Gość: Piotr_M IP: 10.105.13.* 07.08.01, 19:56 Odpowiedzi prosze podawac zgodnie z regulami jezyka. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXL Re: Dlaczego IP: *.echostar.pl 09.08.01, 13:37 Bo jak ktos jest inteligenty i umie pisac, to mowia, ze Zyd ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby Re: Dlaczego - bo to zamaskowani żydzi ;-) IP: *.acn.waw.pl 10.08.01, 09:08 Gość portalu: XXL napisał(a): > Bo jak ktos jest inteligenty i umie pisac, to mowia, ze Zyd ... XXL, to Ty nie wiesz, że wszyscy "prawdziwi polacy" to żydzi, którzy ukrywają swoją inteligencję i biegają za tępe tłuki ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Innyjack Re: Dlaczego IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 13:56 Bo sa inteligentni inaczej i gramotni inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_M Nagroda! IP: 10.105.13.* 09.08.01, 15:01 Brawo! Panowie XXL oraz Innyjack otrzymuja w nagrode podwojny karnet na wystapienie Ojca Rydzyka na temat: "Moje skarpety to moja sprawa i wara od nich wstretny Zydzie". Wydarzenie bedzie mialo miejsce na terenach nieslusznie nieprzyznanych Wyzszej Szkole Kultury Spolecznej i Medialnej. O dacie zostana Panowie poinformowani tajnym szyfrem poprzez eter Radia Maryja. Posiadanie karnetu uprawnia rowniez do jednkrotnego pocalowania Ojca R. w pupe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: Nagroda! do Piotr_M IP: *.ts.pl 09.08.01, 15:13 A ja??!! Ja tez chce??!! Bardzo tez chcialbym tam byc!!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_M Juz sie robi! IP: 10.105.13.* 09.08.01, 15:59 Gość portalu: emem napisał(a): > A ja??!! Ja tez chce??!! > Bardzo tez chcialbym tam byc!!!?? Jak to mowia ... chcec to moc! :-) Ale zostala tylko zwykla wejsciowka, bez bonusow. Innymi slowy - bedziesz mogl sobie posluchac, a potem niestety sam sie pocalowac gdzie tylko zechcesz. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,., Re: Nagroda! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 15:28 Gość portalu: Piotr_M napisał(a): > Brawo! > Panowie XXL oraz Innyjack otrzymuja w nagrode podwojny karnet na wystapienie > Ojca Rydzyka na temat: "Moje skarpety to moja sprawa i wara od nich wstretny > Zydzie". Wydarzenie bedzie mialo miejsce na terenach nieslusznie nieprzyznanych > > Wyzszej Szkole Kultury Spolecznej i Medialnej. O dacie zostana Panowie > poinformowani tajnym szyfrem poprzez eter Radia Maryja. > Posiadanie karnetu uprawnia rowniez do jednkrotnego pocalowania Ojca R. w pupe. ten skończył szkołę z wyróżnieniem nie bedę pisał jaką bo mnie oskarża o antysemityzm. aj waj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_M Re: Nagroda! IP: 10.105.13.* 09.08.01, 16:03 Gość portalu: ,., napisał(a): > ten skończył szkołę z wyróżnieniem nie bedę pisał jaką bo mnie oskarża o > antysemityzm. aj waj! Konkretnie skonczylem (zreszta calkiem niedawno) Szkole Glowna Handlowa w Warszawie, znana kuznie komunistycznych kadr. Zycze dobrego samopoczucia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Do konkretnie skończonego ... , czyli Piotra M IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 16:11 Gość portalu: Piotr_M napisał(a): > Konkretnie skonczylem (zreszta calkiem niedawno) Szkole Glowna Handlowa Jeżeli jesteś konkretnie skończony i zamierzasz wytykać Polakom "poprawna polszczyznę", to najpierw zadbaj o swoją - polszczyznę i kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_M Od konkretnie skończonego ... , czyli Piotra M IP: 10.105.13.* 09.08.01, 16:39 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Jeżeli jesteś konkretnie skończony i zamierzasz wytykać Polakom "poprawna > polszczyznę", to najpierw zadbaj o swoją - polszczyznę i kulturę. Jest takie sportowe powiedzenie: "Gra sie tak jak przeciwnik pozwala". Odnoszac to do "dyskusji" na Forum - dostosowuje poziom kultury do tego, ktory reprezentuja moi adwersarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Od konkretnie skończonego ... , czyli Piotra M IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 17:59 Gość portalu: Piotr_M napisał(a): > Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > > Jeżeli jesteś konkretnie skończony i zamierzasz wytykać Polakom "poprawna > > polszczyznę", to najpierw zadbaj o swoją - polszczyznę i kulturę. > > Jest takie sportowe powiedzenie: "Gra sie tak jak przeciwnik pozwala". > Odnoszac to do "dyskusji" na Forum - dostosowuje poziom kultury do tego, ktory > reprezentuja moi adwersarze. Zostawmy kulturę - z myślą o dostosowywaniu poziomu sie nie zgadzam - wróćmy do polszczyzny. Jak rozumiesz swą myśl: "Roznica pogladow nie jest niczym zdroznym, nawet jesli dotyczy wielkich autorytetow i neguje ich opinie." Czy to jest wzorzec tej poprawności npP? A czym różni się Twoja "tendencja ogolnoeuropejska" od europejskiej? Nie rozwijam, wnioski sam wyciągnij. Każdy błędy popełnia, czy to jest powód by pisać o poprawności językowej "prawdziwych Polaków"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_M O jezyku IP: 10.105.13.* 09.08.01, 18:34 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Zostawmy kulturę - z myślą o dostosowywaniu poziomu sie nie zgadzam - wróćmy do > polszczyzny. Jak rozumiesz swą myśl: > "Roznica pogladow nie jest niczym zdroznym, nawet jesli dotyczy wielkich > autorytetow i neguje ich opinie." Czy to jest wzorzec tej poprawności npP? Oczywiscie nie jest wzorcem, jednak nie widze w tym zdaniu nic nieprawidlowego. Pokusze sie o stwierdzenie, iz jest co najmniej poprawne. Byc moze jest zbyt "skondensowane" w swojej tresci, moze operuje zbyt duzym skrotem myslowym (choc pewnie kontekst, z ktorego zostalo wyrwane by wiele wyjasnil), moze jest za trudne do zrozumienia dla niektorych ... ale to juz nie moj problem. :-) > A czym różni się Twoja "tendencja ogolnoeuropejska" od europejskiej? Wydzwiekiem, nieco tez znaczeniem. Jedno okreslenie jest w pewien subtelny sposob "szersze", moze "glebsze" od drugiego. > Nie rozwijam, wnioski sam wyciągnij. > Każdy błędy popełnia, czy to jest powód by pisać o poprawności językowej > "prawdziwych Polaków"? Powyzej napisalem pare slow wyjasnienia, ale nie sadze, zby mialo to jakis sens. Nie o to przeciez chodzi. Jezyk jest jednym z atrybutow przynaleznosci narodowej. Rzeklbym, ze waznym. Na tym Forum sa ludzie (generalnie - zwolennicy ideologii zwiazanej z Radiem Maryja), ktorzy odsadzaja od czci i wiary inaczej myslacych, przepowiadajac im los nie do pozazdroszczenia. Ci ludzie mienia sie obroncami religii i polskosci. Sek w tym, ze czesto nie potrafia utworzyc poprawnego zdania (a latwiej napisac niz powiedziec). Bywa, iz trudno zrozumiec jakikolwiek sens ich wypowiedzi. Nawet jesli byla obrazliwa, to nikt sie o tym nie dowie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Nagroda nalezy się Panu Piotrze ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 22:14 Gość portalu: Piotr_M napisał : > Konkretnie skonczylem (zreszta calkiem niedawno) Szkole Glowna Handlowa w > Warszawie, znana kuznie komunistycznych kadr. Czy to jest słowo mówione czy pisane, chciałabym usatysfakcjonować pytającego,dlatego proszę o rozróżnienie tych obu form,żebym mogła się czegoś nauczyć. A codo meritum czy czuje się Pan prawdziwym Polakiem czy kim ? > Zycze dobrego samopoczucia! :-) A ja zazdroszczę samozadowolenia. Mimo to pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_M Aneks ... IP: 10.105.13.* 09.08.01, 16:44 Zapomnialem dodac, ze cmoknieciu przez nieprawomyslnych podlega tylko lewy posladek. Prawy przeznaczony jest dla wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,., Re: Dlaczego ? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 15:26 bo kończyli komunistyczne i żydowskie szkoły aj waj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: Dlaczego ? IP: *.ts.pl 09.08.01, 15:33 Debilku - zapomniales chyba wziasc dzis lekarstw. Wez podwojna dawke i wlacz sobie Radyjko Ma Ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do purysty emema -- wziąć - nie "wziąść" IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 17:52 Gość portalu: emem napisał(a): > Debilku - zapomniales chyba wziasc dzis lekarstw. > Wez podwojna dawke i wlacz sobie Radyjko Ma Ryja. Odważyłeś się ememie zabrać głos w wątku dotyczącym poprawnej polszczyzny i jeszcze debilkami rzucasz. Informuję Ciebie, że mówi się (i pisze również) wziąć, a nie "wziąść". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: do purysty emema -- wziąć - nie IP: *.ts.pl 09.08.01, 17:57 kurde rzeczywiscie dalem ciala - wszystko przez ten pospiech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_M Re: do purysty emema -- wziąć - nie IP: 10.105.13.* 09.08.01, 18:38 Milo mi, ze w jakis sposob watek spelnia swoja wdzieczna, edukacyjna role. Oby wiecej takich na naszym Forum! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Re: do purysty emema -- wziąć - nie IP: 212.160.128.* 10.08.01, 10:07 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Gość portalu: emem napisał(a): > > > Debilku - zapomniales chyba wziasc dzis lekarstw. > > Wez podwojna dawke i wlacz sobie Radyjko Ma Ryja. > > Odważyłeś się ememie zabrać głos w wątku dotyczącym poprawnej polszczyzny i > jeszcze debilkami rzucasz. > Informuję Ciebie, że mówi się (i pisze również) wziąć, a nie "wziąść". Hiacynt: nie mówi się ''''informuję Ciebie'''' ale ''''informuję Cię'''' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: do purysty emema -- wziąć - nie IP: *.ts.pl 10.08.01, 10:37 ale jaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,., Re: Dlaczego ? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 08:27 Gość portalu: emem napisał(a): > Debilku - zapomniales chyba wziasc dzis lekarstw. > Wez podwojna dawke i wlacz sobie Radyjko Ma Ryja. od razu widać klasę i wykształcenie - pewnie znachor hihi!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dlaczego ? IP: *.echostar.pl 09.08.01, 16:37 Cholera, tyle lat sie uczylem, a ty mi dopero teraz mowisz, ze te wszystkie szkoly byly komunistyczne i zydowskie ? Rety, wszystko na nic !!!!! 17 lat nauki zmarnowane, Boze .... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_M Re: Dlaczego ? IP: 10.105.13.* 09.08.01, 16:41 Gość portalu: XXL napisał(a): > Cholera, tyle lat sie uczylem, a ty mi dopero teraz > mowisz, ze te wszystkie szkoly byly komunistyczne i > zydowskie ? > > Rety, wszystko na nic !!!!! > 17 lat nauki zmarnowane, Boze .... Ja uczylem sie jeszcze dluzej. Dopiero mam przerabane! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dlaczego ? IP: *.echostar.pl 09.08.01, 16:50 To teraz nic, tylko jak w tym starym dowcipie o wskrzeszeniu po 50 latach Lenina i Dzierzynskiego. Feliks, zaczynamy wszystko od nowa !!!! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś