Gość: remikane Pierwsza PO!!!:) HURA! Hura!, drugi SLD-chwalaWamzato IP: *.multicon.pl / 192.168.0.* 07.11.03, 16:51 Wkońcu jesteśmy "górą"!!!:) Mam tylko nadzieję, że utrzymamy poparcie na takim poziomie do najbliższych wyborów. PS. Ludzie nareszcie widzą kto mozolnie pracuje dla tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f..k sld Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.client.attbi.com 07.11.03, 16:53 Cos mi sie wydaje,ze SLD przeksztalci sie np.w Trampoline dla Ucisnionych Matolkow,obieca gruchy na wierzbie,a wyborcy z usmiechem na ustach poleca do punktow wyborczych i pozniej znowu beda plakac,ze zle im sie zyje i sa biedni,a caly swiat sie z nich smieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Noktunowicz Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.dyn.optonline.net 08.11.03, 15:09 I z czego tu sie tak cieszyc, ze SLD jest druga ? Po tylu latach komunistycznego wyzysku,marnotrawstwa i zdradzania Polski przez komuchow - teraz maja taka wiekszosc w sejmie, ze nikt im nic nie moze zrobic - i to wszystko z przyzwolenia NARODU ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.client.attbi.com 07.11.03, 17:05 Njsmutniejsze jest jeszcze to,ze w tym kraju zyje 18% idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Nie łudźcie się, bo znowu przegracie! IP: *.magusz.net / 192.168.17.* 07.11.03, 17:42 Też jestem przeciw SLD, ale gdy przyjdą wybory ,ie widzę na kogo mógłbym oddać głos i pewnie znowu oddam na nich.Reszta to prawdziwe badziewie! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Za, a nawet przeciw? 07.11.03, 17:46 Gość portalu: o! napisał(a): > Też jestem przeciw SLD, ale gdy przyjdą wybory (...) pewnie znowu oddam na > nich. Ciekawe... Wiesław Rewerski pan_bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: 149.123.191.* 07.11.03, 18:08 Polacy to idioci (dotyczy to wszystkich tych ktorzy glosowali na SLD, Kwasa, UP, SO. Nic sie nie zmieni. Kwasniewska zostanie prezydentem i tak dalej i tak dalej...Partie polityczne sa niestety PRAWDZIWYM odzwierciedleniem spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: 80.48.74.* 07.11.03, 18:20 Gość portalu: chris napisał(a): > Polacy to idioci (dotyczy to wszystkich tych ktorzy glosowali na SLD, > Kwasa, UP, SO. Nic sie nie zmieni. Kwasniewska zostanie prezydentem > i tak dalej i tak dalej...Partie polityczne sa niestety PRAWDZIWYM > odzwierciedleniem spoleczenstwa. to znaczy że (a contrario) istnieją również "odzwierciedlenia nieprawdziwe" (?????) ciekawe... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke PO=AWS IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 18:41 PO to banda gowniarzy ktorzy przez 4 lata u koryta doprowadzili gospodarke Polski do upadku. Tak szybko rosnacego bezrobocia i spadku PKB nie bylo jeszcze w Polsce od upadku komuny. I teraz ci kolesie chca wrocic?! Zgroza! Co do SLD - nigdy nie bylem za postkomuchami ale teraz zaczynaja sie mi podobac: robia to na co nikt nie mial ochoty - reformuja ten nieszczesny kraj. I faktycznie to ROBIA - stad straji roznych swietych krow: gornikow, kolejarzy etc. Ale oczywiscie to jest zle: przeciez bylo tak fajnie, tak milo, rformy zbedne, reformy zle. Reformy jeszcze by oderwalo co niektorych od stolkow - a to moze bolec bo sa do nich przyklejeni. SLD - ja, prawicowiec, jak tak dalej pojdzie bede na was jeszcze w najblizszych wyborach glosowac. Swiat sie przewraca! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Rzekome reformy 07.11.03, 19:51 Gość portalu: Poke napisał(a): > Co do SLD - nigdy nie bylem za postkomuchami ale teraz zaczynaja > sie mi podobac: robia to na co nikt nie mial ochoty - reformuja > ten nieszczesny kraj. A co z reformą służby zdrowia? Bo jak sobie przypominam, to w momencie, gdy Buzkowa zaczęła przynosić efekty, to Łapiński wbrew opinii wszystkich znających się na rzeczy doprowadził do jej praktycznego zlikwidowania. Ze skutkiem jakże boleśnie odczuwanym dzisiaj. A co z reformą finansów? Gdy Bauc ujawnił ogromną dziurę budżetową, to jedynym tego efektem było zmuszenie go do odejścia. Później były próby rozmontowania polityki pieniężnej państwa. Na szczęście nieudane, bo w przeciwnym razie zostałby zniszczony fundament całej polityki gospodarczej budowany z jakże wielkimi wyrzeczeniami. Teraz natomiast jest przygotowywana ustawa budżetowa, która opiera się na założeniach, których łączna realizacja jest wysoce nieprawdopodobna. A niezrealizowanie ich musi doprowadzić do przekroczenia konstytucyjnego progu długu publicznego na poziomie 60% PKB. Gdy to się stanie, to czekają nas posunięcia, których - obawiam się - społeczeństwo nie wytrzyma i dojdzie do rewolty. > SLD - ja, prawicowiec, jak tak dalej pojdzie bede na was jeszcze > w najblizszych wyborach glosowac. Swiat sie przewraca! Nie ciągnę dalej tych przykładów rzekomych reform SLD. Myślę, że te dwa wystarczą, aby zaapelować do Pana prawicowca o odrobinę opamiętania... Wiesław Rewerski pan_bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke Re: Rzekome reformy IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 20:11 Fakt, reforma lub "reforma" sluzby zdrowia to przelewanie pustego w prozne. Ale zauwaz ze to sie zmienia: ci faceci - i mnie to zaskakuje - zaczyjana naprawde cos robic. To nie pozory, to fakt. Gdyby to byly pozory to nie bylo by strajkow. Co do rewloty i budzetu - nei moze byc wiekszej dziury niz pod koniec rzadow Buzka, to po prostu niewykonalne - wtedy nie bylo rewolty to i teraz nie bedzie. Zobaczymy co przyszlosc przyniesie na na dzien dzisiejszy widze miminalne zmniejszajace sie bezrobocie - ale widze, widze wjescie do UE i widze wole polityczna w przeprowadzeniu reform. Co z tego wyjdzie to sie okaze, ale na dzien dzisiejszy jest o niebo lepiej od rzadow AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Re: Rzekome reformy 07.11.03, 20:30 Gość portalu: Poke napisał(a): > ci faceci - i mnie to > zaskakuje - zaczyjana naprawde cos robic. To nie pozory, to fakt. > Gdyby to byly pozory to nie bylo by strajkow. Wybacz, ale to przedziwne rozumowanie. Strajki pojawiają się nie tylko w przypadku bezczynności władz, ale również wtedy, gdy władze działają głupio. A sposób np. forsowania restrukturyzacji górnictwa - skądinąd koniecznej - jest po prostu głupi. Kopalnie można zamknąć tylko wtedy, gdy zwalnianym ludziom stworzy się REALNĄ alternatywę dla utraconego zatrudnienia. A do tego niezbędne jest uprzednie wdrożenie polityki wzrostu gospodarczego. Na razie nie ma nawet zarysu takiej polityki... > Co do rewloty i budzetu - nei moze byc wiekszej dziury niz pod > koniec rzadow Buzka, to po prostu niewykonalne - wtedy nie bylo > rewolty to i teraz nie bedzie. Nie zrozumiałeś mnie. Rewolta grozi nam w przypadku przekroczenia konstytucyjnego progu zadłużenia publicznego. W takim przypadku rząd będzie musiał NATYCHMIAST zbilansować budżet państwa, a to oznacza cięcia wydatków wprost niewyobrażalne. I to TEGO społeczeństwo nie wytrzyma. > Zobaczymy co przyszlosc przyniesie na na dzien dzisiejszy widze > miminalne zmniejszajace sie bezrobocie Akurat zagadnienia związane z problematyką bezrobocia są mi bardzo dobrze znane - z racji mojego osobistego statusu. Bezrobocie nie zmniejsza się - to raz. Obserwujemy jedynie sezonowe wahania wskaźnika rzędu 0,1-0,2%. Natomiast w założeniach przygotowywanej ustawy budżetowej na rok 2004 rząd zapisał wskaźnik bezrobocia 17,8%. Oznacza to, że w ciągu kilkunastu najbliższych miesięcy nie przewiduje tu żadnego spadku! - ale widze, widze wjescie > do UE i widze wole polityczna w przeprowadzeniu reform. Ja tej woli nie dostrzegam. Widzę natomiast nieudolność rządu i skupianie się na realizacji doraźnych celów politycznych. > Co z tego wyjdzie to sie okaze, ale na dzien dzisiejszy jest o > niebo lepiej od rzadow AWS. Jak komu. Moje osobiste doświadczenie jest inne. Bezrobotny np. jestem już 23 miesiące... Wiesłąw Rewerski pan_bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke Re: Rzekome reformy IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 20:58 Wybacz, ale dyskusja zbyt dluga. To by bylo dobre na ircu. Nie mam sily na dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Rzekome reformy IP: 80.48.74.* 07.11.03, 21:05 Gość portalu: Poke napisał(a): > Ale zauwaz ze to sie zmienia: ci faceci - i mnie to > zaskakuje - zaczyjana naprawde cos robic. poczytaj sobie opinie Rakowskiego - a więc osoby związanej z SLD - o tych (jak Ty ich nazywasz) "reformatorach" i zastanów sie 3 razy zanim coś napiszesz. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031107/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Też przeczytałem tekst Rakowskiego, mam jednak IP: *.magusz.net / 192.168.17.* 08.11.03, 16:52 całkiem inne wnioski. Prawda, że Rakowski nie zostawia suchej nitki na rządzie Millera, ale proszę mi pokazać podobnie głęboką refleksję w sprawie stanu państwa i funkcjonowania partii politycznej sprawującej władzę gdziekolwiek na prawicy. I nie jest to jedyna tego rodzaju refleksja na lewicy. Natomiast chaotyczne i nieprzemyślane wynurzenia w tych i innych kwestiach dotyczących funkcjonowania państwa, jego roli w życiu społecznym i miejsca Polski w UE, prezentowane przez przedstawicieli PO czy PiS-u są poprostu śmieszne. Już Giedroyć powiedział, że zarówno AWS jak i partie prawicy w kraju całkowicie nie maja "instynktu państwowego". Potwierdza się to stale w działaniach i wypowiedziach wszystkich bez wyjątku prominentnych przedstawicieli tych partii. Jeżeli rządy SLD robią nawet tyle samo błędów co rządy liberałów czy buzkowców (co moim zdaniem jest faktem w większej części medialnym niż rzeczywistym), to mimo iż świadczy to o niskiej jakości całej klasy politycznej na całej szerokości polskiego spektrum politycznego, u podstaw funkcjonowania SLD leży lewicowy paradygmat, który w zdegradowanym i nadal krzywdzonym społeczeństwie postkomunistycznym jeszcze raz zadziała na rzecz wyborczego zwycięstwa lewicy. Wzrost notowań PO jest moim zdaniem iluzoryczny, bo partia ta, składająca się głównie z osobników odpowiedzialnych w wysokim stopniu za błędy rządu Buzka, nie jest w stanie zapewnić realizacji pożądanych społecznie lewicowych wartości ani poprowadzić Polski po drodze rozwoju zgodnego z rozwojem UE. Niech nie cieszą się przeciwnicy SLD z krytyki Rakowskiego, który jak mi się wydaje, za lewicę dałby się posiekać. Właściwie też trzeba rozumieć wyniki sondaży, które mniej świadczą o wzroście poparcia dla PO, a bardziej są ostrzegawczą reakcją społeczeństwa na liberalne zapędy rządów Millera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Też przeczytałem tekst Rakowskiego, mam jedna IP: 80.48.74.* 08.11.03, 17:29 Gość portalu: leo napisał(a): > całkiem inne wnioski. Prawda, że Rakowski nie zostawia suchej > nitki na rządzie Millera, ale proszę mi pokazać podobnie głęboką > refleksję w sprawie stanu państwa i funkcjonowania partii > politycznej sprawującej władzę gdziekolwiek na prawicy. I nie > jest to jedyna tego rodzaju refleksja na lewicy. Natomiast > chaotyczne i nieprzemyślane wynurzenia w tych i innych kwestiach > dotyczących funkcjonowania państwa, jego roli w życiu społecznym > i miejsca Polski w UE, prezentowane przez przedstawicieli PO czy > PiS-u są poprostu śmieszne. "refleksji" ci u nas dostatek, a działań nie ma niestety nigdzie. Rakowski krytykuje i stawia ważne pytania, ale nic z nich nie wynika, podobnie jak z tego co można okreslić "dyskusją" toczącą się w SLD. Mieliśmy już wiele głosów podobnych do art. Rakowskiego, był kongres partii (będzie jeszcze niejeden) i co? Kto jest w stanie powiedzieć co SLD rozumie przez lewicowość? Najlepiej podsumował tę formację (związany z nią zresztą) prof. Wódz., kiedy powiedział, że lewicowość jest przez nią postrzegana w sposób anachroniczny i nienowoczesny i opiera się głównie na postpeerelowskiej roszczeniowości. Jeśli ten art. traktujesz jako wazny głos w dyskusji - to ok, powiedz mi tylko co z tego wynika konstruktywnego; dla SLD i Polski, bo mi ta "dyskusja" kojarzy się głównie z działaniami pozornymi w stylu "socjalizm tak - wypaczenia nie". > Już Giedroyć powiedział, że zarówno > AWS jak i partie prawicy w kraju całkowicie nie maja "instynktu > państwowego". Potwierdza się to stale w działaniach i > wypowiedziach wszystkich bez wyjątku prominentnych > przedstawicieli tych partii. Każdy Twój zarzut można równie dobrze odnieść do SLD. Kojarzy mi się to z art. Borowskiego www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33211,1763668.html, głównie z jego końcówką, kiedy kieruje do opozycji (bardzo celne i słuszne zresztą) uwagi, które równie dobrze mógłby wygłosic pod adresem swoich partyjnych kolegów. W jednym muszę Ci tutaj jednak przyznac rację; instynktu państwowego brakuje naszym politykom - nie tylko opozycyjnym; generalnie olbrzymiej większości; większości brakuje również ogólnej wizji jak to państwo ma wyglądać i funkcjonować; dominują działania doraźne; Były jednak w ostatnich 14 latach rządy, którym nie brakowało ani wizji ani odwagi w działaniach obliczonych na długofalowy efekt, nie zdeterminowanych badaniami opinii publicznej i nie wpatrzone w słupki sondaży; I wiesz co? Nie były to bynajmniej rządy SLD; właśnie dlatego nigdy na nuch nuie głosowałem i nie zagłosuję. > Jeżeli rządy SLD robią nawet tyle > samo błędów co rządy liberałów czy buzkowców (co moim zdaniem > jest faktem w większej części medialnym niż rzeczywistym), to > mimo iż świadczy to o niskiej jakości całej klasy politycznej na > całej szerokości polskiego spektrum politycznego, u podstaw > funkcjonowania SLD leży lewicowy paradygmat, który w > zdegradowanym i nadal krzywdzonym społeczeństwie > postkomunistycznym jeszcze raz zadziała na rzecz wyborczego > zwycięstwa lewicy. Ten "lewicowy paradygmat" to bardziej "znak firmowy" niż jakiekolwiek sprecyzowane cele, do których zrealizowania dążyłaby ta partia. > Wzrost notowań PO jest moim zdaniem > iluzoryczny, bo partia ta, składająca się głównie z osobników > odpowiedzialnych w wysokim stopniu za błędy rządu Buzka, nie > jest w stanie zapewnić realizacji pożądanych społecznie > lewicowych wartości z tym "społecznym pożądaniem" to trochę przesadziłeś; mów za siebie, poza tym na socjal mogą sobie pozw9olic jedynie kraje bogate i to jedynie gdy maja "prosperity"; w gorszych czasach utrzymanie tych wdszelkich świadczeń jest ana dłuższą metę niemożliwe (vide Niemcy i Szwecja); kraje rozwijające się tak jak my stosując "socjalistyczne" metody w gospodarce skazują się (w najlepszym razie) na narastanie spirali zadłużenia i wszelkie tego konsekwencje; zrozumiał to nawet ten głąb Miller, ale nie Ty. > ani poprowadzić Polski po drodze rozwoju > zgodnego z rozwojem UE. to również Twoje subiektywne odczucia. > Niech nie cieszą się przeciwnicy SLD z > krytyki Rakowskiego, który jak mi się wydaje, za lewicę dałby > się posiekać. Właściwie też trzeba rozumieć wyniki sondaży, > które mniej świadczą o wzroście poparcia dla PO, a bardziej są > ostrzegawczą reakcją społeczeństwa na liberalne zapędy rządów > Millera sondaże nie świadczą o wzroście poparcia? A dlaczego co piąty Polak chce na nich głosować, jesli liberalne metody rządzenia są "be"? A może się jednak mylisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Wszystkie nasze poglądy są zawsze subiektywne IP: *.magusz.net / *.magma-net.pl 08.11.03, 19:08 i na pewno nie całkiem odpowiadają sytuacji, do której się odnosimy a która przecież znana jest nam tylko w przybliżeniu. Nie mam recepty na obiektywną ocenę rzeczywistości i nawet nie twierdzę, że mam rację w sprawie wyników sondażu. To co wyżej napisałem wynika poprostu z mojego doświadczenia i obserwacji polskiej sceny politycznej. Nie ukrywam że moje poglądy są lewicowe i dotychczas głosowałem na SLD - nie dlatego, żebym miał z tego jakąś korzyść osobistą. Raczej ponosiłem z tego powodu straty w czysto materialnym wymiarze, jednak prawie zawsze miałem przeświadczenie, że ma to racjonalne uzasadnienie. Nigdy, lub b. rzadko miałem takie przeświadczenie za rządów Bieleckiego, Suchockiej a szczególnie Buzka. Widać taką mam konstrukcję logiczną i etyczną. Obecnie jestem przeciwko liberalnym rządom Millera i gdyby ankieter z OBOP-u mnie zapytał z kim się opowiadam, odpowiedziałbym bez wahania: za PO, bo oni liberalizm mają na sztandarach i może tym razem lepiej zrealizują swój program, jeżeli jest to program bezalternatywny. Tak jednak nie jest, bo bez popełniania socjalistycznych błędów (to czy Szwedzi i inni Europejczycy takie błędy rzeczywiście popełnili jest jeszcze otwartą kwestią) można znacznie dalej zajść na drodze przemian socjaldemokratycznych, czego dowodem jest wysoki poziom życia, polityki społecznej i opieki socjalnej w Europie zachodniej. W wyniku polityki rządów prawicowych w Polsce uplasowaliśmy się w dziedzinie rozwiązań gospodarczych i polityki społecznej raczej w klasie rozwiązań latynoamerykańskich. Temu jestem przeciwny. Jednak gdyby przyszło do wyborów, a lewicowa partia (nie mówię, że SLD)ogłosiłaby realistyczny program socjaldemokratyczny - będę głosował na nią. Tak zapewne postąpi większość lewicowego elektoratu niezależnie od tego czy teraz opowiedzieli się za PO czy PiS-em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Wszystkie nasze poglądy są zawsze subiektywne IP: 80.48.74.* 08.11.03, 19:36 Gość portalu: leo napisał(a): > i na pewno nie całkiem odpowiadają sytuacji, do której się odnosimy a która > przecież znana jest nam tylko w przybliżeniu. Nie mam recepty na obiektywną > ocenę rzeczywistości i nawet nie twierdzę, że mam rację w sprawie wyników > sondażu. To co wyżej napisałem wynika poprostu z mojego doświadczenia i > obserwacji polskiej sceny politycznej. dzięki za odpowiedź; miło się dyskutuje z kimś, z kim się nie zgadzasz ;) gdybyśmy mieli sobie przytakiwać, byłoby nudno. Przede wszystkim musisz przyznać, że wszystkie wybory polityczne są zarówno subiektywne jak i irracjonalne i niewiele maja wspólnego ze zdrowym rozsąddkiem i racjonalizmem; to takie "wishfull thinking", bo czy np. spodziewałeś się że Miller bedzie rządził tak jak rządzi i mówił to co mówi? Byłbyś nieuczciwy gdybyś potwierdził. Nie powołuj sie zatem na kalkulacje logiczne, gdy mówimy o wrzucaniu kartek do urn. > Nie ukrywam że moje poglądy są lewicowe > i dotychczas głosowałem na SLD - nie dlatego, żebym miał z tego jakąś korzyść > osobistą. Raczej ponosiłem z tego powodu straty w czysto materialnym > wymiarze, jednak prawie zawsze miałem przeświadczenie, że ma to racjonalne > uzasadnienie. Nigdy, lub b. rzadko miałem takie przeświadczenie za rządów > Bieleckiego, Suchockiej a szczególnie Buzka. Widać taką mam konstrukcję > logiczną i etyczną. Obecnie jestem przeciwko liberalnym rządom Millera i gdyby > ankieter z OBOP-u mnie zapytał z kim się opowiadam, odpowiedziałbym bez > wahania: za PO, bo oni liberalizm mają na sztandarach i może tym razem lepiej > zrealizują swój program, jeżeli jest to program bezalternatywny. Tak jednak nie > > jest, bo bez popełniania socjalistycznych błędów (to czy Szwedzi i inni > Europejczycy takie błędy rzeczywiście popełnili jest jeszcze otwartą kwestią) > można znacznie dalej zajść na drodze przemian socjaldemokratycznych, czego > dowodem jest wysoki poziom życia, polityki społecznej i opieki socjalnej w > Europie zachodniej. Chyba żle mnie zrozumiałeś; nie twierdze, że Szwedzi czy Niemcy popełnili jakieś błędy; ich po prostu było (jak dotąd) stać na o wiele bardziej rozbudowany system świadczeń socjlanych niż nas; oczywiście nie doszli do dobrobytu bymnajmniej dfzięki stosowaniu w praktyce doktryny socjaldemokratycznej, tylko dzięki wielkim powojennym inwestycjom USA, których nie było u nas; a wszystko to w warunkach jak najbardziej kapitalistycznych; zresztą nie chcę się tutaj rozwodzić, bo nie o tym chciałem pisać... W wyniku polityki rządów prawicowych w Polsce uplasowaliśmy > > się w dziedzinie rozwiązań gospodarczych i polityki społecznej raczej w klasie > > rozwiązań latynoamerykańskich. Temu jestem przeciwny. Jednak gdyby przyszło do > wyborów, a lewicowa partia (nie mówię, że SLD)ogłosiłaby realistyczny program > socjaldemokratyczny - będę głosował na nią. Tak zapewne postąpi większość > lewicowego elektoratu niezależnie od tego czy teraz opowiedzieli się za PO czy > PiS-em. każdy głos ma taką samą siłę; ja nie wierzę w hasła lewicowe, (a już z pewnością nigdy nie zaufam SLD), uważam że nasza droga do dobrobytu i normalności jest całkiem inna, ale oczywiście mamy pluralizm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Rzekome reformy IP: 209.47.22.* 07.11.03, 20:52 Panowie, mieszkam za granica i niebardzo mam na codzien do czynienia z Polska scena polityczna. Jedyne wiadomosci ktore mnie dochodza to sa z TVPolonia oraz TVN24. Nieprzecze ,ze mam dosyc dobre mniemanie o PO, lecz interesuje mnie rowniez LPR. Chcialbym przeczytac opinie na temat tej ostatniej. W poprzednich postach bylo wiele negatywnych wypowiedzi na temat LPR lecz niestety bez podawania faktow potwierdzajacych tych opini. Jakos LPR niekojarzy mnie sie negatywnie, a wrecz przeciwnie pare slow krytyki w strone naszego przygotowania do UE bylo jak dzisiaj widzimy racjonalne. Bolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as PO= (50% UW+30%AWS+20%SLD) x n-zlodziei IP: *.geol.uni-heidelberg.de 08.11.03, 11:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: PO=AWS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 11:55 > SLD - ja, prawicowiec, jak tak dalej pojdzie bede na was jeszcze > w najblizszych wyborach glosowac. Swiat sie przewraca! A dlaczego okreslasz się prawicowcem? Bo chodzisz do koscioła,czy z innych przyczyn. Mógłbys wyjawić? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 18:57 Jeszcze tylko, zeby Unia Wolnosci zyskala ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisza Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.client.attbi.com 08.11.03, 21:38 Toz przeciez zyskala.Jest nawet liderem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komcobretti Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:00 Gdy usunie sie Pani/Pan? ROKITA wyniki beda jeszcze lepsza. Gratulacje i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Powód dobrych notowań PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 00:34 Policja zatrzymała jadącego po pijanemu burmistrza Kościerzyny, Zdzisława Cz. z Platformy Obywatelskiej. Alkomat wykazał u niego blisko 1,5 promila alkoholu. "44-letni Zdzisław Cz. został zatrzymany do kontroli drogowej w Kościerzynie we wtorek wieczorem. Po badaniu alkomatem okazało się, że miał w wydychanym powietrzu około półtora promila alkoholu" - powiedziała Beata Zając z zespołu prasowego pomorskiej komendy wojewódzkiej. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: president Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:17 Jeśli wychodzimy z parlamentu, to nie natrafimy na zwolenników IDP, ale na ChRS. Zobaczcie stronę www.chrs.pl Tam tysiąc uczestników zjazdu wybrało władzę 12 października. Jedna z gazet już napisała ChRS ma władze Czy to proroctwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:20 Chrześcijański Ruch Samorządowy to liderzy lokalni: wójtowie, burmistrzowie, starostowie i niekjeden prezydent. Zaczęli nieźle , dobrze im życzę, tylko na wartościach chrześcijańskich da się coś zbudować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowincjusz Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:38 Podobno Kropiwnicki założył ten ChRS. Cwaniak z niego, pierwszy zorientował się, że samorządowcy to przyszłość. W małych miastach nikt nie chce słyszeć o żadnej partii, liczą się sprawdzeni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obyty i oczytany Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:42 Gość portalu: prowincjusz napisał(a): > Podobno Kropiwnicki założył ten ChRS. Cwaniak z niego, pierwszy > zorientował się, że samorządowcy to przyszłość. W małych > miastach nikt nie chce słyszeć o żadnej partii, liczą się > sprawdzeni ludzie. Nie podobno tylko na pewno. Gdzie ty żyjesz człowieku. Ah rzeczywiście prowincjusz z ciebie. Przecież kazda gazeta napisała, że Kropiwnicki to założyciel i lider. Tysiąc ludzi wybrało go na szefa Rady Naczelnej ChRS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomunista jeszcze o Ruchu Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:47 Jeden z tygodników zacytował Kropiwnickiego mówiącego o ChRS-ie: - Do dzisiaj nas lekceważyli, od dzisiaj zaczną się nas bać, a to znaczy, że zechcą nas zniszczyć. Naszą bronią uczciwość i odwaga. W Łodzi boją się go nie od dzisiaj, teraz czas na lewicowców w kraju. To nadzieja na końcówę postkomóchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: jeszcze o Ruchu Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:49 Brawo KROPA. My z Łodzi tej myślącej zawsze z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Re: jeszcze o Ruchu Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:50 Gość portalu: łodzianin napisał(a): > Brawo KROPA. My z Łodzi tej myślącej zawsze z Tobą. Ja z rodziną i sąsiadami też za prezydentem Łodzi. Niech da przykład Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze prawicowiec o Ruchu Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:52 Teraz czekam, kiedy w badaniach pojawi się ChRS i wyjdzie przed SLD-UPków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostolinijny Re: o Ruchu Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:53 Gość portalu: zawsze prawicowiec napisał(a): > Teraz czekam, kiedy w badaniach pojawi się ChRS i wyjdzie przed > SLD-UPków Chodzi ci o głupków to wal wprost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re:Trzeba rozpisac wybory,i rozliczyc SLD!!! IP: *.proxy.aol.com 07.11.03, 20:48 Narescie banda Sld tonie w swoich gownach!!!SLD stracilo poparcie narodu i powinno odejsc z honorem.Juz nikt w Polsce niechce skorumpowanych rzadow bandy Millera.Jesli nie odejda,to Prezydent powinien rozpisac wybory.Ale Prezydent jest Prezydentem komuchow,i tego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re:Trzeba rozpisac wybory,i rozliczyc SLD!!! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 07.11.03, 23:19 Honor i komuniści. Tego się nie da zestawić! SLD to banda prymitywnych drani , która wykorzystuje lewicowe hasła to własnych przestępczych interesów. Kwaśniewski bydlak uchlał swą tłustą komunistyczną mordę na cmentarzu Polskich Patriotów. A pojebany polski naród wybrał tą komunistyczną kanalię na 2 kadencję prezydnta. Hańba,hańba po stokroć hańba!!! A naród mimo to popiera tego SLDowskiego prymitywa 70%!!!! Głupi . Ciemny Polski narodzie. Czy wiesz kogo kochasz i szanujesz? Czy wiesz kto Cię robi w balona od kilkudziesięciu lat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narcyz Re: To wszystko dzieki Millerowi.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 07.11.03, 20:55 Miller jest skonczony i on o tym wie.Chce sie utrzymac u wladzy nawet po trupach.Tak zle rzadzil,a tyle naobiecywal a nic nie spelnil.Jesli teraz niebedzie zmian w SLd.I nie wyloni sie nowy premier,to SLD skonczy jak AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewny siebie ChRS to jest coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:56 Ja stawiam na nich. ChRS to stowarzyszenie godne uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepewny Re: ChRS to jest coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:57 Gość portalu: pewny siebie napisał(a): > Ja stawiam na nich. ChRS to stowarzyszenie godne uwagi. Ja pewny siebie nie jestem, ale licze na ChRS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: POKE ty sie lecz,bo przyglupa udajesz!!!! IP: *.proxy.aol.com 07.11.03, 20:58 Takich wariatow jak Poke to powinno sie zamykac.Bo to psychiczne czerwone zdrajcy narodu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: POKE ty sie lecz,bo przyglupa udajesz!!!! IP: 62.93.98.* 07.11.03, 21:02 opamietajcie sie przeciez w sejmie i w rzadzie sa ci sami ludzie co sa lub byli u wladzy wiec nie myslcie ze jak po dojdzie do wladzy to bedzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Dajcie nam jeszcze pół roku. IP: 195.205.230.* 07.11.03, 21:03 Może nam sie uda załapać do Brukseli. Towarzysz prezydent obiecał wczoraj, ze będzie nas w tym wspierał. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD 07.11.03, 22:24 zastanawiam się jak to jest możliwe ze z jednej strony następuje wzrost liczby tych którzy się wojnie sprzeciwiają a z drugiej wzrasta poparcie dla partii która za obecnością Polaków w Iraku się opowiada..(chodzi mi o PO) który sondaż kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.ebola.lublin.pl 07.11.03, 22:47 Ciekawe na ile prawdziwy jest ten sondaż. Druga ciekawa kwestia to kto jest tą 6% grupą co głosowała na UP? Czyżby nazwa była chwytliwa? No bo chyba w tym kraju nie ma aż tylu kretynów z IQ poniżej 50 co z przekonania głosowaliby na takie gwiazdy ja pp Jaruga-Nowacka, Pol, Nałęcz czy Małachowski. A może mają inne głęboko ukryte zalety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac 18 % SLD ??? Kto na to jeszcze głosuje? IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 07.11.03, 23:10 Po tym co komuniści zrobili w Polsce obejmując całą , podkreślam , całą władze , fakt , że chce na tę bandę głosować aż 18 % społeczeństwa, jest rzeczą niesamowitą. Jak może społeczeństwo popierać partię która ostatnio robi wszystko aby nazywać ją mafią???!!!! Czy te 18 % to rodziny tych drani z SLD? Miller miej honor bydlaku i podaj się do dymisji. Sam rządałeś tego od prof. Buzka gdy notowania jego rządu były takie jak twojego!!! Tylko ,że komuniści z SLD nie znają pojęcia "honor". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: 18 % SLD ??? Kto na to jeszcze głosuj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.11.03, 23:26 Mój tata na nich głosuje, i zawsze będzie to robił... dlaczego, nie wiem, w każdym razie nie trafiają do niego żadne argumenty przeciwko SLD. Lubi i ceni Czarzastego, Kwiatkowskiego Miller to dobry premier, a dziadek Jaruzelski to niemal bohater narodowy, natomiast katoliccy księża mają w jego opinii mniej reputacji niż prostytutki tirówki. Czyta mój tata codziennie Trybunkę, oraz tygodnik NIE. A ja jego dziecko - mam się dobrze. Wykonuje elitarny zawód, do którego prowadzi tylko jedna droga - ciężka praca (nad sobą), i genetyczny geniusz ;) Tata wierzy, że kiedyś socjalizm wróci! A ja sądzę, że Socjalizm nigdy nas nie opuścił (przynajmniej wiodącej siły klasy robotniczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.atl.client2.attbi.com 08.11.03, 00:32 nie widze xyz czyzby sie juz przechrzcil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.atl.client2.attbi.com 08.11.03, 00:34 i po raz 2gi zjadl legitymacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chamerykon Re: TNS OBOP: pierwsza UW, drugi SLD IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 08.11.03, 03:00 Znowu Was w jajo partyjniaki robia. PO to Unia Wolnosci z Gieremkiem i reszta antypolska waszyngtonska zgraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek jesteście podli drodzy forumowicze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 09:51 Nikt nawet nie wspomni o UPR, przecież yto "sol" tej ziemi, czas wyciągnąć kanapy! oj, nieładnie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akrobata PO ??? -- NIGDY WIĘCEJ !!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 08.11.03, 10:10 Jeśli wam życie miłe i macie choć atom miłości dla swoich dzieci - osrać, opluć, oszczać renegatów z tej szuflady. Są to najgorszego autoramentu pasożyty, wygrywające sondaż za friko. Są legowiskiem największych, najbardziej cynicznych świń, którym zawdzięczamy naszą nędzę i katastrofę humanitarną na pokolenia. Jak wiadomo, inne świnie (koloru czerwonego) lansują modę na zachowanie typu „prawdziwy mężczyzna”. Otóż idąc tym tropem, kiedy widzę bezczelne mordy Lewandowskich, Tusków, Geremków, Komorowskich - to marzę o wystąpieniu w roli prawdziwego mężczyzny. Chciałbym mianowicie obić te mordy przykładnie i bez litości. Ale nie jestem taki, żeby nie podzielić się tą robotą z innymi mężczyznami - zapraszam Kolegów do Drużyny Tuziemia. Łobuzów będziemy lali po ryjach, a nasze kobiety będą z nas dumne. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: PO ??? -- NIGDY WIĘCEJ !!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 08.11.03, 12:00 > Łobuzów będziemy lali po ryjach, a nasze kobiety będą z nas dumne. > Amen. Człowieku! Tobie sie chyba epoki pomyliły! Jaskiniowcem jesteś czy z brygad Lepera!? Żal czytać co wypisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akrobata Re: PO ??? -- NIGDY WIĘCEJ !!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 08.11.03, 12:24 Gratuluję ci Kolego Andrzeju prawidłowego odczytania hieroglifów na ścianie mojej jaskini. Nic mi się nie pomyliło, a już na pewno nie epoki. Żeby coś nazwać epoką, trzeba świadomie partycypować w budowaniu jakiejś cywilizacji, kultury, historii. Takie wartości rodzą się w obrębie stada, plemienia, czy dostojniej - Narodu - tzn ludzkiej gromady powiązanej wspólnotą obyczaju, tradycji i poczucia tożsamości. Od kilkunastu lat, banda estradowych renegatów, przebierających się za kulisami w coraz to inne kostiumy, załatwia nas bez mydła jak ostatnich szmaciarzy. Nie liczy się dla nich z nic, poza osobistą karierą. Zrujnowali bogatą ziemię i udręczone bolszewizmem społeczeństwo. Gardzę tymi bydlakami równo - czy to jest kwaśna dynastia, czy nowa ekipa „ordynatów”, czy bezczelna banda geszefciarzy z PO. Co najwyżej mogę cię pokornie prosić o wyrozumiałość za „pranie po ryjach”, ale w zamian proponuję rozpisanie konkursu na projekt pomnika zdrajców Narodu Polskiego. Dla przyszłych uczniów jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica A TY KTO??? - LEPPERCZANIN CZY GIERTYCHOWIEC IP: *.toya.net.pl 08.11.03, 12:36 NIEWAŻNE... JEDNYM I DRUGIM GRATULUJĘ NOWEGO WIESZCZA AKROBATY (NA DRZEWIE?!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akrobata Re: A TY KTO??? IP: *.acn.waw.pl 08.11.03, 12:45 Żebyś wiedział jak się wygłupiłeś tym pytaniem, spaliłbyś się ze wstydu. Twój występ umacnia mnie tylko w poglądach. Działaj tak dalej. Za parę lat przypomnisz sobie akrobatę, ale będzie po ptakach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica CZYLI SCHIZOFRENIK-WIZJONER ??????????????? IP: *.toya.net.pl 08.11.03, 12:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akrobata Re: CZYLI ....... IP: *.acn.waw.pl 08.11.03, 13:15 Masz coś do powiedzenia? A może cierpisz na jakieś tajemnicze schorzenie, które uniemożliwia transmisję z mózgu? Niestety, nie mogę ci pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: PO ??? -- NIGDY WIĘCEJ !!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 08.11.03, 17:50 No i teraz mówisz z większym sensem.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: PO ??? -- NIGDY WIĘCEJ !!!!!!!! 08.11.03, 16:44 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > > > Łobuzów będziemy lali po ryjach, a nasze kobiety będą z nas > dumne. > > Amen. > Człowieku! > Tobie sie chyba epoki pomyliły! Jaskiniowcem jesteś czy z > brygad Lepera!? > Żal czytać co wypisujesz... Trafiłeś w samą "dziesiątkę" z tą samoobronką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: PO ??? -- NIGDY WIĘCEJ !!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 08.11.03, 17:53 > > Trafiłeś w samą "dziesiątkę" z tą samoobronką > > Rozumiemy się kropka w kropkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.nlh.no 08.11.03, 10:01 PO- to zadufane w sobie nijactwo gorsze niz SLD. Obym tych czasow doczekal kiedy Marszalek Lepper ukarze "dac mu w morde" Tuska grzywna i wywali z sali sejumowej na zbity pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blast Re: TNS OBOP: pierwsza PO, drugi SLD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.03, 16:17 marszalek Lepper??????????????burak niedomyty!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo To znaczy że naród chce w dupę IP: *.tkdami.pl / 172.20.2.* 08.11.03, 11:20 ciekawe wyniki, to znaczy że Naród chce radykalnych reform, a gdzie antyglobalizm, ochrona najsłabszych, wszak to najbardziej zakłamana partia z jednej strony mówią o gospodarce rynkowej - gdy są na lepszej pozycji jako właściciele firm w Polsce z drugiej strony będąc na pozycji słabszej skomlą o okresy przejściowe w UE bo poupadają, a jak biedny obywatel padnie to powiedzą że to koszty transformacji. Gdzie konsekwencja. trochę dziwne że nie wygrali demagodzy. Komuchy jak chcecie poprawić wyniki to obcinajcie Renty, zabierajcie Emerytury, zwalniajcie Pielęgniarki, Górników, Hutników itd tylko szybciej niż dotąd - NARÓD TEGO PRAGNIE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blast Re: To znaczy że naród chce w dupę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.03, 16:21 biedny obywatel-czy wiesz dlaczego jestes biedny?bos glupi!a wiesz dlaczegos glupi?bos biedny.zacznij myslec a nie biadolic. Odpowiedz Link Zgłoś