Dodaj do ulubionych

"Osoba myśląca" ? ...

22.11.12, 19:16
"jako osoba myśląca" nie może godzić się na udział w filmie, który sugerowałby, że w Smoleńsku doszło do zamachu.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12903716,Marian_Opania_o_filmie_Krauzego__Jako_osoba_myslaca.html
To oddaje stan umysłów wyznawców Brzozy...
Jakie są rozumne dowody, że na samolot zamachnęła się brzoza ?...

--
www64.zippyshare.com/v/5676092/file.html
Obserwuj wątek
    • kora3 To są dowody takie, że 22.11.12, 19:18
      przy tych warunkach ten samolot nie miał prawa znaleźć się tam, gdzie była brzoza - proste :)
      • mg2005 Re: To są dowody takie, że 23.11.12, 14:30
        > przy tych warunkach ten samolot nie miał prawa znaleźć się tam, gdzie była brzo
        > za

I nie znalazł się :) Przeleciał na wys 15 m. w stos. do płyty lotniska (wg rejestratorów)

--
        www.youtube.com/watch?v=UW6EP3-Q-DA&feature=related
        • obraza.uczuc.religijnych Re: To są dowody takie, że 23.11.12, 14:43
          Udowodnij że tak było wg rejestratorów.
          • kora3 Nie rozumies Obrazo 23.11.12, 15:58
            tam słychać "siadaj" a nie "siadaj dziadu", wiec wiadomo, ze to był zamach, a nie prośba pana prezydenta :)
        • kora3 Re: To są dowody takie, że 23.11.12, 15:56
          Nie widząc psa z wysokości 50 m pilot miał obowiązek przerwać zniżanie i odejśc na drugi krąg. Samolot nie miał prawa być tak nisko, by zahaczyć o te brzozę.
          • kora3 Errata :) 23.11.12, 15:57
            nie psa tylko pasa i nie z 50 a ze 100 m oczywiscie
    • pytajnik007 Re: "Osoba myśląca" ? ... 22.11.12, 19:20
      >Jakie są rozumne dowody, że na samolot zamachnęła się brzoza ?...

?
    • Gość: Jojo Re: "Osoba myśląca" ? ... IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.12, 19:26
      Czytajac Mariana wraca optymizm.....nie wszyskim nad Wisla odbilo,jednak
    • matylda1001 Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 02:36
      Oto jak powinien zachować się człowiek przyzwoity. Brawo dla Mariana Opani!
      • mg2005 Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 16:43
        matylda1001 napisała:

> Oto jak powinien zachować się człowiek przyzwoity. Brawo dla Mariana Opani!

Czy w twoich kręgach głupota i buta to oznaki przyzwoitości ?... :)

--
        www.youtube.com/watch?v=QYEC4TZsy-Y&feature=related
        • matylda1001 Re: "Osoba myśląca" ? ... 26.11.12, 01:38
          mg2005 napisał:

> Czy w twoich kręgach głupota i buta to oznaki przyzwoitości ?... :)<

A gdybyś był aktorem, i zaproponowaliby Ci rolę, np. Palikota, to byś przyjął?
          • mg2005 Re: "Osoba myśląca" ? ... 27.11.12, 09:55
            matylda1001 napisała:
            >
            > A gdybyś był aktorem, i zaproponowaliby Ci rolę, np. Palikota, to byś przyjął?

Pytanie nie na temat : nie chodzi o odrzucenie roli , ale o uzasadnienie
            • matylda1001 Re: "Osoba myśląca" ? ... 27.11.12, 11:05
              mg2005 napisał:

> Pytanie nie na temat : nie chodzi o odrzucenie roli , ale o uzasadnienie<

Ale ja przeciez zapytałam, czy przyjąlbyś rolę Palikota, a nie w jaki sposób byś uzasadnił ewentualną odmowę. Tak Ci trudno odpowiedziec wprost?
    • obraza.uczuc.religijnych Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 08:46
      A jakie są rozumne dowody na zamach?
      I z czego wnioskujesz że Opania jest wyznawcą brzozy?
      • mg2005 Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 16:38
        > A jakie są rozumne dowody na zamach?

Myślę , że brak dowodów na jakąkolwiek wersję ...

> I z czego wnioskujesz że Opania jest wyznawcą brzozy?

Jesli nie zamach i nie brzoza - to co ?...

--
        www.youtube.com/watch?v=Tf6OzDmYam8&feature=fvwrel
        • obraza.uczuc.religijnych Re: "Osoba myśląca" ? ... 25.11.12, 21:08
          mg2005 napisał:

> Myślę , że brak dowodów na jakąkolwiek wersję ...

Ktoś jednak o 8:37 mówi w kokpicie Siadajcie, siadaj"

> > I z czego wnioskujesz że Opania jest wyznawcą brzozy?
          >
          > Jesli nie zamach i nie brzoza - to co ?...

Po prostu błąd pilotów
          • mg2005 Re: "Osoba myśląca" ? ... 26.11.12, 22:40
            > Ktoś jednak o 8:37 mówi w kokpicie Siadajcie, siadaj"

Nie przywiązuj się do tego - każdy odczyt rozmów to nowe tłumaczenie i nowa interpretacja :)(gen. Błasik w kokpicie, "jak nie wyląduję , to mnie zabije" itd... )

> Po prostu błąd pilotów

To jak wyjaśnisz lądowanie na dachu ?...

--
            www.youtube.com/watch?v=FfXLL57T0ls&feature=related
            • obraza.uczuc.religijnych Re: "Osoba myśląca" ? ... 27.11.12, 11:13
              mg2005 napisał:

> Nie przywiązuj się do tego - każdy odczyt rozmów to nowe tłumaczenie i nowa int
              > erpretacja :)(gen. Błasik w kokpicie, "jak nie wyląduję , to mnie zabije" itd..

No właśnie, dlatego nie należy wykluczać że Błasik z kolegami generałami był w kokpicie. też się nie przywiązuję do stenogramu IES, który podobno wykluczył jego tam obecność.

> To jak wyjaśnisz lądowanie na dachu ?...

Normalnie, błędem pilotów, lądowaniem w niesprzyjających warunkach (takiego lądowania zakazywał regulamin), utratą końcówki skrzydła i w efekcie obrotem prawie o 180 stopni.
    • piwi77.0 Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 09:33
      Takie ujęcie, jak zrobił to Opania, nie podoba mi się. Rozumiem, że może nie mieć ochoty wcielić sie w postać Lecha Kaczyńskiego (a moze chce po prostu więcej kasy), ale powinien inaczej wyrazić uzasadnienie. A tak dał do zrozumienia, że wszyscy co na pewien temat myślą inaczej niż on, to ludzie bezmyślni. Narzeka, ze mamy podział w społeczeństwie, ale on takimi wypowiedziami ten podział jeszcze bardziej cementuje.
      • mg2005 Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 14:38
        >A tak dał do zrozumienia, że
        > wszyscy co na pewien temat myślą inaczej niż on, to ludzie bezmyślni

To typowa postawa dla półgłowków uważających się za elitę...

--
        www.youtube.com/watch?v=DQe8XEqu7yM
        • obraza.uczuc.religijnych Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 14:43
          Dlatego tak łatwo przychodzi ci wyzywanie innych forumowiczów od idiotów.
          • mg2005 Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 18:15
            > Dlatego tak łatwo przychodzi ci wyzywanie innych forumowiczów od idiotów.

Forumowiczów ?... Kogo konkretnie masz na myśli ?...

--
            www.youtube.com/watch?v=bfqEisOIMJc&feature=related
            • obraza.uczuc.religijnych Re: "Osoba myśląca" ? ... 26.11.12, 09:37
              Np. forumowicza apodemusa:
              forum.gazeta.pl/forum/w,29,124270038,124321511,Re_Znow_zamiatanie_pod_dywan_.html
              • mg2005 Re: "Osoba myśląca" ? ... 26.11.12, 22:36
                Jeśli jako przykład "łatwości" podajesz wpis sprzed 19 miesięcy - to sam sobie zaprzeczasz :)

--
                www.youtube.com/watch?v=OZFVXNBYdo0
                • matylda1001 Re: "Osoba myśląca" ? ... 26.11.12, 23:50
                  mg2005 napisał:

> Jeśli jako przykład "łatwości" podajesz wpis sprzed 19 miesięcy - to sam sobie
                  zaprzeczasz :)<

:) A, co? nawróciłeś się na kulturę?
                  Tam wyżej pozostało moje pytanie bez odpowiedzi. Bądz tak dobry... bo ciekawa jestem...
                • obraza.uczuc.religijnych Re: "Osoba myśląca" ? ... 27.11.12, 08:04
                  A jaka granica by cię satysfakcjonowała?
                  • mg2005 Re: "Osoba myśląca" ? ... 27.11.12, 09:56
                    obraza.uczuc.religijnych napisał:

> A jaka granica by cię satysfakcjonowała?

Zgodna ze zdrowym rozsądkiem
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: "Osoba myśląca" ? ... 27.11.12, 10:04
                      Czyli to co ja zaproponowałem.
    • lepian4 Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 10:01
      Smutne jest to, ze w kraju nad Wisla nie mozna powolac komisji skladajacej sie z fachowcow, ktorzy swa wiedza i doswiadczeniem wyjaniliby przyczyny wypadkow. Juz pomine, ze niezalezne sadownictwo mogloby pociagnac do odpowiedzialnosci winnych tej katastrofy. Zamiast tego mamy nieustajaca kampanie wyborcza zwasnionych partii. Ich liderzy najwyrazniej zle zrozumieli powiedzenie: Po trupach do celu!
      • piwi77.0 Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 10:14
        lepian4 napisał:

Smutne jest to, ze w kraju nad Wisla nie mozna powolac komisji skladajacej sie z fachowcow, ktorzy swa wiedza i doswiadczeniem wyjaniliby przyczyny wypadkow.

Przecież taka komisja została powołana i nadal zajmuje sie ona wypadkiem, a część wyników jej prac już poznalismy. Wiemy, ze zdarzenie miało mało spektakularną przyczynę, mianowicie błąd pilotów. Jeżeli ktoś się z takim rezultatem nie zgadza i chciałby powołanie innej komisji, której zadaniem miałoby być przedstawienie innej, bardziej spektakularnej konkluzji, najlepiej ocierajacej się o pogranicze realiów i fantastyki, to jego pragnienia nigdy nie zostaną zaspokojone. I żadne płacze i krzyki ...
        • matylda1001 Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 12:51
          piwi77.0 napisał:

>Wiemy, ze zdarzenie miało mało spektakularną przyczynę, mianowicie błąd pilotów. <

No i teraz to już zupełnie nie rozumiem dlaczego sobie dajesz przyzwolenie na wyrażanie opinii, a Opani tego odmawiasz. Skoro odmówił udziału w cynicznej szopce, to znaczy, że ma sprecyzowany pogląd na sprawę. Na dodatek pogląd najbardziej zbliżony do prawdy. Na dodatek Ty ten pogląd podzielasz.

>A tak dał do zrozumienia, że wszyscy co na pewien temat myślą inaczej niż on, to ludzie bezmyślni<

Sugerujesz, ze można sobie myśleć cokolwiek sie chce, żeby tym samym zasłużuć sobie na miano człowieka myślącego?
          • piwi77.0 Re: "Osoba myśląca" ? ... 23.11.12, 13:48
            Nie podoba mi się arogancja i nie ma znaczenia kto ją prezentuje, czy ktoś po mojej stronie barykady, czy po przeciwnej. Powiem nawet więcej, arogancja u kogos, kto reprezentuje pogląd zbliżony do mojego boli mnie nawet bardziej. A czymże jest stwierdzenie, jestem człowiekiem myślącym, jak nie przejawem arogancji? Tym bardziej, ze kwestia smoleńska z myśleniem niewiele ma wspólnego. Zupełnie nie rozumiem, jak w świetle znanych faktów, można jeszcze dopuszczać możliwość zamachu, ale jedno wiem na pewno. To nie wynika z tego, że ten czy ów nie potrafi mysleć, przyczyna jest inna.
      • obraza.uczuc.religijnych Nie mieszkasz w Polsce więc możesz nie wiedzieć 23.11.12, 10:21
        otóż w Polsce mamy komisję złożoną z fachowców z wiedzą i doświadczeniem, nazywa się ona Komisja Badania Wypadków Lotniczych i zbadała ona sprawę i ogłosiła wynik swoich prac w postaci raportu w roku 2011.
        A niezależne sądownictwo może pociągnąć winnych do odpowiedzialności ale na podstawie aktu oskarżenia z prokuratury, a ta nadal prowadzi śledztwo.
        Gdybyś był Polakiem to byś o tym wiedział, a ponieważ nim nie jesteś to o tym nie wiesz.
        • lepian4 Re: Nie mieszkasz w Polsce więc możesz nie wiedzi 23.11.12, 11:06
          Jasne, gdybym byl takim zabugianskim Polakiem , jak ty, i wczesniej oswajal wlasnym gownem krajobraz odzyskanej macierzy, to nie mialbym problemow ze zrozumieniem tej szopki smolenskiej, twojego zyczliwego belkotu i calej tej paranoichnej wspanialej Zielonej Wyspy
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie mieszkasz w Polsce więc możesz nie wiedzi 23.11.12, 11:19
            Jak zwykle twe rodzinne bolszewickie chamstwo z ciebie wyszło, Niemcy mimo wszystko nie nauczyli cię kultury, Azjato.
        • mg2005 Re: Nie mieszkasz w Polsce więc możesz nie wiedzi 23.11.12, 18:35
          > otóż w Polsce mamy komisję złożoną z fachowców z wiedzą i doświadczeniem, nazyw
          > a się ona Komisja Badania Wypadków Lotniczych i zbadała ona sprawę i ogłosiła w
          > ynik swoich prac w postaci raportu w roku 2011.

I jakie znalazła dowody na brak wybuchu i uderzenie w Brzozę ?... Po co eksperci z Prokuratury pojechali w IX. 2012 szukać mat. wybuchowych i badać Brzozę ?...
          Po co badano ekshumowane ciała ofiar na obecność obrażeń po wybuchu ?...

--
          www.youtube.com/watch?v=bfqEisOIMJc&feature=related
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie mieszkasz w Polsce więc możesz nie wiedzi 25.11.12, 21:09
            Po to badano by wykluczyć zamach i wykluczono. Nie ma żadnych dowodów na zamach
            • mg2005 Re: Nie mieszkasz w Polsce więc możesz nie wiedzi 26.11.12, 22:42

> Po to badano by wykluczyć zamach i wykluczono.

"Wykluczono" rok wcześniej, to po co badano teraz ?... :)
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie mieszkasz w Polsce więc możesz nie wiedzi 27.11.12, 08:06
                Po to żeby potwierdzić ostatecznie że wybuchu nie było. Może to wreszcie zamknie dzoby różnym PiSklakom, chociaż nie liczę na to. bajka dla PiSklaków o zamachu będzie dalej wtłaczana im w głowy bo przecież PiSklaki samodzielnie myśleć nie potrafią.
                • mg2005 Re: Nie mieszkasz w Polsce więc możesz nie wiedzi 27.11.12, 09:53

> Po to żeby potwierdzić ostatecznie że wybuchu nie było.

Acha, czyli Komisja nie potwierdziła , kiedy twierdziła , że potwierdziła ... :) Tyle jest warta ta Komisja...

Może to wreszcie zamkni
                  > e dzoby różnym PiSklakom,
                  > PiSklaki samodzielnie myśleć ni
                  > e potrafią.

Wczoraj zarzucałeś mi brak kultury słowa... Hipokryto !
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie mieszkasz w Polsce więc możesz nie wiedzi 27.11.12, 10:03
                    mg2005 napisał:

> Acha, czyli Komisja nie potwierdziła , kiedy twierdziła , że potwierdziła ... :
                    > ) Tyle jest warta ta Komisja...

jak komisja? Obecne badania przeprowadziła prokuratura. Poducz się trochę kto czym się w Polsce zajmuje.

> Wczoraj zarzucałeś mi brak kultury słowa... Hipokryto !

A gdzie w zacytowanym fragmencie widzisz brak kultury słowa? Nazwałem kogoś idiotą?
    • 8ar8ara Brzoza jest przeciez niewazna. 23.11.12, 18:43
      mg2005 napisał:

> "jako osoba myśląca" nie może godzić się na udział w filmie, który sugerowałby,
      > że w Smoleńsku doszło do zamachu.
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12903716,Marian_Opania_o_filmie_Krauzego__Jako_osoba_myslaca.html
      > To oddaje stan umysłów wyznawców Brzozy...
      > Jakie są rozumne dowody, że na samolot zamachnęła się brzoza ?...
      >
      >
      >
      > --
      > www64.zippyshare.com/v/5676092/file.html

Brzoza jest przeciez niewazna. To nie przez brzoze walnal samolot w ziemie. Ale i nie przez zamach.
      • mg2005 Re: Brzoza jest przeciez niewazna. 23.11.12, 22:15
        > Brzoza jest przeciez niewazna. To nie przez brzoze walnal samolot w ziemie.

Skąd to wiesz ?... Komisja obwiniła brzozę...

--
        forum.gazeta.pl/forum/w,29,140685379,140685379,Niemiecki_antypolonizm.html
        • karbat Re: Brzoza jest przeciez niewazna. 24.11.12, 09:59
          > Jasne, gdybym byl takim zabugianskim Polakiem , jak ty, i wczesniej oswajal wla
          > snym gownem krajobraz odzyskanej macierzy, to nie mialbym problemow ze zrozumie
          > niem tej szopki smolenskiej, twojego zyczliwego belkotu i calej tej paranoichne
          > j wspanialej Zielonej Wyspy.

napisał lepian4 .
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Brzoza jest przeciez niewazna. 27.11.12, 11:30
          A ty z jakich niby rejestratorów wiesz, że tupolej przeleciał 15 metrów nad brzozą?
    • piwi77.0 Re: "Osoba myśląca" ? ... 26.11.12, 09:50
      Wydaje się, że obywatel Opania Marian musi być miernym aktorem, skoro sam publicznie i dobrowolnie przyznaje, ze potrafi grać wyłącznie siebie i nie bierze ról wymagających wcielenia się w postać, z którą się mentalnie nie identyfikuje. (I bez tego wyznania uważałem go za bardzo średniego aktora, z podkresleniem słowa bardzo)
      PS. Zagrania roli Józefa Stalina też pewnie odmówiłby, żeby nie sugerować, że popiera radziecki komunizm.
      • matylda1001 Re: "Osoba myśląca" ? ... 26.11.12, 10:51
        piwi77.0 napisał:

>Zagrania roli Józefa Stalina też pewnie odmówiłby, żeby nie sugerować, że popiera radziecki komunizm.<

To nie to samo. Stalin jest postacią historyczną a komunizm ustrojem minionym. Jaruś natomiast jest aktualny aż do bólu! Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że przyjmując rolę Lecha, musiałby grać też Jarosława? Ze słów Opani wynika, że Lecha jakoś jeszcze by przełknął, natomiast Jaruś staje mu ością w gardle. Co innego jest nie identyfikować się mentalnie, a co innego czuć wstręt do określonego sposobu pojmowania rzeczywistości. Postaraj się zrozumieć człowieka. Aktor to nie cyborg. Gdybym była aktorka i zaproponowano by mi role posłanki Sobeckiej, to proponujący dostałby w pysk za sam pomysł.

• piwi77.0 Re: "Osoba myśląca" ? ... 26.11.12, 10:54
          A ja bym rolę Sobeckiej przyjął.
          • matylda1001 Re: "Osoba myśląca" ? ... 26.11.12, 23:54
            piwi77.0 napisał:

> A ja bym rolę Sobeckiej przyjął. <

Masochista! Grałbyś z charakteryzacją, czy bez? ;)
            • piwi77.0 Re: "Osoba myśląca" ? ... 27.11.12, 11:32
              Trochę musiałbym się zdemolować, ale czego nie robi się, żeby zarobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka