billy.the.kid 10.07.13, 20:20 tak,tak. dwukrotny mistrz olimpijski i jeszcZe pawełek nastula-też mistrz, podpadli katabasom-egozrcystom "obradującym" wczęstochowie. jako MISTRZOWIE WSCHODNICH SZTUK WALKI. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolter-xl Re: waldemar legień 10.07.13, 20:52 billy.the.kid napisał: > tak,tak. dwukrotny mistrz olimpijski i jeszcZe pawełek nastula-też mistrz, podp > adli katabasom-egozrcystom "obradującym" wczęstochowie. > jako MISTRZOWIE WSCHODNICH SZTUK WALKI. Billu jakieś konkrety ? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: waldemar legień 10.07.13, 20:59 no i wszyscy, którzy posiadają tatuaże i kolczyki :) ciemnogród Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: waldemar legień 10.07.13, 21:11 GDZIEŚ tam na głównej str. notka o ZJEŹDZIE tych od odczyniania uroków. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: waldemar legień 10.07.13, 21:21 billy.the.kid napisał: > GDZIEŚ tam na głównej str. notka o ZJEŹDZIE tych od odczyniania uroków. To ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: no i co ? 10.07.13, 23:10 mila2712 napisała: > nie bedzie dyskusji o egzorcystach ? Billu ci to w trzech słowach wyjaśni . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 10.07.13, 23:24 mila2712 napisała: > > tylko w trzech ? czy aż w trzech ? Bilu jednym słowem potrafi tak powiedzieć ze poczujesz podniecenie przed zbliżającą się podrożą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 17:50 czyzby ? a ja jeszcze wierzę w kulturalną dyskusję :P Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 19:12 mila2712 napisała: > czyzby ? > a ja jeszcze wierzę w kulturalną dyskusję :P Bo jesteś pod tym nickiem tu 2 tygodnie z czego juz byłaś 10 dni na urlopie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 22:31 owszem tak ....jestem tu krótko ale wcześniej czytywałam raz po raz to forum wiem jedno są tu osoby ( nicki ) z którymi nie mam zamiaru "rozmawiać" - widzą tylko jedną słuszną drogę - własną i nic i nikt ich nie przekona czyli zbyt mala aktywność ? nie mam innego nicka Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 22:39 mila2712 napisała: > owszem > tak ....jestem tu krótko ale wcześniej czytywałam raz po raz to forum Czytaty nie pisaty :) > wiem jedno są tu osoby ( nicki ) z którymi nie mam zamiaru "rozmawiać" - widzą > tylko jedną słuszną drogę - własną i nic i nikt ich nie przekona To tak jak ja . > czyli zbyt mala aktywność ? Marudna to ty bywasz :) > nie mam innego nicka Riki tiki :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 22:41 nie jestem marudna nie mamdwóch nicków, serio ale Ty pewnie masz :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 23:11 mila2712 napisała: > nie jestem marudna Marudzisz :)) > nie mamdwóch nicków, serio Masz . > ale Ty pewnie masz :PPP Nawet z osiem ,ale zawsze w członie jest kolter Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 23:13 no mila2712 i na tym koniec nie ma nic wiecej a Ty co policja ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 23:17 mila2712 napisała: > no mila2712 i na tym koniec nie ma nic wiecej > a Ty co policja ? No a pamiętasz , bo ja nie o czym jest akurat ten watek ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 23:19 o egzorcystach .... porzebujesz jakiegoś ? hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 23:29 mila2712 napisała: > o egzorcystach .... > porzebujesz jakiegoś ? > hahahahah Katolicy tak , skoro sam Satan był ich pierwszym papieżem :)) " Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. (19) I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie. (20) Wtedy surowo zabronił uczniom, aby nikomu nie mówili, że On jest Mesjaszem. (21) Odtąd zaczął Jezus wskazywać swoim uczniom na to, że musi iść do Jerozolimy i wiele cierpieć od starszych i arcykapłanów, i uczonych w Piśmie; że będzie zabity i trzeciego dnia zmartwychwstanie. (22) A Piotr wziął Go na bok i począł robić Mu wyrzuty: Panie, niech Cię Bóg broni! Nie przyjdzie to nigdy na Ciebie. (23) Lecz On odwrócił się i rzekł do Piotra: Zejdź Mi z oczu, szatanie! Jesteś Mi zawadą, bo nie myślisz o tym, co Boże, ale o tym, co ludzkie. " Jak widać bramy piekieł przemogły zanim sekta powstała . Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 23:33 zaraz ci KArTOfLE zarzucą że to zdanie wyjete z kontekstu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 23:36 mila2712 napisała: > zaraz ci KArTOfLE zarzucą że to zdanie wyjete z kontekstu :) No a co to znaczy z kontekstu ? choćby w świetle tego ze Jezus dał mu w 18 wersecie a 16 rozdziale ta moc a 5 wersetów dalej opisano jak Już go wkurzył :)), Ew Mateusza rozdział 16 (1) Przystąpili do Niego faryzeusze i saduceusze i wystawiając Go na próbę, prosili o ukazanie im znaku z nieba. (2) Lecz On im odpowiedział: Wieczorem mówicie: Będzie piękna pogoda, bo niebo się czerwieni, (3) rano zaś: Dziś burza, bo niebo się czerwieni i jest zasępione. Wygląd nieba umiecie rozpoznawać, a znaków czasu nie możecie? (4) Plemię przewrotne i wiarołomne żąda znaku, ale żaden znak nie będzie mu dany, prócz znaku Jonasza. Z tym ich zostawił i odszedł. (5) Przeprawiając się na drugi brzeg, uczniowie zapomnieli wziąć z sobą chleba. (6) Jezus rzekł do nich: Uważajcie i strzeżcie się kwasu faryzeuszów i saduceuszów! (7) Oni zaś rozprawiali między sobą i mówili: Nie wzięliśmy chleba. (8) Jezus, poznawszy to, rzekł: Ludzie małej wiary czemu zastanawiacie się nad tym, że nie wzięliście chleba? (9) Czy jeszcze nie rozumiecie i nie pamiętacie owych pięciu chlebów na pięć tysięcy, i ile zebraliście koszów? (10) Ani owych siedmiu chlebów na cztery tysiące, i ileście koszów zebrali? (11) Jak to, nie rozumiecie, że nie o chlebie mówiłem wam, lecz: strzeżcie się kwasu faryzeuszów i saduceuszów? (12) Wówczas zrozumieli, że mówił o wystrzeganiu się nie kwasu chlebowego, lecz nauki faryzeuszów i saduceuszów. (13) Gdy Jezus przyszedł w okolice Cezarei Filipowej, pytał swych uczniów: Za kogo ludzie uważają Syna Człowieczego? (14) A oni odpowiedzieli: Jedni za Jana Chrzciciela, inni za Eliasza, jeszcze inni za Jeremiasza albo za jednego z proroków. (15) Jezus zapytał ich: A wy za kogo Mnie uważacie? (16) Odpowiedział Szymon Piotr: Ty jesteś Mesjasz, Syn Boga żywego. (17) Na to Jezus mu rzekł: Błogosławiony jesteś, Szymonie, synu Jony. Albowiem nie objawiły ci tego ciało i krew, lecz Ojciec mój, który jest w niebie. (18) Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. (19) I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie. (20) Wtedy surowo zabronił uczniom, aby nikomu nie mówili, że On jest Mesjaszem. (21) Odtąd zaczął Jezus wskazywać swoim uczniom na to, że musi iść do Jerozolimy i wiele cierpieć od starszych i arcykapłanów, i uczonych w Piśmie; że będzie zabity i trzeciego dnia zmartwychwstanie. (22) A Piotr wziął Go na bok i począł robić Mu wyrzuty: Panie, niech Cię Bóg broni! Nie przyjdzie to nigdy na Ciebie. (23) Lecz On odwrócił się i rzekł do Piotra: Zejdź Mi z oczu, szatanie! Jesteś Mi zawadą, bo nie myślisz o tym, co Boże, ale o tym, co ludzkie. (24) Wtedy Jezus rzekł do swoich uczniów: Jeśli kto chce pójść za Mną, niech się zaprze samego siebie, niech weźmie krzyż swój i niech Mnie naśladuje. (25) Bo kto chce zachować swoje życie, straci je; a kto straci swe życie z mego powodu, znajdzie je. (26) Cóż bowiem za korzyść odniesie człowiek, choćby cały świat zyskał, a na swej duszy szkodę poniósł? Albo co da człowiek w zamian za swoją duszę? (27) Albowiem Syn Człowieczy przyjdzie w chwale Ojca swego razem z aniołami swoimi, i wtedy odda każdemu według jego postępowania. (28) Zaprawdę, powiadam wam: Niektórzy z tych, co tu stoją, nie zaznają śmierci, aż ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego w królestwie swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 23:40 OK :) ale i tak nie dadzą za wygraną ...zobaczysz.... bedziesz ostro atakowany jak widzę księgę masz obcykaną na 200 % Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 11.07.13, 23:46 mila2712 napisała: > OK :) > ale i tak nie dadzą za wygraną ...zobaczysz.... > bedziesz ostro atakowany > Ale jaja , ja ich tu połykam w tym temacie katolicy jak ognia mnie w takich chwilach unikają , załóż się ze ani jeden merytorycznie się nie wypowie .Może jakiś wypierdek cos pierdnie ale raczej w formie pyskówki . Od lat ich tu gnębię biblią i od lat truchleją na moje komentarze :))) > jak widzę księgę masz obcykaną na 200 % Dawne religianckie czasy Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 12.07.13, 11:52 o.0 no nie ma się czego wstydzić ....że byłeś ministrantem bo studia teologiczne to byłby wprost kosmos .... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 12.07.13, 11:58 mila2712 napisała: > o.0 > no nie ma się czego wstydzić ....że byłeś ministrantem bo studia teologiczne to > byłby wprost kosmos .... Masz taką wszczepioną przez katolicyzm manierę w myśleniu ze tylko sekta katolicka może komuś te nauki wszczepić , zmień na ten tema myślenie bo ci tu teologiczne lanie sprawie :)) Katolicy to w 99,9 % biblijni analfabeci , kumasz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 12.07.13, 12:29 nie kumam.....jestem człowiekiem a człowiek nie kuma a kto jeszcze może wszczepić ? a wiem partia mogła a jak nie zgadłam to kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 12.07.13, 14:47 mila2712 napisała: > nie kumam.....jestem człowiekiem a człowiek nie kuma Nie? Żabko- Kluseczko :) > a kto jeszcze może wszczepić ? a wiem partia mogła > a jak nie zgadłam to kto ? No a mózg od czego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 12.07.13, 16:17 udam że tego nie czytałam :P ok studiowanie księgi to rodzaj hobby ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zatem słucham ..... 12.07.13, 17:37 mila2712 napisała: > udam że tego nie czytałam :P Ud dasz Żabeczko- Kluseczko ? > ok > studiowanie księgi to rodzaj hobby ? Nie , dobra pamieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: zatem słucham ..... 12.07.13, 19:53 widziałeś kluskę w rozmiarze 36 ? nie wierzę .... ale OK Odpowiedz Link Zgłoś