Dodaj do ulubionych

Pussy riot

31.07.12, 10:39
Jakos dziwnie cicho jest na ten temat

A jeszcze niedawno pol Europy chcialo bojkotowac EURO 2012 ze wzgledu na aresztowanie mniej lub bardzie kryminalnej blondynki z Ukrainy. W Kraju Rad nadal przetrzymuje sie w wiezieniu zespol Pussy Riot, bo jak rzecze laskawy Putin, owe panie naruszyly dobre obyczaje, dokonaly balwochwalstwa i obrazily uczyucia religijne zacnych Rosjan.

W swojej piosence wspomnialy jedynie ze "Patriarcha w wierzy w Putina, a ten pies powinien wierzyc w Boga! Bugurodzico uwolnij nas od Putina!" Tyle na temat balwochwalstwa.

Zastanawia mnie jedynie uparte milczenie wybioreczej elity forowej. Temat jest malo atrakcyjny? Trzy mlode matki trafia do pierdla za takie bylegowno i nic nas to juz nie interesuje? Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • do.wiwatu pussy 31.07.12, 12:17
      Pussy, to jakoś tak po erotycznemu, co nie?
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Pussy riot 31.07.12, 12:22
      bo dla GW ważniejsi od feministek sa teraz homoseksualisci
    • karkowiak2plus Lepik poruszyłeś temat skrajnego religianctwa 31.07.12, 12:45
      Nie ujmę się w swoim wątku za żadną ze stron,gdyż z nikim mi nie po drodze.
      Religianci z obu stron.Nie znam też prawa panującego w Rosji,choć wiem,że jest surowe.
      Prawda jest taka,że areną jest miejsce kultu,a ludzie mają prawo do różnych zboczeń. Niektórzy chcą legalizacji związków partnerskich,a inni modlą się do kogoś kogo nie ma. W tym konkretnym przypadku nie do końca wiadomo o co tak naprawdę chodzi. Faktem jest,że jedni wpadli siłą na niwę drugich i dokonali brutalnego w skutkach wandalizmu moralnego. Tak może odebrać to bywalec cerkwi. W związku z tym drudzy pojmali pierwszych i będą się starali wykazać przed sądem,że prawo zostało złamane.
      Owszem zostało i to wielokrotnie. Przez jednych jak i drugich.
      Pedał i moher jakby się temu dobrze przyjrzeć to jedna sitwa.

A na marginesie tego wszystkiego. Wiesz czemu i kto wstawia się za kryminalną blondynką z Ukrainy?
      To Ci co dzierżą władzę w innych krajach łączy ich kryminalna wspólnota z ukraińską blondynką. Oni boją się by nie powstał wyłom,precedens,dzięki któremu będzie można ukarać i ich.
      • lepian4 Re: Lepik poruszyłeś temat skrajnego religianctw 31.07.12, 16:31
        Myslisz, ze Putin reprezentuje soba skrajne "religianctwo"? Bardzo smiala teza. Mnie jednak trudno w to uwierzyc. Rozmodlonym bywalcom swiatyni sam wystep moze nie przypadl do gustu, zwlaszcza zawolanie by Matka Boska zostala feministka, ale tez nie wzbudzil zadnych negatywnych reakcji. Putin i jego pajace zareagowali dopiero, gdy ten glupawy wystep zrobil furore na youtube. Wczesniej nawet o tym nie wiedzieli.

Ogolnie jest to potwornie obrzydliwe, ze agenci KGB i inni antyklerykalowie- w tym przypadku po obu stronach- wykorzystuja przekonania religijne innych ludzi, ktorymi na codzien zwykle gardza, do wlasnych porachunkow. Najwyrazniej taki jest juz duch dzisiejszych czasow.
        • karkowiak2plus Re: Lepik poruszyłeś temat skrajnego religianctw 31.07.12, 18:44
          Myślę,że Putin reprezentuje tylko siebie,jednakże w tej chwili po drodze mu z religianctwem,z którym na pewnym etapie albo się rozliczy albo podporządkuje.To wyrachowany pragmatyk i dobry gospodarz.
          Dobrze ,że przynajmniej na jednej płaszczyźnie się zgadzamy-jest to potwornie obrzydliwe. Z tym,że ja potępiam obie strony.
    • katrina_bush Odkryłeś Amerykę.Rosja to dziki i zapuszczony kraj 31.07.12, 13:27
      lepian4 napisał:

> A jeszcze niedawno pol Europy chcialo bojkotowac EURO 2012 ze wzgledu na areszt
      > owanie mniej lub bardzie kryminalnej blondynki z Ukrainy. W Kraju Rad nadal prz
      > etrzymuje sie w wiezieniu zespol Pussy Riot, bo jak rzecze laskawy Putin, owe p
      > anie naruszyly dobre obyczaje, dokonaly balwochwalstwa i obrazily uczyucia reli
      > gijne zacnych Rosjan.
      >
      > W swojej piosence wspomnialy jedynie ze "Patriarcha w wierzy w Putina, a ten pi
      > es powinien wierzyc w Boga! Bugurodzico uwolnij nas od Putina!" Tyle na temat b
      > alwochwalstwa.
      >

Odkryłeś Amerykę!

Rosja to nadal dziki i zapuszczony feudalny kraj.

To niewyobrazalny horror.

Dziewczyny z Pussy Riot jeszcze raz pokazaly, ze od Caratu i Stalina tam sie nic nie zmienilo.

Protesty ida z calego swiata !

p. s.
      Dziwi mnie tylko twoja postawa.

Twoje wypowiedzi na forum to wypisz i wymaluj dokladnie to samo.

• lepian4 Re: Odkryłeś Amerykę.Rosja to dziki i zapuszczony 31.07.12, 16:08
        Za caratu dostalyby maksymalnie 6 miesiecy wiezienia. Za Putina grozi im 7 lat obozu pracy+ odsiadka w wiezieniu w oczekiwaniu na wyrok
    • 33qq Re: Pussy riot 31.07.12, 15:37
      a co to ma wsp€lnego ze społeczeństwem? Może byś tak na forum Kuchnia spróbował?
      • lepian4 Re: Pussy riot 31.07.12, 16:03
        Myslisz, ze o Putinie i jego wspolczesnych zsylkach niewygodnych ludzi do obozow pracy mozna dzis juz jedynie podyskutowac w kuchni ? Trzeba bylo mowic tak od razu!
        • 33qq Re: Pussy riot 31.07.12, 18:28
          myżesz sobie 'dyskutować" nawet w kiblu, pytam, jak ten temat ma się do społeczeństwa?
    • Gość: inkwizytor Re: Pussy riot IP: *.unknown.vectranet.pl 31.07.12, 21:00
      lepian4 napisał:

> Zastanawia mnie jedynie uparte milczenie wybioreczej elity forowej. Temat jest
      > malo atrakcyjny? Trzy mlode matki trafia do pierdla za takie bylegowno i nic n
      > as to juz nie interesuje? Dlaczego?

To proste. Interesujemy się ważnymi sprawami. "Bylegó..." ignorujemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka