Dodaj do ulubionych

Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobra?

24.11.11, 05:49
Kto z was wierzy ze:
- Panstwo RP3 dziala dla waszgo dobra,
- podatki sa zbierane na wspolne niezbedne uslugi,
- politycy reprezentuja spoleczenstwo poprzez mechanizm demokratycznych wyborow,
- dziennikarze sluza spoleczenstwu rzetelna informacja i strzega prawdy,
- policja dba o nasze bezpieczenstwo
- a sady sa nie zawisle ?

z gory dziekuje za odpowiedzi na temat i za uczciwe odpowiedzi.
prosze o brak komentarzy na temat mojej osoby, waszych innych pogladow. Chodzi mi tylko o te pare pytan.

milego dnia :)

Obserwuj wątek
    • 33qq Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 08:38
      najbardziej zaintrygowało mnie ostatnie pytanie: sądy są nie zawisłe. Nie potrafię na nie odpowiedzieć, może gdyby brzmiało "sądy są nie za Wisłę" albo "sądy są niezawisłe" byłoby łatwiej. ;)

Co do reszty, to nie mogę nic odpowiedzieć, bo pytania skierowane są do tych, którzy wierzą, a na żadne z nich nie mogę odpowiedzieć tak (nie zresztą również, bo jak zawsze jest tak i siak)
      • Gość: pozdr Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.11, 09:40
        nie masz okreslonych pogladow, ale znasz sie na ortografii.
        • ultimate.strike Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 09:51
          > nie masz okreslonych pogladow,

Na jakiej podstawie wysnuwasze ten wniosek?
    • misiu-1 Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 08:48
      rtd5rtd napisała:

> Kto z was wierzy ze:
      > - Panstwo RP3 dziala dla waszgo dobra,
      > - podatki sa zbierane na wspolne niezbedne uslugi,

W to wierzy 39,18% wyborców, którzy oddali swój głos na Platformę Oszustów...

> - politycy reprezentuja spoleczenstwo poprzez mechanizm demokratycznych wyborow

a w to 48,92% uprawnionych do głosowania, którzy się pofatygowali do urn.

> - dziennikarze sluza spoleczenstwu rzetelna informacja i strzega prawdy,
      > - policja dba o nasze bezpieczenstwo
      > - a sady sa nie zawisle ?

Stawiałbym na te 39,18%. Oni uwierzą we wszystko. Jak ten facet z "Misia" "On wierzy Panie milicjancie, on we wszystko wierzy! Bóg mnie pokarał takim głupim chłopem!"
      • paco_lopez Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 10:23
        a ty misiu na kogo głosowałeś ?
        • misiu-1 Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 12:32
          paco_lopez napisał:

> a ty misiu na kogo głosowałeś ?

Ja jestem wśród tych 51,08% tych, którzy nie wierzą, jakoby politycy reprezentowali społeczeństwo poprzez mechanizm demokratycznych wyborów i w wyborach nie uczestniczyłem. Nie zamierzam swoim głosem legitymizować totalitarnego reżimu.
          • paco_lopez Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 13:35
            a to dobrze, że nie głosowałeś , bo jako schizofrenik i paranoik nie powinieneś, a tak możesz sobie teraz do woli psioczyć na co ci sie tylko spodoba. jescze tylko można byłoby obejrzeć twoją facjate i człowiek zupełnie by zrozumiał twoje paranoje. trzeba by cię wysłać na leczenie do workuty za te twoje brednie, to bys dopiero sie zintegrował ze swoim osobistym totalitaryzmem. a skąd wiesz że te 51% miało takie same demotywacje jak ty. zauważ , ze "totalitaryzm" jest tak straszny, ze ludzie stadami poruszają sie w różnych kierunkach , tak więc zupełni niezależna teoria rachunku prawdopodobieństwa wskazuje , że sporo z nich po prostu nie było tam i wtedy gdzie mają głosować, a ty myślisz że jestes w jakiejś mitycznej większości.
    • paco_lopez Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 10:22
      u mnie nie jest to specjalnie kwestią wiary. tymbradziej, że jestem niesocjalistyczny i nie oczekuje usług od państwa. podatki płacę i korzystam z rzeczy których sam nie stworzyłem. w kieście jestem nietykalny, a nie jestem olbrzymem. nie mam złudzeń, że zycie ma przebieg paraboliczny. inaczej człowiek nie starzałby sie i nie umierał. to aspekt pozapaństwowy. państwo nie zapewni mi dobrych relacji z ludźmi i dobrych efektów mojej pracy. jestem życiwym prywaciarzem z dziada pradziada.
    • spiacawdzien Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 10:59
      Państwo samo z siebie nie działa.
      W państwie działają pewne siły, grupy wpływów.
      W tej chwili zdecydowanie działają na niekorzyść samego państwa jak i obywateli.
      • ultimate.strike Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 11:03
        > W tej chwili zdecydowanie działają na niekorzyść samego państwa jak i obywateli
        > .

Zgadzam się. Obawiam sie tylko, że możemy mieć różne grupy wpływów na myśli. :)
        • piwi77.0 Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 11:52
          ultimate.strike napisał:

Zgadzam się. Obawiam sie tylko, że możemy mieć różne grupy wpływów na myśli. :)

Jeżeli macie na myśli różne grupy wpływu, to oboje jesteście zgodni co do tego, że państwo działa całkiem dobrze.
          • ultimate.strike Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 12:27
            Niekoniecznie. Jedne grupy wpływu istnieją naprawdę, inne są tylko wytworem wybujałej wyobraźni. Kwestia przyporządkowania grup do tych kategorii.
        • spiacawdzien Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 25.11.11, 08:24
          Obawiam się, że ta grupa wpływów, która ty masz na myśli szybciej się uwija przy POszukiwaniu kolejnych źródeł dla swoich przekrętów, gdyż musi zdążyć się nachapać, zanim ludzie wywiozą ich na taczkach ;)
          • ultimate.strike Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 25.11.11, 08:34
            Bardzo możliwe, stąd to przyśpieszenie działań Komisji Majątkowej pod koniec okresu jej działalności. :)
          • piwi77.0 Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 25.11.11, 08:44
            spiacawdzien napisała:

Obawiam się, że ta grupa wpływów, która ty masz na myśli szybciej się uwija przy POszukiwaniu kolejnych źródeł dla swoich przekrętów,

W Polsce jest jakaś przychoza, doszukiwania się gdzie tylko się a, jakichś przekrętów. To jest chore i niebezpieczne, bo tłum żądny sensacji, każdego, każdej chwili może dopaść i oskarżyć o rzeczy straszne. Bez sądu i bez prawa do obrony. Tak, jak się to teraz dzieje z generałem Czempinskim. Paskudna natura siedzi w Polakach.
            • spiacawdzien hłe hłe, dobre sobie 25.11.11, 09:12
              piwi, o czym ty piszesz?!
              Gromkowi włos z głowy nie spadnie, nie bój nic.
              To co się teraz dzieje jest czystą grą. Ktoś o takim życiorysie jest w Polsce bezpieczny
              i niczego nie musi się obawiać. Gromek pewnie się zaśmiewa siedząc w miłym towarzystwie,
              przy flaszeczce "ciepłego" trunku i ustalając wersję wydarzeń na najbliższe miesiące.

"...bo tłum żądny sensacji, każdego, każdej chwili może dopaść i oskarżyć o rzeczy straszne." - powiało grozą ;) - tłum dopada tego, kogo ma dopaść. Nic się nie martw, jeśli komuś włos ma z głowy nie spaść - to nie spadnie...
              Gromek jeszcze się okaże być bohaterem ;)
              A tacy jak ty pierwsi w to uwierzą
              ;)
              • spiacawdzien dla przypomnienia - kim jest Czempiński 25.11.11, 09:16
                wpolityce.pl/artykuly/18622-czempinski-zycie-nieznanego-tenora
                Jeśli ktokolwiek sądzi, że komuś takiemu w Polsce może się stać krzywda i że to, co się teraz dzieje nie jest działaniem zamierzonym - ten jest naiwny lub ślepy.
                Ale zabawiajcie się dalej ;)
              • piwi77.0 Re: hłe hłe, dobre sobie 25.11.11, 09:24
                spiacawdzien, przerażają mnie takie słowa, jak Twoje. Gdzie domniemanie niewinności?
                • spiacawdzien Re: hłe hłe, dobre sobie 25.11.11, 09:27
                  A mnie przeraża twoja naiwność.
                  Może ty tylko udajesz, prowokujesz? ;)
                  Tu w ogóle nie chodzi o winę czy jej brak - prawda jest oczywista.
                  Chodzi o to do czego pan G. jest szykowany i czemu służy cała ta szopka.
                  • piwi77.0 Re: hłe hłe, dobre sobie 25.11.11, 09:43
                    spiacawdzien napisała:

prawda jest oczywista.

Bez komentarza.
                    • spiacawdzien Re: hłe hłe, dobre sobie 25.11.11, 09:46
                      I tu masz rację, bo prawda komentarza nie wymaga.
    • Gość: ka_p_pa Panstwo nie jest od dzialania dla naszego dobra IP: *.interwan.pl 24.11.11, 11:44
      to my mamy działać dla dobra państwa.
      • ultimate.strike Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 24.11.11, 11:56
        Kennedy się znalazł. :P
        • ultimate.strike Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 24.11.11, 11:58
          A to Twój tartan klanowy. Teraz już się nie wykręcisz od udziału w kiltowej rewolucji. :)
          • Gość: ka_p_pa Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do IP: *.interwan.pl 24.11.11, 12:03
            Pogięło Cię? Zimą z gołą d. latać?
            • ultimate.strike Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 24.11.11, 12:12
              Odsyłam do mojej sygnaturki. :)
              Poza tym, wypraszam sobie, nie z gołą, a przyodzianą w kilt. W Twoimj przypadku we wzór jak na załączonym obrazku.
            • piwi77.0 Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 24.11.11, 12:26
              Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

Pogięło Cię? Zimą z gołą d. latać?

Można to potraktować jako dodatkowy bodziec.
              • ultimate.strike Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 24.11.11, 12:29
                Albo sobie kupić porządny kilt, o odpowiedniej wadze dostosowanej do zastosowania go jako odzież męska całoroczna.
                • Gość: ka_p_pa Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do IP: *.interwan.pl 24.11.11, 12:44
                  Są na tyle ciężkie, że niepodwiewalne?
                  • ultimate.strike Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 24.11.11, 12:53
                    Standardową sześco-ośmiojardówkę casual albo semi-formal ze sztucznej wełny 16 oz/jard podwiać może tylko huragan, tak od 2-giej albo 3-ciej kategorii. Moze troche przesadziłem, ale przypadek podwiania takiego kiltu mi się jeszcze nie przydarzył, a chodzę w kiltach codziennie.
              • Gość: ka_p_pa Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do IP: *.interwan.pl 24.11.11, 12:43
                piwi77.0 napisał:

> Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):
                >
                > Pogięło Cię? Zimą z gołą d. latać?
                >
                > Można to potraktować jako dodatkowy bodziec.

A to niby do czego?
                • piwi77.0 Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 25.11.11, 08:58
                  Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

A to niby do czego?

W sumie to sam nie wiem do czego przydatny byłby taki bodziec. Pewnie do niczego.
      • mg2005 Panstwo nie jest od dzialania dla naszego dobra 25.11.11, 09:03
        A od czego jest ?...
        • piwi77.0 Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 25.11.11, 09:07
          Kościół sam nie wystarczy, ktoś musi trzymać za mordę z drugiej strony.
        • mg2005 Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 25.11.11, 09:11
          Państwo PO jest od robienia dobrze POlitykom... :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10704738,Minister_Zdrojewski_z_zona_w_Azji_na_koszt_Polakow_.html
          "Za nasze pojechali do Chin! 100 000 zł poszło z kasy ministerstwa" - alarmuje dziennik "Fakt". Tabloid pisze o 10-dniowej podróży po Azji, w jaką wybrał się Bogdan Zdrojewski z żoną i pracownikami swojego resortu na przełomie października i listopada. Za bilet żony zapłacono z budżetu państwa"

Pamiętacie wycieczkę Ryżego z żoną do Peru ?...

Czy Ryży płaci ze swojej kieszeni za cotygodniowe przeloty W-wa - Gdańsk ?...
          • ultimate.strike Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 25.11.11, 09:17
            Tak jak państwo PIS było od robienia dobrze PISlitykom.
          • piwi77.0 Re: Panstwo nie jest od dzialania dla naszego do 25.11.11, 09:21
            Albo powinniśmy żyć całkowicie bez rządu, a jak już musimy wybierać, bo narzucili nam (bez pokazywania palcem na onych, ale wiadomo o kogo chodzi) demokrację, to powinnismy przynajmniej zakazać, wybranym w wyborach politykom poruszania sie po świecie, a najlepiej także oglądania telewizji, bo prądu też szkoda.
    • Gość: 260 kropek Dwieście sześćdziesiąt kropek IP: 66.90.73.* 24.11.11, 12:44
      ...........................................................................................................................................................
      .........................................................................................................
    • dritte_dame Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 13:50
      rtd5rtd napisała:

> Kto z was wierzy ze:
      > - Panstwo RP3 dziala dla waszgo dobra,

Dla mojego dobra lepiej działa państwo RP3 niż działało RP4

> - podatki sa zbierane na wspolne niezbedne uslugi,

W większosci tak.

> - politycy reprezentuja spoleczenstwo poprzez mechanizm demokratycznych wyborow

Bez żadnych watpliwości.

> - dziennikarze sluza spoleczenstwu rzetelna informacja i strzega prawdy,

W wiekszosci niestety nie.

> - policja dba o nasze bezpieczenstwo

Przeważnie tak.

> - a sady sa niezawisle ?

Tak.
      Ale niestety bywają jeszcze sędziowie zawiśli od swoich pożądań, uprzedzeń i przesądów.
    • ramatoulaye Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr 24.11.11, 20:54
      dzięki odważnym reformom Premiera Tuska, do kraju zaczną wracać Polacy z emigracji, gdyż to u nas emerytury będą wyższe.
    • mg2005 Panstwo PO... 25.11.11, 09:36
      - dla czyjego dobra działa ?...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10706497,Miliony_utopione_w_sluzbie_zdrowia.html
      Łamanie prawa, niegospodarność, opóźnienia. NIK ostro krytykuje informatyzację ochrony zdrowia
      CSIOZ dublowało się z NFZ. Ich współpraca ustała pod koniec 2010 r. i każda instytucja niezależnie realizowała podobne projekty
      Strona polska czeka na merytoryczną ocenę projektu przez KE. Od niej może zależeć, czy będzie nam przydzielone dofinansowanie w wysokości ok. 650 mln zł.

• ultimate.strike Re: Panstwo PO... 25.11.11, 10:20
        Pozostaje ci tylko podążyć za Oszołkiem i wyemigrować do Budapesztu. Tam jest fajnie, bo mają dopłaty do kartofli, Prezesowi by się ta emigracja bardzo opłaciła. :)
        • spiacawdzien Re: Panstwo PO... 25.11.11, 10:25
          ... no ale co ty byś żuczku robił bez Prezesa?
          (I takoż kilka forumowych nicków straciłoby pracę na forum gazeta ;) )
          • ultimate.strike Re: Panstwo PO... 25.11.11, 10:33
            > ... no ale co ty byś żuczku robił bez Prezesa?

Prowadziłbym sobie spokojnie i metodycznie kiltową rewolucję, wypowiadałbym się na temat nadmiernych przywilejów fiskalnych formy KośKat, gromił neoliberalne i inne podobnie przestarzałe (jak monarchizm) zapędy forumowiczów. Forumowej roboty jeszcze długo by mi nie zabrakło.
            • Gość: spiacawdzien Re: Panstwo PO... IP: *.multimo.pl 25.11.11, 11:02
              ale to musiałbyś robić charytatywnie, za to gazeta by ci nie zapłaciła,
              a i uznania nie zdobędziesz w oczach podobnych sobie żuczkom ;)
              • Gość: spiacawdzien Re: Panstwo PO... IP: *.multimo.pl 25.11.11, 11:05
                ... żuczków - miało być.
              • ultimate.strike Re: Panstwo PO... 25.11.11, 12:01
                > ale to musiałbyś robić charytatywnie, za to gazeta by ci nie zapłaciła,

Wolność jest bezcenna. Freedom!
                • spiacawdzien ech... 25.11.11, 13:32
                  wolność, dobre sobie - ja tu widzę, że te kilka nicków zasuwa na forum jak małe robociki
                  - nieźle muszą was tu pilnować ;)
                  wystarczyło kilka dni się poprzyglądać i widać kto na jakiej zmianie pracuje.
                  ;)
                  • Gość: zawszeonalisica Re: zmora atomowa IP: *.pools.arcor-ip.net 25.11.11, 18:53
                    Niemcy u siebie wyp.... wszystkie atomowe elektrownie a "buduja" na polskim wybrzezu baltyckim powstaja nowe molochy - europejska strategia dbania o d..pe kosztem slabych, ktorym sie nakazuje takie obiekty utrzymywac.
    • Gość: Jojo Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.11, 19:08
      moze dzialac do us...smierci ,jak to sie nie zmieni :
      www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,zlodzieje-rozkradaja-trase-s8,329971.html
      syzyfowe prace tego panstwa
    • Gość: inwalida Re: Kto wierzy ze Panstwo dziala dla waszego dobr IP: *.cable.net-inotel.pl 30.11.11, 22:02
      Urzedach miasta łamia przepisy Kodeksu Konstytucyjne i KPA PRYM WEDZIE ZASTEPCA DYREKTORA i JEGO PRACOWNICY TOLERUJE DYSKMINACJE NIEPEŁNOSPRAWNY PRZEZ MOPS I ZASTEPCA ROZKŁADA RECE CO INEGO PISZĄ UMOWIE NAWET PRAWIDŁOWO NIEPOTRAFIA SPORZĄDZIC PISM I UDZIELIC TERMINOWYM CZASIE ODPOWEDZI 30 DNI TAKI BAŁAGAN TOLERUJE WICE PREZYDET POZNANIA SZUKAJA I NIEWYWOZUJA UMOWY PODPISANEJ . INWALIDÓW ROBIA IDOTÓW KOSZTEM STADONU CO WYBUDOWANO KOSZTEM MIESZKANCÓW I WYMIENIANA TRAWA &X PŁACA MIESZKANCY?DOŚ DOBRZE OPISAŁY PRASA CO ZROBIŁ PREZYDET TOLERUJE DYSKMINACJE NIEPEŁNOSPRAWNYCH LIKWIDACJI BARIER DO NIEPEŁNOSPRAWNYCH?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka