Dodaj do ulubionych

Promenada. Landszafcik nadmorski :)

18.11.10, 08:24
[img]https://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01760/car-waves_1760164i.jpg[/img]

klik
Obserwuj wątek
    • twardycukierek Re: Promenada. Landszafcik nadmorski :) 18.11.10, 09:03
      !!! Oh my.

I to jest Ayrshire. Ciekawe, czy się ostanie 'mój' domek w Mallaig?
      • redundant Re: Promenada. Landszafcik nadmorski :) 18.11.10, 10:34
        Jeżeli nie kupiłaś share, a tylko czas w domku - don't boza! :cool: :)
        • redundant PS. 18.11.10, 10:58
          Dobra, przyznam się. :P

Czuję je, jak wiszą nade mną. Niczym mecz z Damoklesem - nieodpowiedziane pytania żeglarskie. Odpowiem.
          One day. :P

Oto jest na okoliczność a conto: byłaś ciekawa, jak to jest być jeszcze bardziej mokrym. Otóż z mokrością to trzeba sprawdzić na własnym/-ej sobie. Ale under sail dochodzą też inne wymiary przyjemności - nie wiem, czy znasz klasyczną definicję żeglarstwa:
          The fine art of getting wet and becoming ill while slowly going nowhere at great expense.
          W "praktycystycznej" wersji amerykańskiej jest to obrazek: gośció stoi w pełnym ubraniu pod zimnym prysznicem, regularnie wyciąga zza pazuchy studolarowki, drze je na kawałki i pozwala im spłynąć do kanalizacji.

A żeby się liczyć w Round Britain Race, trzeba jeździć tak: www.youtube.com/watch?v=mnqUYRRMl0I
          • twardycukierek Re: PS. 18.11.10, 15:01
            Red... :)

Nic nie wisi, żaden Damokleks w sęęęsie musu, bo tylko tego mi brakuje: świadomości, że mi z musu odpowiadasz. Pytałam, chcę wiedzieć, bardzo nawet i... albo się dowiem albo nie :) One day.

Jasne, że na własnej trzeba, nie raz się przemokło w silnym wietrze w górach, na koniach też, ale coś mi mówi, że to nie to samo /przed kliknięciem w klip/.

Po kliknięciu: bloody hell! :O Obłędna szybkość. Chce się tam być. I ten miś w podkoszulku mnie rozwalił, stawiam, że to Szkot :DD

Droga historia to żeglarstwo, prawda :) wędrowanie nie jest a great expense, kiedy już się ma dobre buty i ciuchy, na kilka lat starczą. A jednak ten porywający speed na wodzie, warto. Prawda, że warto?
        • twardycukierek Re: Promenada. Landszafcik nadmorski :) 18.11.10, 15:04
          Nie, nie share ale by the shore :) Trzy tygodnie w domku, niech mi żadna vis maior się w to nie miesza. :P
    • twardycukierek Orkney Today 19.11.10, 07:53
      TUESDAY 26th: Dull, grey and windy for much of the day, with periods of rain, misty conditions and hill fog. The rain will be heavy at times, but some drier and perhaps brighter conditions may develop this afternoon, although probably mainly across Orkney. F6-7 and locally gale F8 S to SSE’ly winds will also veer S to SSW’ly and ease locally F4-5. Cloudy this evening with further outbreaks of rain, this becoming heavier again during the night. Strong winds veering SW’ly and increasing F6 to gale F8.
      Sea state – Moderate to rough, with a 2 to 3 metre S’ly wind-swell.

WEDNESDAY 27th: A wet and windy start, with F6 to gale F8 SW’ly winds and heavy rain. Turning drier and brighter through the morning as the wind moderates. The remainder of the day bright and breezy, with some blustery showers and a F5-6 SW’ly wind.
      Sea state – Moderate or rough, with a 2 to 3 metre SW’ly wind-swell.

THURSDAY 28th: A mixture of sunny or clear intervals and scattered showers. F5-6 SW’ly winds - easing F3-4 for a time - backing S’ly and beginning to freshen again later.
      Sea state – Moderate or rough, with a 2 to 3 metre SW’ly wind-swell.

Hmmm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka