mg2005 26.08.11, 11:38 wiadomosci.onet.pl/kraj/homeopatia-oszustwem-ostre-slowa-naukowca,1,4830560,wiadomosc.html "Leki" homeopatyczne to tylko woda, cukier + czary-mary... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strikemaster Re: Homeopatia oszustwem ?... 26.08.11, 11:45 To ocdzywista oczywistość, za to wiadomo, że kilt jest dla nas, mężczyzn zdrowy i wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Homeopatia oszustwem ?... 26.08.11, 12:10 Przepisano mi taką maść i nie pomogla-----poszłam potem do innego lekarza który nie czerpie korzyści z iluzji--i jego lekarstwo,normalne lekarstwo pomogło--od tej pory trzymam sie daleko od homeopatii. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Homeopatia oszustwem ?... 26.08.11, 12:16 Ja nie musiałem próbować na własnej skórze, by domyslić się, ze substancja czynna w stężeniu 1 cząsteczki na m3 nie będzie miała wpływu na funkcjonowanie organizmu nawet gdyby był to antyatom. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc To jakaś nowość? 26.08.11, 12:21 Jeszcze chwila i dotrze do ciebie, że tak samo jest z bajkami kościelnymi. Strzeż się! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: To jakaś nowość? 26.08.11, 18:58 > Jeszcze chwila i dotrze do ciebie Pytanie kiedy dotrze do niektórych lekarzy i UOKiK... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio.meczywor Re: Homeopatia oszustwem ?... 26.08.11, 12:25 wszystko zalezy od naszego durnego mozgu, skoro moze sobie wmowic ze boli go noga ktorej nie to moze tez sobie wmowic ze leki dziaja jest taka choroba, ze jestes przeswiadczony iz twoje nogi albo rece musza byc amputowane, ludzie popelniali samobojstwo przez to, w anglii tylko do tej pory byla jedna operacja obciecia konczyc mozg to powalona sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Homeopatia oszustwem ?... 26.08.11, 13:14 Ale nius, ędżik, kurna, ależeś Amerykę odkrył. Idź se do apteki i przeczytaj se skład jakiegokolwiek leku homeopatycznego. No chyba żeś to właśnie zrobił i chciałeś się pochwalić, że umiesz czytać :D Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Homeopatia oszustwem ?... 26.08.11, 13:50 > "Leki" homeopatyczne to tylko woda, cukier + czary-mary... :) Tak, z tym że nie "czary-mary", a marketing. I to nie byle jaki marketing, trzeba bowiem tęgich umiejętności biznesowych, żeby z sukcesem sprzedawać kilka gramów cukru za 10 zł w kraju, w którym obywatele wpadają w panikę, a politycy bredzą o "spekulantach", gdy ceny cukru dochodzą do 4 zł za kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Homeopatia oszustwem ?... 26.08.11, 14:06 Ee, nie "nie byle jaki marketing", tylko ot zakladanie promocyjnych wątków przez ędżika :) Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Homeopatia oszustwem ?... 26.08.11, 14:07 zwolennik towarzystwa płaskiej ziemi nie ufa homeopatii ale wierzy w dzieworództwo Maryi, świętą trójcę, Zeusa, Ra i inteligentny projekt jeśli świat miałby głowę to by na niej właśnie stanął! Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Homeopatia oszustwem ?... 26.08.11, 19:44 Bling, zarąbista sygnaturka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Homeopatia oszustwem ?... 28.08.11, 20:36 bling.bling napisał: > zwolennik towarzystwa płaskiej ziemi nie ufa homeopatii ale wierzy w dzieworódz > two Maryi, świętą trójcę, Zeusa, Ra Piszesz o sobie ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Niby tak, ale... Mi pomogła 29.08.11, 00:16 Miałem stan zapalny oka. Zdarza się. Do tej pory zawsze pomagały mi okłady ze Świetlika. No więc poszedłem do apteki i dowiedziałem się, że zioła nie ma, ale jest Świetlik w płynie - jako krople. OK - Świetlik to Świetlik. Kupiłem, zaaplikowałem, pomogło. Potem patrzę na opakowanie, a tam napis - "lek homeopatyczny". No i mam zagwozdkę, bo niby pomóc nie powinno, ale oko nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Niby tak, ale... Mi pomogła 29.08.11, 00:56 W okulistyce jest jedna zasada: płukać, płukać, płukać. Zgadnij co z tego płynnego preparatu najbardziej pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Niby tak, ale... Mi pomogła 29.08.11, 01:55 radeberger napisał: > W okulistyce jest jedna zasada: płukać, płukać, płukać. Zgadnij co z tego pł > ynnego preparatu najbardziej pomogło. Widać trafił na tę butelkę, w której trafiła się jedna cząsteczka substancji aktywnej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Niby tak, ale... Mi pomogła 29.08.11, 04:54 Czarowniku---wielka jest moc samo uzdrawiająca organizmu---ciągle sie o tym mówi,na tym polegaja cudowne uzdrowienia, co sprytnie wykorzystuja religie. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Niby tak, ale... Mi pomogła 29.08.11, 14:23 >No i mam zagwozdkę, bo niby pomóc nie powinno, ale oko nie boli. Efekt placebo ? :) Odpowiedz Link Zgłoś