Dodaj do ulubionych

PiS liczy na kryzys

08.12.08, 10:20
"nasze rządy nie są w pamięci społecznej czasem takiej kompromitacji, jak to było udziałem SLD" - Oj Panie Bielan, to co Pan powiedział to tylko Pańskie pobożne życzenie. Co pozostało po rządach PIS, LPR i Samoobrony? Mundurki w niektórych szkołach? Zmiana kanonu lektur? Bałagan w służbie zdrowia? Rząd SLD będzie mi się natomiast kojarzył z aferami, sprzedawaniem ustaw ale i z wprowadzeniem Polski do UE. W przypadku PIS nie mam ani jednego pozytywnego punktu zaczepienia. Ani jednej ustawy, czy wydarzenia, które w pozytywny sposób wpłynęłoby na moje życie.

www.okiemnieuzbrojonym.blox.pl
Obserwuj wątek
    • brzezozka Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 10:51
      Bielan to szuja która próbuje dla PiS zbić punkty na światowym kryzysie zrzucając winę na PO , jaką to trzeba być szmatą politczną żeby jeszcze to robić za forsę podatników. Dziecię godne bolszewizmu.
      • uzdek98 nie tylko licza ale tez staraja sie pomoc... 08.12.08, 11:07
        wszelkie placzliwe wypowiedzi o tym jaki to okrutny kryzys
        nadchodzi, hurtowe wetowanie ustaw... to sa dzialania aby
        rzeczywiscie cos zlego sie stalo... po trupach byle do wladzy...
    • totyczyja Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 10:51
      Żeby miało zawalić sie państwo i cały świat i tak nie będę głosować na PiS. Nawet pod grożbą pistoletu przystawionego do głowy. Pisorom nie zależy na Polakach i na Polsce, im zależy tylko i wyłącznie na władzy. A to jest choroba.
    • intel-e-gent Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 10:52
      O ile w przypadku SLD można doczepić się afer, ale za to pozytywnie zaczepić sie wokół ratowania gospodarki po tym co wyczyniała z nią prawica, o tyle w przypadku PiS jedynym pozytywem było to, że nie tknęli gospodarki.

A poza tym... lepiej nie mówić.

Lewy Sierpowy - lewicowy punkt widzenia
      lewysierpowy.blox.pl
    • grabarz_pis Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 11:57
      karzeł moralny zabrał głos, żenujący gostek co opluwa wszystkich wokoło, na co on liczy, ludzie was szaleńcy nigdy już nie poprą
    • anwad Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 11:59
      Michale Protaziuku, myślisz, że lemingi to łykną?:)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 12:45
        Ależ u ciebie platfusiana kultura...
    • masuma PiS popełnia zdradę interesów polskich 08.12.08, 12:01
      jeśli, licząc na kryzys, tak źle życzy Polsce o Polakom!

To ewidentna zdrada i sabotaż państwa!
    • komentator232 Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 12:27
      A to wstętni kaczyści, chcą popsuć wszystkie cuda kochanego rządu.

Nikomu się to jednak nie uda, bo michnikowszyzna stoi na straży ładu i porządku publicznego, a swym każącym językiem opluje każdego knąbrnego niewierzącego w cuda.
    • mlasskacz Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 12:32
      Ja się wprost nie moge doczekać powrotu PiS-u do włądzy. Tylko władza PiSu gwarantuje nam prawo i sprawiedliwość dla każdego.
    • haen1950 Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 12:55
      Jeżeli dojdzie do 25% i zupek na ulicach, to swołocz zwana pisolewem może wypłynąć. Zwłaszcza, kiedy rząd będzie przeraźliwie nieskuteczny i całkowicie blokowany, jak to ma miejsce teraz.

Nie warto zwracać uwagi na gadkę Kality. SLD i PiS to jedna i ta sama, postkomunistyczna hołota. Niczym się nie różnią, wszystko ich łączy. Nawet Blidę zapomną, już właściwie zapomnieli.
    • jan422 Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 13:01
      Kaczory wrócą zbudują IV"kaczą" RP i nastanie "kaczy raj"
    • komentator232 Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 13:26
      Hehehe, lewacy przypisują PiS-owi związki z komuną. Nie mogę... :))

Jeszcze SLD powinna uznać PiS za prawnego następcę zbrodniczej PZPR, a Tusk rządać od PiS-u realizacji swoich obietnic wyborczych.

Fakt, że PiS to partia socjalistyczna, ale przypisywanie PiS-owi przez komuszków związków z komuną jest bardzo pocieszne. :-)
    • zimman Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 13:36
      Na szczęście coraz więcej ludzi śledzi wydarzenia polityczne na bieżąco i widzi, że najgorsza zbrodnią PIS jest bezczynność. Najlepiej nie robić nic, tak na wszelki wypadek. Zrazili mnie do reszty małostkowością i rusofobią. Njagorzej PISowi robią Kaczyńscy - tutaj brak mi słów. Nigdy nie zagłosuje na PIS !
    • von.g Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 13:42
      Prawda jest taka ,że PO nie ma żadnej konkurencji na rynku. Krzykliwy i schizofremiczny PiS albo kolesiarstwo z SLD któremu marzą się stare posadki w nowych fabrykach osocza itp
    • y.y Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 14:20
      "Hehehe, lewacy przypisują PiS-owi związki z komuną. Nie mogę... :))

Jeszcze SLD powinna uznać PiS za prawnego następcę zbrodniczej PZPR, a Tusk rządać od PiS-u realizacji swoich obietnic wyborczych.

Fakt, że PiS to partia socjalistyczna, ale przypisywanie PiS-owi przez komuszków związków z komuną jest bardzo pocieszne. :-)"

Ciekawe, czy sędzia Kryże albo poseł Styczeń również z tego rechoczą:)
    • wacek12-2 Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 14:24
      PIS jest 4do5 lat za PO i ten dysyans zwiększa się
    • ddb2 Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 14:40
      Nigdy wiecej lobuzow z pisu! Nigdy wiecej kacznika!
    • wet3 Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 14:43
      re: farriza
      Obecny rzad jest najbardziej skompromitowanym rzadem sposrod wszystkich rzadow PRL-bis. Poza skonczonym chamstwem, klamstwem w postaci obiecania gruszek na wierzbie w postaci drugiej Irlandii, zacieklym podtrzymywaniem okraglego stolu oraz nieustannym zwalczaniem i obrzucaniem prezydenta i PiSu lajnem i blotem rzad ten nie zrobil DOSLOWNIE NIC !!!
      Tusk: Polskosc to nienormalnosc!
    • tetradrachma Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 14:48
      nie sznuje polskich polityków (jak leci) tym niemniej, wierząc że PO utrzyma się przy władzy, chciałbym silnej opozycyjnej partii. PiS ma szanse, takową być, pod warunkiem że odetnie się od braci Kaczyńskich ( vulgo: "wypie..." obu) i skupi się wokół powiedzmy Dorna, Zalewskiego i innych. Niech zrobią to z czystego pragmatyzmu, bo w ich "miłość ojczyzny" nie wierzę. Wtedy się uratują.
    • 1tadeusz1 Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 15:16
      ludzi zakompleksionych na stolce wybierają zakompleksieni. Procentowo to jakieś 10-15% polaczków ze ściany wschodniej zwanych potocznie przymułami.
    • zyks Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 15:26
      PiS, tzn. Paranoja i Schizofrenia. Kryterium doboru dla obu komiczno-strasznych moralnych karłów, ich całego dworu i 90% reszty czarnej sotni było zewnętrzne i wewnętrzne podobieństwo do postaci z Goyi ("Gdy rozum śpi, budzą się upiory"), Hieronima Buscha i (w najlepszym razie) Andrzeja Czeczota. Brr. Czasem myślę, że to zły sen-mara...
    • komentator232 Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 15:45
      Popieram przedpiśćców. Zecydowanie lepiej było w czasach przed PiS-em, gdy rządził Sojusz Lewych Dochodów na zmianę z post-peerelowską opozycją reglamentowaną. Wtedy nasi byli wszędzie.
    • januszz4 Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 15:48
      Jedyna dobra ustawą, która za rządów PiS uchwalono była ustawa znosząca podatek spadkowy i od darowizny od członków najbliższej rodziny.
    • farriza Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 16:04
      @wet3: Co za bełkot? Zaciekłe podtrzymywanie Okrągłego Stołu? Co to w ogóle znaczy? Prezydenta nie trzeba zwalczać, on się fenomenalnie sam zwalcza. Ludzie tacy jak ja po prostu punktują jego błędy. Owszem, razi mnie styl Palikota,który PO bardzo przybliża do krzykaczy z PIS. Tego nigdy nie ukrywałem.

Wskaż mi proszę konkretnie sposób, w jaki się obecny rząd skompromitował? Zrobił z Leppera i Giertycha wicepremierów? Zrywał koalicję, wyzywał koalicjantów by za chwilkę po cichu się przepraszać i wznawiać współparcę? Któryś z ministrów poszedł siedzieć? Wybuchł jakiś skandal z faszyzującymi młodzieżówkami? Używał służb do kampanii wyborczej? NIE. To wszystko zrobił rząd PIS/Samoobrona/LPR. I za to im wyborcy podziękowali...

Jedyne z czym się zgodzę, to niemożliwe do spełnienia obietnice wyborcze. Kto uwierzył PO w drugą Irlandię czy cud gospodarczy wywołany ich rządami ten był po prostu głupi. Zawsze mówiłem, że takie chwyty mi się nie podobają.

Piszesz, ze rząd PO/PSL nie zrobił nic. Nie zgodzę się. Trzy największe i najbardziej namacalne sukcesy tego rządu to wycofanie wojska z Iraku, likwidacja powszechnego poboru do wojska i jego reforma, oraz ograniczanie przywilejów emerytalnych.

@komentator232 - Przypomnij sobie od kiedy Kaczyńscy są w Sejmie. Z tego co piszesz wynika, że oni również tworzyli "opozycję postpeerlowską reglamentowaną". Cokolwiek by oznaczał ten zwrot żywcem wyrwany z PRLowskiej nowomowy, którą cały PIS twórczo rozwijał ku mej rozpaczy. Przypomnij sobie kto Wałęsę w walce o prezydenturę wspierał, kto brał udzial w Okrągłym Stole, który tak krytykują PISowcy. Tak, to byli właśnie Kaczyńscy. I nagle im się odwidziało i krzyczą, że Wałęsa to aparatczyk PRLowski, a Okrągły Stół to zdrada stanu. Schizofrenia? Paranoja? Tak.

www.okiemnieuzbrojonym.blox.pl
    • chateau Re: PiS liczy na kryzys 08.12.08, 16:10
      Jak nie umieją liczyć na siebie, to liczą na okoliczności. Łagodzące :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka