wojciech2422 15.02.08, 07:08 prosze o pomoc czy moglby mi ktos opisac co musze zrobic aby wyemigrowac z rodzina do kanady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wacek_z_portu Re: emigracja do kanady 15.02.08, 07:56 Idz do kanadyjskiej ambasady, tam ci powiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrea Re: emigracja do kanady IP: *.infinity.net.pl 15.02.08, 11:18 nie ma po co tam jechać , dorobisz się tylko domku na raty Odpowiedz Link Zgłoś
ouzothedrink Re: emigracja do kanady 16.02.08, 18:11 Z tego co słyszałem to chyba najlepiej, najpewniej i najłatwiej przez Traiskirchen. Musisz tam trochę ponarzekać na życie w Polsce, że Cię w kraju prześladują, zabraniają wolnego myślenia, takie tam, wiesz. Wybij sobie przednie zęby, bo to wyraźni poprawia wizerunek i zwiększa szansę na emigrację. Powiesz, że zęby wybiła Ci polska policja. Tam sobie później na raty je wstawisz. Na miejscu uważaj jednak na RCMP i obchodź ich z daleka, bo jak się domyślą żeś Polak od razu Cię zabiją albo w najlepszym razie spałują. ZOMO, SB, Stasi czy Gestapo to przy RCMP potulne baranki. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: emigracja do kanady 16.02.08, 18:34 ouzothedrink napisał: > Z tego co słyszałem to chyba najlepiej, najpewniej i najłatwiej przez Traiskirc > hen. > Musisz tam trochę ponarzekać na życie w Polsce, że Cię w kraju prześladują, > zabraniają wolnego myślenia, takie tam, wiesz. > Wybij sobie przednie zęby, bo to wyraźni poprawia wizerunek i zwiększa szansę n > a > emigrację. > Powiesz, że zęby wybiła Ci polska policja. > Tam sobie później na raty je wstawisz. > Na miejscu uważaj jednak na RCMP i obchodź ich z daleka, bo jak się domyślą żeś > Polak od razu Cię zabiją albo w najlepszym razie spałują. > ZOMO, SB, Stasi czy Gestapo to przy RCMP potulne baranki. Kandydaci na emigrantow! Posluchajcie dobrych rad Lecha Janusza Krawczyka-Kellera. On to wszystko sam przeszedl i radzi wam z dobrego serca Odpowiedz Link Zgłoś
wacek_z_portu Re: emigracja do kanady 09.05.08, 06:37 Ratpole, ouzothedrink to nadaouwa. Jak zreszta wszystkie nicki, ktore slabo nasladuja, badz sa aluzja do nickow juz wystepujacych. Poza tym to ona ciagle ma stracha przed Traiskirchen. Tak jej to juz zostalo po zyciu w ambasadzie polskiej w Wiedniu, gdzie ja straszyli tym obozem regularnie w ramach indoktrynacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer Re: emigracja do kanady 17.06.08, 15:42 ouzothedrink napisał: > Powiesz, że zęby wybiła Ci polska policja. > Tam sobie później na raty je wstawisz. ----------------------- Tam to go nie będzie stać, nawet na raty Przyjedzie jak większość wyjechanych naprawiać zęby w kraju. I to na raty ma się rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: emigracja do kanady IP: *.bb.sky.com 05.05.08, 17:13 Ja tez chce jechac do kanady,zlozylem juz papiery.Jak chcesz to skontaktuj sie ze mna arpytel78@yahoo.co.uk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanadyjczyk Re: emigracja do kanady IP: *.vc.shawcable.net 09.05.08, 04:53 chlopie nierob tego bo po przyjezdzie zona ci tego nie wybaczy Odpowiedz Link Zgłoś
wacek_z_portu Re: emigracja do kanady 09.05.08, 06:31 Jezeli zona jest po bibliotekoznawstwie a ty po historii, to na pewno tak bedzie. Nie wyjezdza sie z kraju, jezeli posiada sie takie wyksztalacenie i nie ma zadnych mozliwosci intelktualnych do ukonczenia tzw."porzadnych" studiow. Poza tym Kanada to kraj dla twardych ludzi a nie dla mieczakow. Emigracja generalnie jest dla ludzi z kregoslupem a nie dla tych co jedynie pelzaja w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: emigracja do kanady IP: *.dsl.bell.ca 13.05.08, 19:40 www.emigracjadokanady.net Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: emigracja do kanady 13.05.08, 21:53 Popytaj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23005 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20479 Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
rocket_scientist Re: emigracja do kanady 13.05.08, 23:52 na pewno nie korzystalbym z zadnej agencji typu www.emigracjadokanady.com Wystarczy przeczytac, co ci ludzie pisza: " Witamy panstwa na stronie CANADA IMMIGRATION & FINANCIAL SERVICES INC. Serdecznie witamy Panstwa na stronie Emigracja do Kanady - Immigration to Canada. Szczegolnie witamy tych, ktorzy sa zainteresowani osiedleniem sie w Kanadzie, studiami, prowadzeniem biznesu lub posiadaniem inwestycji na ziemi kandyjskiej. Kim jestesmy? Nasza firma ma dwa biura w Ontario i jest zlokalizwana na przedmiesciach Toronto, w Mississauga i Brampton. Jestesmy firma licencjonowana przez Canadian Society of Immigration Consultants ( Kanadyjskie Zrzeszenie Emigracyjnych Konsultantow-Registrar # M063030). Dzialalnosc czlonkow CSIC jest monitorowana przez CSIC i Citizenship and Immigration Canada (department do spraw emigracji rzadu federalanego Kanady) C.I.F.S. Inc. zatrudnia i kooperuje z najwyzszej klasy licencjonowanymi specjalistami w dziedzinie prawa emigracyjnego, prawa biznesowego, prawa podatkowego, inwestycji, finansow zarowno w Kanadzie jak i USA " Czyli tzw. pieprzenie w bamboos. Nic o sobie nie napisali ci ludzie, bo nic soba nie reprezentuja. To sa po prostu polscy "specjalisci" w dziedzinie wyciagania pieniedzy od frajerow. Pelno w Kanadzie takich. Pokonczyli tacy jakas ekonomie czy nauki polityczne przyjechali do Kanady i zrobili kilka kursow typu "Immigration Consultant", bo juz na ukonczenie normalnych studiow prawnych rozumu zabraklo. I dalej nabierac ludzi na to, ze troche tam wiedza o Kanadzie ale dla tych co nic nie wiedza, to juz bardzo duzo. Nie nabierajcie sie na tych specjalistow. Nic wam nie zalatwia, bo to czy zakwalifikujecie sie do immmigracji kanadyjskiej nie bedzie od nich zalezalo tylko od was, podlicza wam punkty i jak bedziecie mieli wystarczajaca ilosc to wyjedziecie a jak nie to nikt i nic na to nie pomoze. Zalatwianie pracy trzeba zrobic na miejscu, bo jest to duzo bardziej oplacalne, inaczej wsadza was do marnej pracy za psie pieniadze i jeszcze na tym posrednictwie zarobia. Zalatwienie mieszkania to sprawa kilku dni, mozna to zrobic przez internet albo juz na miejscu, wystarczy pobyc w hotelu 2-3 dni. Na pewno duzo lepiej pojsc do ambasady kanadyjskiej i rozeznac sie samemu niz zawierzyc tym pseudo-specjalistom. Zwlaszcza, ze ich pomoc jest zadna a policza sobie za to, ze ich zatrudniliscie. Nie ma nic gorszego jak takie hieny reklamujace sie na roznych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie_imigrantka Re: emigracja do kanady IP: *.multi-vision.pl 19.05.08, 22:22 Sorry, ale nie myl emigracjadokanady.net z emigracjadokanady.com Az sie za glowe zlapalam jak przeczytalam co wypisujesz! Sprawdzilam: sa dwie firmy o podobnej nazwie i roznia sie tylko tym, ze jedna na koncu ma "net" ( i w tym wypadku to co piszesz sie zgadza) a druga "com". Miales wiec prawo sie pomylic. Ja korzystalam z uslug tej drugiej czyli N&N Consulting i jestem bardzo zadowolona. Firma jest rzetelna a co najwazniejsze uczciwa. Znaja sie dobrze na rzeczy bo dzialaja chyba od 16 lat czy cos kolo tego i tez sa licencjonowani. Jesli widza, ze sprawa jest nie do zalatwienia to przynajmniej od razu mowia a nie ciagna pieniedzy jak inni. Wyslalam 16 emaili w sprawie mozliwosci emigracji do Kanady i tylko oni mnie konkretnie poinformowali a nie "lali wody". Zalatwili mi oferte pracy i tydzien temu odebralam w Warszawie pozwolenie na prace a obecnie juz prawie pakuje walizki. Polecil mi ich znajomy, ktory mieszkal 8 lat w Chicago, wydal kupe kasy i nic nie zalatwil a dzieki N&N CONSULTING (czyli: emigracjado kanady.com) juz sie dobrze zadomowil w Kanadzie. No wiec jak chcecie byc uczciwie i mozliwie szybko obsluzeni to dzwoncie do nich i nie pomylcie tego "COM" z "NET" bo to sa dwie skrajnosci. Wiem co pisze bo tez u nich probowalam i podzielam twoja opinie. Zycze powodzenia! Mnie sie udalo to i wam sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: emigracja do kanady IP: *.dsl.bell.ca 20.05.08, 01:09 Gość portalu: Prawie_imigrantka napisał(a):Mnie sie udalo to i wam sie uda. ......Nie rozumie , co mialo sie Tobie udac a innym korzystajacym z ambasady w W-wie mialo sie nie udac ???? Legalne i bezposrednie formy mozna omijac w Polsce...cos mi sie to nie klei w Twoich relacjach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: emigracja do kanady IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.05.08, 05:24 Jestem w Kanadzie na wizie pracowniczej, zona i dwoje dzieci nadal w Polsce, czy masz pomysl jak ich zciagnac, strasznie tesknie Odpowiedz Link Zgłoś
dradam121 Re: emigracja do kanady 20.05.08, 06:19 Gość portalu: zorro napisał(a): > Jestem w Kanadzie na wizie pracowniczej, zona i dwoje dzieci nadal w > Polsce, czy masz pomysl jak ich zciagnac, strasznie tesknie Pytanie nie ma sensu. W momencie skladania wniosku o "work permit" trzeba bylo dopisac zone i dzieci. Otrzymaliby wjazd automatycznie, a dodatkowo zona bylaby dostala "nielimitowane pozwolenie na prace". Pozdrawiam dradam121 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: emigracja do kanady IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.05.08, 17:04 No wlasnie, Rodzina mi zle powiedziala i nie dopisalem, Czy mozna ich teraz dopisac Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-01 Re: emigracja do kanady 20.05.08, 21:21 Gość portalu: zorro napisał(a): > Czy mozna ich teraz dopisac ------------ Nie mozna , jezeli zona chce przyjechac musi zlozyc osobna aplikacje o work permit czyli miec oferte pracy , LMO itd.: www.cic.gc.ca/english/information/faq/work/work-faq06.asp If your family members want to follow you to Canada later, they must each fill out a separate application form. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: emigracja do kanady IP: *.dsl.bell.ca 20.05.08, 17:01 Gość portalu: zorro napisał(a): > Jestem w Kanadzie na wizie pracowniczej, zona i dwoje dzieci nadal w Polsce, czy masz pomysl jak ich zciagnac, strasznie tesknie ......Zajrzyj do biura posla rzadu federalnego ( MP ) w Twoim miejscu pracy/zamieszkania , gdzie uzyskasz pomoc lub wskazowki dotyczace Twojej sprawy , angielski pomocny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: emigracja do kanady IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.05.08, 18:44 Dzikuje za odpowiedz, wreszcie ktos napisal co konkretnego Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-01 Re: emigracja do kanady 20.05.08, 21:30 Gość portalu: zorro napisał(a): > Dzikuje za odpowiedz, wreszcie ktos napisal co konkretnego ___________________________ Co niby ma byc konkretne ? , posel zajmuje sie problemami swoich wyborcow czyli kanadyjczykow a nie stesknionych obywateli polskich tymczasowo pracujacych w Kanadzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: emigracja do kanady IP: *.dsl.bell.ca 21.05.08, 01:24 andrew-01 napisał: > Gość portalu: zorro napisał(a): > > Dzikuje za odpowiedz, wreszcie ktos napisal co konkretnego >Co niby ma byc konkretne ? , posel zajmuje sie problemami swoich wyborcow czyli kanadyjczykow a nie stesknionych obywateli polskich tymczasowo pracujacych w Kanadzie . ....Biura poslow nie sluza jedynie jego wyborcom , kazdy moze uzyskac informacje jakie oferuje rzad Kanady , nawet tym ktorzy sa na odwiedzinach lub jako turysci poznaja ten kolorowy kraj , szkoda tylko , ze czasem natrafiaja na dziwakow informatorow obawiajacych sie konkurencji z kraju przesiedlenia . Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-01 Re: emigracja do kanady 21.05.08, 08:26 Gość portalu: Staruszek napisało: > ....Biura poslow nie sluza jedynie jego wyborcom , kazdy moze > uzyskac informacje jakie oferuje rzad Kanady , nawet tym ktorzy sa > na odwiedzinach lub jako turysci poznaja ten kolorowy kraj _________________________________________________ Z twojej tworczosci Cesiek wynika zes jest w Kanadzie u ciotki na wizycie i uwidzialo sie tobie Cesiek ze wisz wszystko , tak trzymaj , po powrocie kazda dziewka z przysiolka bendzie twoja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie_emigrantka Re: emigracja do kanady IP: *.multi-vision.pl 20.05.08, 12:09 Nie klei ci sie bo pewnie zycie masz proste i nieskomplikowane ale wcale nie neguje, ze w tej sytuacji masz racje. Natomiast jesli ktos ma zycie "proste jak metr sznurka w kieszeni" to musi sobie radzic w taki sposob, zeby sobie poradzic. Przeciez nikogo nie reklamuje bo nie musze a na pewno sa tez inne firmy uczciwe tylko znajdz je szybko jak potrzebujesz. Podzielilam sie jedynie moimi POZYTYWNYMI doswiadczeniami bo mi sie "niebo otwarlo" po licznych perypetiach, gdzie juz raczej nie liczylam na pozytywne zalatwienie. I tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: emigracja do kanady IP: *.dsl.bell.ca 20.05.08, 17:12 Gość portalu: Prawie_emigrantka napisał(a):> Nie klei ci sie bo pewnie zycie masz proste i nieskomplikowane ale wcale nie neguje, ze w tej sytuacji masz racje. > Natomiast jesli ktos ma zycie "proste jak metr sznurka w kieszeni" > to musi sobie radzic w taki sposob, zeby sobie poradzic. ......Usmialem sie setnie z Twojej odpowiedzi ,zycie ma swoje drozki , jedni lubia kretymi sciezkami chodzic inni wola proste odcinki tras , kazda forma pomocy jest dobra , nauczylismy sie jednak szukac wykretow do wielu spraw , ktore w demokratycznych krajach czyt.Kanada nie zawsze przynosza pozytywne skutki i efektywnosc takich spraw nie jest wogole skrocona przez to , ze jakas inna agencja Cie obsluzy , prawa do emigracji do Kanady nie zalatwia sie w reklamowanych agencjach to jest decyzja "rzadu" i wowczas otrzymujesz tzw."landed immigrant"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie_emigrantka Re: emigracja do kanady IP: *.multi-vision.pl 21.05.08, 16:28 Gosc portalu: Staruszek napisal: >zycie ma swoje >drozki , jedni lubia kretymi sciezkami chodzic inni wola proste >odcinki tras. Witaj staruszku..... dziarski!!! Musze sie zgodzic z Twoja ostatnia wypowiedzia jednak z malym wyjatkiem: mysle, ze WSZYSCY wola proste odcinki tras - niestety samo zycie zmusza ich do szukania roznych sciezek. Wazne jest tylko, zeby ze swojej kretej sciezki szybko wejsc na prosty odcinek trasy. :-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: emigracja do kanady IP: *.dsl.bell.ca 21.05.08, 23:15 Gość portalu: Prawie_emigrantka napisał(a): Wazne jest tylko,zeby ze swojej kretej sciezki szybko wejsc na prosty odcinek trasy. :-) .....Kazdy z nas poszukuje najprostszych rozwiazan , lecz nie kazdy moze je dostosowac do ogolu a ten jak wiesz dyktuje realia , ktore rowniez w demokratycznych krajach obowiazuja choc niektorzy chca szukac "dziury" aby siebie przepchac . Jak wiec rozwazyc aspekt emigracyjny "przepychany" przez rozniste agencje, i tak wyladujesz w rzadowym krzeselku na przesluchanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: emigracja do kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 16:04 Właśnie miałem lecieć do Kanady do pracy, mam wize pracowniczą , i okozało się że firma jest nie rzetelna i mnie okłamała, chciałem ściągnąć rodzinę.Jak mam załatwić wyjazd emigracyjny taki jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: emigracja do kanady IP: *.dsl.bell.ca 25.05.08, 17:29 Gość portalu: Darek napisał(a): > Właśnie miałem lecieć do Kanady do pracy, mam wize pracowniczą , i > okozało się że firma jest nie rzetelna i mnie okłamała, chciałem > ściągnąć rodzinę.Jak mam załatwić wyjazd emigracyjny taki jak ty. ....Darek , masz juz wize i nie lecisz bo Cie firma oszukala....cos nie kumam z tego Twojego wyjasnienia ??? Aby otrzymac pobyt w Kanadzie musisz przejsc pewien proces emigracyjny , ktory "zdobedziesz" w ambasadzie kanadyjskiej w W-wie Zanim jednak podejmiesz decyzje o emigracji to zastanow sie czy jest to Twoj stanowczy i jedyny kierunek na przyszlosc + rodzina , jaka jest Twoja znajomosc angielskiego , jakie kwalifikacje Cie predysponuja do zdobycia punktow i oczywiscie egzystencji w kanadyjskich warunkach . Nie kazdego stac na emigracje , nie kazdy zniesie adaptacje w nowych realiach zycia , nowe srodowisko , kultura , obyczaje , etyka w miejscu zamieszkania , pracy ....etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: emigracja do kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 18:53 Wize dostałem na dwa lata.Miałem wylecieć na dniach, ale w ostatniej chwili skontaktowałem się z człowiekiem który tam był i napisałmi że to wielkie oszustwo.Czy ktoś może zna uczciwą firme która załatwia pawną prace kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: emigracja do kanady IP: *.dsl.bell.ca 26.05.08, 08:07 Gość portalu: Darek napisał(a): > Wize dostałem na dwa lata.Miałem wylecieć na dniach, ale w ostatniej chwili skontaktowałem się z człowiekiem który tam był i napisał mi że to wielkie oszustwo.Czy ktoś może zna uczciwą firme która załatwia pawną prace kanadzie. .....Przyznanie wizy nie odbywa sie na podstawie niejasnych ofert firm , ktore poszukuja pracownikow , cos niejasne jest to Twoje wyjasnienie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie_emigrantka Re: emigracja do kanady IP: *.multi-vision.pl 29.05.08, 12:09 Darek, - nie chcialabym, zeby to zabrzmialo jak reklama ale mnie w skomplikowanej sytuacji pomogla firma emigracjadokanady.com - co pisalam wczesniej. Przynajmniej w stosunku do mnie wykazali sie duza uczciwoscia i nic im nie moge zarzucic. Niemniej jednak wez pod uwage wszystko to, co pisze staruszek bo ma duzo racji, zeby potem nie powstaly sprawy trudne do "odkrecenia" jak moja. Dobrze sie zastanow. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: emigracja do kanady 29.05.08, 14:42 Gość portalu: Prawie_emigrantka napisał(a): > Przynajmniej w stosunku do mnie wykazali sie duza > uczciwoscia i nic im nie moge zarzucic. Pozwól, że zapytam - to dlaczego ciągle jesteś w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie_emigrantka Re: emigracja do kanady IP: *.multi-vision.pl 04.06.08, 23:37 Do borasca0107: Wlasnie emigracjadocanady.com rozplatala mi moj "metr sznurka w kieszeni" i dzieki temu w Polsce jestem jeszcze tylko pare dni, na wlasne zyczenie - zreszta zgodnie z planem. Caly czas jestem im za to niezmiernie wdzieczna, (szczegolnie biorac pod uwage to, czego nasluchalam sie i naczytalam o roznych firmach consultingowych) i obiecalam sobie, ze jesli wszystko bedzie tak jak ma byc, bedac na miejscu zloze im wyrazy wdziecznosci.:-) Wszystko, lacznie z walizkami mam dopiete na ostatni guzik (jestem nawet po rozmowie telefonicznej z przyszlym pracodawca - sprawdzonym przez znajomego na miejscu) i 13 bm. frune za Wielka Wode. Nie przeraza mnie nawet data (w tym miesiacu 13 wypada w piatek!)- tak pelna jestem optymizmu. :-) Jesli cos bedzie "nie tak" to sie oczywiscie odezwe, zeby was ostrzec. Jesli sie nie odezwe - znaczy, ze jest OK, Zyczcie mi szczescia, please !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: emigracja do kanady 04.06.08, 23:56 Gość portalu: Prawie_emigrantka napisał(a): > Do borasca0107: > Wlasnie emigracjadocanady.com rozplatala mi moj "metr sznurka w > kieszeni" i dzieki temu w Polsce jestem jeszcze tylko pare dni, na > wlasne zyczenie - zreszta zgodnie z planem. Caly czas jestem im za > to niezmiernie wdzieczna, (szczegolnie biorac pod uwage to, czego > nasluchalam sie i naczytalam o roznych firmach consultingowych) i > obiecalam sobie, ze jesli wszystko bedzie tak jak ma byc, bedac na > miejscu zloze im wyrazy wdziecznosci.:-) Wszystko, lacznie z > walizkami mam dopiete na ostatni guzik (jestem nawet po rozmowie > telefonicznej z przyszlym pracodawca - sprawdzonym przez znajomego > na miejscu) i 13 bm. frune za Wielka Wode. Nie przeraza mnie nawet > data (w tym miesiacu 13 wypada w piatek!)- tak pelna jestem > optymizmu. :-) > Jesli cos bedzie "nie tak" to sie oczywiscie odezwe, zeby was > ostrzec. Jesli sie nie odezwe - znaczy, ze jest OK, > Zyczcie mi szczescia, please !!!! ===================================================================== miekiego lodowania i powodzenia -:)) jak bedziesz miala jakies problemy smialo pisz: polonus5@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie_emigrantka Re: emigracja do kanady IP: *.multi-vision.pl 05.06.08, 15:25 Gosc portalu polonus5 napisal: >miekiego lodowania i powodzenia -:)) >jak bedziesz miala jakies problemy smialo pisz: >polonus5@gazeta.pl Wielkie dzieki, polonus5 !!!! Pozdrowionka dla ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek/do emigrant. Re: emigracja do kanady IP: *.vc.shawcable.net 05.06.08, 16:20 Nie mysl nawet,ze ,moze cos byc ZLE to dobry i przyjazny kraj mieszkam w Vancouver od 23lat jest dobrze standart zycia ok,duzo podrozuje jestem zdrowy i szczesliwy.Pozdrowienia-Marek- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie_emigrantka Re: emigracja do kanady IP: *.multi-vision.pl 07.06.08, 12:15 Gość portalu: Marek/do emigrant. napisał(a): > Nie mysl nawet,ze ,moze cos byc ZLE to dobry i przyjazny kraj > mieszkam w Vancouver od 23lat jest dobrze standart zycia ok,duzo > podrozuje jestem zdrowy i szczesliwy.Pozdrowienia-Marek Dzieki Marku za slowa otuchy. :-) Jestem dobrej a nawet bardzo dobrej mysli ale nie kryje, ze im blizej finalu to sie troche denerwuje - przeciez daze do radykalnej zmiany ... wszystkiego. Jestem jednak niereformowalna optymistka a "podpierajac sie" waszym wsparciem .... licze na wielkie OK. Jeszcze raz wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
nad_oceanem Hehehe... 06.07.08, 01:50 23 lata temu? Przyjechales przed Expo, kiedy ceny domow byly jakies... let's say, 1000% nizsze a zarobki byly troche nizsze od dzisiejszych? Jaki "wysoki standard zycia" moze miec przyjezdzajacy obecnie do Vancouver imigrant jesli kupno kawalerki to splata miesieczna raty pozyczki bankowej rzedu 2000$ plus (a o domu nawet szkoda gadac). Warto wspomniec ze 2000$ na reke to srednia pensja w Kanadzie. www.cbc.ca/news/yourview/britishcolumbia/2007/08/what_makes_vancouver_a_liveabl.html Gość portalu: Marek/do emigrant. napisał(a): > Nie mysl nawet,ze ,moze cos byc ZLE to dobry i przyjazny kraj > mieszkam w Vancouver od 23lat jest dobrze standart zycia ok,duzo > podrozuje jestem zdrowy i szczesliwy.Pozdrowienia-Marek- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reklama Artykul Sponsorowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 02:04 londynek.net/londyneknews/article?jdnews_id=2297338 Prawie_imigrantko, za duzo razy wymienilas nazwe firmy, adres internetowej itp. Pomysl na reklame mialas dobry ale wykonanie troche gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
testaruda Re: emigracja do kanady 12.06.08, 18:37 Tez zaczynam myslec o Kanadzie. Jestem w UK od kilku lat i strasznie mi sie tu nie podoba. Czy ktos tu z wypowiadajacych sie osob byl w podobnej sytuacji moze i ma porownanie Anglii z Kanada i moze cos na ten temat napisac od bardzo praktycznej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: emigracja do kanady IP: *.dsl.bell.ca 13.06.08, 17:42 testaruda napisała: Czy ktos tu z wypowiadajacych sie osob byl w > podobnej sytuacji moze i ma porownanie Anglii z Kanada i moze cos na ten temat napisac od bardzo praktycznej strony? ....>>>Praktyczna strona to TWOJA osobista postawa z ktorej musisz sobie zdac sprawe bo nie znajdziesz rowniez zadowolenia w nowym miejscu , poznasz inne kraje , nowe warunki i tez bajki beda Ci staly przed oczyma !!! Rozwaz jakich to warunkow poszukujesz , jakie realia Ciebie nie zalamia bo moze sie okazac , ze cos przegapilas ( jesli to kobiecy nick )pozniej zrob sobie porownanie i podejmuj decyzje , moje lub kogokolwiek doswiadczenia nie beda adekwatne do Twoich mozliwosci i jak znam zycie , takich ludzi trudno zadowolic . Odpowiedz Link Zgłoś