Dodaj do ulubionych

Origami...

06.09.11, 09:34
Zgodnie z prośbą wklejam tutaj:
http://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/Labedz.jpg
i w parze z drugim z gazety:
http://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/Labedzie.jpg
miłego oglądania smile
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Origami... 06.09.11, 13:40
      Piotrze ,to jest naprawdę śliczne .
      Prosimy o więcej takich śliczności smile
      • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 13:48
        Nie składa się tak szybko, jak umieszcza zdjęcia wink.
        Jak napisałem - pracuję nad wazonem. Jak będzie skończony, to umieszczę go razem z kwiatkami. w tym wątku smile
        • rena-ta49 Re: Origami... 06.09.11, 14:31
          Już się cieszę , i rozumiem ,że to żmudna praca .
          Czy obdarowujesz kogoś tymi cudownościami
          czy robisz prezenty ze swoich dzieł ?
          • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 14:58
            Wszystko co robię robię dla córki.
            Kilka zostawiła w przedszkolu - bo miała takie życzenie, a ja się na nie zgodziłem.
            Nie będę ukrywał, że są dwie osoby, które zostały obdarowane. W zasadzie trzy, ale jedna to dziecko tej drugiej - więc wszystko zależy jak liczyć. W sumie łącznie rozdałem 4 origami.
            Jedną zabrał mi też kolega z pracy z pokoju, ale to dlatego, że stałą u mnie na komputerze i powiedział, że ja sobie zrobię nowe (no i mam).

Jeżeli ktoś zasłuży - to pewnie złożę dla niego coś, ale na wszystko czasu potrzeba. Poza tym - jak zrobię jednej osobie, to i kolejne by chciały.
            • darima_ka Re: Origami... 06.09.11, 17:54
              Nie wątpię ,że chętnych na te cudeńka jest sporo big_grin
          • rena-ta49 Re: Origami... 06.09.11, 15:12
            Sądzę ,że musi sprawiać Tobie przyjemność możliwość
            sprawienia komuś radości z takiego prezentu.
            Oczywiście nie może to być obdarowywanie "na siłę",
            ale jeśli komuś Twoje działo się podoba ,i koniecznie je chce , to i dla
            jest to chyba satysfakcja?
            Oczywiście ,że nie możesz tego robić w hurtowych ilościach ,do czasu dla siebie by nie zostało,
            ale jeśli to sprawia Tobie i Twoim najbliższym przyjemność , to już jest super.
            Ja zapytałam o to ,bo czasem większą radośc sprawi taki zrobiony własnoręcznie prezent ,
            niż wymyślny ,drogi ,ale kupiony i całkiem nie trafiony.
            • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 15:20
              Pytanie jest tai, czy wolimy dawać prezenty czy otrzymywać.
              Ja lubię dawać. Jeszcze mi się nie zdarzyło dać nietrafiony prezent. smile
              a co do własnoręcznie zrobionych - kiedyś takich dawałem sporo. Teraz ktoś naprawdę musi zasłużyć.
              Więcej chętnych niż mocy przerobowych.

• rena-ta49 Re: Origami... 06.09.11, 15:32
                No to chyba oczywiste ,że najbardziej lubimy dostawać,
                ale dawanie prezentów też jest przyjemnością zwłaszcza kiedy
                widzimy radość z tego prezentu na twarzy obdarowanego.
                Wyobrażam sobie ,że chętnych na te śliczności jest ogrom,
                więc masz racje ,że dajesz za szczególne" zasługi" wtedy taki prezent nie spowszednieje.
                • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 20:35
                  zwłaszcza, że takie prezenty daję bez okazji (imieniny, urodziny, święta) tylko tak - z samego siebie - jak gest, wdzięczność.
        • darima_ka Re: Origami... 06.09.11, 17:52
          O tak ,koniecznie .
    • rena-ta49 Re: Origami... 06.09.11, 13:41
      Piszesz ,ze masz córeczkę ,czy Ona przejawia
      zainteresowanie origami ?
      • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 13:49
        Córka jest jeszcze małą. Ale jej się podobają prace. Jest dla maluchów z 7 modułów choinka do złożenia. Ale jak by to powiedzieć - jeszcze nie ta pora. Składała i umie, ale niestety - jak to dziecię - jeszcze niedokładnie.

• rena-ta49 Re: Origami... 06.09.11, 14:33
          Oczywiście ,że trudno od dziecka wymagać takiej
          cierpliwości i dokładności jak od dorosłego.
          Dziecko głównie poprzez zabawę moze sie czyms takim zainteresować ,
          broń boże nie przez przymuszanie, bo się zrazi.
          • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 14:54
            Dziecko jest jeszcze w przedszkolu.
            Więc tym bardziej. Będzie chciała to wróci i się nauczy. Ja instrukcje mam w wersji elektronicznej smile.
            • rena-ta49 Re: Origami... 06.09.11, 14:57
              Ale to miły sposób na wspólne składanie takich cudeniek smile
              • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 14:58
                Bardzo miły smile
                • rena-ta49 Re: Origami... 06.09.11, 15:17
                  Nie wątpię ,ze zbliżające się długie jesienne i
                  zimowe popołudnia tak właśnie można spędzić.
                  • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 15:21
                    Ja i w lato składam.
                    Po prostu wypełniam sobie tym czas wolny od roku.
                    • rena-ta49 Re: Origami... 06.09.11, 15:27
                      Rozumiem,ale w lecie jednak więcej przebywamy
                      gdzieś na powietrzu,a zaraz zaczną się długie wieczory ,
                      które trzeba bedzie czymś wypełnić,bo bez zajęcia one dłużą się
                      bardziej niż te letnie krótkie .
                      • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 20:37
                        Wszystko można jakoś wypełnić.
                        Ręce też niekoniecznie origami wink
                        • darima_ka Re: Origami... 06.09.11, 21:51
                          Hahaha, no aj myślę ,że origami to tylko wtedy zajmujesz rece ,
                          kiedy nie zajmujesz ich czymś ciekawszym ? big_grin
                          • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 21:59
                            Na razie nie ma nic ciekawszego od origami smile.
                            Przez chwile zamiast zabawy papierem bawiłem się drewnem i składałem krzesła na taras, ale teraz jak już są, to z powrotem jest origami smile
                            Na wiosnę trzeba będzie stół do nich złożyć, bo ten co jest to tylko tymczasowy.
                            • rena-ta49 Re: Origami... 07.09.11, 13:48
                              Rozumiem ,że masz ogródek confused
                              Czy tak duży balkon ,na którym zmieszczą się krzesła i stół?
                              • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 14:43
                                ogródek 25 m.kw. i w nim taras 15 m.kw.
                                • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 17:55
                                  Nie ważne jak duży , ważne że jest ,
                                  że można na nim pogrilować,albo tylko sobie posiedzieć,
                                  i poodpoczywać.
                                  • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 18:18
                                    Można wszystko, co wymieniłaś smile
                                    • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 18:20
                                      Zazdroszczę ,bo ja nie mam nawet kawałka balkonu,
                                      zeby sobie posiedzieć i kawę na nim wypić jak piękna pogoda sad
                                      • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 19:42
                                        Trzeba się wprosić do kogoś, kto ma wink
                                        i tam posiedzieć.
                                        • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 19:54
                                          Ja tam nie lubię się wpraszać,kurturalna jestem,
                                          ale zaproszenia chętnie przyjmuję od znajomych big_grin
                                          • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 20:00
                                            No to zapraszam smile
                                            • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 20:20
                                              Dziękuję za zaproszenie ,ale za zimno na siedzenie teraz na tarasie,
                                              zobacz jak zimno się robi ,jesień idzie big_grin
                                              Może zechcesz mnie zaprosić w przyszłym roku big_grin
                                              • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 20:29
                                                Zależy przy kim się siedzi wink
                                                poza tym zawsze można się potem ogrzać wink
                                                • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 20:39
                                                  Niby tak,ale zdecydowanie przyjemniej na dworze jest kiedy są ciepłe noce ,
                                                  to takie romantyczne siedzieć przy świetle księżyca ,i gwiazd szukać na niebiebig_grin
                                                  Ehhhh romantyczka jestem hihihi big_grin
                                                  • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 20:43
                                                    Ja w domku nie mieszkam - tylko w bloku, więc te siedzenie nie jest do końca takie romantyczne.
                                                    ale - posiedzieć zawsze można smile
                                                  • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 21:23
                                                    Eno romantycznie może być wszędzie ,i ja wierzę
                                                    że w przyszłym roku znów będzie latobig_grin
                                                  • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 21:25
                                                    tylko czy w wakacje, czy przed nimi wink
                                                    Oto jest pytanie.

• rena-ta49 Re: Origami... 08.09.11, 13:45
                                                    No właśnie ,trochę nam się klimat pokićkał smile
                                                    Zamiast 4-pór roku mamy tylko 2, zima,zima i trochę lata smile
                                                  • darima_ka Re: Origami... 08.09.11, 17:49
                                                    Wątpisz ,że w wakacje będzie lato z ciepełkiem ? big_grin
                                                  • piotr-wwa Re: Origami... 08.09.11, 19:08
                                                    w tym roku najładniejsza pogoda była w czerwcu.
                                                  • darima_ka Re: Origami... 08.09.11, 20:38
                                                    ???? Chyba że w stolicy , bo na Śląsku czerwiec był zimny ,
                                                    ale sierpień był ok,chyba najlepszy miesiąc z tych letnich.

forum.gazeta.pl/forum/f,50394,Bez_Granic.html

"Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."
                                                  • piotr-wwa Re: Origami... 09.09.11, 08:17
                                                    W wakacje woda w zalewie była zimna.
                                                    Ale przed wakacjami było super smile
                                                  • darima_ka Re: Origami... 09.09.11, 17:43
                                                    Ja od wody zawsze z daleka big_grin
                                                    Nie umiem pływać i już się nie nauczę big_grin
                                                    Ale kiedy jestem na urlopie nad morzem to nogi
                                                    owszem zamoczę ,i stwierdzam ,że nasze morze zawsze jest zimne sad
                                                  • piotr-wwa Re: Origami... 10.09.11, 18:09
                                                    A dlaczego tak od wody uciekasz?
                                                    Woda dobra jest smile
                                                  • darima_ka Re: Origami... 10.09.11, 18:28
                                                    Ależ ja nie mówię ,że woda jest zła ,
                                                    woda pod prysznicem ,w wannie ,czy w oceanie ciepłym jest
                                                    super byle nie wyżej jak do pasa big_grin
                                                    Może mam fobię ,lub natręctwo , w każdym razie bardzo boję się ,
                                                    że utonę big_grin
                                                  • piotr-wwa Re: Origami... 10.09.11, 18:33
                                                    Moja mama w ogóle nie stanie w wodzie, która ma nurt, bo jej się nogi zapadają w piasek.
                                                    I boi się, ze ją wciągnie.
                                                  • darima_ka Re: Origami... 10.09.11, 19:12
                                                    To prawie tak jak ja big_grin
                                                  • piotr-wwa Re: Origami... 10.09.11, 19:15
                                                    Matka nawet kostek nie zamoczy.
                                                  • darima_ka Re: Origami... 10.09.11, 20:33
                                                    No wiesz w rzece gdzie jest nurt woda jest cholernie zimna ,
                                                    to ja się nie dziwię big_grin
                                                    Ale w jeziorze ,czy morzu jeśli woda jest ciepła ,to ja mogę ewentualnie ,
                                                    do pasa się zamoczyć big_grin
                                                  • piotr-wwa Re: Origami... 10.09.11, 20:35
                                                    A u mnie matka nie, bo właśnie ten piasek usieka spod stóp.
    • ksiezniczka-02 Re: Origami... 06.09.11, 15:35
      Jedno słowo: ARCYDZIEŁA!
      • darima_ka Re: Origami... 06.09.11, 17:55
        ksiezniczka-02 napisała:

> Jedno słowo: ARCYDZIEŁA!

To prawda ,nie da się ukryć !
    • ls48 Re: Origami... 06.09.11, 17:44
      Ostatnio jak bylam u starszej córki zobaczylam na stole takie piekne łabedzie. Okazalo sie że moja wmuczka takie cudeńka wyrabia i obiecala mi tez jednego takiego łabedzia.
      • darima_ka Re: Origami... 06.09.11, 17:57
        Składanie takiego cudeńka musi być czystą przyjemnością.
        A Babcia może być dumna z wnuczusi .
    • darima_ka Re: Origami... 06.09.11, 17:52
      To jest naprawdę piękne .
    • piotr-wwa Re: Origami... 06.09.11, 22:15
      Jakieś stare kwiatki wink
      http://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/Kwiaty.jpg
      Teraz mam zrobione inne, ale trzeba poczekać aż będzie wazonik.
      • rena-ta49 Re: Origami... 07.09.11, 13:49
        Kwiaty ,to szczególnie wdzięczny temat ,
        można co trochę inne robić .
        Te tez są śliczne smile
        • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 14:50
          Te lepiej wyglądają jako słoneczniki smile
          Ale niestety nie mam już takowych u siebie na magazynie.
          • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 18:52
            A mnie one się bardzo podobają,
            może dlatego ,że nie widziałam innych big_grin
            • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 19:44
              Wszystko zależy kto jaki kolor lubi wink i co lubi wink
              • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 19:55
                Fakt ,każdy am inny gust big_grin
                • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 20:00
                  smile ale są też podobne czasami smile
                  • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 20:41
                    Zdarza się ,chociaż nie często.
                    • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 20:45
                      Zależy jak bardzo jesteśmy radykalni w swych poglądach.
                      • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 21:29
                        Nie wiem czy o radykalizm w poglądach chodzi ,jeśli mowa o gustach?
                        • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 21:34
                          są też skrajne gusta.
                          Ktoś lubi tylko jaskrawe kolory i ostre zapachy, a ktoś inny delikatne.
                          Ktoś lubi szczupłe i drobne osoby, ktoś przeciętne, a ktoś inny otyłe.
                          tak jak i w poglądach tak samo i w gustach - mogą być skrajności i może być coś po środku.
                          • rena-ta49 Re: Origami... 08.09.11, 13:51
                            Najlepiej nie wpadać w żadne skrajności ,
                            bo rozsądek wskazuje jedno... dusza ciągnie do obu...
                            i jesteśmy w rozterkach ? smile
                            • piotr-wwa Re: Origami... 08.09.11, 13:59
                              Podobno nie da się wybrać pomiędzy dobrem i złem, tylko
                              pomiędzy mniejszym złem i większym złem.

To co dobre dla jednych będzie złe dla drugich.

• rena-ta49 Re: Origami... 08.09.11, 14:24
                                Nie do końca się zgodzę z tym.
                                Każdy człowiek ma swój rozum i powinien
                                umieć wybierać pomiędzy dobrem a złem.
                                Dam przykład taki pierwszy z brzegu :
                                Mógłbyś namówiony przez kogoś zacząć ćpać,
                                jeśli masz rozum , to wiesz ,że jest to złe,
                                wiec nie wybierasz takiej drogi życiowej?
                                To samo z alkoholem ,niektórzy alkoholizm uważają za chorobę ,
                                a ja twierdze ,ze ta choroba to na własne życzenie .
                                • piotr-wwa Re: Origami... 08.09.11, 14:49
                                  To prawda- przykład jest dobry.
                                  Nie chcę pisać, ale czasami jest tak, że czego nie wybierzesz - zawsze komuś zaszkodzisz.

• piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 20:59
            Znalazłem zdjęcie słonecznika smile
            http://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/Kwiat.jpg
      • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 18:21
        One są ładniejsze od tych sztucznych co w sklepach sprzedają.
    • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 21:01
      I jeszcze króliczek playboy'a wink
      http://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/Kroliczek.jpg
      • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 21:25
        Mnie to raczej sówkę przypomina big_grin
        • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 21:25
          sówka miała inne uszy - jest w profilu smile
          • darima_ka Re: Origami... 07.09.11, 21:36
            Hihihi ,widziałam ,ale ten króliczek w/g mnie podobny do sówki,
            taki pękaty i uszy za krótkie? big_grin
            Tu mój gust odbiega od pleyboyowskiego big_grin
            • piotr-wwa Re: Origami... 07.09.11, 21:41
              Taki był w instrukcji.
              A playboy'a sam dopisałem wink
              • darima_ka Re: Origami... 08.09.11, 18:08
                Aaaa, ale z playboy'a, to różowe są króliczki big_grin
                • piotr-wwa Re: Origami... 08.09.11, 19:07
                  Dlatego ma różowe uszka w środku wink
                  i kokardkę na uchu smile
                  • rena-ta49 Re: Origami... 09.09.11, 13:29
                    Wszystkie mi się podobają,i podziwiam tę sztukę,
                    a jeszcze bardziej ludzi którzy mają zainteresowania ,
                    coś robią,i nie narzekają smile
                    • darima_ka Re: Origami... 09.09.11, 17:41
                      Narzekanie czasem pomaga ,tak dla zasady można sobie trochę ponarzekać
                      przecież big_grin
                  • darima_ka Re: Origami... 09.09.11, 17:44
                    No tak ,nie zwróciłam uwagi big_grin
    • piotr-wwa Kwiatkii... 07.09.11, 21:47
      Proszę o porównanie:
      Niebieskie:
      https://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/Kwiaty.jpg
      Słonecznik:
      https://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/Kwiat.jpg
      • rena-ta49 Re: Kwiatkii... 08.09.11, 13:53
        Mnie zdecydowanie bardziej podobają się te niebieskie smile
        Może te żółte za mało intensywne ?
        Ale to moje zdanie ,a komuś może bardziej się podobać
        ten żółty.
    • piotr-wwa Wazonik 12.09.11, 09:35
      http://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/Wazonik.jpg
      • rena-ta49 Re: Wazonik 12.09.11, 13:24
        Śliczny kolorowy wazonik , teraz kolorowe kwiaty do niego,
        i mamy komplet smile
        • piotr-wwa Re: Wazonik 12.09.11, 14:56
          Kwiaty są prawie gotowe w domu, tylko wazonik trzeba klejem wzmocnić smile
          A kwiatki uzupełnić o łodyżki.
    • piotr-wwa Ten sam wazon tym razem z kwiatami 12.09.11, 21:58
      to niby są tulipany
      http://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/Wazonzkwiatami.jpg
      Tylko przydała by się zielona słomka i jakiś jeden listek przy łodyżce.
      • rena-ta49 Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 13.09.11, 13:25
        A nie można zielona bibułką obkleić te łodyżki, i jakiś listek zrobic?
        Tulipany to śliczne kwiatki smile
        • piotr-wwa Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 13.09.11, 14:55
          Można, ale nie mam bibuły i nie mam listka wyciętego, ale pewnie, że można.
      • darima_ka Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 13.09.11, 17:46
        Ślicznie to wygląda ,zawsze możesz coś tam jeszcze dodać,
        żeby naturalniej wyglądało.
        • piotr-wwa Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 13.09.11, 22:03
          można, można....
          • rena-ta49 Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 14.09.11, 13:33
            Z wielką przyjemnocią i podziwem oglądam Twoje
            małe dzieła smile
            • piotr-wwa Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 14.09.11, 13:45
              znalazłem na youtube większe i ładniejsze.
              Zachorowałem na jedno z nich, ale to masakra zrobić takie.
              https://www.youtube.com/watch?v=H360qnfCJek&feature=related
              • piotr-wwa Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 14.09.11, 13:49
                i jeszcze jeden link:
                www.youtube.com/watch?v=MsryN27d1WI&feature=related
                • rena-ta49 Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 21.09.11, 15:13
                  Hihihi.... pomyślał by ktoś ,ze tak szybko się to cudo robi smile
              • rena-ta49 Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 21.09.11, 15:10
                Są przepiękne smile
                Zimowe długie wieczory będą sprzyjać robieniu takich cudów smile
                • piotr-wwa Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 22.09.11, 12:18
                  Ja robię teraz jednego z tych dużych ładnych kolorowych ładzi.
                  Ma być niewiele większy, bo w podstawie zamiast 35 modułów będzie 70 (2 x większy promień, średnica i obwód).
                  Powiem tylko tyle. Mały łabędź byłby już skończony, a w tym ledwo podstawę (początek) widać.
                  • rena-ta49 Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 22.09.11, 14:15
                    Mam nadzieję,że nam pokażesz?
                    Tak sobie myślę ,że musisz mieć do tego
                    pokłady cierpliwości smile
                    To żmudna robota ,ale jeśli Tobie daje satysfakcję
                    to tylko robić , bo są piękne smile
                    • piotr-wwa Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 22.09.11, 16:16
                      To za jakieś 2-3 tygodnie jak dobrze pójdzie.
                      Na razie jest 500 elementów i to początek. Kolejne 500 i będzie podstawa. Potem zostanie szyja i skrzydła do zrobienia z ogonem. Masakra, ale jakieś 3000 elementów to minimum.
                      Nie mam pojęcia ile wyjdzie docelowo.
                      • darima_ka Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 22.09.11, 19:01
                        Az jestem ciekawa efektu, to jest dopiero zabawa big_grin

"Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."
                      • rena-ta49 Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 23.09.11, 14:09
                        A ten watek tak fajnie nam się rozwinął ,
                        trzeba go pilnować ,bo fajne fotki w nim są smile
                      • rena-ta49 Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 23.09.11, 14:12
                        Trzymam kciuki za powodzenie przedsiewzięcia smile
                        Mam nadzieję ,że nam zademonstrujesz smile
              • darima_ka Re: Ten sam wazon tym razem z kwiatami 22.09.11, 19:00
                W życiu bym nie pomyślała ,ze to z papieru ,
                sa fantastyczne big_grin
    • piotr-wwa Duży łabędź 03.10.11, 08:34
      http://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/DuzyLabedz.jpg

Wysokość 38 cm, szerokość 22 cm.
      Ilości elementów nie liczyłem jeszcze, ale grubo ponad 1000.
      • piotr-wwa Re: Duży łabędź 03.10.11, 08:52
        Podliczone:
        1763 moduły -> 147 kartek A4
        • rena-ta49 Re: Duży łabędź 03.10.11, 13:50
          Ile czasu zajęło Tobie zrobienie tego 'cacka" ?
          • piotr-wwa Re: Duży łabędź 03.10.11, 14:06
            2 tygodnie, tylko że miałem w tym czasie przerwę.
            Ogólnie z jakieś 7 dni chyba składałem. Oczywiście po pełne 6 godz ciężkiej pracy.

• piotr-wwa Re: Duży łabędź 05.10.11, 12:37
              Na pewno będę robił jeszcze jednego takiego łabędzia.
              • rena-ta49 Re: Duży łabędź 05.10.11, 13:34
                Jest piękny ,ale mi brak cierpliwości ,
                ja bym musiała go składać chyba rok smile
            • rena-ta49 Re: Duży łabędź 05.10.11, 13:32
              To tak jakbyś drugą dniówkę w pracy zrobił.
              Tyle godzin bym nie wytrzymała siedzieć i składać.
              Jednak masz ogrom spokoju i cierpliwości smile
              • piotr-wwa Re: Duży łabędź 06.10.11, 10:20
                Każdy mówi, że ja nerwowy jestem.
                • rena-ta49 Re: Duży łabędź 06.10.11, 13:31
                  Widocznie to ciebie uspokaja ,dlatego potrafisz się nad tym skupić.
                  Jeśli naprawdę jesteś nerwowy,to taka "zabawa" jest dobra na uspokojenie.
                  • piotr-wwa Re: Duży łabędź 07.10.11, 08:52
                    Ja po prostu lubię mieć zajęcie i lubię jak to widać to co się robi.
                    • rena-ta49 Re: Duży łabędź 07.10.11, 13:25
                      Ja też lubię mieć zajęcie ,ale wole kiedy efekty
                      są widoczne szybciej smile
                      Kilka godzin roboty i efektów mało ,by mnie frustrowało smile
                      To już wolę okna umyć smile
                      • piotr-wwa Re: Duży łabędź 07.10.11, 20:59
                        Ale większy jest efekt mieć coś, co się każdemu podoba, co każdy by chciał mieć, ale nikomu nie chce się tego zrobić, albo nie umieją.
                        A Ty masz i własnoręcznie zrobione.
                        • rena-ta49 Re: Duży łabędź 08.10.11, 11:05
                          Oczywiście ze to satysfakcja móc się pochwalić takim cudeńkiem.
                          Ja Tobie gratuluję wytrwałości smile
                          • piotr-wwa Re: Duży łabędź 08.10.11, 20:33
                            Tu nie tylko chodzi o origami wink
                            • darima_ka Re: Duży łabędź 08.10.11, 21:18
                              Domyślam się, co napisałam w powyższym poście big_grin
                            • rena-ta49 Re: Duży łabędź 09.10.11, 08:03
                              To normalne ,że jesteśmy dumni z tego ,że coś potrafimy zrobić
                              takiego czego nam zazdroszczą inni.
                        • darima_ka Re: Duży łabędź 08.10.11, 21:17
                          Piotr-wwa napisał :"Ale większy jest efekt mieć coś, co się każdemu podoba"
                          Zwłaszcza każdy mężczyzna chce mieć kobietę,która wszystkim się podoba big_grin
                          A na poważnie to masz rację imasz prawo do satysfakcji ,że zdolności manualnych
                          • piotr-wwa Re: Duży łabędź 09.10.11, 19:09
                            Nie musi się podobać - wystarczy, że inni by taką chcieli mieć ze względu na charakter, albo dbałość o dom.
                            Nie wszystko się sprowadza do wyglądu - choć on też ma znaczenie.
            • darima_ka Re: Duży łabędź 05.10.11, 18:22
              ????? 6 godzin potrafisz ślęczeć nad tym?
              Jejku ,podziwiam , bo mnie by cholera przy tym wzięła,
              jestem zbyt nerwowa.
              • piotr-wwa Re: Duży łabędź 06.10.11, 10:19
                he... he...
                To jak bym słyszał swoich znajomych. Że ja taki nerwowy i daję radę, a oni spokojniejsi ode mnie i nie daliby rady.
                Ja robię różnie - czasami tylko po troszku, a czasami potrafię cały dzień (pełne 8 godzin) robić.

Nie powiem - ręce od tego bolą.

• rena-ta49 Re: Duży łabędź 03.10.11, 13:49
        Jest naprawdę ładny smile
    • piotr-wwa Łabędź 2 17.10.11, 17:24
      http://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/abd2.jpg
      • darima_ka Re: Łabędź 2 17.10.11, 18:22
        Ooo cudo,widziałam na wystawie u mojego optyka ,
        nie wiem czy wystawiony łabędź na sprzedaż,ale jest śliczny.
        • piotr-wwa Re: Łabędź 2 17.10.11, 18:23
          3 tygodnie robiłem. ok 2 000 elementów.
          jak mi coś strzeli do głowy, to policzę ile ma elementów.
    • piotr-wwa Motylek 17.10.11, 17:25
      http://i1086.photobucket.com/albums/j454/piotr-wwa/Zdjcie0345.jpg
      • darima_ka Re: Motylek 17.10.11, 18:17
        Motylek też jest śliczny , i chyba mnie czasochłonny?
        • piotr-wwa Re: Motylek 17.10.11, 18:21
          Motylka chyba tylko półtorej godzinki robiłem.
          Ale on jest mały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka