Dodaj do ulubionych

Mam zagadkę społeczną dla wszystkich forumowiczów

10.11.11, 17:35
Zgadnijcie kim jest "bohater" sprawy: dostałem dziś w skrzynce kalendarz na 2012 rok. Kalendarz jest z zadeklarowaną dziewicą "366 dni z ..." i tu pada jej oryginalne imię. Zgadnijcie kim jest ów rzekoma dziewica, dodam, że sprawa ma wątek światopoglądowy, zero erotyki, choć tytuł kalendarza "366 dni z ..." brzmi mocno prowokująco i wzbudził we mnie bardzo negatywne odczucia, gdy odkryłem kto jest bohaterką publikacji, stąd ta zagadka. Na pewno NIE jest to "366 dni z Pamelą", ani "366 dni z Jolą", ani nawet "366 dni z Patrycją".
Dla podpowiedzi dodam, że na każdy miesiąc bohaterka kalendarza znajduje się na tle innej budowli w różnych miastach Polski znanej osobom skupionym wokół pewnego dominującego nurtu światopoglądowego nad Wisłą.
Obserwuj wątek
    • czarne-chmury "366 dni z Maryją" 10.11.11, 17:42
      Ale kalendarz musiałeś zamówić Ty lub ktoś z Twojej rodziny, bo kosztuje 8 zł.
      • jedzcie.i.pijcie Re: "366 dni z Maryją" 10.11.11, 18:04
        A właśnie, że nie. Dostałem go w pół otwartej kopercie, bez zaadresowania.
        Po pierwsze nie życzę sobie tak nachalnej propagandy religijnej w mojej skrzynce. Zastanawiam się jeszcze, czy może to któryś z sąsiadów mi nie włożył na złość, bo cały blok wie, że jak ksiądz chodzi po kolędzie to na nasze piętro nie zagląda od kiedy dosłownie wyrzuciłem go ze schodów, a wcześniej obrażając staruchę co chodziła i próbowała zapisywać dane osobowe, kto chce klechę, kto nie, ale jej siłą nie zrzuciłem tylko argumentem pogoniłem, klechę musiałem obelgą i za rękaw, ale spokojnie - nic mu nie było, tylko tak jak mówię, cały blok wie, co się wydarzyło.
        • czarne-chmury Re: "366 dni z Maryją" 10.11.11, 18:21
          No, to bohater z Ciebie. Pokonałeś księdza i staruszkę.
          Teraz pora na dzielnicowego policjanta. Jak przyjdzie, to "wyrzuć go ze schodów, obraź i pogoń argumentem".
          • jedzcie.i.pijcie Re: "366 dni z Maryją" 10.11.11, 19:27
            Policjanta? Dobrze się czujesz? Czemu miałbym wyganiać policjanta? Nie należę do tej większości społeczeństwa, która gardzi zawodem policjanta. Wręcz przeciwnie, doceniam, że np. dzięki patrolom jest bezpieczne w okolicy i nie kręcą się menele.
            • czarne-chmury Re: "366 dni z Maryją" 10.11.11, 19:33
              Chyba nie jest tak całkiem bezpiecznie, skoro kręcą się księża i staruszki.
    • imponeross tylko 366 dni? 10.11.11, 17:51
      jedzcie.i.pijcie napisał:

> Zgadnijcie kim jest "bohater" sprawy: dostałem dziś w skrzynce kalendarz na 201
      > 2 rok. Kalendarz jest z zadeklarowaną dziewicą "366 dni z ..." i tu pada jej or
      > yginalne imię. Zgadnijcie kim jest ów rzekoma dziewica, dodam, że sprawa ma wąt
      > ek światopoglądowy, zero erotyki, choć tytuł kalendarza "366 dni z ..." brzmi m
      > ocno prowokująco i wzbudził we mnie bardzo negatywne odczucia, gdy odkryłem kto
      > jest bohaterką publikacji, stąd ta zagadka. Na pewno NIE jest to "366 dni z Pa
      > melą", ani "366 dni z Jolą", ani nawet "366 dni z Patrycją".
      > Dla podpowiedzi dodam, że na każdy miesiąc bohaterka kalendarza znajduje się na
      > tle innej budowli w różnych miastach Polski znanej osobom skupionym wokół pewn
      > ego dominującego nurtu światopoglądowego nad Wisłą.

Tylko 366 dni z Maryją? A potem to won czy co?
      • czarne-chmury Re: tylko 366 dni? 10.11.11, 17:55
        Kalendarz wychodzi od kilkuastu lat i będzie w coraz większym nakładzie.
        • jedzcie.i.pijcie Re: tylko 366 dni? 10.11.11, 18:07
          Ciekawi mnie czy wydający go instytut księdza skargi to ci sami od tego samego piotra skargi, co w Warszawie roznosili okropne ulotki namawiające do omijania parady równości i czegośtam jeszcze.
          • czarne-chmury Re: tylko 366 dni? 10.11.11, 18:31
            Daj ten kalendarz jakiejś emerytce, to się ucieszy. Zawsze to 8 zł. Albo wrzuć do innej skrzynki.
            Jesteś opętany przez diabła, że tak ci Matka Boska pali? Sprawdź, czy woda święcona też tak na Ciebie działa. Może egzorcyzmy potrzebne?
            • jedzcie.i.pijcie Re: tylko 366 dni? 10.11.11, 19:29
              Co za bzdury... generalnie niech tam sobie drukują propagandowe gazetki, ale u licha zakazać bez zgody na rozrzucanie tego po skrzynkach.
              • czarne-chmury Re: tylko 366 dni? 10.11.11, 19:39
                Mnie dzisiaj wrzucili bez mojej zgody gazetkę ze "Strokrotki". Myślałam początkowo, że to jakiś darmowy dodatek do "Faktów i Mitów". Ale to była reklama żarcia i kosmetyków.
    • bling.bling Re: Mam zagadkę społeczną dla wszystkich forumowi 10.11.11, 18:22
      Maryja, zawsze dziewica
      łatwizna
    • 33qq Re: Mam zagadkę społeczną dla wszystkich forumowi 10.11.11, 19:14
      Doda zawsze dziewica?
    • piwi77.0 366 dni z Markiem Jurkiem? /nt 10.11.11, 19:19
    • sammler Re: Mam zagadkę społeczną dla wszystkich forumowi 10.11.11, 20:15
      jedzcie.i.pijcie napisał:

> Dla podpowiedzi dodam, że na każdy miesiąc bohaterka kalendarza znajduje się na
      > tle innej budowli w różnych miastach Polski znanej osobom skupionym wokół pewn
      > ego dominującego nurtu światopoglądowego nad Wisłą.

Janem Pawłem II Santo Subito? Pomnik to wszak budowla... No i ta dziewica...

S.
    • znj2 Re: Mam zagadkę społeczną dla wszystkich forumowi 10.11.11, 21:46
      Czego to ludzie nie wymyślą? W tym kraju sprzeda się każde barachło!
      • minniemouse Re: Mam zagadkę społeczną dla wszystkich forumowi 10.11.11, 23:59
        Przeciez Maryja rodzila normalnie, wiec jak mogla po prodzie byc dalej dziewica???

Minnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka