20.02.11, 14:29
Wydawałoby się, że prawicowa publicystyka ma się dobrze i coraz lepiej. Funkcjonuje sobie serwis blogowy Salon24, w którym ostatnio publikować zaczął sam prezes Kaczyński. Istnieje Fronda, która publicystyką stoi, a Rzepa wypuściła tygodnik "Uważam Rze", który w kampanii reklamowej stawia właśnie na publicystykę i na wszelkie możliwe sposoby rozgrywa swoją intelektualną odmienność ("inaczej pisane", "właściciel nośnika nie podziela poglądów").
Dlaczego, przy takim potencjale intelektualnym, przy takiej obfitości "myślących inaczej" autorów, dlaczego na Forum Społeczeństwo trafiają wyłącznie spady, które potrafią co najwyżej skopiować cudzy tekst?
Obserwuj wątek
    • Gość: rossdarty Re: Spady IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 14:36
      Ile prób odpowiedzi dopuszczasz w swym pytaniu?

Będę strzelał:
      łatwizna
      • lernakow Re: Spady 20.02.11, 14:42
        Gość portalu: rossdarty napisał(a):

> Ile prób odpowiedzi dopuszczasz w swym pytaniu?
        >
        Bez ograniczeń.

> Będę strzelał:
        > łatwizna
        >
        Z pewnością również, ale obawiam się, że w grę wchodzi także straszna niesamodzielność intelektualna. Przytaknąć Ziemkiewiczowi i wkleić link może każdy tuman. Napisać coś od siebie to już rzecz wymagająca własnych poglądów i gotowości do bronienia ich. Można co prawda skutecznie zniechęcać do dyskusji bełkotem (jak Enio), ale znowuż nie każdy jest gotów tyle bzdury z siebie wygenerować.
        • kolter-xxl Re: Spady 20.02.11, 18:00
          lernakow napisał:

>(jak Enio)

Jedno tu po mnie choć zaostrzanie ;nowa ksywka :)
          • Gość: spad Re: Spady IP: *.net 20.02.11, 18:06
            ennio to enriquez?
            • kolter-xxl Re: Spady 20.02.11, 18:07
              Gość portalu: spad napisał(a):

> ennio to enriquez?

enio to mój skrót od enrque111
    • klosowski333 Re: Spady 20.02.11, 14:52
      Na Forum Spoleczenstwo trafiaja raczej "odpady" a nie "spady". Wielu miejscowych pewnie i mnie chetnie do tego zaliczy, a ja sie z tym nawet chetnie zgodze. Zawsze to powtarzam, ze fora otwarte przyciagaja roznej masci frustratow, niekiedy osoby z zaburzeniami psychicznymi, ludzi obsesyjnych, sfiksowanych, czasem osoby samotne, majace klopoty w nawiazywaniu relacji towarzyskich w realu, majace inne rozne problemy osobiste, psychiczne czy zawodowe. Dosc analogiczna grupa spoleczna przesiaduje rowniez na czatach internetowych. W zadnym wypadku ta grupa nie jest reprezentatywna dla ogolu spoleczenstwa, pod zadnym mozliwym wzgledem.
      Inaczej nieco rzecz wyglada na moderowanych, profesjonalnych forach tematycznych czy srodowiskowych.
      Oczywiscie, jak zawsze, sa wyjatki, i takim wyjatkiem byl wczoraj wpis Adama w watku o zbrodniach Polakow na Zydach. Jeden z najinteligentniejszych i wyczerpujacych postow na tym forum od ladnych paru tygodni. Do dosc ciekawych rozmowcow zaliczylbym tez Hipnozaura (rzadko tu bywa), czy Paco Lopeza (interesujace spojrzenie na wiele spraw). A reszta, a przynajmniej jej wiekszosc? Coz.
      • mg2005 Re: Spady 20.02.11, 15:51
        klosowski333 napisał:

> Na Forum Spoleczenstwo trafiaja raczej "odpady" a nie "spady". Wielu miejscowyc
        > h pewnie i mnie chetnie do tego zaliczy, a ja sie z tym nawet chetnie zgodze. Z
        > awsze to powtarzam, ze fora otwarte przyciagaja roznej masci frustratow, niekie
        > dy osoby z zaburzeniami psychicznymi, ludzi obsesyjnych, sfiksowanych, czasem o
        > soby samotne, majace klopoty w nawiazywaniu relacji towarzyskich w realu, majac
        > e inne rozne problemy osobiste, psychiczne czy zawodowe.

Przynajmniej jesteś szczery...
        forum.gazeta.pl/forum/w,29,121993023,122020177,Re_Wy_tez_macie_dosc_.html
    • Gość: kalka Re: Szpady skrzyzowane czyli sudoku IP: *.range81-159.btcentralplus.com 20.02.11, 15:27
      odpowiadajac, bez niepotrzebnego analizowania, ze jesli probuja pisac, to tylko glodni poklasku i burd-miejscowi.
      albowiem nie ma w Polsce ani lewicy ani prawicy,co za tym (*)publicystyki, jest tylko zacieta jezykowo -privat publicyty.
      ale to wynik zaniedban edukacyjnych ( ze specjalnoscia w matematyce) calego polskiego spoleczenstwa.

ps
      nie wiem, czy choc raz pan Ziemkiewicz w swoim personal diariuszu wspomnial, ze uczyl sie byl liczyc (*)moze, na tym samym drewnianym liczydle- copan Michnik.

(*)-widget

• Gość: ka_p_pa Re: Spady IP: *.lukman.pl 20.02.11, 18:22
      > Dlaczego, przy takim potencjale intelektualnym, przy takiej obfitości "myślącyc
      > h inaczej" autorów, dlaczego na Forum Społeczeństwo trafiają wyłącznie spady, k
      > tóre potrafią co najwyżej skopiować cudzy tekst?

Dwie kwestie.
      Pierwsza, to potencjał intelektualny. Rozumiem, że sobie żartujesz. Na Frondzie nie ma żadnego potencjału intelektualnego. To kilku frustratów artykułujących swoje urojenia, a przy tym chętnie i często posługując się kłamstwem, manipulacją. Żałośnie monotematyczni i ograniczeni w swoim widzeniu świata. Ostatnio właściwie wyłącznie na wszelkie możliwe sposoby wałkują Smoleńsk przeplatając aborcją(wliczam w to obsesje na punkcie edukacji seksualnej)
      Druga kwestia, kwestia spadów- te "spady" są intelektualnie uczciwsze, bo próbują podejmować polemikę. Wklejają cudze teksty, bo całkowicie się z nimi identyfikują. "Intelektualiści" z Frondy i Salonu24 to uciekinierzy z różnych for, choćby z Forum Kraj, gdzie całkowicie nie radzili sobie z argumentacją przeciwników. Tam przemawiają, jak im się wydaje, ex cathedra.
      • gucio712 Re: Spady 20.02.11, 19:05
        Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> Druga kwestia, kwestia spadów- te "spady" są intelektualnie uczciwsze, bo próbu
        > ją podejmować polemikę. Wklejają cudze teksty, bo całkowicie się z nimi identyf
        > ikują. "Intelektualiści" z Frondy i Salonu24 to uciekinierzy z różnych for, ch
        > oćby z Forum Kraj, gdzie całkowicie nie radzili sobie z argumentacją przeciwnik
        > ów. Tam przemawiają, jak im się wydaje, ex cathedra.

tak sobie myślę że o żadną plemikę wcale nie chodzi, śmiem twierdzić że połowy tekstów nawet nie rozumieją. Jestem absolutnie przekonany że to o statystyki chodzi, o ilość kliknięć. Nie jest tajemnicą że na takich portalach się zarabia, a że najwidczniej nie bardzo im idzie stąd ta nachalna propaganda i stąd "kontrowersyjne" tematy. Celowo i z premedytacją piszą kłamstwa licząc na to że wzburzą kontrowersję i będziemy się tym podniecać i klikać. I dla tego podoba mi się twój pomysł pt " link się nie otwiera", nie dam gnojom zarobić ani centa
        • Gość: ka_p_pa Re: Spady IP: *.lukman.pl 20.02.11, 19:11
          Jestem absolutnie przekonany że to o statystyki ch
          > odzi, o ilość kliknięć. Nie jest tajemnicą że na takich portalach się zarabia

Chyba za kliknięcie w reklamę na portalu. Nie mam zdania na ten temat.

> podoba mi się twój pomysł pt " link się nie otwiera"

A dzięki, nieskromnie przyznam, że to był strzał między oczy:)
          • gucio712 Re: Spady 20.02.11, 19:16

>
            > Chyba za kliknięcie w reklamę na portalu. Nie mam zdania na ten temat.

nikt nie wykupi reklamy na portalu który ma znikomą oglądalność
            >
      • lernakow Re: Spady 20.02.11, 19:16

> Pierwsza, to potencjał intelektualny. Rozumiem, że sobie żartujesz.
        >
        I tak i nie. Nie chodzi mi o poziom tej pisaniny, bo jest żenujący, a kłamstwa i manipulacje upadają po pięciu minutach obróbki góglem i logiką. Niemniej ktoś coś piszę. Ja bym chciał, żeby nasi forumowi prawicowcy też pisali coś od siebie, bo wtedy można podyskutować z autorem. No, przecież nie będę dyskutował z linkowklejaczem, bo i o czym? O tym czy używa skrótów klawiaturowych, czy menu kontekstowego myszy? Nie jestem ciekaw.

> te "spady" są intelektualnie uczciwsze, bo próbują podejmować polemikę.
        >
        Niestety, coraz rzadziej. Kiedyś dopisywali coś od siebie i można było z tym czymś dyskutować. Wklejają link i dopisują zupełnie nieistotne zdanko, które nie daje możliwości zahaczenia dyskusji. A przecież nie będę klikał w te ich linki, bo gdybym chciał mieć przegląd artykułów z Frondy, to bym ją dodał do RSS.

> "Intelektualiści" z Frondy i Salonu24 to uciekinierzy z różnych for,
        > choćby z Forum Kraj, gdzie całkowicie nie radzili sobie z argumentacją
        > przeciwników. Tam przemawiają, jak im się wydaje, ex cathedra.
        >
        I to jest bardzo cenny głos i kolejny kamyczek do moich rozważań nad założeniem blogu. Co może dziwić, bo jak widać w stopce mam blog. Z tym, że jest to blog literacki, a ja zastanawiam się nad podjęciem publicystyki społecznej i politycznej (choć to też kwestia społeczna). Mam pisać? Ludzie, czytalibyście?
        • Gość: ka_p_pa Re: Spady IP: *.lukman.pl 20.02.11, 19:33
          > I to jest bardzo cenny głos i kolejny kamyczek do moich rozważań nad założeniem
          > blogu. Co może dziwić, bo jak widać w stopce mam blog. Z tym, że jest to blog
          > literacki, a ja zastanawiam się nad podjęciem publicystyki społecznej i polityc
          > znej (choć to też kwestia społeczna). Mam pisać? Ludzie, czytalibyście?

Pisz, może się nawet pokłócimy, bo powiem otwarcie, ostatnio nawet pokłócić się nie ma z kim. Ziewać zaczynam, gdy widzę po raz kolejny "problem" ateizmu, aborcji i pedalstwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka