zoro_wieczorowo_poro 07.12.08, 09:50 opozycji !!! wg Gosiewskiego, na dodatek czynnym!!! I jak się czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariner4 Bracia Kaczyńscy zwyciężyli pod Grunwaldem! 07.12.08, 09:59 Mają zresztą coś rycerskiego w sobie. Zakute łby. M. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Powyższy fakt Gosiewski 07.12.08, 10:18 był łaskaw wyartykułować z siebie właśnie w zetce u Moniki. Czy ten cymbał w to naprawde wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
pszepaniom Re: Powyższy fakt Gosiewski 07.12.08, 10:29 "był na wiecu", orzekł gosio. Głupi czy wierny? Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Powyższy fakt Gosiewski 07.12.08, 10:33 a kto go tam widział? członek PZPR student Jasiński, nikt więcej jesli Jarek tam rzeczywiście był, to stał tam, gdzie PZPR.... piszę "jeśli", bo Jarek sobie przypomniał o swoim udziale w wydarzeniach marca 68 dopiero, gdy jego brat został prezydenyem wszystkie wcześniejsze wersje opozycyjnego życiorysu zaczynały się w końcówce lat 70. gdy (przypadkiem) przewiózł papiery od Heleny Łuczywo Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usmial Re: Powyższy fakt Gosiewski 07.12.08, 11:24 kto wie, może i był. Tak jak jego matka była bohaterką Powstania Warszawskiego. Niestacjonarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Powyższy fakt Gosiewski 07.12.08, 12:39 > kto wie, może i był. Tak jak jego matka była bohaterką Powstania > Warszawskiego. Niestacjonarnie. Oj tam. To była filia starachowicka. Odpowiedz Link Zgłoś
tuszczyzna Re: Powyższy fakt Gosiewski 07.12.08, 11:26 zoro_wieczorowo_poro napisał: > był łaskaw wyartykułować z siebie właśnie w zetce u Moniki. Czy ten cymbał w to > naprawde wierzy? Może jakbyś słuchał czegoś więcej niż radia bzdet, nie byłbyś tak ograniczony? Zastanów się nad tym, jeśli jesteś zdolny do głębszych refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia_z_palacu w 1968 Gosiewski miał 4 lata i mieszkał w Słupsku 07.12.08, 16:35 A jednak wie co się działo w Warszawie na Uniwersytecie? To możliwe. Nie, nie żartuję. Albowiem Gosiewski miał dostęp do wiedzy objawionej! Tak. Bez jaj. Naprawdę. Dzięki cudownemu zbiegowi okoliczności, jak w powieści Aleksandra Dumasa "20 LAT PÓŹNIEJ"... Otóż Gosiewski w latach 1983-1989 studiował prawo na Uniwersytecie Gdańskim (dyplom uzyskał w 1997). Tam poznał Lecha Kaczyńskiego, który był wykładowca prawa pracy. A przez niego - i jego brata Jarosława. W 1988 Gosiewski brał udział w strajku studenckim na UG. I zapewne słuchał kombatanckich opowieści braci K., którzy mu objawili jacy to oni byli dzielni w swych czasach studenckich na UW. I mu się wszystko pomieszało. A teraz doznał iluminacji i mu się poukładało. Uniwersytet, opozycja, b-cia Kaczyńscy, strajk, interweniująca milicja. Tylko mu wyleciało z głowy, ze ma wspomnienia nie z roku 1968 a z 1988. 20 lat później. Ale co to ma za znaczenie?... Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle Czyli, krótko mówiąc, Gosiowi sie pop...doliło 07.12.08, 17:56 To się zazwyczaj przytrafia wówczas, że gdy ktoś o ograniczonym rozumku chce tak nakłamać, żeby było dla swoich dobrze i równocześnie - dla obcych źle, a wszystko mu się chrzani, bo świat w lustrze odbija się odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Czyli, krótko mówiąc, Gosiowi sie pop...dolił 07.12.08, 18:22 male to, to i mozg ma maly. Na dodatek blisko doopy. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re: Bracia Kaczyńscy zwyciężyli pod Grunwaldem! 07.12.08, 11:46 To oczywista oczywistość, no bo dla kogo jak nie dla nich Wielki Mistrz przysłał te dwa miecze? Tylko że akurat w tej chwili jeden miał dyspepsję, a drugi gdzieś poleciał... Ze żródeł zbliżonych do PiSPN wyciekła również informacja, ze śledztwo prokuratorskie dostarca coraz wiecej dowodów, że TW Mieszko i TW Czcibor byli rusko-niemieckimi agentami, a zwycięstwo pod Cedynia jest zasługą... No wiadomo czyją. W Galla Anonima przypowieści o TW Popielu i TW Piaście zwraca uwagę znaczenie, jakie dla przyszłego powstania państwa polskiego miało tych dwóch... No wiecie których. Odpowiedz Link Zgłoś
parle.parle Pod Wiedniem to też nie TW Sobieski tylko ONI 07.12.08, 12:11 obronili Europę przed wstąpieniem Turcji do UE! Są dowody, ze TW Sobieski był syfilitykiem i austriackim agentem GRU. Trzeba go będzie wymazać z podręczników, nazw ulic i pomników. A w to miejsce wprowadzić parkę prawdziwych bohaterów. Małych husarzy z kaczymi skrzydłami! Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: Pod Wiedniem to też nie TW Sobieski tylko ONI 07.12.08, 13:12 > obronili Europę przed wstąpieniem Turcji do UE! Czyżby znowu zmienili front w jakiejś sprawie? Nie tak dawno, pamiętam jak dziś, kaczor mniej ważny był orędownikiem przyjęcia tego tradycyjnego sojusznika Polski do UE, a ten ważniejszy jako sternik rządu zapowiadał poszukiwanie nowych przyjaźni i aliansów na kontynencie arykańskim i w Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle W 390 p.n.e. kaczki kapitolińskie uratowały Rzym 07.12.08, 13:26 To wskazuje, że zasługi drobiu błotnego dla cywilizacji i kultury europejskiej są o wiele starsze od chrześcijaństwa... Śledzto PISPN w tej sprawie ma charakter rozwojowy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 10:20 jak się patrzy na ten "inteligentny" wyraz twarzy gosia, to wcale nie dziwi ,że on wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 10:22 pewnie dzialal, ale w opozycji do opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 10:22 i już w 1967 roku miał legitymacje opozycjonisty z nr.1 Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 10:33 W 1968r. innym kazali wyjezdzac, a oni zostali. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych No to Gosiu podpadl. 07.12.08, 10:40 Panie Gosiu, a dzialalnosc przedszkolna Wielkiego Stratega to pies? Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 10:40 ....ale jak się miało takiego kuzyna jak obywatel ZSRR Wilhelm Świątkowski, stalinowski prokurator wojskowy krwawszy od Wolińskiej, to komuszy świat stał otworem! Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 10:46 I co zdzialal? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 10:48 nikt,to i nic nie zdziałał. Odpowiedz Link Zgłoś
brysio76 To już jest fałszowanie historii na skalę stalinow 07.12.08, 10:50 ską! Na szczęście Jareczek nie dysponuje NKWD które zmusiło by nas do przyjęcia tych "prawd wiary", że to on z bratem i drobną pomocą Gwiazdy i paru innych osób obalił komunę. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: To już jest fałszowanie historii na skalę sta 07.12.08, 11:23 Tyle, ze są pip pip, co w te jego brednie wierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 11:28 zoro_wieczorowo_poro napisał: > opozycji !!! wg Gosiewskiego, na dodatek czynnym!!! I jak się czujecie? On był takim samym opozycjonistą, jak Suski powstanicem warszawskim. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 12:05 Ja bym wobec tego chciala, by mnie oswiecono co on zdzialal w tym dosc dlugim okresie "dzialalnosci"? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 12:07 felinecaline napisała: > Ja bym wobec tego chciala, by mnie oswiecono co on zdzialal w tym > dosc dlugim okresie "dzialalnosci"? Niestety nie mogę ci pomóc. Ta wiedza jest tak tajna ,że dopiero za 100 lat zostanie odtajniona. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: J. Kaczyński tak się świetnie konspirował, 07.12.08, 12:36 że o jego działalności nie wiedział nikt z opozycji. I słusznie. Przecież w opozycji byli sami TW i zaraz by na JK donieśli. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe dużo wcześniej woził bibułę na Krym 07.12.08, 12:37 przez co rozleciał się w końcu ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: dużo wcześniej woził bibułę na Krym 07.12.08, 12:41 Leh był Hansem Kolossem a Jarosław Sztirlitzem Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Na poważnie tak to wyglądało: 07.12.08, 12:47 Z Encyklopedii "Solidarności" www.encyklopedia-solidarnosci.pl/wiki/index.php?title=Jaros%C5%82aw_Kaczy%C5%84ski "Od 1976 współpracownik KOR, Biura Interwencyjnego KSS „KOR” (...). Od 1979 członek redakcji niezależnego pisma „Głos” [pismo istniało już od 1977 - przyp. moje]. W 1980 wspomagał strajki we Wrocławiu [aczkolwiek nie wiadomo w jakiej formie, najpewniej się tam pojawił po prostu - przyp. moje]. W „S” od 1980, kierownik sekcji prawnej Ośrodka Badań Społecznych przy Regionie Mazowsze [mało istotna komórka przy jednym z regionów - przyp. moje]. Po 13 XII 1981 zaangażowany w kolportaż prasy i wydawnictw podziemnych, reaktywował „Głos”. Od 1982 członek Komitetu Helsińskiego w Polsce, od 1983 współpracownik TKK, m.in. od 1986 kierownik biura społeczno-politycznego TKK [w 1986 już praktycznie odwilż, więc... - przyp. moje]. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Na poważnie tak to wyglądało: 07.12.08, 13:10 To prawie jak wykształcenie Skrzypka. Długa lista tytułów, a jak się przyjrzysz z bliska, to prawie nic tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Na poważnie tak to wyglądało: 07.12.08, 13:15 Jak to nic niema ??!! Inzynier od sprezonego betonu !! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Na poważnie tak to wyglądało: 07.12.08, 13:16 Jak Powstanie Warszawskie w Starachowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Na poważnie tak to wyglądało: 07.12.08, 13:19 przeczytałem zalinkowaną przez Ciebie oczywitstą prawdę/ ale jedno co mnie w niej uderza, to brak potwierdzenia przez świadków i współuczestników tamtych czasów. Nikt nie potwierdza zaangażowania, brak świadków nie liczą brata i pana Jasińskiego. Normalny półkibel damski czyli Ziobro - ZERO Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Na poważnie tak to wyglądało: 07.12.08, 13:34 elfhelm napisał: > W „S” od 1980, kierownik sekcji prawnej Ośrodka Badań Społecznych przy Regionie Mazowsze [mało istotna komórka przy jednym z regionów - przyp. moje]. Trzeba dodać, że był tym kierownikiem sekcji przy komórce przy regionie w okresie LEGALNEJ działalności NSZZ Solidarność (od listopada 80 do grudnia 81 S była zarejestrowanym i legalnie działającym ZZ. Czyli znowu klops. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Dokładnie tak 07.12.08, 18:31 Był po prostu pracownikiem zalegalizowanego związku zawodowego. Wielu związkowców dostawało wówczas od władzy po mordach (Jan Rulewski), a ten miał po prostu miłą mało ważną posadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Potem uczył esbeków w Białymstoku 07.12.08, 18:43 Dowód jest w jego teczce. Uczył esbeków, jako wykładowca filii UW w Białymstoku. W teczce jest zapisek jednego z esbeków, że uważał esbeków za zdolnych studentów. PS. FAKT do sprawdzenia w materiałach "teczkowych", upublicznionych przez samego Jarkacza zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Potem uczył esbeków w Białymstoku 07.12.08, 18:47 Jeden był za, a drugi nawet przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
cremus W 1968 rku miał 19 lat i był ..... 07.12.08, 13:15 .... czynnym działaczem w toalecie. A może w 1968 roku popierał wbrew władzy syjonistów ? PS. Peknę ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil udzial w strajkach studenckich jest dzialaniem opo 07.12.08, 13:32 zycyjnym Odpowiedz Link Zgłoś
cremus On w 1968 rok w żadnych strajkach udziłu nie brał 07.12.08, 13:35 Był na pierwszym roku i ze strachu s**ł pod siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cremus Ci którzy faktycznie brali wtedy udział .... 07.12.08, 13:51 ... to wylecieli z uczelni. Przykładem może być Michnik. Dziwnym trafem nie wyrzucili go z uczelni i mało tego został najpierw doktorem a potem bez przeszkód doktorem habilitowanym. w latach 80 tez "walczył jak lew", ale nie był internowany, nie był przesłuchiwany, nie był zatrzymywany i nie wiedział w kryminale. Nikt go nie łamał, a na dodatek nawet SB nie chciało z nim nawiązać kontaktu. To ci wojownik o wolność i demokrację. PS. Przesrań pieprzyć głupoty, bo ze śmiechu pęknę. Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil no dobra, nie kłamiesz ale nie wiesz o 07.12.08, 13:54 czym piszesz cremus napisał: > ... to wylecieli z uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil przystepnie wyjasniam: nie wyrzucono ze studiow 07.12.08, 13:56 wszystkich uczestnikow strajkow w 1968 Odpowiedz Link Zgłoś
cremus Bardzo dobrze wiem o czym piszę. 07.12.08, 14:25 Studiowałem wtedy na UW i dobrze wiem kto walczył, kto dostał po kościach, kto i za co był relegowany z uczelni, kto statystował i kto wyolbrzymiał i nadal wyolbrzymia swoje zasługi. PS. Pierwsze roczniki jak strusie trzymały głowy w piasku a wśród nich owy wojownik o wolność i demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Bardzo dobrze wiem o czym piszę. 07.12.08, 19:02 Też wtedy studiowałam i dobrze wiem, że nasz bohater mógł co najwyżej statystować, jak to określiłeś. Skoro jego nazwisko nie było wtedy w ogóle znane, to nie odegrał ŻADNEJ roli. Nawiasem mówiąc, wielu relegowanych było do tego wyznaczonych przez władze jeszcze PRZED protestami. Znałam pewną dziewczynę, Żydówkę, która wcześnie zorientowała się, co się święci i wyszła za mąż za cudzoziemca. Dzięki temu wyjechała z Polski jeszcze przed całą awanturą i to zupełnie legalnie, a nie "z biletem w jedną stronę". Ale prasa (chyba "Trybuna Ludu") wymieniła ją wśród tych "rozrabiających", czyli lista działających "syjonistów" musiała być przygotowana z dużym wyprzedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Bardzo dobrze wiem o czym piszę. 07.12.08, 19:17 Horpyna, skladam ci wielkie dzieki, ze piszesz o tych czasach otwarcie. Wielu z nimi chodzilo do szkoly podstawowej, wielu do ogolniakow, wielu z nimi studiowalo, ale jakos dziwnie milcza. Nie wierze, aby nie mieli dostepu do internetu. Mają kasztana w gaciach przed ujawnieniem prawdy o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 O pewnym dyrektorze. 07.12.08, 13:52 Gdy zobaczyłem jak wsiada do Forda to p o m y ś l a ł e m dzierżymorda. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki W 2008 stanął na czele opozycji! 07.12.08, 14:07 I bohatersko obronił 300 złotych diety za przebumelowana dniówkę! A gdyby wszyscy brali z niego przykład nie byłoby w Polsce obaw, ze dotknie nas "kryzys bankowy". Bo nie byłoby banków. I to się liczy! No powiedzcie, czy ktoś słyszał o "kryzysie skarpetkowym"? Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: udzial w strajkach studenckich jest dzialanie 07.12.08, 18:03 w111mil napisał: > zycyjnym Jaruś po uniwersytecie z aktywem robotniczym latał? Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: A kto go widział na tym strajku? 07.12.08, 18:47 Jaruś przybłąkał się na uniwersytet i zachodził w głowę o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Stał z bratem pod bramą UW, jako obserwator 07.12.08, 18:46 TO uważasz za udział w strajku??? Ci, którzy brali udział, byli zamknięci na dziedzińcu! Bracia stali w tłumie GAPIÓW, na ulicy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp A dokładnie od marca 1968 07.12.08, 18:00 Kiedy to stanął za rogiem i nie wiedział do kogo się przyłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
skamek Gosia to KAczor powinien mocnym kopem wysłać dalek 07.12.08, 18:03 stąd. Znów powiedział bzdurę. Wystarczy chociażby do wywiadu z Kaczorami zajrzeć. Ale że Gosio to krętacz nad krętacze i wierny jak kundel (nie obrażając kundli) więc się go trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Jarosław K. walczył na barykadach Poznania w 1956! 07.12.08, 18:29 Brawo nabzdyczony wypierdek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Gosia to KAczor powinien mocnym kopem wysłać 07.12.08, 18:31 a ma inne wyjscie? Bez nich bylby nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Gosia to KAczor powinien mocnym kopem wysłać 07.12.08, 19:33 wanda43 napisała: > a ma inne wyjscie? Bez nich bylby nikim. A z nimi jest kimś? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 18:37 W stanie wojennym Warszawiacy protestowali róznie, jak kto mogł. Na Jelonkach byly na czas dziennik wystawiane telewizory w okna, a mieskancy wychodzili na gromadne spacery. Dołączli do nich mieszkancy innych dzielnic, np. my z Zoliborza. Milicja nas atakowała i usilowała rozgonic. Niektorych pozamykano za udzial w nielegalnych demonstracjach. J.QKacz nigdy do nas nie dołączyl. On nie ma zadnego pojecia o tamtych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 18:48 wanda43 napisała: > W stanie wojennym Warszawiacy protestowali róznie, jak kto mogł. Na Jelonkach > byly na czas dziennik wystawiane telewizory w okna, a mieskancy wychodzili na > gromadne spacery. Dołączli do nich mieszkancy innych dzielnic, np. my z > Zoliborza. Milicja nas atakowała i usilowała rozgonic. Niektorych pozamykano za > udzial w nielegalnych demonstracjach. J.QKacz nigdy do nas nie dołączyl. On nie > ma zadnego pojecia o tamtych czasach. --Przyczepiasz sie do kaczora - a jak go mamuska nie puscila to co mial biedny zrobic? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Jestem stworzony na wzór i podobieństwo Boga. ( to czemu mi mówią żem idiota?) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: J. Kaczyński od 1968r był działaczem 07.12.08, 18:54 > --Przyczepiasz sie do kaczora - a jak go mamuska nie puscila to co mial biedny > zrobic? Przynajmniej starac sie byc przyzwoitym czlowiekiem. On sie nawet nie staral.On nawet sie nie starał i nie stara wypelniac przykazan religii katolickiej, ktora podobno gorliwie wyznaje. Co on w ogole wyznaje, to Bog raczy wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Co wyznaje Jarkacz? Marksizm 07.12.08, 19:02 Cel (tu - WŁADZA ponad wszystko) uświęca środki Odpowiedz Link Zgłoś