Dodaj do ulubionych

Moderatoooooor!!!

01.10.11, 13:13
Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu opiekunowie Forum zwyczajnie się nie wyrabiają. To w sumie zrozumiałe, biorąc pod uwagę zmasowany atak idiotów. Jak nie oszoł, to wegedebile. Skąd się toto bierze, z onetu wygonili idiotów, czy co!? Może warto byłoby powierzyć jeszcze kilku osobom funkcję moderatora społecznego. Takie fajne forum... było. Myślę, że gdyby zwiększyć "społeczną kontrolę", to chociaż część trolli się zniechęci i będzie można tu jeszcze w miarę normalnie dyskutować.
Uch...
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Moderatoooooor!!! 01.10.11, 14:18
      Co ciekawe,że ten zmasowany atak nastąpił na to forum a nie żadne inne.Najpierw jedna osoba potem druga a teraz to juz horror.
      Przed nami łykeng moderatorzy wypoczywają......
      • feel_good_inc Re: Moderatoooooor!!! 03.10.11, 08:11
        voxave napisała:
        > Co ciekawe,że ten zmasowany atak nastąpił na to forum a nie żadne inne.Najpierw
        > jedna osoba potem druga a teraz to juz horror.

Wypadkowa dwóch zmiennych - liczby publiczności oraz jakości moderacji. Pierwsze wysoko, drugie bardzo nisko - warunki cieplarniane dla trolli.
    • rata.sofisticada Re: Moderatoooooor!!! 01.10.11, 14:40
      Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu opiekunowie Forum zwyczajnie się nie wyrabiają. To w sumie zrozumiałe, biorąc pod uwagę zmasowany atak idiotów. Jak nie oszoł, to wegedebile. Skąd się toto bierze, z onetu wygonili idiotów, czy co!?

Kolejny przyklad brutalizacji forumowego jezyka. Wegeterianie wyrazaja aspiracje nowoczesnych pokolen Polakow w sposob kulturalny. Czyli nawet w wymiarze jezykowym pozytywnie wplywaja na polska rzeczywistosc.
      • migreniasta Re: Moderatoooooor!!! 01.10.11, 20:19
        Bez przesady...... Jechowcy też są grzeczni. Czy Ty nie rozumiesz ,że namolnym można być też w białych rękawiczkach?
        Akwizytorzy Zeptera tak pięknie zachwalają to co dźwigają ale i tak nie wpuszczam ich do domu.
        • rata.sofisticada Re: Moderatoooooor!!! 02.10.11, 05:26
          Bez przesady...... Jechowcy też są grzeczni. Czy Ty nie rozumiesz ,że namolnym można być też w białych rękawiczkach?

Poruszasz inne zagadnienie. Mnie chodzilo o niepokojace zjawisko banalizacji przemocy werbalnej i dramatyczne obnizenie poziomu debaty publicznej. Internetowi chuligani niezwykle skutecznie skracaja w sieci przestrzen slowa kulturalnego. Takze na tym forum. Przy pelnej aprobacie wyroznionych przez Romana Giertycha moderatorow.
    • klosowski333 Re: Moderatoooooor!!! 01.10.11, 15:50
      To trwa juz dluzszy czas. Najpierw bylo przyzwolenie dla spamu Oszoloma i Mg. Ze niby nic takiego strasznego nie robia. Ten pierwszy otwartym tekstem oznajmil, ze wchodzi tu by forum niszczyc i zniechecac do stron internetowych Agory (jak sam sie wyrazil) innych forumowiczow. Po czyms takim chyba kazda normalna administracja postanowilaby delikwenta zbanowac. A tutaj moderatorka oznajmia, ze go nawet lubi ;)
      Profesjonalizm, egzekwowanie zapisow netykiety i zasady zostaly zastapione przez prywatne sympatie i antypatie moderatorki Kropki. Tak to w skrocie wyglada.
      Potem inni spamerzy rozochocili sie i najprawdopodobniej uznali, ze FS jest dla nich azylem, gdzie moga sie udzielac do woli. Zwiazek przyczynowo-skutkowy. Mozna powiedziec, ze spamerow tutaj wyhodowano. Dodatkowo niektorzy tzw stali bywalcy forum zamiast ignorowac watki spamerskie, postanowili je podbijac, dopisujac sie do nich podtrzymywali je przy zyciu. Teraz to wlasnie oni najglosniej krzycza i biora udzial w akcji klikania w kosz.
      Jezeli mijam sie z prawda, z faktami, to prosze mnie poprawic.

• seth.destructor Re: Moderatoooooor!!! 01.10.11, 20:20
        Najpierw bylo przyzwolenie dla spamu Oszoloma i Mg. Z
        > e niby nic takiego strasznego nie robia. Ten pierwszy otwartym tekstem oznajmil
        > , ze wchodzi tu by forum niszczyc i zniechecac do stron internetowych Agory (ja
        > k sam sie wyrazil) innych forumowiczow. Po czyms takim chyba kazda normalna adm
        > inistracja postanowilaby delikwenta zbanowac. A tutaj moderatorka oznajmia, ze
        > go nawet lubi ;)

To się nazywa giwizacja forum (vide Kraj).
        • klosowski333 Re: Moderatoooooor!!! 02.10.11, 17:49
          Nie wchodze na Forum Kraj, wiem tylko, że ze wszystkich forow gazetowych cieszy sie najgorsza reputacja. Giwi jednak zdazylem "poznac" na Forum Moderacja. Rzeczywiscie biorac pod uwage, ze jest moderatorka, mozna to nazwac "zjawiskiem" jedynym w swoim rodzaju. Nigdy nie odnosi sie merytorycznie do krytycznych uwag pod adresem moderatorow (po to tamto forum zostalo stworzone, by mozna bylo pewne rzeczy wyjasniac), natomiast bardzo czesto pozwala sobie na argumenty ad personam wobec uzytkownikow. Nie wiem gdzie sie podzial kodeks postepowania moderatora, ale jest to co najmniej zabawna sytuacja.

Tak wiec moderatorski duet Giwi/Kropka to zjawisko nigdzie indziej niespotykane i chyba mozna przewrotnie powiedziec, ze ma to jakis swoj urok :D
    • Gość: 217 kropek Dwieście siedemnaście kropek IP: 66.90.73.* 01.10.11, 16:01
      ..................................................................................................................................................................
      .......................................................
      • karbat Re: Dwieście siedemnaście kropek 02.10.11, 19:18
        pytam, a kto karmi oszolomow , mg i inne raty , sami ich karmimy i ... narzekamy ...
        • 33qq Re: Dwieście siedemnaście kropek 03.10.11, 18:48
          Chłechłe, o to właśnie chodzi, zamiast grzecznie kliknąć w kosz, to musimy po polsku pogadać, poprzekomarzać się,poubliżać. No i później jęczymy jacy to modzi są do bani.

Polski kretynizm nie tylko na drogach się ujawnia

:D
    • yoma Re: Moderatoooooor!!! 03.10.11, 23:03
      Pyszczycie na moderatorów, a z poświęceniem działają o 11 wieczór :) I tak powinno być.
      • k_a_p_p_a Re: Moderatoooooor!!! 03.10.11, 23:06
        Bo pisięciu w mordę dać chciał dać. Ciekawym reakcji na lanie peowca.
        • yoma Re: Moderatoooooor!!! 03.10.11, 23:07
          O co chodzi, lanie pisiąt wisi?
          • yoma Re: Moderatoooooor!!! 03.10.11, 23:08
            Ups. Istotnie już nie wisi. JA o tym, że dwa ędżiki pojawiły się i znikły.
            • k_a_p_p_a Re: Moderatoooooor!!! 03.10.11, 23:12
              Wrócą, zawsze wracają.
              • yoma Re: Moderatoooooor!!! 03.10.11, 23:13
                Ale jak będą dalej tak jak teraz, przelotem tylko, to mnie to pasuje.
                • k_a_p_p_a Re: Moderatoooooor!!! 03.10.11, 23:16
                  Chemitrialsów narobi tak latając.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka