Dodaj do ulubionych

zegnam wszystkich czatowniczow

17.08.06, 21:41
w zwziazku z pewna nieprzyjemna rzecza jaka mnie spotkala na czacie dzisiaj
pewnie tomek nie wiesz o toz lysy tj lukasz nazwal mnie suka ja nie bylam nia
ngdy i nie bede to mnie bardzo zabolalo nikt nie bedzie do mnie mowic wtaki
spdob
chce wam podziekowac za wszystkie mile spedzone chwile bede was milo wspominac
dziekuje
pozdrawiam
magda
Obserwuj wątek
    • tradycja1 Re: zegnam wszystkich czatowniczow 17.08.06, 22:50
      deja vu? juz to kiedys gdzies takie pozegnania czytalam.
      Co za forum smile
      • polishbellydancer Re: zegnam wszystkich czatowniczow 17.08.06, 23:24
        magda chyba czas zalozyc wlasne forum i czat ~~pozegnania~~
    • cuski Magda 18.08.06, 00:43
      A niby skad mam wiedziec ???
      Ja od trzech dni pracuje na 2 zmiany, a do domu przyjezdzam tylko na 4 godziny,
      zeby sie troche zdrzemnac.
    • harajukugirl Re: zegnam wszystkich czatowniczow 18.08.06, 18:58
      Magda jak ja bym sie miala przejmowac co na tym czacie tam padlo pod moim
      adresem to pozegnaniom nie byloby konca. Pieprz to... dupki sa wszedzie!!!! Z
      czasem sie przekonasz ze ludzie najbardziej nie lubia tych ludzi ktorym czegos
      zazdroszcza lub tych ktorzy ich olewaja - wiec olej to.
      • cuski Magda 19.08.06, 03:09
        Harajuku dobrze Ci radzi.
        • kiki-sriki Cuski 19.08.06, 07:40
          Spoko! Sie pozegnala! Ale na czat dalej wchodzismile))
          • polishbellydancer Bumerang 19.08.06, 19:45
            to taki Magdziny znak rozpoznawczy---z forum tez juz odchodzila wielokrotnie ;o)
      • himera24 Re: zegnam wszystkich czatowniczow 22.08.06, 16:56
        Monika co w tancu fika, nie nazywaj dupkiem kogos jesli nie wiesz co sie tak
        naprawde stalo, fakt niekt nie mial jej prawa tak nazywac, no ale to zostalo
        czyms spowodowane.
    • tadeuszx Re: zegnam wszystkich czatowniczow 19.08.06, 22:18
      I co, kolejna aferka w "maglu"? Dziecinada, jak bumcykcyk. Przeciez byłem,
      widzialem, tam najczęsciej ludzie szybciej piszą niż myślą i trudno sie dziwić,
      że po paru godzinach takiego "stukania", niektórym "odbija palma" i przestają
      panowac nawet nad swoim rozsądkiem. Walnął to co myśli i poszło... hehehe... A
      Ty Magdusiu, jeśli jesteś chociaz ciut poważna, to wchodź tam wtedy, gdy masz
      konkretny interes, sprawę, a nie baw sie w głupawe flirty, bo widzisz jak to się
      kończy. Do flirtów polecam specjalne czaty, fora, nawet całe portale. Uuuuu ale
      się można naflirtować, napodniecać, naumawiać, nawet z 10-cioma naraz!
      • polishbellydancer Re: zegnam wszystkich czatowniczow 20.08.06, 09:33
        jejkuniu--gdzie tak z 10 mozna????????????
        • tadeuszx Z iloma się chce? O, np. tu: 20.08.06, 13:00
          www.meetic.pl/index.php?mtcmk=172940 albo na czat tu:
          czat.wp.pl/chat.html?i=3 Na samym tylko pokoju "Seks" - jest w tej chwili
          480 osób!?
      • kiki-sriki Re: zegnam wszystkich czatowniczow 20.08.06, 10:51
        byles widziales!! ech no tak nikt nie jest tak madry jak nasz Tadziu!! Sory ale
        ja akurat siedze na czacie i nie uwazam sie za przyglupa!!
        • tadeuszx Kiki, to gratuluję dobrego samopoczucia..:-) 20.08.06, 13:18
          Pożyjemy, zobaczymy, może ktoś "z rozpędu" i "niechcący", z tych siedzących
          obok, ujawni Ci co tak naprawdę, on myśli o Tobie! A poza tym, Kiki, tego posta
          daję do zakładek i poczekam, kiedy Ty założysz taki wątek z pretensjami. A
          założysz, napewno! Nie ma na to siły! Już zdaje się coś tam trułaś, że Cię ktoś
          obraził? Więc Droga Kiki, jak mam nazwać ludzi, którzy nie potrafią wyciągnąć
          wniosków z własnych błędów? Nie chcą się na nich uczyć?! Może mi podpowiesz?
          Sorry, ale wcale nie uważam się za mądrego. Wielokrotnie ustępowałem, gdy ktoś
          mnie przekonał, że nie mam racji. Poczytaj trochę na forum, bo tu, w
          przeciwieństwie do czata, wszystko jest jawne i dostępne. Nie chcę być złośliwy,
          ale czasem muszę! Jeśli ludzie zachowują się tak, że sami się ładują w kłopoty i
          stresy... ??? Kto chce, niech siedzi, nawet całe doby. Ale później niech się nie
          żali?! No bo z jakiej racji? Sam się wpakował(a) a teraz "płacze", to dopiero
          kompromituje inteligencję danego człowieka!
          • kiki-sriki Re: Kiki, to gratuluję dobrego samopoczucia..:-) 20.08.06, 14:22
            oj tadziu tadziu ja na polczacie siedze 5 lat i jeszcze nigdzie nie zalozylam
            takiego postasmile)
          • kiki-sriki Re: Kiki, to gratuluję dobrego samopoczucia..:-) 20.08.06, 14:25
            "Już zdaje się coś tam trułaś, że Cię ktoś obraził?" oj ty sie znasz na tym nie
            ma co gratuluje wiedzy!!! po pierwsze nigdzie nie trulam!! po drugie sie nie
            zale!! po trzecie nie jednego swira tam spotkalam i gdybym miala se zegnac ze
            wszystkimi za kazdym razem musialabym to robic co chwile!! po czwarte jest tam
            taki przycisk ignor i calkiem dobrze funkcjonuje!!
            • tadeuszx Kiki, co Ty mówisz??! 5 lat??? Szok!!! 20.08.06, 16:47
              Nie nie Kiki, w porząąądku jest, wszystko gra Kiki, nie denerwuj się.... taaaa,
              wszystko gra! To tylko Tadzio zwariował...wink)))))
              • kiki-sriki Re: Kiki, co Ty mówisz??! 5 lat??? Szok!!! 20.08.06, 16:57
                uhm tadziu drwij sobie drwij!! ty mowisz ze na czacie mozna spotkac kogos kto
                potrafi sprawic komus przykrosc to ci powiem ze tu tez daleko nie trzeba szukac
                kogos takiegosmile)) jestes w tym specjalistasmile)
                • harajukugirl Re: Kiki, co Ty mówisz??! 5 lat??? Szok!!! 20.08.06, 21:36
                  No i Kiki dlatego kurteczka przeciw-zlosliwosciowa z kapturkiem dobrego humoru
                  wskazana! Olej jak powyzej zasugerowalam Adze. A Tadziowi powiedz ze jak sie
                  czlowiek przez sasiadow nie wysypia to mu ciezko zlosliwosci znosic...i jakby
                  Tadziu czesciej na czata zagladal to by wiedzial o ktorej Ty czasem wstawac
                  jestes zmuszona.
                  Pozdrawiam smile
      • speranzaa Re: zegnam wszystkich czatowniczow 21.08.06, 03:28
        Tadek jak zwykle ma the best komentarzsmile))
        Nie ma co si eprzejmowac idiotami, a jak zwyzywal to go tez zwyzywaj od takich
        i nietakich i bedzie lzej.
        • kiki-sriki Re: zegnam wszystkich czatowniczow 21.08.06, 08:48
          spoko! mi tam cisnienie przez niego nie skacze!
        • tadeuszx Sorry Aśka, ale bądź tak uprzejma i zapytaj 21.08.06, 12:38
          uczonych w piśmie i mowie tych tam psychologów: Kto jest idiotą? Czy ten, który
          stwierdza, że wielogodzinne siedzenie na czacie ociera sie o jakąś formę
          zaburzenia psychiki, czy osoba która mówi, że jest to normalne?.
          • kiki-sriki Re: Sorry Aśka, ale bądź tak uprzejma i zapytaj 21.08.06, 15:37
            koncze ten temat bo mi sie z tadziem dyskutowac nie chce!! on bedzie tak w
            nieskonczonosc cos dowodzil w sposob mniej lub bardziej agresywny a mi sie
            poprostu nie chce! dla mnie bycie na necie to relaks i nie znosze tego typu
            pieniaczy! KONIEC KROPKA!!!
            P.S. PATRZ SYGNATURKA!!
            • tadeuszx No tak, Kiki wie swoje i jest cześć i kropka! ;-) 21.08.06, 19:13
              Może się kiedyś obudzisz z tego czaciego amoku? I zrozumiesz, że jeden
              przyjaciel w realu, to wiecej jak tych stu tu w sieci. Póki co, mnie się nie
              myli sieć z realnym życiem, więc nawet gdybym chciał, to nie mogę spełnić tego
              co masz w sygnaturce. A to: cyt: "> P.S. PATRZ SYGNATURKA!!" - owszem spełniłem,
              czyli popatrzyłem (na tę sygnaturkę) i tym właśnie się różni to wszystko. W
              życiu się ma, dotyka, używa, a w sieci... patrzy na literki.
              Tak niektórzy "zaawansowani" odbierają internet:
              images3.fotosik.pl/105/96d18692afba59bbmed.gif i tak
              images2.fotosik.pl/126/82b83648162a780a.jpg lub tak
              images1.fotosik.pl/138/bd24035a725dc824.jpg A gdy już jakimś sposobem
              dochodzi do realu, to często wygląda to
              images3.fotosik.pl/129/48d4b05497c0cfb4.jpg
              Czy ktoś temu zaprzeczy? sad
              • kiki-sriki Re: No tak, Kiki wie swoje i jest cześć i kropka! 21.08.06, 21:38
                ja na czacie nie mam przyjaciol!! to ze ktos siedzi na czacie nie oznacza
                odrazu ze idiota!! a przyjaciol mam w realu!! i to od lat wielu!! i KONIEC..
                PS co do sygnaturki mialo symbolizowac moj stosunek do pewnych spraw i pewnych
                ludzi!
                • tadeuszx Re: No tak, Kiki wie swoje i jest cześć i kropka! 21.08.06, 22:56
                  Kiki, czytałaś tak przypadkiem, ten post Speranzy?
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28897&w=47053977&a=47199647 Chyba nie,
                  bo mnie atakujesz za słowo, idiota, którego Aśka użyła w stosunku do mnie!?
                  Kiki, 5 lat (tak mówiłaś) czatujesz, ale nie ściemniaj tak prymitywnie. Czat
                  rządzi się swoimi prawami i tam jest przyjacielem każdy, z kim Ci się miło
                  rozmawia? Kiki, i Ty z takim "stażem" tego nie wiesz? No jasne, że tam nie ma
                  nawet takich "forumowych przyjaciół" jak w wizytówkach. To bądź tak uprzejma i
                  nie wywracaj kota ogonem, bo zaiste, byłby to szok ogromny, gdybyś wchodziła na
                  czata, do ludzi z którymi gadasz "z przymusu". To przecież jasne, że idziesz
                  pogadać z przyjaciółmi!.
                  • kiki-sriki Re: No tak, Kiki wie swoje i jest cześć i kropka! 21.08.06, 23:06
                    wlasnie ja z takim stazem wiem ze na czacie nie ma przyjaciol! a ta lista owych
                    znajomych to sory tadziu ale z przyjaciolmi nie ma nic wspolnego cos ci sie
                    pomieszalo.. a czytam cie dokladnie.. zwlaszcza tutaj
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28897&w=47084628&a=47155678
                    a ty pien sie pien.. lubisz to... moze walniesz kolejny madry laboracik.. tylko
                    kto go bedzie czytac.. bo mi sie juz nie chce! dobranoc ide spac..
              • serialkilla Tadzio 21.08.06, 22:03
                co Tadzio już masz problemy takie że nie odróżniasz przyjaciół od czata;D?
                myślisz że tam kazdy żyje czatem;D? widac że masz błędne mniemanie i sam się
                gubiszsmileja tam wchodzę żeby beke poskręcać bo tam są naprawde indywidualne
                talenty xD,a że czasem przesiaduje na czacie nie znaczy że jestem idiota, w tym
                roku kończę studia a prawdziwych znajomych mam w wielu dzielnicach i miastach
                którzy czasem odwiedzaja nas xD i na pewno nie pomylę 1 znajomego z czata z
                realnym mżyciem bo to wielka bzdura co napisałeś o innychsmilebaw się dobrze na
                forum czy to też nie jest jakaś inny styl''czatu'' tez rozmawiasz z ludźmi i co
                myli Ci się hehe?.... nie odpowiadaj nawetsmile
                • tadeuszx Serialkilla, zadziwiasz, czy to już wpływ 21.08.06, 22:40
                  tego czatowania? Czytasz powierzchownie i nie rozumiesz co czytasz? To jak Ty
                  chcesz skończyć te studia? Stoi jak wół! Serialkilla, tak:"..I zrozumiesz, że jeden
                  przyjaciel w realu, to wiecej jak tych stu tu w sieci..." wysil się troszkę i
                  postaraj pojąć, że na czatach (myślę, powinieneś to wiedzieć) każdy ma
                  przyjaciół. Tak? No więc mówię, że nawet 100 tych "czatowych, nie zastąpi
                  jednego żywego!. Poniał człowiek? I może zakwestionujesz te słowa? Może mówię
                  nieprawdę?. Generalnie cały ten Twój post popieprzyłeś, wymieszałeś booogwieco.
                  Chłopie, to jest forum i tu uważaj, nie pisz durnot! cyt:"...a że czasem
                  przesiaduje na czacie nie znaczy że jestem idiota..." - a kto Ci do cholery
                  takie coś zarzuca? Gdzie, w którym miejscu ośmieliłbym się nazwać ludzi (czyli
                  siebie również) idiotami, za to, że czasami siedzą na czacie? Cały czas mówię o
                  tych, którzy to robię po kilka godzin codziennie!!
                  I gwoli prawdy. Bądźcie tak uprzejmi i przeczytajcie post Speranzy cyt: "Tadek
                  jak zwykle ma the best komentarzsmile))
                  Nie ma co si eprzejmowac idiotami, a jak zwyzywal to go tez zwyzywaj od takich
                  i nietakich i bedzie lzej."
                  Wyjaśnie dodatkowo: To Aśka mnie nazwała idiotą, więc ją grzecznie pytam:
                  cyt:"Kto jest idiotą? Czy ten, który
                  stwierdza, że wielogodzinne siedzenie na czacie ociera sie o jakąś formę
                  zaburzenia psychiki, czy osoba która mówi, że jest to normalne?."
                  ---------------------------------------
                  Generalnie: Jeśli się włączamy do dyskusji, należy czytać wszystkie posty w
                  wątku. Gdyż inaczej taka opinia jest nieporozumieniem.
                  Sam przecież zachęcałem ludzi do czatowania. Ale w rozsądnych granicach, bez
                  obrażania się, bez bełkotów lasujących mózgownicę. I tyle. A Wy jak się
                  rozczatujecie, to jest po herbacie. A forum leci na pysk. Bo zamiast coś tu
                  mądrego napisać, to jest czat i głupkowate ble, ble!!! Skutkiem tego, gdy jednak
                  trzeba coś napisać, to się pisze farmazony, jak ten post Serialkilla, który nic
                  nie zrozumiał!?
                  • serialkilla Tadziu,tak wpływ ale Twój xD 22.08.06, 00:43
                    Ja rozumiem dużo i zaraz Ci wyjaśnie konkretniej człowieku,studiów nie chcę
                    skończyć chodzę dla zwały tylko wiesz i dla zbicia czasu ,bo nie chcę nic robić
                    w życiu,chcę siedzieć w domu,życ jak król i rozmawiać na głupie tematy.Na
                    czacie drogi Tadziu nie masz przyjaciół tylko wirtualnych znajomych,niektórych
                    lubisz a niektórych nie, wkońcu to jest normalne ,może się z którymis spotkasz
                    nie wiem...ja paru nawet osobiście poznałem.Pisząc o 1 przyjacielu z
                    rzeczywistości a stoma z czata,nom masz racje tylko ja co innego mówie bzdura
                    jest to że nie piszesz tak, jakbyś miał kogos za 5 letnie dziecko i mu
                    tłumaczył jak prawda wyglada,tu nikt nie ma 5 lat a kazdy z nas widzi różnice
                    między tym,i nie zakwestionuje tych słów bo ja zawsze tak uważałem.Co do
                    słowa'' idiota'' to zauważyłem to ale w innym poście ale ,ok już nawet w
                    odpowiedzi przyznajesz że są to tacy którzy siedzą po niewiadomo godzin,już Ci
                    mówie dalej może nie idiotymz a jak np. uzależnienie-choroba,nie wiesz kto po
                    co i w jakim celu tam przesiaduje,co chce osiągnąc,się pobawic a może ma swój
                    konkretny film na głowie..tego nie wiesz co mu siedzi w głowie i czemu tak to
                    jest proste.Czat nie jest ''ble ble'' kto się ma tam obrażać?bez jakich
                    bełkotów lansujących muzgownice?o czym Ty mówisz ?!jak nie zauważasz różnicy
                    między prawdą a żartem to juz cosik jest nie taksmilelecą tam bzdury czasem
                    totalne i śmieję się z tego bo co mam zrobićsmileczas zacząć ogarniać a nie
                    sztywno trzymac się tego hehe,ja się wcale nie rozczajuje bo czym mam się
                    rozczarować?tego nie wiem....może sam mi powieszsmilebo może w przeciwieństwie do
                    Ciebie ja od czata i tych ludzi nie oczekuje...no bo co mam oczekiwac od nich?
                    co się zgadzam do jednego hehe'' forum leci na pysk'' nie wiem gdzie widzisz
                    farmazony człowieku jakie masz wyobrażenie i kto tu nie zrozumiał, ten Serial
                    czy Tadzio?mogę z Tobą się ''pobawić'' w te sztuczki słowne bo ja co rozumiem
                    to rozumiem i niczego więcej ogarniać nie muszęsmile
                    • harajukugirl Re: Tadziu,tak wpływ ale Twój xD 22.08.06, 05:48
                      O Boshe jaki niepotrzebny slowotok przez dwoch inteligentnych facetow jednego
                      chownego w matryiarchacie: Tadzio i drugiego w patryiachacie: Syriall. Mezczyzni
                      wy piekni , madrzy i kochani... dajcie sobie buzi.. to zawsze dziala u lasek.Ha,ha
                      Cmok smile
                      • cuski Harajuku 22.08.06, 23:10
                        Sprobuj pogodzic tych gentelmenow wink
                        • harajukugirl Re: Harajuku 24.08.06, 04:29
                          No widzisz tomek moj cmok zadzialal... jak zawsze!
                          • jozek_cork Re: Harajuku 24.08.06, 07:49
                            ciekawe smile
                          • cuski Re: Harajuku 24.08.06, 23:16
                            Pogodzili sie ? smile
                            • harajukugirl Re: Harajuku 25.08.06, 05:40
                              No tak pogodzili sie. smile
                              • cuski Re: Harajuku 25.08.06, 17:04
                                To dobrze smile
                                • jozek_cork cuski 26.08.06, 10:21
                                  jest nawet nowy watek z przeprosinami ha ha smile
                                  • kiki-sriki Jozek 26.08.06, 10:39
                                    ha ha nawet juz tego nie komentujesmile))
                    • cuski A ja jestem tak zmeczony, ze... 22.08.06, 23:09
                      A ja jestem tak zmeczony, ze nawet nie chce mi sie czytac
                      tych Waszych przepychanek slownych.
                      • zbuntowany8aniol Ja czytam to co namodzili tu przez ten miesiac... 04.09.06, 10:20
                        ...i tez juz mam dosc,co post to gorzej.

PS.Co za balagan.
                  • cuski Forum siega dna, bo... 22.08.06, 23:06
                    Forum siega dna, bo i jego admin juz prawie samo dno zaliczyl.
                    • zbuntowany8aniol Dobrze... 04.09.06, 10:21
                      ...ze ktokolwiek to zauwarzyl.Juz gorzej chyba nie moze byc tutaj.
              • harajukugirl Re: No tak, Kiki wie swoje i jest cześć i kropka! 22.08.06, 05:35
                Wiesz Tadziu bardzo Cie lubie i doceniem Twoja inteligencje i madre komentarze
                ale mowic szczerze Ty mi na internauta zawzietego bardziej od Kiki wygladasz...
            • harajukugirl Re: Sorry Aśka, ale bądź tak uprzejma i zapytaj 22.08.06, 05:32
              Wiesz Kiki ja tak wlasnie samo mysle. Pozdrawiam bardzo serdecznie. smile
      • himera24 Re: zegnam wszystkich czatowniczow 22.08.06, 15:35
        tadeuszx napisał:

> I co, kolejna aferka w "maglu"? Dziecinada, jak bumcykcyk. Przeciez byłem,
        > widzialem, tam najczęsciej ludzie szybciej piszą niż myślą i trudno sie
        dziwić,
        > że po paru godzinach takiego "stukania", niektórym "odbija palma" i przestają
        > panowac nawet nad swoim rozsądkiem.

Ty, ale o co tobie chodzi wyjasnij mi.
    • tadeuszx Serialkilla... no chodź tu bratku, tylko dokładnie 22.08.06, 09:15
      czytaj!
      O!!! Ruszyło Serialkilla hahaha... i dobrze! O to chodziło. Mój atak na czata
      zaczął się od Re dla Magdy, na jej wielki żal, że tam ją obrażono. Właśnie
      Serial, właśnie, to nie jest oskarżanie czy uwagi dla wszystkich. Dobrze czaisz,
      to jest pokazanie zagrożenia! Uświadomienie ludziom, że stopniowo, powolutku tak
      się w to wciągają, że tracą kontrolę nad własnym życiem w realu! Człowieku, w
      Katowicach matce dzieci odebrano i przekazano do Domu Dziecka, dlatego, że się
      uzależniła o internetu do tego stopnia, iż całkowicie zaniedbała wszystko!
      Sądownie pozbawiono ją opieki nad tymi dziećmi, wyobrażasz sobie? I spoko stary,
      dobrze wiesz, że człowiek uzależniony, często zupełnie nie zdaje sobie z tego
      sprawy, że już "wsiąkł" w to po uszy. A skoro zdajesz sobie sprawę z tego, że
      takie są zagrożenia, to spróbuj wytłumaczyć ludziom, że wielogodzinne i
      systematyczne czatowanie może już świadczyć o uzależnieniu. To Ty masz k***a tu
      tłumaczyć i pokazywać, że tak się dzieje! Wiesz o tym i zamiast mnie wspierać,
      bronisz przes***ej sprawy i nie przeciwdziałasz?!
      Podejście do czata w sposób "relaksowy" jest jak najbardziej wskazane. Wpaść,
      pogadać sobie godzinę, dwie, trzy nawet, ale się nie uzależniać! Nie codziennie,
      nie traktować czata jako "obowiązek" (muszę tam iść, bo czekają). Tak nie wolno,
      żadne i nigdy - "muszę"! Bo to jest już sygnał, że się źle dzieje.
      Jeszcze jest jedno negatywne zjawisko czatów itp. form kontaktów (np. gg,
      Skype). Nazywa się to potocznie "równanie w dół" czyli głupienie. Nieuchronny
      jest fakt dostosowania poziomu swojej wypowiedzi do odbiorcy. Tak Serial, czy
      nie? No powiedz? Czy z profesorem gadasz tak jak z młodszym bratem? Otóż to,
      dostosowujesz poziom. Poprzez długotrwałe przebywanie w środowisku o różnym
      poziomie intelektualnym, ci "mądrzejsi", żeby być zrozumianymi przez wszystkich,
      przyzwyczajają się do stylu "bałaków". Muszą, to oczywiste. Inaczej nie ma
      rozmowy? I widzisz, nabywa się takiego stylu "durnej mowy", nie zdając sobie z
      tego sprawy. To wchodzi w przyzwyczajenie. I później w realnym życiu, zaczyna
      się gadać stylem "czatowym", więc inni mówią, że to "prymityw"? I zaś nie
      przekręcajcie do cholery, że wyzywam Was od prymitywów! Ja Wam wskazuję te
      zagrożenia! Uczulam, uprzedzam, daję przykłady, że tak się faktycznie dzieje.
      Zrozumcie, musi być ktoś, kto jest, przeciw, bo jeśli wszyscy będą bić brawo, to
      coraz większa liczba osób straci nad sobą kontrolę! Zapomną o tym, że trzeba się
      pilnować i najpierw dbać o życie (real). Więc to, że ja tak mocno,
      kontrowersyjnie atakuję, ma właśnie taki cel! Wskazanie, że można się uzależnić.
      Jestem już trochę na tym forum i było tu już sporo o czacie. Najczęściej w
      kontekście różnych przewałek, sporów, wyzwisk a nawet gróźb! A po co to? Nawet
      proponowałem w związku z tym, aby zablokować wejście dla "tymczasowych". Nie
      wiem co się tam z tym dzieje, ale jeśli nie podejmie się żadnych kroków
      wymuszających na ludziach odpowiedzialne zachowanie i kulturę, to ciągle będą
      takie problemy. Popatrzcie, do czego prowadzi przesada w odchudzaniu się? Do
      anoreksji oczywiście. W jedzeniu do otyłości, w piciu alkoholu – do
      alkoholizmu... itd. A w czatowaniu do... czacizmu! wink))
      Hehehe... tak, pieprzymy tu o czacie a forum na pysk leci! No to jak to jest?
      Nie macie nic do powiedzenia na forum a na czacie tak i owszem??? To o czym
      świadczy takie zachowanie? No proszę, odpowiedzcie??
      No i widzicie jak przez te czaty pięknie tracicie inteligencję? Hehehehehe.....
      Ps. byłem, byłem na różnych czatach nawet po parę godzin i ...systematycznie!!
      (przez pewien czas, spoko, nie wpadłem w "czacizm"). I takie numery z tym
      przećwiczyłem, że trudno to w głowie zmieścić... hehehe... Spokojnie ludzie, ja
      naprawdę wiem o czym mówię. Nie z książek czy cudzych bajerów. Z WŁASNYCH
      DOŚWIADCZEŃ... taaaaa ptaszyny i NIKT mi tu kitu nie wciśnie! hehehehe... oj nic
      tylko pokiwać głową, ufffff utrapienia z tymi młodymi...smile)) W dodatku oni
      myślą, że ja jestem mądry...hehehe... Bo trzeba umieć UDAWAĆ! wink)) (pokłony od
      mojego awatarka wink
      • kiki-sriki ZAKONCZYC DYSKUSJE NADSZEDL CZAS 22.08.06, 09:42
        chyba czas zakonczyc te dziwaczne wywody!! mi sie naprawde nie chce pisac tu o
        czacie bo by wyszla z tego praca magisterska a nie post na forum!! tadzio sie
        zbyt przejal swoja rola tutaj i to bedzie tak trwalo bez konca!!
        • cuski A mi sie nawet nie chce... 22.08.06, 23:15
          A mi sie nawet nie chce komentowac pewnych postow.
      • himera24 Re: Serialkilla... no chodź tu bratku, tylko dokł 22.08.06, 15:38
        tadeuszx napisał:

> Jeszcze jest jedno negatywne zjawisko czatów itp. form kontaktów (np. gg,
        > Skype). Nazywa się to potocznie "równanie w dół" czyli głupienie. Nieuchronny
        > jest fakt dostosowania poziomu swojej wypowiedzi do odbiorcy. Tak Serial, czy
        > nie? No powiedz? Czy z profesorem gadasz tak jak z młodszym bratem? Otóż to,
        > dostosowujesz poziom. Poprzez długotrwałe przebywanie w środowisku o różnym
        > poziomie intelektualnym, ci "mądrzejsi", żeby być zrozumianymi przez
        wszystkich
        > ,

/ciach/
        tadek ty wez i ksiazke o tym wszystkim napisz.

smile
        • tadeuszx Hahaha... nie bedę pisał książki!!! A właśnie że 22.08.06, 18:53
          nie! Osz Wy dranie jedne, nawet się mi pokłócić nie dacie?? Ja się chcę kłócić!!
          Ja się lubię kłócić... hahaha... a nawet przegrywam! wink) Np. z Himerą, Aniołem,
          Elen, Cuskim... i wielu innymi! No i jak ja ładnie przepraszam! Ha! A tu... nic?
          No dobra, pozdrówka dla wszystkich i sorry dla Tych, których w jakiś sposób
          dotknąłem. Głównie muszę tu wymienić Kiki... hehehe... a i tak Cie nie
          pocałuje...hmm, hmm..wink)) i Magdę. Magdusiu, Madziu, nie gniewaj się na mnie i
          na innych wink) Aha i Seriala też. Ale Aśki Speranzy właśnie że nie przeproszę!!
          Nie i koniec! Nazwała mnie idiotą, ta małpa jedna...hahaha...
          Oczywiście, bez dwóch zdań; Jesteście dorośli i sami decydujecie o sobie. I nikt
          nie ma prawa Wam nic narzucać, to jasne! A jednak... drastycznie, ostro, ale
          przypomniałem, że są wszędzie jakieś zagrożenia.
          A tu macie coś w "rewanżu" od Tadzia (to dostałem w prezencie!smile ale nie mogę
          powiedzieć od kogo) images3.fotosik.pl/135/435eedd6b7ffb4f5.gif
          • himera24 Re: Hahaha... nie bedę pisał książki!!! A właśni 22.08.06, 21:58
            Tadek, ja napisze jedno, skoncz juz tym gownem!
            • cuski Himera, jak nikt... 22.08.06, 23:19
              Himera, jak nikt lubi dowalic smile
              • tadeuszx Kaśka, puszczam "oko" ;-) do Ciebie! 23.08.06, 14:39
                Bo to jest dziewczyna!!! Ehh co za dziewczyna!! Dorwać taką, to ho ho i jeszcze
                więcej!! Ale cóż... za daleko...no i ma chłopaka. Eeee tam chłopak, to nie
                problem... odległość i wiza, to są przeszkody...hahaha...
                • harajukugirl Re: Kaśka, puszczam "oko" ;-) do Ciebie! 23.08.06, 22:48
                  Tadziu a skad Ty jestes?
                  • tadeuszx Z Wrocławia :-))) 25.08.06, 11:09
                    A dlaczego pytasz?? wink
          • cuski Osiolek jest bombowy :) 22.08.06, 23:17
            Osiolek jest bombowy smile
          • aldona401 Tadziu 26.08.06, 17:37
            a juz sie chcialam z Toba poklocic o ten net. Nie zdazylam i chyba dobrze. Bo
            jednak miales troche racji. Nie nazwalabym jedynie nikogo glupkiem. Sama
            spedzilam na czacie wiele chwil. O duzo za duzo! I wiem z wlasnych obserwacji,
            ze stali bywalcy, jak tylko maja mozliwosc spedzenia milych chwil w realu,
            znikaja z czatu na jakis czas.
            Nie wierze, ze ktos kto ma udane zycie towarzyskie, rodzinne, odwroci sie
            plecami do bliskich i bedzie klikac na czacie. Pewnie, ze moze wejsc na
            godzine, dwie czy nawet trzy, jak zlapie chwile samotnosci. Mam mnostwo
            znajomych otrzaskanych z kompem, ktorzy mimo wielogodzinnej stycznosci z netem
            nie przekroczyli progu czata.
            Jak sie ma u boku laske czy faceta, meza czy zone, czyli kogos bliskiego,
            pijemy kawe nie do monitora, dyskutujemy nie z nickiem, za ktorym bog wie kto
            sie kryje. Bo tego naprawde tak do konca nie wiemy!
            Net jest "wygodny". Rozmawiamy ile chcemy, przerywamy rozmowe kiedy chcemy.
            Rozmawiamy tylko z tym z kim chcemy i zawsze mamy pod reka pilota (myszke),
            ktory pozwala nam zniknac. W realu bywa z tym gorzej. Kobieta nie zawsze chce
            wyjsc w odpowiednim momencie, zona nie zawsze chce sie zamknac, a narzeczony
            wpada nie wtedy kiedy chcemy haha. Moze stad net ma takie powodzenie. Ale co za
            duzo to niezdrowo.
            Niemniej jako byla "zaczatowana" uwazam, ze kazdy sam musi do tego dojsc. Oby w
            dobrym momencie! Zeby mozna bylo wspominac czat po latach z usmiechem a nie
            wstydem! Bo kazdy z nas ma inne poczucie humoru, inne wartosci. Slowa pisane,
            bez widoku twarzy, gestykulacji, tonu glosu potrafia wiele przeklamac. A
            czytajac niektore posty, od razu widac, ze czat to nie zawsze zabawa. To i
            wzajemne obrazania, walka o opy itd. -smile) Tak naprawde nigdy nie wiemy, kto i
            po co tu tkwi i co dla kogo jest zabawa.
            • jozek_cork aldona401 26.08.06, 20:27
              masz troche racji w tym co napisalas, sam bywam juz stanowczo za dlugo na
              czatach, sam wiem ile dalo mi to zlego, bo dobrego raczej nic, chyba ze
              mozliwosc poznania ludzi z netu w realu, a poznalem ich dosc duzo bo napewno
              ponad 200 osob.
              Generalnie trzeba wiedziec kiedy odejsc, kiedy dac sobie spokoj z tym wszystkim.
              Ja pomalu dochodze do podjecia tej decyzji, a podobnie jak i Ty bylem i jestem
              swiadkiem idiotycznych zachowan czatowiczow ich walk, obrazania itp.
              No i sam czesto ostatnimi czasami znikam z netu by miec spokoj, pozdrawiam smile
            • harajukugirl Re: Tadziu 28.08.06, 07:18
              Nie mam az takiego doswiadczenia ale po co uczyczyc sie na swoich mozna na
              czyichs bledach. Aldona dobrze gadasz wodki Ci dac.!!!
              Pozdrawa
              • jozek_cork Re: Tadziu 28.08.06, 09:09
                od rana wódka ? smile
                • harajukugirl Jozek 28.08.06, 16:12
                  U mnie byla pozna noc... no a zaraz nie pisz tylko posta o tym jak to kobiety
                  strasznie pija bo ja sobie zazartowalam do Aladony. Cmok wink
                  • jozek_cork harajukugirl 28.08.06, 22:57
                    juz taki wątek był ha ha ha, pozdrawiam smile
    • jozek_cork Re: zegnam wszystkich czatowniczow 23.08.06, 20:08
      MAgda, ktore to juz Twoje pozegnanie ? dziecinada ha ha ha smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka