Dodaj do ulubionych

Benedykt 16 abdykuje

11.02.13, 12:23

dnia 28 lutego213 roku.
o godz.,2o.oo

Grom z jasnego nieba ----ewenement.
Chrześcijanie wstrzymali oddech---szok.

Czyżby ojciec świety utracił wiarę?

I to przed Wielaknocą.
Obserwuj wątek
    • Gość: gonzo Złożono mu IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.13, 12:33
      propozycję nie do odrzucenia?
      • snajper55 Re: Złożono mu 13.02.13, 02:23
        Gość portalu: gonzo napisał(a):

> propozycję nie do odrzucenia?

Pedofilskiej mafii kościelnej się naraził.

S.
    • piwi77.0 Re: Benedykt 16 abdykuje 11.02.13, 12:41
      W tej firmie się nie abdykuje, jeżeli już to dokonuje się na delikwencie czegoś na kształt eutanazji. Decyzję o eutanazji wydaje Duch Świety, czyli instancja całkowicie nadrzędna, z którą delikwent nie ma możliwości podejmowania dyskusji.
    • kolter-xl Niemiec a nie chciwy :) 11.02.13, 13:04
      Niemiec a nie chciwy :)Widać nie ma przy nim kapciowego pokroju dziwisza którzy z konającego jeszcze jana pawła II wyciskał ile mógł .Np ledwo żywy papież podpisał kilkanaście nominacji biskupich na dzień przed śmiercią.Ciekawe ile taki papierek wart był dla dziwisz milion dolców ??
      • matylda1001 Re: Niemiec a nie chciwy :) 11.02.13, 13:31
        Jeżeli to jest naprawdę suwerenna decyzja papieża Benedykta, to należy ją uszanować. Zresztą to jeszcze informacja niepotwierdzona i nie wiadomo co powie 28 lutego.
        • bling.bling Re: Niemiec a nie chciwy :) 11.02.13, 14:06
          a jeśli nie jest suwerenna to co należy zrobić? Napaść na Watykan? Napić się wódki a może lepiej szampana.
          Benek niezłego kopa dał Wojtyle. Teraz pieją jak wielkim demiurgiem jest Mr B. Czy wobec tego małym padalcem był JP2, który brał udział w obwoźnym sado-maso
          • yoma Re: Niemiec a nie chciwy :) 11.02.13, 14:23
            Są dwie opcje:

- albo ktoś się pomylił we wniosku nieufności dla rządu Tuska,
            - albo ktoś sprokurował sensację, żeby przykryć medialnie fakt złożenia wniosku o wotum nieufności dla rządu Tuska.

Jak by nie patrzeć, wina Tuska :)
    • dritte_dame Re: Benedykt 16 abdykuje 11.02.13, 13:39

A Betty trwa i panuje :)

A Karol czeka! ;D
      • matylda1001 Re: Benedykt 16 abdykuje 11.02.13, 13:50
        A może nam powiedz kto to taki ten Marc Ouellet z Kanady - jeden z trzech potencjalnych następców?
        • voxave Re: Benedykt 16 abdykuje 11.02.13, 13:56
          Ma być maści czarnej ten koń i w/g przepowiedni koniec chrześcijaństwa.....
          • Gość: Ciec Re: Benedykt 16 abdykuje IP: *.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net 11.02.13, 14:09
            No coz?. Niechze jasnie oswiecony ludek pochyli glowy przed prawdziwym liderem. Nie lubie jadu wobec ludzi zaslugujacych na szacunek. Niezaleznie jak progresywny jest ten jad (a prawie kazdy jad jest progresywny: wystarczy poczytac dzisiejszego guardiana i inne szmatlawce).

Kiedy jasnie oswiecony ludek zdobywal stolki w PRLu to nie dalo sie oderwac stolka od d-py (chyba ze z dupa). Juz nie napisze o niedawnym odrywaniu od stolka w Sejmie. Progres, czy jak sie to odrywanie nazywa, pokazuje bankructwo nienawisci generowanej codziennie przez bijacych piane progresistow.
          • Gość: klug Re: Benedykt 16 abdykuje IP: *.pools.arcor-ip.net 11.02.13, 14:25
            dalej bez orgazmu????
        • dritte_dame Re: Marc Quellet 11.02.13, 14:27
          matylda1001 napisała:

> A może nam powiedz kto to taki ten Marc Ouellet z Kanady - jeden z trzech poten
          > cjalnych następców?

Obecnie wysoki mandaryn kurialny w Rzymie.

Do niedawna prymas Quebecu (a wiec i całej Kanady), w czasie pełnienia tego urzedu zmuszony opinią publiczną do przepraszania za antysemickie i rasistowskie działania KRK w Quebecu, za systemow wynaradawianie Indian w szkołach z internatami prowadzonymi przez zakony, za dyskryminację kobiet i homoseksualistów.
          Absolutny przeciwnik aborcji (oczywiśce), nawet w przypadku gwałtu.

Czyli ogólnie: "nihil novi.."
          • matylda1001 Re: Marc Quellet 11.02.13, 23:05
            W takim razie ma mocne atuty, bo Kościół nie jest przygotowany na reformatora, ale na kogoś, kto zachowa dotychczasowe status quo, niestety.
    • oszolom-z-radia-maryja co oznacza dla nas abdykacja papieża? 11.02.13, 14:13

jesteśmy świadkami niezwykłego wydarzenia, które w całej ponad 2 tysiecy ;lat istnienia kościoła zdarzyła się tylko raz. Rzeczywiście jest to faktycznie jak grom z jasnego nieba. Dlaczego Benedykt XVI rezygnuje, poddaje się? dlaczego mówi Ojcze oddal ode mnie ten kielich zdejmij ze mnie ten ciężar?
      • yoma Re: co oznacza dla nas abdykacja papieża? 11.02.13, 14:19
        Cud, Oszoł wpisał się w cudzym wątku!

Benedykt uczynił cud!
        • Gość: klug Re: co oznacza dla nas abdykacja papieża? IP: *.pools.arcor-ip.net 11.02.13, 14:24
          ze gazetowi medrcy czerwonego wschodu wyglosza wiele kazan dla miernych
        • Gość: gonzo Re: co oznacza dla nas abdykacja papieża? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.13, 14:24
          To nie cud, to Ctrl+A, Ctrl+c, Ctrl+V. Na religii dokładnie to samo.
        • matylda1001 Re: co oznacza dla nas abdykacja papieża? 11.02.13, 23:09
          yoma napisała:

> Cud, Oszoł wpisał się w cudzym wątku!
          Benedykt uczynił cud!<

Trzeba to zapamiętać :) Gdyby kiedyś doszło do beatyfikacji to będzie jak znalazł.
      • piwi77.0 Re: co oznacza dla nas abdykacja papieża? 11.02.13, 14:24
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

dlaczego mówi Ojcze oddal ode mnie ten kielich zdejmij ze mnie ten ciężar?

Jak to taki ciężar, to ja go mogę wziąć na siebie, pomogę Benedyktowi ulżyć w cierpieniu i niech na mnie sceduje to straszliwe cierpienie, które jest jego udziałem. Niech nie mysli, że jedynie on taki zdolny, że potrafi poruszać się po pałacach, żreć delikatesy i korzystać z niezliczonej służby. Pozdrowić durnych Polaków, co pchają się do Watykanu co środę, też bym umiał. I jakies mydło na doczepkę też bym dał radę dopowiedzieć. Chyba wystarczająco długo pisze na forum, że chyba nikt nie może mieć watpliwości, że umiem nie gorzej niz Benedykt pie...ć od rzeczy.
        • Gość: klug Re: co oznacza dla nas abdykacja papieża? IP: *.pools.arcor-ip.net 11.02.13, 14:26
          a kiedy the thusk und company
        • Gość: Ciec Re: co oznacza dla nas abdykacja papieża? IP: *.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net 11.02.13, 14:31
          > Jak to taki ciężar, to ja go mogę wziąć na siebie, pomogę Benedyktowi ulżyć w c
          > ierpieniu i niech na mnie sceduje to straszliwe cierpienie

Dziekujemy za oferte, ale niestety, niewykwalifikowanych nie wpuszczaja do palacow. Dlatego musza sie wypienic tutaj. To im daje wplyw (negatywny) na "durnych Polakow" ktorzy wola niemieckiego papieza niz "oswieconego" piescia miedzy oczy polaka.
      • 33qq Re: co oznacza dla nas abdykacja papieża? 11.02.13, 16:17
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

>
        > jesteśmy świadkami niezwykłego wydarzenia, które w całej ponad 2 tysiecy ;lat i
        > stnienia kościoła zdarzyła się tylko raz. Rzeczywiście jest to faktycznie jak g
        > rom z jasnego nieba. Dlaczego Benedykt XVI rezygnuje, poddaje się? dlaczego mów
        > i Ojcze oddal ode mnie ten kielich zdejmij ze mnie ten ciężar?
        jest kilka opcji:
        Przejrzał na oczy i stracił wiarę
        Jest rozsądny i nie chce z siebie robić przedstawienia jak poprzednik
        Po prostu ma tego dość
        Uznał,że nie da rady borykać się z tak podłą firmą
        Przyzna się,że ma żonę i prawnuki
      • kora3 Dajże spokój z kielichami :) 11.02.13, 22:28
        Poczuł się zmeczony, miał prawo zrezygnowacx, ze to się rzadko zdarza - fakt, ale mozliwosc jest to sobie skorzystał :)
        • matylda1001 Re: Dajże spokój z kielichami :) 11.02.13, 23:28
          kora3 napisała:

> Poczuł się zmeczony, miał prawo zrezygnowacx, ze to się rzadko zdarza - fakt, ale mozliwosc jest to sobie skorzystał :) <

A pewnie, każdy by się kopnął na wcześniejszą emeryturę ;)
          • kora3 BXVI z założenia miał być "papieżem tymczasowym" 12.02.13, 09:31
            Nie o to chodzi, że zaplanowano jego abdykację, ale o to, że kiedy był wybierany już był człowiekiem starym. Grubo starszym, niż jego poprzednik w chwili wyboru tamtego.

Najprawdopodobniej chodziło o to, że zmiany w KRK w kierunku liberalizmu nie byłoby możliwe zaraz po pontyfikacie JPII zakończonym jego śmiercia poprzedzoną długą chorobą i cierpieniem, na które miał okazję patrzeć cały swiat.

Wybór człowieka z bliskiego otoczenia JPII, ale osoby mało aktywnej spolecznie i politycznie (w odróżnieniu od poprzednika) miał uspokoić "swiat katolicki", dać mu poczucie, że nurt JPII będzie kontynuowany. Jednocześnie już w chwili wyboru był BXVI człowiekiem starym, więc można było przewidywać, że w niedługim czasie pożegna się ze swiatem. Oczywiście to tylko hipoteza :)

Niemniej już zdaje się był papież "tymczasowy" - chyba Leon XIII, który spłątał figla był, bo miast zgodnie z oczekiwaniami wybierającego go "na chwilę" konklawe ani myślał umierać :)

Czy moja hipoteza się potwierdzi - zobaczymy po wyborze nowego biskupa Rzymu.
            • magda.magda9 Re: BXVI z założenia miał być "papieżem tymczasow 12.02.13, 09:48
              kora3 napisała:
              Wybór człowieka z bliskiego otoczenia JPII, ale osoby mało aktywnej spolecznie
              > i politycznie (w odróżnieniu od poprzednika) miał uspokoić "swiat katolicki",
              > dać mu poczucie, że nurt JPII będzie kontynuowany. Jednocześnie już w chwili wy
              > boru był BXVI człowiekiem starym, więc można było przewidywać, że w niedługim c
              > zasie pożegna się ze swiatem. Oczywiście to tylko hipoteza :)

ale całkiem sensowna....
    • Gość: Lin Re: Benedykt 16 abdykuje IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.13, 14:29
      Ale po co to zamieszanie? Kogo to obchodzi co się w tym małym państewku dzieje? Jaki to ma wpływ na moje życie?
      • Gość: Ciec Re: Benedykt 16 abdykuje IP: *.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net 11.02.13, 14:35
        > Ale po co to zamieszanie? Kogo to obchodzi co się w tym małym państewku dzieje?
        > Jaki to ma wpływ na moje życie?

Mali ludzie mysla ze wszystko powinno sie krecic wokol nich. Wielcy chca sluzyc, jak potrafia najlepiej. A jesli nie moga, usuwaja sie z godnoscia w cien.
    • Gość: Magnus Lewactwo w szoku IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.13, 15:06
      Jednak mozna oderwac sie od koryta, a nie sie przyspawac jak Nowicka.
      • kolter-xl Re: Lewactwo w szoku 11.02.13, 17:49
        Gość portalu: Magnus napisał(a):

> Jednak mozna oderwac sie od koryta, a nie sie przyspawac jak Nowicka.

Ano w tvn24 dziwisz i pieronek mowia ze sa w szoku,zaiste to lewactwo bez kozery powiem, komuchy
    • Gość: inkwizytor Chwileczkę, chwileczkę IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.02.13, 15:09
      Zanim abdykuje, niech dotrzyma słowa i kanonizuje Jana Pawła II.
      • kolter-xl Re: Chwileczkę, chwileczkę 11.02.13, 17:54
        hGość portalu: inkwizytor napisał(a):

> Zanim abdykuje, niech dotrzyma słowa i kanonizuje Jana Pawła II.

Abdykuje bo mu pononc jahwe powiedzial ;spadaj benek jak mi imie zmieniles to mnie o nic nie pytales.
    • headvig Re: Benedykt 16 abdykuje 11.02.13, 15:35
      w kościele jest za dużo smrodu - widzi, że już sam sobie nie da z tym rady. kościół potrzebuje świeżości, a prawie 90 letni człowiek nie jest w stanie jej już wnieść.
    • Gość: Patryk Re: Benedykt 16 abdykuje IP: *.static.espol.com.pl 11.02.13, 17:33
      Homoseksualizm ,pedofilia ,postępująca laicyzacja i wiele innych problemów KK z jakimi przyszło mu się zmierzyć i chyba zdał sobie sprawę,że wobec nich jest bezsilny, dlatego odchodzi z urzędu.Współczuję bo jakby na to nie patrzeć jest to jego życiowa porażka
    • zaretpug Nie chrzescijanie lecz rzymscy katolicy 11.02.13, 18:01
      voxave napisała:

>
      > dnia 28 lutego213 roku.
      > o godz.,2o.oo
      >
      > Grom z jasnego nieba ----ewenement.
      > Chrześcijanie wstrzymali oddech---szok.

Nie chrzescijanie lecz rzymscy katolicy, ktorzy stanowia ponizej 50% chrzescijan. Reszta chrzescijan ma głęboko gdzies co rzymski papa robi, a czego nie robi.

> Czyżby ojciec świety utracił wiarę?
      >
      > I to przed Wielaknocą.
    • piwi77.0 Re: Benedykt 16 abdykuje 11.02.13, 18:31
      Być może Benedykt stanął przed wyborem postawionym mu przez jego serdecznych przyjaciół z Watykanu, wyborem między abdykacją i eutanazją. Wybrał to pierwsze, bo drugiego, jak wiadomo, jest zaciekłym wrogiem.
    • mjot1 Wszystko jest wielkością 11.02.13, 18:47
      JPII wbrew wszystkiemu trwał do końca, co jego wielkość w całej krasie ukazało.
      Benedyktus pękł i to świadczy o jego wielkości.
      rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,13385381,Abp_Michalik__Abdykacja_ukazuje_wielkosc_Benedykta.html
      Wg czarnoksięskiej wiedzy Michalika: Jeden pies
    • angelfree Re: Benedykt 16 abdykuje 11.02.13, 19:00
      Jaki tam szok.
      Dla mnie to wiadomosć tak samo ciekawa, jak ciąża księżnej Kate.
      • dritte_dame Re: ciąża 11.02.13, 19:35
        angelfree napisała:

> Dla mnie to wiadomosć tak samo ciekawa, jak ciąża księżnej Kate.

Stanowczo nie doceniasz ciąży.

Ciaża HRH Księżnej Cambridge ma znacznie większe znaczenie ekonomiczne.
        • Gość: Ciec Re: ciąża IP: *.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net 12.02.13, 08:50
          > > Dla mnie to wiadomosć tak samo ciekawa, jak ciąża księżnej Kate.
          >
          > Stanowczo nie doceniasz ciąży.

Za to aborcjonista docenia.
    • mjot1 Są i plusy 11.02.13, 19:05
      www.fakt.pl/Prezydent-zaprasza-papieza-Zaproszenie-dla-papieza-do-Polski-Papiez-w-Polsce,artykuly,168639,1.html
      Zaproszenie szlag trafił znaczy zaoszczędzilim
      • matylda1001 Re: Są i plusy 11.02.13, 23:26
        mjot1 napisał:

> www.fakt.pl/Prezydent-zaprasza-papieza-Zaproszenie-dla-papieza-do-Polski-Papiez-w-Polsce,artykuly,168639,1.html
        > Zaproszenie szlag trafił znaczy zaoszczędzilim

Jeszcze nic straconego, wszak - Augustus mortuus est, habemus novum Augustum!
    • piwi77.0 Re: Benedykt 16 abdykuje 11.02.13, 20:04
      Najlepsze jest to ogromne zaskoczenie wśród kardynałów i biskupów. Znów robią nas w ch...a, tym razem udając, że nic nie wiedzieli.
    • piwi77.0 Czy będący pod wrażeniem Tusk też abdykuje? 11.02.13, 20:54
      www.bankier.pl/wiadomosc/PiS-zlozylo-wniosek-o-odwolanie-rzadu-2757692.html
    • boruta_wwa Re: Benedykt 16 abdykuje 11.02.13, 23:18
      co za różnica Benedykt czy ktos inny?
      katole i tak wszyscy tacy sami
      :-(

B.
    • headvig wystąpienie Pieronka - skandalem 12.02.13, 06:52
      dla mnie wczorajsze jego słowa są skandalem. pedofilia była i będzie - co to w ogóle ma znaczyć? że to niby jest normalność? jako katolik wstydzę się za takiego biskupa, dla mnie to żaden biskup, tylko drań piastujący stołek
      • voxave Re: wystąpienie Pieronka - skandalem 12.02.13, 06:57
        Oni wszyscy tacy.....:(
    • magda.magda9 Re: Benedykt 16 abdykuje 12.02.13, 08:12
      A nie pomyśleliście, że chłopina (papież) może po prostu jest chory i nie ma już siły? A może nie chce, żeby mu "zaglądać pod kołdrę" jak i kiedy będzie umierał. Tak było z naszym papieżem. Nie sądzicie, że było to po prostu niesmaczne? Moim zdaniem podziękujmy mu, bo zaoszczędził nam kilku dniowych transmisji telewizyjnych pt. "Jak to kolejny papież umiera".....
      • Gość: Ciec Dlaczego to forum pachnie kloaka? IP: *.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net 12.02.13, 08:54
        Gdzie ja wdepnalem? Auf wiedersehen!!! Jesli postep polega na jadzie, nienawisci i smrodzie to nie chce z nim miec nic wspolnego.
        • kora3 A co Magda "kloacznego" napisała? 12.02.13, 15:54
          BXVI starszym już jest człowiekiem i może niedomagać (młody zresztą też może). Ani się dziewczyna z tego nie śmieje, ani nie nabija przecież. Stwierdziła, że MOZE stan zdrowia dyktuje aktualnemu (jeszcze) papieżowi taką decyzję i tak MOZE być. Nawet to najbardziej prawdopodobne, bo przecież chyba mu się nie "znudziło"?

A to, że epatowanie chorobą i umieraniem poprzednika BXVI było niesmaczne to jest fakt. Nie chodzi o INFORMACJE o stanie zdrowia JPII, jakie przekazywano, ale o pokazywanie go wpółprzytomnego. Zwyczajnie po ludzku było mi wstyd wtedy coś takiego oglądać i zawsze przełączałam kanał, gdy widziałam takie "scenki".
          Człowiek, nawet na eksponowanym urzedzie, stanowisku, ma prawo do prywatności, gdy niedomaga, czy przezywa tragedię. Nie przystoi robić z jego niedołężności widowiska. Inna sprawa, gdy ktoś w pełni sił umysłowych (w każdym razie za takiego uchodzący) robi widowisko ze swego rozstania z kimś, śmierci kogoś bliskiego itd. To jego wybór. Po JPII widac było, że jest chwilami nieprzytomny, a pchano go jak jakaś kukłę do oglądania przez ludzi.
          • Gość: Ciec Re: A co Magda "kloacznego" napisała? IP: *.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net 12.02.13, 18:10
            Nic nie mam do Magdy. Ale do wiekszosci innych wypowiedzi ktorych nie warto cytowac.
            • voxave Re: A co Magda "kloacznego" napisała? 13.02.13, 01:07
              Cieć--a kto cie o to prosi.
        • angelfree Może masz omamy węchowe? 12.02.13, 16:00
          Zdarza się, na przykład po katarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka