Dodaj do ulubionych

Strzeż się tych miejsc :D:D:D

15.03.11, 08:22
Nie chcesz wdepnąć w kupę? Strzeż się tych miejsc
Obserwuj wątek
    • king.james Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 09:18
      To tylko Bydgoszcz, a takich miejsc jest tysiące.
    • woda.na.mlyn Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 09:23
      Reporterzy naliczyli czterdzieści kup? U mnie na małym trawniku szerokości metra i długości kilkudziesięciu jest ze czterysta :/
      Szczerze mówiąc, niesprzątajacym właścicielom czworonogów należałoby chyba codziennie srać na słomianke, wtedy może coś by do nich nomen omen dotarło :D

www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg
      • woda.na.mlyn Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 16:40
        PS. Niezłe :D
        • tygrysgreen Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 16:55
          histeria
          z jednej strony łzawe reportaże w stylu "adoptuj biedna psia sierotkę" a z drugiej prześladowanie psiarzy. nie ma gdzie z psem wyjść, o spuszczeniu ze smyczy i porzucaniu patyka mowy nie ma i te cholerne kupy.
          czy naprawdę tak trudno iść po rozum do głowy i wydzielić, nawet ogrodzone, skwerki dla psów? i niech tam se srają i właściciele wdeptują. komu nie pasuje ten nie włazi.
          i nikt mi nie wmówi, że nie da się psa nauczyć że nie ma srać na chodnik tylko na skwerek. da się.
          • buena_luna Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 17:06
            Psy niech sobie srają gdzie chcą ale niech właściciel psa po nim posprząta. Przecież psy nie załatwiają się na drzewach, że trudno za nim wejść. Wystarczy trochę zdyscyplinować właścicieli psów i po problemie :)
            • tygrysgreen Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 17:13
              niby tak, ale jak to wygląda technicznie?
              kupa do plastikowego woreczka, co? to dopiero bomba, podobnie jak jesienne liście do plastikowych worów. i jak widac próby dyscyplinowania nic nie dają. to co, zatrudnić więcej strażników? czy pogonić obywateli do pstrykania i donosicielstwa?
              ale tak czy siak, nie ma gdzie z tym psem wyjść. w każdej dzielnicy jest jakiś kwadrat nieużytku ktory można by wykorzystać.
              • morelka_1 Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 19:07
                W sklepie można kupić papierowe, a jak nie chce się wydawać pieniędzy wystarczy papier toaletowy i rękawiczka na rękę. Zawsze jest jakieś rozwiązanie.
                Mnie irytuje i to bardzo fakt, że przed jednym blokiem ustawiono "zakaz wyprowadzania psów" i cała psia społeczność jest wyprowadzana pod mój balkon. Właściciele nie myślą - taka moja opinia. Czy wywieszam pranie, czy siedzę na leżaku podchodzi pani z pieskiem, który metr ode mnie wali wielkiego klocka. Nie ważne, ze kawałek dale jest większy plac z dala od balkonów. Przysięgłam sobie, ze któregoś dnia albo nagram, podam dane właściciela i wyśle do straży miejskiej, albo pozbieram te wszystkie kupy do jednego worka, pójdę pod drzwi właścicielki i wysypię to na wycieraczkę, na wierzchu zostawię karteczkę " sprzątaj po swoim psie". Nie wiem czemu u nas stanowi to aż tak duży problem, to zwykłe lenistwo.
                Owszem brakuje takich miejsc typowych dla psiaków, ale czasem wątpię czy ktokolwiek z tego lenistwa chciałby się tam udać. Fajnym pomysłem również jest deptanie po kupach swoich pupili, tyle że jak pupile zasrałyby ten cały piękny kawał zieleni, właściciele z pewnością upatrzyli by sobie nowy. Chyba jestem dużą pesymistką pod tym względem.
                www.youtube.com/watch?v=NR-ofePXj9E&feature=player_embedded
                Chyba muszę zacząć brać lekcje u tego pana :D
                • tygrysgreen Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 19:24
                  jak tak piszesz to rozumiem wzburzenie.
                  ja akurat depczę po kupach moich pupili bo robią na moja działkę, właśnie jestem w trakcie wielkiego sprzątania po zimie. ale tu też sa sąsiedzi co wypuszczają pieska raz dziennie poza podwórko po to by się wysrał na cudzym, nie na swoim.
                  • morelka_1 Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 19:35
                    Jak na swoim terenie to ja problemu nie widzę i zarazem cieszę sie, ze mnie rozumiesz :)
                • flissy Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 18.03.11, 00:47
                  Nie tylko,,,są w różnych miejscach za darmo,,,np w parkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka