flissy 02.06.10, 11:49 Chcę kupić nowy,przedział cenowy do 750PLN Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupus76 Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 11:59 Ja mam Samsunga 2243 LNX (od ponad roku) i jestem bardzo zadowolony. Jak robiłem podchody pod monitor po jakimś czasie poszukiwania zawężyłem do LG, Iiyamy i Samsunga. Samsung brałem jako trzecią alternatywę, ale jako że trafił się w cenie absolutnie rewelacyjnej (poniżej 500 pln) - używam właśnie jego. I teraz w skali 6 ciostopniowej: do pracy (znaczy word excel etc.) - 6 do filmów - 4,5 do gier - 5 do oglądania zdjęć - 4 Funkcjonalność - 5 Zużycie prądu - 48W/2W (o ile dobrze pamiętam) czyli też nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 12:25 Mam b podobnego Samsunga do Lupusa. To już dawno i nieprawda, kiedy Szlamzungi zasługiwały na tą nazwę. To 750 to z VATem ? A jakiś kumpel nie upcha Ci go w swoich książkach żebyś go odzyskał ? To poniuchaj na ceneach a opinie poczytaj np tu www.komputronik.pl/index.php/search/pl/run/type/2/showProducts/1/show_bundles/0/price_limit/809- 969.99/priceFrom/809/priceTo/969.99/category/8235 2 lata temu nie miały standardowej gwarancji 0 pikseli, ale za dodatkowych parę dych można ją było kupić od sprzedawcy. Chyba, że zgodzi się odpalić Ci go przed kupnem, ale bady potrafią wyłazić do kilku dni po kupnie, więc i tak jakieś ryzyko jest. Szczerze, szarpnąłbym się na stówę / dwie więcej (w końcu w skali 4-5 lat na które zwykle kupuje się monitór to grosze) i wziął z tunerem tv. I pośpiesz się raczej, bo juras prze drań do góry ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 12:27 Samsung Lg BenQ w sumie teraz to one od siebie aż tak bardzo nie odstają. Czasy kiedy człowiek musiał wybierać między deawoo a iyamma już mineły. Dzisiaj to już w zasadzie tylko kwestia wyposażenia i wielkości matrycy. Można ewentualnie kierować się jeszcze rodzajem matrycy :) Ale do zwykłych zastosowań przeciętnego kowalskiego to praktycznie wszystko co stoi w sklepie dla idiotów się nadaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 12:48 Mam Benq i nie zamieniłabym go na innego :P No chyba, że na nowszy model ;) Odpowiedz Link Zgłoś
voker Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 12:53 www.chip.pl/ranking www.pcworld.pl/testy/przeglad/77-monitory_lcd-.html Tylko czy masz odpowiednio mocną kartę? Nowe monitory pracują w wysokich rozdzielczościach i stare karty mogą nie dać rady... Poradnik: www.jakkupowac.pl/artykul/197/jak-kupowac-monitor-do-komputera.html www.skapiec.pl/poradniki/monitory-lcd.html Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 13:38 Kupiłem Samsunga,,chyba zwie się SyncMaster943 kontrast 50000/1 ,,,Ale Was fajowo widać:D Odpowiedz Link Zgłoś
voker Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 13:42 Już? To po co pytałeś? :)P Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 14:13 By wiedzieć co kupić,,,sklep mam naprzeciwko domu,więc poczytałem jakie marki polecacie i poszedłem kupić:) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 14:17 A ja nagle przestałam widzieć! To był mój monitor!!!! :DDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 14:18 Złośliwiec :P:P:P ps.Zazdrosnica :D Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 14:22 Oddawaj! Bo zadzwonię do radia Maryja i przeczytam wierszyk z dedykacją dla Ciebie :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 14:56 Dawaj,kurde jak zadzwonisz i z wierszykiem to ja jestem gotowy do zaprogramowania sobie tego radia :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 15:10 Pana Tadeusza tam przeczytam i to z japońskim tłumaczeniem, dla Ciebie wszystko! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 15:15 Ale ty mówisz o tej innej księdze? Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 15:45 Nie, o tej prawdziwej, zakurzonej i przegniłej! :DDDDD Cieszysz się? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 17:03 Ja to się ciesze byle czym :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 15:22 W czasach, jak można było bez ograniczeń wysyłać sms-y z sieci, koledzy wysłali innemu koledze właśnie cały tekst epopei narodowej. Biedak czyścił skrzynkę coś przez dwa miesiące :D Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 15:32 Dobre,,,do Plusa chyba można wysyłać:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 17:19 Ale nie w takiej ilości :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 14:59 To już wiemy, co za stalkerów będzie Seremet ścigał :D Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 15:03 Lupus ja nie wiem o czym ty mówisz,ja sie nie znam :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 15:17 Jak nie wiesz, jak wiesz? :D Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 15:10 Dzwonię z budki. Tej nieczynnej, nie złapią mnie ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 15:20 Rozumiem Twój ból... [img] http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/30/Outhouse_cm0 1.jpg/245px-Outhouse_cm01.jpg[/img] Ring, ring, ring... Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 15:43 :DDD Ty masz na wszystko i zawsze piosenkę! Podziwiam Cię! Absolutnie serio :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Monitor LCD jakiej marki polecacie 02.06.10, 16:43 Widzisz ciemność ? Ciemność widzisz ? Sprawdź szybko czy Ci fajek nie zakosili. Maksiu ;) Odpowiedz Link Zgłoś