Dodaj do ulubionych

Lokal dla wtajemniczonych

21.02.11, 21:43
Będziecie odwiedzać ten lokalik?
wyborcza.pl/1,75478,9138121,Stek_z_psa__A_moze_kocie_zeberka_.html
Obserwuj wątek
    • 0ffka Re: Lokal dla wtajemniczonych 21.02.11, 22:22
      akademicki.kwadrans napisał:

> Będziecie odwiedzać ten lokalik?
      > wyborcza.pl/1,75478,9138121,Stek_z_psa__A_moze_kocie_zeberka_.html

Ja NIE!... ale mam skromną nadzieję, że ludzie np: z Frontu Wyzwolenia Zwierząt, Vivy, lub Greenpeace odwiedzą go z koktajlami Mołotowa, przerobią właściciela na pieczyste dla psychopatów kanibali ;)
      • strikemaster Re: Lokal dla wtajemniczonych 21.02.11, 22:51
        Jesteś psem czy kotem, że z kanibalizmem wyjeżdżasz? :)
      • Gość: DSD Re: Lokal dla wtajemniczonych IP: *.231.56.125.koba.pl 21.02.11, 23:02
        Ich kultura nie jest w niczym gorsza od naszej! Czy uważasz że Biali wiedzą lepiej?
        • klosowski333 Re: Lokal dla wtajemniczonych 22.02.11, 08:13
          Jako osoba narodowosci chlopskiej masz szczegolny stosunek do zwierzat domowych w rodzaju psy i koty. Ich kultura nie jest gorsza od naszej, ale ich kultura jest ich a nasza jest nasza. Skoro zdecydowali sie zamieszkac w Polsce powinni dostostowac sie do pewnych norm u nas obowiazujacych. Gdy ja ide do kogos w gosci, to nie narzucam tam swoich zasad.

Aha, majac na mysli nasza kulture nie mialem oczywiscie na mysli Twojej kultury i Twojego narodu chlopow.
          • Gość: DSD Re: Lokal dla wtajemniczonych IP: 212.33.72.* 22.02.11, 09:00
            > Gdy ja ide do kogos w gosci, to nie narzucam tam swoich zasad.

To skoro już zdecydowałeś się mieszkać jako mniejszość polska w Polsce to nie narzucaj chłopom swoich zasad.
            • klosowski333 Re: Lokal dla wtajemniczonych 22.02.11, 09:20
              Ja chlopom nie narzucam jak maja doic krowy. To chlopi maja aspiracje by stawac sie Polakami, wiec niech sie tej polskosci w pocie czola ucza. Zjadanie w Polsce psow i kotow jest troche nie tego, w tym kontekscie.
              • strikemaster Re: Lokal dla wtajemniczonych 22.02.11, 09:28
                > Zjadanie w Pols
                > ce psow i kotow jest troche nie tego, w tym kontekscie.

W kontekście stawania się Polakami? Mógłbyś rozwinąć?
                • strikemaster BTW 22.02.11, 09:29
                  BTW, a żaby wolno nam jeść? I komu wolno, tylko szlachcie, czy chłopom też?
              • Gość: DSD Re: Lokal dla wtajemniczonych IP: 212.33.72.* 22.02.11, 09:35
                > To chlopi maja aspiracje by stawac sie Polakami

A tam, bardziej opłaca nam się zostawać Niemcami czy Amerykanami.
                • klosowski333 Re: Lokal dla wtajemniczonych 22.02.11, 12:21
                  Tak wlasnie myslalem.
              • jureczek_barbarzynca Re: Lokal dla wtajemniczonych 22.02.11, 09:44
                Zjadanie w Pols
                > ce psow i kotow jest troche nie tego, w tym kontekscie.

Ale nikt nie każe nikomu ich jeść. Polacy z UK won ze swoimi pierogami i bigosem do Polski.
    • 33qq Re: Lokal dla wtajemniczonych 21.02.11, 22:55
      A gdzie to będzie?
    • trade.mark.2011 Od wczesnych lat 22.02.11, 09:26
      Od wczesnych lat życia wyrzekłem się jadania mięsa i przyjdzie czas, gdy ludzie tacy jak ja, będą patrzeć na mordercę zwierząt tak samo jak teraz patrzą na mordercę ludzi.
      Leonardo da Vinci
      • strikemaster Re: Od wczesnych lat 22.02.11, 09:30
        IWege-indoktrynacja dzieci?
      • jureczek_barbarzynca Re: Od wczesnych lat 22.02.11, 13:16
        trade.mark.2011 napisała:

> Od wczesnych lat życia wyrzekłem się jadania mięsa i przyjdzie czas, gdy ludzie
        > tacy jak ja, będą patrzeć na mordercę zwierząt tak samo jak teraz patrzą na mo
        > rdercę ludzi.
        > Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci człowiek ponadczasowy, ale na tym polu nie miał racji, poza nieliczną grupą wegusiów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka