który owocował pokojowym demontażem dyktatury ---> Masz, dziecko, na myśli ten "wygenerowany kompromis"??? :))) "Powoli sprawy wchodziły w decydujący moment. Można było rozpocząć przygotowania do, na razie rysującego się bardzo mgliście, Okrągłego Stołu. Opozycja koncesjonowana była już wygenerowana i gotowa na daleko idące ustępstwa. W. Jaruzelski z powodzeniem zaczyna realizację polecenia M. Gorbaczowa, który po odwiedzeniu Londynu [1984] i rozmowie z M. Thatcher, szykując się do objęcia fotela genseka, nakazuje – przepoczwarczenia Peerelu w swoiste laboratorium dla pierestrojki." piecuch.pl/blog/?p=185 ---> Może przypomnij mi, co wczoraj albo kiedykolwiek, coś na ten temat powiedział Adam Michnik ... Odpowiedz Link Zgłoś
koniu150 Re: to że tu siedzimy 04.11.08, 06:38 ty naiwniaku, myślisz, że komuniści poddaliby się bez walki gdyby nie musieli, popatrz na historię Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: to że tu siedzimy 04.11.08, 06:40 Bardzo dobrze znam historię i między innymi z tego powodu nie kopię się z koniem. Odpowiedz Link Zgłoś
koniu150 Re: to że tu siedzimy 04.11.08, 06:46 komuchy trochę to udowodniły na świecie, (węgry, czechy, polska, chiny itd itd) że chętnie dzielą się władzą Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Już wstałeś z klęcznika,czy dalej 04.11.08, 08:30 na kolanach ?... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś