Dodaj do ulubionych

Apel, odezwa, ukaz, prośba...

09.10.11, 05:18
Moi Kochani! Dzisiaj 9 października, idźcie proszę głosować! Ja pójdę na pewno. Zawsze chodzę, zawsze!
Obserwuj wątek
    • kapitan_marchewa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 05:40
      Cisza wyborcza jest smile
      Nie śpisz Dzidzia?
      • old.bear Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 10:25
        Apel jak najbardziej słuszny, jednak pokaźna część społeczeństwa ma to tj. wybory, w tylnej części ciała, tam gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę. Do społeczeństwa obywatelskiego jeszcze nam baaaardzo daleko ... . crying
        • kaga9 Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 10:53
          Jako i naszym politykom do bycia politykami.

• old.bear Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 11:55
            No to niestety też prawda.
            Ale ... jakie społeczeństwo, tacy politycy.
            • kaga9 Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 12:38
              A tu, widzisz, myślę odwrotnie. Pamiętam euforię wyborów w 1989 roku. Dopóki ludzie wierzyli, że politycy robią coś dla nich, nie dla siebie, chodzili na wybory. Dla mnie ta niska frekwencja jest dokładnym odbiciem zaufania społeczeństwa do polityków. Co z tego, że wybory TEORETYCZNIE są po to, żeby coś zmienić, skoro ordynacja wyborcza jest ustawiona pod numerki na listach i od lat widzę w TV te same twarze?! To powoduje poczucie beznadziejności.
              • old.bear Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 13:54
                Tak, masz rację, w `89 była euforia. I wielkie nadzieje na zmiany. Tyle tylko że te zmiany przyniosły poprawę losu nielicznym.
                Nadal uważam że w Polsce są tacy politycy jakie jest społeczeństwo. No bo przecież stąd się wywodzą ci politycy.
                Politycy?
                Raczej politykierzy.
            • kapitan_marchewa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 13:42
              old.bear napisał:

> No to niestety też prawda.
              > Ale ... jakie społeczeństwo, tacy politycy.

Politycy? Nie nazywajmy szamba perfumerią smile
              • kapitan_marchewa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 13:46
                OOOOOO111111:
                "27 minut temu

Swój głos oddała również pani Marianna Mróz, która ukończyła już 108 lat. Miała szansę głosować w prawie wszystkich wyborach od odzyskania niepodległości. Jaka jest recepta pani Mróz na długie życie? PAP podaje: skromne jedzenie, bogate w warzywa i owoce, a ubogie w mięso."
                ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                Jej, rocznik 1903, pamięta i zabory i cara, i zamach w Sarajewie.. Niesamowite..
                • kaga9 Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 14:10
                  Piękny wieksmile Choć sama mam nadzieję zejść przed 70, nie chcę robić ZUS-owi problemówwink
                  • kapitan_marchewa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 14:22
                    Podobnie mam, planuję do emerytury nie dożyć. ZUS mi da medal pośmiertnie?
                    • kaga9 Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 14:39
                      Żebyś się nie zdziwiłwink

A propos wyborów -z mojego podwórka:
                      "- Do lokalu komisji nr 1 przyszła pani i po pobraniu kart do głosowania stwierdziła, że jej kandydat, tu podała konkretne nazwisko, powinien być na liście kandydatów do Senatu, a jest na liście do Sejmu. W związku z tym, jej zdaniem, wybory są sfałszowane. Po czym usiadła na środku lokalu i każdej osobie, która wchodziła, aby zagłosować, mówiła, aby nie oddawała głosu, bo wybory są sfałszowane"

radom.gazeta.pl/radom/1,35219,10435773,W_Radomiu_glosowanie_bez_zaklocen__Jeden_incydent.html
                      big_grin
                      • kapitan_marchewa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 14:52
                        Radom i Bydgoszcz to jedyne w swoim rodzaju miasta, w skali kraju a może i nie tylko smile Ale lubię to..
                        • kaga9 Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 14:56
                          Bydgoszcz też jest miastem różnej maści cudów?wink
                          • ewa9717 Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 16:11
                            Może to była żona zaufania? Ja tam już PO wyborach. Wprawdzie, jak powiedziała moja światła koleżanka, wybór był mniej więcej jak między dżumą a cholerą, ale poszłam choćby po to, żeby sobie potem móc uczciwie pomarudzić wink
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 16:30
      Posłusznie melduję: zadanie wykonane big_grin
      Prosto po dyżurze żem poszła. A jak wrzucałam te kartecki do urny, na której był orzełek, to jakoś tak fajnie mi się zrobiło...
    • tygrysgreen Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 17:29
      zadanie wykonane
      gdzie nagroda?
      • old.bear Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 17:43
        Nagroda będzie wręczana po 21, jak podadzą wstępne wyniki ... wink
        Ale czy to będzie ta oczekiwana nagroda?
        • tygrysgreen Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 17:56
          he he, tę nagrodę to wybrańcy dostaną
          a my zobaczymy, ile z tego na co mamy cichą i naiwną nadzieję zostanie spełnione
          ewentualnie ile z tego czego nie chcemy się nie stanie
          • kapitan_marchewa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 18:42
            Czekam też na wstępne wyniki. Jakby cuś to załatwisz łóżko Misiu?
            • old.bear Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 18:48
              Jasne big_grin
              I nawet o azyl polityczny wystąpimy big_grin
            • dzidzia_bojowa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 18:50
              Wiejesz Kapitanie? Kapitan z tonącego okrętu schodzi ostatni.

Wróciłam z Wrocławia, zagłosowałam i czekam, przyznaję- z niepokojem potężnym- na wyniki.
              Aha! Kupiłam sobie przepiękny kapelusz fedorę. Oczywiście nie oparłam się pokusie i natychmiast po zakupie założyłam to cudeńko. Mam wrażenie, że wszyscy się za mną oglądali, nie jestem tylko pewna czy z podziwu czy wręcz przeciwnie. Ale co tam, ja jestem zadowolona.
              W lokalu wyborczym ewidentnie się gapili, ale to dlatego, że akurat sama byłam jako wyborca a komisja liczna i mocno się nudząca, więc się gapili, bo co mieli robić?smile
              • old.bear Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 18:54
                Aż z ciekawości która mnie zżera muszę zaguglać co to takiego kapelusz fedora.
                Dalibóg - nie wiem 111
                • old.bear Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 18:56
                  Już wiem smile
                  • kapitan_marchewa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 19:06

• kapitan_marchewa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 19:10
                      Już wiem. Philip Marlowe taki nosił, mój ulubieniec smile
                      • old.bear Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 19:40
                        Mam nadzieję że Dzidzi do twarzy w nim smile
                        • tetika Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 19:58
                          Dzidzia nie nalezy z tego co czytam do kobiet ktore mialaby na sobie cos niegustownego.a kalepusik taki zawadiacki raczej oddajacy osobowosc dzidzki smile
                          • tygrysgreen Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 20:25
                            ja też już wiem co to za kapelusz
                            Dzidzia nas kształci
                            • dzidzia_bojowa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 20:33
                              Kształci, broni...ale jeszcze nie żywismile Żywić mogę na żywo. Uprzedzam jednak, że w mojej kuchni jakichś rewelacji nie ma.
                              • tygrysgreen Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 09.10.11, 20:53
                                a żywi stamtąd wyjdziemy?
    • gazeta_mi_placi Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 11.10.11, 11:30
      Byłam całą rodziną głosowaliśmy na PO.
      Rano zadzwoniła jeszcze do mnie teściowa, wspólnie cieszyłyśmy się, że wygrało PO, a nie PIS, to było wzruszające.
      Mieć te same poglądy polityczne co teściowe - bezcenne.
      • kapitan_marchewa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 11.10.11, 15:50
        Cholerka, PiS nie wygrał, bo całe wybory były sfałszowane:
        iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=12341&Itemid=1
        • kapitan_marchewa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 11.10.11, 18:23
          Ona poszła na wybory, a Ty??? :
          www.youtube.com/watch?v=ZxRs5AQtoE0&feature=player_embedded
          • tygrysgreen Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 11.10.11, 18:36
            co krzyczy?
            poszła, postawiła, wróciła
          • gazeta_mi_placi Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 11.10.11, 20:09
            Wydaje mi się, że scenka była reżyserowana.
    • niezmiennick Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 11.10.11, 21:13
      Jak mówiłem, poszłem z powodów lokalnych, na listach krajowych pieczołowicie skreśliłem wszystkie zarejestrowane listy. Myślicie, że to ktoś sobie weźmie do serca? Bo ja nie.
      • dzidzia_bojowa Re: Apel, odezwa, ukaz, prośba... 12.10.11, 04:59
        Niezmiennick! to naprawdę Ty pisałeś? Ten tekst? Dla jaj, prawda? Z tym błędem? Bo przecieram oczy ze zdumienia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka