Dodaj do ulubionych

Smoleński cenzor - wątek zdjęty!

IP: 5.5.* / 80.58.44.* 01.12.03, 14:39
NIE DOZWOLIENO CENZUROJU - wróciliśmy, skąd wyszliśmy! Gromkije apłodismienta!
Obserwuj wątek
    • Gość: rlm wątek zdjęty IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 15:49
      jasne...i tylko 'dławi mnie jedna wątpliwość' - nie mażna było wprost? e-mailem?
      po co ta cała konspiracyjno-czerwona zabawa? dla zmylenia przeciwników?
      Sztyrlic wiedział, że Hans wie, że Sztyrlic wiedział...
      koniec.
    • Gość: fik-mik Re: Smoleński cenzor - wątek zdjęty! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 22:20
      Cześć kataryna.kataryna. Zatankowałeś juz wielbłąda? Teraz masz dość piachu,
      żeby głowę chować?
      by the way - ciekawe czasy ze zdejmowaniem zajmujących wątków...
      • Gość: Mysz-z-Mysiej Nie wierze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 22:31
        Dziwne... Kataryna sie wypowiedziala w tym wywalonym watku tak mocno i
        obrzydliwie pod adresem zdesperowanego czlowieka, ze... Czyzby sama sie
        zreflektowala, ze przegiela?
        Az nie moge uwierzac.
        • rolotomasi Re: Uwierz 01.12.03, 22:54
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9410345&v=2&s=0
          Nie jestem pewien czy tego ^^^ szukasz, ale sprawdzić możesz.
      • Gość: fiut Re: Smoleński cenzor - wątek zdjęty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 17:16
        Nie dziw się. Niektórzy ciągle boją się. A poza tym są przecież w NASZYM KRAJU
        sWIĘTOŚCI. np. kWACH.
        pozdraw
        fiucik
    • Gość: Charles Bronson LIST OTWARTY DO KATARYNY. KATARYNY I REWERSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 23:55
      No, no! Tajny agent gazety wyborczej zdemaskowany! Kataryno, kataryno,
      zauszniku Michnika, i co teraz? Co biedak zrobi bez swej najlepszej marionetki?
      Pierwsze przykazanie tajnego agenta: nie mieszaj prywaty z konspiracją. Który
      to car uciekł w kiecce przed zamachowcami? A moześ ty transwestyta?
      Gazeta wyborcza cenzuruje swoje forum by chronić skompromitowanych redaktorków
      (dlatego zesłany na banicję)? A FE!
      • Gość: aurora Re: LIST OTWARTY DO KATARYNY. KATARYNY I REWERSKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.03, 02:06
        Swoją drogą, jeśli to Smoleński zdjął ten wątek, to się gościu skompromitował,
        że aż piszczy. I potwierdził tylko w ten sposób zarzuty Maluchnika. Tak sobie
        myślę, że teraz to już tylko cenzura prewencyjna. Przed przecytaniem spalić.
        Blisko, blisko do dawnych czasów (Vancura). Łezka się w oku kręci...
      • wieslaw.rewerski Do anonima 02.12.03, 10:51
        Gość portalu: Charles Bronson napisał(a):

> Re: LIST OTWARTY DO KATARYNY. KATARYNY I REWERSKIEGO
        > No, no! Tajny agent gazety wyborczej zdemaskowany! Kataryno, kataryno,
        > zauszniku Michnika, i co teraz? Co biedak zrobi bez swej najlepszej
        > marionetki?
        >
        > Pierwsze przykazanie tajnego agenta: nie mieszaj prywaty z konspiracją. Który
        > to car uciekł w kiecce przed zamachowcami? A moześ ty transwestyta?
        > Gazeta wyborcza cenzuruje swoje forum by chronić skompromitowanych
        > redaktorków
        > (dlatego zesłany na banicję)? A FE!

Jeżeli masz do mnie sprawę, anonimowy nadawco, to ją przedstaw. Nie posługuj
        się natomiast moim prawdziwym nazwiskiem w manipulatorskich, niskich celach. A
        jeśli już nie potrafisz inaczej, to miej przynajmniej tę odrobinę cywilnej
        odwagi, aby nie ukrywać swoich danych personalnych.

Wiesław Rewerski
        • Gość: przypalany Czy "Rewerski" to Piekarski na mękach ? IP: 5.5.* / 80.58.44.* 02.12.03, 11:36
          ...pleć pleciugo pleć...
          • wieslaw.rewerski Do "przypalanego" 02.12.03, 11:47
            Gość portalu: przypalany napisał(a):

> Czy "Rewerski" to Piekarski na mękach ?
            > ...pleć pleciugo pleć...

52041306450
            AAU295950

Sprawdź te numery - na pewno masz takie możliwości.

Wiesław Rewerski
            • Gość: podpalany My, Rewerski nie z tych S`łuż`B !!! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 02.12.03, 11:59
              Zwróćcie się do Smoleńskiego - jak widać on wszystko może!
              • wieslaw.rewerski Do "podpalanego" 02.12.03, 12:13
                Gość portalu: podpalany napisał(a):

> My, Rewerski nie z tych S`łuż`B !!!

Z jakichkolwiek służb jesteście, to metody działania macie podobne. Podłe
                metody.

A numery już sprawdziliście? Czy może jeszcze NIP podać?

Wiesław Rewerski
                • Gość: tanie dranie NIP`a olewamy, z PIN`a skorzystamy ! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 02.12.03, 12:48
        • wieslaw.rewerski I co, anonimie... 02.12.03, 11:40
          ... dalej krewisz?

Wiesław Rewerski
          • Gość: myje pomyje Re: I co, anonimie... IP: *.pl.bauer.com / 195.116.107.* 02.12.03, 12:15
            towarzyszu wiesławie - tak od serca: czy wy jesteście przybocznym drużynowego,
            czy przybocznym przybocznego? Jako Awerski żywię swoistą niechęć do rewerskich
            świata tego. Wersja A
            • Gość: fiut Re: I co, anonimie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 17:22
              Przepraszam. Pogubiłem się! Jaśniej proszę.

fiucik
              • Gość: alesz2003 Re: I co, anonimie... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 17:56
                alesz do prawdy! DO PRAWDY, powiadam
        • Gość: ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 17:24
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: doradca Jordolniety czy tylko udaje IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 15:28
        Zmien lekarza bo aktualny w osobie Mariuszak Lapinskiego oszukuje Ciebie.
    • Gość: radosny komuch Historia zatoczyła koło: III RP = PRL IP: 5.5.* / 80.58.44.* 02.12.03, 10:33
      • Gość: echo Re: Historia zatoczyła koło: III RP = PRL IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 10:55
        Gorzej, to jet już bananowa republika.
      • Gość: Kaz Re: Historia zatoczyła koło: III RP = PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 10:56
        Te Smoleński to jakiś przyboczny drużynowego. Czy nie? On i jego duzynowy
        pachnie mi aferą. I tak zostanie. To, że coś ocenzuorawno, nie zaskoczyło mnie.
        • Gość: myje pomyje Re: Historia zatoczyła koło: III RP = PRL IP: *.pl.bauer.com / 195.116.107.* 02.12.03, 12:02
          ta drużyna to drużyna-widmo. Przyboczny ma konia widmowego. A drużynowy widmową
          pałką swej elokwencji bije grzesznych dyktatorów po ich tłustych tyłkach. I
          proklamuje i daje kartki czerwone.
    • wieslaw.rewerski Link do wątku paralelnego 02.12.03, 13:03
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9431419

Wiesław Rewerski
      • Gość: skarżypyta ...pararelny `rewerski` daje nogę... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 02.12.03, 14:22
        • Gość: Aardvaark Re: ...pararelny `rewerski` daje nogę... IP: *.era.pl 02.12.03, 14:31
          skarżypyta (IP: 5.5.* / 80.58.44.* ) zaczął stukac w klawisze i wyszło mu coś
          a'la:

> ...pararelny `rewerski` daje nogę...

bo ręki nikt Ci nie chce podawać poza kolegami z sld...
          Aa
    • Gość: Aardvaark Re: Smoleński cenzor - wątek zdjęty! IP: *.era.pl 02.12.03, 13:25
      Gość portalu: hip!hip!hurra! napisał(a):

> NIE DOZWOLIENO CENZUROJU - wróciliśmy, skąd wyszliśmy! Gromkije apłodismienta!

Ciebie dziwi zdjęcie tego wątku? Ciężko Ci idzie myślenie, panie Jerzy Folcik?
      Aa
    • Gość: kędy-owędy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 15:26
      • Gość: Szamałek od pałek Re: CO WYNIKA Z LISTU MALUCHNIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 15:36
        > (swoją drogą sprawdziłem, facet istnieje od lat, ma swoją
        > stronę i
        > raczej jest gościem poważnym)

:)

• Gość: i tu sięga Długie łapy gęgacza*.... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 02.12.03, 17:13
        * gęgacz to Smoleński oglądany w gadzinowym TVN24, na jednej nucie gęgęgęgający.
    • Gość: kędy-owędy Re: Smoleński cenzor - wątek zdjęty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 16:52
      Nie ma co podbijać wątku paralelnego.
      Węc odpowiadam gdzie trzeba:
      Jak to było Panowie (i Pani Kataryno)? Przyzwoitość, godność, prawda, tożsamość - nam nie jest wszystko jedno? He, he. Jesteście podli i bezwstydni.
      • Gość: banan polski Ależ, jedynie takie świnie mają rację bytu w tym.. IP: 5.5.* / 80.58.44.* 02.12.03, 16:58
        ...pararelnym bananowym kraiku nadwiślańskim.
        • Gość: młotnia pana Re: do tow. W.R. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 17:17
          Skarżysz się człowieku na to, że wystąpiłeś w obronie podłości? Przecież to
          jasne, jak słońce, co się tam wydarzyło. Gostek, który ma się najwyraźniej za
          półboga, wdepnął w czyjeś prywatne życie i narobił smrodu, a potem zaczął
          prokuratorem straszyć. I ty to nazywasz szkalowaniem i prowokacją? cóżeś ty za
          pani?
          • wieslaw.rewerski Metody nadal te same... 02.12.03, 17:22
            Gość portalu: młotnia pana napisał(a):

> do tow. W.R.
            > Skarżysz się człowieku na to, że wystąpiłeś w obronie podłości?

Wy jesteście podli. Was nie bronię. Waszy towarzyszem też nie jestem.

Metody nadal te same...

Wiesław Rewerski
            • Gość: młotnia pana Re: Metody nadal te same... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 17:29
              wykaż mi moją podłość!! - to że wystąpiłem w obronie pokrzywdzonego faceta,
              nazywasz podłością? Poza tym nie mówiłem, żeś moim towarzyszem. Czyim jesteś
              towarzyszem, to mnie specjalnie nie interesuje. Czyimś jesteś na pewno. A
              wnioskując z tego, jakich postaw bronisz, nigdy nie będziesz moim.
              • Gość: młotnia pana [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 17:32
                • wieslaw.rewerski Metody wciąż te same... 02.12.03, 17:38

> Żeby było juz całkiem jasno: bronisz prawa ludzików do pieprzenia cudzych
                  > żon.
                  > Występujesz w ten sposób przeciw moralności chrześcijańskiej
                  > (przykazania!!!).
                  > I tej może ważniejszej: ludzkiej

Nic podobnego nie napisałem, manipulatorze.

Metody wciąż te same...

Wiesław Rewerski
              • Gość: młotnia pana [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 17:33
                • wieslaw.rewerski Metody wciąż te same... 02.12.03, 17:37

> Żeby było juz całkiem jasno: bronisz prawa ludzików do pieprzenia cudzych
                  > żon.
                  > Występujesz w ten sposób przeciw moralności chrześcijańskiej
                  > (przykazania!!!).
                  > I tej może ważniejszej: ludzkiej

Nic podobnego nie napisałem, manipulatorze.

Metody wciąż te same...

Wiesław Rewerski
                  • Gość: młotnia pana Re: Metody wciąż te same... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 17:42
                    Panie Rewerski - ja nie napisałem, że pan to powiedziałeś. Ja napisałem, że pan
                    występujesz w obronie pewnych postaw. A jeśli tak, to zapewne utożsamiasz się z
                    nimi
                    • wieslaw.rewerski Re: Metody wciąż te same... 02.12.03, 17:51

> Panie Rewerski - ja nie napisałem, że pan to powiedziałeś. Ja napisałem, że
                      > pan występujesz w obronie pewnych postaw. A jeśli tak, to zapewne
                      > utożsamiasz się z nimi

Widzę, że zaczynamy zbliżać się do czegoś, co od biedy można byłoby nazwać
                      rozmową. Biorąc w nawias niepamięci punkt wyjścia... Jeżeli jeszcze zaczniecie
                      zwracać się do mnie, pamiętając o użyciu w odpowiednich miejscach wielkiej
                      litery (tzn. Panie Rewerski), to odniosę się do tego, co insynuujecie w
                      zacytowanej wypowiedzi.

Wiesław Rewerski
                  • Gość: młotnia pana Re: Metody wciąż te same... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 17:44
                    widzę, ze zabrakło już argumentów merytorycznych :)))) pity!!
              • wieslaw.rewerski Re: Metody nadal te same... 02.12.03, 17:34

> wykaż mi moją podłość!!

Nie trzeba. Sami to robicie każdym swoim postem. Od listu otwartego poczynając.

Wiesław Rewerski
                • Gość: młotnia pana Re: Metody nadal te same... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 17:39
                  nie jestem żadnymi "wymi", panie R. Zwracaj się pan do mnie w liczbie
                  pojedynczej, jeśli odpowiadaz na moje posty. Nie jest łatwo mnie zmanipulować.
                  Nie odpowiedziałeś pan na moje pytanie. uznaję to za tchórzostwo.
                  • wieslaw.rewerski Zwracam się hurtowo... 02.12.03, 17:45

> nie jestem żadnymi "wymi", panie R. Zwracaj się pan do mnie w liczbie
                    > pojedynczej, jeśli odpowiadaz na moje posty.

Zwracałbym się w liczbie pojedynczej, gdybyście bardziej indywidualizowali
                    swoje wypowiedzi. A tak to nie warto, więc odpowiadam hurtem. Zresztą pewnie i
                    tak przywykliście do tej formy...

Wiesław Rewerski
                    • Gość: młotnia pana [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 17:46
                      • wieslaw.rewerski Re: Zwracam się hurtowo... 02.12.03, 17:52
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9413834&a=9438256

Wiesław Rewerski
                      • Gość: leje-sie Odpowiedz zamiast IP: 193.235.118.* 02.12.03, 17:54
                        To jest wylacznie sprawa zony i tego drugiego pana. Maz nie ma nic do gadania -
                        moze albo zaakceptowac albo sie rozwiesc. Wszystkie inne reakcje (reczne
                        tlumaczenie, znieslawianie itd) podpadaja pod kodeks karny.
                        • kataryna.kataryna Re: Odpowiedz zamiast 02.12.03, 17:57
                          Gość portalu: leje-sie napisał(a):

> To jest wylacznie sprawa zony i tego drugiego pana. Maz nie ma nic do
                          gadania
                          > -
                          > moze albo zaakceptowac albo sie rozwiesc. Wszystkie inne reakcje (reczne
                          > tlumaczenie, znieslawianie itd) podpadaja pod kodeks karny.

Ciekawe, jak łatwo uwierzyli, że to prawdziwa historia.
                        • wieslaw.rewerski Odpowiedz przedwczesna 02.12.03, 17:59

> To jest wylacznie sprawa zony i tego drugiego pana. Maz nie ma nic do
                          > gadania -
                          > moze albo zaakceptowac albo sie rozwiesc. Wszystkie inne reakcje (reczne
                          > tlumaczenie, znieslawianie itd) podpadaja pod kodeks karny.

Szkoda, że to napisałeś. Insynuatorów i manipulatorów trzeba najpierw zmusić do
                          zaakceptowania cywilizowanych reguł prowadzenia dyskusji. I dopiero po okazaniu
                          poszanowania norm można z nimi rozmawiać. Wcześniej dopuszczam tylko izolowanie
                          ich i piętnowanie.

Wiesław Rewerski
                          • Gość: młotnia pana Re: Odpowiedz przedwczesna IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 18:05
                            Panie Rewerski
                            Nie jestem ani manipulatorem, ani insynuatorem. Występuję przeciw pewnej
                            postawie, która napawa mnie obrzydzeniem. Korzystanie z łóżka gospodarza w jego
                            własnym domu w czasie jego nieobecności... Ktoś powie: pan S. był znużony,
                            chciał odpcząć, dlatego położył się. A że przypadkiem w tym samym łóżku była
                            żona nieobecnego gospodarza... Cóż, zdarza się.
                            • kataryna.kataryna Re: Odpowiedz przedwczesna 02.12.03, 18:08

> Panie Rewerski
                              > Nie jestem ani manipulatorem, ani insynuatorem. Występuję przeciw pewnej
                              > postawie, która napawa mnie obrzydzeniem. Korzystanie z łóżka gospodarza w
                              jego
                              >
                              > własnym domu w czasie jego nieobecności... Ktoś powie: pan S. był znużony,
                              > chciał odpcząć, dlatego położył się. A że przypadkiem w tym samym łóżku była
                              > żona nieobecnego gospodarza... Cóż, zdarza się.

A masz jakieś powody, żeby wierzyć wersji anonimowego forumowicza?
                              • Gość: młotnia pana Re: Odpowiedz przedwczesna IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 18:10
                                Mam
                                • kataryna.kataryna Re: Odpowiedz przedwczesna 02.12.03, 18:13

> Mam

Jesteś Robertem M. czy jego żoną?
                                  • Gość: młotnia pana Re: Odpowiedz przedwczesna IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 18:16
                                    ani tym, ani tą. Sprawa jest głośna w kręgach osób zbliżonych do. Wie o niej
                                    przynajmniej kilkadziesiąt osób (teraz już więcej).
                                    • kataryna.kataryna Re: Odpowiedz przedwczesna 02.12.03, 18:18

> ani tym, ani tą. Sprawa jest głośna w kręgach osób zbliżonych do. Wie o niej
                                      > przynajmniej kilkadziesiąt osób (teraz już więcej).

Każdy tak może napisać. Zwłaszcza anonimowo. Ja mogę napisać, że Miller jest
                                      gejem i sprawa jest głośna w kręgach osób zbliżonych do. I co? Wystarczy, żeby
                                      uwierzyć?
                                      • Gość: młotnia pana Re: Odpowiedz przedwczesna IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 18:19
                                        Każdy. Ale widzisz, ja wiem o pewnych rzeczach (każdy może tak napisać).
                                        Problem w tym, że ja wiem naprawdę.
                                        • kataryna.kataryna Re: Odpowiedz przedwczesna 02.12.03, 18:20

> Każdy. Ale widzisz, ja wiem o pewnych rzeczach (każdy może tak napisać).

Zgadza się, każdy tak może napisać.

> Problem w tym, że ja wiem naprawdę.

To też każdy może napisać.
                                          • Gość: młotnia pana Re: Odpowiedz przedwczesna IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 18:26
                                            Nie jest moim problemem, w co uwierzysz. Mi wystarcza w tym wypadku moja
                                            wiedza. Za jedno mogę ci ręczyć: to nie była prowokacja. A co z tym moim
                                            zaręczeniem zrobisz, to już twoja sprawa. Przyjmij za pewnik jedno: mozesz się
                                            mylić w swojej diagnozie.
                                            • kataryna.kataryna Re: Odpowiedz przedwczesna 02.12.03, 18:35

> Nie jest moim problemem, w co uwierzysz. Mi wystarcza w tym wypadku moja
                                              > wiedza. Za jedno mogę ci ręczyć: to nie była prowokacja. A co z tym moim
                                              > zaręczeniem zrobisz, to już twoja sprawa.

Zrobię to co normalny człowiek robi z zapewnieniami całkowicie anonimowej, a
                                              więc zupełnie niewiarygonej. Zignoruję. Zwłaszcza, że rzecz dotyczy spraw, w
                                              które nie powinno się wściubiać nosa.

Przyjmij za pewnik jedno: mozesz się
                                              > mylić w swojej diagnozie.

Jedyna diagnoza jaką stawiam jest taka, że w tej sprawie są co najmniej trzy
                                              mozliwości - list był prawdziwy, listy był prowokacją wymierzoną w
                                              Smoleńskiego, list był prowokacją wymierzoną w Roberta M. I z tych trzech
                                              wersji ta pierwsza wydaje mi się najmniej prawdopodobna, łatwiej mi uwierzyć w
                                              idiotyczną prowokację nastawioną na ośmieszenie Roberta M. lub Pawła S. niż w
                                              to, że Robert M. postanowił się publicznie zwierzyć, że ktoś mu przyprawił
                                              rogi. Inna sprawa to to, że wasz desperacki atak na redaktora i osoby, które
                                              mają śmiałość powątpiewać w prawdziwość listu tylko utwierdzają w wersji o
                                              prowokacji.
                                              • Gość: młotnia pana Re: Odpowiedz przedwczesna IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 18:42
                                                Robisz to samo, co pan Rewerski - Kataryno. Utożsamiasz mnie z jakimiś
                                                mitologicznymi "wymi". Ja jestem ja - Kataryno. Poza tym przemyśl, jak wygląda
                                                twój atak na czyjąś anonimowość, skoro sama się za nią kryjesz?

Tak jak powiedziałem - nie interesuje mnie twój stosunek do meritum sprawy. W
                                                co uwierzysz, a w co nie, to jest twój prywatny problem. Powtarzam na koniec
                                                tylko jedno ostrzeżenie z mojego poprzedniego postu: weź za pewnik to, źe
                                                możesz się mylić. I to wszystko.
                                                • kataryna.kataryna Re: Odpowiedz przedwczesna 02.12.03, 18:47

> Robisz to samo, co pan Rewerski - Kataryno. Utożsamiasz mnie z jakimiś
                                                  > mitologicznymi "wymi". Ja jestem ja - Kataryno. Poza tym przemyśl, jak
                                                  wygląda
                                                  > twój atak na czyjąś anonimowość, skoro sama się za nią kryjesz?

To nie jest atak na twoją anonimowość tylko uwaga, że jako osoba anonimowa
                                                  jesteś dla mnie całkowicie niewiarygodny jako świadek.

> Tak jak powiedziałem - nie interesuje mnie twój stosunek do meritum sprawy. W
                                                  > co uwierzysz, a w co nie, to jest twój prywatny problem. Powtarzam na koniec
                                                  > tylko jedno ostrzeżenie z mojego poprzedniego postu: weź za pewnik to, źe
                                                  > możesz się mylić. I to wszystko.

A ja powtarzam, że nie mogę wziąć za pewnik zapewnień osoby, która jest dla
                                                  mnie szeregiem literek na ekranie.
                                            • wieslaw.rewerski Z mojej strony - podsumowanie 02.12.03, 18:37

> Mi wystarcza w tym wypadku moja wiedza.

Swoją wiedzę czasem trzeba zachować wyłącznie dla siebie. Chlapanie językiem
                                              bywa podłością.

> Za jedno mogę ci ręczyć: to nie była prowokacja.

Opublikowanie listu otwartego było podłością. A to, co nastąpiło później,
                                              stanowiło podłości tej zwielokrotnienie.

A czy nie jest zastanawiające, że obiektem pierwszego ataku stał się
                                              dziennikarz mocno zaangażowany w ujawnienie sprawy tak niewygodnej dla SLD? I
                                              czy nie jest zastanawiające, że metody prowadzenia "dyskusji" jako żywo
                                              przypominają ubeckie?

Wiesław Rewerski
                                              • Gość: młotnia pana Z mojej strony - podsumowanie bis IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 18:46
                                                > stanowiło podłości tej zwielokrotnienie.

Zdecydowanie większą podłością jest to, co się wydarza w łóżkach gospodarzy pod
                                                ich nieobecność. I to by było na tyle.
                                                • kataryna.kataryna Re: Z mojej strony - podsumowanie bis 02.12.03, 18:48

> Opublikowanie listu otwartego było podłością. A to, co nastąpiło później,
                                                  > > stanowiło podłości tej zwielokrotnienie.
                                                  >
                                                  > Zdecydowanie większą podłością jest to, co się wydarza w łóżkach gospodarzy
                                                  pod
                                                  >
                                                  > ich nieobecność. I to by było na tyle.

A ty co, siedziałeś pod tym łóżkiem?
                                                  • Gość: młotnia pana Re: Z mojej strony - podsumowanie bis IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 18:51
                                                    Kataryno :)))

Nie siaduję pod łóżkami. Co najwyżej mogę tam poleżeć. Łóżka mają to do siebie,
                                                    że siedzenie pod nimi bywa utrudnione :))))))
                                                  • kataryna.kataryna Re: Z mojej strony - podsumowanie bis 02.12.03, 18:52

> Kataryno :)))
                                                    >
                                                    > Nie siaduję pod łóżkami. Co najwyżej mogę tam poleżeć. Łóżka mają to do
                                                    siebie,
                                                    >
                                                    > że siedzenie pod nimi bywa utrudnione :))))))

Pierwsza sensowna wypowiedź.
                                                  • Gość: materac szczerze cie podziwiam... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 23:54
                                                    do mlotni pana...:

masz wiecej cierpliwosci niz dalajlama.
                                                    rozmawiasz z kobieta-chamem, prymitywnym manipulatorem tego forum i widze w
                                                    twoich postach nadzieje na zrozumienie.
                                                    tarktujesz serio osobe, ktora nie kryje nienawisci do wszystkiego, co traca
                                                    Gazete.
                                                    dla niej zarzucic klamstwo komus - to jest rzecz latwiejsza niz upuszczenie
                                                    kluczy od mieszkania.
                                                    ale dla niej zarzucenie nieprawosci komus z jej otoczenia przez osobe z
                                                    zewnatrz - to jest potwarz straszna. i wtedy pozbawi cie prawa do mowienia
                                                    prawdy, do honoru, czasem do rozumu.
                                                    ona powinna byc szefowa ub, dawno to mowilem.
                                                    wowczas, mlotnio, przyznalbys sie do wszystkiego, do autorstwa kazdego postu,
                                                    do tego, ze to ty te rogi wprawiles sam sobie.
                                                    a ze nie mialbys paznokci - coz, jak ktos pracuje z pasja, jak kataryna, musza
                                                    sie dziac rozne rzeczy.
                                                  • kataryna.kataryna Re: szczerze cie podziwiam... 03.12.03, 00:07
                                                    Gość portalu: materac napisał(a):

> tarktujesz serio osobe, ktora nie kryje nienawisci do wszystkiego, co traca
                                                    > Gazete.

Ty chyba też mnie serio traktujesz skoro całą swą twórczość mi właśnie
                                                    zdecydowałeś się poświęcić.

> dla niej zarzucic klamstwo komus - to jest rzecz latwiejsza niz upuszczenie
                                                    > kluczy od mieszkania.

Rzeczywiście, technicznie łatwiej, mam drzwi otwierane na kod, zero kluczy.

> ale dla niej zarzucenie nieprawosci komus z jej otoczenia przez osobe z
                                                    > zewnatrz - to jest potwarz straszna.

A możesz sprecyzować co jest moim otoczeniem? Bardzo jestem ciekawa rozmiarów
                                                    twojej paranoi.

i wtedy pozbawi cie prawa do mowienia
                                                    > prawdy, do honoru, czasem do rozumu.

To i prawa do honoru i rozumu cię pozbawiłam??? Mój ty biedaku.

> ona powinna byc szefowa ub, dawno to mowilem.

Mówiłeś też, że powinnam umrzeć. I to się niewątpliwie ziści. Tylko o tym
                                                    szczęśliwym dla ciebie wydarzeniu nawet się biedaku nie dowiesz.

> wowczas, mlotnio, przyznalbys sie do wszystkiego, do autorstwa kazdego postu,
                                                    > do tego, ze to ty te rogi wprawiles sam sobie.
                                                    > a ze nie mialbys paznokci - coz, jak ktos pracuje z pasja, jak kataryna,
                                                    musza
                                                    > sie dziac rozne rzeczy.

Nie masz już paznokci? Obgryzasz je sobie z nerwów jak mnie tu widzisz? Dla
                                                    ciebie miałabym specjalną torturę. Czytałabym ci na głos twoje wypociny. 24/7.

PS. Mam nadzieję, że doceniasz moje dobre serce, nie chcę cię zostawiać samego
                                                    z twoją psychozą i chociaż jesteś koszmarnie nudny, od czasu do czasu ci
                                                    odpowiadam. Mam nadzieję, że ci od tego lepiej, w końcu nie ma nic gorszego niż
                                                    być ignorowanym.
                                                  • Gość: wudu laleczka Voo Doo? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 00:23
                                                    heh, jak milo mnie laskocze twoj odjazd, ze wszystko, co ci tu ktos powiedzial
                                                    szczerze i bolesnie - przypisujesz mnie, jednemu.
                                                    czuje sie jak laleczka voodoo.
                                                    wbijasz szpilki w kukielke i mowisz "to za to, a to za tamto"
                                                    masz niewielka wyobraznie.
                                                    aczkolwiek, to chyba latwiej miec jeden cien do walki?
                                                    nie poswiecam ci duzo czasu, przeceniasz siebie.
                                                    napisanie do ciebie to jest kilkanascie sekund, w sumie relaksu.
                                                    wiecej czasu poswiecam zupelnie innym problemom na tym czy innych forach, a
                                                    tak w ogole, to zupelnie innej dziedzinie. obcej ci. gdzie kompetencja znaczy
                                                    naprawde zycie ludzkie.
                                                    dlaczego reagujesz?
                                                    bo czasem, jak widze, ze przeginasz jakbys zyla w krainie debili (de facto,
                                                    jak sie przyjrzec twoim klakierom,to tak jest, ale coz...)- to przywracam cie
                                                    do pionu.
                                                    i to wszystko.
                                                    i dlatego to cie tak boli.
                                                • wieslaw.rewerski Proszę uwzględnić kontekst 02.12.03, 19:17

> > Opublikowanie listu otwartego było podłością. A to, co nastąpiło później,
                                                  >
                                                  > pod ich nieobecność. I to by było na tyle.

Powtarza Pan wcześniejsze insynuacje i manipuluje, dążąc do utrwalenia w
                                                  odbiorze publiczności tego, o czym publiczne pisanie jest podłością.

Proponuję, aby zechciał Pan wziąć pod uwagę i to, że za to, co wydarza się w
                                                  łóżkach gospodarzy pod ich nieobecność odpowiedzialność ponosi więcej niż jedna
                                                  osoba. Jeżeli pomija się rolę którejkolwiek z tych osób w doprowadzeniu do
                                                  opisywanej sytuacji, to jest zafałszowanie obrazu. A w przypadku tu omawianym
                                                  owo zafałszowanie musi być widziane w kontekście jednej z największych afer w
                                                  państwie. Broniąc więc tej prowokacji, aktywnie wspiera Pan pewne siły. Myślący
                                                  człowiek albo wstydziłby się tego, albo jest częścią tych sił. Czyżby Pan...
                                                  nie myślał?

Wiesław Rewerski
                            • wieslaw.rewerski Zgodnie z obietnicą 02.12.03, 18:20
                              Zgodnie z obietnicą teraz odpowiem Panu, chociaż odpowiedź już padła. No, ale
                              widocznie zaczął Pan postrzegać mnie jako swoisty autorytet...

Nie popieram postaw, których istota sprowadza się do pieprzenia - jak to Pan
                              pieprznie ujął - cudzych żon. Nigdy również nie broniłem kogoś, o kim wiadomo,
                              że dopuścił się czegoś takiego. O red. Smoleńskim niczego takiego nie wiemy.
                              Nawet w owym liście otwartym nie zostało to nigdzie napisane wprost. Były w nim
                              aluzje oraz insynuacje, ale mogły one zostać zinterpretowane na wiele różnych
                              sposobów. Już forma owego listu świadczyła więc, że był on prowokacją! A gdyby
                              zresztą była to prawda (czego stwierdzić nie możemy), to i tak nie publiczne
                              forum powinno być miejscem załatwiania tej sprawy. Powinna ona być załatwiona w
                              sposób określony w wypowiedzi, którą tu określiłem jako przedwczesną. A
                              określiłem ją tak z powodu zachowań Pana i Pańskich kolegów.

Wiesław Rewerski
              • wieslaw.rewerski Ooo! Kolejna metoda! 02.12.03, 17:40
                Powtarzanie nieprawdy. Ale ta kolejna metoda też jest znana - skądinąd...

Wiesław Rewerski
    • kataryna.kataryna Re: Smoleński cenzor - wątek zdjęty! 02.12.03, 17:55
      Ciekawe czy ktoś z tych rozpaczających po zdjęciu wątku Roberta M. wziął choć
      przez chwilę pod uwagę, że owemu Robertowi ktoś mógł po prostu zrobić podły
      kawał publikując podpisany jego nazwiskiem ośmieszający go post. No jak,
      chłopaki, pomyśleliście choć przez chwilę o tym? Chcielibyście, żeby taki post,
      podpisany waszym nazwiskiem, wisiał w internecie, bez żadnej reakcji admina?
      Pewnie nie pomyśleliście. Ciekawe czy dlatego, że brak wam wyobraźni, czy po
      prostu dobrze wiecie, że ten list to mistyfikacja, wymierzona albo w Roberta
      M., albo w Smoleńskiego.
      • Gość: kumator Kataryna ty nie kumasz? Ten wątek walił w Ciebie! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 02.12.03, 18:35
        a nie w żadnego tam Roberta rogacza ani w Smoleńskiego gęgacza-smutasa, pożal
        się boże, tego adonisa GW.
        • kataryna.kataryna Re: Kataryna ty nie kumasz? Ten wątek walił w Cie 02.12.03, 18:41
          Gość portalu: kumator napisał(a):

> a nie w żadnego tam Roberta rogacza ani w Smoleńskiego gęgacza-smutasa, pożal
          > się boże, tego adonisa GW.

We mnie, powiadasz? Robi się coraz ciekawiej.
      • Gość: leje-sie a jaka jest IP: 193.235.118.* 02.12.03, 18:42
        sytuacja prawna Gazety otwierajacej swoje forum dla znieslawien? Czyz nie
        moglaby ona zostac pozwana do sadu przez wszystkie trzy osoby dramatu -
        niezaleznie od tego, czy historia opisana w, o ile rozumiem, znieslawiajacym
        liscie jest czy tez nie prawdziwa.
        Ze hienom forumowym nie dane sie bylo rozkoszowac cudza desperacja i
        nieszczesciem tego nie ma co zalowac.
        • rolotomasi Re: Prasa za komuny wyglądała lepiej !!! 02.12.03, 18:47
          Nie wiele z tego można zrozumieć, bo redakcja wycięła podmiot rozmowy - list
          otwarty Pan M. Jedno zrozumiałem na pewno, że jeżeli myślę inaczej
          niż 'niewinnie posądzana o tajną współpracę' to jestem wg niej (...)[zakryto
          cienzuroj]
          Otóż nie jestem (...)[zakryto cienzuroj], a myśleć, to nawet za opluwanej tu
          Komuny wolno było dość swobodnie, vide bogata filmoteka polska + kilka tytułów
          gazet np. Polityka M.F.Rakowskiego. Tu w Organie Michnika nie widzę swobody
          myślenia i pisania zarazem, a szkoda. Pewnie na przeszkodzie stanęło
          Dziennikarskie Śledztwo luboż Racja Stanu Organu, i inne kwieciste farmazony.
          • wieslaw.rewerski Re: Prasa za komuny wyglądała lepiej !!! 02.12.03, 19:00
            rolotomasi napisał:

> Nie wiele z tego można zrozumieć, bo redakcja wycięła podmiot rozmowy - list
            > otwarty Pan M. Jedno zrozumiałem na pewno, że jeżeli myślę inaczej
            > niż 'niewinnie posądzana o tajną współpracę' to jestem wg niej (...)[zakryto
            > cienzuroj]
            > Otóż nie jestem (...)[zakryto cienzuroj], a myśleć, to nawet za opluwanej tu
            > Komuny wolno było dość swobodnie, vide bogata filmoteka polska + kilka
            tytułów
            > gazet np. Polityka M.F.Rakowskiego. Tu w Organie Michnika nie widzę swobody
            > myślenia i pisania zarazem, a szkoda. Pewnie na przeszkodzie stanęło
            > Dziennikarskie Śledztwo luboż Racja Stanu Organu, i inne kwieciste farmazony.

Nie zauważasz jednego: forum internetowe to nie prasa.

A poza tym gdyby jeden z drugim insynuator i manipulant to, co tu pisze,
            powiedział mi w oczy, to dałbym mu w mordę i byłoby po sprawie! A tak, to nie
            ma na nich bata... Dobrze więc chociaż, że jest regulamin, który czasami byw
            używany.

Wiesław Rewerski
            • rolotomasi Re: Prasa za komuny wyglądała lepiej !!! 02.12.03, 19:54
              To Ty nie zauważasz >
              że żarna mielą, i Ciebie też, więc wyskakuj spomiędzy
              bo nic nie zdziałasz a stracisz na pewno,
              " Bo w życiu bywa tak czy siak
              więc kiedy się już załamiesz
              to nie bij głową w twardy mur
              bo od 'młynarza' w pysk dostaniesz"

by Poeta kabaretowy Jan P.od Egidą'
              • wieslaw.rewerski Odp. tym razem tam! ;) n/txt 02.12.03, 19:59
        • wieslaw.rewerski Re: a jaka jest 02.12.03, 18:52

> sytuacja prawna Gazety otwierajacej swoje forum dla znieslawien?

Dobre pytanie. Zastanawiałem się nad tym przy innej okazji. Moja ówczesna
          konkluzja była taka, że Agora mogłaby zostać pozwana. Po spełnieniu jednak
          pewnego warunku. Otóż osoba zniesławiona na forum musi najpierw zażądać
          usunięcia zniesławiającego ją postu. Gdyby nie został on usunięty, to od tego
          momentu Agora nie mogłaby powoływać się na punkt regulaminu mówiący o tym, że
          odpowiedzialność za tę wypowiedź ponosi wyłącznie jej autor. Nie mogłaby ze
          względu na ten punkt regulaminu, który mówi, że post naruszający prawo może
          zostać usunięty. Jeżeli admin nie robi tego, to Agora tym samym staje się
          wspólnikiem w przestępstwie.

Wiesław Rewerski
          • kataryna.kataryna Re: a jaka jest 02.12.03, 18:55
            wieslaw.rewerski napisał:

> Gość portalu: leje-sie napisał(a):
            >
            > > sytuacja prawna Gazety otwierajacej swoje forum dla znieslawien?
            >
            > Dobre pytanie. Zastanawiałem się nad tym przy innej okazji. Moja ówczesna
            > konkluzja była taka, że Agora mogłaby zostać pozwana. Po spełnieniu jednak
            > pewnego warunku. Otóż osoba zniesławiona na forum musi najpierw zażądać
            > usunięcia zniesławiającego ją postu. Gdyby nie został on usunięty, to od tego
            > momentu Agora nie mogłaby powoływać się na punkt regulaminu mówiący o tym, że
            > odpowiedzialność za tę wypowiedź ponosi wyłącznie jej autor. Nie mogłaby ze
            > względu na ten punkt regulaminu, który mówi, że post naruszający prawo może
            > zostać usunięty. Jeżeli admin nie robi tego, to Agora tym samym staje się
            > wspólnikiem w przestępstwie.

Gdybym była Robertem M., błagałabym admina o usunięcie tego wątku. Nawet jeśli
            w akcie desperacji sama bym go założyła. Gdybym zaś była żoną Roberta M. to
            najpierw skopałabym mu tyłek a potem wysłała, żeby skamlał u admina o usunięcie
            wątku.
          • Gość: leje-sie Re: a jaka jest IP: 193.235.118.* 02.12.03, 19:02
            Regulamin forum nie ma mocy prawnej - jest jedynie wewnetrznym "wyznaniem
            zasad", ktore nie powoduje skutkow prawnych. Gazeta moze byc pozwana rowniez po
            usunieciu znieslawienia z forum - wystarcza, ze ono sie tam pojawilo. Natomiast
            nie wiem, jak wyglada sama zasada i rozklad odpowiedzialnosci za "publikacje
            tresci znieslawiajacych, ublizajacych" czy jak to tam bylo miedzy bezposrednim
            sprawca przestepstwa - tzn autorem paszkwilu a Gazeta, ktora umozliwila mu
            publikacje. I jakie prawo powinno byc tu zastosowane - czy wylacznie przepisy
            kodeksu karnego, czy tez moze prawo prasowe, czy tez jakies inne.
            Bo moze sie okazac, ze Forum zostanie zamkniete na trzy klodki lub stanie sie
            rownie interesujace i wolne jak forum w Naszym Dzienniku.
            • kataryna.kataryna Re: a jaka jest 02.12.03, 19:08

> Regulamin forum nie ma mocy prawnej - jest jedynie wewnetrznym "wyznaniem
              > zasad", ktore nie powoduje skutkow prawnych. Gazeta moze byc pozwana rowniez
              po
              >
              > usunieciu znieslawienia z forum - wystarcza, ze ono sie tam pojawilo.
              Natomiast
              >
              > nie wiem, jak wyglada sama zasada i rozklad odpowiedzialnosci za "publikacje
              > tresci znieslawiajacych, ublizajacych" czy jak to tam bylo miedzy
              bezposrednim
              > sprawca przestepstwa - tzn autorem paszkwilu a Gazeta, ktora umozliwila mu
              > publikacje. I jakie prawo powinno byc tu zastosowane - czy wylacznie przepisy
              > kodeksu karnego, czy tez moze prawo prasowe, czy tez jakies inne.
              > Bo moze sie okazac, ze Forum zostanie zamkniete na trzy klodki lub stanie sie
              > rownie interesujace i wolne jak forum w Naszym Dzienniku.

O ile pamiętam podobną sprawę wygrała bodajże z Onetem Krystyna Mokrosińska.
              Ktoś napisał o niej podobny paszkwil, też zresztą chyba z wątkami łóżkowymi i
              portal, który tego wątku nie usunął miał problemy.
              • kataryna.kataryna Re: a jaka jest 02.12.03, 19:11
                kataryna.kataryna napisała:

> Gość portalu: leje-sie napisał(a):
                >
                > > Regulamin forum nie ma mocy prawnej - jest jedynie wewnetrznym "wyznaniem
                > > zasad", ktore nie powoduje skutkow prawnych. Gazeta moze byc pozwana rowni
                > ez
                > po
                > >
                > > usunieciu znieslawienia z forum - wystarcza, ze ono sie tam pojawilo.
                > Natomiast
                > >
                > > nie wiem, jak wyglada sama zasada i rozklad odpowiedzialnosci za "publikac
                > je
                > > tresci znieslawiajacych, ublizajacych" czy jak to tam bylo miedzy
                > bezposrednim
                > > sprawca przestepstwa - tzn autorem paszkwilu a Gazeta, ktora umozliwila mu
                >
                > > publikacje. I jakie prawo powinno byc tu zastosowane - czy wylacznie przep
                > isy
                > > kodeksu karnego, czy tez moze prawo prasowe, czy tez jakies inne.
                > > Bo moze sie okazac, ze Forum zostanie zamkniete na trzy klodki lub stanie
                > sie
                > > rownie interesujace i wolne jak forum w Naszym Dzienniku.
                >
                >
                >
                > O ile pamiętam podobną sprawę wygrała bodajże z Onetem Krystyna Mokrosińska.
                > Ktoś napisał o niej podobny paszkwil, też zresztą chyba z wątkami łóżkowymi i
                > portal, który tego wątku nie usunął miał problemy.

Przepraszam, chodziło o Wirualną Polskę.

Proces o dobra osobiste w Polsce
                Prezes Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich Krystyna Mokrosińska (wywiad w
                Medialink z 2001 roku) domaga się od Wirtualnej Polski przeprosin i 15 tys. zł
                na cel społeczny. WP zamieściła pozwalające na identyfikację obrażające prezes
                SDP anonse towarzyskie. Mokrosińska twierdzi, że portal WP, zamieszczając
                ogłoszenia, których dziennikarka nie była autorem, a zawierające obsceniczne
                opisy, jej nazwisko i numer służbowego telefonu komórkowego, naruszyła jej
                dobra osobiste, godność, cześć i dobre imię. Mogła narazić na utratę zaufania
                potrzebnego do piastowania stanowiska prezesa SDP. Pozew w tej sprawie trafił
                do sądu w Gdańsku. Zdaniem pełnomocnika powódki "Wirtualna Polska powinna
                skontrolować treść anonsu i upewnić się, czy osoba wskazana z imienia i
                nazwiska oraz z telefonu rzeczywiście takie ogłoszenie zamieściła". Ogłoszenia
                sugerujące niedwuznaczne zachowania seksualne powódki pojawiły się 26 i 27
                października 2002 r. W jednym z nich napisano m.in. "Zadzwoń do mnie. Oferuję
                wesoły seks bez zahamowań". Pokrzywdzona i Zarząd SDP złożyli rónież
                doniesienia do prokuratury. Prokuratura Rejonowa Warszawa-Żoliborz 23 stycznia
                2003 r. wszczęła dochodzenie. Policja ustala nadawcę ogłoszenia. Wirtualna
                Polska poinformowała Generalnego Inspektora Danych Osobowych, że ma dane
                osobowe użytkownika o loginie bartex07, który miał zamieścić ogłoszenia na
                stronach WP. Grozi mu kara do 2 lat więzienia. No to się doczekałem.
                Zainteresowanych zachęcam do lektury działu serwisu VaGla.pl Prawo i Internet
                poświęconego ochronie dóbr osobistych, pracy "Naruszenie dóbr osobistych w
                internecie i ich cywilnoprawna ochrona na podstawie przepisów kodeksu
                cywilnego", oraz artykułu Prawo do prywatności jako internetowe dobro osobiste.
                [PAP]
                • Gość: leje-sie Dziekuje IP: 193.235.118.* 02.12.03, 19:14
                  • Gość: a teraz salsa a teraz salsa a la salas IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 19:27
                    pao pao pao!!!!
                    • wieslaw.rewerski Biedacy! 02.12.03, 19:33
                      Gość portalu: a teraz salsa napisał(a):

> pao pao pao!!!!

Manipulatorzy doszli do wniosku, że wątek w obecnej postaci zbliża ich do
                      osiągnięcia celów, które postawiono. Biedacy! Nie są w stanie zauważyć, że
                      kompromitują się tu seryjnie...

Wiesław Rewerski
                      • kataryna.kataryna Re: Biedacy! 02.12.03, 19:36
                        wieslaw.rewerski napisał:

> Gość portalu: a teraz salsa napisał(a):
                        >
                        > > pao pao pao!!!!
                        >
                        > Manipulatorzy doszli do wniosku, że wątek w obecnej postaci zbliża ich do
                        > osiągnięcia celów, które postawiono. Biedacy! Nie są w stanie zauważyć, że
                        > kompromitują się tu seryjnie...

Ale im to nie przeszkadza, bo siebie kompromitują zachowując pewną anonimowość
                        a tego kogo chcą skompromitować (Roberta lub Pawła) wymienia się z imienia i
                        nazwiska. Daję głowę, że znajdą się tacy, którzy łykną ich wersję.
                        • Gość: a terasz DAF Re: Biedacy! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 19:40
                          geh in die Knie! und klatsch in die Haende! und tanze Mussolini!!! und tanze
                          Adolf Hitler!!! und tanze Komunismus!!!!

meine Stiefel sind immer noch schwarz
                        • wieslaw.rewerski Re: Biedacy! 02.12.03, 19:45
                          kataryna.kataryna napisała:

> wieslaw.rewerski napisał:
                          >
                          > > Gość portalu: a teraz salsa napisał(a):
                          > >
                          > > > pao pao pao!!!!
                          > >
                          > > Manipulatorzy doszli do wniosku, że wątek w obecnej postaci zbliża ich do
                          > > osiągnięcia celów, które postawiono. Biedacy! Nie są w stanie zauważyć, że
                          >
                          > > kompromitują się tu seryjnie...
                          >
                          >
                          >
                          > Ale im to nie przeszkadza, bo siebie kompromitują zachowując pewną
                          > anonimowość
                          > a tego kogo chcą skompromitować (Roberta lub Pawła) wymienia się z imienia i
                          > nazwiska. Daję głowę, że znajdą się tacy, którzy łykną ich wersję.

Pisząc o manipulatorach, miałem na myśli nie tylko tych, którzy pojawiają się
                          na forum. Również - i przede wszystkim - tych, którzy o sytuacji na forach
                          dyskusyjnych wiedzą z przygotowywanych dla nich raportów.

Wiesław Rewerski
    • Gość: Nie tędy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:11
      • wieslaw.rewerski Obelżywy post gościa portalu 02.12.03, 22:00
        Powyższy post po raz pierwszy opublikował gość portalu "kędy-owędy" o godz.
        15:24, w innym wątku (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=28&w=9431419&a=9435237). Następnie został usunięty przez admina. Teraz wkleił
        go gość portalu "Nie tędy", usuwając nazwisko atakowanego redaktora. Nie
        zrezygnował jednak z utożsamiania mnie z tym redaktorem, wobec czego wystawioną
        mu diagnozę psychiatryczną odbieram jako obelgę wobec mnie, wymienionego z
        nazwiska.

Wiesław Rewerski
    • Gość: KKKK O CO CHODZI?! NIE JESTEM W TEMACIE IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 21:25
      Co za list? Co ze Smoleńskim? Powtórzcie, please!
      • Gość: tamtędy Re: O CO CHODZI?! NIE JESTEM W TEMACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:32
        sorry, ale wróciliśmy do czasów cenzury. Podziękuj katarynie.katarynie, chyba
        jej sie nudzi na wojnie
        • kataryna.kataryna Re: O CO CHODZI?! NIE JESTEM W TEMACIE 02.12.03, 22:33
          Gość portalu: tamtędy napisał(a):

> sorry, ale wróciliśmy do czasów cenzury. Podziękuj katarynie.katarynie, chyba
          > jej sie nudzi na wojnie

Podpowiem ci coś bo widzę, że jeszcze na to nie wpadłeś. Napisz kiedyś z
          kawiarenki intertnetowej, że admin kataryna cię zabanowała na dobre i musisz
          mylić tropy, rozkręć aferę w tym kierunku, może wzrośnie zainteresowanie, na
          pewno znajdą się jacyś debile, którzy uwierzą. Możesz też spróbować spreparować
          maila w którym ci grożę zabanowaniem, albo jeszcze lepiej, że grozi ci sama
          Wanda Rapaczyńska, że cię zabanuje jak mi nie dasz spokoju. Staraj się bo
          zleceniodawcy nie będą zadowoleni z takiej fuszerki.
          • Gość: spadam Re: O CO CHODZI?! NIE JESTEM W TEMACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 23:37
            Widzę kiciu, że wracamy do starych metod. Może jeszcze prokuratorkiem? Mam
            nadzieję, że masz dosyć i jesteś skompromitowany tyle ile trzeba, ten liścik w
            każdym razie kompromituje i dekonspiruje cię do imentu. Robi się nudno na tym
            forum. Redaktorek-rozporek traci nerwy. Spadam.
            • kataryna.kataryna Re: O CO CHODZI?! NIE JESTEM W TEMACIE 02.12.03, 23:44
              Gość portalu: spadam napisał(a):

> Widzę kiciu, że wracamy do starych metod.

Nie wracacie. Już dawno wróciliście. A być może nigdy nie zarzuciliście starych
              metod. Widać to bardzo dobrze w tym wątku.

>Może jeszcze prokuratorkiem?

Prokuratora? Na takie coś? Nie pochlebiaj sobie. Z takich jak ty można się
              pośmiać ale poważnie traktować?

Mam
              > nadzieję, że masz dosyć i jesteś skompromitowany tyle ile trzeba, ten liścik
              w
              > każdym razie kompromituje i dekonspiruje cię do imentu.

Tak, dekonspiruje mnie, jestem Paweł Smoleński, zawód-dziennikarz, hobby-
              cenzor. Masz jeszcze jakieś rewelacje w zanadrzu?

Robi się nudno na tym
              > forum. Redaktorek-rozporek traci nerwy.

Smoleńskiego tu nie widziałam a nerwy tracą prowokatorzy bo się intryga nie
              udała. Chociaż przyznaję, robi się nudno, powtarzacie się niemiłosiernie. I
              zero polotu. A przecież ci podpowiadałam jak możesz ożywić swoje cienkie
              manipulacje. Trochę weny, chłopcze, może jeszcze to uratujesz.

>Spadam.

Rzeczywiście, nic tu po tobie. Ale nie wątpię, że jeszcze będziesz próbował. W
              innym przebraniu.
              • Gość: atenafan 'poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli' IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 00:59
                inteligencja czytelników jest narażana nie od dziś:
                czytanki.and.pl/nowina.html
                • wieslaw.rewerski Re: 'poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli' 03.12.03, 01:28
                  Gość portalu: atenafan napisał(a):

> inteligencja czytelników jest narażana nie od dziś:
                  > czytanki.and.pl/nowina.html

Zdecydowanie warto przeczytać to, co kolejny anonim z Suwałk podsuwa. Daje do
                  myślenia. Po lekturze widzę, że albo jest to prowokacja rozbudowana, albo mamy
                  do czynienia z naiwnym człowiekiem o dużym poczuciu skrzywdzenia. W obu
                  przypadkach przyczyny obecnych wystąpień anonimów zdają się tkwić w dość już
                  odległej przeszłości.

Jeżeli jest to przypadek prowokacji rozbudowanej, to w ciągu kolejnych dni będą
                  się nam ukazywały kolejne jej poziomy. Zapewne w kolejnych wątkach... A cel b
                  ędzie co najmniej niejasny. Nowego sensu wszakże nabiera zawoalowana groźba
                  rolotomasiego wobec mnie...

Zobaczymy jutro. Dziś już życzę dobrej nocy...

Wiesław Rewerski

Zobaczy
    • maksimum Re: Kataryna: Dlaczego sprzedalas dusze za srebni 03.12.03, 05:18
      Nie to zebym liczyl od razu na odpowiedz pana prawnika,ale ciekawi mnie
      dlaczego opublikowanie listu otwartego jest podloscia?

Listy otwarte pisane sa w tym celu,zeby byly publikowane,a widze ze Rewerski
      jak i Kataryna sa innego zdania.

No i obecnosc Kataryny w tym watku wskazuje wyraznie,ze nie ma ona nic
      wspolnego z GW ani ekipa tam zatrudniona :))))))
      Gdybym sie mylil Kataryno,to zawsze mozesz mnie skorygowac.

• Z mojej strony - podsumowanie
      wieslaw.rewerski 02.12.2003 18:37 odpowiedz na list odpowiedz cytując

> Mi wystarcza w tym wypadku moja wiedza.

Swoją wiedzę czasem trzeba zachować wyłącznie dla siebie. Chlapanie językiem
      bywa podłością.

> Za jedno mogę ci ręczyć: to nie była prowokacja.

stanowiło podłości tej zwielokrotnienie.

A czy nie jest zastanawiające, że obiektem pierwszego ataku stał się
      dziennikarz mocno zaangażowany w ujawnienie sprawy tak niewygodnej dla SLD? I
      czy nie jest zastanawiające, że metody prowadzenia "dyskusji" jako żywo
      przypominają ubeckie?

Wiesław Rewerski

• Z mojej strony - podsumowanie bis IP: *.aster.pl / *.acn.pl
      Gość: młotnia pana 02.12.2003 18:46 odpowiedz na list odpowiedz cytując

> stanowiło podłości tej zwielokrotnienie.

Zdecydowanie większą podłością jest to, co się wydarza w łóżkach gospodarzy pod
      ich nieobecność. I to by było na tyle.

• Re: Z mojej strony - podsumowanie bis
      kataryna.kataryna 02.12.2003 18:48 odpowiedz na list odpowiedz cytując

> Opublikowanie listu otwartego było podłością. A to, co nastąpiło później,
      >
      pod ich nieobecność. I to by było na tyle.

A ty co, siedziałeś pod tym łóżkiem?
      • Gość: minimax Re: Kataryna: Dlaczego sprzedalas dusze za srebni IP: 5.5.* / 80.58.44.* 03.12.03, 17:08
      • kataryna.kataryna Re: Kataryna: Dlaczego sprzedalas dusze za srebni 03.12.03, 18:03
        maksimum napisał:

> Nie to zebym liczyl od razu na odpowiedz pana prawnika,ale ciekawi mnie
        > dlaczego opublikowanie listu otwartego jest podloscia?
        >
        > Listy otwarte pisane sa w tym celu,zeby byly publikowane,a widze ze Rewerski
        > jak i Kataryna sa innego zdania.

Czego nie rozumiesz? Tego, że mi się nie podoba, że ktoś korzystając z pełnej
        anonimowości jaką daje internet snuje rozważania na temat czyjegoś życia
        osobistego, i wymieniając go z imienia i nazwiska sugeruje różne obrzydliwości?
        To takie trudne do pojęcia? Że wyciera sobie gębę kimś, kto ma rodzinę,
        przyjaciół, którzy to wszystko przeczytają? Potrafisz siebie podstawić za
        Smoleńskiego i pomyśleć jak byś się czuł wymieniony z imienia i nazwiska przez
        kogoś kto pisze na przykład, że był Twoim kochankiem? A Ty nie możesz nic
        zrobić bo napisał anonimowo. Sam byś błagał admina, żeby to zdjął więc nie
        udawaj tu obrońcy listów otwartych wszelkiej treści bo to nie był list otwarty
        tylko plugawy anonim. Wczoraj było o Smoleńskim, jutro może być o Tobie,
        pojutrze o mnie, nie rozumiesz tego, że nie chodzi o to komu ale co się robi?

> No i obecnosc Kataryny w tym watku wskazuje wyraznie,ze nie ma ona nic
        > wspolnego z GW ani ekipa tam zatrudniona :))))))

Co Cię tak rozśmieszyło? Że się podłączasz pod nagonkę na mnie? Że powtarzasz
        argumenty kretynów, że każde odezwanie się w sprawie ocierającej się o Gazetę
        wskazuje jednoznacznie na związki z nią? Że zarzucasz mi kłamstwo i manipulację
        bo przecież wielokrotnie pisałam, że nie mam z Gazetą nic wspólnego? Co Ty
        człowieku wiesz o moich związkach z kimkolwiek? Niedobrze mi się robi jak
        czytam takie komentarze, zwłaszcza, że gdybyś mnie zapytał wprost mailem,
        powiedziałabym kim jestem bo się nie mam czego wstydzić.

> Gdybym sie mylil Kataryno,to zawsze mozesz mnie skorygowac.

Mylisz się ale korygować Cię nie zamierzam, nie chcę Ci psuć zabawy w polowanie
        na cenzora. Jeśli Ci wygodniej myśleć, że to ja tu wycinam to tak sobie właśnie
        myśl, nic mi do tego. Mam Was wszystkich w nosie.
        • Gość: Prawda [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 20:50
    • Gość: demaskuję [...] IP: 5.5.* / 80.58.44.* 03.12.03, 11:21
    • Gość: wydafca (muj) [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 14:33
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka