migreniasta 09.02.12, 01:51 wiadomosci.onet.pl/raporty/tajemnicze-znikniecie-madzi/dorn-o-rutkowskim-policjanci-uznali-ze-sa-bez-szan,1,5021438,wiadomosc.html Trafił w dziesiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voxave Re: To sie układa w logiczny ciąg... 09.02.12, 13:03 Pilicjanci sie przestraszyli i uciekli-----w dodatku bardzo leniwie prowadzili śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: To sie układa w logiczny ciąg... 09.02.12, 13:11 Próbowałem to przełamać (kiedy był ministrem spraw wewnętrznych - przyp. red.), ale mi się nie udało, bo nie znalazłem odpowiednich ludzi. - Tak Dorn o sobie gdy był szefem MSW. Otóż Panie Dorn, było tak, bo nie potrafi pan kierować. Jedną z najważniejszych umiejętności kierowniczych jest właśnie umiejętność dobrania sobie zespołu i właściwy podział pracy i motywacja. Rozumiem, że Pan sądził, że wystarczy sobie znaleźć jeleni co za Pana wszystko zrobią, a Pan bedzie sobie oglądał w swoim gabinecie telewizor. No niestety, Pan nie ma kwalifikacji lidera i dlatego Panu nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 I druga sprawa 09.02.12, 13:16 Do wypowiedzi posła Kalisza narzekającego na niekonwencjonalne metody Rutkowskiego. Otóz wolę takie niekonwencjinalne metody, jakie zastosował Rutkowski niż bardzo konwencjonalnie i regularnie przez policję stosowane, jak bezmyślne wsadzanie do aresztu na wszelki wypadek. To drugie, w moim pojęciu, bardziej kłóci się z zasadami i duchem państwa prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: I druga sprawa 09.02.12, 20:07 otóż widzisz piwuśko-niekonwencjonalne metody stosował wyatt earp w tombstone.coś tam fajnie wymierzył sprawiedliwość w zagrodzie ok. hochsztapler r. to taki se mały powiatowy wyatt earp. w swoim czasie współpracowałem z nim. budował swoja legendę na odnajdowaniu skradzionych samochodów. polegało to na ty że policjanci patrolujący miasto odnajdowa;li skradziony porzucony samoichód. np.jakiś gnój ukradł żeby pojeździć. no te gliniarze nie mieli problemu. lepiej ztelefonować do rutkowskiego za 500zł, niż do szefa za ewentualny uścisk dłoni. poźniej , w okresie tvn-owskim nie miałem już nim do czynienia. wstyd by mi było. praca policyjna po;ega przedewszystkim na pracy z siecią-tzn INFORMATORAMI. skąd taki rutkowski może mieć ucholi w miejscach w których podejmuje sie działać, np. w sopot.????????? było dużo wrzawy medialnej i gówienko z jego działań wynikło. moze ktoś mnie uświadomi na czym polega SUKCES tego facia w przypadku tego dziecka????????? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: I druga sprawa 09.02.12, 20:17 A co mnie obchodzą samochody, 500 złotowe łapówy i udział w tym Rutkowskiego! Nie mieszajmy dwóch zdarzeń ze sobą. A na czym polega osiągnięcie Rutkowskiego w ostatnie sprawie, nie chce mi się powtarzać po raz setny. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: To sie układa w logiczny ciąg... 09.02.12, 20:22 lukę w prawie polegającą na demokratycznych rządach państwa prawa należy jak najszybciej zlikwidować. To niebywałe, że społeczeństwo toleruje takie zaniedbanie i pozwala na takie siebie wykorzystywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: To sie układa w logiczny ciąg... 09.02.12, 20:29 no pewnie ktoś zgłosi zainiecie dziecka to na początek spuścić mu wp...ol. widzisz piwuśko-naskrobałem to tak co do profilu tego człowieczka i jego metod działania. co zmieniłoby sie w sytuacji magdaleny gdyby policja doszła prawdy 1 dzień później???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: To sie układa w logiczny ciąg... IP: *.interwan.pl 09.02.12, 20:33 Dla Magdaleny bez różnicy, czy w ogóle by doszła. Ta policja by doszła, czy ktokolwiek. Różnica jest dla Katarzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: To sie układa w logiczny ciąg... 09.02.12, 20:34 Mam inne, konkretniejsze pytanie, nie wymagających spekulacji, co by było gdyby, a pozwalające na ocenę pracy polskiej policji. Dlaczego matka zmarłego dziecka siedzi w areszcie? Czy ona ciągle komuś zagraża, czy policja boi się, że będzie mataczyć? Umiesz na to odpowiedzić tak, żeby wyszło, że policja postępuje nie jak ostatni idioci do tego pozbawieni ludzkich uczuć? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: To sie układa w logiczny ciąg... 09.02.12, 20:51 no bo to widzisz jest ŚLEDZTWO. śledztwo prowadzi PROKURATOR. decyzję o aresztowaniu podejmuje SĄD. co ma do tego policja.??????????????? zamieszanie wynikłe w całej tej rodzince może doprowadzić do maczania palców w całym bałaganie innych członków tej familii. więc izolowania tej mamusi może przeszkodzić w mataczeniu. nie twierdzę że tak jest ale nie znamy materiałów sledztwa. przestępstwo na pewno popełniła więc aresztowanie jest formalnie uzasadnione. nie jestem wielbicielem psiarni, ale wiem ze przy takich sprawach pracują doswiadczeni gliniarze, i na pewne przy tworzeniu wersji brali pod uwagę stan faktyczny jaki został dotychczas ustalony. na pewno nie robili tego gapy. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: To sie układa w logiczny ciąg... 09.02.12, 20:55 Więc jednak jest obawa przed mataczeniem. Czego jeszcze policja nie wie i boi się, że jak kobiety nie wsadzi to się nie dowie? O czyim udziale w zdarzeniu, męża, sąsiadów, dozorcy, Camorry, czy Ruchu Palikota? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: To sie układa w logiczny ciąg... 09.02.12, 20:56 No i jak rozumiem, dzieki temu, że siedzi nie jest w stanie ostrzec wspólników (albo zleceniodawców), a tak na wolności to by mogła, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: To sie układa w logiczny ciąg... 09.02.12, 21:10 tak masz rację. mogłaby przyjąc na swój grzbiet całą odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: To sie układa w logiczny ciąg... 10.02.12, 06:10 A mi to sie uklada w ciag alkoholowy---gdzie tak sie zaprawiliście hę? Odpowiedz Link Zgłoś