dritte_dame 10.04.12, 21:41 Wpadłam na trochę :) I od razu nadziałam się na moherowy sabat na Krakowskim :(... a własciwie, co tam! .. też ":)" :)) Najlepsze choć spóźnione Świątecznie pozdrowienia dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_a_p_p_a Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 10.04.12, 22:00 dritte_dame napisała: > > Wpadłam na trochę :) > > I od razu nadziałam się na moherowy sabat na Krakowskim To jedna z atrakcji tej wioski Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 10.04.12, 22:04 Przynajmniej turyści do Was przyjeżdżają. A do Katowic nie mają po co, ani jednego krzyza na rynku. :( Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 10.04.12, 22:14 Wejdź na jakąś górkę Jezusa, ze Świebodzin zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 10.04.12, 22:19 Sprawdzałem, ze Wzgórza Wandy nie widać, z komina elektrociepłowni też nie. Do Świebodzina mam ze 300 km, tak dalekowzroczny tylko Caucescu był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.04.12, 22:43 dritte_dame napisała: > > Wpadłam na trochę :) Dziewięć miesięcy to nie jest takie trochę:) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 10.04.12, 22:45 Kobiety wyzwolone aborcji zastosować się nie boją, co skraca ten okres do max 3 miesięcy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.04.12, 22:52 I w celach aborcyjnych pobiegła na Krakowskie Przedmieście pod Pałac Prezydencki? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 07:38 Tego nie wiem ale wykluczyć nie mogę, bo nie wiem, po co jeszcze możnaby było tam iść. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 10:55 ultimate.strike napisał: > Tego nie wiem ale wykluczyć nie mogę, bo nie wiem, po co jeszcze możnaby było t > am iść. :):):) Jeśli to kwestia noszenia kiltu, może się przekonam? (dowcipne, w dobrym smaku i kąśliwe:D) Już niedługo, od piątku, będę wśród swoich:D Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 11:22 > Jeśli to kwestia noszenia kiltu, może się przekonam? > (dowcipne, w dobrym smaku i kąśliwe:D) Ale tam chyba nikogo w kilcie nie było? Większość bywalców pewnie nawet o kilcie nic nie wiedziała, a o aborcji wiedzieli wszyscy wszystko. :D Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 10.04.12, 22:58 Przyjechałaś specjalnie na te obrzędy? Dobrej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 09:03 angelfree napisała: > Przyjechałaś specjalnie na te obrzędy? No niieee.. :)) Aż tak to jeszcze szurnięta nie jestem, choć może nie widać tego po tym co tu nieraz wypisuje ;) Po prostu wczoraj moje drogi prowadziły akurat z Empiku przy rondzie piechotą na Nowe Miasto przez Plac Zamkowy i rzeczona impreza zwyczajnie wlazła mi w drogę. Nawet zamierzałam ja początkowo ominąć szerokim lewym łukiem przez Plac Zwycięstwa żeby moja skromna osoba nie zwiekszać im frekwencji ale w końcu taka okazja nie zdarza sie co dzień więc jednak przecisnełam się wśród tłumku recytujacego "apel poległych"... no i jakiś taki niekompletny wydał mi sie - przeciskałam się akurat pomiedzy G i M i niektórych znanych mi nazwisk wyraźnie brakowało.. No i dziś z notki w Wyborczej wiem już dlaczego. > Dobrej zabawy! Aaa..dziekuję, dziekuję! :) Będzie troche zabawy i trochę interesów :) Regularnych relacji jednak niestety nie mogę obiecać gdyż połączenie z Siecią mam na razie antysemicko powolne (przez modem Plus GSM) a gdy się niebawem przemieszczę w inne okolice to jeszcze nie wiem jak tam z kolei będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Internet 11.04.12, 11:45 dritte_dame napisała: > połączenie z Siecią mam na razie antysemicko powolne (przez modem Plus GSM) Zagadka techniczna się wyjasniła: to gierkowska wielka płyta tak skutecznie przeciwdziała wolnej wymianie mysli między obywatelami. Ale ekipa Bieruta jeszcze tak przewidująca i zapobiegliwa nie była więc gdy teraz nadaje z Nowego Miasta, spośród scian ceglanych, to Śieć na modemie komórkowym hula jak należy :)) Na mejla i forum w zupełności taka obecna predkość wystarczy. (A w wielkiej płycie to nawet webowy dżimejl zupełnie odmawiał współpracy.) Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Internet 11.04.12, 11:53 dritte_dame napisała: > dritte_dame napisała: > > > połączenie z Siecią mam na razie antysemicko powolne (przez modem Plus GS > M) > > > Zagadka techniczna się wyjasniła: to gierkowska wielka płyta tak skutecznie prz > eciwdziała wolnej wymianie mysli między obywatelami. > To zemsta za otwarcie się na Zachód:D W-70, technologia stosowana za czasów Gierka była sprowadzona od naszych bratnich sąsiadów z NRD. A wszystko na tych ruskich... normalnykraj.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Brawo! 10.04.12, 23:01 A Jednak gdzieś tam w głębi tkwi patriotyzm prawdziwy taki i wlecze w miejsca gdzie mu podobni się złażą... ;-) Najniższe ukłony! Damie należne składając z szacunkiem acz z okiem zmrużonem M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Brawo! 11.04.12, 09:09 mjot1 napisał: > Najniższe ukłony! Ależ... Odpowiadam ochoczo - dygnieciem zażenowanym ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 00:22 Do ZOO byś lepiej poszła :) Tam TEŻ są zwierzaki ale fajniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 01:53 Witaj,ciesze sie że cie widzę--pozdrawiam z Gór Sowich:) Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 04:40 voxave napisała: > pozdrawiam z Gór Sowich:) a ja myslalem ze z Warmii. Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 05:20 Aj, waj - a mnie nie dane bylo na Przedmiesciu Krako(w)skim przezyc plommiennej mowy malego czlowieczka, dusza, cialem i reszta substancji wczaszkowej - PrezydentaPana, przezywac! Ale teraz, gdy Guenther niejaki - wierszyk napisal - mozna jeszcze i na tym przedmiesciu jako Mosiek po mordzie nalapac! Ale ogladal ja telewizje - jaka dzieki satelitarnej tjochnice, w domowe pielesze mi z nieba przychodzi. Wzruszajace do bUlu to bylo - tu jaki teatr telewizji smutne sztukie daje, tam jakis za wieszcza przebrany Gucio smutne rzeczy recytuje - a na inszych kanalach po polsku gadajacych - tez o najwiekszej katastrofie w dziejach Polski slozy leje. No o kanale gdzie opasly pleban od wojska i pani od PiSuarow jak papugi slogany malego Kaczorka o klamstwach i zamachach powtarzaja - nie wspomne. Fajnie tam macie w tej Polsce! Pozdrowienia z Tel Avivu! Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 09:11 Bokertov---wy macie jeszcze lepiej----w każdej chwili przeciwnik was pozbawi zycia---to dopiero adrenalina Pozdrowienia z Gór Sowich ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.12, 09:45 dlaczego Tusk jako zwierzchnik sił zbrojnych zapakował do jednego samolotu całe dowództwo wojskowe kraju? czy to nie była dywersja? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 09:56 To był pokojowy lot wojskowy na wysokim szczeblu, do kraju średnio zaprzyjaźnionego, a właściwie mocno wrogiego, więc kto miał nim lecieć, cywile? Leciał Sztab Generalny w swoim najmocniejszym składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 11:14 piwi77.0 napisał: > To był pokojowy lot wojskowy na wysokim szczeblu, do kraju średnio zaprzyjaźnio > nego, a właściwie mocno wrogiego, więc kto miał nim lecieć, cywile? Leciał Szta > b Generalny w swoim najmocniejszym składzie. KUPĄ na jednego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 10:07 Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a): > dlaczego Tusk jako zwierzchnik sił zbrojnych zapakował do jednego samolotu całe > dowództwo wojskowe kraju? czy to nie była dywersja? Nałykałeś się bzdur jak kaczka... Premier nie jest zwierzchnikiem sił zbrojnych, bo jest nim prezydent. I to prezydent, Lech Kaczyński zaprosił do lotu wybrane przez siebie osoby. To on sporządził listę osób, w których towarzystwie chciał się pokazać. Więc nie pieprz głodnych kawałków, bo zęby bolą. Jarosław Kaczyński też miał lecieć, ale nie wiedzieć czemu, nagle odwołał swoją obecność na uroczystościach katyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Bzdury, bzdury.... 11.04.12, 10:11 Zwierzchnik nie znaczy nic, za to szefem wszystkich wojskowych w Polsce jest Minister Obrony Narodowej, którego z kolei szefem jest premier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 10:29 piwi77.0 napisał: > Zwierzchnik nie znaczy nic, Bzdura. > za to szefem wszystkich wojskowych w Polsce jest Mi > nister Obrony Narodowej, którego z kolei szefem jest premier. Najwyższym zwierzchnikiem Sił Zbrojnych jest Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej. W czasie pokoju Prezydent Rzeczypospolitej sprawuje zwierzchnictwo nad Siłami Zbrojnymi za pośrednictwem Ministra Obrony Narodowej. Siłami Zbrojnymi, w czasie pokoju, w imieniu Ministra Obrony Narodowej, dowodzi szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego, który jest mianowany przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej i podlega mu bezpośrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Bzdury, bzdury.... 11.04.12, 10:36 Zwierzchnik a przełożony to duża różnica. Zwierzchnik to nie wiadomo co to jest, a przełożonego trzeba słuchać. Co może prezydent? Nic nie może, jego cała rola to podpisanie generalskiego awansu, czyli ma pewną możliwość blokowania, ale rozkazów wydawać nie może. Jak sam zauważyłeś, do wydawania poleceń potrzebuje ministra, a ten jako polityk może się na prezydenta wypiąć. Natomiast generalicja polecenia ministra wykonać musi, bo jest zależność służbowa. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Bzdury, bzdury.... 11.04.12, 10:42 Reasumując. Rząd obciążają dwie sprawy. Pierwsza to odpowiedzialnośc polityczna. To jasne, że za taka katastrofę politycznie odpowiada minister i rząd. Druga to degrengolada w Pułku Specjalnym i brak procedur, to jest odpowiedzialność za niedopełnienie obowiązków i ponosi ją minister Obrony Narodowej. Ja wiem, że Tusk tamtej katastrofy osobiście nie spowodował, ale nierozwagą było to, że natychmiast nie zdymisjonował Klicha. Teraz to się wlecze za nim, ale sam sobie winien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 10:58 piwi77.0 napisał: > Reasumując. Rząd obciążają dwie sprawy. Pierwsza to odpowiedzialnośc polityczna > . To jasne, że za taka katastrofę politycznie odpowiada minister i rząd. Jasne. I za ponad godzinne spóźnienie prezydenta też. I za chorobę matki prezydenta też. I za to, że zamiast pojawić się na lotnisku, gdzie czekał na niego samolot wypełniony zaproszonymi przez prezydenta dostojnymi gośćmi, też. Bo koniecznie, ale to koniecznie musiał spełnić rozkaz Jarosława, by właśnie tego dnia, o wskazanej godzinie musiał odwiedzić matkę w szpitalu, też. Odpowiada też za mgłę nad lotniskiem w Smoleńsku, a także za brzozy...bo jakim prawem urosły takie wysokie! A powinny być dostosowane do wzrostu prezydenta! Trochę mnie poniosło, ale ileż można słuchać bzdur.... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Bzdury, bzdury.... 11.04.12, 11:13 Gość portalu: inkwizytor napisał(a): I za ponad godzinne spóźnienie prezydenta też. Tak, też. Prezydent był jedynie pasażerem, a organizacja lotu to kompetencja rządu. Jeżeli pasażer się spóźnia, organizator powinien przełożyć, albo nawet odwołać lot, jeżeli przemawiały za tym przesłanki bezpieczeństwa osób na pokładzie. To, że pilot był zdezorientowany i nie wiedział kto nim dowodzi i kogo ma słuchac, to wina pionu Obrony Narodowej, kompetencji rządu, za brak jasnych zależności słuzbowych. To, ze prezydent mógł coś pilotowi kazać, choćby przez pracowników swojego gabinetu, to jest wina ministra. To jest jego zadaniei jego podwładnych, żeby pilot dokładnie wiedział, kto ma prawo mu w danym momencie rozkazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 11:57 piwi77.0 napisał: > Tak, też. Prezydent był jedynie pasażerem, a organizacja lotu to kompetencja r > ządu. Jeżeli pasażer się spóźnia, organizator powinien przełożyć, albo nawet od > wołać lot Tak powinien zrobić. Nie każdy jednak jest samobójcą. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame To nie na temat wątku, ale... 11.04.12, 18:54 piwi77.0 napisał: > To, ze prezydent mógł coś pilotowi kazać, choćby przez pracow > ników swojego gabinetu, to jest wina ministra. To jest jego zadaniei jego podwł > adnych, żeby pilot dokładnie wiedział, kto ma prawo mu w danym momencie rozkazy > wać. Piwiemu ad memoriam: Kapitanowi statku powierznego w locie, NIKT nie ma prawa rozkazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 10:48 piwi77.0 napisał: > Zwierzchnik a przełożony to duża różnica. Zwierzchnik to nie wiadomo co to jest > , a przełożonego trzeba słuchać. Co może prezydent? Nic nie może... Piwi, przestań opowiadać bajki... Poznaj kompetencje prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Bzdury, bzdury.... 11.04.12, 11:05 Tu masz - www.prezydent.pl/prezydent/kompetencje/sily-zbrojne/prezydent-rp-zwierzchnik-sil-zbrojnych/ Wynika z tego, że wszystko co może zwierzchnik, to uczynić coś na wniosek Rady Ministrów. Innymi słowy, gó... może prezydent, jedynie cos poblokować, ale każdą blokadę zawsze da się jakoś ominąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 11:20 piwi77.0 napisał: > Wynika z tego, że wszystko co może zwierzchnik, to uczynić coś na wniosek Rady > Ministrów. Rzeczywiście, struktura jest nieco pogmatwana, może budzić niejasności. W praktyce, siłami zbrojnymi rządzi szef Sztabu Generalnego, który bezpośrednio podlega pod prezydenta. Premier ma tu najmniej do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Bzdury, bzdury.... 11.04.12, 11:23 Sztab podlega ministrowi Obrony Narodowej, nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 11:39 piwi77.0 napisał: > Sztab podlega ministrowi Obrony Narodowej, nie inaczej. A szef Sztabu prezydentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 11:53 piwi77.0 napisał: > Gdzieś to wynalazł? W wykopaliskach, w pobliżu Biskupina. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Bzdury, bzdury.... 11.04.12, 11:17 Gość portalu: inkwizytor napisał(a): > Jarosław Kaczyński też miał lecieć, > ale nie wiedzieć czemu, nagle odwołał swoją obecność na uroczystościach katyńs > kich. Tak jak i Jaruzelski Wojciechem zwany. Ten ponoć honorem się ujął... Sugerujesz, że wśród nich należy szukać sabotażysty i zamachowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 11:30 rossdarty napisał: > Sugerujesz, że wśród nich należy szukać sabotażysty i zamachowca? Nie, ale poznając różne insynuacje na temat katastrofy, których autorem jest Macierewicz, i kierowana przezeń komisja, zaczynam snuć też swoje teorie...równie absurdalne. W kryminalistyce szukając sprawcy jakiegoś przestępstwa bada się, kto miał motyw i kto na przestępstwie najwięcej skorzystał... I obserwując wydarzenia polityczne, dochodzę do wniosku, że najwięcej skorzystał... no kto? Kto zbił nielichy kapitał polityczny? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Bzdury, bzdury.... 11.04.12, 11:35 Idąc tą drogą, nietrudno dojść do wniosku, że na katastrofie najlepiej wyszedł Tusk. Jego konkurent popada w coraz to większe oszołomstwo, a Tuskowi w to graj, bo on na tym politycznie zyskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 11:45 piwi77.0 napisał: > Idąc tą drogą, nietrudno dojść do wniosku, że na katastrofie najlepiej wyszedł > Tusk. Jego konkurent popada w coraz to większe oszołomstwo, a Tuskowi w to graj > , bo on na tym politycznie zyskuje. Za oszołomstwo konkurenta też odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Bzdury, bzdury.... 11.04.12, 11:39 Gość portalu: inkwizytor napisał(a): > rossdarty napisał: > > > Sugerujesz, że wśród nich należy szukać sabotażysty i zamachowca? > > Nie, ale poznając różne insynuacje na temat katastrofy, których autorem jest Ma > cierewicz, i kierowana przezeń komisja, zaczynam snuć też swoje teorie...równie > absurdalne. > > W kryminalistyce szukając sprawcy jakiegoś przestępstwa bada się, kto miał moty > w i kto na przestępstwie najwięcej skorzystał... > I obserwując wydarzenia polityczne, dochodzę do wniosku, że najwięcej skorzysta > ł... > > no kto? > Kto zbił nielichy kapitał polityczny? Niech zgadnę.... Hmm... Komorowski i Tusk??? :D Na poważnie. Prawdy nie dowiemy się nigdy, choćby była najbardziej oczywista ta brzoza na drodze lądowania. Niestety, aby postawić tą brzozę w stan oskarżenia, czyli że jest ONA mocno podejrzana w swojej wiarygodności postarali się obaj wyżej wymienieni panowie. Nie chcę spekulować, jednak obecnie wszystko co jest związane z rosspieprzeniem się tego samolotu jest spekulacją. Nawet najprawdziwsza prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Bzdury, bzdury.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 11:43 rossdarty napisał: > Nie chcę spekulować, jednak obecnie wszystko co jest związane z rosspiep > rzeniem się tego samolotu jest spekulacją. > Nawet najprawdziwsza prawda. Otóż to. I pewnie nigdy się nie dowiemy, co było faktyczną przyczyną katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 11:05 dritte_dame napisała: > > Wpadłam na trochę :) > > I od razu nadziałam się na moherowy sabat na Krakowskim :(... a własciwie, co t > am! .. też ":)" > > :)) > > Najlepsze choć spóźnione Świątecznie pozdrowienia dla wszystkich! > > > I wzajemnie. Z tymi świętami... Dla szczęśliwych trwają cały czas:D Trochę można tu wytrzymać, na dłuższy dystans trochę gorzej. Nie chcę Cię zniechęcać do częstszego "wpadania", (wszak to tylko konsekwencje prawdziwej przyjemności:D), ale podejrzewam że to preludium do atrakcji jakie jeszcze kryją się za kulisami. Welcome tu Poland:D Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 11:32 rossdarty napisał: > Welcome tu Poland:D Dzięki! :) Zaraz znowu ruszam galopkiem za sprawami, odwiedzinami, itepe.. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pozdrowienia z Warszawy! :) 11.04.12, 11:07 Zapomniałem TO tu podkreślić:D Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Smacznego piwa, dritte, 11.04.12, 11:15 takiego jak tu w Kanadzie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Smacznego piwa, dritte, 11.04.12, 11:20 piwi77.0 napisał: > takiego jak tu w Kanadzie nie ma. A pewnie że nie ma:D Piwa powyżej 5% zawartości alkoholu to jedynie polski wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Smacznego piwa, dritte, 11.04.12, 11:22 Na Oktoberfest piwo ma ponad 6%. Chyba 6,7% jeżeli się nie mylę. I nalewają od razu litr. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Smacznego piwa, dritte, 11.04.12, 11:26 piwi77.0 napisał: > Na Oktoberfest piwo ma ponad 6%. Chyba 6,7% jeżeli się nie mylę. I nalewają od > razu litr. Pewnie i tam dotarła polska technologia ważenia piwa w 3 dni z mocą powodującą bUl głowy na następny dzień:D Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Smacznego piwa, dritte, 11.04.12, 11:32 Mnie głowa po przepiciu nigdy nie boli, więc jestem niekompetentny w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Smacznego piwa, dritte, 11.04.12, 11:42 piwi77.0 napisał: > Mnie głowa po przepiciu nigdy nie boli, więc jestem niekompetentny w temacie. :):) Pewnie wina kupujesz tylko z wrzosową naklejką akcyzy:D A co do piwa: Wypij wieczorem jednego VIP-a z Biedronki, popij żywcem, warką czy okocimem, a rano pogadamy:D Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Smacznego piwa, dritte, 11.04.12, 11:27 piwi77.0 napisał: > takiego jak tu w Kanadzie nie ma. Żywiec, EB, Warka, w Kanadzie są. I jeszcze kilka innych, których nie pomnę. Nawet "zimnego" Lecha też chyba widziałam. No ale tu one smakują lepiej, co wczoraj sumiennie stwierdziłam. "Własciwe piwo na właściwym miejscu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Smacznego piwa, dritte, 11.04.12, 18:53 dritte_dame napisała: > No ale tu one smakują lepiej, co wczoraj sumiennie stwierdziłam. > "Własciwe piwo na właściwym miejscu" :) Dobrze powiedziane, ja jeszcze dodam "nad wodą" na rybkach. A DD na niebiesko - prześliczna... Odpowiedz Link Zgłoś