Gość: Milhaus IP: *.unimaas.nl 16.11.03, 21:12 brawo Kutz!!!! precz z Kwiatkowskim - politrukiem LSD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bynio73 Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza Kutza IP: *.arcor-ip.net 16.11.03, 21:13 Bezszcelnemu Robertowi po prostu sioe w glowie poj........... Kutz napisal prawde bo kto to jest urzednik kwiatkowski, dokladnie cwokowaty komisarz partyjny i politruk ktory ma wskazywac artystom i tworcom jedyna sluszna droge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saudi To jest telewizja dla nietoperzy. IP: *.energis.pl 16.11.03, 21:33 "To jest telewizja dla nietoperzy", powierdział Kazimierz Kutz. Nic dodać, nic ująć. Z przyjemnością oglądam Teatr Telewizji i ciekawe reportaże emitowane prawie o północy. Ja akurat wykonuję tzw. wolny zawód, mogę spać trochę dłużej, ale ludziom ceniącym ambitny repertuar, którzy mają następnego dnia rano wstać do pracy szczerze współczuję. Albo oglądasz ambitną TV, albo jesteś notorycznie niewyspany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mech Re: To jest telewizja dla nietoperzy. IP: *.torun.mm.pl 17.11.03, 13:11 Gość portalu: saudi napisał(a): > "To jest telewizja dla nietoperzy", powierdział Kazimierz Kutz. > Nic dodać, nic ująć. Z przyjemnością oglądam Teatr Telewizji i ciekawe > reportaże emitowane prawie o północy. Ja akurat wykonuję tzw. wolny zawód, mogę > > spać trochę dłużej, ale ludziom ceniącym ambitny repertuar, którzy mają > następnego dnia rano wstać do pracy szczerze współczuję. Albo oglądasz ambitną > TV, albo jesteś notorycznie niewyspany. saudi ma niewątpliwie rację, TVP nadaje nawet dwa razy w tygodniu filmy ambitne i artystyczne, po prostu takie, które warto obejzec. Ale nigdy nie robi tego przed 22. Cała reszta ramowki wypelniona jest teledurniejami, klanem, parafią (dla ludzi o perspektywie nie szerszej niz własna parafia) oraz celebracją TVP. Czyli ta sama papka co w Polsacie i TVN (choc TVN przynajmniej "Fakty" robi na poziomie)plus propaganda sukcesu własnego i całego SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczek Re: To jest telewizja dla nietoperzy. IP: *.cern.ch 17.11.03, 14:37 Gość portalu: saudi napisał(a): > "To jest telewizja dla nietoperzy", powierdział Kazimierz Kutz. > Nic dodać, nic ująć. Z przyjemnością oglądam Teatr Telewizji i ciekawe > reportaże emitowane prawie o północy. Ja akurat wykonuję tzw. wolny zawód, mogę > > spać trochę dłużej, ale ludziom ceniącym ambitny repertuar, którzy mają > następnego dnia rano wstać do pracy szczerze współczuję. Albo oglądasz ambitną > TV, albo jesteś notorycznie niewyspany. Ja dosc dlugo bronilem sie przed magnetowidem w domu, ale "telewizja dla nietoperzy" zmusila mnie do wpuszczenia tego narzedzia glupoty do domu. Nie raz sie zdarzalo, ze film, ktory koniecznie chcialem obejrzec, konczyl sie okolo drugiej w nocy!!! Nagrywanie czegos ciekawego i odtwarzanie w porze Klanu jest dosc dobra metoda obejscia oficjalnej polityki telewizyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Docent Bynio ty Niemcu IP: *.icpnet.pl 16.11.03, 22:37 Bynio ty tez masz niemieckie poglady Niemca Kutza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Bynio ty Niemcu IP: *.65.3.213.dial.bluewin.ch 17.11.03, 01:08 Chyba Slaskie nie Niemieckie. Autonomia Slaska wcale nie podoba sie Niemcom (bo z tego wynika, ze Slazacy to moze nie Polacay ale i nie Niemcy). Gość portalu: Docent napisał(a): > Bynio ty tez masz niemieckie poglady Niemca Kutza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horacy Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: proxy / 10.10.16.* 16.11.03, 21:26 Brawo panie senatorze.Więcej ludzi myśli tak jak pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur BRAWO! IP: *.sylaba.poznan.pl 17.11.03, 09:43 "Ktoś sie nie bał i przyj..." Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia To jest piekne:) 16.11.03, 21:40 "Niewypełnianiem misji telewizji publicznej Kutz tłumaczył dobór słów, jakimi określił Kwiatkowskiego. - Mam prawo do swojego języka, gwarantuje mi to konstytucja. Czasem jest niegrzeczny, ale odbija mój stan emocjonalny. To część języka polskiego." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akrobata To jest bardzo piękne:) IP: *.acn.waw.pl 16.11.03, 21:58 Robercik może Kutzowi sznurowadła wiązać. To jest chamski sztywniak o manierach prostackiego technokraty. To te właśnie cechy + towarzycho + bezczelność tworzą złudzenie osobowości sprawnego kierownika instytucji. Można go zastąpić w ciągu 5 minut kim innym. Problem w tym - kto będzie następcą. Mam poważne obawy, że chamy u żłobu postarają się o kolejnego, podobnego do siebie „wybitnego menedżera”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: To jest piekne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 22:05 A mi najbardziej podoba się ten fragment: "Zaznaczył jednak, że jeśli się myli, to prezesa przeprosi w uroczystym liście." A najfajniejsze jest to, że Kutza już drugi raz za ten sam wywiad ścigają. Kiedy go poznałem jakiś miesiąc temu, chwalił się, że dzień po ukazaniu się Przekroju z tym wywiadem do marszałka Longina Pastusiaka przysłał list ze skargą na Kutza niejaki Czarzasty Włodzimierz, w którym skarżył się na nieparlamentarne zwroty, jakimi posługuje się Kutz ("Kwiatkowski up..dala telewizję"). No i Kutz naganę dostał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatkowski Re: To jest piekne:) IP: *.240.81.adsl.skynet.be 16.11.03, 22:08 Gość portalu: franek napisał(a): > A mi najbardziej podoba się ten fragment: > "Zaznaczył jednak, że jeśli się myli, to prezesa przeprosi w uroczystym liście. > " > > A najfajniejsze jest to, że Kutza już drugi raz za ten sam wywiad ścigają. > Kiedy go poznałem jakiś miesiąc temu, chwalił się, że dzień po ukazaniu się > Przekroju z tym wywiadem do marszałka Longina Pastusiaka przysłał list ze > skargą na Kutza niejaki Czarzasty Włodzimierz, w którym skarżył się na > nieparlamentarne zwroty, jakimi posługuje się Kutz ("Kwiatkowski up..dala > telewizję"). No i Kutz naganę dostał...KUTZ TY HUJU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banana ej, ty kwiatkowski w nogach śpisz IP: *.chello.pl 16.11.03, 22:15 kwiatkowski napisał KUTZ TY HUJU kwiatkowski! lepiej byc nieugiętym chujem jak Kutz, niz publiczną cipą jak Robert K. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: ej, ty kwiatkowski w nogach śpisz 16.11.03, 22:18 Gość portalu: banana napisał(a): > kwiatkowski napisał KUTZ TY HUJU > > kwiatkowski! lepiej byc nieugiętym chujem jak Kutz, niz publiczną cipą jak > Robert K. Przepraszam bardzo ale to nie Kwiatkowski sporządził tę naganę tylko Wielce Szanowny Marszałek Longin (pies mu mordę lizał) Patusiak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam [...] IP: *.ewndsr01.nj.comcast.net 16.11.03, 23:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: To jest piekne:) 16.11.03, 23:45 Gość portalu: adam napisał(a): > Gość portalu: kwiatkowski napisał(a): > > > Gość portalu: franek napisał(a): > > > > > A mi najbardziej podoba się ten fragment: > > > "Zaznaczył jednak, że jeśli się myli, to prezesa przeprosi w > > uroczystym liście. > > > " > > > > > > A najfajniejsze jest to, że Kutza już drugi raz za ten sam > > wywiad ścigają. > > > Kiedy go poznałem jakiś miesiąc temu, chwalił się, że dzień po > > ukazaniu się > > > Przekroju z tym wywiadem do marszałka Longina Pastusiaka > > przysłał list ze > > > skargą na Kutza niejaki Czarzasty Włodzimierz, w którym > > skarżył się na > > > nieparlamentarne zwroty, jakimi posługuje się Kutz > > ("Kwiatkowski up..dala > > > telewizję"). No i Kutz naganę dostał...KUTZ TY HUJU > idz sie onanizowac Ty PZPR owski huju razem z Kwiatkowskim Debilem . W swojej złości na Roberta uderzasz nie tam gdzie trzeba. Przecież Franek Kwiatkowskiego nie popiera! Przeproś ładnie Franka za to, że go nie zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: To jest piekne:) 16.11.03, 22:15 Gość portalu: franek napisał(a): > A mi najbardziej podoba się ten fragment: > "Zaznaczył jednak, że jeśli się myli, to prezesa przeprosi w uroczystym liście. > " > > A najfajniejsze jest to, że Kutza już drugi raz za ten sam wywiad ścigają. > Kiedy go poznałem jakiś miesiąc temu, chwalił się, że dzień po ukazaniu się > Przekroju z tym wywiadem do marszałka Longina Pastusiaka przysłał list ze > skargą na Kutza niejaki Czarzasty Włodzimierz, w którym skarżył się na > nieparlamentarne zwroty, jakimi posługuje się Kutz ("Kwiatkowski up..dala > telewizję"). No i Kutz naganę dostał... Dobre sobie! Przecież Kutz nie obrażał tylko oceniał:) Ten pieniacz Kwiatkowski jest paradny. W tym wywiadzie (czytałam) poza tym jednym razem nie ma słów powszechnie ... Takie wyrazy jak aparatczyk, politruk itp. takimi nie są. Jedyne co może być przez sąd, ale honorowy, uznane za obrazę dżentelmena to odmawianie mu kultury. Ale czy tego typa można nazwać dżentelmenem? To przecież z grubsza ciosany prostak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: To jest piekne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 22:26 No no, Basiu, Ty uważaj, co Ty o Robercie wypisujesz! Nie dość, że jak on tu zajrzy, to wizytę w sądzie masz murowaną, to obawiam się, że jak jego wilebicielka Kataryna to przeczyta, gotowa się jeszcze obrazić.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: To jest piekne:) 16.11.03, 22:32 Gość portalu: franek napisał(a): > No no, Basiu, Ty uważaj, co Ty o Robercie wypisujesz! Nie dość, że jak on tu > zajrzy, to wizytę w sądzie masz murowaną, to obawiam się, że jak jego > wilebicielka Kataryna to przeczyta, gotowa się jeszcze obrazić.. :) Właśnie! Co to za zabawy moim Robertem? Basiu, to nic nie da, Robert cię do sądu nie zaprosi, powiedział, że nic mu nie robi krytyka opinii publicznej :( Ale próbujmy, trzy-cztery. Rooooobert! Ty buuuuuuucuuuuuuuuuu kwadratooooowy! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia W kwestii formalnej:) 16.11.03, 22:46 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: franek napisał(a): > > > No no, Basiu, Ty uważaj, co Ty o Robercie wypisujesz! Nie dość, że jak on > tu > > zajrzy, to wizytę w sądzie masz murowaną, to obawiam się, że jak jego > > wilebicielka Kataryna to przeczyta, gotowa się jeszcze obrazić.. :) > > > > Właśnie! Co to za zabawy moim Robertem? > > Basiu, to nic nie da, Robert cię do sądu nie zaprosi, powiedział, że nic mu nie > > robi krytyka opinii publicznej :( > > Ale próbujmy, trzy-cztery. Rooooobert! Ty buuuuuuucuuuuuuuuuu kwadratooooowy! Przepraszam bardzo ale nie wiem czy nie popełniłaś pewnej niestosowności:) Eeh, kwadratowy? Skąd wiesz? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Robert! Weekend jest! 16.11.03, 22:27 Robert, chłopie, nawet w weekend nie próżnujesz, świątek piątek kontynuujesz swoją misję ukulturalniania świata, widzę, żeś od Kutza zaczął. Kto następny? Wajda? Janda? Penderecki? Ależ ty te dobra nadwrażliwe masz! Tylko Rywin ich jakoś nie naruszył jak cię przed premierem oskarżył. Uwaga, Robert, będę się wyżywać boś mnie przy niedzieli zirytował. Ćwoku, politruku, komisarzu partyjny, niedołęgo kompletnie nieciekawy, barani łbie (to już ode mnie)! PS. Robert, jakby co, to ja cię uroczystym listem przeproszę. PS2. Mam nadzieję, że tego adwokata z prywatnej kieszeniu bucu opłacasz. PS3. Buraku! (to moje ulubione) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Robert! Weekend jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 22:40 A wiecie, czy Robertowi już się noga zagoiła? Bo jak biedak w tym ochraniaczu i o kulach musi do sądów biegać, to mi go strasznie żal się robi... PS. Swoją drogą ciekawe, czy minister Jakubowskiej przeszedł już ból głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Robert! Weekend jest! 16.11.03, 22:54 Gość portalu: franek napisał(a): > > PS. Swoją drogą ciekawe, czy minister Jakubowskiej przeszedł już ból głowy. W nocy żona budzi się i widzi stojącego przy łóżku męża, który trzyma w ręcę szklankę i jakiś proszek. Pyta: - co Ty wyrabiasz? On - Kochanie mam dla Ciebie proszek od bólu głowy. Ona - Ależ mnie głowa wcale nie boli! On - Tu Cię mam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Teraz to już pani przesadziła! IP: 217.98.232.* 16.11.03, 23:10 Co pani sobie wyobraża?! Ile trzeba złej woli, żeby przypuszczać te ślepe ataki na człowieka, który broni prestiżu instytucji publicznej? O zgrozo! Człowiek się urabia po łokcie i jedyne co go spotyka to bezustanne zaszczuwanie w pani wykonaniu! Czy pani myśli, że dobra osobiste są czymś, co się kupuje na straganie? Na to się pracuje lata. Latami, droga pani! Ile człowiek będzie jeszcze w stanie znieść tej podłej nagonki w pani wykonaniu?!! Całe szczęście, że opinia publiczna potrafi docenić, to co pani próbuje zniszczyć swoimi wstrętnymi insynuacjami. Widzę, że posuwa się pani nawet dalej. Gdy zabrakło argumentów merytorycznych, postanowiła pani zaatakować, używają słów powszechnie uznawanych za obraźliwe. W imię godności osobistej wzywam więc panią do zaprzestania tej ohydnej propagandy. I nie chodzi tu bynajmniej o pani godność. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Teraz to już pani przesadziła! 16.11.03, 23:15 Gość portalu: Robert napisał(a): Ile człowiek będzie > jeszcze w stanie znieść tej podłej nagonki w pani wykonaniu?!! Ty się tak Robert nie ciskaj i nie udawaj głupszego niż jesteś buraku. Tej pani o to właśnie chodzi, żebyś już nie zniósł i się wyniósł do swojej macierzy czyli tvb w Mińsku i to bynajmniej nie Mazowieckim palancie. I żebym nie musiała dwa razy powtarzać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Teraz to już pani przesadziła! IP: 217.98.232.* 16.11.03, 23:45 basia.basia napisała: Tak się zdenerwowałem tą koleją nagonką, że musiałem zrobić sto pompek. >Ty się tak Robert nie ciskaj i nie udawaj głupszego niż jesteś buraku. Protestuję w imię prawdy!! >Tej pani o to właśnie chodzi, żebyś już nie zniósł i się wyniósł do swojej >macierzy czyli tvb w Mińsku i to bynajmniej nie Mazowieckim palancie. Proszę te insynuacje zachować dla siebie! Najlepsza telewizja publiczna w Europie jest w Polsce, a nie na Białorusi. I to dzięki komu? >I żebym nie musiała dwa razy powtarzać! Opinia publiczna jest za mną. Proszę o tym pamiętać, gdy kolejny raz będzie pani próbowała obrzucać błotem osoby niewinne, używając do tego publicznego forum, które udstępnia pewna konkretna spólka. Nazwa tej spółki zresztą wiele wyjaśnie w sprawie braku reakcji na tego typu posty. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Teraz to już pani przesadziła! 16.11.03, 23:29 Gość portalu: Robert napisał(a): > Co pani sobie wyobraża?! Ile trzeba złej woli, żeby przypuszczać te ślepe ataki > > na człowieka, który broni prestiżu instytucji publicznej? O zgrozo! Człowiek > się urabia po łokcie i jedyne co go spotyka to bezustanne zaszczuwanie w pani > wykonaniu! Czy pani myśli, że dobra osobiste są czymś, co się kupuje na > straganie? Na to się pracuje lata. Latami, droga pani! Ile człowiek będzie > jeszcze w stanie znieść tej podłej nagonki w pani wykonaniu?!! Całe szczęście, > że opinia publiczna potrafi docenić, to co pani próbuje zniszczyć swoimi > wstrętnymi insynuacjami. Widzę, że posuwa się pani nawet dalej. Gdy zabrakło > argumentów merytorycznych, postanowiła pani zaatakować, używają słów > powszechnie uznawanych za obraźliwe. W imię godności osobistej wzywam więc > panią do zaprzestania tej ohydnej propagandy. I nie chodzi tu bynajmniej o pani > > godność. Prawie się panu udało, o mało się ze śmiechu herbatą nie udławiłam :))) Przepraszam, zawsze byłam kiepska we flirtowaniu :) A jak już do siebie piszemy, może mnie pan wreszcie pozwie, to na kawę po rozprawie wstąpimy. Mam niejasne przeczucie, że jesteśmy sobie przeznaczeni. Wyobraża pan sobie, pan, ja i pana nieodłączny przyjaciel Włodek, zachód słońca na Mazurach? Pobawilibyśmy się w naruszanie dóbr osobistych, co pan na to? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Powiadasz, że herbatą się dławisz? 16.11.03, 23:43 kataryna.kataryna napisała: > > Prawie się panu udało, o mało się ze śmiechu herbatą nie udławiłam :))) > > Przepraszam, zawsze byłam kiepska we flirtowaniu :) > > A jak już do siebie piszemy, może mnie pan wreszcie pozwie, to na kawę po > rozprawie wstąpimy. Mam niejasne przeczucie, że jesteśmy sobie przeznaczeni. > Wyobraża pan sobie, pan, ja i pana nieodłączny przyjaciel Włodek, zachód słońca > > na Mazurach? Pobawilibyśmy się w naruszanie dóbr osobistych, co pan na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Teraz to już pani przesadziła! IP: 217.98.232.* 17.11.03, 00:00 kataryna.kataryna napisała: >Prawie się panu udało, o mało się ze śmiechu herbatą nie udławiłam :))) Odbieram to jako brak szacunku z pani strony! >Przepraszam, zawsze byłam kiepska we flirtowaniu :) Ja za to byłem i ciągle jestem niedoścignionym wzorem w tej profesji. Ma więc pani kolejny powód, żeby mnie atakować. Bo zazdrość przez panią przemawia. To oczywiste. >A jak już do siebie piszemy, może mnie pan wreszcie pozwie, to na kawę po >rozprawie wstąpimy. Mam niejasne przeczucie, że jesteśmy sobie przeznaczeni. Czy to lęk przed konsekwencjami pani działalności względem mojej osoby powoduje tego typu zagrywki z pani strony? >Wyobraża pan sobie, pan, ja i pana nieodłączny przyjaciel Włodek, zachód >słońca na Mazurach? Pobawilibyśmy się w naruszanie dóbr osobistych, co pan na >to? Włodek byłby zbędny. Radzę sobie bez niego. Zastanawia mnie tylko, skąd pani wiedziała, że naruszanie dóbr osobistych jest tym, co mnie najbardziej kręci w pewnych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Teraz to już pani przesadziła! 17.11.03, 00:11 Gość portalu: Robert napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > > >Prawie się panu udało, o mało się ze śmiechu herbatą nie udławiłam :))) > > Odbieram to jako brak szacunku z pani strony! > > >Przepraszam, zawsze byłam kiepska we flirtowaniu :) > > Ja za to byłem i ciągle jestem niedoścignionym wzorem w tej profesji. Ma więc > pani kolejny powód, żeby mnie atakować. Bo zazdrość przez panią przemawia. To > oczywiste. > > >A jak już do siebie piszemy, może mnie pan wreszcie pozwie, to na kawę po > >rozprawie wstąpimy. Mam niejasne przeczucie, że jesteśmy sobie przeznaczeni > . > > Czy to lęk przed konsekwencjami pani działalności względem mojej osoby powoduje > > tego typu zagrywki z pani strony? > > >Wyobraża pan sobie, pan, ja i pana nieodłączny przyjaciel Włodek, zachód > >słońca na Mazurach? Pobawilibyśmy się w naruszanie dóbr osobistych, co pan > na > >to? > > Włodek byłby zbędny. Radzę sobie bez niego. Zastanawia mnie tylko, skąd pani > wiedziała, że naruszanie dóbr osobistych jest tym, co mnie najbardziej kręci w > pewnych sytuacjach. Jak to skąd? Lubię sobie na pana temat pofantazjować a że kocham się w panu od bardzo dawna, zdążyłam w tych fantazjach przelecieć wszystkie możliwe kombinacje (a propos, pan to sobie może radzi bez Włodka, ale proszę mi wierzyć, dużo pan traci). Ale widzę, że chyba nic z tego bo strasznie pan na mnie cięty. Wiedziałam, że z tym baranim łbem przesadziłam, koleżanka mnie ostrzegała, że może mieć pan kompleksy na punkcie kwadratowej głowy. Szkoda, poniosło mnie i całe miesiące podchodów i wabienia na nic, zwabić co prawda zwabiłam ale na nic romantycznego się nie zanosi. Bardzo pan na mnie zły i nic tu po mnie, nie lubi pan widzę nowoczesnych kobiet co lubią same popolować. Jeszcze pan będzie się prosił, żeby mu do pierdla paczki wysyłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Teraz to już pani przesadziła! IP: 217.98.232.* 17.11.03, 00:34 >Jak to skąd? Lubię sobie na pana temat pofantazjować a że kocham się w panu od >bardzo dawna, zdążyłam w tych fantazjach przelecieć wszystkie możliwe >kombinacje Tylko dlaczego tam Włodek? On jest zajęty bajerowaniem Olki i Kilku posłanek, między innymi p. Ciruk. >(a propos, pan to sobie może radzi bez Włodka, ale proszę mi >wierzyć, dużo pan traci). Czuję się zazdrosny. >Ale widzę, że chyba nic z tego bo strasznie pan na mnie cięty. Już nie taki przypadki zna życie. >koleżanka mnie ostrzegała, że może mieć pan kompleksy na punkcie kwadratowej >głowy. Tego fragmentu nie zrozumiałem, ale Leszek zadzwonił przed chwilą w sprawach programowych i mi przy okazji wyjaśnił, o co pani może chodzić. >Szkoda, poniosło mnie i całe miesiące podchodów i wabienia na nic, zwabić co >prawda zwabiłam ale na nic romantycznego się nie zanosi. To zmienia całkowicie postać rzeczy. Widocznie za słabo czytałem między wierszami. >Bardzo pan na mnie zły i nic tu po mnie, nie lubi pan widzę nowoczesnych >kobiet co lubią same popolować. Więdz jednak miałem rację z tym zaszczuwaniem. >Jeszcze pan będzie się prosił, żeby mu do pierdla paczki wysyłać. Wolę odwiedziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Teraz to już pani przesadziła! IP: *.devs.futuro.pl 17.11.03, 08:32 Ddawno się już tak mieubawiłam. Robert - prosze pisz wiecej. Z zniecierpliwieniem oczekuję na nastepne przemyslenia. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Robert! Weekend jest! 17.11.03, 02:51 kataryna.kataryna napisała: > Robert, chłopie, nawet w weekend nie próżnujesz, świątek piątek kontynuujesz > swoją misję ukulturalniania świata, widzę, żeś od Kutza zaczął. Kto następny? > Wajda? Janda? Penderecki? Ależ ty te dobra nadwrażliwe masz! Tylko Rywin ich > jakoś nie naruszył jak cię przed premierem oskarżył. Kwiatkowski rżnie głupa i tyle. Rzuca się na wszystkich tylko nie na Rywina. Powód jest oczywisty. To Robert wciągnął Rywina w to bagno. > Uwaga, Robert, będę się > wyżywać boś mnie przy niedzieli zirytował. Ćwoku, politruku, komisarzu > partyjny, niedołęgo kompletnie nieciekawy, barani łbie (to już ode mnie)! > > PS. Robert, jakby co, to ja cię uroczystym listem przeproszę. > PS2. Mam nadzieję, że tego adwokata z prywatnej kieszeniu bucu opłacasz. > PS3. Buraku! (to moje ulubione) > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.net.autocom.pl 16.11.03, 22:32 Pan Kutz trochę się zagalopował.Zarzuca braki ubeckiego wychowania, sam wysławia się w sposób skandalicznie pozbawiony wzorców wychowawczych. Kultury należy przestrzegać i żądać. To zbędny spór, ale sprowokowany przez Kutza. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza 16.11.03, 22:38 Gość portalu: alicja napisał(a): > Pan Kutz trochę się zagalopował.Zarzuca braki ubeckiego > wychowania, sam wysławia się w sposób skandalicznie pozbawiony > wzorców wychowawczych. Kultury należy przestrzegać i żądać. > To zbędny spór, ale sprowokowany przez Kutza. A ja uważam, że to licentia poetica i artysta ma prawo. A swoją drogą uważam też, że w jego przypadku (Kutza) taki soczysty, barwny język to akurat zaleta. No i konstytucja gwarantuje mu wolność słowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza 16.11.03, 22:45 Niestety musze przyznac, ze kolejne afery o znieslawienie, obraze i obrazanie sie, podawanie do sadu, tylko potwierdzaja moje przekonanie o nieumiejetnosci dyskutowania ludzi w Polsce. Skad to sie bierze? Moze brak dystansu do siebie i spojzenia na siebie z przymruzeniem oka? Z drugiej strony nasza agresywna postawa wyjsciowa w stosunku do oponenta w jakiejs dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.03, 23:03 Czy masz na mysli kulture socjalistyczna czy tzw.ludowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak Kutz to maly Niemiec IP: *.icpnet.pl 16.11.03, 22:35 Każdy opluwać może jeden lepiej, drugi gorzej co przystoi Tobie, nie przystoi senatorowi. Senator mowi o swej malosci. Ty mowisz o swej glupocie Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Kutz to maly Niemiec 16.11.03, 23:21 Gość portalu: Krak napisał(a): > Każdy opluwać może jeden lepiej, drugi gorzej co przystoi Tobie, nie przystoi > senatorowi. Senator mowi o swej malosci. Ty mowisz o swej glupocie Krak opluwa właśnie tak: Kutz to maly Niemiec. Czy lepiej, czy gorzej niech sam sobie odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Re: Kutz to maly Niemiec ? IP: *.tulane.edu 17.11.03, 09:23 Gość portalu: Krak napisał(a): > Każdy opluwać może jeden lepiej, drugi gorzej co przystoi Tobie, nie przystoi > senatorowi. Senator mowi o swej malosci. Ty mowisz o swej glupocie ================================================================= "Krak", czy ty moze juz wczesniej wystapiles na tym forum jako "Docent"? Bo i oba posty pochodza z tego samego serwera i oba usiluja pana Kutza "przemalowac" na Niemca. Zal mi "kraka", czy tez "docenta"... obu tym prostaczkom bozym nie dalbym nawet dyplomu ukonczenia matury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k37 Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.icpnet.pl 16.11.03, 22:40 Pierwszy mówił Kwiatkowski, który przyszedł z adwokatem: - Ludzie z mojego środowiska byli oburzeni zarówno treścią oskarżeń, jak i formą. To jego oburzone środowisko to : Czarzasty , Jakubowska , Halber,Nikolski i Rywin?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 22:43 Chyba przede wszystkim Halber, przecież już raz głosił, że "precz z siepactwem", a tu siepacze dalej mają czelność coś mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.03, 22:46 Kwiatkowski burakiem jest. To nie ulega wątpliwości. Pozostaje jeszcze kwestia, czy sąd uzna racje Kutza? A są one istotne. Dlaczego? Bo TV publiczna ciągle pobiera abonament RTV, a to m.in. określa jej misje mecenatu kultury i sztuki. A po rządami Kwiatkowskiego i jego podobnych TVP skończy jak POLSAT, na reklamach przerywanych tandetnymi filmami i yntelygentnych programach z Cejrowskim. Czy sąd uzna racje Kutza w kontekście interesu społecznego? Oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Przeciez TVP to juz tandeta bioraca podwójna kase 16.11.03, 22:53 Gość portalu: maruda napisał(a): > Kwiatkowski burakiem jest. To nie ulega wątpliwości. > > Pozostaje jeszcze kwestia, czy sąd uzna racje Kutza? A są one > istotne. Dlaczego? > > Bo TV publiczna ciągle pobiera abonament RTV, a to m.in. określa > jej misje mecenatu kultury i sztuki. A po rządami Kwiatkowskiego > i jego podobnych TVP skończy jak POLSAT, na reklamach > przerywanych tandetnymi filmami i yntelygentnych programach z > Cejrowskim. > > Czy sąd uzna racje Kutza w kontekście interesu społecznego? > Oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Kwiatkowski nie wygra! 16.11.03, 23:30 Gość portalu: maruda napisał(a): > Kwiatkowski burakiem jest. To nie ulega wątpliwości. > > Pozostaje jeszcze kwestia, czy sąd uzna racje Kutza? A są one > istotne. Dlaczego? > > Bo TV publiczna ciągle pobiera abonament RTV, a to m.in. określa > jej misje mecenatu kultury i sztuki. A po rządami Kwiatkowskiego > i jego podobnych TVP skończy jak POLSAT, na reklamach > przerywanych tandetnymi filmami i yntelygentnych programach z > Cejrowskim. > > Czy sąd uzna racje Kutza w kontekście interesu społecznego? > Oto jest pytanie. Chyba uzna, bo już jest precedens i przegrana, podobna sprawa, przez Polskę sprawa w Strasburgu. A było to tak - parę lat temu na targu (chyba w Białymstoku) interweniowała policja w sposób dość obcesowy i jeden ze świadków zajścia nie wytrzymał nerwowo i nawyzywał policjantów od baranówi chamów, dodając odpowiednie przymiotniki. Facet został spisany i następnie oskarżony o obraże funcjonariusz na służbie. Przegrał wPolsce wszystkie procesy i odwołał się do Trybunału Europejskiego i tam wreszcie wygrał. Trubunał uznał, że nie obrażał, ale wyrażał krytyczną opinię o pracy policji. A do tego ma święte prawo, skoro płaci podatki na ich pensje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kwiatkowski nie wygra! 16.11.03, 23:42 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: maruda napisał(a): > > > Kwiatkowski burakiem jest. To nie ulega wątpliwości. > > > > Pozostaje jeszcze kwestia, czy sąd uzna racje Kutza? A są one > > istotne. Dlaczego? > > > > Bo TV publiczna ciągle pobiera abonament RTV, a to m.in. określa > > jej misje mecenatu kultury i sztuki. A po rządami Kwiatkowskiego > > i jego podobnych TVP skończy jak POLSAT, na reklamach > > przerywanych tandetnymi filmami i yntelygentnych programach z > > Cejrowskim. > > > > Czy sąd uzna racje Kutza w kontekście interesu społecznego? > > Oto jest pytanie. > Chyba uzna, bo już jest precedens i przegrana, podobna sprawa, przez Polskę > sprawa w Strasburgu. > A było to tak - parę lat temu na targu (chyba w Białymstoku) interweniowała > policja w sposób dość obcesowy i jeden ze świadków zajścia nie wytrzymał > nerwowo i nawyzywał policjantów od baranówi chamów, dodając odpowiednie > przymiotniki. Facet został spisany i następnie oskarżony o obraże funcjonariusz > > na służbie. Przegrał wPolsce wszystkie procesy i odwołał się do Trybunału > Europejskiego i tam wreszcie wygrał. Trubunał uznał, że nie obrażał, ale > wyrażał krytyczną opinię o pracy policji. A do tego ma święte prawo, skoro > płaci podatki na ich pensje!!! Ale to było z innego paragrafu. Znieważenie funkcjonariusza publicznego na służbie jest ścigane z kodeksu karnego, z oskarżenia publicznego a Robert wytoczył Kutzowi sprawę cywilną o naruszenie dóbr osobistych. Kodeks cywilny nie definiuje dóbr osobistych, wymienia między innymi cześć i Kutz może mieć kłopot z wygraniem tej sprawy. Ciekawa jestem czy i jakiej kasy Robert zażąda. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Kwiatkowski nie wygra! 16.11.03, 23:54 kataryna.kataryna napisała: > > Ale to było z innego paragrafu. Znieważenie funkcjonariusza publicznego na > służbie jest ścigane z kodeksu karnego, z oskarżenia publicznego a Robert > wytoczył Kutzowi sprawę cywilną o naruszenie dóbr osobistych. Kodeks cywilny > nie definiuje dóbr osobistych, wymienia między innymi cześć i Kutz może mieć > kłopot z wygraniem tej sprawy. Ciekawa jestem czy i jakiej kasy Robert > zażąda. Kutz jest Sentorem RP, a więc mówi w imieniu wyborców, którzy go wybrali. Robert K. jest szefem publicznej TV, a więc funkcjonariuszem publicznym. Jeśli zatem, Senator wyraża opinię o pracy funkcjonariusza za całokształt jego służby, to mim zdaniem, Kutz może się na ten precedens powoływać bez względu na paragraf, z którego będzie sądzony. Przypominam też, inny, całkiem swieży precedens - "zero nie obraża" Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Kwiatkowski nie wygra! 17.11.03, 14:49 iza.bella.iza napisała: > Kutz jest Sentorem RP, a więc mówi w imieniu wyborców, którzy go wybrali. > Robert K. jest szefem publicznej TV, a więc funkcjonariuszem publicznym. Jeśli > zatem, Senator wyraża opinię o pracy funkcjonariusza za całokształt jego > służby, to mim zdaniem, Kutz może się na ten precedens powoływać bez względu na > > paragraf, z którego będzie sądzony. > Przypominam też, inny, całkiem swieży precedens - "zero nie obraża" Kutz zresztą podkreślił, że jest senatorem i obywatelem i to mu daje prawo do wypowiadania w sprawach publicznych i krytki. Trochę jestem zdziwiona tą sytuacją, bo właśnie immunitet ma działać w takich sprawach i nie wiem dlaczego w ogóle do tego procesu doszło. Na dodatek jeszcze czytam, że następna rozprawa odbędzie się w przyszłym roku. Sędzia powinien zastosować Twoją argumentację oraz zwrócić uwagę na immunitet i sprawę oddalić! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kwiatkowski nie wygra! 17.11.03, 17:06 basia.basia napisała: > iza.bella.iza napisała: > > > Kutz jest Sentorem RP, a więc mówi w imieniu wyborców, którzy go wybrali. > > Robert K. jest szefem publicznej TV, a więc funkcjonariuszem publicznym. > Jeśli > > zatem, Senator wyraża opinię o pracy funkcjonariusza za całokształt jego > > służby, to mim zdaniem, Kutz może się na ten precedens powoływać bez wzglę > du > na > > > > paragraf, z którego będzie sądzony. > > Przypominam też, inny, całkiem swieży precedens - "zero nie obraża" > > Kutz zresztą podkreślił, że jest senatorem i obywatelem i to > mu daje prawo do wypowiadania w sprawach publicznych i krytki. > > Trochę jestem zdziwiona tą sytuacją, bo właśnie immunitet ma działać > w takich sprawach i nie wiem dlaczego w ogóle do tego procesu doszło. > Na dodatek jeszcze czytam, że następna rozprawa odbędzie się w przyszłym > roku. Sędzia powinien zastosować Twoją argumentację oraz zwrócić uwagę > na immunitet i sprawę oddalić! Immunitet nie chroni przed narażaniem praw osób trzecich. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Korekta 17.11.03, 17:07 kataryna.kataryna napisała: > Immunitet nie chroni przed narażaniem praw osób trzecich. Nie chroni przed odpowiedzialnością za, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Korekta 2 17.11.03, 17:08 kataryna.kataryna napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > Immunitet nie chroni przed narażaniem praw osób trzecich. Kurde, co ze mną? Nie chroni przed odpowiedzialnością za naruszanie praw osób trzecich, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Korekta 2 17.11.03, 17:12 > Kurde, co ze mną? Nie chroni przed odpowiedzialnością za naruszanie praw osób > trzecich, oczywiście. Masz na myśli tatusia w tle? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Korekta 2 17.11.03, 17:23 basia.basia napisała: > > Kurde, co ze mną? Nie chroni przed odpowiedzialnością za naruszanie praw > osób > > trzecich, oczywiście. > > Masz na myśli tatusia w tle? Nie :) Roberta :) Naprawdę źle ze mną. Korekta nr 3. Za naruszenie praw Roberta Kutz może być spokojnie pociągnięty do odpowiedzialności (jeśli oczywiście Senat wyrazi zgodę) nawet gdyby zrobił to w ramach sprawowania mandatu (a co wchodzi w zakres sprawowania mandatu ustawa precyzuje, nie mieści się tam felieton). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Korekta 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 17:33 No no, chyba rzeczywiście źle dziś z Tobą. To nie był felieton, tylko wywiad - choć to pewnie z prawnego punktu widzenia nie ma żadnego znaczenia, czy tak? Ja to w tych zagwostkach prawniczych jestem równie biegły jak Anita, jeśli nie jest jeszcze gorzej (Matko, jaki wstyd:((), dlatego dopytuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Korekta 2 17.11.03, 17:42 Gość portalu: franek napisał(a): > No no, chyba rzeczywiście źle dziś z Tobą. To nie był felieton, tylko wywiad - > choć to pewnie z prawnego punktu widzenia nie ma żadnego znaczenia, czy tak? Ja > > to w tych zagwostkach prawniczych jestem równie biegły jak Anita, jeśli nie > jest jeszcze gorzej (Matko, jaki wstyd:((), dlatego dopytuję. Felieton, wywiad, bez różnicy. Naruszenie dóbr osobistych nie musi być nawet z winy umyślnej, więc się Kutz nie może bronić, że mu się w emocjach wyrwało bo się przestał kontorlować. PS. Franek, czy Ty ostatnio pisałeś z innego adresu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Korekta 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 17:48 nie nie, to absolutnie nie ja, a o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Korekta 2 17.11.03, 17:49 Gość portalu: franek napisał(a): > nie nie, to absolutnie nie ja, a o co chodzi? To nie byłeś Ty? Zawsze z neostrady piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Korekta 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 17:56 No nie przypominam sobie żadnej innej sytuacji, żebym pisał z jakiegoś innego miejsca (kurde chciałem napisać "skądś innąd" ale ni cholera nie wiem, czy to poprawnie, strasznie kretyńsko wygląda:). A motyla noga o co biega? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Korekta 2 17.11.03, 17:58 Gość portalu: franek napisał(a): > No nie przypominam sobie żadnej innej sytuacji, żebym pisał z jakiegoś innego > miejsca (kurde chciałem napisać "skądś innąd" ale ni cholera nie wiem, czy to > poprawnie, strasznie kretyńsko wygląda:). A motyla noga o co biega? Tak pytam, bo w wątku "Strachy łóżkowe" wystąpił Franek, najpierw myslałam, że to Ty ale coś mi do Ciebie nie pasowało więc pytam :) PS. Skądinąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Korekta 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 18:03 Dzięki :) A ja uspokajam, strachów łóżkowych nie miewam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Korekta 2 17.11.03, 18:06 Gość portalu: franek napisał(a): > Dzięki :) > A ja uspokajam, strachów łóżkowych nie miewam :) Ale tam się wcale nie o strachach wypowiadałeś :) Nie sądzisz chyba, że o to bym Cię zahaczała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Korekta 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 18:11 Nie nie, to nie ja się wypowiadałem. Ale bardzo mi się podoba to stwierdzenie franka-nie-franka, że tak go nazwę, jakoby "inteligencja przychodziła dopiero w trzecim pokoleniu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Korekta 2 17.11.03, 18:12 Gość portalu: franek napisał(a): > Nie nie, to nie ja się wypowiadałem. Ale bardzo mi się podoba to stwierdzenie > franka-nie-franka, że tak go nazwę, jakoby "inteligencja przychodziła dopiero w > > trzecim pokoleniu" :) Miałam nosa, że to nie Ty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka [...] IP: *.aster.pl / 10.71.4.* 17.11.03, 00:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Ty kócu w dópęyebany IP: *.clean4all.com 17.11.03, 00:19 Ach, te stany emocjonalne. Pozdrawiam Panią! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ty kócu w dópęyebany 17.11.03, 00:21 Gość portalu: GoniącyPielęgniarz napisał(a): > Ach, te stany emocjonalne. > > Pozdrawiam Panią! "Gdy rozum śpi budzą sie demony." A po północy forumowe strzygi i upiory. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ty kócu w dópęyebany 17.11.03, 00:25 Gość portalu: Jagnieszka napisał(a): > "GW" cytuje pana Kutza: > > >>>Mam prawo do swojego języka, gwarantuje mi to konstytucja. > Czasem jest niegrzeczny, ale odbija mój stan emocjonalny. To > część języka polskiego. <<< > > Huyciwpierdolonompizde, złamany fiucie. Mam prawo do swojego > języka, gwarantuje mi to konstytucja. Czasem jest niegrzeczny, > ale odbija mój stan emocjonalny. To część języka polskiego. Pani Jagnieszko, jestem pod wrażeniem Pani empatii, musiał Panią bardzo zaboleć ten cios w dobra Roberta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Re: Ty kócu w dópęyebany IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.11.03, 00:38 Kataryna.kataryna napisała: >>>Pani Jagnieszko, jestem pod wrażeniem Pani empatii, musiał Panią bardzo zaboleć ten cios w dobra Roberta :)<<< Pani Kataryno.kataryno, jestem pod wrażeniem Pani empatii, musiał Panią bardzo zaboleć ten cios w dobra kóca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd PMS 17.11.03, 23:02 Premenstrual Syndrome: PMS is a disorder characterized by a set of hormonal changes that trigger disruptive symptoms in a significant number of women for up to two weeks prior to menstruation. Of the estimated 40 million suffers, more than 5 million require medical treatment for marked mood and behavioral changes. Often symptoms tend to taper off with menstruation and women remain symptom-free until the two weeks or so prior to the next menstrual period. These regularly recurring symptoms from ovulation until menses typify PMS, premenstrual syndrome. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka To Kutz ma miesiączki? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.11.03, 09:20 Przepraszam, a może chodzi o Pana? A może czegoś nie zrozumiałam, bo to w obcym języku, a tu, w "Gazecie Wyborczej", jest Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: To Kutz ma miesiączki? 18.11.03, 15:27 Gość portalu: Jagnieszka napisał(a): > Przepraszam, a może chodzi o Pana? A może czegoś nie zrozumiałam, bo to w obcym > > języku, a tu, w "Gazecie Wyborczej", jest Polska. I tu cie mam - glupia, tepa cipo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Witaj, młotku! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.11.03, 00:09 Gość portalu: douglasmclloyd napisał: <<<tu cie mam - glupia, tepa cipo.>>> O, przepraszam, jestem mądrą i ostrą cipą. Na dodatek umiem po polsku! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: 19.11.03, 01:17 Gość portalu: Jagnieszka napisał(a): > Gość portalu: douglasmclloyd napisał: > > <<<tu cie mam - glupia, tepa cipo.>>> > > O, przepraszam, jestem mądrą i ostrą cipą. Na dodatek umiem po polsku! Nie ma się czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka DajglasMacośtam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.03, 03:16 Jest, palancie. Ostrością, mądrością i polszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.prem.tmns.net.au 17.11.03, 02:40 Che prawdy o ojcu Kwiatkowskiego. Brawo Kutz. To beszczelnosc by taki gnoj jak Kwiatkowski domagal sie przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan z SydneyTowarzyszu Rako Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.nsw.bigpond.net.au 17.11.03, 03:34 Brawo Panie Reżyserze i Senatorze.Ma Pan całkowitą rację, popieram Pana w całej rozciągłości.Taka jest prawda,że to politruk i dupek a zausznikiem jest cwaniaczek Czarzasty.Brawo dla Pana, że odważył się nazwać po imieniu tych karierowiczów. Z powazaniem Stefan z Sydney Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Prezesowi odbiło i pozwał do sądu wicemarszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 04:53 O, jakie to ładne. Aż się chce właczyć do dyskusji. Otóż mamy kolejny dowód, że powiedzenie "władza demoralizuje" jest nie tylko niesłuszne, ale wręcz idiotyczne. Bo znów się okazało, że jak to w życiu - jednych demoralizuje, innych - doskonali. Władza ujawnia, czyni bardziej wyrazistymi prawdziwe oblicza ludzi i "osób na stanowiskach". To istotne rozróżnienie. Kazimierz Kutz, czy jest wicemarszałkiem Senatu, czy nie - jest tym samym, znanym z niewyparzonej gęby Kazimierzem Kutzem - wybitnym polskim artystą, reżyserem, śląskim sowizdrzałem drwiącym z absurdów rzeczywistości. Prezes Kwiatkowski, gdy - po najdłuższym nawet prezesowaniu - odejdzie wreszcie z funkcji radiokomitetowego politruka "do cywila" - stanie się tylko p. Robertem Kwiatkowskim, jednym ze źle wspominanych "byłych prezesów" TVP. Sam z siebie, bez funkcji, znów będzie nikim. Choć tak całkiem pewnie kolesie mu zginąć nie dadzą i jakieś stanowisko gdzieś umoszczą. Ten bęcwał nie czuje i czuć nie może, że pozywając Kutza tylko się ośmiesza. O takich osobnikach pisał Kisiel: "Gdyby dureń rozumiał, że jest durniem, automatycznie przestałby być durniem. Z tego wniosek, że durnie rekrutują sie jedynie spośród ludzi pewnych, że nie sa durniami". Ale, gdyby to był tylko problem jeszcze jednego gamonia na eksponowanym stanowisku, to byłoby tylko pół biedy. Niestety, sprawa jest gorsza - na jakichś kursach dla politruków ten ćwok dowiedział się zapewne, że żyjemy w "globalnej wiosce" zdominowanej przez elektroniczne media. I, że środki techniczne, ktorymi zarządza, dają mu możliwość wpływania na to jak tu, w tej naszej lokalnej Pipidówie, Polacy będą postrzegać rzeczywistość. Szybciunio dodał w rozumie jedno do drugiego, a drugie do trzeciego i doszedł do wniosku, że zajmowane stanowisko czyni zeń bardzo ważną osobę w państwie. Coś w rodzaju socjalistycznego"Big Brothera" mogącego narzucać opinii publicznej swoje widzenie świata. „Socjalizm bowiem – jak mawiał Kisiel – świetnie się nadaje do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta”. Popełnił jednak prezesunio kilka błędów. Po pierwsze – zbyt dosłownie uwierzył McLuhan’owi , że „medium is message” i wydało mu się, że skoro ma w swych rękach wielką trąbę (z która się wręcz zaczął utożsamiać) – to grana będzie jego melodia. A tu rozczarowanie – okazało się, że swoją melodię gra ten kto w trąbę dmucha, a nie ten, który jej dogląda. Co gorsza - z czapką po datki biega jeszcze inny koleś. Miała być 'Die Rotte Kapelle'- a kończy się na dmuchaniu i tak już nadętego prezesika. Po drugie – odgrzewanie pomysłu wykorzystania publicznej telewizji jako tuby propagandowej dla politycznej „dyktatury ciemniaków” przy równoczesnym dyktacie ciemniactwa w samej telewizji – napotkało na opór części środowiska kulturalnego i dziennikarskiego. Oczywiście, nie chodzi tu o konkurs na prezesa, bo to ryszcz. Gdyby on miał coś zmienić, to oni by go prewencyjnie zdelegalizowali. Ale o odnowienie mandatu przy zachowaniu pozorów - łatwo nie jest. I nie trudno zrozumieć irytację Buraczanej Purchawy (to taki czerwony gatunek) na wicemarszałka Senatu, że ten mu robi wbrew. Glośno i publicznie. Na wicemarszałka Sejmu oraz jego Komisję Śledczą – zresztą też. Szczerze mówiąc – żal mi trochę prezesa Roberta Kwiatkowskiego. Wyśmiano jego plakietkę „Dla najlepszej TV publicznej w Europie”. Jeszcze na dodatek ten prześladujący go Michnik dostał Legię Honorową, a upierdliwy Rokita – nagrodę Kisiela...I jeszcze ten Kutz okazał się nieustępliwy w kwestii zasad... Upiera się, że kulturę w publicznej telewizji trzeba robić głową, a nie inna częścią ciała, a już w żadnym wypadku – za przeproszeniem – Robertem Kwiatkowskim. Może by go „za całokształt” nominować do prestiżowej, acz wirtualnej nagrody „malinowych ust”? Nawiązującej do socrealistycznej pieśni: „Niech żyje nam towarzysz Stalin co usta słodsze ma od malin”.Żeby było uroczyście – wyszukałem na tę okoliczność ładny cytat: „Obiektywnie socjaldemokracja jest umiarkowanym skrzydłem faszyzmu”. (J. Stalin) Prawda, że ładne? I inspirujące? Na pewno Robercik się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Sama prawda Marynacie! 17.11.03, 13:34 Gość portalu: marynat napisał(a): > Po drugie – odgrzewanie pomysłu wykorzystania publicznej > telewizji jako tuby propagandowej dla politycznej „dyktatury > ciemniaków” przy równoczesnym dyktacie ciemniactwa w samej > telewizji – napotkało na opór części środowiska kulturalnego i > dziennikarskiego. Niestety to, że tylko "części" jest bardzo przygnębiające. Naród ma namieszane w głowach a trąba buraczana jest głównym (ze względu na zasięg) źródłem informacji, więc jeśli środowiska prawdziwie kulturalne i intelektualne nie mają dostępu do tej trąby to czarno widzę naszą przyszłość. Zdaje mi się, że masz rację co do tego nibykonkursu. W nocy przeczytałam, że wyłoniona została firma, która będzie oceniać i weryfikować kandydatów. Klientem tej firmy jest TVP. Poza tym specjalnością tej firmy wcale nie jest łowienie głów tylko całkiem coś innego. Zamierzam przeprowadzić wywiad na jej temat. > tę okoliczność ładny cytat: „Obiektywnie socjaldemokracja jest > umiarkowanym skrzydłem faszyzmu”. (J. Stalin) Prawda, że > ładne? I inspirujące? Na pewno Robercik się ucieszy. Ten cytat tak mi się podoba, że użyję go jako sygnaturki:) Pozdrawiam BB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.client.attbi.com 17.11.03, 05:33 Brawo,brawo,brawo nareszcie zaczyna sie spektakl,ktory morze pomorze zrozumiec cwaniactwo,chamstwo,oblude oraz inne przywary,ktore sa preferowane przez tych drani Kwiatkowskiego,Czarzastego itp.Wielka musi byc sila i determinacja lobuzow,ktorzy potrafia tak bezczelnie z usmiechem na pysku {nasladuja swego wodza Millera}drwic i kpic z komisji parlamentarnej ktora powinna postawic ich przed sad a niestey nigdy nie dojdzie do tego,gdyz jest to cialo ustawodawczo- ustawione z przewazajaca sila razenia za pomoca takich typow jak Nalecz,Blochowiak,Lewandowski,marynarz LPR z doktoratem,Szteliga,Beger.Jezeli ktos mi sprubuje wmowic ze to cialo demokratycznie wybrane przez ten sejm jest uczciwie przygotowane do roli jaka ma wyznaczona to smiem twierdzic ze Sejm,Rzad,Prezydent,Senat,powinni jak najszybciej sie samorozwiazac.A panu panie senatorze Kutz radze zmienic barwy,gdyz bedzie pan utozsamiany z tymi draniami.Ponadto niech pan sie zajmie tragedja regjonu,bo slazok pan wie ze jest cierpliwy do czasu,a potem morze byc tak jak w przypadku rzecznika kopalni weglowej wywioza pana na taczkach,ale poza okreg sloski bez prawa powrotu jak to stosowala panska formacjazprzed 1989r.dajac wilcze bilety miedzy innymi pana ziomkom.P.S Ciekawi mnie i wielu innych ludzi czy sprubowal pan pomoc choc jednej osobie,ktora musiala korzystac z takiej formy przymusowej powrucic godnie do ojczyzny,ci ludzie naprawde cirpia i tesknia ale co to morze was obchodzic.Niech pan sprubuje porozmawiac z Millerem morze razem sprubujecie wyrerzyserowac film pt;Samozaglada czerwonych" Scenariusz napisze wam NAROD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 11:56 Gość portalu: Zibi napisał(a): > Brawo,brawo,brawo nareszcie zaczyna sie spektakl,ktory morze > pomorze zrozumiec cwaniactwo,chamstwo,oblude oraz inne > przywary,ktore sa preferowane przez tych drani > Kwiatkowskiego,Czarzastego itp.Wielka musi byc sila i > determinacja lobuzow,ktorzy potrafia tak bezczelnie z usmiechem > na pysku {nasladuja swego wodza Millera}drwic i kpic z komisji > parlamentarnej ktora powinna postawic ich przed sad a niestey > nigdy nie dojdzie do tego,gdyz jest to cialo ustawodawczo- > ustawione z przewazajaca sila razenia za pomoca takich typow > jak Nalecz,Blochowiak,Lewandowski,marynarz LPR z > doktoratem,Szteliga,Beger.Jezeli ktos mi sprubuje wmowic ze to > cialo demokratycznie wybrane przez ten sejm jest uczciwie > przygotowane do roli jaka ma wyznaczona to smiem twierdzic ze > Sejm,Rzad,Prezydent,Senat,powinni jak najszybciej sie > samorozwiazac.A panu panie senatorze Kutz radze zmienic > barwy,gdyz bedzie pan utozsamiany z tymi draniami.Ponadto niech > pan sie zajmie tragedja regjonu,bo slazok pan wie ze jest > cierpliwy do czasu,a potem morze byc tak jak w przypadku > rzecznika kopalni weglowej wywioza pana na taczkach,ale poza > okreg sloski bez prawa powrotu jak to stosowala panska > formacjazprzed 1989r.dajac wilcze bilety miedzy innymi pana > ziomkom.P.S Ciekawi mnie i wielu innych ludzi czy sprubowal pan > pomoc choc jednej osobie,ktora musiala korzystac z takiej formy > przymusowej powrucic godnie do ojczyzny,ci ludzie naprawde > cirpia i tesknia ale co to morze was obchodzic.Niech pan > sprubuje porozmawiac z Millerem morze razem sprubujecie > wyrerzyserowac film pt;Samozaglada czerwonych" Scenariusz > napisze wam NAROD Jak wchodzisz na forum, najpierw naucz się najpierw elementarnej ortografii. Bluzgać to potrfisz nieźle ale na tym kończą się twe umiejętności. Życzliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easygirl Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.msz.gov.pl 17.11.03, 09:04 Panie Kutz kocham Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Ludzie tu chodzi o dostęp do kasy IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 09:38 Pan Kutz chołubiony przez władze PRL,w pogoni za dostępem do kasy wszedł do polityki. Wiadomo przed panem senatorem wszystkie drzwi otwarte. Kiedy ten manewr nie wydał owoców, cóż pozostaje Panu Kutzowi, atakuje na oślep, wykorzystując swoją sławę jako reżysera. Cenię Pana Kutza jako reżysera, ale jako polityka absolutnie nie. Jego wywody są pozbawione logiki, to takie rozmowy spod budki z piwem. Dodając wrodzoną agresję, znikomą wiedzę ekonomiczną, poprostu polityka Panu Kutzowi nie wychodzi na dobre. Nie jestem fanem ani R. Kwiatkowskiego ani Kutza, ale nie znoszę chamstwa, dlatego uważam,że Prezes Telewizji nie mógł postąpić inaczej. Chamstwo trzeba zwalczać wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuperKutz Pan Kutz biedula ratuje narod!! IP: 193.111.56.* 17.11.03, 09:39 ..a moze jest sfrustrowany tym, ze nikt nie daje mu wyrezyserowac spektakli, bo rezyserem jest kiepskim? Ale oczywiscie najlepiej kogos nazwac "komuchem", to chwyta!!! Poza tym moj stan emocjonalny nakazuje mi powiedziec, ze jest Pan sqrwysynem. Mile prawda, a ile w tym kultury!! Moglbym tez dorzucic cos o rodzinie, w koncu konstytucja zezwala. Odpowiedz Link Zgłoś
colas.breugnon sumerskie porzekadło sprzed przeszło 4 tys. lat: 17.11.03, 09:42 Lis nasiusiał do morza. Całe morze jest moim dziełem – oświadczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.dsl.support.nl 17.11.03, 11:42 Czyzby tow. Robert tak wstydzil sie spuscizny swego Tatusia, ze okreslenia "komisarz partyjny" I "POLITRUK" mu uwlaczaly . Jakiez to bezideowe wychowanie Robercik otrzymal od Tatusia, tow. plk. Kwiatkowskiego.Tylko za cwoka moze sie obrazac bo choc ma prawdopodobnie lazienke lustrami wyslana, trudno sobie samemu zdac sprawe z wlasnej cwokowatosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Robert Kwiatkowski pozwał do sądu Kazimierza IP: *.ne.client2.attbi.com 17.11.03, 14:41 Nie przepadam za Kutzem i jego pogladami (szczegolnie na sprawy Slaska), ale tu akurat ma racje. Ciekawe, ze wszedzie ogranicza sie sprawy do Kwiatkowskiego i Czarzastego zapominajac o formacji (Stowarzyszenie Ordynacka) , z ktorej ci dwaj sie wywodza. To jest regularna mafia majaca na celu WYLACZNIE zdobycie stanowisk i wladzy. Czemu tego gowna nikt nie rusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parsol Kwiatkowskiego - na widly i na Ordynacka IP: *.proxy.aol.com 17.11.03, 15:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus nazwal kwiatkowskiego CWOKIEM? IP: *.rasserver.net 17.11.03, 15:34 toc to nie obraza przeciez to zwykly czerwony JELOP< PODCIEP KOMUNISTYCZNY< PACHOLEK millerowski< ....reszty nie moge napisac bo koles "moderator" bedzie sie czepial.....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM czy trzeba odchamiac? IP: *.galaxy / *.galaxy-data.com 17.11.03, 18:21 Inteligentny i chamiejacy narod, co wiecej mylacy wolnosc slowa z kultura wolnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Co skócem? IP: *.aster.pl / 10.71.4.* 17.11.03, 22:52 Dziś kurwamy w telewizorze nie rzucał. A przecież miał konstytucyjne prawo (wg niektórych forumowiczów, to się nazywa "niewyparzony język"; no to polecam słownik frazeologiczny pana Scorupco)... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Co skócem? 17.11.03, 22:54 Gość portalu: Jagnieszka napisał(a): > Dziś kurwamy w telewizorze nie rzucał. Widoczynie nie mówił o strej kurwie Robercie K. > A przecież miał > konstytucyjne prawo (wg niektórych forumowiczów, to się > nazywa "niewyparzony język"; no to polecam słownik > frazeologiczny pana Scorupco)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recznik I za to kochamy p.Kutza ! IP: 62.181.161.* 16.02.04, 13:22 Jeden z nielicznych, ktory mial odwaga nazwac "cwoka i politruka" po imieniu. 100 lat, Panie Kazimierzu !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U_Bolt Re: ale też i walnął jak chory w kubeł ..... IP: *.chello.pl 17.02.04, 11:17 Fragment artykulu: "Kutz ponownie ostro skrytykował TVP: - Premiery teatrów telewizyjnych zredukowano ze 120-130 do 20-30 rocznie. Nakłady na nie są niewspółmiernie małe." Kiedy to w TVP bylo ROCZNIE 120-130 premier spektakli teatralnych !!!!! Co 3 (TRZY) dni nowa premiera ????? Jakiej to wymaga kasy i jakiego zaplecza. Ktora TV w swiecie realizuje tak AMBITNE plany teatralne Panie Senatorze ...............(z upadlej UW) Odpowiedz Link Zgłoś