kieprze_paczynskich 28.04.10, 10:11 Może mieć różne formy. www.dziennik.pl/wydarzenia/article595954/To_aktor_lkal_w_dokumencie_Pospieszalskiego.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda1001 Re: Prostytucja 28.04.10, 10:25 Mowa o tym, ktory kilka razy produkuje sie w tym filmiku? www.youtube.com/watch?v=sDnuoSHdNg8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Prostytucja 28.04.10, 11:28 A nie można zrobić z tą kurewską TVP porządku? Od kurwienia się jest burdel, nie telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Prostytucja 29.04.10, 17:50 piwi77 napisał: > A nie można zrobić z tą kurewską TVP porządku? Od kurwienia się jest > burdel, nie telewizja. My wiemy co to moralność bo ambona nam nie robi wody z mózgu, oni od dymu kadzidła kompletnie oczadziali . Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Prostytucja 28.04.10, 12:21 W dodatku nie on jeden... Nigdy bym się nie zorientowała, nie oglądam żadnych seriali. No, ale coż, aktor też czlowiek, może mieć swoje wlasne uczucia i wypowiadać się prywatnie. Tylko dlaczego zapomnieli o tym nie powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 28.04.10, 12:46 Akurat to nie przypadek, że właśnie Pospieszalski "natknął się" w tej kolejce na kwiat polskiej rozrywki (piątego sortu). Tego "wzruszonego" bym nie rozpoznała jako aktora, ale aktorka z "Plebanii" ma twarz znaną. Od wielu lat gra gosposię proboszcza, a w jakimś programie dla dzieci robi za taką ciepłą, rozmodloną babcię. Nigdy nie ceniłam Pospieszalskiego, nie zgadzałam się z jego poglądami, uważałam go za manipulatora. Teraz okazalo się, że to naprawde manipulator, na dodatek głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Prostytucja 28.04.10, 12:49 Ja myślę, że to dlatego, ze mieli najlepszą dykcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynsch Re: Prostytucja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.10, 13:10 Dykcja była modulowana. Że też oni mogą jeszcze jeść tymi ustami. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 28.04.10, 20:27 matylda1001 napisała: > Akurat to nie przypadek, że właśnie Pospieszalski "natknął się" Czy już byłaś u lekarza ?... forum.gazeta.pl/forum/w,29,110360597,110632147,Re_prezydent_Kaczynski_zginal_w_zamachu_dowod_.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 28.04.10, 23:02 mg2005 napisał: > Czy już byłaś u lekarza ?...< Byłam, powiedział, że u mnie wszystko w normie. Szkoda, bo w takim razie nigdy nie zrozumiem Twojego sposobu pojmowania rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 29.04.10, 16:58 matylda1001 napisała: >nigdy nie zrozumiem Twojego sposobu pojmowania rzeczywistości. A czego nie rozumiesz ? - to Ci wyjaśnię... Natomiast ja nie rozumiem dlaczego tak lubisz "teorie spiskowe"... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Prostytucja 29.04.10, 17:51 matylda1001 napisała: Pospieszalskiego, nie zgadzałam się z jego > poglądami, uważałam go za manipulatora. Teraz okazalo się, że to > naprawde manipulator, na dodatek głupi. Nie obrażaj głupich, kanalię nazywając głupim. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 28.04.10, 13:40 Szokujący jest dla mnie ten film. Aktor aktorem, nie wiem czy mu zapłacili czy z własnej woli, ale przecież nie wszyscy chyba tam są aktorami? Kompletnie nie rozumiem tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kieprze_paczynskich poprawka 28.04.10, 14:10 prostytutka to zawód, kurwa to charakter >Aktor aktorem, nie wiem czy mu zapłacili czy z własnej woli, ale >przecież nie wszyscy chyba tam są aktorami? Kompletnie nie > rozumiem tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 28.04.10, 22:44 black-emissary napisała: Kompletnie nie > rozumiem tych ludzi. i dlatego ten reportaż jest tak ważny i pożyteczny. Dowiedziałaś się czegoś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 28.04.10, 22:59 Dowiedziałam się, ale wciąż nie rozumiem. Pomożesz mi pojąć? Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Prostytucja 28.04.10, 18:27 A najlepsze, że to program wyemitowany przez TVP Polska - czyli oficjalne źródło cytowań w mediach zagranicznych i w pewnym sensie reprezentacja tego co Polacy i rządzacy nimi politycy myślą. To kolejny argument za ty aby zlikwidować abonament RTV a może i samo TVP. Bo nie ma co się łudzić, że jak PO w końcu przejmie TVP to będzie obiektywnie. Oczywiście, że będzie lepiej, bo PO jest jednak bardziej oświecone, ale też będzie propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 28.04.10, 22:59 facet123 napisał: > To kolejny argument za ty aby zlikwidować abonament RTV a może i samo TVP. TVP można zlikwidować, zdaje się, że już nad tym pracują, ale co zrobić z tymi ludźmi, którzy wystąpili w filmie i z milionami innych, którzy mają podobne odczucia? Też zlikwidować? Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 28.04.10, 23:07 a.giotto napisał: > TVP można zlikwidować, zdaje się, że już nad tym pracują, ale co zrobić z tymi > ludźmi, którzy wystąpili w filmie i z milionami innych, którzy mają podobne > odczucia? Też zlikwidować? Mieć nadzieję, że tym ludziom ta histeria w końcu przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 28.04.10, 23:24 black-emissary napisała: > a.giotto napisał: > > TVP można zlikwidować, zdaje się, że już nad tym pracują, ale co zrobić z > tymi > > ludźmi, którzy wystąpili w filmie i z milionami innych, którzy mają podob > ne > > odczucia? Też zlikwidować? > > Mieć nadzieję, że tym ludziom ta histeria w końcu przejdzie. histeryczna jest dla mnie reakcja na ten reportaż. Ale ja nie mam złudzeń, że ona szybko przejdzie. Bo jest ona zaplanowana i przeprowadzana z premedytacją. I właśnie przeciwko temu systematycznemu, zaplanowanemu kłamstwu i propagandzie buntują się ludzie, którzy wypowiadali się w reportażu. Mnie on w ogóle nie wzruszył ani nie zdziwił co do treści. Zdziwiło mnie jedynie to, że w telewizji pokazują zwykłych, prawdziwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 28.04.10, 23:29 Nie widzisz, że ten reportaż to jest zaplanowa propaganda? Ale niech sobie będzie. Mnie przerażają ci "zwykli, prawdziwi ludzie", którzy z łzami w oczach mówią o miłości względem człowieka, którego znali tylko z przekazów medialnych. Którym tak prosto przychodzi dzielić bliźnich na "ich i nas". Którzy z małymi dziećmi wystają w tłumie po kilkanaście godzin. Po co? Dla jakiejś enigmatycznej "prawdy". Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 28.04.10, 23:31 A tak przy okazji - dlaczego ludzie wystający przed Pałacem Prezydenckim w celu zamanifestowania ... no czegoś tam są "zwykli i prawdziwi", a ci protestujący pod kurią na Franciszkańskiej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 28.04.10, 23:48 black-emissary napisała: > Mnie przerażają ci "zwykli, prawdziwi ludzie", którzy z łzami w oczach mówią o > miłości względem człowieka, którego znali tylko z przekazów medialnych. Oczywiste jest, że chodzi tu o Lecha Kaczyńskiego jako Prezydenta RP, jako uosobienie pewnych ideałów. A swoją drogą para prezydencka to byli prywatnie bardzo sympatyczni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 28.04.10, 23:57 a.giotto napisał: > Oczywiste jest, że chodzi tu o Lecha Kaczyńskiego jako Prezydenta > RP, jako uosobienie pewnych ideałów. Nie mam pojęcia o co chodzi, jak pisałam już wcześniej. Dla mnie są to ludzie z innej planety. > A swoją drogą para prezydencka to byli prywatnie > bardzo sympatyczni ludzie... Nie wiem, nie znałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 29.04.10, 23:08 black-emissary napisała: > Mnie przerażają ci "zwykli, prawdziwi ludzie", Dlaczego ? Jakaś fobia ?... Którym > tak prosto przychodzi dzielić bliźnich na "ich i nas". Czy przeraża Cię również Matylda ("Wy nie zasługujecie na wolność słowa") i Tusk ("moherowe berety") ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 29.04.10, 23:16 mg2005 napisał: > Dlaczego ? Jakaś fobia ?... Przecież wyjaśniłam to w dalszej części zdania, którego tylko początek zacytowałeś. Idź do Pospieszalskiego na jakieś lekcje z manipulacji, bo nawet jemu wychodzi to subtelniej niż Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 30.04.10, 23:24 black-emissary napisała: > Przecież wyjaśniłam to w dalszej części zdania, "którzy z łzami w oczach mówią o miłości względem człowieka, którego znali tylko z przekazów medialnych. Którym tak prosto przychodzi dzielić bliźnich na "ich i nas". Którzy z małymi dziećmi wystają w tłumie po kilkanaście godzin. Po co? Dla jakiejś enigmatycznej "prawdy". To nie jest wyjaśnienie. To sa twoje fobie... Blacko, może czas zacząć się leczyć ?... Ale najpierw napisz śmiało czy Matylda i Tusk też Cię przerażają :)) Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 30.04.10, 23:47 mg2005 napisał: > To nie jest wyjaśnienie. To sa twoje fobie... Rozumiem, że dla Ciebie kult jednostki czy budowanie swojej wartości w oparciu o poniżenie inaczej myślących to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 01.05.10, 22:26 black-emissary napisała: > Rozumiem, że dla Ciebie kult jednostki Jak zwykle źle rozumiesz - ludzie, którzy czcili pamięć ś.p.Geremka też Cię przerażali i budowali kult jednostki ? :) Tym razem nie zapomnij odpowiedzieć: "Czy przeraża Cię również Matylda ("Wy nie zasługujecie na wolność słowa") i Tusk ("moherowe berety") ?... " Czy cierpisz na 'pomroczność jasną' ?... :) >czy budowanie swojej wartości w oparciu > o > poniżenie inaczej myślących to norma. Gdzie w tym co napisałaś jest to poniżanie ??... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 01.05.10, 23:02 mg2005 napisał: > Tym razem nie zapomnij odpowiedzieć: "Czy przeraża Cię również Matylda ("Wy nie zasługujecie na wolność słowa") i Tusk ("moherowe berety") ?... " < Czy nadal do Ciebie nie dociera? W dalszym ciągu dziad swoje, a baba swoje? No to masz jeszcze raz, żebyś nie musiał sam szukać. Przy okazji powiedz mi, po co Ci ta manipulacja? "Mg, Wy manipulowanie to już w krwi macie? Nie napisałam, że nie zasłużyliście na wolność słowa, ale, że do niej nie dorośliście. Pozwalam sobie zwrócić Twoją uwagę na ten fakt, bo wydaje mi się ważny. Swoim stwierdzeniem sugerujesz jakobym ja odmawiała Wam prawa do jednego z najważniejszych praw człowieka, a ja po prostu zauważyłam, że to swoje prawo wykorzystujecie bezmyślnie". Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Prostytucja 01.05.10, 23:04 mg2005 napisał: > Jak zwykle źle rozumiesz - ludzie, którzy czcili pamięć ś.p.Geremka > też Cię przerażali i budowali kult jednostki ? :) Ta, tysiące pomników Geremka i ulic z jego nazwiskiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 01.05.10, 01:51 mg2005 napisał: > Ale najpierw napisz śmiało czy Matylda i Tusk też Cię przerażają :))< :))))))Najpierw się wytłumacz z tego: forum.gazeta.pl/forum/w,29,110679005,110775069,Re_Prostytucja.html?wv.x=1 Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 29.04.10, 23:45 mg2005 napisał: > Czy przeraża Cię również Matylda ("Wy nie zasługujecie na wolność słowa")< Mg, Wy manipulowanie to już w krwi macie? Nie napisałam, że nie zasłużyliście na wolność słowa, ale, że do niej nie dorośliście. Pozwalam sobie zwrócić Twoją uwagę na ten fakt, bo wydaje mi się ważny. Swoim stwierdzeniem sugerujesz jakobym ja odmawiała Wam prawa do jednego z najważniejszych praw człowieka, a ja po prostu zauważyłam, że to swoje prawo wykorzystujecie bezmyślnie. forum.gazeta.pl/forum/w,29,110679005,110722740,Re_Prostytucja.html?wv.x=1 Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 01.05.10, 22:17 matylda1001 napisała: > > Mg, Wy manipulowanie to już w krwi macie? Nie napisałam, że > nie zasłużyliście na wolność słowa, ale, że do niej nie > dorośliście. Pozwalam sobie zwrócić Twoją uwagę na ten fakt, bo > wydaje mi się ważny. Swoim stwierdzeniem sugerujesz jakobym ja > odmawiała Wam prawa do jednego z najważniejszych praw > człowieka, a ja po prostu zauważyłam, że to swoje prawo > wykorzystujecie bezmyślnie. Najpierw wyjaśnij do kogo się zwracasz - jacy "wy"... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 01.05.10, 23:15 mg2005 napisał: > Najpierw wyjaśnij do kogo się zwracasz - jacy "wy"... < "Wy", to Ty i Tobie podobne indywidua, które ubzdurały sobie, że maja prawo urządzić Polskę po swojemu, i tylko dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
smutek20 Re: Prostytucja 02.05.10, 15:17 he he he za to prawo do urządzania Polski i tylko dla siebie mają tacy jak Ty matyldo i podobne indywidua niesamowita jest twoja glupota Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 03.05.10, 18:36 smutek20 napisała: > he he he > za to prawo do urządzania Polski i tylko dla siebie mają tacy jak Ty matyldo i > podobne indywidua :))) > niesamowita jest twoja glupota Fakt... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 03.05.10, 18:35 > "Wy", to Ty i Tobie podobne indywidua, które ubzdurały sobie, że maja > prawo urządzić Polskę po swojemu, i tylko dla siebie. Matyldo, zmień psychiatrę... Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary No i już... 29.04.10, 13:21 Histeria umiera śmiercią naturalną. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7826946,Przerwana_warta_pod_krzyzem_katynskim.html Przy okazji brawa dla pana kuratora. Gimnazjum już raz zwróciło się do kuratorium, by wezwało ono inne szkoły do pomocy, ale kurator odpowiedział, że szkoła ma przede wszystkim uczyć dzieci, i nie uznał za stosowne, by nawoływać inne szkoły do pełnienia warty. Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Prostytucja 29.04.10, 09:42 > ale co zrobić z tymi ludźmi, którzy wystąpili w filmie i z milionami > innych, którzy mają podobne odczucia? Nic z nimi nie robić. Ale nie lansować wersji że ich jest większość i że to "prawdziwi polacy". Chodzi o zwykłą uczciwość dziennikarską - jak pokazujemy ludzi którzy opowiadają bzdurne spiskowe teorie, to pokazujemy też takich którzy mówią coś przeciwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Prostytucja 29.04.10, 18:06 a.giotto napisał: > TVP można zlikwidować, zdaje się, że już nad tym pracują, ale co zrobić z tymi > ludźmi, którzy wystąpili w filmie i z milionami innych, którzy mają podobne > odczucia? Też zlikwidować? Każesz nam wierzyć w to ze w dniach żałoby 100% Polaków płakało za nim ? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 28.04.10, 23:06 facet123 napisał: > A najlepsze, że to program wyemitowany przez TVP Polska - czyli oficjalne źródło cytowań w mediach zagranicznych i w pewnym sensie reprezentacja tego co Polacy i rządzacy nimi politycy myślą.< Niestety, pierwsze sygnały już są, z Rosji. > To kolejny argument za ty aby zlikwidować abonament RTV a może i samo TVP.< Na początek wystarczyłoby gdyby Polacy, w ramach protestu, przez trzy miesiące wstrzymali się z opłatą abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 28.04.10, 23:27 matylda1001 napisała: > facet123 napisał: > > > A najlepsze, że to program wyemitowany przez TVP Polska - czyli > oficjalne źródło cytowań w mediach zagranicznych i w pewnym sensie > reprezentacja tego co Polacy i rządzacy nimi politycy myślą.< > > Niestety, pierwsze sygnały już są, z Rosji. ja nie należę do tych, którzy robią w majty na myśl o tym co też pomyśli sobie "Rosja". Jestem pewien, że mądrzy Rosjanie zrozumieją doskonale co chcieli powiedzieć Polacy wypowiadający się w filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 28.04.10, 23:41 a.giotto napisał: >ja nie należę do tych, którzy robią w majty na myśl o tym co też pomyśli sobie "Rosja". < Jak ktoś nie myśli to nie robi w majty nawet wtedy, gdy biegnie po torach kolejowych, przed rozpędzonym pociągiem. > Jestem pewien, że mądrzy Rosjanie zrozumieją doskonale co chcieli powiedzieć Polacy wypowiadający się w filmie.< Mam rozumieć, że PiS nawet w Rosji ma już swoje agentury? No bo skoro są mądrzy Rosjanie... Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 28.04.10, 23:46 matylda1001 napisała: > Mam rozumieć, że PiS nawet w Rosji ma już swoje agentury? No bo skoro > są mądrzy Rosjanie... po prostu wyobraziłem sobie jaka byłaby moja reakcja na film, gdybym był Rosjaninem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 29.04.10, 00:11 a.giotto napisał: > po prostu wyobraziłem sobie jaka byłaby moja reakcja na film, gdybym był Rosjaninem... :)< Ty lepiej sobie wyobraź, jaka byłaby Twoja reakcja, gdyby w Polsce spadł samolot z Miedwiediewem a część Rosjan zareagowałaby tak, jak Ty teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 29.04.10, 00:21 matylda1001 napisała: > Ty lepiej sobie wyobraź, jaka byłaby Twoja reakcja, gdyby w Polsce > spadł samolot z Miedwiediewem a część Rosjan zareagowałaby tak, jak > Ty teraz. spójrz w historię. Kto był tradycyjnym oprawcą a kto ofiarą? Kto ma prawo do odreagowania pewnych emocji? Jestem pewien, że mądrzy Rosjanie wyczuwają to tak samo jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 29.04.10, 00:35 a.giotto napisał: > spójrz w historię. Kto był tradycyjnym oprawcą a kto ofiarą? Kto ma prawo do odreagowania pewnych emocji? Jestem pewien, że mądrzy Rosjanie wyczuwają to tak samo jak my.< Perfidny plan. Tego się nie spodziewałam:) To znaczy, że histeria na tle zamachu jest odreagowaniem historycznych krzywd? Czy warto narażać się z tego powodu na międzynarodowy wstyd?? Poza tym, czy uważasz, że odreagujesz traumę ustawiając się ponownie w roli ofiary? No, ale teraz przynajmniej wiem, po co wymyśliliście ten zamach, żeby szpilę Rosji w tyłek wsadzić. Zachowaliście się jak takie małe szczeniaczki, co to ugryźć jeszcze nie potrafią, no to chociaż obsikają. Mnie też wypada wierzyć w mądrych Rosjan, tylko jak mają odróżnić mnie od Ciebie, skoro rewelacje pochodza z państwowej TV i jako takie sa w Rosji postrzegane jako oficjalna tuba narodowa? Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 29.04.10, 01:03 matylda1001 napisała: > Perfidny plan. Tego się nie spodziewałam:) To znaczy, że histeria na > tle zamachu jest odreagowaniem historycznych krzywd? to nie jest żadna histeria. To raczej świadomość potęgi naszego sąsiada. Naprawdę uważasz, że można lekceważyć KGB? > Czy warto > narażać się z tego powodu na międzynarodowy wstyd?? czegoś nie rozumiesz. Ja nie wiem czy warto czy nie warto. Ja nie występowałem w tym filmie, więc nie mam czego się wstydzić. Ja w ogóle nie patrzę na to pod tym kątem. Ty nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy: żyjemy w wolnym kraju, mamy wolność słowa i wreszcie ktoś w TVP zrobił z tego użytek. > Mnie też wypada wierzyć w mądrych Rosjan, tylko jak mają > odróżnić mnie od Ciebie, skoro rewelacje pochodza z państwowej TV i > jako takie sa w Rosji postrzegane jako oficjalna tuba narodowa? Na filmie są ludzie którzy pokazują swoje twarze i mówią we własnym imieniu to co myślą. Z uwagą zapoznałem się w polskiej telewizji z opinią niektórych moich współobywateli. Ta opinia jest taka a nie inna. I ja nie mam na to żadnego wpływu. Nie mam też żadnego wpływu na to co pomyśli sobie jakiś Rosjanin. Zresztą: ilu Rosjan obejrzało ten reportaż? Myślisz, że oni nie mają własnych problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 29.04.10, 01:13 a.giotto napisał: > Ty nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy: żyjemy w wolnym kraju, mamy > wolność słowa i wreszcie ktoś w TVP zrobił z tego użytek. Jak celnie podsumował to ktoś w komentarzach na YT: Mamy demokrację i wolność słowa, więc każdy ma prawo sobie pobełkotać publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 29.04.10, 01:20 black-emissary napisała: > Jak celnie podsumował to ktoś w komentarzach na YT: Mamy demokrację i wolnoś > ć > słowa, więc każdy ma prawo sobie pobełkotać publicznie. ty też nie rozumiesz co to jest wolność słowa. Boisz się jej. Dlaczego piszesz o "bełkotaniu"? Równie dobrze ktoś może napisać, że to ty "bełkoczesz". ALe to do niczego nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 29.04.10, 01:27 a.giotto napisał: > ty też nie rozumiesz co to jest wolność słowa. Boisz się jej. Wręcz przeciwnie. > Dlaczego piszesz o "bełkotaniu"? Równie dobrze ktoś może napisać, > że to ty "bełkoczesz". ALe to do niczego nie prowadzi. Dlatego piszę o bełkotaniu, że to najlepsze słowo na określenie padających w filmie słów. I dlatego, że mogę :). Zauważ, że ja nie staję przeciwko temu filmowi, mnie on się szalenie podoba, pokazuje nieznany mi świat. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 29.04.10, 01:33 a.giotto napisał: >Ja nie występowałem w tym filmie, więc nie mam czego się wstydzić.< Czyli jednak wstydem było wystąpić w tym filmie? Więc po co Pospieszalski zrobił tego gniota? żeby pokazać jak Polacy potrafią być śmieszni? Wiesz, gdyby jeszcze nie podstawił swoich ludzi, to można by pomysleć, że znalazł w rozentuzjazmowanym tłumie kilku mniej rozgarniętych i wykorzystal ich naiwność. Nie! Pospieszalski zrobił to celowo, jako element kampanii wyborczej kurdupla bis. I nie mam tu na uwadze wzrostu, dla mnie Jaro to kurdupel moralny. >Ty nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy: żyjemy w wolnym kraju, mamy wolność słowa i wreszcie ktoś w TVP zrobił z tego użytek. < Wy nie dorośliście do wolności słowa. Wolność słowa to odpowiedzialność. Nie macie o tym pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 29.04.10, 18:28 matylda1001 napisała: > a.giotto napisał: > > >Ja nie występowałem w tym filmie, więc nie mam czego się wstydzić.< > > Czyli jednak wstydem było wystąpić w tym filmie? chyba nie... nie zastanawiałem się nad tym, ale dlaczego miałby to być wstyd? Więc po co > Pospieszalski zrobił tego gniota? nawet nie wiesz, że to nie jest film Pospieszalskiego. > żeby pokazać jak Polacy potrafią > być śmieszni? jeśli nawet są śmieszni, to trzeba to pokazać w filmie dokumentalnym. > Pospieszalski zrobił > to celowo, jako element kampanii wyborczej kurdupla bis. nie jestem wielbicielem teorii spiskowych. Dlaczego wszędzie węszysz spisek? I nie mam tu > na uwadze wzrostu, dla mnie Jaro to kurdupel moralny. ja nigdy nie wyraziłbym się w ten sposób o drugim człowieku. > Wy nie dorośliście do wolności słowa. Wolność słowa to > odpowiedzialność. Nie macie o tym pojęcia. > nie mówi do mnie "wy". Ja reprezentuję siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 29.04.10, 18:51 a.giotto napisał: >chyba nie... nie zastanawiałem się nad tym, ale dlaczego miałby to być wstyd?< Pomyśl i być może sam do tego dojdziesz. > nawet nie wiesz, że to nie jest film Pospieszalskiego.< Przestań się wygłupiać, proszę:) > jeśli nawet są śmieszni, to trzeba to pokazać w filmie dokumentalnym.< Owszem, mozna pokazać, ale wtedy należy zaznaczyć, że to nie dokument, ale kabaret. > nie jestem wielbicielem teorii spiskowych. Dlaczego wszędzie węszysz spisek?< Zabraklo Ci argumentów, że odwracasz kota ogonem? > ja nigdy nie wyraziłbym się w ten sposób o drugim człowieku.< Panie Delikatny, kurdupel moralny w odniesieniu do tego człowieka, to naprawdę bardzo subtelne określenie. > nie mówi do mnie "wy". Ja reprezentuję siebie. < Ty niestety nie reprezentujesz siebie, Ty z "siebie" już zrezygnowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 29.04.10, 19:47 a.giotto napisał: > nie jestem wielbicielem teorii spiskowych. Dlaczego wszędzie węszysz spisek? Dlaczego niektórzy nie rozumieją czym jest teoria spiskowa? Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 29.04.10, 20:37 black-emissary napisała: > a.giotto napisał: > > nie jestem wielbicielem teorii spiskowych. Dlaczego wszędzie węszysz spis > ek? > > Dlaczego niektórzy nie rozumieją czym jest teoria spiskowa? hmmm... Kali móc robić teoria spiskowa? Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 29.04.10, 21:33 a.giotto napisał: > hmmm... Kali móc robić teoria spiskowa? Ano nie rozumieją :). Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 28.04.10, 23:50 matylda1001 napisała: > Jak ktoś nie myśli to nie robi w majty nawet wtedy, gdy biegnie po > torach kolejowych, przed rozpędzonym pociągiem. to mówisz, że przez ten jeden reportaż władowaliśmy się na tory pod pędzący pociąg? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 29.04.10, 00:18 a.giotto napisał: > to mówisz, że przez ten jeden reportaż władowaliśmy się na tory pod pędzący pociąg? < Co, już narobiłeś w majty? Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 29.04.10, 00:23 matylda1001 napisała: > a.giotto napisał: > > > to mówisz, że przez ten jeden reportaż władowaliśmy się na tory pod > pędzący pociąg? < > > Co, już narobiłeś w majty? > nie, ja od dwóch dni dobrze się bawię, patrząc jak "salon" ogarnia panika po tym, że w telewizji polskiej pokazano wreszcie Polaków. Mam ubaw po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 29.04.10, 00:46 a.giotto napisał: > nie, ja od dwóch dni dobrze się bawię, patrząc jak "salon" ogarnia panika po tym, że w telewizji polskiej pokazano wreszcie Polaków. Mam ubaw po pachy. Mnie tam nie było, a też jestem Polką, więc nie pokazano Polaków, tylko najwyżej część. Natomiast wypowiedziano się w imieniu wszystkich, narobiono Polsce wstydu, zafałszowano fakty. Całe szczęście, że znacie swoje miejsce, bo skoro nie identyfikujesz się z salonem, to identyfikujesz się z przedpokojem, i tam lepiej pozostań. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Prostytucja 29.04.10, 01:07 matylda1001 napisała: > Mnie tam nie było, a też jestem Polką, więc nie pokazano Polaków, > tylko najwyżej część. oczywiście. Ja widziałem wyraźnie twarze wszystkich wypowiadających się osób. > Natomiast wypowiedziano się w imieniu > wszystkich, gdzie??? KIedy??? > narobiono Polsce wstydu, zafałszowano fakty. podobno winą Pospieszalskiego jest właśnie to, że nie zafałszował... przepraszam... chciałem powiedzieć: nie obrobił i nie "skomentował", oczywiście "odpowiednio", wypowiedzi ludzi. Całe > szczęście, że znacie swoje miejsce, bo skoro nie identyfikujesz się z > salonem, to identyfikujesz się z przedpokojem, i tam lepiej pozostań. > hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 29.04.10, 01:13 matylda1001 napisała: > Mnie tam nie było, a też jestem Polką, więc nie pokazano Polaków, > tylko najwyżej część. Natomiast wypowiedziano się w imieniu > wszystkich, narobiono Polsce wstydu, zafałszowano fakty. Nie, droga Matyldo, oni nie wypowiadają się w imieniu wszystkich Polaków, a jedynie w imieniu prawdziwych Polaków. Tych, co to umiłowali sobie prawdę i patriotyzm. Ty się nie zaliczasz, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prostytucja 29.04.10, 01:43 black-emissary napisała: > Nie, droga Matyldo, oni nie wypowiadają się w imieniu wszystkich Polaków, a jedynie w imieniu prawdziwych Polaków. Tych, co to umiłowali sobie prawdę i patriotyzm. Ty się nie zaliczasz, sorry.< :) Pocieszyłaś mnie. Nie mam tylko pewności, czy np. Rosjanie wyłapują takie subtelności. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 29.04.10, 09:49 matylda1001 napisała: > :) Pocieszyłaś mnie. Nie mam tylko pewności, czy np. Rosjanie > wyłapują takie subtelności. Zgodzę się a.giotto, że mądrzy Rosjanie zrozumieją to odpowiednio. W każdym kraju jest grupka fanatyków, których rozpoznaje się m.in. po licznych ich zapewnieniach, że oni jedyni są prawdziwi i głoszą prawdę. Za głos ogółu mogą ich uznać tylko inni fanatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Prostytucja 29.04.10, 18:17 a.giotto napisał: > nie, ja od dwóch dni dobrze się bawię, patrząc jak "salon" ogarnia panika po ty > m, że w telewizji polskiej pokazano wreszcie Polaków. > Mam ubaw po pachy. Ciekawe czemu tam nie ma innych od obowiązujących w świecie pospieszalskiego odpowiedzi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 28.04.10, 20:24 kieprze_paczynskich napisał: > Może mieć różne formy. > I na czym ma tu polegać ? -- "Spoiwem PO jest cynizm" S.Niesiołowski Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 28.04.10, 20:26 Mg, fajnie, że się tutaj pojawiłeś, bo mam do Ciebie pytanie w temacie. Możesz mi tak w krótkich, lecz konkretnych (!) słowach wyjaśnić po co ci ludzie tam stali? W miarę możliwości bez używania ogólników takich jak powinność czy patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 29.04.10, 17:24 black-emissary napisała: > Możesz > mi tak w krótkich, lecz konkretnych (!) słowach wyjaśnić po co ci ludzie tam > stali? Nie wiem dlaczego ja miałbym to wyjaśniać... Najlepiej zapytać tych ludzi : wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7829420,Autorka__Solidarnych_2010___Ataki_na_Pospieszalskiego.html " Pierwsze pytania: "co tu robisz, po co tu przyszedłeś, co czujesz?" prowokowały do dalszej rozmowy, która była spontaniczna." Natomiast Ty wyjaśnij dlaczego uważasz ich za głupców... : forum.gazeta.pl/forum/w,29,110503132,110506141,Re_Polacy_nie_sa_chyba_az_tak_glupi_.html -- "Wajda Andrzej syn Jakóba, urodzony 6.III.1926 w Suwałkach. Posiada duże wyrobienie ideologiczne oraz wykazuje zdecydowaną postawę. Pod względem politycznym pewny. Członek PZPR. Zasługuje na zaufanie. " Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prostytucja 29.04.10, 20:00 mg2005 napisał: > Nie wiem dlaczego ja miałbym to wyjaśniać... Bo Cię o to proszę :). > Najlepiej zapytać tych ludzi : Nie znam ich niestety, więc nie mam jak. A ich wypowiedzi w filmie nie tylko nic mi nie wyjaśniają, ale wręcz jeszcze zaciemniają obraz. Dlatego też pytam Ciebie, jako osobę, która - jak mniemam - ich rozumie. A może nawet sam tam byłeś? > Natomiast Ty wyjaśnij dlaczego uważasz ich za głupców... : 1. Brak logiki i rozsądku w wypowiedziach, szczególnie tych opartych o teorie spiskowe. Na przykład pan twierdzący, że z jego doświadczenia wynika, że to nie mógł być wypadek. Albo inny podkreślający, że wypadek wciąż nie został wyjaśniony, co ma być dowodem na teorię zamachu dokonanego przez wielki spisek Rosji i PO. 2. Sterta kompletnie pustych banałów, ze szczególnym uwzględnieniem prawdy - odmieniają to słowo na wszystkie możliwe sposoby, ale nikt nie wie o jaką to prawdę i w jakiej sprawie chodzi. Po kolejnej dawce tego bełkotu człowiek dochodzi do wniosku, że chodzi o trzecią prawdę tischnerowską. 3. Traktowanie jako objawienia spraw oczywistych, np. tego, że media manipulują :). 4. Pozbawione jakiegokolwiek sensu wzywanie krytyków byłego prezydenta do przeprosin. Doprawdy hit roku. 5. Kompletne wyrwanie sprawy z proporcji. 6. Marnowanie czasu. I tak dalej i tak dalej, można by wymieniać w nieskończoność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynsch Re: Prostytucja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.10, 20:43 Prostytucja polega na dawaniu dupy, robieniu laski itp w zamian za korzyści materialne. Poprawiłem, że może to nie prostytucja, a kurewstwo i robią laskę, bo lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Prostytucja 28.04.10, 22:33 Gość portalu: kieprze_paczynsch napisał(a): >Poprawiłem, że może to nie prostytucja, a kurewstwo i robią laskę, > bo lubią. Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Prostytucja 29.04.10, 08:44 A ja myślę, że jakieś korzyści jednak mają. Nie wiem, czy Pospieszalski glównemu aktorowi zaplacil, ale wreszcie go rozpoznajemy. Przynajmniej trochę. Nigdy nie mial takiej dużej i dramatycznej roli. Jestem pewna, ze i jemu i pozostalym aktorom tego spektaklu ta rola pasowala, nie grali wbrew sobie, ale korzyści zawodowe z tego odnieśli. Ja na przyklad przypomnialam sobie taką aktorkę jak Łaniewska i skojarzylam jej twarz z nazwiskiem. Zawsze będę pamiętala, że to ta, ktora wystąpila w programie reżyserowanym przez Pospieszalskiego. Dla aktora to chyba ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Prostytucja 30.04.10, 09:04 angelfree napisała: > Jestem pewna, ze i jemu i pozostalym aktorom tego spektaklu ta rola pasowala, > nie grali wbrew sobie, ale korzyści zawodowe z tego odnieśli. Zostanie ojcem Mateuszem bis ? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 29.04.10, 17:03 Gość portalu: kieprze_paczynsch napisał(a): > Prostytucja polega na dawaniu dupy, robieniu laski itp w zamian za korzyści > materialne. Poprawiłem, że może to nie prostytucja, a kurewstwo i robią laskę, > bo lubią. Miałeś odpowiedzieć "na czym ma tu polegać " - wiec otrzeźwiej i spróbuj jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Kiepski ! 01.05.10, 22:09 Wyjaśnisz wreszcie tytuł swojego wątku ? : forum.gazeta.pl/forum/w,29,110679005,110754987,Re_Prostytucja.html?t=1272744422351 Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Rafał Ziemkiewicz 28.04.10, 22:56 "Reakcja salonu na dokument „Solidarni 2010” postawiła kropkę nad „i”: Polacy są po prostu niecenzuralni. Nie wolno ich pokazywać takich, jakimi są, bo są nie tacy, jacy być powinni. Za to właśnie twórcy filmu zostali odsądzeni od czci i wiary: przyszli do prostych ludzi z kamerą i po prostu pozwolili im mówić, co myślą. A należało im najpierw wytłumaczyć, co powinni myśleć...." blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/04/28/nie-ma-zycia-bez-montazu/ jak zwykle celnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Rafał Ziemkiewicz 28.04.10, 23:00 Głównym zarzutem przeciwko filmowi jest chyba właśnie cenzura, kompletna jednostronność zaprezentowanego obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 18:07 black-emissary napisała: > Głównym zarzutem przeciwko filmowi jest chyba właśnie cenzura, kompletna > jednostronność zaprezentowanego obrazu. On nie zrozumie . Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Rafał Ziemkiewicz 28.04.10, 23:09 Tyle ze ten "prosty czlowiek" to byl wynajety aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Rafał Ziemkiewicz 28.04.10, 23:16 sabinac-0 napisała: > Tyle ze ten "prosty czlowiek" to byl wynajety aktor.< Gdyby zapytał takiego prostego "prostego człowieka" to mógłby usłyszeć, że ów jeszcze nigdy nie byl w Pałacu Prezydenckim i chciał zobaczyć jak jest w środku. Na antenę by sie nie nadawało. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Rafał Ziemkiewicz 28.04.10, 23:25 Ten jeden był aktorem, nie wiadomo czy wynajętym. Ale tych ludzi tam się przewija bez liku. Aż tylu mamy świetnych aktorów w kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
jotkajot49 Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 00:36 > Ale tych ludzi tam się przewija bez liku. Bez przesady z tyn "likiem" :-). Około 200 tysięcy w ciągu tygodnia, z czego przynajmniej jedna trzecia to małolaty zwiezione z całego kraju, zachwycone, że zobaczą duże miasto i że wypadła klasówka z fizyki. Kiedyś na Wyścig Pokoju przychodziło więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 00:39 W samym filmie zdecydowanie mniej niż 200 tysięcy, co nie zmienia faktu, że wciąż zbyt wielu, by wszyscy mieli być podstawieni. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 00:49 black-emissary napisała: > W samym filmie zdecydowanie mniej niż 200 tysięcy, co nie zmienia faktu, że wciąż zbyt wielu, by wszyscy mieli być podstawieni.< A ilu ich tam występuje...kilkunastu, kilkudziesięciu? To tak znowu wielu? Występują po kilka razy robiąc sztuczny tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 01:09 matylda1001 napisała: > black-emissary napisała: > > > W samym filmie zdecydowanie mniej niż 200 tysięcy, co nie zmienia > faktu, że wciąż zbyt wielu, by wszyscy mieli być podstawieni.< > > A ilu ich tam występuje...kilkunastu, kilkudziesięciu? To tak znowu > wielu? Występują po kilka razy robiąc sztuczny tłok. więc pytam jeszcze raz: skąd ta panika? Co się stało? Bo ja uważam, że nic nadzwyczajnego. Pokazano paru Polaków w polskiej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 01:17 a.giotto napisał: > więc pytam jeszcze raz: skąd ta panika? Co się stało? Bo ja uważam, że nic nadz > wyczajnego. Pokazano paru Polaków w polskiej telewizji. A ja zapytam ponownie: jaka panika? I podkreślę, że pokazano paru (starannie dobranych) Polaków w publicznej telewizji. W dzień ogłoszenia kandydatury "dziedzica". Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 18:30 black-emissary napisała: > I podkreślę, że pokazano paru (starannie dobranych) Polaków w > publicznej telewizji. > W dzień ogłoszenia kandydatury "dziedzica". i znowu to węszenie spisku. Co wy wszyscy macie z tymi teoriami spiskowymi? Trochę więcej zaufania do ludzi ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 19:48 a.giotto napisał: > i znowu to węszenie spisku. Co wy wszyscy macie z tymi teoriami > spiskowymi? Trochę więcej zaufania do ludzi ! :) Teorie spiskowe to akurat domena tych ludzi spod pałacu. Tutaj nie mamy do czynienia z teorią spiskową, a ze zwykłą obserwacją. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Rafał Ziemkiewicz 30.04.10, 00:18 Jaki tam spisek. Byl taki odcinek "Czterdziestolatka", gdy Karwowski wystepowal w telewizyjnym konkursie artystycznym i zaprezentowal sie z jakas beznadziejna pacynka. W tym czasie jego kumple i rodzina dzwonili do telewizji robiac za zachwyconych "zwyklych telewidzow", np. corka robila za "nauczycielke z Brodna" a kolezanka zony za "sprzedawczynie z Ochoty". Prowadzacy program uznal ze skoro te telefony sie urywaja i "prosci ludzie" wyrazaja zachwyt pacynka to znaczy ze faktycznie ma do czynienia z wielka sztuka i... choc pozostali konkursanci zaprezentowali znacznie wyzszy poziom, przyznal nagrode Karwowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 01:10 matylda1001 napisała: > A ilu ich tam występuje...kilkunastu, kilkudziesięciu? To tak znowu > wielu? Występują po kilka razy robiąc sztuczny tłok. Nie twierdzę przecież, że są reprezentatywni :). Po prostu ciężko mi uwierzyć, by w tak krótkim czasie pan Pospieszalski zebrał tylu aktorów potrafiących wiarygodnie odegrać taką farsę. Przynajmniej część z nich była szczera. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 00:40 jotkajot49 napisał: > > Ale tych ludzi tam się przewija bez liku. > > Bez przesady z tyn "likiem" :-). Około 200 tysięcy w ciągu tygodnia, z czego p > rzynajmniej jedna trzecia to małolaty zwiezione z całego kraju, zachwycone, że > zobaczą duże miasto i że wypadła klasówka z fizyki. > Kiedyś na Wyścig Pokoju przychodziło więcej. OK, więc skąd ta panika? Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 01:05 a.giotto, nie udawaj kretyna, ok? Żadna "panika", a oburzenie, że telewizja publiczna puszcza taką propagandówkę w dzień ogłoszenia pewnej kandydatury. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 01:16 black-emissary napisała: > a.giotto, nie udawaj kretyna, ok? Żadna "panika", a oburzenie, że telewizja > publiczna puszcza taką propagandówkę w dzień ogłoszenia pewnej kandydatu > ry. a więc to o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 01:22 a.giotto napisał: > a więc to o to chodzi? Nie, o to, że salon "sra ze strachu" przed kilkoma nawiedzonymi rolnikami przed kamerą Pospieszalskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
jotkajot49 Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 01:06 > OK, więc skąd ta panika? Nie ma żadnej paniki. Jest niesmak z powodu nakręcania złych emocji i złość, że facet robi to za nasze, abonamentowe pieniądze w TVP (Telewizja POLSKA ) Gdyby to upichcił w ramach "TRWAM" to "Bóg z nim". Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 01:13 jotkajot49 napisał: > > OK, więc skąd ta panika? > > Nie ma żadnej paniki. Jest niesmak z powodu nakręcania złych emocji > i złość, że facet robi to za nasze, abonamentowe pieniądze w TVP (Telewizja POL > SKA ) > Gdyby to upichcił w ramach "TRWAM" to "Bóg z nim". sama forma twojej wypowiedzi świadczy, że nie jesteś wolnych od emocji (już nie rozstrzygam, czy "złych" czy "dobrych") Nie wymagaj od rzeczywistości, żeby dostosowywała się do twoich emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
jotkajot49 Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 02:01 > sama forma twojej wypowiedzi świadczy, że nie jesteś wolnych od emocji To chyba normalne, wszyscy je odczuwamy, jest tylko kwestia ich manifestacji i odbioru tej manifestacji przez innych. Ale mówiliśmy o panice - moje emocje nie mają z nią nic wspólnego. > Nie wymagaj od rzeczywistości, żeby dostosowywała się do twoich emocji. Od rzeczywistości wymagam tylko jednego - by była. No może jeszcze - by się dała lubić. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 09:25 a.giotto napisał: > OK, więc skąd ta panika? No wiesz, gdyby wierzyć przekazowi, możnaby odnieść wrażenie, że Polacy to sami głupcy, a to powód nie tylko do paniki, ale wręcz do skoku z wysokiego piętra. Na szczęscie nietrudno się domyśleć, że program Pospieszalskiego to zwykłe medialne oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 23:42 piwi77 napisał: > a.giotto napisał: > > > OK, więc skąd ta panika? > > No wiesz, gdyby wierzyć przekazowi, możnaby odnieść wrażenie, że > Polacy to sami głupcy, ci harcerze, harcerki, rodziny z dziećmi to głupcy? Jest paru gości trochę nawiedzonych, ale ogromna większość wypowiedzi jest stonowana i wyważona. W ogóle nie rozumiem tej histerii wokół filmu Stankiewicz (a nie Pospieszalskiego!) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Rafał Ziemkiewicz 30.04.10, 08:59 a.giotto napisał: > W ogóle nie rozumiem tej histerii wokół filmu Stankiewicz > (a nie Pospieszalskiego!) Chyba nie ma aż takiej histerii, jest ten program krytykowany tu i ówdzie, ale histerii w rodzaju rwania włosów na głowie nie widzę. Histeryczna za to była reakcja części społeczeństwa na samą katastrofę. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Rafał Ziemkiewicz 28.04.10, 23:11 a.giotto napisał: > jak zwykle celnie :)< Też mi wyczyn! Kulą w płot każdy celnie trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 09:15 a.giotto napisał: > Za to właśnie twórcy filmu zostali odsądzeni od czci i wiary: > przyszli do prostych ludzi z kamerą i po prostu pozwolili im > mówić, co myślą. I na tym właśnie polega przekłamanie. Program sugeruje, że wszyscy Polacy są tak prości jak ci w programie, a wcale tak nie jest. Prostacy, to w Polsce od jakiegoś czasu już mniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Rafał Ziemkiewicz 29.04.10, 18:05 a.giotto napisał: > jak zwykle celnie Kpisz czy tylko jesteś idiotą ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynsch Re: Prostytucja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.10, 23:26 www.wykop.pl/link/356005/profesjonali-aktorzy-i-dzialacze-pis-udawali-zwyklych-polakow/ trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,7668765,Waldemar_Bonkowski_z_PiS__Rodacy_wlaczcie_rozum_.html) rolnikiem spod Kościerzyny u Pispieszalskiego jest wiceprzewodniczący sejmiku pomorskiego Waldemar Bonkowski www.przekroj.pl/work/privateimages/formats/D/7382.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 29.04.10, 20:50 Gość portalu: kieprze_paczynsch napisał(a): > rel="nofollow">www.wykop.pl/link/356005/profesjonali-aktorzy-i- dzialacze-pis-udawali-zwyklych-polakow/ Propaganda godna ciebie... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Kolejny Prawdomówny :)) 29.04.10, 18:27 "Dwa i pół tysiąca złotych grzywny ma zapłacić wiceprzewodniczący sejmiku pomorskiego Waldemar Bonkowski z Prawa i Sprawiedliwości za fałszowanie dokumentów. Ostatnio stał się bohaterem kontrowersyjnego filmu Solidarni 2010 autorstwa Ewy Stankiewicz i Jana Pospieszalskiego, gdzie wystąpił jako anonimowy przechodzień. " Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Pośpieszalski jak Doda 29.04.10, 21:54 musi prowokować żeby oglądalność nie spadła. Nikt by nie kupił płyty Dody gdyby nie jej prowokacje i debilny rechot no i cycki. Pośpieszalski cycków nie ma, więc jakiś pomysł inny musi mieć - takie prawo mediów. Ja go nawet nie posądzam nawet o manipulację, nie miał takiej potrzeby. Ja zakładam że 95% obecnych rzeczywiscie ma takie poglądy, ich prawo. Dramatu z tego nie robię. Bo np na koncercie Behemota trudno znaleźć miłośników disco polo i gdyby na takim kocercie poprosić co ci ludzie myślą o fanach disco polo to można by było wysunąć wnioski że jedyną i słuszną muzyką jest heavy metal i że cała Polska chcę słuchać ostrego brzdąkanie i tylko te przebrzydłe media każą mi słuchać Edyty górniak Poza tym takie pośpieszalskie mają świadomość że to ich ostatnie podrygi i tak jak ze szczurami im bardziej zapędzisz w róg tym większa agresja Już nie mówiąć o tym że to tak naprawdę 200 tysięcy ludzi przez 9 dni. Jak to się ma do 400 tys na Przystanku Wodstock przez trzy dni? Jeżeli chodzi o mnie to obejrzałem ten film w całości , zatęskniłem za urbanem który też często i gęsto mówił i imieniu całego narodu i olałem pospieszalskiego, jest tyle samo wart dla mnie co urban, no przepraszam, ma mniejsze uszy Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Pośpieszalski jak Doda 29.04.10, 22:09 gucio712 napisał: > Ja go nawet nie posądzam nawet o manipulację, > nie miał takiej potrzeby. Ja zakładam że 95% obecnych rzeczywiscie > ma takie poglądy, ich prawo. Dramatu z tego nie robię. Bo np na > koncercie Behemota trudno znaleźć miłośników disco polo i gdyby na > takim kocercie poprosić co ci ludzie myślą o fanach disco polo to > można by było wysunąć wnioski że jedyną i słuszną muzyką jest heavy > metal i że cała Polska chcę słuchać ostrego brzdąkanie i tylko te > przebrzydłe media każą mi słuchać Edyty górniak I wszystko byłoby ok, gdyby reklamowano to jako relację z koncetru Behemota. Gdyby jednak przedstawiono to jako dokument o całości polskiej sceny muzycznej to byłoby to jednak pewną formą manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Pośpieszalski jak Doda 29.04.10, 23:43 to był dokument o tym co działo się w konkretnym czasie i miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynsch Re: Pośpieszalski jak Doda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.10, 22:21 >Ja zakładam że 95% obecnych rzeczywiscie > ma takie poglądy, ich prawo. Tak się złożyło, że byłem w owym czasie na Krakowskim. Nie żebym chciał postać w kolejce. Brak dojazdu, zamknięte ulice zmusiły mnie do spaceru. We wtorek i piątek, w tę i z powrotem, czyli cztery razy. Widziałem kolejkę i widziałem atmosferę. Mnóstwo dzieciaków ze szkół, rejwach, jakieś pary czochrające się na murkach, lody i a jakże piwko. Grilla brakowało. Cały ten film to farsa i manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: Pośpieszalski jak Doda 30.04.10, 09:42 Gość portalu: kieprze_paczynsch napisał(a): > >Ja zakładam że 95% obecnych rzeczywiscie > > ma takie poglądy, ich prawo. > > Tak się złożyło, że byłem w owym czasie na Krakowskim. Nie żebym chciał postać > w > kolejce. Brak dojazdu, zamknięte ulice zmusiły mnie do spaceru. We wtorek i > piątek, w tę i z powrotem, czyli cztery razy. Widziałem kolejkę i widziałem > atmosferę. Mnóstwo dzieciaków ze szkół, rejwach, jakieś pary czochrające się na > murkach, lody i a jakże piwko. Grilla brakowało. Cały ten film to farsa > i > manipulacja. no przecie porównuję pospiesalskiego do urbana, to ta sama liga. Urbanowi też się wydawało że ma wpływ na opinię publiczną, co z tego wyszło wiadomo. Oczywiscie że wk...a mnie to że to za moje pieniądze ale ci pieniacze też płacą podatki, niech im będzie. Mieli swoje 5 minut, więcej takia okazja się nie powtórzy. Musieli to wykorzystać na maksa. Czy skutek osiągneli? Wątpie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto to nie był film Pospieszalskiego 29.04.10, 23:43 zacznij od podstawowej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynsch Re: to nie był film Pospieszalskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.10, 09:24 Janek, który nie może dorosnąć i zostać Janem, zawstydził się jednak? Nie chce uznać swojego dziecka? Cichodajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek20 Re: Dodzie to bliżej do Don Pedra Tuska IP: *.jmdi.pl 02.05.10, 15:34 www.youtube.com/watch?v=RETvbuk8jG4 he he he Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prostytucja 30.04.10, 23:18 www.rp.pl/artykul/469088_Nie_moglam_byc_cenzorem.html Na kilkaset rozmów tylko jedna osoba powiedziała mi, że bardzo źle ocenia Lecha Kaczyńskiego i uważa tę całą żałobę za grubą przesadę. Tej wypowiedzi nie było w filmie. Dlaczego? Bo kiedy zapytałam mojego rozmówcę, jaki jest jego główny zarzut pod adresem prezydentury Kaczyńskiego, odpowiedział, że prezydent nawet nie wiedział, co to jest gandzia. Gdybym dała tę wypowiedź, to natychmiast podniósłby się krzyk, że nie dość, że film jest jednostronny, to jeszcze jedyna zawarta w nim wypowiedź krytyczna ma ośmieszyć przeciwników prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Prostytucja 01.05.10, 22:21 mg2005 napisał: > Tej wypowiedzi nie było w filmie. Dlaczego? Dlatego ze maczał palce w montażu filmu miłośnik PIS-u ? Odpowiedz Link Zgłoś