abu-se 25.02.10, 10:57 Niech ktoś mi wytłumaczy co jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nehsa Re: lernakow 25.02.10, 15:19 "3grosze" nehsy: Abu-se, to jest człowiek z którym można się dogadać. Ja, przekonałem go, że Nauka Ojca Wszystkich Ludzi, jest ponadreligijną, ponadpolityczną, stuprocentowo świecką wiedzą. "Inicjatywa "SPOŁECZEŃSTWO OBYWATELSKIE", przynajmniej w moim rozumieniu, to także czysta świeckość, nikt tu nikogo nie zamierza czynić wyznawcą. Dlatego tu zaglądam. Abu-se przyjedź na zjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: lernakow 25.02.10, 20:13 Abu-se odezwij się - a do nehsy - ja jestem zdecydowanym wyznawcą... Społeczeństwa Obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: lernakow 26.02.10, 09:42 wuzet21 m.in. napisał: "...ja jestem zdecydowanym wyznawcą... > Społeczeństwa Obywatelskiego." **Czyli? Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: lernakow 26.02.10, 09:51 Zrobię wszystko, albo nawet więcej, żeby z tej idei coś wyrosło. Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: lernakow 26.02.10, 07:38 abu-se napisał: > Niech ktoś mi wytłumaczy co jest grane? > Lepiej nie. U mnie w biurze radiem steruje kolega i grany jest straszny chłam. Odpowiedz Link Zgłoś
abu-se Re: CJG 26.02.10, 11:40 moim skromnym zdaniem wuzet21 powinien być nominowany do jakiejś nagrody za wzorcowe zaangażowanie się w sprawy tego forum . Nie jest mu łatwo tak samo jak bohaterowi filmu Barry’ego Levinsona "Co jest grane?". O, gdyby tak każdy uczestnik tego forum wykazał swoje zaangażowanie i zapał o jakże byłoby ... inaczej ...żadnych chłamów Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: CJG 26.02.10, 11:51 abu-se napisał: > moim skromnym zdaniem wuzet21 powinien być nominowany > do jakiejś nagrody za wzorcowe zaangażowanie się w sprawy > tego forum . > Ależ on odbiera swoją nagrodę - forum żyje. Właśnie dzięki niemu. I jestem pewien, że to najlepsza nagroda. > O, gdyby tak każdy uczestnik tego forum wykazał swoje > zaangażowanie i zapał o jakże byłoby ... inaczej > Z pewnością. W końcu na tym opiera się społeczeństwo obywatelskie - na osobistym zaangażowaniu większości, a nie na mrówczej pracy jednostek. Odpowiedz Link Zgłoś
abu-se Re: CJG- siedem praw Noego 26.02.10, 12:02 a propos chłamów : Już w 1991 roku Kongres USA uchwalił prawo publiczne nr 102-14 z 20.3.1991, uznające talmudyczne Prawa Noego za podstawę moralną ludzkości. W dokumencie z 11-13.3.2007 r. wspólny komitet Watykanu i Naczelnego Rabinatu Izraela apeluje do katolików, by przyjęli sfabrykowane przez neo-faryzeuszy Prawa Noego, bezpodstawnie i heretycko sugerując, że mają one podstawę biblijną. www.vatican.va/roman_curia/pontifical_councils/chrstuni/relations-jews-docs/rc_pc_chrstuni_doc_20070313_commissione-bilaterale_en.html Rabin Estulin powiedział: „Zbadawszy łańcuch przerażających wydarzeń [od 11 IX] okiem chasydzkim, widzimy, że USA jest pchane ku wypełnieniu swej historycznej roli uczenia świata [Praw Noego]“ (www.beismoshiach.org/Moshiach/moshiach341.htm). Zmarły guru lubawiczerów, rabin M.M. Schneerson (uważany za nieśmiertelnego Mosziacha) nauczał: „Wszysycy Żydzi są dobrzy z natury […] Żydzi są dumą stworzenia, a goje szumowinami“, lecz mają do spełnienia rolę w służbie Wybrańcom Boga; Żydzi to kapłani, a Prawa Noego są „religią dla podwładnych“. Masoni nazywają się Noahidami, włączyli Prawa Noego do swej konstytucji z 1723 r. Zacytowane fragmenty pochodzą ze strony grypa666 Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: CJG- siedem praw Noego 26.02.10, 12:22 abu-se napisał: > Już w 1991 roku Kongres USA > uchwalił prawo publiczne nr 102-14 z 20.3.1991, uznające > talmudyczne Prawa Noego za podstawę moralną ludzkości. > Ale to taka uchwała okolicznościowa na dzień edukacji. Bez żadnej mocy prawnej. Ot - My, Kongres, uważamy, że to fajne takie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: CJG 26.02.10, 12:03 Ale śliczne piórka mi przyprawiacie - fakt siedzę teraz dużo na forum, ale to spowodowane jest bardziej przez grypę (tak myślę), choć zaangażowany się czuję mocno (to też chyba jakaś infekcja). Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: CJG 26.02.10, 14:06 wuzet21 napisał: "Ale śliczne piórka mi przyprawiacie - fakt siedzę teraz dużo na forum, ale to spowodowane jest bardziej przez grypę (tak myślę), choć zaangażowany się czuję mocno (to też chyba jakaś infekcja)." **Na szczęście, nie dostrzegasz, czy głaszczą cie z piórkami-włosem, czy pod piórka-włos. Ale ja, życzę temu przedsięwzięciu, aby była to inicjatywa, co najmniej OPINIOTWÓRCZA, a zauważcie, że proponuję pokojowe rozwiazania. Nikomu nie depcze po odciskach, i to bez wysiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: CJG 26.02.10, 17:28 Nie jestem podejrzliwy ani małostkowy..., a jeżeli chodzi o Twoje pokojowe rozwiązania - możesz mi wierzyć - są brane pod uwagę w pierwszej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: CJG 26.02.10, 18:25 wuzet21 napisał: "> Nie jestem podejrzliwy ani małostkowy..., a jeżeli chodzi o Twoje > pokojowe rozwiązania - możesz mi wierzyć - są brane pod uwagę w > pierwszej kolejności." ** No nie mogę tego "łyknąć". To nie są moje rozwiązania, tylko ja te rozwiązania wyślepiłem kaprawymi oczętami, i proponuję wykorzystać. --- Cel i sens życia Odpowiedz Link Zgłoś