Dodaj do ulubionych

Portale społecznościowe i pseudo-znajomi

• laylooli najlepiej ignorować... 09.06.10, 09:53
      tego typu "zaproszenia"

no chyba, że chcesz aby nieznane Ci bliżej osoby
      miały dostęp do bardzo prywatnych informacji / zdjęć
      z Tobą

-

Uwodzenie kobiet, podrywanie dziewczyn, kursy i szkoły uwodzenia w Polsce
      • koompl Re: najlepiej ignorować... 25.03.23, 21:59
        Koom nowy portal social media współpracujący z potężnym Google

Koom to nowy portal social media ściśle współpracujący z liderem na rynku czyli Google z doliny krzemowej.

Więcej na:
        koom.pl/read-blog/924_koom-nowy-portal-social-media-wspolpracujacy-z-poteznym-google.html

Rejestracja na koom.pl
        koom.pl/register
    • duchess85 Re: Portale społecznościowe i pseudo-znajomi 09.06.10, 11:23
      yyy, nie można po prostu kliknąć w kosz?
    • aboutblank Re: Portale społecznościowe i pseudo-znajomi 09.06.10, 17:57
      > Wytłumaczcie mi proszę, co kieruje ludźmi, którzy na portalach
      > społecznościowych "dodają do znajomych" osoby ledwie znane?
      > Ciekawość, wścibstwo, czy po prostu kolekcjonerstwo?
      Powodów tego chyba nikt nie zrozumie...

> Co robić z takimi zaproszeniami? Te kompletnie nieznane po prostu
      > ignoruję, lub też prosto z mostu pytam, skąd i czy się znamy, bo nie
      > kojarzę (na ogół po tego typu reakcji zainteresowanie znika). Gorzej
      > z tymi, których gdzieś tam, raz, przypadkiem się poznało.
      Dlaczego? Ja po prostu usuwam "wiadomość zapraszającą" i po sprawie.

> udawać, że się nie znamy, natomiast niekoniecznie mam ochotę
      > udostępniać tym osobom np. swoje zdjęcia, które - nie bez powodu -
      > udostępniam tylko znajomym.
      I to właśnie jest błąd. Nie udostępniam na NK zdjęć, które chciałbym pokazać
      tylko wybranym osobom. W ogóle za wiele ich tam nie mam, chyba z 5 czy 6. Od
      tego jest Picasa. Udostępniam album tylko tym, którym go podlinkuje. NK służy mi
      tylko do kontaktu tekstowego.
    • Gość: GOŚĆ Re: Portale społecznościowe i pseudo-znajomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 08:29
      Dziwi mnie to ,że ludzie mają czas na takie pierdoły jak portale
      społecznościowe.W Zyciu jest tyle ciekawszych rzeczy do zrobienia
      niż bezsensowne pukanie w klawiaturę.
    • hypatia69 Re: Portale społecznościowe i pseudo-znajomi 11.06.10, 13:34
      Możesz poprosić grzecznie o pospiedalanie na szczaw na przykład.
      Znajomy znajomego znajomej kuzynki czterdziestego stopnia
      pokrewieństwa, którego sobie nie życzysz wśród znajomych/przyjaciół
      to właśnie powinien uczynić.

Ja już dawno przestałam zgłębiać, w jakim celu ludzie przysyłają
      takie zaproszenia. Jakoś tak w momencie, kiedy spytałam
      trzynastolatka z Pcimia, czemu zaprasza do przyjaciół niewiastę mocno
      w kwiecie wieku, a on odpowiedział "Nie wiem przepraszam"...

A ogólnie to jak Cię na przykład zaprosi na kawę facet, którego
      każdej środy spotykasz na przystanku, to co zrobisz? A jeśli Cię
      zaprosi do łóżka? No to sobie przełóż zachowania na net i z bani.
    • Gość: gościówa Re: Portale społecznościowe i pseudo-znajomi IP: 195.117.216.* 11.06.10, 15:00
      Nie czytała, wszystkiego ale chyba zapomnieliście o aspekcie finansowym.
      Nie wiem dokładnie jak to działa ale portale wymieniają między sobą wiadomości,
      tworzą bazy danych, szukają odpowiednich grup docelowych dla swoich produktów,
      reklamują potem te produkty, itd...
      I taki Zdzisiek, którego nie znasz, a który do ciebie zagaduje, może równie
      dobrze być przedstawicielem portalu albo jakiejś innej firmy. Albo sam siebie
      promuje, licząc że trafi na ciekawą pracę. I takie tam kombinacje. w końcu te
      portale zarabiają straszną kasę, pytanie pozostaje na czym dokładnie.
      • arcadios1987 Re: Portale społecznościowe i pseudo-znajomi 12.06.10, 15:51
        Dla mnie sprawa jest prosta - znajomy to człowiek którego znamy, kojarzymy. To nie musi być kolega, przyjaciel, ale po prostu osoba którą w jakiś sposób identyfikujemy. Ideą portali społecznościowych natomiast jest budowanie właśnie wirtualnych społeczności. Jeśli zaprasza nas ktoś obcy przecież zawsze można zapytać kto zacz i czemu akurat nas chce włączyć w swoje kontakty - po to przecież są wbudowane w tego typu portale systemy komunikacji. Może tej osobie spodobały się nasze zdjęcia, może chce nawiązać kontakt? Jeśli milczy, zignorować. Proste...
    • n_nicky Re: Portale społecznościowe i pseudo-znajomi 12.06.10, 15:22
      Pamiętam, jak jakieś 2-3 lata temu niemal wszyscy traktowali NK ze śmiertelną
      powagą (FB był wtedy w ogóle niepopularny). Ja postrzegam takie portale ze
      zdrowym rozsądkiem, tzn. nie jestem ani osobą, która ukrywa wszystko przed
      wszystkimi, ani taką, która na FB bierze udział we wszystkich quizach, grach,
      aplikacjach itd. Z NK korzystam obecnie bardzo, bardzo rzadko - właściwie mam
      tam konto tylko dla niektórych znajomych ze szkół (bardzo dużo osób nie ma
      jeszcze FB). FB lubię, przede wszystkim dlatego, że dzięki niemu mam kontakt ze
      wszystkimi znajomymi z zagranicy. Ostatnio stał się też podstawowym środkiem do
      utrzymywania kontaktu ze znajomymi (info o imprezach, studiach, opuszczonych
      lekcjach języka itd.).

Jest jednak jedna rzecz, która mnie przeraża, jest typowo polska i budzi
      nieograniczone zdziwienie i zdumienie u obcokrajowców (a mam kontakty z wieloma
      ludźmi z wielu krajów). Ludzie mają po 200, 300, 400 i więcej znajomych na tych
      portalach, ale gdy próbuję kogoś namówić na krótki wypad w góry (jest blisko),
      podróż tanimi liniami do jakiegoś fajnego miasta w Europie, bo bilet kosztuje 20
      zł, albo nawet na zwykłego drinka czy kawę - to nie ma chętnych, a gdy znajdzie
      się jakaś osoba to zazwyczaj w ostatniej chwili pisze "jednak nie mogę, nie mam
      czasu". Dzięki tanim liniom lotniczym, couchsurfingowi można teraz naprawdę
      zwiedzić za półdarmo kawał Europy i poznać wielu świetnych ludzi, z czego na
      potęgę korzystają moi znajomi z Francji, Włoch, Niemiec czy Anglii, a nawet
      Węgier. Tutaj wszyscy albo nie mają czasu, albo pieniędzy. Smutne to trochę i
      dość dobrze obrazuje prawdziwość wirtualnych znajomości...
      • koompl Re: Portale społecznościowe i pseudo-znajomi 25.03.23, 21:57
        Koom nowy portal social media współpracujący z potężnym Google

Koom to nowy portal social media ściśle współpracujący z liderem na rynku czyli Google z doliny krzemowej.

Więcej na:
        koom.pl/read-blog/924_koom-nowy-portal-social-media-wspolpracujacy-z-poteznym-google.html

Rejestracja na koom.pl
        koom.pl/register
    • Gość: gosciówa Re: portale randkowe IP: 195.117.216.* 14.06.10, 07:10
      O darmowa reklama portali randkowych. A co powiecie na to, że Wasi znajomi z
      facebooka wyskakują na każdym portalu na który się zalogujecie? Skad facebook
      wie, że jesteście na innym portalu i co go to obchodzi? Ja nie pozwalałam na
      taką inwigilację a tu proszę i zawiesiłąm konto na facebooku i juz nie bede
      korzystać
    • rathri Re: Portale społecznościowe i pseudo-znajomi 14.06.10, 14:25
      To zależy, jak traktujesz taki portal jako źródlo informacji o znajomych- co się
      u nich dzieje, czy jako formę rozrywki i możliwość poznania ciekawych osób...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka