ktos.czyli.ja Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 19.01.07, 23:21 wykształcenie nie piwo nie musi być pełne - sam mam tylko wyższe Odpowiedz Link Zgłoś
robertmar1 Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 20.01.07, 13:02 Politologia UMCS - III rok. Odpowiedz Link Zgłoś
arturmd Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 25.01.07, 23:08 5 lat temu skończyłem AE w Poznaniu, miałem chęć na doktorat , ale nic z tego nie wyszło na sam widok kwestionariusza dostaje trzęsawek, a w ogóle od 2 lat myślę, że jęśli miałbym to robić to niestety nie w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
wozkarz Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 26.01.07, 00:46 i tak po studiach malo kto ma prace a jeszcze niepelnosprawni:( studia = stracony czas Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 26.01.07, 21:00 wozkarz napisał: czyli uważasz studia za stratę czasu? Wynosisz z doświadczenia? > i tak po studiach malo kto ma prace a jeszcze niepelnosprawni:( studia = > stracony czas Odpowiedz Link Zgłoś
wozkarz Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 26.01.07, 21:57 taaak, wykształciuch co najwyzej składający długopisy pracujacy w zpchr Odpowiedz Link Zgłoś
k.koza1 Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 28.05.07, 11:57 Witam jestem studentka APS surdopedagogiki. Pisze prace magisterska na temat "Ksztalcenia osób niepełnosprawnych na odległość. Distance Learning" oczywiscie przeprowadzam badania na ten temat. chcialabym zapozbać się z Waszymi opiniami na temat tego typu kształcenia. Moze ktoś poświęciłby troszkę czasu na wypęłninienie ankiety? Jeśli oczywiście teamt Was interesuje....;-) Moj mail to k.koza1@gazeta.pl z góry dziękuje karolina Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 04.06.07, 14:35 Współczuję Ci, że masz takie podejście do życia. Mam 22 lata, choruje na zanik mięśni, poruszam się na wózku inwalidzkim, mam bardzo słabe ręce. Pracę znalazłam miesiąc po skończeniu liceum. I to nie byle jaką - na pełen etat, umowa o pracę, dobre wynagrodzenie, praca dostosowana do moich możliwości. Pracodawca płaci mi za turnusy rehabilitacyjne, za szkołę, dostaję bony na święta itd. Obecnie studiuję zaocznie socjologię - dla podnoszenia swoich kwalifikacji zawodowych, dla satysfakcji i przyjemności. Od pół roku pracuję też na umowę zlecenie dla firmy spoza mojego miasta, pracuję w domu, przy komputerze, wykonując zlecenia wysyłanie do mnie przez internet. Do tego wszystkiego wieczorami zajmuję się zdobieniem paznokci a w wolnych chwilach udzielam dzieciom korepetycji. WYSTARCZY CHCIEĆ a nie narzekać i użalać się nad swoim losem Odpowiedz Link Zgłoś
oskar146 Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 19.07.07, 12:03 Hej podziwiam Cię Ja jestem politologiem i robię doktorat. Kiedy przeczytałem Twój post to mnie zamurowało ! Powodzenia rozwijaj sie i nie rezygnuj z marzeń Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 26.01.07, 20:59 mozesz powedziec szerzej dlaczego straciłeś chęć na robienie doktoratu? Odpowiedz Link Zgłoś
wozkarz Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 29.01.07, 16:20 a po co mu doktorat ??? masz prace w ogole???? Odpowiedz Link Zgłoś
peel7 A co cie to?? Książkę piszesz?? 26.01.07, 11:05 patrz na siebie nie na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: A co cie to?? Książkę piszesz?? 26.01.07, 21:03 Rozumiem, ze Twoje pytanie powodowane jest chęcia udzielenia mi wywiadu? Skąd ta wroga postawa odnosnie mojej osoby? Hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
buffy79 Re: A co cie to?? Książkę piszesz?? 28.05.07, 17:59 dla mnie studia to jeden z głównych atutów w poszukiwaniu pracy nie sa to stracone pieniądze!!!!!!!! po studiach mamy wykształcenie, wiedze, inne spojrzenie na świat, ludzi, nowe doświadczenia chyba tylko ten kto nigdy nie studiował, moze powiedziec ze sa nieistotne Odpowiedz Link Zgłoś
girl.interrupted Re: A co cie to?? Książkę piszesz?? 28.05.07, 18:08 ja to chyba sobie w ten sposob jedynie beztroska mlodosc przedluzam/ wszyscy gadaja, ze dyplom ukonczenia studiow (poniekad prestizowych) bede mogla co najwyzej wsadzic sobie za szafe, bo nikt nigdy w zyciu mnie nie zatrudni. przyszla pani magister bedzie gnila w domu pomocy spol. Odpowiedz Link Zgłoś
buffy79 Re: A co cie to?? Książkę piszesz?? 28.05.07, 18:14 girl.interrupted jesli tak uważasz, to zamiast wydawac pieniazde na ksztalcenie sie i podnoszenie swoich kwalifikacji - jedz na wycieczke zagraniczna poruszam sie na wózku i jestem na etapie aktywnego poszukiwania pracy, po jednym stazu nie zostałam przyjeta ogólnie jest padaczka, w moim nieszczesnym przypadku z powodu barier ale co mam zrobic, szukam dalej i wierze w to iz znajde wspaniała prace szkoda ze wielu z was nie ma ambicji do zaistnienia w zyciu publicznym, do zarabiania pieniedzy co to za zycie z jałmuzna 450 zł????? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos.czyli.ja Re: A co cie to?? Książkę piszesz?? 28.05.07, 19:06 Studiowałem lecz nie dane mi było z przyczyn zdrowotnych studiów dokończyć. I nie wiem czy mimo wszystko mam farta, ale nigdy nie miałem potrzeby udania się do PUP celem rejestracji jako poszukujący pracy. Są momenty, że się zastanawiam jak by to było gdybym miał te 3 literki przed nazwiskiem, ale kompleksów z powodu ich braku nie mam. Na dzień dzisiejszy pracuję w jednej z większych firm w tym kraju przy ciekawym projekcie, osiągam miesięczne pobory na poziomie średniej krajowej (łącznie z rentą) i nie mam narzekam. Wszyscy moi niepełnosprawni koledzy studia pokończyli i nie powiem, żeby mieli lepiej ode mnie. Nie sądzę żeby wykształcenie w życiu było sprawą najważniejszą - o wiele ważniejsze jest to jakim jest się człowiekiem bo można być profesorem chamem, gburem, a można nie mieć skończonej podstawówki i być przyzwoitym, porządnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
toop.toop Re: A co cie to?? Książkę piszesz?? 21.07.07, 11:05 ktos.czyli.ja - BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
limanowa2 Re: A co cie to?? Książkę piszesz?? 21.07.07, 13:36 Nie sądzę żeby wykształcenie w życiu było sprawą najważniejszą - o wiele ważniejsze jest to jakim jest się człowiekiem bo można być profesorem chamem, gburem, a można nie mieć skończonej podstawówki i być przyzwoitym, porządnym człowiekiem. Nie zgadzam się, najpierw najważniejszy jest rodzaj niepełnosprawności. Tylko to i aż to, a dopiero potem cała reszta plus szereg znajomości, szczęście, wrodzone predyspozycje, wykształcenie też itp. Jedna NIEPEłNOSPRAWNOść drugiej NIEPEłNOSPRAWNOśCI się nie równa i tu jest pies pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
girl.interrupted mala poprawka 05.06.07, 11:08 o wsadzaniu bezuzytecznego dyplomu za szafe powiedzialo kilku lekarzy (nie wiem, czy moga byc absolutnymi autorytetami w kazdej dziedzinie, wrecz w to powatpiewam). pewnie chodzilo im o mozliwosci zatrudnienia ON. mysle o zalozeniu wlasnej dzialalnosci gospod. po ukonczeniu studiow (tyle, ze jak raz sie zawiesi rente socj., to raczej nie dadza jej z powrotem, na wypadek gdyby zdrowie sie pogorszylo ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kot789 Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 30.05.07, 04:12 chemia na Politechnice Lodzkie, obecnie 3. rok, na Socratesie w Gandawie Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 09.06.07, 21:33 Polonistyka UJ. Studia zawsze były moją ambicją, ale kiedy wreszcie je zaczęłam, pojawiły się wątpliwości. Cały problem polega na tym, że oprócz tak zwanej niepełnosprawności fizycznej nęka mnie depresja i właśnie ona przysparza mi najwięcej kłopotów. Ot, życie. Odpowiedz Link Zgłoś
dantetg Re: Kto z Was studiuje? Gdzie i co? 30.07.07, 12:03 Akademia Ekonomiczna w Katowicach, informatyka i ekonometria specjalność: metody wspomagania decyzji menadżerskich, rok IV Odpowiedz Link Zgłoś