Dodaj do ulubionych

Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza

01.02.09, 16:27
"Kiedy ktoś mnie po pijaku obrzyga w autobusie, to nie jest obraza.
To jest obrzydliwość. Nie każdy może mnie obrazić. Prezes PiS nie ma
życiorysu, który by mu na to pozwolił."
www.dziennik.pl/opinie/article309155/Bartoszewski_Kaczynski_jak_pijak_w_autobusie.html
Obserwuj wątek
    • mak67 Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 16:31
      Skleroza robi swoje. Z uwagi na poprzednie zasługi lepiej zasunąć
      kurtynę milcznia
      • woda.woda Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 16:33
        Aby na pewno rozumiesz słowo "skleroza"? Bo mam wątpliwości.
        • mak67 Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 16:34
          Owszem i zuwagi na zasługi nie uzyłem określenia demencja starcza
          • woda.woda Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 16:35
            A na czym ta demencja Bsrtoszewskiego polega?
            • mariner4 Jest przeciw PiS! To wystarczy. 01.02.09, 17:01
              Tak właśnie uważają tumany i nieuki.
              M.
      • bodo.2 Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 16:58
        Bartoszewski niech odpoczywa w pokoju, a z nim cała hałastra platfusów.Donald
        musi odejść.
        • trzymilionowy.post Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 17:00
          bodo.2 napisał:

Donald
          > musi odejść.

Jakbym Leppera słyszał.
    • dr.krisk Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 16:34
      Nic dodać, nic ująć.
      Jak zwykle ma rację :)

Kaczorek może swoje "przeprosiny"... wiadomo gdzie. Nie trzeba było
      opluwać i bredzić.
    • trzymilionowy.post Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 16:37
      PiS to partia, której kilkoro działaczy od kilku lat specjalizuje się w
      ustawicznym lżeniu i szczuciu ludzi. Zdaje się, że ta metoda nie dała
      oczekiwanych wyników. Ktoś - zapewne z powodów rozumowych, a nie moralnych -
      doszedł do wniosku, że ten sposób postępowania szkodzi im samym. Stąd pewnie
      przeprosiny.
      za Dziennik.pl

Specjalizuje się pewnie tylko tylu lecz jest ich znacznie więcej. Również tu na
      tym forum.
    • alfa.alfa Aod kiedy abiturient Bartoszewski to inteligencja? 01.02.09, 16:39
      buffalo_bill napisał:

> "Kiedy ktoś mnie po pijaku obrzyga w autobusie, to nie jest obraza.
      > To jest obrzydliwość. Nie każdy może mnie obrazić. Prezes PiS nie ma
      > życiorysu, który by mu na to pozwolił."
      > www.dziennik.pl/opinie/article309155/Bartoszewski_Kaczynski_jak_pijak_w_autobusie.html
      • woda.woda Od zawsze. 01.02.09, 16:40
      • kolor Re: Aod kiedy abiturient Bartoszewski to intelige 01.02.09, 16:45
        a od zawsze.
        W przeciwienstwie do matolkow-blizniakow - wielbicieli Lenina.
      • dr.krisk Od zawsze. 01.02.09, 17:14
        W przeciwieństwie od "intligencji" wolskiej - tą się zostaje z
        wyboru.
        Wiem że to was, Wolaków, bardzo boli - ale znoście to z godnością
        osobistą (godnościom osobistom).
        • xenocide Polak ktory przyjal medal im Gustava Stresemann 01.02.09, 17:25
          Jest godzien potepienia a nie zaszczytow.

pl.wikipedia.org/wiki/Gustav_Stresemann
          • trzymilionowy.post Re: Polak ktory przyjal medal im Gustava Stresem 01.02.09, 17:29
            xenocide napisał:

"Jest godzien potepienia..."

Jak zwykle te puste wolskie wkręty.
            • xenocide Re: Polak ktory przyjal medal im Gustava Stresem 01.02.09, 17:34
              trzymilionowy.post napisał:

>
              > Jak zwykle te puste wolskie wkręty.

Jesli uwazasz ze Bartoszewski dobrze zrobil ze medal przyjal to napisz to
              wprost i uzasadnij a nie podpieraj sie jezykiem Kurskiego.
              • trzymilionowy.post Re: Polak ktory przyjal medal im Gustava Stresem 01.02.09, 18:03
                Nie ma po prostu jakiegokolwiek powodu nawet biorąc pod uwagę czyjego imienia
                to medal aby pan Bartoszewski go nie przyjmował.
                • xenocide Re: Polak ktory przyjal medal im Gustava Stresem 01.02.09, 18:08

> Nie ma po prostu jakiegokolwiek powodu nawet biorąc pod uwagę czyjego imienia
                  > to medal aby pan Bartoszewski go nie przyjmował.

Czyli jestes antypolakiem brawo co za odwaga.
                  • trzymilionowy.post xenocide 01.02.09, 18:37
                    Bundesrepublik Deutschland jest w prostej linii kontynuacją III Rzeszy gdzie w
                    demokratycznych wyborach wygrał wybory Adoflik więc idąc dalej tokiem
                    rozumowanie twego niewielkiego móżdżka każdy kontakt z każdym obywatelem
                    powinien być uznany za hańbiący.

Jeżeli już mam określić czy jestem anty wobec kogoś, to tak.
                    Jestem antywolakiem i dobrze mi z tym.
                    Jeżeli jeszcze raz wobec mojej osoby spróbujesz użyć tego podłego, kłamliwego i
                    oszczerczego określenia zacznę na każdym kroku nazywać cię córą Koryntu na tym
                    forum.
                    • xenocide pisz na temat 01.02.09, 18:46

> Bundesrepublik Deutschland jest w prostej linii kontynuacją III Rzeszy gdzie w
                      > demokratycznych wyborach wygrał wybory Adoflik więc idąc dalej tokiem
                      > rozumowanie twego niewielkiego móżdżka każdy kontakt z każdym obywatelem
                      > powinien być uznany za hańbiący.

Co to ma wspolnego z dobrowolnym przyjeciem medalu ku czci polakozercy ???

> Jeżeli już mam określić czy jestem anty wobec kogoś, to tak.
                      > Jestem antywolakiem i dobrze mi z tym.

Mnie tym bardziej :-)

> Jeżeli jeszcze raz wobec mojej osoby spróbujesz użyć tego podłego, kłamliwego i
                      > oszczerczego określenia zacznę na każdym kroku nazywać cię córą Koryntu na tym
                      > forum.

mikus nie strasz bo sie z.... a na powaznie jesli sie glosi okreslone poglady to
                      trzeba byc przygotowanym na to ze ktos moze je ocenic.
                      • trzymilionowy.post Napisałem dokładnie w temacie. 01.02.09, 18:53
                        Twój problem polega tylko na tym, że ewidentnie i ordynarnie łgasz.
                        • xenocide Nie interesuja mnie twoje prywatne projekcje 01.02.09, 19:01

Ad rem prosze. Wzial ten cholerny medal ku czci polakozercy czy nie ????
                          • trzymilionowy.post To ty masz jakąś zboczoną wizję, że ten medal jest 01.02.09, 19:10
                            "ku czci".

Poczytaj sobie w jakich okolicznościach i dlaczego go przyjął.

wladyslawbartoszewski.blox.pl/2006/12/Wolny-czyni-dobro-II.html
                            Reszta twoich bredni i oszczerstw kupy się nie trzyma więc zamilcz.
                            • xenocide Re: To ty masz jakąś zboczoną wizję, że ten medal 01.02.09, 19:16

> "ku czci".
                              >
                              > Poczytaj sobie w jakich okolicznościach i dlaczego go przyjął.
                              >

> Reszta twoich bredni i oszczerstw kupy się nie trzyma więc zamilcz.

Przestan pieprzyc o okolocznosciach, licza sie fakty. Okolicznosci to argument
                              wolakow wiec wysil sie na cos madrzejszego. Czy mam napisac ze duzy i glupi.
                              Przestan sie osmieszac ;-))
                              • woda.woda Re: To ty masz jakąś zboczoną wizję, że ten medal 01.02.09, 19:17
                                Na razie to ośmieszasz się ty.
                                • xenocide Re: To ty masz jakąś zboczoną wizję, że ten medal 01.02.09, 19:23
                                  woda.woda napisała:

> Na razie to ośmieszasz się ty.

Czym ? Ze potepiam przyjecie tego medalu ?
                                  Chcesz ocenzurowac moje wypowiedzi mowiac o smiechu jednoczesnie nie podejmujac
                                  merytorycznej dyskusji :-)
                                  Km byl Gustav Stresemann wiadomo, tego nie zamieciesz pod dywan. Wiec
                                  usprawiedliwianie przyjecia tego medalu okolicznosciami wlasnie jest smieszne.
                                  • woda.woda Re: To ty masz jakąś zboczoną wizję, że ten medal 01.02.09, 19:25
                                    > Czym ?

Tym, że udajesz, iz nie wiesz, za co ten medal.
                                    • xenocide Re: To ty masz jakąś zboczoną wizję, że ten medal 01.02.09, 19:31
                                      woda.woda napisała:

> > Czym ?
                                      >
                                      > Tym, że udajesz, iz nie wiesz, za co ten medal.

Pozwolisz ze zacytuje z linki 3tys."
                                      Gustaw Stresemann był także wielkim Europejczykiem."
                                      To jest bezczelne klamstwo jesli byl to Niemcem i polakozerca.
                                      moj link"
                                      napisał iż jego celem było uzyskanie wolnej ręki, aby ponownie odebrać Polsce
                                      terytorium. W tym celu wywołał także przeciw niej wojnę ekonomiczną i unikał
                                      jakichkolwiek form współpracy międzynarodowej, które mogłyby przysłużyć się
                                      stabilizacji polskiej sytuacji gospodarczej. Czyniąc to, miał nadzieję na
                                      wywołanie tak potężnego kryzysu ekonomicznego i politycznego, iż Polska
                                      zostałaby doprowadzona do stanu bezsilności, co Niemcy postawiłoby w pozycji
                                      umożliwiającej dyktat zmian granicznych na ich korzyść."

Kto tu lze jak "bura suka"
                                      Nie mogl byc Europejczykiem jesli unikal wspolpracy miedzynarodwej i dazyl do
                                      wojny gospodarczej.
                                      To juz moj ostatni post na ten temat, nie mam ochoty kopac sie z koniem ;-)
                                      • woda.woda Aha. 01.02.09, 19:35
                                        Znaczy rzeczywiście nie wiesz, za co wręczany jest ów medal.
                              • trzymilionowy.post Re: To ty masz jakąś zboczoną wizję, że ten medal 01.02.09, 19:25
                                Okoliczności i znaczenie tego odznaczenia są faktami wolaku choć w bezczelnie
                                głupi i prostacki sposób próbujesz to nieudolnie negować.
                                • xenocide Re: To ty masz jakąś zboczoną wizję, że ten medal 01.02.09, 19:33

> Okoliczności i znaczenie tego odznaczenia są faktami wolaku choć w bezczelnie
                                  > głupi i prostacki sposób próbujesz to nieudolnie negować.

Nie zmienisz zyciorysu Gustava Stresemanna wiec swoje klamliwe wypociny mozesz
                                  sobie wsadzic w 4 litery.
                                  Tak jak napisem wodzie to koniec dyskusji, nie bede kopal sie z koniem lub jak
                                  wolisz madry ustepuje glupiemu ;-))
                                  • trzymilionowy.post Re: To ty masz jakąś zboczoną wizję, że ten medal 01.02.09, 19:37
                                    I znowu kłamiesz bo ja tego życiorysu zmieniać nie próbowałem ani nie neguję
                                    jego szkodliwego działania wobec mojego kraju tylko ty próbujesz w bezczelny
                                    sposób mi to wmówić.
                                    Podobnie zresztą jak te nędzne z twojej strony określenie mnie "antypolakiem"
                                    szmato.
                                    • xenocide Re: To ty masz jakąś zboczoną wizję, że ten medal 02.02.09, 09:08

> szmato.

Zostaw swoja mame w spokoju co ona zawiniala ze jej syn okazla sie zwyczjana q.....
          • alfa.alfa4 Dyplomatołek jest łasy na medale niczym Breżniew 01.02.09, 17:31
            xenocide napisał:

> Jest godzien potepienia a nie zaszczytow.
            >
            > pl.wikipedia.org/wiki/Gustav_Stresemann

Dyplomatołek jest łasy na medale niczym Breżniew
          • woda.woda Tak mówi J.R.Nowak. 01.02.09, 17:34
            To sobie potępiaj razem z Nowakiem :)
            • xenocide Re: Tak mówi J.R.Nowak. 01.02.09, 17:37
              woda.woda napisała:

> To sobie potępiaj razem z Nowakiem :)

Rozmawiajmy o faktach a nie o recenzentach zyciorysu Bartoszewskiego.
              Faktem jest ze taki medal przyjal wiec zrobil dobrze albo zle.
              To banalnie proste pytanie, potrafisz na nie odp. ?
              • woda.woda Re: Tak mówi J.R.Nowak. 01.02.09, 17:39
                Nie ma to dla mnie znaczenia.
                • xenocide Re: Tak mówi J.R.Nowak. 01.02.09, 17:44
                  woda.woda napisała:

> Nie ma to dla mnie znaczenia.

I tutaj sie roznimy bo dla mnie to jest skandal.

I oczywiscie przytocze fragment zyciorysu Gustava Stresemanna.

"Jako minister spraw zagranicznych prowadził agresywną i wrogą politykę wobec
                  Polski; w roku 1925 zabezpieczył zachodnią granicę Republiki Weimarskiej z
                  Francją poprzez traktat dyplomatyczny, napisał iż jego celem było uzyskanie
                  wolnej ręki, aby ponownie odebrać Polsce terytorium. W tym celu wywołał także
                  przeciw niej wojnę ekonomiczną i unikał jakichkolwiek form współpracy
                  międzynarodowej, które mogłyby przysłużyć się stabilizacji polskiej sytuacji
                  gospodarczej. Czyniąc to, miał nadzieję na wywołanie tak potężnego kryzysu
                  ekonomicznego i politycznego, iż Polska zostałaby doprowadzona do stanu
                  bezsilności, co Niemcy postawiłoby w pozycji umożliwiającej dyktat zmian
                  granicznych na ich korzyść."
                  • woda.woda Re: Tak mówi J.R.Nowak. 01.02.09, 19:04
                    > I tutaj sie roznimy

No i dobrze.
        • alfa.alfa4 Zaklinanie rzeczywistości nawet chórem nic nie zmi 01.02.09, 17:27
          Zaklinanie rzeczywistości nawet chórem nic nie zmieni
    • kirk12 Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 17:26
      Z tym prof. to jedno wielkie jajo, on nawet mgr, nie jest.
      Na starość do tego dopadła go skleroza i ten niedorobiony naukowiec pluje na
      jakby nie było poprzedniego premiera.
      Nie sądzę, żeby Kaczyński przepraszając miał na myśli jego.
      • trzymilionowy.post Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 17:31
        kirk12 napisał:

Z tym prof. to jedno wielkie jajo, on nawet mgr, nie jest.

Przecież w tym wywiadzie wyjaśnia tą kwestię analfabeto.
        • kirk12 Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 17:54
          PO wykorzystuje sklerotycznego dziada do walki z PiS-em. Żyjemy w Polsce, a nie
          w Niemczech i "prof." Bartoszewski to taki sam "prof." jak Kwaśniewski. Główną
          jego zasługa, to fakt, że przez pół roku był więźniem obozu koncentracyjnego. Na
          tym swoim obozowym cierpieniu i pseudo profesurze próbuje budować autorytet do
          opluwania wrogów politycznych platformy.
          • trzymilionowy.post [...] 01.02.09, 18:06
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • 1normalnyczlowiek POstępujące skretynienie Bartoszewskiego 01.02.09, 17:30
      buffalo_bill napisał: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza

---> ... spowodowane nadmiarem informacji, których nie jest w stanie przetrawić
      i zinterpretować stetryczały mózg - jedynie skleroza uratuje go przed dalszym
      ośmieszaniem się.

> "Kiedy ktoś mnie po pijaku obrzyga w autobusie, to nie jest obraza. To jest
      obrzydliwość.

---> Jak widzę rzygającego staruszka, to nie jest dla mnie istotne, że jest
      stary lub że przeżywa więzienną traumę - to nadal tylko rzygający starzec!

> Nie każdy może mnie obrazić. Prezes PiS nie ma życiorysu, który by mu na to
      pozwolił."
      "Ja się uważam za przynależnego do elity - tej, której niedobitki przetrwały II
      wojnę światową. To była elita dlatego, że w pierwszym szeregu walczyła o ten
      kraj. I tego tytułu nikt nie może mi odebrać."

---> Coś ci się, staruszku pomyliło. Ty nie przynależysz do żadnej elity, skoro
      szanujesz tylko ludzi o specjalnych życiorysach a resztę uważasz za bydło! Teraz
      dopiero pokazałeś o co naprawdę walczyłeś. Ty walczyłeś o koryto dla siebie i
      swoich a z Polski to zrobiłbyś pastwisko, na którym wypasałbyś wraz z innymi
      POdobnymi "autorytetami" polskie bydło, które bez żalu zarżniesz, jak tylko
      przestanie dawać mleko (ze śmietanką ma się rozumieć)!

Nie wstyd ci tak łżeć, jak bura suka:
      "PiS to partia, której kilkoro działaczy od kilku lat specjalizuje się w
      ustawicznym lżeniu i szczuciu ludzi."

Siebie i swoich nie widzisz???
      • elena4 Re: POstępujące skretynienie Bartoszewskiego 01.02.09, 17:39
        ---Siebie i swoich nie widzisz???

Ano nie widzi. Dalekowidz jest, hehehe.
        • kolor [...] 01.02.09, 18:03
          • elena4 Re: elena4 01.02.09, 18:18
            Kogo obrażam?
            Stwierdzam, że rzeczony pan musi być dalekowidzem, skoro nie zauważa chamstwa
            blisko, a najmniejszy detal daleko nie uchodzi jego uwadze.
      • kolor [...] 01.02.09, 18:08
    • rodion0 Re: Prof. Bartoszewski o "przeprosinach" JarKacza 01.02.09, 18:52
      mam pytanie czy pan Bartoszewski ma prawo do pomowien,czy jest cos co go
      uprawnia?Jeszcze jedno, co jest z tytulem"profesora"pana Bartoszewskiego skoro
      nie wpuszcza sie tego czlowieka na sympozjum naukowe w Niemczech z powodu braku
      tytulu?No i na koniec czy prawda jest ze zasiada pan w radzie nadzorczej LOT
      jezeli tak to czy jest ten pan osoba kompetentna w tej dziedzinie,a jezeli nie
      to dlaczego?
      • buffalo_bill To bardzo proste 01.02.09, 19:43
        1. Prof. Bartoszewski - członek AK, więzień Auschwitz i stalinowskich
        zakłdów karnych, działacz opozycji niepodległościowej od początku
        lat 70. - ma pełne moralne prawo do oceniania wykarmionego
        SB-ckimi pączkami Jarka Kaczyńskiego.

2. Z tytułem profesorskim Bartoszewskiego jest dokładnie tak samo
        jak z tytułem profesorskim Lecha Kaczyńskiego. Zaden z nich nie
        posiada "tytułu naukowego" profesora, obaj posiadają "tytuły
        zwyczajowe" profesora - samodzielnego wykładowcy akademickiego.

3. Prof. Bartoszewski zasiadał w radzie nadzorczej LOT za rządów
        koalicji PIS-Samoobrona-LPR. O kompetencje musisz więc zapytać
        członka zarządu głownego PiS, a wówczas ministra skarbu - Wojciecha
        Jasińskiego.
    • dr.krisk Ależ Wolakom ciśnienie skoczyło.. 01.02.09, 19:34
      Zawsze tak jest, jak spotykają się z kimś od nich lepszym: dostają
      ślinotoku :)
      Ze wskazaniem na plucie.
      • bardzolysapala [...] 01.02.09, 20:17
        • dr.krisk Ot, wolski język ezopowy :)) 01.02.09, 20:32
          bardzolysapala napisał:

> Taki śliniacy si.e zdemenciały dziadzio.
          Jesteście, wolaczkowie, jedyni w swoim rodzaju :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka