cezaryfish37
28.01.13, 21:43
Witam ,mam na imię Cezary 38 lat dwoje wspaniałych dzieci Adaś 6 lat i Wiktoria 9.Ludzie pomózcie mi!!Byłem w związku od 20 lat z ukochana mi osobą ,która zrobiła mi tyle krzywdy a mimo to czuje ,ze nadal ja kocham. to sa przykłady znecania sie nad moja osobą.
Znęcanie się na de mną. Przemoc psychiczna i fizyczna od mojej kochanej żony.
1. Szantażem,że wyjedzie z dziecmi z Islandii wymusiła na mnie kupno mieszkania na Ul Dvergabakki.Powiedziala dosłownie ,ze jesli teraz nie kupimy mieszkania to ona wyjezdża , bierze rozwód i nie wraca.Oczywiscie mieszkanie zostało kupine.
2.po tym jak kupilismy mieszkanie Wiktoria była jeszcze malutka Moja zona wyjechała z Islandii pod pretekstem szukania sobie szczęscia w Polsce. Zostałem w domu sam z rachunkami i remontem domu za który tez sam płaciłem ogromne rachunki.
3.Wielokrotnie obwiniała mnie winą za to,że musi siedzieć w Islandii,któregos razu prosto po przyjezdzie z urlopu powiedziała mi z wielką chisterią,ze gdyby nie jej kolejny przyjazd do Islandii juz dawno byłaby w Polsce ustawina........
4.Ciągłe oskarżanie ze za mało zarabiam i za mało pracuję, jak to powiedziała -męzowie jej kolezanek z pracy pracuja do 21 lub dłuzej a one moga pracowac na pół etatu lub wcale.Dodam ze pracuję od 7,30 do 6,30 , wczesniej od 8 do 21 przez wiele lat.
5.Do mojej szuflady gdzie trzymam dokumenty i klucze od domu potrafiła wsadzic otwartą musztardę lub keczup tylko dlatego ,że nie schowałem do lodówki na czas.
6.Częste dopytywanie się o stan mojego konta i chęć wglądu choc sama nie pokazywała mi swojego.
7.Powtarzanie mi ,że mam wypie...c z domu, szukac innego adresu, zostawic ją i dzieci a sam mam wyjśc.
8.Szantażowała mnie wielkokrotnie podczas swoich wyjazdów do Polski ,ze namówi swoich rodziców przeciwko mnie i weżmie rozwód jeśli nie dam jej pozwolenia na wyjazd.z dziecmi z kraju.
9.Kiedy była w Polsce a ja w Islandii miałem ograniczany kontakt z dziecmi i mogłem rozmawiać tylko kiedy ona tego chciała.
10.Pewnego razu podczas mojego pobytu w Polsce kiedy ona urzadzała sie po raz kolejny starałem się jej pomóc. Szukałem samochodu przez ok miesiąc czasu, zajmowałem sie domem, obiadami , odprowadzaniem dzieci do przedszkola itp.Lubiłem te zajecia , sprawiały mi radzosc bycia ojcem.Pod koniec mojego pobytu jakos dwa dni przed wyjazdem odwiedziła nas jej siostra rozwódka . Robilem obiad i spadła mi patelnia na gazie.Zrobiła mi awanturę pokazując przed siostrą że jestem niezadarą.po tej awanturze nie pozegnała się ze mną w dniu wyjazdu a kiedy wylądowałem w Kopenhadze otrzymałem smsa ,że od tej pory dzieci mam tylko i wyłącznie na SKYPE....
11.Mowienie o moich znajomych ,że są to debile, że nie przystoi jej z nimi rozmawiać, że to nie jej poziom,
12. Bardzo czeste wychodzenie z domu z dziecmi i nieinformowanie mnie o tym gdzie są i o której wrócą.Powrty najczęściej pózna porą.
13.Bardzo żle wyraża sie o moich rodzicach. Mój ojciec to głupek ,mama niedobra ,brat pie...ny magister, bratowa nienormalna.Ogólnie pie...ni magistrzy.Nie ma o czym z nimi rozmawiac....
14.Mówienie mi ,ze traktuje sex ze mną jako sport nic wiecej.
15.Docinanie mi ,że jestem za gruby, za wielki , gruba dupa ,mimo że od wielu lat trenuje na silowni i wygladam lepiej niz niejeden 18 latek a mam 38.
16.Mówienie do mnie skó...elu, skó...synie , h...u, pie...ny pederasto, łysa pało,że śmierdzę jak swój ojciec,że mam krzywe zęby,brzydkie nogi po swojej mamie.
17.Ma problem jak siedzę w domu z dziecmi i z nią jak mnie nie ma jeszcze gorzej....
18.Uważa moje spotaniczne przyjechanie do niej do pracy z jakims owocem lub inna niespodzianką za przesladowanie jej i przemoc psychiczną z mojej strony.
19.Mówiła o swoim ojcu alkoholiku bardzo zle mimo ze był dobrym czlowiekiem, np żeby zdechł ...jak umarł wielka strata...
20.Po tym jak zataiła grzech przed ksiedzem ,że nie mamy slubu koscielnego zrobila mi awanture na pogrzebie swojego ojca . prawda wydała się bo ja spowiadałem sie po niej o ksiądz zaczepil ją po moim wyjścu.obarczyła mnie za to winą...
21.Wieczne oskarzanie mnie o to ,że nic nie robię w domu...Nie dośc ,ze pracuję po 111 godzin ,płace wiekszosc rachunków sprzątam prawie codziennie dom , sam robie sobie obiady, zajmuje sie dziecmi, obydwoma samochaodami, mieszkaniem ,kładzenie i budzenie dzieci , robienie im sniadań itp
22.W łózku nie mozna jej nawet dotknąć, kładzie sie spac o 21 lub 22 nie chce rozmawiac ani uprawiac sexu.Po to zeby było mi latwiej wyprowadziłem sie do salonu na podlogę.
23.Wychodzi z domu o której chce nie mówiac nic nikomu,wraca też w ten sposób nie mówiąc nic.
24O niczym mnie nie informuje ,o sprawach dotyczacych nas i naszych wydażeń dowiaduje sie przez przypadek od naszych znajomych np ogranizowanie imprezy Andrzejkowej przez nią czy nawet wspólny wypad na domki wczaowe w góry....oraz wiele innych rzeczy!
25.stopniowo wywozila nasze wspólne rzeczy z Islandii żeby w koncu powiedziec mi ,że nie mam nic w naszym mieszkaniu.
26.Naśmiewanie sie ze mnie ze swoją siostrą że bez potrzeby chodzę po lekarzach i szukam chorób, że jestem psychiczny.Po wielu wizytach okazało się ,że mam polipa w okrężnicy.
27.Szydzenie ze mnie w towarzystwie, ciagłe skarzenie sie na mnie swojej rodzinie, oczernianie bez powodu..Wmawianie mi ,że nie potrafie sie zachować w towarzystwie...
28.Kupowanie biletów na wczasy i nieinformowanie mnie nawet o tym kiedy wyjeżdza z dzicmi i kiedy wraca.
29.Kiedy miałem dosyc jej wyjazdów schowałem w końcu paszporty dzieci.Ona oczernila mnie przed rodziną ,ze robie to bez powodu.
30.Moich rzeczy nie tykała kiedy robiła pranie sobie i dzieciom.
31.Ciągłe docinki przy dzieciach na mój temat.
32.Wiktorię która ma 9 lat czesto wyzywa od kurew i ciaga za włosy, kiedy stane w jej obronie oskarża mnie o to ,ze jej nie pomagam i staje przeciwko niej.
33.Uciekła z domu z dziecmi jak przed bantytą i nieobliczalnym szaleńcem do opieki społecznej, oskazenie mnie o znecanie sie psychiczne nad nią, próbą odebrania mi władzy rodzicielskiej.Odebrała mi dzieci mówiąć i wykanczając psychicznie ze jestem tyranem, szaleńcem ,że mnie zniszczy ,zgnoi.
34.Kiedy juz nie wytrzymywała psychicznie z dziećmi podrzucała mi je kiedy miala na to ochotę.A kidy nie chciałem szantazowała mnie ,ze jestem niedobrym ojcem,lub że zerwie ze mną kontakt.
35.Kiedy chcialem ratowac związek wysyłałem jej sms-y ,wyznawałem tam miłosc do dzieci i do niej mimo tego wszystkiego co było. Ona szantazowała mnie ,że wykozysta to wszystko przeciwko mnie i mnie wykończy .Ze jest to znęcanie sie psychiczne.
36.Ignorwowała moją inicjatywę rozwiazania wielu problemów , nieodzywajac sie po dwa tygodnie i dłuzej...
37.Rozkazywała mi w domu i w gosciach w ten sposób że musi to byc natychmiast wykonane pod grozba negatywnych skutków.
38.Wycofywanie sie z milosci,stałe odrzucanie,niedosteopnośc,ataki słowne,obwinianie,tworzenie atmosfery sprzyjajacej ciagłemu zazenowaniu,izolowanie.
39.Bicie mnie po glowe ,twarzy , plecach, kopanie,drapanie pazurami, wyciaganie nozy na mnie.
40.Grozby popełnienia samobójstwa i wmawianie mi ,że to wszystko moja wina.
41.Mowienie mi ze mnie nienawidzi, gardzi mna ,częste opluwanie mi twarzy.
Powiedzcie mi co ja mam ze soba zrobić , jestem wrakiem zniszczonym od wewnatrz psychicznie fizycznie , finansowo ,emocjonalnie.czuje ,że nienadaje sie po tym wszystkim do zycia,gdzie mam sie zgłosic po pomoc?