1ryszard 19.12.12, 21:14 Wigilia przypada w poniedzialek. W poprzednich latach w tym dniu po 22:00 bylo glosno u sasiadow, spiewanie, glosne rozmowy. Czy mam podstawe, aby zadzwonic na policje i zglosic zaklocanie ciszy nocnej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kappa Re: Cisza nocna IP: *.interwan.pl 19.12.12, 22:12 Nie masz podstaw. Idź spać i nie podsłuchuj, czy to w poniedziałek, czy to w środę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossdarty Re: Cisza nocna IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 15:54 A jak on spać nie może właśnie z powodu że musi nasłuchiwać co się u sąsiadów dzieje, bez względu na dzień tygodnia w który przypada wigilia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: Cisza nocna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 18:56 Gość portalu: rossdarty napisał(a): > A jak on spać nie może właśnie z powodu że musi nasłuchiwać co się u sąsiadów d > zieje, bez względu na dzień tygodnia w który przypada wigilia??? Tak to właśnie działa. Mieszkałem kiedyś w bloku. Odgłosy sąsiedzkie nie przeszkadzały, ale ciekawiły. Jak były nieciekawe, to spałem jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Cisza nocna 20.12.12, 16:13 1ryszard napisał: To jest taka noc, że rozlegają się ludzkie głosy, nawet tam, gdzie by się człowiek ich nie spodziewał i w ten dzień, a właściwie noc, policja z tego powodu nie będzie interweniować. Odpowiedz Link Zgłoś
t-zorro Cisza nocna w zwykły dzień 20.12.12, 18:03 1ryszard napisał: > Wigilia przypada w poniedzialek. W poprzednich latach w tym dniu po 22:00 bylo > glosno u sasiadow, spiewanie, glosne rozmowy. Czy mam podstawe, aby zadzwonic n > a policje i zglosic zaklocanie ciszy nocnej? A jaka twoja jest intencja, czy tylko świętowanie wigilii ci przeszkadza (co dziwne) czy ogólnie sąsiedzi są głośni? Dla mnie ciekawy temat byłby "głośni sąsiedzi - jak sobie z nimi radzić" lub "jak służby miejskie traktują zakłócanie ciszy w twoim mieście" - ale niekoniecznie w wigilię lub sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
jutrzenka.3 Re: Cisza nocna 20.12.12, 19:54 Wigilia to dzień niecodzienny, posłuchaj kto to tak naprawdę hałasuje, bo w wigilię są możliwe dyskusje, a nawet kłótnie zwierząt wszelakich z bydłem i świniami włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Cisza nocna 20.12.12, 20:00 Uważaj, bo "Sylwester" też jest w poniedziałek, i odgłosy kanonady, niekoniecznie będą oznaczały wojnę konwencjonalną - bo ta niekonwencjonalna trwa, i dobrze się ma... Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Cisza nocna 21.12.12, 00:53 Jeżeli oni Ci hałasują po 22 jeden raz w roku, to jak Boga kocham, dałbyś sobie, chłopie, spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Cisza nocna 21.12.12, 02:38 :) A gdyby Wigilia wypadała w czwartek, to coś by zmieniło? Głośno było, bo pewnie mięli gości i śpiewali kolędy. Co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
t-zorro Precz z hałasami 21.12.12, 17:33 Nie wiadomo, czy przeszkadza mu obca ideologia zza ściany, czy hałasy? To pierwsze wymagało by terapii A ogólnie to jestem za tępieniem hałasów w każdej postaci (nie ma chyba dzisiaj większego zanieczyszczenia środowiska niż własnie hałas - przed którym już nie ma ucieczki) Odpowiedz Link Zgłoś