01.05.11, 18:57
Nie dokarmiać, to zdechnie!
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Ludzie!!! 01.05.11, 19:03
      Swiete słowa----juz buzia na suwak...
    • piwi77 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 19:13
      Trochę dokarmiać. Wtedy smierć głodowa trwa dłużej.
    • klosowski333 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 19:41
      I kto to mowi? Zwykle byles w awangardzie dokarmiaczy, podobnie jak Strikemaster, Piwi, Yoma i cala reszta tej niezbyt w sumie licznej ferajny. A teraz narzekasz, ze jest smietnik, mimo, ze przez wiele miesiecy zachecaliscie Enrique, Edka, Mg, Oszoloma itp do wydajniejszej tworczosci niezlomnie sie do ich watkow dopisujac.
      Normalni i umiarkowani uzytkownicy forow zwiewali stad czym predzej widzac ten burdel, ale Edek, Enrique, Mg i Oszolom niemal zawsze mogli na Was liczyc. Wystarczy zajrzec do watkow przez nich zalozonych i zwrocic uwage jakie nicki sie tam powtarzaja.
      • 33qq Re: Ludzie!!! 01.05.11, 19:43
        No ty powinieneś być również na tej liście, w czołówce.
      • ka_p_pa Re: Ludzie!!! 01.05.11, 19:47
        Przyjmuję z pokorą tę uwagę.
      • Gość: DSD Re: Ludzie!!! IP: *.231.8.229.koba.pl 01.05.11, 19:48
        > Normalni i umiarkowani uzytkownicy forow zwiewali stad czym predzej

A klosowski został.
      • piwi77 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 19:53
        klosowski333 napisał:

> Normalni i umiarkowani uzytkownicy forow zwiewali stad czym predzej

Przepraszam, dokąd? Jest jakieś inteligentniejsze forum, niż to, gdzie udzielają się osobnicy, jak nie przymierzając na przykład ja?
        • klosowski333 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:10
          Na tym forum tez moznaby bylo normalnie podyskutowac, gdybyscie sie odrobine postarali. Skoro znacie Mg, Oszoloma, Edka i Enrique jako ordynarnych spamerow, to zachowujcie sie zgodnie z zasada "nie karmic trolla". Skoro uwazacie, ze mimo wszystko to interesujacy rozmowcy, to spocco, dopisujcie sie, prowokujacie ich do zakladania kolejnych stu watkow, ale potem nie narzekajacie, ze robi sie burdel, bo z tymi ludzmi tak juz jest, ze nie maja zadnego umiaru. I teraz mamy tego sympatyczne "zobrazowanie", jak Ty to mowisz.

Jestem tu od paru miesiecy, ale takiego zalewu spamu tu jeszcze nie widzialem. Zauwazajac kompletna indolencje moderacji spamerzy rozochocili sie i juz sie nawet ze swoim spamerstwem nie kryja. Przyklad Mg jest dobitny - wkleja tekst z jakiegos szmatlawca i nawet nie wysila sie by dodac do tego jakis komentarz od siebie.
          Z drugiej strony po co ma sie wysilac, skoro Wy sie na te przynete i tak lapiecie?

• piwi77 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:16
            Wybrzydzanie na mg2005, oszołoma i innych nie ma sensu. Problemem nie jest mg2005, oszolom i im podobni, problemem nie są zakładane przez nich wątki, problemem może być co najwyżej niedobór wątków ciekawych. No ale o to nie winiłbym tylko mg2005, czy oszoloma. Może sam założysz coś ciekawego i tym samym poprawisz relacje na tym forum, które oceniasz jako niekorzystne?
            • klosowski333 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:29
              Relacje na forum? Chodzi Ci o proporcje? Niekorzystne jest to, ze stali uzytkownicy forum maja sklonnosc do karmienia trolli, zamiast do prowadzenia normalnych dyskusji. I nie pogladow sie czepiam, bo kazdy ma prawo miec swoje, ale razacego naruszania netykiety w temacie spamu. Moderacja tutaj jak widac w zasadzie nie funkcjonuje.
              • ka_p_pa Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:38
                Moderacja tutaj jak widac w zasadzie
                > nie funkcjonuje.

A jak wg Ciebie powinna reagować moderacja?
                • klosowski333 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:51
                  Poprzez banowanie notorycznych spamerow, czyli takich uzytkownikow, ktorzy w spamowaniu dopuszczaja sie recydywy. Tak to wlasnie wyglada na normalnych forach moderowanych.
                  Przyklad? historycy.org
                  Wbrew pozorom nie tylko o historii sie tam dyskutuje. Moderacja dziala profesjonalnie, zasady sa przejrzyste, poziom dyskusji jest stosunkowo wysoki, spamu brak.
                  • ka_p_pa Re: Ludzie!!! 01.05.11, 21:11
                    klosowski333 napisał:

> Poprzez banowanie notorycznych spamerow, czyli takich uzytkownikow, ktorzy w sp
                    > amowaniu dopuszczaja sie recydywy. Tak to wlasnie wyglada na normalnych forach
                    > moderowanych.

To forum ma szerokie spektrum. Na forum "społeczeństwo" żaden temat nie jest nie na miejscu, niezgodny z profilem itd. Nie wyznaczamy tu też ani obowiązującej linii, ani nie rozwiązujemy problemów naukowych, żadne wpisy nie mogą więc "zaniżać poziomu", wprowadzać w błąd. Jest miejsce na dyskusje na bardzo zróżnicowanym poziomie. Jak już kiedyś pisałem, za jedyny powód usunięcia wpisu, wątku czy użytkownika uważam łamanie przepisów prawa.

> Przyklad? historycy.org
                    > Wbrew pozorom nie tylko o historii sie tam dyskutuje. Moderacja dziala profesjo
                    > nalnie, zasady sa przejrzyste, poziom dyskusji jest stosunkowo wysoki, spamu br
                    > ak.

Zaglądałem. Poziom przeciętny, sporo spamu. Kwestia wątku.
                    To forum ma inny charakter. Nie prowadzi się trwających tygodniami dyskusji, nie ma pretensji do naukowości, swobodne zasady(a właściwie brak zasad) cytowania. Ja tu jestem głównie dla rozrywki. Chętnie pogadałbym nawet z wege, ale ostatni wege prowadzący dyskusje zniknął bez śladu:)
          • ka_p_pa Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:19
            Przyklad Mg jest dobitny - wkleja tekst z j
            > akiegos szmatlawca i nawet nie wysila sie by dodac do tego jakis komentarz od s
            > iebie.
            > Z drugiej strony po co ma sie wysilac, skoro Wy sie na te przynete i tak lapiec
            > ie?

Błędna diagnoza. Wpisy pod jego twórczością to krótkie wrzuty od czapy, ośmieszające i zmieniające temat. W zasadzie nikt z nim(i) nie dyskutuje na zadany temat. Taka lub inna forma odpowiedzi typu "link się nie otwiera"
            • klosowski333 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:30
              To prawda, ze z nim nie dyskutujecie, ale podbijacie jego watki, co go dodatkowo nakreca. Nie sadze by czul sie osmieszany, on czuje sie tutaj zauwazany.
              • piwi77 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:32
                klosowski333 napisał:

> on czuje sie tutaj zauwazany.

Skąd możesz wiedzieć jak czuje się troll na Forum Społeczeństwo?
              • strikemaster Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:36
                Jest z tm pewien problem. Przez jakiś czas na mg2005 nie zwracałem żadnej uwagi, a on sobie wklejał i wklejał. Aż pojawili się użytkownicy, którzy zaczęli się na mg2005 powoływać, opowiadać, że co się go tak czepiamy, przecież ma rację, zadaje ciekawe pytania. Nie można nie reagować, bo dla wielu to znak, ze się z nim, a raczej tym, co wkleja zgadzamy.
              • ka_p_pa Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:36
                Jego samopoczucie niewiele mnie obchodzi, to my, a wierzę że piszę w imieniu kilku co najmniej userów, podnosimy sobie w tani sposób nastrój. Nie jest to wyszukana rozrywka, ale zawsze jakaś rozrywka.
                • klosowski333 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 20:59
                  Bardzo malo wyszukana, tym bardziej, ze strasznie monotonna i wtorna, trwajaca tu juz chyba od ladnych paru lat, prawda? Ile mozna? Poza tym za wszystko trzeba placic. Skoro robicie z tego miejsca zoo, cyrk i burdel, to potem nie narzekajcie, ze fs powoli staje sie konkurencja dla Oslej Lawki czyli zwyczajnym smietnikiem. I tak wlasnie Forum Spoleczenstwo dzisiaj, 1 maja, wygladalo.
                  • piwi77 Re: Ludzie!!! 01.05.11, 21:02
                    Ośla ławka ma wcale niezły poziom i dawno bym sie tam przeniósł, gdyby można było tam edytować.
                    • ka_p_pa Re: Ludzie!!! 01.05.11, 21:13
                      Też żałuję, jest jednak nadzieja, że to się zmieni. Coś kropka wspominała czas jakiś temu.
                  • seth.destructor Re: Ludzie!!! 01.05.11, 23:21
                    I tak jest lepsze od Kraju...
    • kropka Oświadczenie 01.05.11, 23:12
      korzystając z "luźniejszego" watku uprzejmie informuję, że to nie ja cenzuruję pierwsze posty w wątkach. Od piątku interweniuję w administracji, ale widocznie dyżurny admin nie odbiera poczty. Albo nie rozumie słowa pisanego.
      Przepraszam, mam nadzieję ze w środę przyjdą do pracy zawodowcy i problem zniknie.
    • nehsa Re: Ludzie? 02.05.11, 11:21
      Napisałem tu, dwa posty, w najbardziej bezczelny i podły sposób zostały wykasowane.
      Zatem kasujący to kawal; niewąskiego bydlaka.
    • bling.bling Re: Ludzie!!! 02.05.11, 13:55
      Gdyby administracja była bardziej konsekwentna w metodycznym wyrzucaniu spamu to i troli było by mniej. Niestety moderacja wygląda tak jak wygląda. Ja zawsze klikam w kosz przy spamie. Czasem coś powędruje na zieloną trawkę a w większości zostaje nietknięta.
      Towarzystwo spamerskie traktuje też to forum jako pole dla swojej misji ideologicznej. Są w tym dziele zresztą niezwykle wytrwali jak to na oszołomstwo przystało. A ze swojej strony są też trzeba przyznać łatwym kąskiem znęcania się nad nimi. No ale to przecież broń trola. Prowokacja.
    • voxave Re: Ludzie? 02.05.11, 14:06
      Kalka---na Boga kto i gdzie robi ci krzywde absolutnie nie pozwalam bo sie do ciebie przywiazalam i nawet polubilam--nie róbcie sobie krzywdy takie fajne forum ,pełne osobliwych charakterów :)))
      • klosowski334 Re: Ludzie? 02.05.11, 18:05
        Nie martw sie , Vox. Kaalka to osoba z powaznymi zaburzeniami psychicznymi, nie przejmowalbym sie tym co ona pisze.
        • voxave Re: Ludzie? 03.05.11, 06:22
          Ale ja ja polubilam---to ciekawa i inteligentna osoba--niestety nie zawsze zrozumiala :))))
    • bling.bling Re: Ludzie!!! 02.05.11, 15:11
      Ja skromnym appendiksem jestem tylko, userem do klikania w linki. A Oshou to akurat spamer co niemiara ale przynajmniej na tyle interakcyjny że wiadomo że to człowiek a nie spam bot czego nie mogę już tak jednoznacznie powiedzieć o mg czy enrique. To automaty do spamowania. A w interakcji garbage in garbage out
    • liiona Re: Ludzie!!! 02.05.11, 16:19
      W programie TVP 2 WILLOW właśnie wyruszył oddać Elore, po drodze mogą go spotkać trole, które gdy go spotkają, mają go obedrzeć ze skóry. Piękny film, mimo tych troli:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka