20.11.11, 23:38
no, gdzie?
1. logo
2. kabarty
??

o ile szpilki trwają, to twardy cukierek rozpuścił się, albo zgryzion.. inaczaj, nie dopuściłby do tak oczywistych braków ;)

pozdrowienia :)
Obserwuj wątek
    • mala200333 Re: gdzie? 21.11.11, 17:47
      Bo z forumami to bywa tak ....
      • mala200333 Re: gdzie? 21.11.11, 17:48
        ..ze raz jest Dobrze, a raz jest Zle....
        • mabiwy Re: gdzie? 23.11.11, 23:15
          :D bo z forumami nigdy nie wie, oj nie wie się czy dobrze jest czy może jest już źle .. ;)

ale, ale to też ilustracja tego, ile zależy od charyzmy i zaangażowania admina. Jeśli ma osobowość to pobudza, magnetyzuje, przyciąga, nadaje ton i lekko manipulując wskazuje współrzędne kursu, a jednocześnie gromadzi wokół siebie okręty flagowe ;D. W przypadku, kiedy opuści banderę i wypływa na wody niczyje zachodzi alternatywa: flagowcy umiejętnie dbają o kurs i wyznaczają nowe parametry, albo, za pryncypałem, zwijają żagle i szybciej albo wolniej przychodzi flauta. Ot, taka cisza na morzu ..

Wiatru w żagle Szpilki :)
          • niezmiennick Re: gdzie? 24.11.11, 01:07
            A tu w ogóle jest jakiś admin w takim sensie pobudzacza?
            Bo ja owszem kiedyś sobie wrzuciłem w ulubione, zaglądam - ale jakoś nie bardzo na co mam zareagować. (Bo ja taki wybredny jestem, no :)
            • flisy1 Re: gdzie? 24.11.11, 15:56
              To forum juz się nie podźwignie,,,szkoda że brakuje odwagi by je zlikwidowac.
              • mabiwy Re: gdzie? 25.11.11, 23:19
                szkoda .. że brak osobowości, która Szpilkom wróciłaby charakter z czasu - cukierka. ALE..!! :)
                Rzut - powrót - odwrót .. możliwy.. osobowości brak.. wołaj cukierkaa :)
            • mabiwy Re: gdzie? 25.11.11, 23:05
              a, nie wiem.. założycielka niewątpliwie nakręcała koniunkturę. Ba, przyciągała niemal magnetycznie fajne ( w sensie ciekawe, przynajmniej dla mnie) nicki. Jeden z nich był wyjątkowy. Według mojego smaka było w końcu zbyt hura optymistycznie i im na odwyrtkę tym lepiej. Jakby na siłę i na wyścigi. Nie mniej wyszedłem ze szpilek bez ran ;) i w momencie, kiedy miały się BARDZO dobrze. Najlepiej wspominam czas niepubliczny. Z czasem stanęły otworem. Ale to tylko mój punkt widzenia. Widziałem w porywach, że cukierek (pierwotna założycielka forum) spauzował i.. a kto wie, co z "cukierkiem"? Potem przepadł dwór. Został chyba tylko flisy. A i on zwątpił :D.
              Nie wiem, kto teraz tu zawiaduje. Jeśli chcesz lekcji poglądowej - szukaj w przeglądarce - założyciel: twardy cukierek

możesz zajrzeć na forum 69.. może tam zajdziesz tam, co było tu.
              • niezmiennick Re: gdzie? 26.11.11, 01:49
                Czy ja się pytałem o to co było? No offence :)
                Się pytałem, czy jest tu ktoś kto ma zamiar moderować. Oczywiście nie w sęsię nożyc tylko dmuchania w żagle.
                A na 69 to zajrzę ale rano :)
                • niezmiennick Re: gdzie? 26.11.11, 14:49
                  A to chodzi o 69 i 1/2?
                  No szału tam nie ma a i kolegi nie widziałem - może źle trafiłem?
                  • mabiwy Re: gdzie? 27.11.11, 23:41
                    kolega, kolego.. nie bywa. Skądinąd wiem, że gro armady stamtąd przywiało i tam wywiało. Taki dil.
                    • niezmiennick Re: gdzie? 28.11.11, 00:37
                      Tośmy się znowu nie zrozumieli bo mię chodziło o aktywne forum a nie "o tamtą armadę".
                      No ale skoro kolega mówi, że tam jest tamta armada a forum zipie ledwie, to straszna tutaj musiała być dysproporcja między armadą a kapitanatem...
                      • flisy1 Re: gdzie? 28.11.11, 09:51
                        Powiem wam tak,nie wierzę w to że tych ludzi nie ma na forum,że nagle przestali pisać,myślę ze większa część jest dalej "razem",piszą na jakimś nowym forum,być może jest to forum ukryte i dlatego nie każdy może tam pisać,,,po drugie cała ta gadka jacy to piszący na Szpilkach ludzie są fajni,jak się rozumieją i jak fajnie czują się na tym forum to o dupę pobić,,,,o nic innego założycielce tu nie chodziło jak tylko o to by być najlepszą,dopięła tego a potem koniec balu.
                        • niezmiennick Re: gdzie? 28.11.11, 22:47
                          Mam nadzieję, że to tylko żal przez Ciebie przemawia i nie jesteś małym złośliwym okręcikiem :)
                        • mabiwy Re: gdzie? 01.12.11, 01:12
                          flisy1 napisał:

> Powiem wam tak,nie wierzę w to że tych ludzi nie ma na forum,że nagle przestali
                          > pisać,myślę ze większa część jest dalej "razem",piszą na jakimś nowym forum,by
                          > ć może jest to forum ukryte i dlatego nie każdy może tam pisać,,,po drugie cała
                          > ta gadka jacy to piszący na Szpilkach ludzie są fajni,jak się rozumieją i jak
                          > fajnie czują się na tym forum to o dupę pobić,,,,o nic innego założycielce tu n
                          > ie chodziło jak tylko o to by być najlepszą,dopięła tego a potem koniec balu.

o, kurde.. nowi ordynaci i nowi trędowaci. Kastom forumowym - stanowcze NIE!! :D

a to cukierek!! Dopięła i odpięła się. No, no.. Irys jeden! Chałwa z chilli ;)

Flisy.. konfabulujesz czy masz pewność i przekonanie? A nawet jeśli masz rację, to każdy ( w tym nick) ma prawo do własnych wyborów :)
                          Ty - takoż.
                          • flisy1 Re: gdzie? 01.12.11, 09:26
                            Oczywiście że każdy ma prawo odejść z forum,iść na inne,pisać z kim mu sie podoba,zakładać nowe forum i zapraszać na nie i jest OK,,,,tylko po co zostawiać "otwarte drzwi" na tym,,,zamknąć i będzie spokój.
                            Szpilki są bez opieki,każdy może tu sobie napisać co chce i nie ma nikogo kto by to posprzątał.
                            • mabiwy Re: gdzie? 05.12.11, 00:34
                              flisy1 napisał:
                              > Oczywiście że każdy ma prawo odejść z forum,iść na inne,pisać z kim mu sie podo
                              > ba,zakładać nowe forum i zapraszać na nie i jest OK,,,,tylko po co zostawiać "o
                              > twarte drzwi" na tym,,,zamknąć i będzie spokój.
                              > Szpilki są bez opieki,każdy może tu sobie napisać co chce i nie ma nikogo kto
                              > by to posprzątał.

:D szpilki bez opieki.. zamknąć i spokój..

A ta opieka to w jakim celu? Netykieta , jak rozumiem, nie jest łamana skoro admini gazety nie ingerują, więc nożyczki i młot - zbędne. Zatem twoja ansa to niczym nieudokumentowana teoria spiskowa. Zamykać otwarte drzwi dlatego, że ktoś zamknął okno? Zamordyzm w cenie, czy czujesz się opuszczony i porzucony ? ;)
                        • skiela1 Re: gdzie? 03.12.11, 21:33
                          flisy1 napisał:

> Powiem wam tak,nie wierzę w to że tych ludzi nie ma na forum,że nagle przestali
                          > pisać,myślę ze większa część jest dalej "razem",piszą

Tez nie wierze.
                          Jak powstawaly Szpilki sporo osob z S@lonu Sibeliussa otrzymalo tu zaproszenie, z pominieciem kilku:D
                          Dziewcze sie troche ludzmi pobawilo i zostawilo.
                          • flisy1 Re: gdzie? 04.12.11, 17:10
                            Przyszedł kto chciał,ci co nie chcieli nie przyszli.
                            • mabiwy Re: gdzie? 05.12.11, 00:29
                              ano
                          • mabiwy Re: gdzie? 05.12.11, 00:28
                            skiela1 napisała:
                            >
                            > Tez nie wierze.
                            > Jak powstawaly Szpilki sporo osob z S@lonu Sibeliussa otrzymalo tu zaproszenie,
                            > z pominieciem kilku:D
                            > Dziewcze sie troche ludzmi pobawilo i zostawilo.
                            >

Sieroty.. :(ci niezaproszeni i pozostawieni :D.
                            Zakładając, że dorośli i, że przyszli tu z własnej woli, że o ochocie nie wspomnę, to bawili się równie dobrze jak założycielka.
                            Do czasu. Każdy mógł wybrać swój moment.

>
                            >
                        • mi-l-ja Re: gdzie? 06.01.12, 09:37
                          >o nic innego założycielce tu nie chodziło jak tylko o to by być najlepszą,dopięła tego a potem koniec balu.

Fli(s)sy, nie desperuj, ja Cię proszę...
                      • mabiwy Re: gdzie? 01.12.11, 01:03
                        niezmiennick napisał:

> Tośmy się znowu nie zrozumieli bo mię chodziło o aktywne forum a nie "o tamtą a
                        > rmadę".
                        > No ale skoro kolega mówi, że tam jest tamta armada a forum zipie ledwie, to str
                        > aszna tutaj musiała być dysproporcja między armadą a kapitanatem...

a, to rzeczywiście mamy problem z komunikacją. Znaczy my całkiem obce floty albo pozory mylą.. bo jakoś, nie wiadomo czemu, wietrzę tryb podpuszczający, ale.. może się mylam.. chociaż niekoniecznie.
                        Co do sprawności flotylli.. jaki admirał taka armada. Nie ma w tym nic strasznego.

pozdrawiam :)
                        • niezmiennick Re: gdzie? 01.12.11, 15:07
                          Dobrze wietrzysz. Podpuszczam konkretnie Ciebie do roli admirała :)
                        • mala200333 Re: gdzie? 01.12.11, 22:00
                          Kryzys ekonomiczny?
                          • mabiwy Re: gdzie? 05.12.11, 00:36
                            kto wie.. możebne, ale i takoż, że Szpilki nadal zieloną wyspą :D
                            • sza.aliczek Re: gdzie? 10.12.11, 12:56
                              Są gdzieś czy nie są? - założenie wtórne.
                              Sam doskonale wiesz, ze najzwyczajniej pod słońcem mija ochota na nieustanne pisanie:)
                              Rok-dwa - ekscytacja, ale później zaczyna działać zasada doskoku wolną (rzadką w dodatku) chwilą. No i nic nie trwa wiecznie, co również wiesz doskonale, drogi Mabiwy :)
                              • mabiwy Re: gdzie? 05.01.12, 22:57
                                założeń - brak , chociaż rzeczywiście można by założyć, że nic nie trwa wiecznie, ale i nie o założenie, jeno o chęć albo jej brak chodzi " szaliczku". Wyższy stopień wtajemniczenia to potrzeba. Wzajemna. Jeśli wzajemności brak to cisza na morzu.
                                • 1zorro-bis Re: gdzie? 06.01.12, 08:18
                                  no, przeciez nie jest tak zle.....:D
                                  Gdzie indziej jest gorzej.:D
                • mala200333 Re: gdzie? 28.11.11, 00:01
                  Takie forumow zywota.
                  • niezmiennick Re: gdzie? 28.11.11, 00:38
                    Ano, jak nie ma chętnych do roboty to się samo nie zrobi :) Na gotowe przyjść można i w cudzym wietrze pofrunąć też. Ale odwrotnie się nie da.
                    • niezmiennick Re: gdzie? 28.11.11, 00:55
                      Aha, i żebyśmy się zrozumieli. No offence again - w końcu to ja jestem ten, co by się pierwszy na cudzy wiatr łapał.
                      • mala200333 Re: gdzie? 29.11.11, 15:19
                        Alez mi sie dzisiaj chce spac!
                        • niezmiennick Re: gdzie? 29.11.11, 16:28
                          Dmuchnąć Ci? Na ożywienie bryzą od morza?
                          • mala200333 Re: gdzie? 29.11.11, 17:28
                            Oj trzeba, trzeba...
                            • niezmiennick Re: gdzie? 29.11.11, 17:33
                              No to skoro zmierzcha...
                              • mala200333 Re: gdzie? 02.12.11, 18:10
                                [img]https://s1.img.pl/v/1112/1078471+bobo.jpg[/img]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka