Dodaj do ulubionych

Urodzinowe życzenia dla Gazety Wyborczej!

08.05.09, 10:43
Drażnisz nas i mieszasz nam w głowach już dwadzieścia lat.
Dwadzieścia lat mordujesz ducha "Solidarności" i uparcie
stawiając "mieć" przed "być" przypominasz nam jednocześnie nauki
Jana Pawła II-giego.

Trudno Cię zrozumieć.

Wierzę jednak ,że i przez następne dwadzieścia lat nie uda Ci się
obrzydzić nam polskości i pozbawić nas woli do jej obrony.

Życzę sił i wytrwałości.

Homoś
Obserwuj wątek
    • homosovieticus Czemu nikt z forowiczów nie złoży od siebie 08.05.09, 12:29
      urodzinowych życzeń Gazecie, czyżby niechęć do mnie była przenoszona
      na tępą niechęć do wątku?
      • humbak Re: Czemu nikt z forowiczów nie złoży od siebie 08.05.09, 12:31
        A bo jest pozytywny wątek życzeniowy i negatywny wątek życzeniwoy. Ło o:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=95024443&a=95024443
        Przy czym pozytywny jest bardziej negatywny niż negatywny jest pozytywny:)
        • homosovieticus Gapa ze mnie. Nie zauwazyłem. Masz rację 08.05.09, 12:37
          pisząc o zagadkowej i paradoksalnej wymowie obu watków.

Kwiaty polskie nie wyrosły, moim zdaniem, na tej samej ziemi co
          czerwone maki.
          • humbak Re: Gapa ze mnie. Nie zauwazyłem. Masz rację 08.05.09, 12:45
            Z rozmowy z nimi wiem że jednak tak. Ale na tym skończę dyskusję o innych forumowiczach:)
            • homosovieticus Chyba mnie nie zrozumiałeś odpowiednio do 08.05.09, 12:53
              moich do moich chęci.
              "Czerwone maki" to kwiaty wyrosłe z tradycyjnej miłości a nie z
              życiowej konieczności.
              • humbak Re: Chyba mnie nie zrozumiałeś odpowiednio do 08.05.09, 12:57
                No tak, to źle nieco zrozumiałem. Ale tej wersji już nie przemyślę- czasu brak.
                • homosovieticus nara! 08.05.09, 13:08
          • 1normalnyczlowiek Miej pretensje do siebie :))) 08.05.09, 12:46
            homosovieticus napisał: Czemu nikt z forowiczów nie złoży od siebie

---> W lapidarny sposób już na początku wyłuszczyłeś cały "sens" istnienia GW
            ... i co tu dodać? :)

> Kwiaty polskie nie wyrosły, moim zdaniem, na tej samej ziemi co czerwone maki.

---> Wyrosły na innej glebie, inaczej uprawianej i podlewanej ...
            • homosovieticus A Twoim zdaniem wyrosły? 08.05.09, 12:54
              1normalnyczlowiek napisał:

> homosovieticus napisał: Czemu nikt z forowiczów nie złoży od siebie
              >
              > ---> W lapidarny sposób już na początku wyłuszczyłeś cały "sens"
              istnienia
              > GW
              > ... i co tu dodać? :)
              >
              > > Kwiaty polskie nie wyrosły, moim zdaniem, na tej samej ziemi co
              czerwone
              > maki.
              >
              > ---> Wyrosły na innej glebie, inaczej uprawianej i podlewanej ...
              >
      • palimpset Re: Czemu nikt z forowiczów nie złoży od siebie 08.05.09, 12:39
        Zapytałem grzecznie czy Maleszka będzie gościem imprezek związanych
        z 20 leciem - wątek wyleciał błyskawicznie.
        • homosovieticus Pewnie giwi nie znała odpowiedzi i ...pozbyła się 08.05.09, 12:48
          niewygodnej dla siebie sytuacji wywalając wątek.
          • palimpset Re: Pewnie giwi nie znała odpowiedzi i ...pozbyła 08.05.09, 12:53
            Takie standardy "moralne" saloniku i pomyśleć jak to bezczelnie
            próbują udawać wolnosciowych humanistów .
            • palimpset Re: Pewnie giwi nie znała odpowiedzi i ...pozbyła 08.05.09, 13:03
              Nawet pytanko "gdzie jest wątek" usunieto błyskawicznie .
              • homosovieticus Kto szybko działa dwa razy działa. Są tu ludzie 08.05.09, 13:13
                bardzo pracowici.
            • homosovieticus Aktorstwo i nawyki stają się drugą naturą ludzi. 08.05.09, 13:12
              Nie tylko w Gazecie to obserwujemy.
              W Gazecie i środowisku okołogazetowym jest to jednak zjawisko
              najbardziej zawstydzające bo z istoty swej ANTYINTELEKTUALNE.
              • palimpset Re: Aktorstwo i nawyki stają się drugą naturą lud 08.05.09, 13:15
                Oj tam zaraz "ANTYINTELEKTUALNE" - po prostu yntelektualne inaczej
                • homosovieticus Czy może istnieć nielogiczny intelektualizm? 08.05.09, 13:24
    • mariner4 Tęsknota za "Trybuną Ludu"? 08.05.09, 12:33
      "Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!"
      M.
      • homosovieticus Chciałes coś powiedzieć? 08.05.09, 12:38
        • mariner4 Czytaj co chcesz i 08.05.09, 13:25
          daj czytać innym.
          M.
          • homosovieticus ?! 08.05.09, 13:29
            • mariner4 Rozumiem. Nie możesz. Czytasz tylko dozwolone. 08.05.09, 13:33
              M.
              • homosovieticus Czytam co uważam za pożyteczne lub interesujace. 08.05.09, 13:42
                Radzę naśladownictwo.
                • mariner4 Re: Czytam co uważam za pożyteczne lub interesuj 08.05.09, 14:36
                  A to jest subiektywne.
                  M.
                  • homosovieticus Tylko zdania, których prawdziwość potwierdza 08.05.09, 14:50
                    doświadczenie lub logika możemy uznać za obiektywne.
                    • mariner4 Lub jedynie słuszny drogi przywódca. 08.05.09, 17:49
                      M.
      • mondry-tusek Czemu? jak napiszesz prawdę, to banują 08.05.09, 12:39
        Tu na forum, można popierać tylko linię wytyczoną przez GW.
        Niestety. W opozycję można walić jak w bęben. Lewactwo jest pod ochroną. Takie
        stanowisko GW zniechęca do wypowiedzi.
        • scoutek Re: Czemu? jak napiszesz prawdę, to banują 08.05.09, 12:44
          mondry-tusek napisała:

> Tu na forum, można popierać tylko linię wytyczoną przez GW.
          > Niestety. W opozycję można walić jak w bęben. Lewactwo jest pod ochroną. Takie
          > stanowisko GW zniechęca do wypowiedzi.

jak glupoty opowiadasz to lepiej sie nie oddzywaj
        • homosovieticus Gazeta i jej ludzie nie urodzili się wolnymi. Oni 08.05.09, 12:47
          podobnie jak i my, wolności się dopiero uczą. Wolności słowa i
          odpowiedzialności intelektualnej za jego ocenzurowanie.
          Wal więc śmiało i się nie zniechęcaj aktualną sytuacja na FK.
          • teen69 Re: Gazeta i jej ludzie nie urodzili się wolnymi. 08.05.09, 13:05
            To tutejszy kibuc.Wokoł wróg, mandarynki nie ida , ale dotacje od sympatyków
            pozwalaja na godziwe zycie.
            • homosovieticus Godziwe czy wygodne? 08.05.09, 13:25
    • dr.krisk Nie przejmuj się! 08.05.09, 13:04
      homosovieticus napisał:

> Trudno Cię zrozumieć.
      Bo ty trochę taki mało bystry jesteś (bez obrazy, rzecz jasna :).
      I mało w ogóle rozumiesz z otaczającej cię rzeczywistości.
      • palimpset Re: Nie przejmuj się! 08.05.09, 13:07
        dr.krisk napisał:

> homosovieticus napisał:
        >
        >
        > > Trudno Cię zrozumieć.
        > Bo ty trochę taki mało bystry jesteś (bez obrazy, rzecz jasna :).
        > I mało w ogóle rozumiesz z otaczającej cię rzeczywistości.
        Czy z tego typu "argumentami" często można spotkac się na tym forum ?
        • dr.krisk Ależ ja nie argumentuję! 08.05.09, 13:10
          Tylko pocieszam strapionego sowieckiego chomika.
          A o czym miałbym z nim dyskutować?????
          • palimpset Spróbuj -może uda Ci się adobyć na jakiś argument 08.05.09, 13:13
            Spróbuj np rzeczowo wyjaśnić czemu błyskawicznie usunięto mój wątek
            z niewinnym pytankiem - "czy Maleszka bedzie uczestniczył w
            obchodach 20 lecia ?" .
            • woda.woda Ale po co? 08.05.09, 13:14
              • palimpset A chociażby po to aby rozstrzygnąć czy wyborcza 08.05.09, 13:25
                jest taką gazeta albo czy raczej panuja w niej takie standardy jakie
                aby chociażby z grubsza usprawiedliwione było ich samolansowanie na
                jedynie słuszny wskaźnik moralny .
                • woda.woda ale po co to rozstrzygać? 08.05.09, 13:26
                  przecież i tak wiesz swoje
                  • palimpset Bo wciąż jeszcze są ludzie wierzący wybiórczej 08.05.09, 13:33
                    woda.woda napisała:

> przecież i tak wiesz swoje
                    oraz co gorsza ludzie prowadzący taki "dyskurs"
                    • woda.woda No są. I będą, a ty chciałbyś ich unicestwić? 08.05.09, 13:34
                      Przeciez nie ma przymusu, abys był wśród nich.
                      • palimpset Re: No są. I będą, a ty chciałbyś ich unicestwić? 08.05.09, 13:50
                        Na szczęście coraz mniej . Ja nie chcę nikogo unicestwiać - po
                        prostu żal mi ludzi niezorientowanych oraz potępiam cynicznych
                        manipulatorów .
                        • woda.woda Nie przejmuj się nami :) 08.05.09, 13:52
                          Dajemy sobie radę :)
                        • dr.krisk Masz rację! 08.05.09, 13:54
                          Coraz mniej ludzi wierzy że Ziemia jest okrągła. Tylko
                          garstka "ludzi zdezorientowanych przez cynicznych manipulatorów"
                          jeszcze się opiera twoim niezbitym argumentom za płaskością Ziemi :)

Zawsze mnie ciekawiło, skąd bierze się taka jak twoja niewzruszona
                          pewność swoich racji?
                          • palimpset Re: Masz rację! 08.05.09, 14:10
                            dr.krisk napisał:

> Coraz mniej ludzi wierzy że Ziemia jest okrągła. Tylko
                            > garstka "ludzi zdezorientowanych przez cynicznych manipulatorów"
                            > jeszcze się opiera twoim niezbitym argumentom za płaskością
                            Ziemi :)
                            >
                            > Zawsze mnie ciekawiło, skąd bierze się taka jak twoja niewzruszona
                            > pewność swoich racji?
                            A mnie zastanawia skad bierze się taka jskość "argumentacji" .
                            Co do tego iz coraz to mniej ludzi świecie wierzy wybiórczej to są
                            ku temu racjonalne przesłanki - liczne wpadki tejże gazety ,
                            konkurencja oraz coraz to szersza krytyka (nie tylko coraz to
                            szersza ale i coraz to bardziej rzeczowa).
                            Wśród moich znajomych byli ludzie bezrefleksyjnie powtrzajacy za
                            wybiórczą - teraz ich juz nie ma . Oczywsiscie zdaję sobie sprawę iz
                            to zaden dowód - jesli przytoczysz wiarygdone dowody na to iz coraz
                            to więcej ludzi wierzy Michnikowi to na pewno Ci uwierzę .
                          • 1normalnyczlowiek Wystarczy od czasu do czasu posłuchać tez Michnika 08.05.09, 15:13
                            dr.krisk napisał: Zawsze mnie ciekawiło, skąd bierze się taka jak twoja
                            niewzruszona pewność swoich racji?

---> Ostatnio raczył oznajmić, że dekomunizacja jest zagrożeniem demokracji (sic !)
                            I jak tu się nie śmiać?
                • dr.krisk Rybko poczciwa! 08.05.09, 13:31
                  Pan sowiecki chomik postawił jednozdaniową tezę - czy myślisz, że
                  chce mi się wysmażać elaborat w odpowiedzi????
                  Chcesz dyskusji - proszę bardzo, chętnie, ale wyartykułuj problem,
                  opisz go szczegółowo, słowem - postaraj się trochę.

Na śmieszne posty udzielam śmiesznych odpowiedzi.
                  • palimpset Re: Rybko poczciwa! 08.05.09, 13:54
                    Wyjasnij mi z łaski swojej do kogo to jestes uprzejmy zwracac sie per
                    "rybko poczciwa" .
                    Co do poważnych tez to trudno je wyartykułować na forum jednynie
                    słusznej gazety- i to jest powazna kwestia -szczegónie w konteksci
                    samolansowania sie tej gazety na jedynie słuszny moralny drogowskaz.
                    • woda.woda Re: Rybko poczciwa! 08.05.09, 13:56
                      > Co do poważnych tez to trudno je wyartykułować na forum jednynie
                      > słusznej gazety

Może jednak uczyń wysiłek i spróbuj? :)
                    • dr.krisk Proszę uprzejmie! 08.05.09, 13:57
                      palimpset napisał:

> Wyjasnij mi z łaski swojej do kogo to jestes uprzejmy zwracac sie
                      per
                      > "rybko poczciwa" .
                      Do ciebie.

> Co do poważnych tez to trudno je wyartykułować na forum jednynie
                      > słusznej gazety-
                      A może byś spróbował/spróbowała? Wiem, że ci trudno, ale spręż
                      intelekt i - wyartykułuj!
                      Kto nie próbuje, ten nie artykułuje!
                      • palimpset Re: Proszę uprzejmie! 08.05.09, 14:15
                        Wobec tego moge już ocenić poziom Twojej "kultury" osobistej .
                        Wyartykułowałem zaledwie niewinne pytanko "czy Maleszka będzie brał
                        udział w obchodach 20 lecia wybiórczej ?" - błyskawicznie usunięto
                        ten wątek .
                        Miałem nawiną nadzieję iż moze przynajmniej fani (a moze funkcyjni)
                        gazety potrafia wznieśc sie na niedosteone dla nich wyżyny
                        obiektywizmu -chociazby w tak ewidentych przypadkach.
                        • dr.krisk No dobrze, ale... 08.05.09, 14:18
                          .. będziesz coś artykułował, czy dalej smędził o mojej kulturze
                          osobistej, wybiórczej, maleszkach i tak dalej?
                          Wytęż trochę intelekt :)
                          • palimpset Re: No dobrze, ale... 08.05.09, 14:30
                            dr.krisk napisał:

> .. będziesz coś artykułował, czy dalej smędził o mojej kulturze
                            > osobistej, wybiórczej, maleszkach i tak dalej?
                            > Wytęż trochę intelekt :)
                            O Twojej "kulturze" pisac nie będę - nie ma o czym - Ty jej po
                            prostu nie posiadasz .
                            Co do wytężania intelektu to oceniłem Cie na wyrost - tak już mam
                            zwykłem oceniac ludzi pozytywnie czasem pochopnie .
                            Skoro nie zrozumiałes - powtórzę - zadałem niewinne pytanko -
                            niewygodne dla jedynie słusznej "moralnie" gazetki i usunieto je
                            błyskawicznie - teraz próbuję fanów (coraz bardziej wzbierają
                            podejrzenia iz jednak funkcyjnych) nakłonic do oceny postepowania
                            gazetki (a może uda się nawet skłonić do wyciagnięcia wniosków?) .
                            Jak na razie "odpowiedzi" nie swiadcza najlepiej o moich adwresarzach
                            • dr.krisk A mógłbyś mi zdradzić..... 08.05.09, 15:17
                              .. skąd twój wniosek o moim braku kultury?
                              Mniemam, że chodzi ci o tzw. kulturę osobistą (cokolwiek to znaczy).
                              Czy mógłbyś nieco przybliżyć na czym opierasz swój tak kategoryczny
                              osąd?
                              Czy jak zwykle - coś ci się uwidziało?
                              • palimpset Re: A mógłbyś mi zdradzić..... 08.05.09, 15:22
                                Oczywiście . Pod warunkiem jednakże iz odniesiesz się do tego jak
                                należy ocenić cenzorskie posunięcia gazetki .
                                • dr.krisk OK 08.05.09, 15:26
                                  Otóż uważam, że zrobili bez sensu. Tyle innych bezsensownych postów
                                  zostaje, że twój dowcip o Maleszce mogli też zostawić.
                                  Howgh.
                                  Teraz twoja kolej.
                                  • palimpset Re: OK 08.05.09, 15:35
                                    przykład - fragment postu dr . Kriska : "A może byś
                                    spróbował/spróbowała? Wiem, że ci trudno, ale spręż
                                    intelekt i - wyartykułuj!"
                                    Zwracanie się per "rybko poczciwa" a co najważniejsze próby rozmycia
                                    dyskusji .
                                    W dalszym ciągu nie byłeś uprzejmy odnieśc się do tego jak
                                    błyskawiczne usuwanie postów ma sie do prób samolansowania na
                                    jedynie słuszny drogowskaz moralny - przepraszam ewentualnych innych
                                    czytelników iż się powtarzam -ale do tego zmusza adwersarz - byc
                                    moze jest to działanie celowe ale nie mozna wykluczyc iz
                                    rzeczywiście nie wie o co chodzi .
                                    • dr.krisk No tak..... 08.05.09, 15:41
                                      palimpset napisał:

> przykład - fragment postu dr . Kriska : "A może byś
                                      > spróbował/spróbowała? Wiem, że ci trudno, ale spręż
                                      > intelekt i - wyartykułuj!"
                                      Gdzie tu brak kultury???? Może chodzi ci o ten "intelekt" - ale skąd
                                      mam wiedzieć że to dla ciebie drażliwy temat?????

> Zwracanie się per "rybko poczciwa"
                                      A może być "misiu puszysty"?

a co najważniejsze próby rozmycia
                                      > dyskusji .
                                      Jakiej dyskusji? Dyskutować możemy na poważnie postawione tezy, czy
                                      pytania. Ogólnikowe stwierdzenie sowieckiego chomika, czy twoje
                                      płacze nad utraconym postem nie wywołają żadnej dyskusji.
                                      Jeszcze raz powtarzam - spręzcie chłopaki intelekt!
                                      (przepraszam, że tak o tym intelekcie....)
                                      • palimpset Re: No tak..... 08.05.09, 16:31
                                        Co do Twojej "kultury" to szkoda czasu - chyba do Ciebie
                                        rzeczywiscie nie dociera a moze takie macie wytyczne szefostwa .
                                        A co do tezy dot praktyk cenzorskich uprawianych przez jedynie
                                        słusznych cenzorów to robiąc po raz kolejny nadzwyczaj niezdarny
                                        unik uwiarygadniasz tezę o tym iz jesteś kolejnym funkcyjnym
                                        wybiórczej na tym forum .
                                  • dr.krisk No i co? Zwiałeś? 08.05.09, 15:36
                                    Dowiem się, skąd wziąłeś swój pomysł o moim braku kultury?
                                    Czy, jak to w Wolsce jest w zwyczaju, uchylisz się od odpowiedzi?
                                    • 3promile Re: No i co? Zwiałeś? 08.05.09, 15:44
                                      Dajcież spokój, dottore. Homoś rozmawia sam ze sobą, czyli z palimpsetem.
                                      Podobnie "dyskutował" wcześniej" z rotepiratem. Tylko homoś mógłby walnąć
                                      takiego babola - palimpseSt, homolku, palimpseSt!
                                      • dr.krisk :))))) 08.05.09, 15:48
                                        3promile napisał:

> Dajcież spokój, dottore. Homoś rozmawia sam ze sobą, czyli z
                                        palimpsetem.
                                        > Podobnie "dyskutował" wcześniej" z rotepiratem. Tylko homoś mógłby
                                        walnąć
                                        > takiego babola - palimpseSt, homolku, palimpseSt!
                                        Wiem :)
                                        Ale to takie śmieszne....
                                        Ciekawe, kiedy się roztroi?
                                    • palimpset Re: No i co? Zwiałeś? 08.05.09, 16:55
                                      Nie każdy jest funkcyjnym -za srebrniki pełniącym
                                      funkcję "rozmiękczacza" na forum i nie każdy moze sobie pozwolić na
                                      aby cały czas byc na forum .Wymaganie tego to kolejny zaobserwowany
                                      przeze mnie sposób zniechecania niewygodnych adwersarzy .Ty
                                      permanentnie unikajac odniesienia się do zasadniczej tezy zarzucając
                                      jednoczesnie uchylanie adwersarzowi jestes wyjatkowo nieporadnym i
                                      topornym funkcyjnym .
                                      • ave.duce Re: No i co? 08.05.09, 17:56
                                        A skąd Ty się na tym "mechanizmie" tak dobrze znasz? Czyżbyś sam był
                                        "doświadczonym funkcyjnym" na delegacji?

:p
                                        • palimpset Re: No i co? 08.05.09, 18:05
                                          Czy pracujecie "na zmiany" ?
                                          Teraz Twoja kolej ?
                                          • ave.duce Re: No i co? 10.05.09, 13:53
                                            palimpset napisał:

> Czy pracujecie "na zmiany" ?
                                            > Teraz Twoja kolej ?

Pilnuj swoich zmian, P(i)Suju ;)

• palimpset Re: No i co? 10.05.09, 15:20
                                              Ja nie mam nic wspólnego z PiSem - potepaim ich za ich polityke wobec
                                              środowisk związanyh z biznesem holokaust .
                                              Natomiast na tym forum daje sie zaobserwować ten sam do znudzenia
                                              stosowany mechanizm -najpierw próby "dyskusji" za pomoca dosyc
                                              topornie uzuwanych chwytównerystycznych a jak okazuje sie iż macie
                                              do czynienia z osoba obnażająca te mechanizmy - to błysawicznie
                                              wobec wszstkich watków zakładanych przez te osobę stosowana
                                              totalitarana cenzura .
                                              Osoby nieudolnie zajmujace sie rozmywaniem tematu dyzuruja na tym
                                              forum na zmianę . Moim zdaniem wszystko to jest część perfudnych
                                              zagrań gazetki .
      • homosovieticus Prawdą jest co piszesz.Jestem mało bystry i mało 08.05.09, 13:21
        rozumiem z otaczajacej nas rzeczywistości.
        Staram się jednak ten stan zmienić.
        Sęk w tym jednak,że Gazeta to nie otaczająca mnie rzeczywistość
        tylko zręcznie malowany słowami michtrix, który bardzo rzadko do
        rozumu się odwołuje.

dr.krisk napisał:

> homosovieticus napisał:
        >
        >
        > > Trudno Cię zrozumieć.
        > Bo ty trochę taki mało bystry jesteś (bez obrazy, rzecz jasna :).
        > I mało w ogóle rozumiesz z otaczającej cię rzeczywistości.
        • dr.krisk To bardzo ładnie z twojej strony! 08.05.09, 13:27
          homosovieticus napisał:

> rozumiem z otaczajacej nas rzeczywistości.
          > Staram się jednak ten stan zmienić.
          Sądzę, że powinieneś jakoś wykorzenić u siebie twoje
          postpeerelowskie postrzeganie rzeczywistości. Jak trochę odetchniesz
          mniej zatęchłym powietrzem, to od razu szare komórki ochoczo podejmą
          trud!
          Powodzenia!
          • homosovieticus Nie znam bardziej zatęchłej peerelem atmosfery 08.05.09, 13:34
            jak na Czerskiej.

Ta sama, niczym nieuzasadniona wiara w nieomylność własnej
            NIEWIEDZY.
            • dr.krisk Bo ty w ogóle mało znasz.... 08.05.09, 13:46
              .. i mało rozumiesz.
              Piszę to zupełnie serio i bez złośliwości (prawie :).
              • homosovieticus Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem swój własny 08.05.09, 14:11
                post to zrozumiałbyś na czym jest w istocie wiara we własną
                niewiedzę i z jakich umysłowości wyrastać może.
                • dr.krisk Ojej..... 08.05.09, 14:20
                  .. wzruszyłem się okropnie twoim postem.
                  Napisz jeszcze o tych umysłowościach, i co z nich wyrasta.
                  Bom ciekaw...
                  • homosovieticus Przywołane umysłowości charaktreryzują się brakiem 08.05.09, 14:40
                    zdolności analitycznych i łatwoscią w tworzeniu miraży.
                    Wyrastają z nich intelektualne chwasty urozmaicającą oślą łączkę
                    tępawej gawiedzi.
                    • palimpset Re: Przywołane umysłowości charaktreryzują się br 08.05.09, 15:06
                      Czy nie odnosisz wrażenia iż "dyskutujemy" z funkcyjnymi ?
                      • homosovieticus Wiem o tym i dlatego czsami z nimi rozmawiam. 08.05.09, 15:11
                        Było nie było wyróżniają się i stylem, i pisownią.
                        • dr.krisk Czy moglibycie jeszcze trochę w tym stylu? 08.05.09, 15:14
                          Bo bardzo mi się podoba ten barok waszych rozważań :)
                          Proszę.....
                        • palimpset Re: Wiem o tym i dlatego czsami z nimi rozmawiam. 08.05.09, 15:25
                          Odnoszę wrażenie iż "walą" na jedno kopyto . Po prostu robią
                          wszystko aby nie odnosic sie merytorycznie i "rozmywać" niewygodne
                          dla nich wątki czy nawet pojedyncze kwestie .
    • bodo.2 Re: Urodzinowe życzenia dla Gazety Wyborczej! 08.05.09, 13:54
      Aby następne były bez sieczki i jadu gadzinowego,i niepodważalnych osądów
      naczelnego ideologa.
    • kubala11 Re: Urodzinowe życzenia dla Gazety Wyborczej! 08.05.09, 14:17
      Jeśli maja być szczere to z całego serca życzę spektakularnego upadku gazecie i
      zdrowia dla wszystkich pracowników.:)
    • dottore.zabanowany Dałbyś se spokój z kolejnymi oszustwami! 08.05.09, 14:23
      homosovieticus napisał:

> Drażnisz nas i mieszasz nam w głowach już dwadzieścia lat.

Zwalenie swojej skłonności do OSZUSTW i KŁAMSTW na Gazete Wyborcza,
      jestt twoim kolejnym WREDNYM OSZUSTWEM I KŁAMSTWEM.

Lepij bys sobie poszedł do Gazety Polskie - tam znalazłbys poważanie klamiac i
      oszukujac, a przy okazji niechybna przyjemność z Prezesem Kurtyka. ...

• homosovieticus Podstawowa trudność zrozumienia Gazety wynika 08.05.09, 16:57
      z faktu rozbieżności pomiędzy używanym, polskim językiem a
      prawdziwym sensem myśli, który pragnie Gazeta przekazać.
      • mariner4 Szkoda, że GW Cię przerasta 08.05.09, 17:59
        Zacznij od czegoś łatwiejszego.
        M.
        • palimpset przerasta pod względem perfidii , kłamstwa etc 08.05.09, 18:07
          Pod podobnymi względami prezentuje poziom o wiele wyższy od
          przecietnej - w tej dziedzinie udało im sie wybić onad przeciętnośc
          i to znacznie .
    • mietowe_loczki psycholog "wam" pomoże 08.05.09, 17:39
      homosovieticus napisał:

> Drażnisz nas i mieszasz nam w głowach już dwadzieścia lat.
      > Dwadzieścia lat mordujesz ducha "Solidarności" i uparcie
      > stawiając "mieć" przed "być" przypominasz nam jednocześnie nauki
      > Jana Pawła II-giego.
      >
      > Trudno Cię zrozumieć.

Czy może być na tym forum cokolwiek gorszego niż wynurzenia sierot po Michniku,
      którzy kiedyś wierzyli mu bezgranicznie, bezkrytycznie łykali, co napisze GW, a
      teraz sobie nie mogą tego wybaczyć?

Tylko co to obchodzi innych forumowiczów?

Dlaczego ten właśnie kompleks jest przypisywany innym?
      • ave.duce Re: psycholog "wam" pomoże 08.05.09, 17:59
        Wiesz, że jestem leniwa jak coś tam, coś tam > więc będzie krótko: psycholog też
        im nie pomoże, ani nawet psychiatra.

Pozdrawiam uniżenie > PERSONEL ;)

• homosovieticus żeby moje życzenia były bardziej zrozumiałe 10.05.09, 12:13

opowiada Michał Cichy do niedawna czołowy publicysta Gazety
      Wyborczej i podobno przyjaciel Adama Michnika

..."
      Odmówiłem bycia "cynglem", choćby w takiej - jak to pan sugeruje -
      subtelnej sprawie.
      To był pierwszy raz, kiedy Michnik próbował mi coś w taki sposób
      zlecić, próbował ze mnie zrobić Smoleńskiego, a ja Smoleńskim zostać
      nie chciałem.
      On zaczął na mnie wrzeszczeć, że mam przynieść tekst, zaczął na mnie
      bluzgać.
      My zawsze bluzgaliśmy w redakcji, z Helenką i z Adamem, ze
      wszystkimi - to było środowisko, w którym ja się do pewnego momentu
      czułem rzeczywiście wolny.
      Dla mnie wolność polegająca na tym, że się chodzi w krawacie i w
      marynarce i nie używa brzydkich słów, to jest g..., nie wolność,
      natomiast w momencie, kiedy Adam zaczął na mnie wsiadać i zaczął mi
      grozić, że mnie ześle do działu internetu, gdzie Helenka ze mnie
      zrobi pracownika, który będzie zasuwał od dziewiątej rano do
      dziewiątej wieczór, ja mu powiedziałem: "Stary, ty mnie chyba masz
      za kogoś innego, ja nigdy nie piszę na zamówienie". On wtedy
      krzyknął do mnie "won!" i wyrzucił mnie z gabinetu, po czym przestał
      się odzywać, a przecież wcześniej byliśmy przyjaciółmi i ja go nadal
      uważam za kogoś w rodzaju swojego zastępczego ojca - trochę taką
      rolę w moim życiu odegrał, tylko przegapił moment, w którym sam
      zaczął tracić siły.
      Jest taki moment w życiu człowieka starzejącego się, którego nie
      można przegapić - moment, kiedy trzeba nauczyć się mieć sojuszników
      w młodszych.
      Michnik przegapił ten moment, bo on zawsze był tak silny, że
      wydawało mu się, że może zaszlachtować żyletką każdego.
      Przeliczył się i poniósł za to karę, która mu się należała."

www.dziennik.pl/dziennik/europa/article325207/Wojna_pokolen_przy_uzyciu_cyngli.html

• karolek-3 Re: Urodzinowe życzenia dla Gazety Wyborczej! 10.05.09, 15:35
      złóż życzenia www.dziekujemy.pl/
      • czternasty_sympatyk_po Re: Do dna na giełdzie !!!!!! 10.05.09, 15:39
        Agora pdo wode.Akcje na łab na szyje. Panika!!!!!
        Brawo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka