flissy 15.03.11, 08:22 Nie chcesz wdepnąć w kupę? Strzeż się tych miejsc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
king.james Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 09:18 To tylko Bydgoszcz, a takich miejsc jest tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 09:23 Reporterzy naliczyli czterdzieści kup? U mnie na małym trawniku szerokości metra i długości kilkudziesięciu jest ze czterysta :/ Szczerze mówiąc, niesprzątajacym właścicielom czworonogów należałoby chyba codziennie srać na słomianke, wtedy może coś by do nich nomen omen dotarło :D www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysgreen Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 16:55 histeria z jednej strony łzawe reportaże w stylu "adoptuj biedna psia sierotkę" a z drugiej prześladowanie psiarzy. nie ma gdzie z psem wyjść, o spuszczeniu ze smyczy i porzucaniu patyka mowy nie ma i te cholerne kupy. czy naprawdę tak trudno iść po rozum do głowy i wydzielić, nawet ogrodzone, skwerki dla psów? i niech tam se srają i właściciele wdeptują. komu nie pasuje ten nie włazi. i nikt mi nie wmówi, że nie da się psa nauczyć że nie ma srać na chodnik tylko na skwerek. da się. Odpowiedz Link Zgłoś
buena_luna Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 17:06 Psy niech sobie srają gdzie chcą ale niech właściciel psa po nim posprząta. Przecież psy nie załatwiają się na drzewach, że trudno za nim wejść. Wystarczy trochę zdyscyplinować właścicieli psów i po problemie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysgreen Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 17:13 niby tak, ale jak to wygląda technicznie? kupa do plastikowego woreczka, co? to dopiero bomba, podobnie jak jesienne liście do plastikowych worów. i jak widac próby dyscyplinowania nic nie dają. to co, zatrudnić więcej strażników? czy pogonić obywateli do pstrykania i donosicielstwa? ale tak czy siak, nie ma gdzie z tym psem wyjść. w każdej dzielnicy jest jakiś kwadrat nieużytku ktory można by wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 19:07 W sklepie można kupić papierowe, a jak nie chce się wydawać pieniędzy wystarczy papier toaletowy i rękawiczka na rękę. Zawsze jest jakieś rozwiązanie. Mnie irytuje i to bardzo fakt, że przed jednym blokiem ustawiono "zakaz wyprowadzania psów" i cała psia społeczność jest wyprowadzana pod mój balkon. Właściciele nie myślą - taka moja opinia. Czy wywieszam pranie, czy siedzę na leżaku podchodzi pani z pieskiem, który metr ode mnie wali wielkiego klocka. Nie ważne, ze kawałek dale jest większy plac z dala od balkonów. Przysięgłam sobie, ze któregoś dnia albo nagram, podam dane właściciela i wyśle do straży miejskiej, albo pozbieram te wszystkie kupy do jednego worka, pójdę pod drzwi właścicielki i wysypię to na wycieraczkę, na wierzchu zostawię karteczkę " sprzątaj po swoim psie". Nie wiem czemu u nas stanowi to aż tak duży problem, to zwykłe lenistwo. Owszem brakuje takich miejsc typowych dla psiaków, ale czasem wątpię czy ktokolwiek z tego lenistwa chciałby się tam udać. Fajnym pomysłem również jest deptanie po kupach swoich pupili, tyle że jak pupile zasrałyby ten cały piękny kawał zieleni, właściciele z pewnością upatrzyli by sobie nowy. Chyba jestem dużą pesymistką pod tym względem. www.youtube.com/watch?v=NR-ofePXj9E&feature=player_embedded Chyba muszę zacząć brać lekcje u tego pana :D Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysgreen Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 19:24 jak tak piszesz to rozumiem wzburzenie. ja akurat depczę po kupach moich pupili bo robią na moja działkę, właśnie jestem w trakcie wielkiego sprzątania po zimie. ale tu też sa sąsiedzi co wypuszczają pieska raz dziennie poza podwórko po to by się wysrał na cudzym, nie na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 15.03.11, 19:35 Jak na swoim terenie to ja problemu nie widzę i zarazem cieszę sie, ze mnie rozumiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Strzeż się tych miejsc :D:D:D 18.03.11, 00:47 Nie tylko,,,są w różnych miejscach za darmo,,,np w parkach. Odpowiedz Link Zgłoś