Dodaj do ulubionych

Torba męska

27.05.11, 15:17
na zakupy--w czym panowie nosicie zakupy spożywcze lub inne jak rowniez w czasie zalatwiania spraw urzedowych.zawodowych.Jak zachecic, zmusić ślubnego aby taka meska torbe nosił.Widze panow w róznym wieku maja fajne sportowe torby lub plecaki lub torby na okreslone przedmioty np.na laptopy.
Mój uwielbia reklamowki doprowadajac mnie do szewskiej pasji bo twierdze,że wyglada jak zbieracz puszek.
I jeszcze jedno jak zalatwiamy sprawy urzedowe to otrzymane dokumenty,druki pakuje do mojej damskiej torebki---fakt damskie torebki bywaja duże :)
Obserwuj wątek
    • paco_lopez Re: Torba męska 27.05.11, 15:23
      na zakupy spozywcze uzywam plastikowych dostępnych w sklepie, potem to wciepam do bagażnika, a potem wytaszczam do mieszkania. a do pracy i urzędu nosze bardzo fajną i uzyteczna czarna torbe od laptopa, jako i ten równiż niekiedy w niej. raz ja trzmam za uszy, a ra z na ramię. to zalezy, jak leży. ide szybko do domu ogladac , jak który dyga na spotkaniu na szczycie i za co sie tam wstydzić trzeba będzie, bo ten komra, stodoła, to taki niełogarnienty jeszcze w nosie zacznie dłubac.
      • strikemaster Re: Torba męska 27.05.11, 16:27
        > na zakupy spozywcze uzywam plastikowych dostępnych w sklepie, potem to wciepam
        > do bagażnika, a potem wytaszczam do mieszkania. a do pracy i urzędu nosze bardz
        > o fajną i uzyteczna czarna torbe od laptopa, jako i ten równiż niekiedy w niej.
        > raz ja trzmam za uszy, a ra z na ramię.

Ja czynię bardzo podobnie, z tą różnicą, ze na zakupy zwykle chodzę, uważam, ze jazda kilometr czy dwa do sklepu to obciach dla pełnosprawnego człowieka.
        • jureek Re: Torba męska 27.05.11, 16:59
          strikemaster napisał:

> Ja czynię bardzo podobnie, z tą różnicą, ze na zakupy zwykle chodzę, uważam, ze
          > jazda kilometr czy dwa do sklepu to obciach dla pełnosprawnego człowieka.

A ja jeżdżę. Rowerem, bo samochodu nie mam. A na rowerze najlepsze na zakupy są sakwy. Z reklamówką rowerem źle się jedzie.
          Jura
          • strikemaster Re: Torba męska 27.05.11, 17:20
            > A ja jeżdżę. Rowerem, bo samochodu nie mam. A na rowerze najlepsze na zakupy są
            > sakwy.

Sporran byłby praktyczniejszy. :)
          • larusse Re: Torba męska 28.05.11, 11:41
            Z sakwą to trochę jak józio podróżnik.

jureek napisał:

> A ja jeżdżę. Rowerem, bo samochodu nie mam. A na rowerze najlepsze na zakupy są
            > sakwy. Z reklamówką rowerem źle się jedzie.
            > Jura
            • jureek Re: Torba męska 09.06.11, 23:37
              larusse napisała:

> Z sakwą to trochę jak józio podróżnik.

I coś w tym jest. Nie miałem jeszcze nawet 7 lat, a babcia już nazywała mnie "wandruś" :)
              Jura
        • paco_lopez Re: Torba męska 28.05.11, 12:27
          spokojnie ja tez głównie chodzę. własnie sie zorientowałem, ze juz dawno nie byłem na zakupach w suprmarkecie. jestem szczęściarzem
    • Gość: ka_p_pa Re: Torba męska IP: *.lukman.pl 27.05.11, 15:30
      Nie robię zakupów.
      • voxave Re: Torba męska 27.05.11, 15:35
        Kappa --a jak zalatwiarz sprawe w urzędzie to w garści trzymasz wszystko ?
        • Gość: ka_p_pa Re: Torba męska IP: *.lukman.pl 27.05.11, 15:37
          A co ja mam do urzędu w torbie wszystko nosić? Wszystko, czyli co? Kilo kaszanki jako łapówkę?
          • piwi77 Re: Torba męska 27.05.11, 15:51
            Jak to co - podanie, oświadczenie, donos, albo formularz wypełniony.
            • ka_p_pa Re: Torba męska 27.05.11, 16:05
              To w torbie? W teczce takie rzeczy noszę. Kartonowej.
              • piwi77 Re: Torba męska 27.05.11, 16:07
                Też tak robię.
                • ka_p_pa Re: Torba męska 27.05.11, 16:10
                  Czasem mam też coś bez teczki, za to w koszulce.
          • voxave Re: Torba męska 27.05.11, 17:04
            Kappa--dokumenty,
            • ka_p_pa Re: Torba męska 27.05.11, 17:18
              voxave napisała:

> Kappa--dokumenty,
              • voxave Re: Torba męska 27.05.11, 17:24
                Kappa---hi,hi procesujemy sie o spadek na przyklad :),:),:)
    • lepian4 Re: Torba męska 27.05.11, 15:39
      Ja tam wole reklamowke, niz damska torebke. Moja slubna taszczy ze soba wszystko, a zwlaszcza to, czego w danym momencie nie potrzebuje,
      • Gość: Jojo Re: Torba męska IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.11, 16:21
        moja jest dosc spora:
        data.motor-talk.de/data/galleries/63715/15712/vw-scirocco-kofferraum.jpg
        • voxave Re: Torba męska 27.05.11, 17:07
          Jojo----odchodzisz od samochodu i w czym niesiesz papiery np,dokumenty spadkowe he?
          • Gość: Jojo Re: Torba męska IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.11, 17:17
            Jak to pieknie sie nazywa...aktowka?
            • voxave Re: Torba męska 27.05.11, 17:25
              Jojo---aktówke to nosil jak pracowal a teraz byłoby smiesznie :)
    • bling.bling Re: Torba męska 27.05.11, 15:40
      www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=man%20bag&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi
      • lepian4 Re: Torba męska 27.05.11, 16:22
        Prosze nie promowac mody homoseksualnej!
        Fuj, bo sie posikam z wrazenia!
      • voxave Re: Torba męska 27.05.11, 17:10
        Bling--bardzo ladne i ja takie w sklepie widze--kupilabym mu fajna na urodziny ale chole.rnik nie bedzie nosil bo to dla gejow--głupi czy co ?
    • piwi77 Re: Torba męska 27.05.11, 15:47
      Doskonale Cię rozumiem, voxave, chodzenie z reklamówką to rzecz nie do zniesienia. Zrób wszystko co w Twojej mocy, aby Twój mężczyzna porzucił ten nędzny zwyczaj. Nie ma znaczenia z czym będzie chodził, wszystko jedno, byleby nie reklamówka.
      • paco_lopez Re: Torba męska 27.05.11, 16:11
        chłop pewnie mysli jeszcze jak w katach dziewięćdziesiątych, ze fajna reklamówka nie jest ła. nasz jeden kolega caly rok z reklamówką wranglera ganiał do szkoły. nie moglismy mu tego wyperswadować.
        • voxave Re: Torba męska 27.05.11, 17:15
          Paco--cos w tym jest na rzeczy...
      • voxave Re: Torba męska 27.05.11, 17:13
        Piwi ----to jest moja zmora--ma kupiony fajny skromny dobrej firmy czarny plecak--mruczy--ma torbe szara taka na ramie ale udaje ze zapomina----wyjeżdżamy razem on stoi z reklamówka a w niej kanapki na podróż--awantura egipska
        • dbender Re: Torba męska 10.05.20, 18:07
          voxave napisała:

> Piwi ----to jest moja zmora--ma kupiony fajny skromny dobrej firmy czarny pleca
          > k--mruczy--ma torbe szara taka na ramie ale udaje ze zapomina----wyjeżdżamy raz
          > em on stoi z reklamówka a w niej kanapki na podróż--awantura egipska

Czepialska jesteś. Czepialstwo to brzydka cecha.
    • jureek Re: Torba męska 27.05.11, 16:56
      Ech, filisterstwo. A co wam ta reklamówka tak przeszkadza? :D
      Jura
      • voxave Re: Torba męska 27.05.11, 17:16
        Jurek---facet z reklamowka to obciach--a mój men nie może byc obciachowy
    • lernakow Re: Torba męska 27.05.11, 17:01
      Długo nosiłem plecaki. Obecnie noszę czarną torbę na ramię z jakiegoś materiału pomalowanego na skórę. Jak dokumenty, to w niej. W środku mam też m.in. solidną wielorazową torbę na zakupy z jakiegoś tworzywa. O ile robię większe zakupy w drodze z pracy, a raczej nie, bo jeżdżę na rowerze.
      • voxave Re: Torba męska 27.05.11, 17:22
        Reklamówka czyli torba plastykowa to na artykuły spozywcze i rózne drobne na chwile aby było w czym przeniesc do samochodu albo zabezpieczone artykuły poza kasa zapakowac do przyzwoitej torby--nie moze byc inaczej---meżczyzna w minimalnym chociaz stopniu powinien dbac o swój wizerunek--sasiedzi patrza,żona patrzy i widzi --a potem z dziadem nie chce spac bo co ona widzi---reklamówkarza fuj
    • larusse z reklamówką już chyba najlepiej. 28.05.11, 10:00
      przynajmniej zabawnie.

Z torbą to się wygląda jak księgowy (blee)

Mój mąż czasami chodzi z obleśnym plecakiem (jakoś każdy plecak odbieram jako "obleśny"). Mówię mu, że obleśny, a tak dalej chodzi...
      • voxave Re: z reklamówką już chyba najlepiej. 28.05.11, 10:09
        Chcialabym aby mój chodzil z plecakiem a nie plastykowa reklamowka...
        • larusse Re: z reklamówką już chyba najlepiej. 28.05.11, 10:23
          eee tam, reklamówki są glamour:)
          Ja jak widzę starszego pana (50+) z reklamówką to zawsze się uśmiecham i sobie myślę: "fajny pan". Naprawdę.

Co innego plecaki... plecaki są obleśne. Mój czasami przyjeżdża po mnie na skuterze z tym obleśnym plecakiem. I muszę go założyć, bo z tyłu jadę. Myślę sobie wtedy: Boże, jak dobrze, że ktoś kaski wymyślił. Nie cierpię tego obleśnego plecaka.

voxave napisała:

> Chcialabym aby mój chodzil z plecakiem a nie plastykowa reklamowka...
          • voxave Re: z reklamówką już chyba najlepiej. 28.05.11, 10:45
            Laruss---ale sie róznimy :)
            • larusse Re: z reklamówką już chyba najlepiej. 28.05.11, 11:09
              hehe ale i tak najgorsze to torby. Z torbą to jak patafian trochę...
              wychodzi na to, że najlepsza reklamówka. :)

voxave napisała:

> Laruss---ale sie róznimy :)
              • voxave Re: z reklamówką już chyba najlepiej. 28.05.11, 11:13
                Laruss--a może wcale z domu nie wychodzic bo nigdy nie wiadomo co jest obciachowe---ale n ajgorsze sa reklamowki takie jeszcze mocno zużyte brrrrrrrrrrrr:)
      • paco_lopez Re: z reklamówką już chyba najlepiej. 28.05.11, 12:33
        ty to jestes niemozliwa. plecak obleśny, torba nie dobra, 24 lata, mąż, praca nie dobra, zycie do kitu. matko kochana, ze on z tobą daje rade.
        • larusse Re: z reklamówką już chyba najlepiej. 28.05.11, 13:26
          No wiem... :(
          Ale wynagradzam mu czasami, więc jakoś to się składa-rozkłada-układa :)

paco_lopez napisał:

> ty to jestes niemozliwa. plecak obleśny, torba nie dobra, 24 lata, mąż, praca n
          > ie dobra, zycie do kitu. matko kochana, ze on z tobą daje rade.
    • Gość: pipipi Re: Torba męska IP: 89.243.117.* 28.05.11, 12:34
      mezczyzni zakupy nosza w siatce.
      torby nosza na ramieniu, a teczki na dokumenty, w reku.
    • czuk1 Re: Torba męska 09.06.11, 23:03

Masz rację.
      Zakupy - pobliski sklep - torba zakupowa rzadko reklamówka
      - rowerem - bagażnik
      Sprawy - czarna saszetka
      - laptop w specjalnej torbie
      Wyjazdy, wypoczynek - plecaczki sportowe (męskie)

Zostałem tego nauczony przez moją Panią.
      • voxave Re: Torba męska 10.06.11, 01:00
        Czuk--kobiety sa takie pożyteczne :)
        • czuk1 Re: Torba męska 10.06.11, 07:13
          Kłania się Mariusz (czuk)- znajomy, jeśli można. Podanie o znajomość złożyłem - Ludzie.pl.
          Nocne pytanie (?!) poranna odpowiedź .
          Pożyteczność jest tu dwustronna. Kobiety dla mnie - tak. Chodzę domyty, ogolony, ubrany odpowiednio, wyprostowany i...z odpowiednią torbą. Ale pożyteczność kobiety nie jest bezinteresowna. Pani chodzi o to by sama dobrze wyglądała w parze, by facet nie psuł jej wyglądu. Torba to drobiazg . Pożyteczność interesowna nakazuje Pani ustalić ze mną:
          W co (jak) się ubierasz ? Bo nie wiem w co się ubrać.
          Jest to więc pożyteczność Kobiety , też dla Kobiety.
          Nieprawdaż.
          • voxave Re: Torba męska 10.06.11, 07:28
            Czuk --mój małż akurat nie da sie kierowac w ubieraniu,ale moj krytyzm powoduje że rezygnuje z pewnych sposobow ubierania zwanych modą.
            Zakupił był onegdaj bezrękawnik jakby militarny z kieszeniami taki jaki nosza wędkarze powszechnie noszony przez starszych panow /nic do nich pozdrawiam/ i został przeze mnie wygwizdany bezlitośnie-----bezrękawnik zniknąl bez śladu-=--nie pozwolę swojemu mężczyżnie na skapcanienie i mimikrę.
            I tu masz racje kobieta pilnuje aby jej męzczyzna nie psuł jej wizerunku.
            Mariusz może załozysz watek o tym-----męzczyzna jako dodatek do kreacji żony :)
            --------------
            ..a jednak można żyć bez powietrza -Maria
    • tomaszs89 Re: Torba męska 20.04.20, 20:28
      Zakupy to najczęściej noszę w dużej i mocnej reklamówce, jak idę to robię ich sporo i do zwykłej torby na ramię się nie mieszczą (np. zgrzewka wody :) ). A tak na co dzień to noszę niedużą torbę męską w której chowam portfel, tel, dokumenty i klucze. Osobiście na codzienne wyjścia mam taki trochę sportowy model: Link do mojej torby. Jak idę z dokumentami do urzędu czy do klienta na prezentację to biorę większy model który mieści teczki A4 i Macbooka, coś w ten deseń: Moja duża torba. Pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję, że pomogłem :)
    • voxave Re: Torba męska 20.06.20, 07:13
      Ten post jeszcze zyje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka