Dodaj do ulubionych

Dlaczego "prawdziwi Polacy" nie potrafia pisac po polsku?

IP: 10.105.13.* 07.08.01, 19:56
Odpowiedzi prosze podawac zgodnie z regulami jezyka. :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: Dlaczego IP: *.echostar.pl 09.08.01, 13:37
      Bo jak ktos jest inteligenty i umie pisac, to mowia, ze Zyd ...
      • Gość: Gruby Re: Dlaczego - bo to zamaskowani żydzi ;-) IP: *.acn.waw.pl 10.08.01, 09:08
        Gość portalu: XXL napisał(a):

> Bo jak ktos jest inteligenty i umie pisac, to mowia, ze Zyd ...

XXL, to Ty nie wiesz, że wszyscy "prawdziwi polacy" to żydzi, którzy ukrywają
        swoją inteligencję i biegają za tępe tłuki ;-)))

• Gość: Innyjack Re: Dlaczego IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 13:56
      Bo sa inteligentni inaczej i gramotni inaczej
    • Gość: Piotr_M Nagroda! IP: 10.105.13.* 09.08.01, 15:01
      Brawo!
      Panowie XXL oraz Innyjack otrzymuja w nagrode podwojny karnet na wystapienie
      Ojca Rydzyka na temat: "Moje skarpety to moja sprawa i wara od nich wstretny
      Zydzie". Wydarzenie bedzie mialo miejsce na terenach nieslusznie nieprzyznanych
      Wyzszej Szkole Kultury Spolecznej i Medialnej. O dacie zostana Panowie
      poinformowani tajnym szyfrem poprzez eter Radia Maryja.
      Posiadanie karnetu uprawnia rowniez do jednkrotnego pocalowania Ojca R. w pupe.
      • Gość: emem Re: Nagroda! do Piotr_M IP: *.ts.pl 09.08.01, 15:13
        A ja??!! Ja tez chce??!!
        Bardzo tez chcialbym tam byc!!!??
        • Gość: Piotr_M Juz sie robi! IP: 10.105.13.* 09.08.01, 15:59
          Gość portalu: emem napisał(a):

> A ja??!! Ja tez chce??!!
          > Bardzo tez chcialbym tam byc!!!??

Jak to mowia ... chcec to moc! :-)
          Ale zostala tylko zwykla wejsciowka, bez bonusow. Innymi slowy - bedziesz mogl
          sobie posluchac, a potem niestety sam sie pocalowac gdzie tylko zechcesz. :-)))
      • Gość: ,., Re: Nagroda! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 15:28
        Gość portalu: Piotr_M napisał(a):

> Brawo!
        > Panowie XXL oraz Innyjack otrzymuja w nagrode podwojny karnet na wystapienie
        > Ojca Rydzyka na temat: "Moje skarpety to moja sprawa i wara od nich wstretny
        > Zydzie". Wydarzenie bedzie mialo miejsce na terenach nieslusznie nieprzyznanych
        >
        > Wyzszej Szkole Kultury Spolecznej i Medialnej. O dacie zostana Panowie
        > poinformowani tajnym szyfrem poprzez eter Radia Maryja.
        > Posiadanie karnetu uprawnia rowniez do jednkrotnego pocalowania Ojca R. w pupe.

ten skończył szkołę z wyróżnieniem nie bedę pisał jaką bo mnie oskarża o
        antysemityzm. aj waj!
        • Gość: Piotr_M Re: Nagroda! IP: 10.105.13.* 09.08.01, 16:03
          Gość portalu: ,., napisał(a):

> ten skończył szkołę z wyróżnieniem nie bedę pisał jaką bo mnie oskarża o
          > antysemityzm. aj waj!

Konkretnie skonczylem (zreszta calkiem niedawno) Szkole Glowna Handlowa w
          Warszawie, znana kuznie komunistycznych kadr.

Zycze dobrego samopoczucia! :-)
          • Gość: Hiacynt Do konkretnie skończonego ... , czyli Piotra M IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 16:11
            > Konkretnie skonczylem (zreszta calkiem niedawno) Szkole Glowna Handlowa

Jeżeli jesteś konkretnie skończony i zamierzasz wytykać Polakom "poprawna
            polszczyznę", to najpierw zadbaj o swoją - polszczyznę i kulturę.
            • Gość: Piotr_M Od konkretnie skończonego ... , czyli Piotra M IP: 10.105.13.* 09.08.01, 16:39
              Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Jeżeli jesteś konkretnie skończony i zamierzasz wytykać Polakom "poprawna
              > polszczyznę", to najpierw zadbaj o swoją - polszczyznę i kulturę.

Jest takie sportowe powiedzenie: "Gra sie tak jak przeciwnik pozwala".
              Odnoszac to do "dyskusji" na Forum - dostosowuje poziom kultury do tego, ktory
              reprezentuja moi adwersarze.
              • Gość: Hiacynt Re: Od konkretnie skończonego ... , czyli Piotra M IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 17:59

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
                >
                > > Jeżeli jesteś konkretnie skończony i zamierzasz wytykać Polakom "poprawna
                > > polszczyznę", to najpierw zadbaj o swoją - polszczyznę i kulturę.
                >
                > Jest takie sportowe powiedzenie: "Gra sie tak jak przeciwnik pozwala".
                > Odnoszac to do "dyskusji" na Forum - dostosowuje poziom kultury do tego, ktory
                > reprezentuja moi adwersarze.

Zostawmy kulturę - z myślą o dostosowywaniu poziomu sie nie zgadzam - wróćmy do
                polszczyzny. Jak rozumiesz swą myśl:
                "Roznica pogladow nie jest niczym zdroznym, nawet jesli dotyczy wielkich
                autorytetow i neguje ich opinie." Czy to jest wzorzec tej poprawności npP?

A czym różni się Twoja "tendencja ogolnoeuropejska" od europejskiej?
                Nie rozwijam, wnioski sam wyciągnij.
                Każdy błędy popełnia, czy to jest powód by pisać o poprawności językowej
                "prawdziwych Polaków"?
                • Gość: Piotr_M O jezyku IP: 10.105.13.* 09.08.01, 18:34

> Zostawmy kulturę - z myślą o dostosowywaniu poziomu sie nie zgadzam - wróćmy do
                  > polszczyzny. Jak rozumiesz swą myśl:
                  > "Roznica pogladow nie jest niczym zdroznym, nawet jesli dotyczy wielkich
                  > autorytetow i neguje ich opinie." Czy to jest wzorzec tej poprawności npP?

Oczywiscie nie jest wzorcem, jednak nie widze w tym zdaniu nic nieprawidlowego.
                  Pokusze sie o stwierdzenie, iz jest co najmniej poprawne. Byc moze jest
                  zbyt "skondensowane" w swojej tresci, moze operuje zbyt duzym skrotem myslowym
                  (choc pewnie kontekst, z ktorego zostalo wyrwane by wiele wyjasnil), moze jest za
                  trudne do zrozumienia dla niektorych ... ale to juz nie moj problem. :-)

> A czym różni się Twoja "tendencja ogolnoeuropejska" od europejskiej?

Wydzwiekiem, nieco tez znaczeniem. Jedno okreslenie jest w pewien subtelny
                  sposob "szersze", moze "glebsze" od drugiego.

> Nie rozwijam, wnioski sam wyciągnij.
                  > Każdy błędy popełnia, czy to jest powód by pisać o poprawności językowej
                  > "prawdziwych Polaków"?

Powyzej napisalem pare slow wyjasnienia, ale nie sadze, zby mialo to jakis sens.
                  Nie o to przeciez chodzi.

Jezyk jest jednym z atrybutow przynaleznosci narodowej. Rzeklbym, ze waznym.
                  Na tym Forum sa ludzie (generalnie - zwolennicy ideologii zwiazanej z Radiem
                  Maryja), ktorzy odsadzaja od czci i wiary inaczej myslacych, przepowiadajac im
                  los nie do pozazdroszczenia. Ci ludzie mienia sie obroncami religii i polskosci.
                  Sek w tym, ze czesto nie potrafia utworzyc poprawnego zdania (a latwiej napisac
                  niz powiedziec). Bywa, iz trudno zrozumiec jakikolwiek sens ich wypowiedzi.
                  Nawet jesli byla obrazliwa, to nikt sie o tym nie dowie. :-)
          • Gość: jolka Re: Nagroda nalezy się Panu Piotrze ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 22:14
            Gość portalu: Piotr_M napisał :
            > Konkretnie skonczylem (zreszta calkiem niedawno) Szkole Glowna Handlowa w
            > Warszawie, znana kuznie komunistycznych kadr.
            Czy to jest słowo mówione czy pisane, chciałabym usatysfakcjonować
            pytającego,dlatego proszę o rozróżnienie tych obu form,żebym mogła się czegoś
            nauczyć. A codo meritum czy czuje się Pan prawdziwym Polakiem czy kim ?
            > Zycze dobrego samopoczucia! :-)
            A ja zazdroszczę samozadowolenia.
            Mimo to pozdr.
      • Gość: Piotr_M Aneks ... IP: 10.105.13.* 09.08.01, 16:44
        Zapomnialem dodac, ze cmoknieciu przez nieprawomyslnych podlega tylko lewy
        posladek. Prawy przeznaczony jest dla wiernych.
    • Gość: ,., Re: Dlaczego ? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 15:26
      bo kończyli komunistyczne i żydowskie szkoły aj waj
      • Gość: emem Re: Dlaczego ? IP: *.ts.pl 09.08.01, 15:33
        Debilku - zapomniales chyba wziasc dzis lekarstw.
        Wez podwojna dawke i wlacz sobie Radyjko Ma Ryja.
        • Gość: Hiacynt do purysty emema -- wziąć - nie "wziąść" IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 17:52

> Debilku - zapomniales chyba wziasc dzis lekarstw.
          > Wez podwojna dawke i wlacz sobie Radyjko Ma Ryja.

Odważyłeś się ememie zabrać głos w wątku dotyczącym poprawnej polszczyzny i
          jeszcze debilkami rzucasz.
          Informuję Ciebie, że mówi się (i pisze również) wziąć, a nie "wziąść".
          • Gość: emem Re: do purysty emema -- wziąć - nie IP: *.ts.pl 09.08.01, 17:57
            kurde rzeczywiscie dalem ciala - wszystko przez ten pospiech
            • Gość: Piotr_M Re: do purysty emema -- wziąć - nie IP: 10.105.13.* 09.08.01, 18:38
              Milo mi, ze w jakis sposob watek spelnia swoja wdzieczna, edukacyjna role.
              Oby wiecej takich na naszym Forum! :-)
          • Gość: bm Re: do purysty emema -- wziąć - nie IP: 212.160.128.* 10.08.01, 10:07

> Gość portalu: emem napisał(a):
            >
            > > Debilku - zapomniales chyba wziasc dzis lekarstw.
            > > Wez podwojna dawke i wlacz sobie Radyjko Ma Ryja.
            >
            > Odważyłeś się ememie zabrać głos w wątku dotyczącym poprawnej polszczyzny i
            > jeszcze debilkami rzucasz.
            > Informuję Ciebie, że mówi się (i pisze również) wziąć, a nie "wziąść".

Hiacynt: nie mówi się ''''informuję Ciebie'''' ale ''''informuję Cię''''
            • Gość: emem Re: do purysty emema -- wziąć - nie IP: *.ts.pl 10.08.01, 10:37
              ale jaja....
        • Gość: ,., Re: Dlaczego ? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 08:27

> Debilku - zapomniales chyba wziasc dzis lekarstw.
          > Wez podwojna dawke i wlacz sobie Radyjko Ma Ryja.

od razu widać klasę i wykształcenie - pewnie znachor hihi!!!!!!!!
      • Gość: XXL Re: Dlaczego ? IP: *.echostar.pl 09.08.01, 16:37
        Cholera, tyle lat sie uczylem, a ty mi dopero teraz
        mowisz, ze te wszystkie szkoly byly komunistyczne i
        zydowskie ?

Rety, wszystko na nic !!!!!
        17 lat nauki zmarnowane, Boze ....

pozdrowienia
        • Gość: Piotr_M Re: Dlaczego ? IP: 10.105.13.* 09.08.01, 16:41
          Gość portalu: XXL napisał(a):

> Cholera, tyle lat sie uczylem, a ty mi dopero teraz
          > mowisz, ze te wszystkie szkoly byly komunistyczne i
          > zydowskie ?
          >
          > Rety, wszystko na nic !!!!!
          > 17 lat nauki zmarnowane, Boze ....

Ja uczylem sie jeszcze dluzej. Dopiero mam przerabane! :-)

• Gość: XXL Re: Dlaczego ? IP: *.echostar.pl 09.08.01, 16:50
            To teraz nic, tylko jak w tym starym dowcipie o wskrzeszeniu
            po 50 latach Lenina i Dzierzynskiego.

Feliks, zaczynamy wszystko od nowa !!!!

pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka