makama111 26.08.10, 01:32 czy uwazacie ze beatbox jaka forma muzyki jest kulturalna, grzeczna, lagodna? bo na dobra sprawe to tylko wydawanie dzwiekow ustami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t.torquemada Re: beatbox 26.08.10, 01:46 Na dobrą sprawę nie słyszałaś chyba remixowanych sampli zgranych w jedną całość.. sztuka jak sztuka jednym się podoba innym nie jej cechy zależą od upodobań autora imo. Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: beatbox 26.08.10, 06:19 makama111 napisała: > na dobra sprawe to tylko wydawanie dzwiekow ustami > No popatrz. To jak opera, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: beatbox 29.08.10, 01:11 lernakow napisał: > makama111 napisała: > > > na dobra sprawe to tylko wydawanie dzwiekow ustami > > > No popatrz. To jak opera, nie? opera, rap, spiew i czytanie na glos to wszytko to wydawanie dzwiekow, jednakze uwazam ze beatbox to same dzwieki, bez slow, wydaje mi sie ze to jednak cos innego niz opera, czesto bardzie przypomina np 'mlaskanie' Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: beatbox 29.08.10, 08:08 makama111 napisała: > beatbox to same dzwieki, bez slow, > To znów tak jak scat. A scat - też się jakoś wśród mistrzów odnalazł. Nie chcę się bawić w katalogowanie muzyki, ale beatbox w niczym nie jest gorszy od innych gatunków. Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: beatbox 31.08.10, 10:33 lernakow napisał: > makama111 napisała: > > > beatbox to same dzwieki, bez slow, > > > To znów tak jak scat. A scat - też się jakoś wśród mistrzów odnalazł. > Nie chcę się bawić w katalogowanie muzyki, ale beatbox w niczym nie > jest gorszy od innych gatunków. > a czy ja powiedzialem ze jest gorszy, nie, tylko tyle ze nie ma slow ja widzialem klip kolesie ktory robil beatbox na flecie to oniemialem! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STeff Re: beatbox IP: 62.22.15.* 26.08.10, 09:10 Pytanie na poziomie 7 latki yyyy przeplaszam ci ta muzika jeśt gźiećna ? Odpowiedz Link Zgłoś
onelupa Re: beatbox 26.08.10, 10:47 w sumie to czesc kultury hip hopowej, a wiec wszytsko zalezy od wykonawcy i jego tworczosci chyba:] Odpowiedz Link Zgłoś
matiooo Re: beatbox 27.08.10, 12:56 wiesz usta to jak instrument bez instrumentu. Tez wydaje dzwieki i robi muzyke. A czy jest kulturalna? No a czemu nie.. spiewasz tez paszcza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jamminson Re: beatbox 27.08.10, 18:42 mi sie beatbox bardzo podoba i uwazam, ze to jest fajna alternatywa dla syntetycznych elektrycznych dzwiekow wydawanych przez urzadzenia czy komputery Odpowiedz Link Zgłoś
sheree Re: beatbox 27.08.10, 23:30 O ile ktos nie sapie przy tym jak parowoz to wszystko ok :) Ale nawet ci, ktorym to teraz swietnie wychodzi, tez sie uczyli :) Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: beatbox 29.08.10, 01:24 jamminson napisał: > mi sie beatbox bardzo podoba i uwazam, ze to jest fajna alternatywa dla > syntetycznych elektrycznych dzwiekow wydawanych przez urzadzenia czy komputery z tym sie zgodze, taki powrot do pierwotnosi, nie syntezator a jedynie umiejetnosci danej osoby, i jej pomyslowosc na dzwieki, i to w tym jest piekne Odpowiedz Link Zgłoś
onelupa Re: beatbox 29.08.10, 12:39 dokladnie, pamietam jak pierwszy raz uslyszalam beatboxerow, bylam zachwycona i nawet przez chwile nie moglam uwierzyc, ze to oni;p Odpowiedz Link Zgłoś
onelupa Re: beatbox 27.08.10, 22:47 ten beatboxer wydaje sie kulturalny:P;) www.jestwielepowodow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jamminson Re: beatbox 29.08.10, 00:47 onelupa napisała: > ten beatboxer wydaje sie kulturalny:P;) www.jestwielepowodow.pl no jest calkiem spoko. Taki przyjazny gostek Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: beatbox 29.08.10, 01:29 onelupa napisała: > ten beatboxer wydaje sie kulturalny:P;) www.jestwielepowodow.pl calkiem inaczej wyglada tak na bialo niz wykreowany w mediach wizerunek beatboxera :) Odpowiedz Link Zgłoś
matiooo Re: beatbox 29.08.10, 12:44 makama111 napisała: > onelupa napisała: > > > ten beatboxer wydaje sie kulturalny:P;) www.jestwielepowodow.pl > > calkiem inaczej wyglada tak na bialo niz wykreowany w mediach wizerunek > beatboxera :) Nie trzeba miec szerokich spodni zeby robic beatbox. Taka prawda. Dobrze, ze przelamali stereotypowy wizerunek beatboxera Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: beatbox 31.08.10, 10:36 matiooo napisał: > makama111 napisała: > > > onelupa napisała: > > > > > ten beatboxer wydaje sie kulturalny:P;) www.jestwielepowodow.pl > > > > calkiem inaczej wyglada tak na bialo niz wykreowany w mediach wizerunek > > beatboxera :) > Nie trzeba miec szerokich spodni zeby robic beatbox. Taka prawda. Dobrze, ze > przelamali stereotypowy wizerunek beatboxera i ja jestem tego zdania brakuje mi tylko miedzy nimi jeszcze jakiegos przedstawiciela tanca - breakdance, i jakiejs kobiety :) Odpowiedz Link Zgłoś
onelupa Re: beatbox 31.08.10, 12:27 mi tez wlasnie brakuje jakiejs kobiety, ale wierze, ze sie pojawi z czasem;) Odpowiedz Link Zgłoś
jamminson Re: beatbox 31.08.10, 15:55 Na pewno jakas sie zglosi. Taki konkurs to jest wlasnie szansa dla wszystkich kobiet, ktore normalnie sa pomijane i odstawiane na bok. Mysle, ze jakas kobitka na pewno sie wybije. ;) onelupa napisała: > mi tez wlasnie brakuje jakiejs kobiety, ale wierze, ze sie pojawi z czasem;) Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: beatbox 31.08.10, 23:41 jamminson napisał: > Na pewno jakas sie zglosi. Taki konkurs to jest wlasnie szansa dla wszystkich > kobiet, ktore normalnie sa pomijane i odstawiane na bok. Mysle, ze jakas kobitk > a > na pewno sie wybije. ;) > onelupa napisała: > > > mi tez wlasnie brakuje jakiejs kobiety, ale wierze, ze sie pojawi z czase > m;) mysle ze jesli nie teraz, tzn jesli nie w beatboxie to znajda sie jakies fajne Panie w graffiti czy break'u bo projekt zapowiada sie gorąco i na długo pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jamminson Re: beatbox 01.09.10, 00:07 Przy tancu na pewno znajda sie jakies kobietki. Tak juz jest, ze plec damska jednak poli potanczyc. ;) Ale spoko, wszystko sie wyrownuje i na szczescie nie ma takiej totalnej przewagi jednej z plci. A swoja droga w tym www.jestwielepowodow.pl jest jeszcze pare innych rzeczy zapowiedzianych - tak jest sport ekstremalny.Tutaj pewnie troche pan sie znajdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś