Dodaj do ulubionych

"Rozmowy po pijaku" - program tv

21.04.11, 20:26
Wzglednie popularny prowadzacy. Do studia zapraszani byliby znani ludzie ze swiata kultury, sportu, nauki, polityki etc. Warunek: musieliby wczesniej wypic kilka glebszych. Wszystko na zywo. Glowny kanal Polsatu, TVN albo TVP, godzina 23:00. Pierwszy sezon liczylby 22 odcinki. Kolejne zalezne bylyby od ogladalnosci. Format mozna by bylo pozniej sprzedawac do innych stacji w ramach licencji.

Ja wiem co powiecie. Ze macie to w tv na co dzien, bo politycy codziennie wypowiadaja sie tak jakby byli na gazie. Ale to wcale takie rock&rollowe nie jest, bo sa cyniczni, wyrachowani, kontroluja sie, nawet ich radykalizm czesto jest skalkulowany, poza tym zazwyczaj sa potwornie sztywni. Tutaj natomiast macie znanych odwaznych ludzi, ktorym czasem puszczaja hamulce, ale poza tym sa na luzie, troche dziwnie rozweseleni, z lekko swiecacymi slepiami... I co jakis czas przemyka jakas fajna mysl, ciekawe spostrzezenia czy odwazna opinia a na ugryzienie sie w jezyk jest juz za pozno, albo sie o tym w danej chwili nie mysli juz.

W pierwszej kolejnosci wchodzilyby dusze rock&rollowe typu Jonasz Kofta, Tyrmand, czy Marek Hlasko, ktorzy po pijaku byli blyskotliwi jak nigdy. Ale potem niektorzy politycy zaczeliby tego rodzaju fajnym gosciom popularnosci i furory jaka robia zazdroscic i moze jeden z drugim do programu by sie zglosili. A nuz odkrylibysmy wsrod politykow normalnych ludzi, o co wczesniej ciezko bylo wiekszosc z nich podejrzewac.
Obserwuj wątek
    • migreniasta Pomysł prima sort 21.04.11, 21:04
      Z medialnego punktu widzenia bomba.
      Jednakże obawiam się ,iż kolejka na darmową gorzałę mogłaby być duża.
      Z drugiej zaś strony bełkotu w tv nie brakuje i bez etanolu.
    • sabinac-0 Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 21.04.11, 21:38
      Nie wiem, co takiego ciekawego byloby w tym programie, wszak wypowiedzi pod wplywem sa zwykle ni przypial, ni wypial, nic w nich ciekawego.
      Fanami byliby zapewne wszelkiej masci ochlaptusy, ktorym nazbyt czesto zdarza sie w szerszym gronie zapluc lub chlapnac ozorem, gdyz mieliby radoche, ze rozni "znani i lubiani" tez tak czasem, no i, co najwazniejsze, byloby usprawiedliwienie do otwarcia kolejnej flachy.
      Zalosne.
      • klosowski334 Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 21.04.11, 21:44
        Wiesz, znam zdziebko i odrobine, oraz troszeczke zyciorysy roznych polskich wybitnych i tych jeszcze bardziej i bez gloryfikowania gorzaly, w "ktorej chwale" wiem, ze czesto pod jej wplywemi i urokiem dzieja sie rzeczy ciekawe, tworcze i wartosciowe. Oraz oryginalne. A to jest tylko zartobliwy pomysl na kolejny cykl programow telewizyjnych jakich mnostwo i powiem Ci szczerze, ze wiekszosci z nich na trzezwo ogladac sie nie da.
        • sabinac-0 Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 22.04.11, 18:33
          klosowski334 napisał:

> gorzaly, w "ktorej chwale"
          > wiem, ze czesto pod jej wplywemi i urokiem dzieja sie rzeczy ciekawe, tworcze i
          > wartosciowe. Oraz oryginalne.

Sluchaj, jesli lubisz sie napic, to pij, po cholere dorabiasz do tego ideologie.
    • Gość: ka_p_pa Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv IP: *.lukman.pl 21.04.11, 21:52
      Super! Nie musi być etanol. Są znacznie skuteczniejsze środki na zrywanie masek. W odróżnieniu od migreniastej obawiam się jednak, że nikogo ze znaczniejszych nie dałoby się namówić.
      • klosowski334 Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 21.04.11, 22:00
        Na poczatku daloby sie namowic żądnych sensacji, a takich u nas niemalo, niekoniecznie wsrod politykow. A potem jakos by to poszlo, albo i nie, ale sprobowac mozna i mozna zobaczyc jaki bedzie efekt medialny i czy reklamodawcy, i sponsorzy na to pojda.
        • ka_p_pa Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 21.04.11, 22:04
          Kłosiu, idea jest przednia. Zastrzeż ją gdzieś, bo Cię góra forsy ominie. Jak dla mnie, to program z celebrytami, choć może mieć widownię pospólstwa, nie wniesie nic nowego. Z politykami byłby hitem.
          • klosowski334 Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 21.04.11, 22:12
            Ta idea to szpos, ale moze kiedys ktos po nia siegnie. Pieniedzy mi nie brakuje, mam inne zmartwienia. Tak czy owak pozostawiam do przemyslenia, bo mogloby byc czasem zabawnie, czasem tworczo i madrze, a czasem nawet rock&rollowo.
        • klosowski334 Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 21.04.11, 22:09
          P.S. Zwroty w stylu "ja umiem coś tam coś tam" moglyby okrasic polszczyzne na kolejne pokolenia. Pod warunkiem, ze udaloby sie przekabacic osoby cos tam cos tam soba reprezentujace. Ja pilem wiele razy z Panasewiczem w Czarnogorskiej (kto wie, ten wie, ze o malo po pysku od niego nie dostalem) i tego goscia by sie namowic dalo, a jest facetem naprawde inteligentnym i majacym po pijaku ciekawe spostrzezenia nt swiata polityki, sportu i kultury. A takich jest w naszym narodzie od ch...a, tylko po prostu nalezy po nich siegnac, a nie onanizowac sie w kolko miernotami w rodzaju Blaszczaka, z calym szacunkiem.

• voxave Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 22.04.11, 01:58
            Pomysł jest nowatorski i biłby rekordy oglądalności ale jest ale:
            1.nie bedzie moralnej zgody na krzewienie w tv picia alkoholu--pokazywanie skutków widze tu protest Towarzystw AA
            2.żaden znany celebryta nie pozwoli sobie na utrate kontroli nad wypowiedziami,mogłoby to oznaczaczać jego smierć na arenie politycznej,zawodowej i społecznej
            3,protest KK przeciwko szerzeniu niemoralnego sposobu zycia
            4.pokazywanie jednostek wartościowo spolecznych do czego doszły w wyniku picia alkoholu
            ------------
            Może taki program przeszedłby w stylu Big Brodher takie reality show do dzisiaj można ogladac nieszczęsną Frytkę uprawiajaca seks w wannie---nie zapomni ona tej słodkiej chwili do końca zycia--kariery nie zrobila wepchnięta w jakis kat tv
            --pomysł z takim programem jest łakomy ale nie wróże mu możliwości realizacji
            --możemy sie ewentualnie pobawić pisząc kolejne odcinki scenariusza :)
            ..a jednak można żyć bez powietrza -Maria
          • Gość: Hipnozaur Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 15:56
            Jestam Za! To bardzo dobry pomysł!Trzeba tylko zapraszać bohemę, czasem przetykać politykierami. Ileż wdzięku miał wywiad Podchmielonego Durczoka z wesołym Paliotem! Od razu inna atmosfera. Tak, to dobry pomysł. Myśle, że mógłby w społeczeństwie dać mode na tzw kulturalne picie i zwracać uwage, że picie niekoniecznie musi być w trupa do samego bełkotu. Pamietam w szkole średniej jak czasem cos obaliliśmy na przerwie to mieliśmy taki animusz i tacy błyskotliwi i kumaci bylismy, że cała trema relacji nauczyciel-uczeń ulatywała i była świetna fraternizująca atmosfera żywej, autentycznej wymiany treści, poglądów etc, bez nadmiernego sztywniactwa.
    • bling.bling Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 22.04.11, 16:19
      Przecież oficjalnie to żaden polityk w Polsce nie pije alkoholu. No co najwyżej importowane wino i to do obiadu. A poza tym to ani ciut ciut. A już w poście? Człowieku czyś ty oszalał w poście alkohol? Obrzydlistwo i obraza uczuć religijnych.
      To jak takie bogobojne i trzeźwe (zawsze trzeźwe) towarzystwo mogło by oficjalnie występować pod wpływem? Pić i zażywać trzeba tak by cię nigdy nie złapali. A jak złapią to mów że to nie ty jesteś pijany tylko wszyscy dookoła.
      Taki Oszoł na przykład niby trzeźwy a wizję świata ma jakby go oglądał przez butelkę wódki albo borygo bo po lepszych trunkach aż tak w łeb nie wali.
    • Gość: rossdarty Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 17:22
      Ale dlaczego 22 odcinki?

Masz wytypowaną listę kandydatów???
      • Gość: kalka Re: "R. p. p. " - program tv IP: *.range81-159.btcentralplus.com 22.04.11, 23:58

pewnie dlatego, ze 22 (jak 11) jest- liczba mistrzowska- magiczna
        :

• lernakow Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 22.04.11, 17:45
      Ktoś mi kiedyś opowiadał, że bodaj w "Radiostacji" był taki późnonocny program, w którym prowadzący i goście pili na antenie i rozmowa rozwijała się coraz żywiej. Program ponoć zdjęto po protestach.
      Pomysł fajny, nierealny (protesty, nadęcie potencjalnych gości), ale też problematyczny, bo żeby zrozumieć pijaka trzeba pić razem z nim. Zdarzało mi się pić z kimś, rozmawiać, rozumieć i uważać tę osobę za błyskotliwą i ciekawą, a innym razem - gdy sam nie piłem - ta sama osoba była bełkotliwa, jałowa i nudna. Obawiam się, że warunkiem sukcesu byłoby nakłonienie widzów do równego picia przed telewizorami. Może jakieś toasty od prowadzącego, czy coś.
      • minniemouse Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 22.04.11, 23:03
        "Rozmowy po pijaku" - program tv

pomijajac jaki to bylby porazajacy belkot -
    • Gość: rossdarty To może mieć sens... IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 23:38

Do tej pory pamiętam wypowiedź ś.p. Lecha Falandysza, ustępującego ze stanowiska w Kancelarii Prezydenta na własną prośbę, (wówczas Wałęsa), motywując to wypowiedzią, że:
      "nie będzie pracował w miejscu, gdzie snuje się duch kretyna, (mając na myśli Wachowskiego).

Myślę, ze taka szczerość mogła być wypowiedziana tylko po paru głębszych.
      I odwaga!!!
      Wiadomo powszechnie było, że Falandysz lubił sobie strzelić lampkę, zaczynając przed śniadaniem a kończąc późno po kolacji...
    • Gość: Jojo Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.11, 12:15
      Wasc Kozlowski ,pora na kontakt z AA
      • voxave Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 23.04.11, 12:25
        Jojo --odczep sie przynajmniej jest wesoło a pomysl nowatorski :)
        • Gość: kalka Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv IP: *.range81-151.btcentralplus.com 23.04.11, 12:30
          ehh Mario,
          nadal bez powietrza, biedna- za to jak widac- gazem rozweselajacym pompowana nadal jestes.

ps
          gaz rozweselajacy to taki pomysl podprowadzony rura z "Mary Poppins"
          • voxave Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 23.04.11, 13:25
            Kalka --to moja ulubiona Mary :)
        • Gość: Jojo Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.11, 12:36
          nowatorski z gatunku: Pijak potrafi?
          • voxave Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 23.04.11, 13:27
            Jojo--wole takiego co sobie wypije i rozweseli towarzystwo niz zgorzkniałego facia-marudę
            Popraw sie chłopcze a może dziewczyno ? :)
            • Gość: kalka Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv IP: *.range81-151.btcentralplus.com 23.04.11, 14:25
              uhym,
              wiem wiem favoryta nawet.
              tylko jak Cie odlacza ze wzgledu na lamanie- praw autorskich, to trzeba bedzie zaplacic za szkody i rekonwalescencje wiec uwazaj Maryo z tym gazem- bo tym razem nie uda sie juz przekierowac i billi przyjdzie do Ciebie.
              • voxave Re: "Rozmowy po pijaku" - program tv 23.04.11, 14:50
                Kalka----po co ja nieszczęsna istota ciebie czytam--połowę z tego zrozumialam---------jestes tak piekielnie inteligentna,że nabawiam sie kompleksów--musze ratowac swoje zdrowie--i co to za biily który po mnie przyjdzie,straszysz mnie w świeta ,ulituj sie :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka