wiosnaludzikow 03.06.13, 18:26 Jak podrze na koncercie torę i ją opluje to będzie chwat :) Jak nie to zwykły tchórz efekciarz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
godz-0800 Re: Czy Nergal jest odważny ? 03.06.13, 18:38 wiosnaludzikow napisał: > Jak podrze na koncercie torę i ją opluje to będzie chwat :) > Jak nie to zwykły tchórz efekciarz. Myślę,że to nie jest kwestia odwagi. Ja mam podobny stosunek do Biblii i tak bym nie postąpił. Natomiast karać również nie było go za co. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czy Nergal jest odważny ? 03.06.13, 18:42 godz-0800 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > Jak podrze na koncercie torę i ją opluje to będzie chwat :) > > Jak nie to zwykły tchórz efekciarz. > > Myślę,że to nie jest kwestia odwagi. > Ja mam podobny stosunek do Biblii i tak bym nie postąpił. > Natomiast karać również nie było go za co. Pełna zgoda. To nie kodeks karny. Natomiast pisząc o torze myślałem o eksperymencie socjologicznospołecznym czy w tym przypadku na przykład Gazeta również broniłaby Nergala oraz czy tolerancja i opanowanie środowisk skojarzonych z judaizmem byłoby równie zrównoważone co katolickie. Czy np. nie byłoby przypadków odmowy dystrybucji płyt Nergala. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Czy Nergal jest odważny ? 04.06.13, 20:59 Natomiast pisząc o torze myślałem o eksperyme > ncie socjologicznospołecznym czy w tym przypadku na przykład Gazeta również br > oniłaby Nergala He , he... Wierzysz w cuda ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Nergal jest odważny ? 06.06.13, 08:06 Ja wierzę w cud, że wówczas mg by go bronił. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Czy Nergal jest odważny ? 03.06.13, 18:43 A czemu miał by drzeć torę? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czy Nergal jest odważny ? 03.06.13, 19:59 Odpowiadasz na: humbak napisał: > A czemu miał by drzeć torę? A czemu biblię ? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Czy Nergal jest odważny ? 03.06.13, 20:01 Wyjaśniłem poniżej. Zaskakuje mnie że musisz o to pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Czy Nergal jest odważny ? 03.06.13, 20:44 humbak napisał: > A czemu miał by drzeć torę? Dla lepszego efektu scenicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Czy Nergal jest odważny ? 03.06.13, 18:56 wiosnaludzikow napisał: "Jak podrze na koncercie torę i ją opluje to będzie chwat :) Jak nie to zwykły tchórz efekciarz." Drąc Biblię podarł też Torę. Tora (hebr. תורה – wskazówka, pouczenie, wtórnie prawo) – pięć pierwszych ksiąg Biblii ( pl.wikipedia.org/wiki/Tora ) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy Nergal jest odważny ? 03.06.13, 19:09 Dobrze mu przysrałeś... pzdrx PeeS - gdybyś jeszcze tylko zechciał dać spokój wojnie w Iraku :);) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czy Nergal jest odważny ? 03.06.13, 19:58 Indris. Odpuść wikipedię o zapytaj cadyka i księdza. Są różnice. Np Tora twoerdzi, że dusza człowieka istnieje niecałe 5800 lat a biblia w wersji chrześcijańskiej nie posiada takich treści. Róznicę zaiważyłbyś gdyby podarł właśnie Torę :) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Czy Nergal jest odważny ? 03.06.13, 20:46 wiosnaludzikow napisał: > Indris. Odpuść wikipedię o zapytaj cadyka i księdza. Są różnice. Np Tora twoerd > zi, że dusza człowieka istnieje niecałe 5800 lat a biblia w wersji chrześcijańs > kiej nie posiada takich treści. > Róznicę zaiważyłbyś gdyby podarł właśnie Torę :) Pogodzę was, podrą Torę, jak będą grać w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Czy Nergal jest odważny ? 04.06.13, 20:58 > podrą Torę, jak będą grać w Izraelu. Wierzysz w odwagę Nergala :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Nergal jest odważny ? 06.06.13, 08:05 Przecież jest odważny skoro podarł Biblię. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 19:05 ... musiałby żyć w Izraelu, żeby to zrobić... A gdybyś mu zarzucił, że nie drze Koranu, musiałby mieszkać w którymś z państw muzułmańskich... Perdolnołeś wiosenko! *** Ja bym powiedział, że gdyby podarł Torę a Nowak i obrażeni posłowie PiS zgłosiliby do prokuratury obrazę uczuć religijnych, to ... to byłyby chwaty i zuchy!!! Gotóweś spytać dlaczego? Ano tylko dlatego, że bóg ten sam... I ten z Biblii, i ten z Tory, i ten z Koranu - jeden pic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 19:50 sclavus napisał: > ... musiałby żyć w Izraelu, żeby to zrobić... > A gdybyś mu zarzucił, że nie drze Koranu, musiałby mieszkać w którymś z państw > muzułmańskich... To w Polsce muzułmanów nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 21:01 Ile % w kraju, w którym - jak twierdzi krk - jest 95 % ichnich? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 21:11 sclavus napisał: > Ile % w kraju, w którym - jak twierdzi krk - jest 95 % ichnich? ;) Jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A co ma jedno z tym???? 04.06.13, 00:27 Zasadnicze - w związku z postem założycielskim wiosenki, gdybyś nie zauważył... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A co ma jedno z tym???? 04.06.13, 02:50 sclavus napisał: > Zasadnicze - w związku z postem założycielskim wiosenki, gdybyś n > ie zauważył... O koranie nie ma tam ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 19:52 > Ano tylko dlatego, że bóg ten sam... I ten z Biblii, i ten z Tory, i ten > z Koranu - jeden pic!!! Tu nie o Boga chodzi. Bóg o ile istnieje nie zajmuje się takimi pierdołami. Tu o wyznawców chodzi. Szkoda, że Nergal Tory nie porwie ze strachu bo byś się przekonał o reakcji obrońców wolności słowa w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 20:00 Wiosno, primo- death i black metal inspirują się satanizmem, religiami pogańskimi i podobnymi. Nie bardzo jest tu miejsce dla judaizmu i tory. Secundo- judaizm w Polsce nie jest religią praktykowaną przez zdecydowaną część społeczeństwa i mającą szczególny status wobec prawa. Tertio- w całym tym cyrku nie chodzi o ideologię, ani religię. To jest show. No i na koniec biblia darta była na koncercie zespołu metalowego... gdzie podobne rzeczy są czymś normalnym, wręcz naturalnym. Innymi słowy bez sensu się wysilasz a cały ten cyrk na rękę jest tylko chłopakom z Behemota i głąbom którzy go nakręcają. Ludzie którzy ciągają go do sądu są hipokrytami, lub idiotami. Nie dołączaj do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 20:13 humbak napisał: > Wiosno, primo- death i black metal inspirują się satanizmem, religiami pogański > mi i podobnymi. Nie bardzo jest tu miejsce dla judaizmu i tory. Secundo- judaiz > m w Polsce nie jest religią praktykowaną przez zdecydowaną część społeczeństwa > i mającą szczególny status wobec prawa. Tertio- w całym tym cyrku nie chodzi o > ideologię, ani religię. To jest show. No i na koniec biblia darta była na konce > rcie zespołu metalowego... gdzie podobne rzeczy są czymś normalnym, wręcz natur > alnym. > Innymi słowy bez sensu się wysilasz a cały ten cyrk na rękę jest tylko chłopako > m z Behemota i głąbom którzy go nakręcają. Ludzie którzy ciągają go do sądu są > hipokrytami, lub idiotami. Nie dołączaj do nich. Wyraziłem tu opinię jednoznacznie, że popieram ten wyrok. Wyrok uńiewinniający. Więc i primo, i sedundo, i tertio niepotrzebnie Cię aż tak zaangażowało. Po prostu nie zrozumiałeś intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 20:16 Wiem o co pytałeś. Nie będę się powtarzał. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 20:39 humbak napisał: > Wiosno, primo- death i black metal inspirują się satanizmem, religiami pogański > mi i podobnymi. Nie bardzo jest tu miejsce dla judaizmu i tory. Secundo- judaiz > m w Polsce nie jest religią praktykowaną przez zdecydowaną część społeczeństwa > i mającą szczególny status wobec prawa. Tertio- w całym tym cyrku nie chodzi o > ideologię, ani religię. To jest show. No i na koniec biblia darta była na konce > rcie zespołu metalowego... gdzie podobne rzeczy są czymś normalnym, wręcz natur > alnym. Naturalnym to jest koncert AC/DC, a nie ten cyrk dla debili. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 21:25 Z całym szacunkiem dla AC/DC ich konderty od strony wizualnej za wiele nie mają do zaoferowania. To są koncerty. Znakomite, ale tylko koncerty. Behemoth realizuje widowiska. Co do kwestii intelektualnych... też nie widzę przewagi. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A co ma jedno z tym???? 04.06.13, 00:05 humbak napisał: > Z całym szacunkiem dla AC/DC ich konderty od strony wizualnej za wiele nie mają > do zaoferowania. Byłem na trzech i nie mogę się zgodzić z twoją opinią. > To są koncerty. Znakomite, ale tylko koncerty. Behemoth reali > zuje widowiska. Wnioskuję, że targanie biblii wychodzi im lepiej niż granie. P.S. Kto o Behemocie na świecie słyszał? www.forbes.com/lists/2010/53/celeb-100-10_AC-DC_6Y4R.html Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: A co ma jedno z tym???? 04.06.13, 07:27 > Byłem na trzech i nie mogę się zgodzić z twoją opinią. Rozumiem. Zresztą daleki jestem od krytykowania koncertów ACDC, choć na żywo żadnego nie widziałem. > Wnioskuję, że targanie biblii wychodzi im lepiej niż granie. Bynajmniej. > P.S. > Kto o Behemocie na świecie słyszał? Z tego co wiem są całkiem popularni, zwłaszcza biorąc pod uwagę że grają muzykę mniej popularnego gatunku niż Australijczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A co ma jedno z tym???? 05.06.13, 16:47 humbak napisał: > > P.S. > > Kto o Behemocie na świecie słyszał? > > Z tego co wiem są całkiem popularni Być może, ale ile płyt sprzedali? >, zwłaszcza biorąc pod uwagę że grają muzykę > mniej popularnego gatunku niż Australijczycy. Australijczycy byli w stanie swoją myzykę spopularyzować bez targania czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
inny64 Masz jakąś fobię? 03.06.13, 20:06 wiosnaludzikow napisał: > Tu nie o Boga chodzi. Bóg o ile istnieje nie zajmuje się takimi pierdołami. Tu o wyznawców > chodzi. > Szkoda, że Nergal Tory nie porwie ze strachu bo byś się przekonał o reakcji obrońców > wolności słowa w tym przypadku. Tyle, że to nie wyznawcy judaizmu dyktują głoszą u nas wyższość boskiego prawa nad stanowionym przez ludzi, i to nie oni są większością wyborców w Polsce. I wg mnie właśnie przeciwstawienie się większości, a nie marginalnym mniejszościom, świadczy o odwadze kogoś kto dokonuje takich gestów. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Masz jakąś fobię? 03.06.13, 20:15 inny64 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > Tu nie o Boga chodzi. Bóg o ile istnieje nie zajmuje się takimi pierdołam > i. Tu o wyznawców > > chodzi. > > Szkoda, że Nergal Tory nie porwie ze strachu bo byś się przekonał o reakc > ji obrońców > > wolności słowa w tym przypadku. > > Tyle, że to nie wyznawcy judaizmu dyktują głoszą u nas wyższość boskiego prawa > nad stanowionym przez ludzi, i to nie oni są większością wyborców w Polsce. I w > g mnie właśnie przeciwstawienie się większości, a nie marginalnym mniejszościom > , świadczy o odwadze kogoś kto dokonuje takich gestów. Z Twojego tekstu jednoznacznie wynika, że fobię to masz Ty :) Gratulacje ! Szukasz u innych czegoś co czarno na białym napisałeś osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
inny64 Re: Masz jakąś fobię? 03.06.13, 20:57 wiosnaludzikow napisał: > Z Twojego tekstu jednoznacznie wynika, że fobię to masz Ty :) Gratulacje ! Szukasz u innych > czegoś co czarno na białym napisałeś osobiście. Nie byłże bym był doskonałym?! :> Oświeć mnie w takim razie na czym ta moja rzekoma fobia polega, proszę. Bo co do Twojej to doprecyzowuję (na wszelki wypadek), że miałem Torę na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Masz jakąś fobię? 04.06.13, 08:09 inny64 napisał: > Tyle, że to nie wyznawcy judaizmu dyktują głoszą u nas wyższość boskiego prawa > nad stanowionym przez ludzi, ... U nas nie ale 13 czerwca 1950 przyjęto tzw. uchwałę Harariego, mówiącą o tym iż poszczególne elementy systemu konstytucyjnego regulowane będą przez osobne akty prawne, które następnie zostaną połączone w konstytucję. Do tego jednak nie doszło, a to ze względu na sprzeciw ugrupowań religijnych (według nich najwyższym prawem w państwie Izrael może być tylko Prawo Boże spisane w Torze), Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A co ma jedno z tym???? 03.06.13, 21:04 Jakoś wątpię, żeby wycinali lepsze numery niż Nowak i ten przygarstek (p)osłów pisich... PeeS - jak doczytałem, to Nowak już zapowiedział apelację.... hihihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy.do.paki Odpustowy satanista 03.06.13, 19:23 Metroseksualny "buntownik". Komiczny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Odpustowy satanista 03.06.13, 19:28 Dobry muzyk, który umie się sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Odpustowy satanista 03.06.13, 21:11 Odpustowa - i to głęboko wsiowo odpustowa - to jest dziewica czysta, Pawłowicz, ksywa: profesor(ka)... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Odpustowy satanista 04.06.13, 04:46 sclavus napisał: > Odpustowa - i to głęboko wsiowo odpustowa - to jest dziewica czysta, Pawłowicz, > ksywa: profesor(ka)... Też jest odpustowa to fakt. Zarówno wygląd jak i sposób wyrażania podglądów. Tym niemniej Pawłowicz jest odważna w swoich poglądach a Nergal tchórzliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 To była prywatna impreza, żaden koncert. 04.06.13, 07:51 Skazanie Nergala oznacza precedens do skazania każdego za jego poglądy wyrażane nie publicznie, lecz prywatnie. Nawet w domu, w rodzinnym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: To była prywatna impreza, żaden koncert. 04.06.13, 21:05 haen2010 napisał: > Skazanie Nergala oznacza precedens do skazania każdego za jego poglądy wyrażane > nie publicznie, lecz prywatnie. Nawet w domu, w rodzinnym gronie. A to dlaczego , skoro pokaz był publiczny ?... -- www.youtube.com/watch?v=grler3CkwQo Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Czy Nergal jest odważny ? 04.06.13, 08:21 wiosnaludzikow napisał: > Jak podrze na koncercie torę i ją opluje to będzie chwat :) > Jak nie to zwykły tchórz efekciarz. To zwykly, glupi cham, bo takich rzeczy sie nie robi. Ani z biblia, ani Tora ani Koranem. No ale jak sie nie ma czym na siebie zwrocic uwage a ma sie potrzebe zaistnienia to kazdy sposob dla niektorych jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.iljicz Niemądral, solista złom-metalowego zespołu 04.06.13, 08:48 Beczymłot, jaki jest - każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nominaobscura Jak efekciarsko podrze KORAN to będzie......... 04.06.13, 08:50 cool!!! zobaczymy czy do tego dojdzie he he he Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Jak efekciarsko podrze KORAN to będzie....... 04.06.13, 09:29 A po jakiego diabła (nomen omen) potrzebny jest do tego Nergal. A to na forum brakuje odważnych ludzi? Każdy może podrzeć co chce, nakręcić ten bohaterski czyn kamerką i wrzucić do netu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Niczego innego 04.06.13, 09:46 niż przedstawienie tego durnego "argumentu" się po tobie nie spodziewałem, VIPie i opozycjonisto. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Czy Sąd jest odważny ? 04.06.13, 20:54 wiosnaludzikow napisał: > Jak podrze na koncercie torę i ją opluje to będzie chwat :) > Jak nie to zwykły tchórz efekciarz. Czy Sąd by go uniewinnił , gdyby nazwał żydów "zbrodniczą sektą" ?... -- www.youtube.com/watch?v=z7o8URBIHLE Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Sąd jest odważny ? 06.06.13, 08:04 No jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Czy Nergal jest odważny ? 04.06.13, 21:35 A ch... z torą, nikt w Polsce nawet nie wie co to jest, więc po co to drzeć? Podarcie Biblii, to ma sens, ludzie to dostrzegą, sprawa trafia do mediów, biskupy drą ryja i coś się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Czy Nergal jest odważny ? 05.06.13, 17:36 wolska to kraj KArTOfLI-więc podarł biblię. żyjemy tu i teraz. gdyby był ob.państwa izrael-byłaby inna rozmowa. zresztą KArTOfLE też nie wiedzą co to jest t6a BIBLIA. sptajcie osiola prześladowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Czy Nergal jest odważny ? 05.06.13, 18:54 To nie jest odwaga....to show Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug A Koran? 05.06.13, 21:06 wiosnaludzikow napisał: > Jak podrze na koncercie torę i ją opluje to będzie chwat :) > Jak nie to zwykły tchórz efekciarz. Tora to pryszcz, nic by sie nie stalo. Ale Koran? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Nergal ma charakter 10.06.13, 20:26 i do tego bardzo inteligentny facet Odpowiedz Link Zgłoś